W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 06:41   #631
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Lilii padniesz jak Ci mój sen opiszę
Dawaj Patik Dawaj
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 06:54   #632
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Witamy się podwójnie Ja z Lenką, albo z Kubusiem

No więc najpierw odemnie:-może być długie
Wczoraj po pracy zajechałam po test , po powrocie do domu Julcia spała, P. siedział na kompie i akurat rozmawiał ze swoją mamą przez tel.wiec poleciałam szybko do łazienki zrobic test-II grube krechy pojawiły się odrazu- poczułam serce w gardle, jak krew napływa mi do głowy, wyskoczyłam szybko z testem z lazienki( P. akurat kończył rozmowę) i mówię- Paweł, ja jestem w ciąży-oczywiście ze łzami w oczach , a on się uśmiechnął i pyta, a czego płaczesz? położyłam mu test i poszłam do kuchni. Przyszedł szybko za mną i zaczął mnie przytulać.
Potem zaczęliśmy sie zastanawiać jak to będzie...i wogóle, że pomiędzy Julcią a .... będzie rok i 3 miesiące różnicy.
Jak trochę ochłonęłam i Wam napisałam, to zadzwoniłam skypem do rodziców i mówię-będziecie dziadkami..., a mój tata odpowiada: no tak, przecież już jesteśmy, dopiero mama zaczaiła i się bardzo ucieszylimają wracać na stałe z zagranicy właśnie w okolicach listopada jak będę rodzić( swoja drogą cóż za smutny miesiąc , ale dzięki narodzinom bedzie weselszy) i zabiorą Tofika już na stałe, bo nie dałabym rady zajmować się dwójką dzieci i pieskiem. Narazie wiedzą Tylko Oni , no i Wy oczywiście, cała reszta dowie się za tydzień, jak będę po wizycie u gina( dopiero w czwartek), no i do endo muszę szybko iść-kazał mi zadzwonic w czwartek po 15 i zapytać czy mnie przyjmie wyjątkowo.
Coś się porobiło z tą służbą zdrowia od tego roku-bardzo długo się czeka na wizytę, pomimo tego, że się płaci. Do gina na wizytę funduszową umówiłam się na 10 września, więc przez całą ciążę będę płaciła co miesiąc 80PLN + za endo tyle samo i też co miesiąc masakra.

A teraz odnośnie Waszych wypowiedzi
Bardzo dziękujemy za gratulacje, za opadające szczękii za ciarki wszystko to wczoraj przeżywałam, tylko w skondensowanej dawce.
Sporo Was mi zazdrości- naprawdę, chciałybyście? ja pomyślałam, że to trochę nie bardzo, ze się będą ze mnie ludzie śmiać,( mam rację?) że jeszcze małe dziecko, a tu już drugie i trochę powiem Wam szczerze było mi wstyd- wiem, że to głupie i czysto egoistyczne. Trochę mała różnica wieku pomiędzy nimi będzie.
Jeszcze z takich czysto egoistycznych rzeczy to to, że w końcu osiągnęłam swoja wagę sprzed ciąży, mieszczę się we wszystkie ciuchy, chodze do pracy-jakos tak się już wszystko ułożyło, a tu znowu życie przewróci się do góry nogami.

I jeszcze APEL: jako że ciężarnej się nie odmawia( szantażem Was wezmę) musi któraś do mnie dołączyć, bo mi tak smutno będzie samej zaczynać wszystko od początku Więc dziewczynki do roboty, a Ty Brumciu napraw sobie kulę, albo zamiast tracić czas na naprawę wiesz co zrób

No i tylee.....ot cała historia, a jak zmieni życie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:11   #633
karolinee1983
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Boże, to przerażające
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Straszne... niestety tak właśnie myślałam ...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
My też
I już jęczy i płacze
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Halooo!
Nie śpimy od 5,40.
Spoko loko - my od 5 też na nogach

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dla tych, których nie ma w K.
Mój spacerówkowicz

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Zdjęcie z dzisiejszych bujaczek

