Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 08:16   #661
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Na zdjęciu USg pisze że 7 ) No i w sumie podobnie mi wychodzi z @ ..

Dzisiaj już ochłonęłam ale wczoraj auforia była niesamowita . Przyglądam się tej małej fasolce i cienie na '' głowce '' ( bo to chyba głowka ) robią wrażenie jakby dzidzi sie do mnie usmiechalo..
bosko!!!!wcale sie nei dziwie twoim emocjom
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:45   #662
weronika23
Zakorzenienie

dziewczyny jaka jestem zla wstalam o 5 ddzwonilam sie zarejestrwoac nikt nie odbiera pojechalam i cooo krowy mi mowia dzi sporadnia nie czynna chyba szlak mnie trafiiii
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:50   #663
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaka jestem zla wstalam o 5 ddzwonilam sie zarejestrwoac nikt nie odbiera pojechalam i cooo krowy mi mowia dzi sporadnia nie czynna chyba szlak mnie trafiiii
masakra
Stary 2012-03-23, 08:57   #664
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Kurde u mnie sie czieka na wyniki bety dwa dni robocze

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mnie boli, wcześniej jeszcze czułam jakieś nagłe kłucie jakby w okolicy jajnika(?), to było głównie jeszcze przed terminem @ i nie wiedziałam co to. podbrzusze zaczęło mnie boleć jeszcze przed terminem @ i boli praktycznie do tej pory, choć już mniej niż na początku.
Ja też tak mam, ale dziś w nocy tak mnie nawalał brzuch jak nigdy, non stop sie budziłam, w nocy strasznie bolał mnie lwy jajnik, jak wstałam kłuje mnie prawy
Może przez to, że nosiłam wczoraj ciężkie siaty ze sklepu?
Stary 2012-03-23, 09:00   #665
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!

Cytat:
Jest ! Malutkie . piękne .. moje kochane dzidzi.. widziałam serduszko )
Wizyta genialna . Lekarz pierwsza klasa . nic njie bolało. Przygotował mnie do badania . wszystko tłumaczył a jak powiedział do mnie Karolcia to odrazu całe nerwy zeszły .. jaaa ! jestem tak podekscytowana ..Jajniki w porządku , macica czyta , bardzo ładna szyjka - tak powiedział . Wszystko jest ok , Dzidzi ma niecały cm . Pewnie ten post jest bardzo chaotyczny ale mam to gdzies . Kocham was wszystkie , kocham mojego dzidziusia , kocham mojego tżeta ..
Super! Gratulacje

Ja na wizytę jeszcze trochę muszę poczekać. Byłam umówiona na najbliższą środę, ale lekarz wczoraj w szpitalu powiedział, żebym lepiej przerejestrowała się na jeszcze następną, to już na pewno będzie serduszko I tak zrobiłam. Wczoraj pęcherzyk widziałam, więc się trochę uspokoiłam i może wytrzymam jeszcze 1,5 tygodnia

A dzisiaj jedziemy do rodziców. Niby nie jest strasznie daleko, ale trochę się boję. Ale w sumie jakby się zastanowić, to jazda samochodem chyba nie szkodzi jakoś strasznie, prawda? Mąż obiecał, że będzie wolno jechał Gdyby mąż nie miał zjazdu na podyplomówce w naszym rodzinnym mieście, to pewnie byśmy nie jechali. A tutaj sama też niebardzo żebym została - tak bez samochodu, itp. Uspokójcie mnie, bo już sobie wkręcam, że zaszkodzę dziecku :/

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ja normalnie czekałam jeden dzień. A w szpitalu ok. 40 minut
happy_eve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:09   #666
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki ! Wpadałam na chwilkę i zabieram sie za pisanie magisterki

Czuje się dzisiaj strasznie, od rana mam nudności i nie mogę na jedzenie patrzec ! Dobrze, że wzięłam dzisiaj wolne..

Cytat:
Kamila ja też sie strsznie poce
Ide jutro na bete, ale sie boje
Spokojnie Kochana Zobaczysz wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej,
Pamiętacie mnie jeszcze?

Aleście się rozpisały przez te 2 dni. Zaraz nadrobię, tylko najpierw opowiem co przeżyłam :/

We wtorek wieczorem dostałam plamienia (brązowego, nie z krwi), zadzwoniłam do lekarza, kazał pojechać na izbę przyjęć. Pojechałam, po półtorej godziny czekania przyjął mnie lekarz. Nastawienie miał takie, że chyba powinnam go przepraszać, że raczyłam zająć mu czas. Zbadał ręcznie, potem poszliśmy na usg. No i tam zaczął się koszmar - macica pusta, co lekarz skwitował: "Albo jest za wcześnie i ciąża się rozwinie albo już po ciąży" Powiedział, że na tym etapie powinno być coś widać. Zrobili mi betę i musieliśmy czekać 40 min na wyniki. Najdłuższe 40 min w życiu :/

Wyniki przyszły. Beta ładnie przyrosła, już ponad 3000 wynosiła. Lekarz tym bardziej się zmartwił (bo już powinno być coś widać) i powiedział, że zostawia mnie w szpitalu z powodu ryzyka ciąży pozamacicznej. Bo wszystko wskazuje, że ciąża jest tylko nie wiadomo gdzie...

Pół nocy w szpitalu przepłakałam, ze 2 godziny spałam. Rano obchód - przyszedł zdecydowanie fajniejszy i milszy lekarz, ale powiedział, że nic tego dnia nie robimy, bo za mało czasu upłynęło od poprzedniego badania. Trzeba czekać do następnego dnia. Trudno ukrywać fakt pobytu w szpitalu, więc najbliższa rodzina się o wszystkim od nas dowiedziała. Przestraszyli się, ale i pocieszali. Jakoś się uspokoiłam wewnętrznie i spokojnie czekałam do dzisiejszego poranka.

Musiałam być na czczo, bo istniało prawdopodobieństwo operacji. Poszliśmy na usg (na szczęście z tym fajnym lekarzem) i ... ukazał się naszym oczom pęcherzyk ciążowy Myślałam, że się popłaczę na tej leżance. Ulga jak nie wiem.

Wypisali mnie więc do domu, dali luteinę na podtrzymanie i zwolnienie na razie do świąt.

Ale się rozpisałam Ciekawe czy ktoś to przeczyta Czytajcie a ja was nadrabiam.
Całe szczęście, że jest pęcherzyk..

Współczuje tylu stresów i trafienia na takiego lekarza

Cytat:
Matko, ale mnie stresuje ta ciąża pozamaciczna
Jejku ja to chyba umre ze stresu, bo ciągle sobie coś wmawiam.
Podobno bolą pachwiny, a mnie bolą, bolą jajniki, ale boli też całe podbrzusze pośrodku Ale nie mam żadnych krwawień ani plamień
Weżcie mnie do pionu postawcie
Spokojnie ! Już pisałam, że moja ginka mówiła, że takie bóle mogą się zdarzac więc nie ma czym się martwic !

Cytat:
Wizyta genialna . Lekarz pierwsza klasa . nic njie bolało. Przygotował mnie do badania . wszystko tłumaczył a jak powiedział do mnie Karolcia to odrazu całe nerwy zeszły .. jaaa ! jestem tak podekscytowana ..Jajniki w porządku , macica czyta , bardzo ładna szyjka - tak powiedział . Wszystko jest ok , Dzidzi ma niecały cm . Pewnie ten post jest bardzo chaotyczny ale mam to gdzies . Kocham was wszystkie , kocham mojego dzidziusia , kocham mojego tżeta ..
Super !!!Cieszę się razem z Tobą

Cytat:

Cytat:

Ja też tak mam, ale dziś w nocy tak mnie nawalał brzuch jak nigdy, non stop sie budziłam, w nocy strasznie bolał mnie lwy jajnik, jak wstałam kłuje mnie prawy
Strasznie długo trzeba czekac.. u mnie już tego samego dnia są do odbioru wyniki.

Ja staram się teraz nic nie nosic.. Musimy teraz bardzo na siebie uważac

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:12   #667
weronika23
Zakorzenienie

dziewczyny udalo sie jade na 15:20 ublaga;am babe zeby mnie wcisnela trpche nasciemnialam ale jade prywatnie juz nie moge sie doczekac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 09:29   #668
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny udalo sie jade na 15:20 ublaga;am babe zeby mnie wcisnela trpche nasciemnialam ale jade prywatnie juz nie moge sie doczekac
To fajowo .. powodzenia

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:

A dzisiaj jedziemy do rodziców. Niby nie jest strasznie daleko, ale trochę się boję. Ale w sumie jakby się zastanowić, to jazda samochodem chyba nie szkodzi jakoś strasznie, prawda? Mąż obiecał, że będzie wolno jechał Gdyby mąż nie miał zjazdu na podyplomówce w naszym rodzinnym mieście, to pewnie byśmy nie jechali. A tutaj sama też niebardzo żebym została - tak bez samochodu, itp. Uspokójcie mnie, bo już sobie wkręcam, że zaszkodzę dziecku :/
Nie zaszkodzisz dziecku .
uspokajam Cię . uspokajam Cię . uspokajam Cię .
Pomogło ? ? ?
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Lepiej nic nie dźwigać . po co ryzykować . Teraz jesteśmy pod specjalną ochroną .. mamy prawo odpoczywać , jeść na co mamy ochotę, spać do późna i zwalać większość obowiązków ( w tym dźwiganie zakupów ) na naszych kochanych TŻetów ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:34   #669
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie zaszkodzisz dziecku .
uspokajam Cię . uspokajam Cię . uspokajam Cię .
Pomogło ? ? ?

Lepiej nic nie dźwigać . po co ryzykować . Teraz jesteśmy pod specjalną ochroną .. mamy prawo odpoczywać , jeść na co mamy ochotę, spać do późna i zwalać większość obowiązków ( w tym dźwiganie zakupów ) na naszych kochanych TŻetów ..
Trochę pomogło, dzięki

Mój TŻ chyba powoli ma mnie dość Ale dzielnie daje radę na razie. Ciekawe jak długo
Stary 2012-03-23, 09:52   #670
weronika23
Zakorzenienie

DeKajka mowisz nie dzwigac u nas to odpada od 7 do 18 jestemy same tz jedynie w niedz ma wolne wiec moje 13 kg szczescia wymaga noszenia niestety, noooo zakupow jako tako nie nosimy bo jezdza w wozku
Stary 2012-03-23, 09:53   #671
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

happy_eve ja tez jutro jade autem daleko bo w kujawsko pomorskie..ale nie mysle ze to jakos mogloby zaszkodzic..wogole o tym nie pomyslalam prawde mowiac))

mnie od nocy meczy brzuch, w nocy tradycyjnie nie moglam spac, jezdzi mi cos po jelitach, mam biegunke a nic takiego nie zjadlam, wmusilam w siebie teraz banana, zrobilam zielona herbate moze mi przejdzie ogolnie neidobrze mi jakos

ja neistety z racji tego ze moj tz wyjezdza czesto w delegacje to jestem zmuszona cos tam czasem dzwigac..ale ide sobie powolutku, robie co chwile przystanki i jest ok

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
super!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 09:57   #672
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
happy_eve ja tez jutro jade autem daleko bo w kujawsko pomorskie..ale nie mysle ze to jakos mogloby zaszkodzic..wogole o tym nie pomyslalam prawde mowiac))
Mi głównie chodzi o plamienie - nie chcę, żeby się nasiliło czy coś. A drogi w Polsce, wiadomo, dziura na dziurze :/ I najbardziej tego wytrzęsienia się boję właśnie. Ale mąż przestraszony, to będzie powoli jechał.
Stary 2012-03-23, 09:59   #673
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Mi głównie chodzi o plamienie - nie chcę, żeby się nasiliło czy coś. A drogi w Polsce, wiadomo, dziura na dziurze :/ I najbardziej tego wytrzęsienia się boję właśnie. Ale mąż przestraszony, to będzie powoli jechał.
aaa jasne ze tak na pewno mąz bedzie wolno jechac
no fakt te nasze drogi to porazka
Stary 2012-03-23, 10:05   #674
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
aaa jasne ze tak na pewno mąz bedzie wolno jechac
no fakt te nasze drogi to porazka
Już widzę jak się kłócimy w czasie drogi Bo będę co chwilę panikować i go zwalniać.
Stary 2012-03-23, 10:05   #675
weronika23
Zakorzenienie

happy_eve nie martw sie na pewno spokojnie objedziesz bedziemy trzymac ja cala poprzednia ciaze caly czas jezdzilam sama nawet dzien przed poroddem
Stary 2012-03-23, 10:08   #676
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
happy_eve nie martw sie na pewno spokojnie objedziesz bedziemy trzymac ja cala poprzednia ciaze caly czas jezdzilam sama nawet dzien przed poroddem
no moj tz sie uparl zebym za meisiac robila prawo jazdy

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Już widzę jak się kłócimy w czasie drogi Bo będę co chwilę panikować i go zwalniać.
hehehhehe ja mojego michala to tydzien temu juz wyzywalam oczywiscie ja od razu w ryk bo ostatnio ciagle rycze , mial dosc po godzinie jazdy, bo ciagle bylo zwolnij zwolnij
Stary 2012-03-23, 10:16   #677
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę pomogło, dzięki

Mój TŻ chyba powoli ma mnie dość Ale dzielnie daje radę na razie. Ciekawe jak długo
musi to wytrzymać .. nie ma wyjścia

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
DeKajka mowisz nie dzwigac u nas to odpada od 7 do 18 jestemy same tz jedynie w niedz ma wolne wiec moje 13 kg szczescia wymaga noszenia niestety, noooo zakupow jako tako nie nosimy bo jezdza w wozku
Trochę cię rozumiem .. jak czasami pilnuję mojego 2 letniego chrzesniaka to też się nie da .. Wyciąga rączki, woła '' cioci do guły '' i nie da się odmówić ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:03   #678
Poni
Raczkowanie

Przepraszam, nie mam akurat czasu na odpisywanie każdej z Was (nadrobię później). Chcę tylko pogratulować DeKajce!!!!!

Znam to uczucie. Wczoraj po USG cieszyłam się podobnie jak Ty!
A wieczorem, jak nie mogłam zasnąć głaskałam się po brzuszku i rozmawiałam z maluszkiem

Mystiquee - ja też miałam epizod z wmawianiem sobie ciąży pozamacicznej. Raz przeczytałam, że wtedy bola pachwiny i jedna strona brzucha. I od razu zaczął mnie boleć lewy jajnik... i tylko lewy! No to ja - panika. Na innej stronie przeczytałam, że wtedy boli całe podbrzusze i są to skurcze jak na okres... i co? Od razu dostałam skurczy.
Tak więc wydaje mi się, że nie ma nic gorszego niż naczytać się bzdur w necie, a potem same sobie wmawiamy te objawy.
Będzie dobrze!!!!!
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:14   #679
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Znowu spać nie mogłam, kilka razy budziłam się w nocy. Wieczorem sprzeczaliśmy się z mężem i się poryczałam, nie mógł mnie potem uspokoić. Aż wczoraj pytał czy cała ciąża będzie "tak uroczo" przebiegała. Zadzwoniłam dziś do mamy, żeby jej powiedzieć, niby się ucieszyła, ale stwierdziła, że dopóki nie będzie potwierdzenia przez lekarza to jeszcze nie będzie się tak nastawiać i nie będzie nic mówić tacie.. Po południu mamy powiedzieć teściom, coś mi się wydaje, że oni bardziej się ucieszą.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 11:20   #680
happy_eve
Wtajemniczenie

Ja się żegnam powoli. Za jakąś godzinkę mąż przyjdzie z pracy i jedziemy. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok i żebym nie zwyzywała męża w czasie drogi
Odezwę się może wieczorem od rodziców. Albo jutro
Stary 2012-03-23, 11:30   #681
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu spać nie mogłam, kilka razy budziłam się w nocy. Wieczorem sprzeczaliśmy się z mężem i się poryczałam, nie mógł mnie potem uspokoić. Aż wczoraj pytał czy cała ciąża będzie "tak uroczo" przebiegała. Zadzwoniłam dziś do mamy, żeby jej powiedzieć, niby się ucieszyła, ale stwierdziła, że dopóki nie będzie potwierdzenia przez lekarza to jeszcze nie będzie się tak nastawiać i nie będzie nic mówić tacie.. Po południu mamy powiedzieć teściom, coś mi się wydaje, że oni bardziej się ucieszą.
mpoi rodzice wogole sie nie ucieszyli, przez co przeryczalam pol dnia ostatniostwierdzili ze no coz moja sprawa
za to mysle ze tesciowie oszaleja z radosci
Stary 2012-03-23, 11:36   #682
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Super ! Czekam w takim razie na wieści i mocno trzymam kciuki

Cytat:
Niestety to nasze hormony tak działają.. Ja od kilku dni jestem strasznie wredna dla męża i wysztko mnie denerwuje..

Mama pewnie jest w szoku.. wiadomo, że one zawsze będą uwarzac nas za male dziewczynki i musi to do nich dojśc, że teraz to my będziemy mamami

Cytat:
Ja się żegnam powoli. Za jakąś godzinkę mąż przyjdzie z pracy i jedziemy. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok i żebym nie zwyzywała męża w czasie drogi
Odezwę się może wieczorem od rodziców. Albo jutro
Kochana mocno trzymam kciuki ! Będzie dobrze

......................... ...................

Właśnie zrobiłam sobie przerwę od pisania i zajadam ryż z jogurtem naturalnym i z cynamonem.. jedyne co w miarę mogę jeśc.. Czuje sie taka osłabiona..

Mój mężulek dzisiaj przywiezie mi świeżą rybkę z nad morza, bo akurat ma zlecenie blisko przystani Mniam mniam..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:55   #683
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Super ! Czekam w takim razie na wieści i mocno trzymam kciuki

Niestety to nasze hormony tak działają.. Ja od kilku dni jestem strasznie wredna dla męża i wysztko mnie denerwuje..

Mama pewnie jest w szoku.. wiadomo, że one zawsze będą uwarzac nas za male dziewczynki i musi to do nich dojśc, że teraz to my będziemy mamami

Kochana mocno trzymam kciuki ! Będzie dobrze

......................... ...................

Właśnie zrobiłam sobie przerwę od pisania i zajadam ryż z jogurtem naturalnym i z cynamonem.. jedyne co w miarę mogę jeśc.. Czuje sie taka osłabiona..

Mój mężulek dzisiaj przywiezie mi świeżą rybkę z nad morza, bo akurat ma zlecenie blisko przystani Mniam mniam..
mmmm świeża rybunia)))))zazdroszcze
moj tz wlasnie wrocil wiec jestem cala megaszcesliwa, jescze dzis nie ryczalam dzisiaj pracuje w domku, ale jak mozna sie domyslac odkąd wrocil to nie praca mi w głowie
chyba sobie zgrzeje parowke, mam ochote , chcoiaz przed chwila zjadlam caly serek twarogowy z cebula..jem jak slon..moze wreszcie utyje bo normalnie to ja waze 47 kg przy 170 zawsze chcailam przytyc ale nie moglam teraz moze sie uda))))))
Stary 2012-03-23, 12:02   #684
weronika23
Zakorzenienie

czarnamadonna1982 ja to bym sobie porozmawiala z twoja mama
Stary 2012-03-23, 12:22   #685
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
czarnamadonna1982 ja to bym sobie porozmawiala z twoja mama
oni juz maja wiesz wnuczke, moze tez przez to inaczej patrza, zw alszcza ze moja siostrzenica z nimi mieszka, wlasciwie moja mama ja wychowuje bo siostra studiuje dziennnie i pracuje i nie wiem a ja jednak trposzke dalej od nich i nie sa jakos związani.
ale zrobilo mi sie cholernie przykro, na szczescie tż mnie pocieszylze jego rodzice oszaleja z radosci bo wnukow jeszcze nie maja, michal jest pierworodny a jak rok temu kupili psa to oszaleli na jego punkcie i naprawde traktuja go jak dzidziusia
gorzez psem bo pewnie zazdrosny bedzie jak juz male sie urodzi)
Stary 2012-03-23, 12:30   #686
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
supergratulacje

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Hej,
Pamiętacie mnie jeszcze?

Aleście się rozpisały przez te 2 dni. Zaraz nadrobię, tylko najpierw opowiem co przeżyłam :/

We wtorek wieczorem dostałam plamienia (brązowego, nie z krwi), zadzwoniłam do lekarza, kazał pojechać na izbę przyjęć. Pojechałam, po półtorej godziny czekania przyjął mnie lekarz. Nastawienie miał takie, że chyba powinnam go przepraszać, że raczyłam zająć mu czas. Zbadał ręcznie, potem poszliśmy na usg. No i tam zaczął się koszmar - macica pusta, co lekarz skwitował: "Albo jest za wcześnie i ciąża się rozwinie albo już po ciąży" Powiedział, że na tym etapie powinno być coś widać. Zrobili mi betę i musieliśmy czekać 40 min na wyniki. Najdłuższe 40 min w życiu :/

Wyniki przyszły. Beta ładnie przyrosła, już ponad 3000 wynosiła. Lekarz tym bardziej się zmartwił (bo już powinno być coś widać) i powiedział, że zostawia mnie w szpitalu z powodu ryzyka ciąży pozamacicznej. Bo wszystko wskazuje, że ciąża jest tylko nie wiadomo gdzie...

Pół nocy w szpitalu przepłakałam, ze 2 godziny spałam. Rano obchód - przyszedł zdecydowanie fajniejszy i milszy lekarz, ale powiedział, że nic tego dnia nie robimy, bo za mało czasu upłynęło od poprzedniego badania. Trzeba czekać do następnego dnia. Trudno ukrywać fakt pobytu w szpitalu, więc najbliższa rodzina się o wszystkim od nas dowiedziała. Przestraszyli się, ale i pocieszali. Jakoś się uspokoiłam wewnętrznie i spokojnie czekałam do dzisiejszego poranka.

Musiałam być na czczo, bo istniało prawdopodobieństwo operacji. Poszliśmy na usg (na szczęście z tym fajnym lekarzem) i ... ukazał się naszym oczom pęcherzyk ciążowy Myślałam, że się popłaczę na tej leżance. Ulga jak nie wiem.

Wypisali mnie więc do domu, dali luteinę na podtrzymanie i zwolnienie na razie do świąt.

Ale się rozpisałam Ciekawe czy ktoś to przeczyta Czytajcie a ja was nadrabiam.
o matko. obu to był koniec atrakcji!

Mysti stawiam Cię do pionu!noooo wariatko!

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:20   #687
madzius90
Zakorzenienie

Witam

Ja tak nieśmiało- czy można się przyłączyć?
We wtorek okazało się, że jestem w ciązy, zrobiłam dwa testy wyszły pozytywne. Poszłam do laboratorium na betę na drugi dzień do gina. Wdług wyników bety jestem w 4-5 tygodniu.
Według terminu ostatniej miesiączki- w 6 tygodniu.
Następna wizyta u gina dopiero 11 kwietnia

Termin według @ na 18 listopada 2012
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:49   #688
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie mam akurat czasu na odpisywanie każdej z Was (nadrobię później). Chcę tylko pogratulować DeKajce!!!!!

Znam to uczucie. Wczoraj po USG cieszyłam się podobnie jak Ty!
A wieczorem, jak nie mogłam zasnąć głaskałam się po brzuszku i rozmawiałam z maluszkiem

Mystiquee - ja też miałam epizod z wmawianiem sobie ciąży pozamacicznej. Raz przeczytałam, że wtedy bola pachwiny i jedna strona brzucha. I od razu zaczął mnie boleć lewy jajnik... i tylko lewy! No to ja - panika. Na innej stronie przeczytałam, że wtedy boli całe podbrzusze i są to skurcze jak na okres... i co? Od razu dostałam skurczy.
Tak więc wydaje mi się, że nie ma nic gorszego niż naczytać się bzdur w necie, a potem same sobie wmawiamy te objawy.
Będzie dobrze!!!!!
Noo ja mam już dośc tego świrowania... siedze normalnie to boli mnie lewy jajnik, siedze z lewą nogą na prawej, boli prawy jak chodze, to całe podbrzusze
Jeszcze dziś ani bety nie zrobiłam, ani mnie na usg nie przyjeli, a do lekarza dopiero ide 5 kwietnia!
Przecież ja sie zamartwie na śmierc
Do tego non stop kłóce sie z tż, całą noc dziś mnie brzuch bolał, jestem zmeczona a pogoda jest tak piekna, że aż mnie wkurza!!
Stary 2012-03-23, 13:53   #689
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam

We wtorek okazało się, że jestem w ciązy, zrobiłam dwa testy wyszły pozytywne. Poszłam do laboratorium na betę na drugi dzień do gina. Wdług wyników bety jestem w 4-5 tygodniu.

witaj gratulacje)))

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Noo ja mam już dośc tego świrowania... siedze normalnie to boli mnie lewy jajnik, siedze z lewą nogą na prawej, boli prawy jak chodze, to całe podbrzusze
Jeszcze dziś ani bety nie zrobiłam, ani mnie na usg nie przyjeli, a do lekarza dopiero ide 5 kwietnia!
Przecież ja sie zamartwie na śmierc
Do tego non stop kłóce sie z tż, całą noc dziś mnie brzuch bolał, jestem zmeczona a pogoda jest tak piekna, że aż mnie wkurza!!
no to bete zrobisz w poniedzialek
tez duzo mysle ale ogolnie czuje sie dobrze, wiec nie doszukuje sie juz tak dziury w calym czekam spokojnie na wizyte.od wczoraj nie czytam juz nic o poronieniach ani zlych rzeczach ktore moga sie stac w ciazy bo stwierdzilam ze na leb dostaje, poza tym pozniej moj zły nastroj i stres preznosza sie na moje relacje z tżem i wogole.i pozniej rycze tylko.
a czemu na usg cie nie przyjeli?nie bylo meijsc?
mnie tez kochana brzuch w nocy bolal, latalam do łazienki po 3ej w nocy spac nie moglam zasnelam ok 6ej, teraz tez mi od rana jeździ po jelitach nie wiadomo co

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-03-23 o 13:54
Stary 2012-03-23, 13:59   #690
neseczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam

to to jesteśmy nowe we dwie ja zrobiłam test w tym tygodniu- 2 kreski, jedna bladziutka. Dziś pojechałam na betę, wyniki o 15 i już się nie mogę doczekać
To absolutnie nieplanowana ciąża, jednak mam męża i mamy gdzie sami mieszkać więc jesteśmy w dosyć dobrej sytuacji. Na początku to było megazaskoczenie, ale powoli zaczynam się przyzwyczajać do tej myśli. Nikomu na razie nie mówimy. Lekarza mam na środę. Ostatni okres miałam 16 lutego więc to prawdopodobnie 5-6 tydzień. Na razie nie postrzegam tego czegoś jako różowego bobaska, jestem daleka od gadania do brzucha mój stan kojarzy mi się na razie z obcym, który we mnie ewoluuje, ale na wszystko przyjdzie czas i pora

Jesli chodzi o objawy to całkiem nieźle to znoszę póki co, rano mnie trochę mdli i po 17 chce mi się bardzo spać. Poza tym czuje się jak dawniej. A i zapomniałam- nie mam chcicy na moją ukochaną jeszcze niedawno czekoladę! Co ciekawe zanim zrobiłam test już 2 tyg przerzuciłam się na warzywa i zdrowe jedzenie, tak jakbym już wiedziała
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości