|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
On nie potrzebuje pomocy przy Antku jak ja będę w szpitalu to odczytałam to jako dam sobie radę sam czyli co nie będzie przyjeżdżał do szpitala. Wczoraj poczułam że on ma wszystko w czterech literach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Wiem ze ta koncowka juz sie najbardziej dluzy! Spacer i sloneczko to mysle idealny plan na piatek
|
|
#1893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za to w nocy od początku śpi jak aniołek mam nadzieje, że po porodzie też tak będzie ładnie spać ![]() *** dzień dobry Moje dziecie dzisiaj jedzie do babci na cały dzień a ja zostaje sama w domu, żeby "odpocząć" - czyli na spokojnie wysprzątać kuchnię ![]() wczoraj na lux wysprzątałam łazienkę ![]() ja mam czym zająć myśli, a nic specjalnego się ze mną nie dzieje po takich wygibasach więc czemu nie skorzystać przynajmniej domek będzie czyściutkitak się cieszę, że czeka mnie samotny dzień z jednej strony a z drugiej mi troszkę smutno i już tęsknie za moim skarbem a jeszcze w domu jest to pierwsza taka nasza rozłąka (nie licząc 2 wesel jak był młodszy, no i tego jak chodziłam do pracy, ale wtedy z tatą był)ale musimy się zahartować bo niedługo nie bede go widzieć co najmniej 2-3 dni jak pojadę do szpitala... |
||
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1895 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na tle Wiki tez jestem panikara,chociaz ma prawie 9 lat.Wiem,ze dziecku trzeba pozwalac sie usamodzielnic,ale to nie jest latwe.Np chodzila po drabinkach i chciala sama,a ja musialam zamykac oczy,bo balam sie na to patrzec i siedzialam przerazona.Moze przy drugim bardziej wyluzuje ![]() Cytat:
Moj praktycznie nie kopie,tylko wierci sie,przeciaga. Chcialabym juz urodzic,zeby w kazdej chwili moc go doktnac,zobaczyc ze wszystko jest w porzadku.Mam nadzieje,ze nie bedzie kazal mi dlugo na siebie czekac.Do terminu zostalo mi 16 dni. Myslalam po ostatnim wazeniu,ze juz przestaje tyc,a jednak nie znowu wiecej przytylam.Do +15 dojde jak nie lepiej,mam juz 14,3.A w brzuszku rowno 100 cm ![]() O jak teraz mlody sie rozszalal,brzuch mi chodzi we wszystkie strony ![]() Czemu w nocy tak byc nie moze,wole nie spac,bo sie rusza,jak nie spac bo sie nie rusza. Fajna stronka,z przymruzeniem oka: http://bachormagazyn.pl/
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry
![]() Ja juz od 5:30 nanogach Tymus wstal i nie chcial spac dopiero teraz zasypia... ale moj organizm chyba sie przyzwyczaja do wstaeania w nocy i wczesnego budzenia![]() Tymus w nocy jak i w dxien wstaje co 2,5 godz! Polozna miwi ze idealnie, ale ja bym chciala aby w nocy spal .po 4-5h ... marzenie ![]() Dziewczyny ktore sa tuz przed rozwiazaniem i sa umeczone okropnie dobrze Was rozumiem!Rozumiem kazdy bol brzuszka, krzyza, krocza, wszystkie opuchniecia i wszystkie obawy trzymam za Was kciuki i wierzcie mi bol minie jak reka odja zostanie radosc, szczescie i niesamowita przygoda...macierzynstwo!Ja wymeczona koncowka ciazy, bolami i pobytami w szpitalu ...rodzilam przez praktycznie caly dzien skonczylo sie CC, ktore unieruchomilo mnie tylko na dobe, bo pomimo okropnego bolu, robilam przy maluszku wszystko sama...to jest wlasnie macierzynstwo...jak jest dzidzia to wszystko inne jest niewazne powodzenia kochane
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslisz ze On ma naprawde wszystko gdzies ,czy po prostu nie wie jak sie zachowac i Ciebie pocieszyc? Moze po prostu mysli ze jak zbagatelizuje sprawe, to problem zniknie, moj tak czasami ma! Faceci chyba czasami nie wiedza jak sie zachowac w danej sytuacaji!
|
|
#1898 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dziś spałam rewelacyjnie - tylko raz wstawałam do toalety, a potem mi się śniło, że brzuch mi opadł tak, że go prawie nie było widać No cóż... Mąż stwierdził, że chyba mi już bije trochę i powinnam przestać o tym myśleć.... ciekawe jak??---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Cytat:
Mój też tak robi... a potem mi mówi, że to nie jest tak i że On też to przeżywa, ale nie wie jak to pokazać... bo Mu głupio... |
||||||
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A stronę czytam od jakiegoś czasu, dawno się tak nie uśmiałam, wiadomo,że pewne rzeczy mi się tam nie podobają, bo np. nie znoszę słowa bachor , ale jest w tych tekstach sporo prawdy , ostatnio czytałam o karmieniu mm i to jest prawda jak nic ![]() A z tymi suskami tak zrobię chyba jak Ty, bo czwarty worek już zamontowałam i parę kropel się złapało, więc jutro będę próbować łapać w pojemnik, bo tak to będę czekać do grudnia chyba... Nowaken mój tż ma tak też, tak jak piszę Dziewczyny faceci są jednak inni i taką metodę obron y stosują Jeżeli z tą Madzią z Sosnowca będzie tak jak podejrzewają teraz to ja tego nie ogarniam moją łepetyną,co za koszmar Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-23 o 09:47 |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Rozeznanie
|
balbinka gratulacje ja tez sprawdzałam i nie spałam pierwsze noce taka rola rodzica
|
#1902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tylko moze To tak zebys zbyt surowa dla Niego nie byla
|
|
#1903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aby nie trzeba było wywoływać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fakt dość niekomfortowe![]() Dzień dobry ![]() Ale mi się dziś dobrze spało - spałam do 9 ![]() W nocy obudziłam się tylko 2x na siusiu, przy okazji porozmawiałam z TŻ, który się też przebudził - coś ostatnio narzeka że ręka mu drętwieje, muszę wysłać go do lekarza bo to dość często się zdarza ![]() Mój Mały też teraz coraz mniej się rusza , kopniaków już prawie nie czuję tylko jak się wypina. Biedactwo nie ma już miejsca pewnie. Dzisiaj dostałam sms od TŻ z pytaniem czy Nasz syn będzie Oscar czy Oskar ![]() ![]() Dzisiaj czuję się już lepiej jak na razie zero bóli krzyża, ud czy podbrzusza. Wczoraj jak się tak kiepsko czułam , leżałam - patrzę a mój wspaniały TŻ otwiera sobie piwo i pije. Więc dostał ochrzan mały - co on sobie wyobraża a jak bym zaczęła rodzić to kto mnie zawiezie do szpitala. I usłyszałam że ja usiądę za kierownicą on jako pasażer i on mi bedzie mówił "lewa wolne, prawa wolne, czerwone światło, zielone itp"
|
|||
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Mała cudowne to co piszesz
nie moge sie juz doczekac ja mam juz dosc, ale staram sie zachowywac chociaz pozory![]() niby do 29 marca zostało 6 dni, taki termin wyliczyl mi gin na pierwszym USG i w sumie pokrywa sie to z moja owulacja i zaplodnieniem, wiem keidy dokladnie to nastapilo bo dostalam zastrzyk na pekniecie pecherzyka i owulacja byla dosc bolesna, ale z OM wychodzi 5 kwietnia, 3 mam wizyte , mam tylko nadzieje ze nie doczekam do tej wizyty i urodze wczesniej. Jak na zlosc nie ma jeszcze wyników mojego posiewu, wiec do poniedziałku nie rodze na pewno ![]() Nikki wspomniała o piwku chwale mojego TZ od 2 tygodni nie ruszyl alkoholu, jestem w lekkim szoku, ze tak sam z siebie, powiedzial ze sie napije jak urodze, zeby tylko nie zechcial nadrobic jakos podwójnie tego nie picia
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-23 o 09:53 |
|
|
|
#1905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, jutro na ktg idę, ciekawe co pokaże ![]() Cytat:
![]() Myśli i się troszczy tylko że pewnie im mniej on będzie okazywał stres itd tym ty będziesz spokojniejsza a z nami to nie tak działa. Jeszcze bardziej łopatologicznie mu trzeba będzie wytłumaczyć bo może on zrozumiał że ci się będzie serce krajac dlatego że się o Antka matwisz a nie że z tęsknoty za nim.
|
||
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wolałabyś urodzić w marcu czy w kwietniu?? :P Co do piwka to dla TŻ.Mój sam obiecał że z dniem 1.04 przestaje pić (zabrzmiało jakby nadużywał choć on i tak wypije sobie 1 -2 piwa na kilka dni). A że mam termin na 20.04 dopiero to się zgodziłam aby do końca marca od czasu do czasu sobie wypił , a potem dopiero jak urodzę
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tu ich zrozumieć
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do telefonów - jak już odbieram, mówię, że właśnie przyszedł listonosz / zabieram się do jedzenia / spałam. Sami się rozłączają. Polecam, mniej nerwów. |
|
|
|
|
#1909 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana !
![]() Wyspałam się dzisiaj tak dobrze jak nigdy , ale żeby nie było ... brzuch opadł mi tak, że mogę sobie dłon położyć pod cyckami i od rana nie czuję ruchów Tymona... i zaczynam się martwić ![]() Poczekam chyba do 1 i ewentualnie pójdę do szpitala
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakiś pomysł na rybę??
TŻ kupił mintaja i dziś robię go na obiad, ale nie chcę tradycyjnie w bułce tartej i na patelnie tylko tak coś innego
|
|
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
hm... zjadłam całe opakowanie ciastek i tylko lekkie ruchy
sama nie wiem co robić i już zaczynam siać panikę
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska gratulacje dla Filipka
![]() Balbinka super ze jestescie juz w domu ja tez sprawdzam czy maly oddycha ![]() załatwiliśmy wczoraj wszystkie sprawy urzędowe związane z dzieckiem ufff ![]() dziewczyny macie jakis pomysl zeby mlody spal w nocy? ja padam na twarz maz sie nie wysypia do pracy :/ w ciagu dnia spi bez problemu, trzymamy sie stalych godzin kapieli zeby go nie rozregulować i lipa ![]() do tego wisial na cycku pol nocy i non stop mu sie ulewało bez wzlegu na to ile go w pione trzymałam, jestem załamana.... wam tez sie zrobily juz miekkie piersi? tzn dopuki sie na maksa nie napełnią pokarmem na rocznice ślubu dostałam piekna różyczkę do męża pobaraszkowaliśmy wczoraj trochę i okazało sie ze boli mnie spojenie szczególnie jak nogi rozkładam ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-23 o 10:25 |
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, że bobas Cię uspokoi ![]() cytrynka spróbuj go w ciągu dnia trzymać bez spania jak najdłużej... zwłaszcza po południu... może to poskutkuje i nocki będziecie mieli spokojne... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-23 o 10:22 |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lekarz powiedział że może to być spowodowane dużą ilością wód.Ale jeżeli Cię to uspokoi to jedź zrobią Ci KTG, USG i będziesz spokojniejsza
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
Nikki chcialabym urodzic w marcu, a najlepiej jak najszybciej
wolalabym do tej wizyty nie doczekac, bo mój gin bierze duzo kasy, a juz mnie tak wydoił ostatnio ![]() Dzis rano pokazalam synowi jego łozeczko, karuzelke i wszystko co na niego czeka, nawet obiecalam mu ze bedzie mogl z nami spac, ale czy sie zdecyduje ![]() Mój TZ od dawnych czasów codziennie wypijal minimum jedno piwo, wiec dla mnie to jest szok, to jego niepicie ![]() Cottonpuma , nie wiem czy to prawda ,ale ja slyszalam ze czasami kobitki maja skurcze prawdziwe porodowe, a ktg nie pokazuje nic, lekarz mówi ze trzeba czekac, kobitka czuje bole i skurcze , okazuje ze ze rozwarcie spore a ktg nic anic nie pokazało
|
#1916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do spania mam ten sam problem tyle, że w dzień :/ młody śpi tylko na spacerku a tak to leży i marudzi sobie, mimo, że najedzony i przebrany, na rękach zaśnie ale jak odkładam go i przestaje czuć mamine ciepełko to jest pobudka :/ ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
skurcze na maksa co 2-3 min. a gdyby nie ktg to nie wiedziałabym, że to skurcze tak się delikatnie brzuszek napinał po prostu, no tyle, że niestety skurcze te nie powodowały u mnie rozwarcia szyjki... no i skończyło się tak jak się skończyło - szybką cc
|
||
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiktorek tez w dzien nie spi czasem ale lezy sobie grzecznie ![]() adaikaka tylko jak zrobić żeby nie zasnął? po kapieli i karmieniu zapypia w kazdej pozycji bez wzgledu na wszystko
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śmiałam się, że gdyby nie to że jestem w szpitalu, to chyba bym poród przegapiła i nie dojechała na porodówkę, bo skurcze były co 2-3 min. na 100%, a ja o tym nie wiedziałam
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka w takim razie trzymam kciuki abyś urodziła przed wizytą
![]() No wiesz Ty masz do terminu jeszcze 6 dni z tego co pamiętam więc dobrze że nie pije. Tym bardziej od 2 tygodni bo jak wiadomo poród od terminu to +/- 2 tygodnie
|
|
|
|
#1920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

.

wiec rosne i rosne i konca nie widac

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
to pierwsza taka nasza rozłąka (nie licząc 2 wesel jak był młodszy, no i tego jak chodziłam do pracy, ale wtedy z tatą był)

a więc kciuki mile widziane

fakt dość niekomfortowe