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jestem po testowaniu i ogłaszam wszem i wobec, że JESTEM W CIĄŻY!!!Poza tym jestem w wielkim szoku-napisze coś więcej jutro, jak ochłonę(jeśli się wogóle da).
gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:12   #634
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Jakby mi mąż coś takiego powiedział, to nie wiem, co by potem musiał zrobić, żebym wybaczyła Nie wyobrażam sobie zresztą tego. Coś się temu Twojemu facetowi się na głowę rzuciło Podpadł mi
oj rzucilo mu sie rzucilo,najgorzej ze on uwaza ze nic zlego niepowiedzial i niezrobil ,jak jakis 16 latni dzieciak sie zachowuje

Cytat:
Bardzo dziękujemy za gratulacje, za opadające szczękii za ciarki wszystko to wczoraj przeżywałam, tylko w skondensowanej dawce.
Sporo Was mi zazdrości- naprawdę, chciałybyście? ja pomyślałam, że to trochę nie bardzo, ze się będą ze mnie ludzie śmiać,( mam rację?) że jeszcze małe dziecko, a tu już drugie i trochę powiem Wam szczerze było mi wstyd- wiem, że to głupie i czysto egoistyczne. Trochę mała różnica wieku pomiędzy nimi będzie.
Jeszcze z takich czysto egoistycznych rzeczy to to, że w końcu osiągnęłam swoja wagę sprzed ciąży, mieszczę się we wszystkie ciuchy, chodze do pracy-jakos tak się już wszystko ułożyło, a tu znowu życie przewróci się do góry nogami.

I jeszcze APEL: jako że ciężarnej się nie odmawia( szantażem Was wezmę) musi któraś do mnie dołączyć, bo mi tak smutno będzie samej zaczynać wszystko od początku Więc dziewczynki do roboty, a Ty Brumciu napraw sobie kulę, albo zamiast tracić czas na naprawę wiesz co zrób

jaki wstyd super sprawa ze taka mala roznica dzieci sie razem wychowaja,inni to ci tylko moga zazdroscic!!!!!!!1
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:18   #635
alibany
Rozeznanie

Dzień dobry - a może i nie
Poszłam usypiać małą na drzemke i zapomniałam, że kaszę wstawiłam na ogień i co....kasza spalona, garnek przypalony

Ala dziekuje za miłe komentarze do jej bujaczkowego debiutu na placu zabaw

Piszecie, że w różnych pozycjach można składać wózki, wiec pocieszacie mnie, że nie popełniłam mega gafy składając ją na początku z oparciem ustawionym na siedząco. Może tu tkwi problem łamania się tej ramy, że ludzie w tej pozycji go składają a to tka jakby na siłę....

Wieści nt. małej Madzi był do przewidzenia, tylko czemu dopiero teraz???? Żyją jak lordy, "zaczynają nowe życie", mam nadzieję, że na dniach skończy się ta farsa!!

Zuzanna sama słodycz!! (Już to zdjęcie gdzieś widziałam, chyba w avatarze miałaś chwilkę?

Oliweczka ludzie jakby nie było to i tak będą gadać. Za szybko dziecko źle, za późno też źle, ważne żebyście Wy byli szczęśliwi w nowej sytuacji Będziesz miała dwójkę małych rozrabiaków, którzy będą się razem wychowywać, a zobaczysz, że jak dojdzie do etapu takiej prawdziwej zabawy, to może będą momenty, że zapomnisz, że masz dzieci, bo tak się sobą zajmą (mogę się mylić, ale raczej takie opinie słyszę od znajomych mających dzieci w niewielkiej różnicy wiekowej) .
Ludzie pół roku czekać do gina????? To już paranoja! Jak ciężarna może przyjśc na pierwszą wizytę do ginekologa w 6 mcu ciąży????

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-23 o 07:27
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:23   #636
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Do gina na wizytę funduszową umówiłam się na 10 września, więc przez całą ciążę będę płaciła co miesiąc 80PLN + za endo tyle samo i też co miesiąc masakra.

Super się to czyta!!!

A zaznaczyłam ten fragment, bo tak sobie pomyślałam - jesli pójdziesz i spytasz bezpośrednio gina czy cię przyjmie, nie zgodzi się?
Ja tak przy małym zrobiłam bo normalnie czekania 2 miesiące było, ale jak powiedziałam o ciąży to stwierdziła że musi mnie przyjąć Może spróbuj?
Gratulacje raz jeszcze!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:24   #637
mamad1
Zadomowienie

Patik ja też mam kryzys. Już się zaczęło poprawiać i znowu wszystko się wali (te nocne pobudki to akurat najmniejszy problem)

Ellika ja właściwie nie wyobrażam sobie już chodzić do pracy i wychowywać małę dziecko Naprawdę podziwiam wszystkie pracujące mamy!

Brumek bardzo się cieszę, że Tymek przekonał się jednak do jedzenia! A z zębami idzie jak burza!
U nas problemy ze zjedzeniem obiadku, ale myślę, że chwilowe, bo te zęby się pchają. Lewa górna jedynka już na wierzchu, ale widzę, że druga też się pcha i dwójki chyba też.
Za to moje dziecko przekonało się do jabłek. Na początku nie chciał ich pod żadną postacią, ale zrobiłam mu ze 3 tygodnie przerwy i teraz już je

Editka, Natka co w te chłopy wstępuje?

Oliweczka ja bym może i do Ciebie dołączyła, ale z różnych powodów to w tej chwili niemożliwe. Ale trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się ułożyło! Najważniejsze, że z mężem cieszycie się z tej nowiny. A ludzkim gadaniem się nie przejmuj, choć Cię rozumiem. Życzę Ci, abyś dobrze czuła się w ciąży!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 07:34   #638
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:57   #639
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dla Kornelii i Malwinki!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:00   #640
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny jedziemy na weekend do Leśnicy, w niedzielę odwiedzimy Zakopane, a w sobotę termy w Bukowinie, życzę Wam udanego weekendu buziaki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:11   #641
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje z całego serca!!! takie wieści miłego dla was dnia podwójnie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Byłam na zkaupach, kupiłam Dominikowi kurtkę, czapkę i buty już takie do nauki chodzenia, bo już na dworze chodzimy za rączki i niestety nie mieliśmy odpowiednich bucików.
miałam racje ostatnio, ze Domek wyrasta na butowego guru
a jakie to buty takie do chodzenia nauki jakie powinny być, na co zwracać uwagę jakie kupiłas?
ja też chyba powinnam bo Jasiek juz coraz dlużej sobie stoi, a jak poczuje czyjeś ręce to biega sprintem

witam się piękna pogoda dzis u nas aż miło!

Szymon!
Krzyś vel Żbik!
Malwinka (hmm właśnie gdzieś nam dziewczyny zaginely w wizazowej przestrzeni??)
KorNelcia!

stoooooooooo lat gwiazdeczki!!!

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny jedziemy na weekend do Leśnicy, w niedzielę odwiedzimy Zakopane, a w sobotę termy w Bukowinie, życzę Wam udanego weekendu buziaki
z rana takie pokusy pozazdrościć
to piękna pogoda wam się zapowiada na weekend w górach
dzieciaczki nawdychają gorskiego powietrza na zdrówko super
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:11   #642
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

A pokonałaś już mnie w Diamond'a ?
.
Jeszcze nie, ale nie znasz dnia ani godziny

Cytat:
Oliweczka nie ma co sie wstydzic. Moich rodzicow nikt nie pobije. Miedzy mna a bratem jest 10 m-cy roznicy. Gdyby inaczej miesiace sie ulozyly moglismy byc z jednego roku nawet. (ja maj 1983, brat marzec 1984)

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Kornelii i Malwinki!
Ja tez podlaczam sie pod zyczonka, dziewczynki wszystkiego najlepszego

no i chlopcy: Szymon i Krzyś

Editka dla TZ

Dzien dobry
Noc przespana spokojnie, choc cala trojka w jednym lozku. W srodku nocy Wiki przywedrowala do nas. Kaszel sie troche uspokoil, mam nadzieje ze na dobre.

Gdzie jest Dziubek ?

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-03-23 o 08:13
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:14   #643
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliweczka Ja co raz częściej się zastanawiam nad drugim,ale wiem że mąż jeszcze nie gotowy no i chciałabym mieć warunki na to, bo póki co nawet pokoju dla Emi nie mam Będziemy Cię wspierać na pewno ! niech rodzynek się rozwija zdrowo !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:15   #644
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Super się to czyta!!!

A zaznaczyłam ten fragment, bo tak sobie pomyślałam - jesli pójdziesz i spytasz bezpośrednio gina czy cię przyjmie, nie zgodzi się?
Ja tak przy małym zrobiłam bo normalnie czekania 2 miesiące było, ale jak powiedziałam o ciąży to stwierdziła że musi mnie przyjąć Może spróbuj?
Gratulacje raz jeszcze!
U nas kobiety w ciąży mają pierwszeństwo na wizytę do gina.

Cytat:
Udanego wypoczynku

Malwinka. Kornelcia, Szymon, Krzyś
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:15   #645
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dziekuje Marinka ze pytaszciagle go w domu niema bo w pracy,a ma jej jka nigdy ostatnio,do tego jak wraca to ciagle wymysla jakies wyjscia a to do jednego kolegi to do drugiego a ja niemam czasu na nic, ajk zacyznam sie znim klocic to mi wyrzuca ze ja niezarabiam,przyklad z przed paru dni mowie do niego ile w tym tygodiu poswieciles czasu dziecku?z 6minut pewnie,a on domnie a ty ile w tym tygodniu zarobials?noi jak tu sie niepochlastac,on mysli ze opieka nad dzieckiem jest jak to kiedys ktos tu napisal"plazowanie"
Editko bardzo dobrze Cię rozumiem. Wiem jak Ci przykro. Takie niedocenianie jest okropne. Sama słyszę te słowa co najmniej 2 razy w tygodniu...
Tulę

Cytat:

Jejuuu a ja dalej podekscytowana ( i oliweczko też poczułam ukłucie zazdrości, choć nie chciałam już więcej dzieci tak jak marzenka napisała baby to dziwne stworzenia są )
Raz jeszcze gratuluję!
A ludzmi się nie przejmuj. Choćby nie wiem co, i tak będą gadać, jak mały odstęp między dziećmi, średni, duży...tak samo z ilością dzieci jedno, dwoje zle, bo mało, a troje i więcej zle bo dużo. Ludziom nigdy nie dogodzisz

Cytat:
Oliweczka ludzie jakby nie było to i tak będą gadać. Za szybko dziecko źle, za późno też źle, ważne żebyście Wy byli szczęśliwi w nowej sytuacji Będziesz miała dwójkę małych rozrabiaków, którzy będą się razem wychowywać, a zobaczysz, że jak dojdzie do etapu takiej prawdziwej zabawy, to może będą momenty, że zapomnisz, że masz dzieci, bo tak się sobą zajmą (mogę się mylić, ale raczej takie opinie słyszę od znajomych mających dzieci w niewielkiej różnicy wiekowej) .
Ludzie pół roku czekać do gina????? To już paranoja! Jak ciężarna może przyjśc na pierwszą wizytę do ginekologa w 6 mcu ciąży????
Właśnie właśnie, to samo miałam na myśli.

Cytat:

Miłego wypoczynku.

A mnie jakoś brzuch bolała dziwnie. Skończyła mi się dziś @ a mnie burzch boli
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 08:21   #646
meszsares
Zadomowienie

my dzis na nogach od 4.50..
zaraz idziemy na ogrodki rozklejac ogloszenia o checi kupna, moze sie uda jakis dostac..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:23   #647
isiaok
Rozeznanie

Witamy sie
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko jakie mądre autko masz!

Nowszym koleżankom wizażowym przedstawiam Zuzannę
toż to kwintesencja słodkości i dziewczyńskiej urody!!!Piękna!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Co do kwestii rozdrabniania pokarmu - to jestem zdania, że nie należy przesadzać też w drugą stronę i dawać za duzych kawałków do jedzenia, bo owszem, może i dzieciak sobie z nimi poradzi, ale jego układ pokarmowy już nie bardzo - nie strawi całkiem i co za tym idzie nie wchłonie cennych składników, tylko je wydali w kawałeczkach, co w kupce mozna zaobserwować. Także jednak rozdrabniać jedzenie

No i co...tyle chciałam napisać i muszę do pracy zmykać...
Może dokończę pisać w pracy własnie

Pozdrawiam!!!
Mnie też zastanawiały te wydalone grudki-wychodza w identycznej postaci w jakiej je podajei tez myślałam nad tym ile sie z tego wchłania-takze dziekuje aaniu_20za uświadomienie

Cytat:

No więc najpierw odemnie:-może być długie
Wczoraj po pracy zajechałam po test , po powrocie do domu Julcia spała, P. siedział na kompie i akurat rozmawiał ze swoją mamą przez tel.wiec poleciałam szybko do łazienki zrobic test-II grube krechy pojawiły się odrazu- poczułam serce w gardle, jak krew napływa mi do głowy, wyskoczyłam szybko z testem z lazienki( P. akurat kończył rozmowę) i mówię- Paweł, ja jestem w ciąży-oczywiście ze łzami w oczach , a on się uśmiechnął i pyta, a czego płaczesz? położyłam mu test i poszłam do kuchni. Przyszedł szybko za mną i zaczął mnie przytulać.
Potem zaczęliśmy sie zastanawiać jak to będzie...i wogóle, że pomiędzy Julcią a .... będzie rok i 3 miesiące różnicy.
Jak trochę ochłonęłam i Wam napisałam, to zadzwoniłam skypem do rodziców i mówię-będziecie dziadkami..., a mój tata odpowiada: no tak, przecież już jesteśmy, dopiero mama zaczaiła i się bardzo ucieszylimają wracać na stałe z zagranicy właśnie w okolicach listopada jak będę rodzić( swoja drogą cóż za smutny miesiąc , ale dzięki narodzinom bedzie weselszy) i zabiorą Tofika już na stałe, bo nie dałabym rady zajmować się dwójką dzieci i pieskiem. Narazie wiedzą Tylko Oni , no i Wy oczywiście, cała reszta dowie się za tydzień, jak będę po wizycie u gina( dopiero w czwartek), no i do endo muszę szybko iść-kazał mi zadzwonic w czwartek po 15 i zapytać czy mnie przyjmie wyjątkowo.
Coś się porobiło z tą służbą zdrowia od tego roku-bardzo długo się czeka na wizytę, pomimo tego, że się płaci. Do gina na wizytę funduszową umówiłam się na 10 września, więc przez całą ciążę będę płaciła co miesiąc 80PLN + za endo tyle samo i też co miesiąc masakra.

Przed Ewa byliśmy z mezem pewni, ze chcemy miec tylko jedno dziecko...odkad pojawiła sie na siwecie coraz czesciej myślimy o drugim
a ze taka mała różnice wieku...na pewno bedzie Wam ciężej ale fajnie mieć rozdzeństwo z taka mała róznica
No i nie uciekaj nam przypadkiem na nowy wątek mam listopad-grudzien!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:31   #648
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Wrócił Ale druga dwójka już się czai
Ale pędzicie z tymi ząbkami. Jak tak dalej pójdzie to Tymek przed rokiem będzie miał pełną szczenkę

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Co do kwestii rozdrabniania pokarmu - to jestem zdania, że nie należy przesadzać też w drugą stronę i dawać za duzych kawałków do jedzenia, bo owszem, może i dzieciak sobie z nimi poradzi, ale jego układ pokarmowy już nie bardzo - nie strawi całkiem i co za tym idzie nie wchłonie cennych składników, tylko je wydali w kawałeczkach, co w kupce mozna zaobserwować. Także jednak rozdrabniać jedzenie
Ale nikt tu przecież nie daje niewiadomo jakich wielkich kawałków, z którymi dziecko by sobie ie poradziło

Cytat:
Natka, może teraz do niej coś dociera i próbuje Cię ułaskawić?

Trzebabyło wcześniej pomyśleć

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja mam kryzys, mam dosyć
5.20 i sto razy w nocy.
A ten pajac ( tż) zero zrozumienia i empatii
Editka też mnie nie docenia i mojej roboty w domu.

pÓźnej więcej napiszę bo próbuję ją uspać.
Lilii padniesz jak Ci mój sen opiszę
Oliweczka ochłonęłaś?

Zęby?

Oliweczko ludzmi się nie przejmuj, bo oni zawsze będą gadali. To wynika bardziej z zazdrości Najważniejsze, że Wy jesteście szczęśliwi.
Między mną a moją siostrą jest rok i 2 m-ce i powiem Ci, że bardzo fajna różnica
JEszcze raz wielkie gratulacje

Cytat:
Editka, Natka co w te chłopy wstępuje?
W mojego mamusia
Cytat:
Miłego weekendu

Alibany, wczoraj mi niezacytowało- słodko Ala wygląda na tej huśtawce

NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW NELCI, MALWINKI, SZYMKA I KRZŚKA

Gdzie się podziewa DaKaro?!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:35   #649
meszsares
Zadomowienie

Oliweczka - zadzwon do przychodni i powiedz lamiacym sie glosem, ze jestes na poczatku ciazy i masz plamienia/ krwawienia itp - to metoda NA PEWNIAKA!!! (wyprobowalam swego czasu osobiscie)
Co do listopada - fajny miesiac, moj TZ jest z listopada i jest wspaniala osoba poza tym jak dziecko wyrosnie z gondolki to jak znalazl jest piekna wiosna!

editka, Marina - takie slowa to ciosy ponizej pasa - krzywdzace i niesprawiedliwe
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:41   #650
pieleszka
Wtajemniczenie

cześć dziewczęta

dla solenizantów i

oliweczko tak jak dziewczyny piszą, ludziom nigdy nie dogodzisz...ważne, że Wy się cieszycie! i na pewno ucieszy się Juleczka
między moim TŻ, a jego siostrą jest niecały rok (brakuje tygodnia) i to najlepiej dogadujące się rodzeństwo jakie znam..jest między nimi jakaś telepatia jak między bliźniętami

u nas chyba Hance idą górne jedynki! pisze chyba bo nie jestem pewna - nie miałam wcześniej ząbkującego dziecka i tu pytanie do mamjuz uzębionych dzieciaczków - czy te ząbki widać przez dziąsła, jeszcze zanim wyjdą?? bo Hanka ma takie białe coś w dziąsłach, ale na wierzchu jeszcze nie i nie wiem czy to ząbki??

dama dzisiaj pospała do 6:30 i na drzemkę padła już o 9, a ja jakoś dzisiaj wyspana jestem o dziwo. mieli rodzice do mnie przyjechać, ale tata sie rozchorował więc odwiedza nas po weekendzie dopiero...

a miałam pytać:myślicie, że mogę Hanię zabrać dzisiaj na godzinkę na dwór?? gorączki nie ma już od poniedziałku i ogólnie z nia lepiej...i niby można, ale chciałam się dowiedzieć co sądzicie?? u nas na zachodnich rubieżach od rana słonecznie i ciepły dzień się zapowiada

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:43   #651
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
jaki wstyd super sprawa ze taka mala roznica dzieci sie razem wychowaja,inni to ci tylko moga zazdroscic!!!!!!!1

Cytat:
Poszłam usypiać małą na drzemke i zapomniałam, że kaszę wstawiłam na ogień i co....kasza spalona, garnek przypalony

Czasem się zdarza zapomnieć o garnku na ogniu, zwłaszcza przy małym dziecku
Dzięki za wsparcie, wiem, że to prawda, że ludziom nigdy się nie dogodzi, ale w końcu nie żyję dla ludzi

No niestety z tym ginem...dlatego muszę chodzić prywatnie
Cytat:

Super się to czyta!!!

Gratulacje raz jeszcze!
Do gina muszę i tak prywatnie, większy problem mam z endo i właśnie w czwartek po ginie pojade do endo i zapytam, czy mnie przyjmie-MUSI.

Cytat:
Oliweczka ja bym może i do Ciebie dołączyła, ale z różnych powodów to w tej chwili niemożliwe. Ale trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się ułożyło! Najważniejsze, że z mężem cieszycie się z tej nowiny. A ludzkim gadaniem się nie przejmuj, choć Cię rozumiem. Życzę Ci, abyś dobrze czuła się w ciąży!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Oliweczka nie ma co sie wstydzic. Moich rodzicow nikt nie pobije. Miedzy mna a bratem jest 10 m-cy roznicy. Gdyby inaczej miesiace sie ulozyly moglismy byc z jednego roku nawet. (ja maj 1983, brat marzec 1984)

nieźle z tą różnicą u nas będzie 15
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Oliweczka Ja co raz częściej się zastanawiam nad drugim,ale wiem że mąż jeszcze nie gotowy no i chciałabym mieć warunki na to, bo póki co nawet pokoju dla Emi nie mam Będziemy Cię wspierać na pewno ! niech rodzynek się rozwija zdrowo !
ja wczoraj właśnie rozmyślałam nad zakwaterowaniem maluchów, ale damy radę-musimy.Dopiero co wyprowadziliśmy Juleczę z naszej sypialni, a tu niedługo znowu łóżeczko się pojawi
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Jejuuu a ja dalej podekscytowana ( i oliweczko też poczułam ukłucie zazdrości, choć nie chciałam już więcej dzieci tak jak marzenka napisała baby to dziwne stworzenia są )
Raz jeszcze gratuluję!
A ludzmi się nie przejmuj. Choćby nie wiem co, i tak będą gadać, jak mały odstęp między dziećmi, średni, duży...tak samo z ilością dzieci jedno, dwoje zle, bo mało, a troje i więcej zle bo dużo. Ludziom nigdy nie dogodzisz

.

A mnie jakoś brzuch bolała dziwnie. Skończyła mi się dziś @ a mnie burzch boli

może z głodu??
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
a ze taka mała różnice wieku...na pewno bedzie Wam ciężej ale fajnie mieć rozdzeństwo z taka mała róznica
No i nie uciekaj nam przypadkiem na nowy wątek mam listopad-grudzien!
ja już taka doświadczona mamusia, że nie mam tam już czego szukać( żarcik)

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-23, 08:47   #652
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
ja od poczatku iwedzialam ze ja zabili ale ja wogole o tym nie chce czytac ani slyszec bo odrazu placze......

Oliweczka
- a ja Ci zazdroszcze my tez bysmy chciali ale nie mamy warunkow...... ja to wogole chcialabym miec z 8 dzieciakow
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:51   #653
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Oliweczko ludzmi się nie przejmuj, bo oni zawsze będą gadali. To wynika bardziej z zazdrości Najważniejsze, że Wy jesteście szczęśliwi.
Między mną a moją siostrą jest rok i 2 m-ce i powiem Ci, że bardzo fajna różnica
JEszcze raz wielkie gratulacje

!
O!Jest Was więcej z małą różnicą wieku
Cytat:
Oliweczka - zadzwon do przychodni i powiedz lamiacym sie glosem, ze jestes na poczatku ciazy i masz plamienia/ krwawienia itp - to metoda NA PEWNIAKA!!! (wyprobowalam swego czasu osobiscie)
Co do listopada - fajny miesiac, moj TZ jest z listopada i jest wspaniala osoba poza tym jak dziecko wyrosnie z gondolki to jak znalazl jest piekna wiosna!

Dzięki za rady ale do gina to tak mi się nie śpieszy strasznie-pójdę w czwartek to będzie jakiś 6 tydzień, gorzej z endo, ale to już pisałam.

Cytat:
Napisane przez pieleszka;33092021:cmok:

oliweczko tak jak dziewczyny piszą, ludziom nigdy nie dogodzisz...ważne, że Wy się cieszycie! i na pewno ucieszy się Juleczka
między moim TŻ, a jego siostrą jest niecały rok (brakuje tygodnia) i to najlepiej dogadujące się rodzeństwo jakie znam..jest między nimi jakaś telepatia jak między bliźniętami
Właśnie wczoraj powiedziałam P., że to PRAWIE jak bliźnięta będą a On się tak patrzy i mówi TAA może jeszcze jednojajowe, przecież to ponad rok różnicy- ale mimo wszystko uważam, że będą się fajnie razem wychowywać, bawić i tak jak napisała chyba alibany w pewnych momentach nie odczuję, że mam dzieci

Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jeszcze mnie trzyma

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-23, 08:52   #654
SweetAngel1984
Zadomowienie

Czesc dzien dobry moje duszyczki....

u nas pogoda prze cudna na balkonie w sloncu

29 stopni szalenstwo

Igi spi....
po jego obiadku czyli kolo 13
planuje podroz do babci .....
zeby troszke na ogrodku sie po dotlenial......
tylko to autobusem przez caaaale miasto....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:53   #655
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

editka, Marina - takie slowa to ciosy ponizej pasa - krzywdzace i niesprawiedliwe
o co chodzi?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984;33092160
[B
Oliweczka [/B]- a ja Ci zazdroszcze my tez bysmy chciali ale nie mamy warunkow...... ja to wogole chcialabym miec z 8 dzieciakow
u mnie 3 to max, a tobie życzę powodzenia

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-23, 08:54   #656
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliweczka i wiesz jaki plus tego, że dzidzia będzie w tym roku jesteś świeżą mamuśką, więc doskonale będziesz wiedziała co i jak i nie będziesz się zmartwiała co zrobić kiedy będzie np gorączka i mniej stresu będzie !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:58   #657
Marina1
Zakorzenienie

Oliweczka o chłopów, którzy nie doceniają pracy kobiet w domu myślą, że to plaża, a tak naprawdę to praca na cały etat. Dokładniej chodzi o teksty typu - siedzisz z dzieckiem, nic nie robisz, a jakbyś poszła do pracy to byś przestała narzekać. Ehhh...

Mów mów o sobie jak najwięcej ( znaczy o Was już ) I suwaczek już masz
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-03-23, 08:59   #658
karolinee1983
Zadomowienie

Kornelia, Malwinka, Szymek i Krzyś - wszystkiego najlepszego!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:00   #659
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Oliweczka i wiesz jaki plus tego, że dzidzia będzie w tym roku jesteś świeżą mamuśką, więc doskonale będziesz wiedziała co i jak i nie będziesz się zmartwiała co zrobić kiedy będzie np gorączka i mniej stresu będzie !
mój P. wczoraj jak sie dowiedział, to rozejrzał się po Julci pokoju i mówi, ale spoko-wszystko mamy, teraz będzie łatwiej

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Oliweczka o chłopów, którzy nie doceniają pracy kobiet w domu myślą, że to plaża, a tak naprawdę to praca na cały etat. Dokładniej chodzi o teksty typu - siedzisz z dzieckiem, nic nie robisz, a jakbyś poszła do pracy to byś przestała narzekać. Ehhh...

Mów mów o sobie jak najwięcej ( znaczy o Was już ) I suwaczek już masz
Aha przykro mi z tego powodu, naprawdę...takich to tylko

nie mogłam się powstrzymać

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-23, 09:01   #660
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Kornelia, Malwinka, Szymek i Krzyś - wszystkiego najlepszego!!!
Podpinam się!!!!!!!!

Cytat:
mój P. wczoraj jak sie dowiedział, to rozejrzał się po Julci pokoju i mówi, ale spoko-wszystko mamy, teraz będzie łatwiej
No dokładnie.

Zresztą pamiętacie jak nasza youyou pisała, że to rewelacyjny odstęp między dzieciakami? ( ona ma taki też jak Oliweczka będzie miała ). Bo się zabawią, jedno zapatrzone w drugie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości