|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Witamy się podwójnie
![]() ![]() No więc najpierw odemnie:-może być długie ![]() Wczoraj po pracy zajechałam po test , po powrocie do domu Julcia spała, P. siedział na kompie i akurat rozmawiał ze swoją mamą przez tel.wiec poleciałam szybko do łazienki zrobic test-II grube krechy pojawiły się odrazu- poczułam serce w gardle, jak krew napływa mi do głowy, wyskoczyłam szybko z testem z lazienki( P. akurat kończył rozmowę) i mówię- Paweł, ja jestem w ciąży-oczywiście ze łzami w oczach ![]() Potem zaczęliśmy sie zastanawiać jak to będzie...i wogóle, że pomiędzy Julcią a .... będzie rok i 3 miesiące różnicy. Jak trochę ochłonęłam i Wam napisałam, to zadzwoniłam skypem do rodziców i mówię-będziecie dziadkami..., a mój tata odpowiada: no tak, przecież już jesteśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coś się porobiło z tą służbą zdrowia od tego roku-bardzo długo się czeka na wizytę, pomimo tego, że się płaci. Do gina na wizytę funduszową umówiłam się na 10 września ![]() ![]() A teraz odnośnie Waszych wypowiedzi ![]() Bardzo dziękujemy za gratulacje, za opadające szczęki ![]() ![]() ![]() Sporo Was mi zazdrości- naprawdę, chciałybyście? ja pomyślałam, że to trochę nie bardzo, ze się będą ze mnie ludzie śmiać ![]() ![]() Jeszcze z takich czysto egoistycznych rzeczy to to, że w końcu osiągnęłam swoja wagę sprzed ciąży, mieszczę się we wszystkie ciuchy, chodze do pracy-jakos tak się już wszystko ułożyło, a tu znowu życie przewróci się do góry nogami ![]() I jeszcze APEL: jako że ciężarnej się nie odmawia ![]() ![]() ![]() No i tylee.....ot cała historia, a jak zmieni życie |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Spoko loko - my od 5 też na nogach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry - a może i nie
![]() Poszłam usypiać małą na drzemke i zapomniałam, że kaszę wstawiłam na ogień i co....kasza spalona, garnek przypalony ![]() Ala dziekuje za miłe komentarze do jej bujaczkowego debiutu na placu zabaw ![]() Piszecie, że w różnych pozycjach można składać wózki, wiec pocieszacie mnie, że nie popełniłam mega gafy składając ją na początku z oparciem ustawionym na siedząco. Może tu tkwi problem łamania się tej ramy, że ludzie w tej pozycji go składają a to tka jakby na siłę.... ![]() Wieści nt. małej Madzi był do przewidzenia, tylko czemu dopiero teraz???? ![]() Zuzanna sama słodycz!! (Już to zdjęcie gdzieś widziałam, chyba w avatarze miałaś chwilkę? ![]() Oliweczka ludzie jakby nie było to i tak będą gadać. Za szybko dziecko źle, za późno też źle, ważne żebyście Wy byli szczęśliwi w nowej sytuacji ![]() Ludzie pół roku czekać do gina????? To już paranoja! Jak ciężarna może przyjśc na pierwszą wizytę do ginekologa w 6 mcu ciąży???? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-23 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super się to czyta!!! A zaznaczyłam ten fragment, bo tak sobie pomyślałam - jesli pójdziesz i spytasz bezpośrednio gina czy cię przyjmie, nie zgodzi się? Ja tak przy małym zrobiłam bo normalnie czekania 2 miesiące było, ale jak powiedziałam o ciąży to stwierdziła że musi mnie przyjąć ![]() Gratulacje raz jeszcze! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
Patik ja też mam kryzys. Już się zaczęło poprawiać i znowu wszystko się wali (te nocne pobudki to akurat najmniejszy problem)
![]() Ellika ja właściwie nie wyobrażam sobie już chodzić do pracy i wychowywać małę dziecko ![]() ![]() Brumek bardzo się cieszę, że Tymek przekonał się jednak do jedzenia! ![]() U nas problemy ze zjedzeniem obiadku, ale myślę, że chwilowe, bo te zęby się pchają. Lewa górna jedynka już na wierzchu, ale widzę, że druga też się pcha i dwójki chyba też. Za to moje dziecko przekonało się do jabłek. Na początku nie chciał ich pod żadną postacią, ale zrobiłam mu ze 3 tygodnie przerwy i teraz już je ![]() Editka, Natka co w te chłopy wstępuje? Oliweczka ja bym może i do Ciebie dołączyła, ale z różnych powodów to w tej chwili niemożliwe. Ale trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się ułożyło! Najważniejsze, że z mężem cieszycie się z tej nowiny. A ludzkim gadaniem się nie przejmuj, choć Cię rozumiem. Życzę Ci, abyś dobrze czuła się w ciąży! |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#639 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jedziemy na weekend do Leśnicy, w niedzielę odwiedzimy Zakopane, a w sobotę termy w Bukowinie, życzę Wam udanego weekendu buziaki
![]()
#641 | ||
Raczkowanie
|
Gratuluje z całego serca!!! takie wieści
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a jakie to buty takie do chodzenia nauki jakie powinny być, na co zwracać uwagę jakie kupiłas? ![]() ja też chyba powinnam bo Jasiek juz coraz dlużej sobie stoi, a jak poczuje czyjeś ręce to biega sprintem ![]() witam się ![]() Szymon! Krzyś vel Żbik! Malwinka (hmm właśnie gdzieś nam dziewczyny zaginely w wizazowej przestrzeni??) KorNelcia! stoooooooooo lat gwiazdeczki!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() to piękna pogoda wam się zapowiada na weekend w górach ![]() dzieciaczki nawdychają gorskiego powietrza na zdrówko super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie, ale nie znasz dnia ani godziny
![]() Oliweczka nie ma co sie wstydzic. Moich rodzicow nikt nie pobije. Miedzy mna a bratem jest 10 m-cy roznicy. Gdyby inaczej miesiace sie ulozyly moglismy byc z jednego roku nawet. (ja maj 1983, brat marzec 1984) Ja tez podlaczam sie pod zyczonka, dziewczynki wszystkiego najlepszego ![]() no i chlopcy: Szymon i Krzyś ![]() Editka ![]() Dzien dobry ![]() Noc przespana spokojnie, choc cala trojka w jednym lozku. W srodku nocy Wiki przywedrowala do nas. Kaszel sie troche uspokoil, mam nadzieje ze na dobre. Gdzie jest Dziubek ? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-23 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka Ja co raz częściej się zastanawiam nad drugim,ale wiem że mąż jeszcze nie gotowy no i chciałabym mieć warunki na to, bo póki co nawet pokoju dla Emi nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Malwinka. Kornelcia, Szymon, Krzyś ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#645 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tulę ![]() Cytat:
![]() ![]() Raz jeszcze gratuluję! A ludzmi się nie przejmuj. Choćby nie wiem co, i tak będą gadać, jak mały odstęp między dziećmi, średni, duży...tak samo z ilością dzieci jedno, dwoje zle, bo mało, a troje i więcej zle bo dużo. Ludziom nigdy nie dogodzisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Miłego wypoczynku. A mnie jakoś brzuch bolała dziwnie. Skończyła mi się dziś @ a mnie burzch boli ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
![]() my dzis na nogach od 4.50.. ![]() zaraz idziemy na ogrodki rozklejac ogloszenia o checi kupna, moze sie uda jakis dostac.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |||
Rozeznanie
|
Witamy sie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ze taka mała różnice wieku...na pewno bedzie Wam ciężej ale fajnie mieć rozdzeństwo z taka mała róznica ![]() No i nie uciekaj nam przypadkiem na nowy wątek mam listopad-grudzien! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale pędzicie z tymi ząbkami. Jak tak dalej pójdzie to Tymek przed rokiem będzie miał pełną szczenkę ![]() Cytat:
![]() Trzebabyło wcześniej pomyśleć ![]() Cytat:
![]() Oliweczko ludzmi się nie przejmuj, bo oni zawsze będą gadali. To wynika bardziej z zazdrości ![]() Między mną a moją siostrą jest rok i 2 m-ce i powiem Ci, że bardzo fajna różnica ![]() JEszcze raz wielkie gratulacje ![]() ![]() W mojego mamusia ![]() Cytat:
![]() ![]() Alibany, wczoraj mi niezacytowało- słodko Ala wygląda na tej huśtawce ![]() NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW NELCI, MALWINKI, SZYMKA I KRZŚKA ![]() ![]() ![]() Gdzie się podziewa DaKaro?! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
Oliweczka - zadzwon do przychodni i powiedz lamiacym sie glosem, ze jestes na poczatku ciazy i masz plamienia/ krwawienia itp - to metoda NA PEWNIAKA
![]() ![]() Co do listopada - fajny miesiac, moj TZ jest z listopada i jest wspaniala osoba ![]() ![]() editka, Marina - takie slowa to ciosy ponizej pasa - krzywdzace i niesprawiedliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Wtajemniczenie
|
![]() dla solenizantów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oliweczko tak jak dziewczyny piszą, ludziom nigdy nie dogodzisz...ważne, że Wy się cieszycie! i na pewno ucieszy się Juleczka ![]() między moim TŻ, a jego siostrą jest niecały rok (brakuje tygodnia) i to najlepiej dogadujące się rodzeństwo jakie znam..jest między nimi jakaś telepatia jak między bliźniętami ![]() u nas chyba Hance idą górne jedynki! pisze chyba bo nie jestem pewna - nie miałam wcześniej ząbkującego dziecka ![]() dama dzisiaj pospała do 6:30 i na drzemkę padła już o 9, a ja jakoś dzisiaj wyspana jestem o dziwo. mieli rodzice do mnie przyjechać, ale tata sie rozchorował więc odwiedza nas po weekendzie dopiero... a miałam pytać:myślicie, że mogę Hanię zabrać dzisiaj na godzinkę na dwór?? gorączki nie ma już od poniedziałku i ogólnie z nia lepiej...i niby można, ale chciałam się dowiedzieć co sądzicie?? u nas na zachodnich rubieżach od rana słonecznie i ciepły dzień się zapowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za wsparcie, wiem, że to prawda, że ludziom nigdy się nie dogodzi, ale w końcu nie żyję dla ludzi ![]() No niestety z tym ginem...dlatego muszę chodzić prywatnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() może z głodu?? ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliweczka - a ja Ci zazdroszcze my tez bysmy chciali ale nie mamy warunkow...... ja to wogole chcialabym miec z 8 dzieciakow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jeszcze mnie trzyma ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
Czesc dzien dobry moje duszyczki....
![]() u nas pogoda prze cudna na balkonie w sloncu 29 stopni ![]() Igi spi.... po jego obiadku czyli kolo 13 planuje podroz do babci ..... zeby troszke na ogrodku sie po dotlenial...... tylko to autobusem przez caaaale miasto.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka i wiesz jaki plus tego, że dzidzia będzie w tym roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka o chłopów, którzy nie doceniają pracy kobiet w domu
![]() Mów mów o sobie jak najwięcej ( znaczy o Was już ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() nie mogłam się powstrzymać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Podpinam się!!!!!!!!
Cytat:
Zresztą pamiętacie jak nasza youyou pisała, że to rewelacyjny odstęp między dzieciakami? ( ona ma taki też jak Oliweczka będzie miała ). Bo się zabawią, jedno zapatrzone w drugie...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.