|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Molaa a ile masz lat jesli mozna spytac
??Wiecie,ludziom jest trudno dogodzic.Dbasz o siebie-zle,nie wypada,jak sie ma dziecko,nie dbasz-zle,urodzila dziecko i wyglada,jak kopciuch |
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ktos sie do Ciebie podpiął na korytarzu??? |
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam Calgel, na chwile pomaga, myslalam, zeby mu pedicetamol dac, no ale nie goraczkuje, to nie bede go faszerowac.goldi autem, tylko nie wiem jakim i z kim ![]() wiesz ze o tym pomyslalam... ale mnie ubieglas ![]() ide wrzaskuna karmic nikaa pw
|
||
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
dalia mojej szwagierce przyszlo 1000zł niedopłaty, pierwsza rata tez cos 3 stówy, a w domu nic takiego nie mają co by mogło tyle nadrzeć. okazało się, że licznik był zrypany...chyba pierwsza wymiana jest fri, ale głowy nie dam
|
|
|
|
#2046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dalia 3mam kciuki za wyjasnienie sprawy ![]() juz wiem po czym mój tak kupki sadzi... juz 4 wczoraj wrąbałam 3 jabłkajuz dwa spacerki zaliczone... ale bede miała wyrzeźbione pośladki- a nawet reeboków reformujacych-czy jakos tak nie potrzebuje... hehehe juz mnie bolą, pewnie bede miała zakwasy
|
||
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
my tez po spacerku. 2h zaliczone z czego z 45min na moich rekach
glut nie chcial lezec w gondoli...
|
|
|
|
#2048 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie też miałam ten problem... wyjełam go i ponosilam i włożyłam z prowrotem.... oczywiście nie podobało mu się więc zastosowałam patent koleżanki, włożyłam do gondoli elektrczną szczoteczkę do zębów- zadziałało- goldi spóbuj i ty jutro
)))
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Slyszalyscie co ostatnio mowili o smierci malej Madzi? w komputerze jej rodzicow w historii znalezli, ze szukali objawow zatrucia, jaka zapomoge mozna dostac po smierci dziecka czy cos takiego... i ogolnie teraz podejrzewaja ze zostala zabita umyslnie
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
co myslicie o takim krzesełku?
http://allegro.pl/listing.php/search?buy=0&category=851 37&change_view=1&order=bd &string=fabula
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
U nas ciepełko, więc spacerujemy ile się da ![]() Joamic spora Twoja panienka, i dzielna ![]() oolong .Czy to mi już tak zostanie .Myślałam ze to ze zmęczenia, stresu, bo dużo go było, teraz ok już czyli się wysypiam i nie stresuje a to nie mija. Ogarnęłam chate, zmyłam podłogi i odkurzyłam i lecę poszyć póki mały spiocha. Wczoraj ważylismy Miłoszka i ma 8100, za jakieś 2tyg szczepienie to dowiemy się ile tam będzie miał, tylko ze tam strasznie dużo na ciuchy odejmują, z pół kg , toż to moje tyle ważą.Truskafko śliczny domek, zazdraszczam |
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Ela u nas tez trzeba rozebrac dzieciaczka do wazenia
moze zostac w samym body bez pampka.
|
|
|
|
#2056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o kurza stopa...
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mala sobie uciela drzemke a ja obok bylysmy na spacerku 2x ale spala tylko po 30min.ciekawe jak Domis Glam(bo to chyba on mial chryoe)?ja w niedziele mam nadzieje ze zaszaleje.juz Tz uprzedzilam ze beda meeega wydatki.w zadne kurtki nie wchodze
jakis namiot zakupie chyba coby miec luzno i zakryc zbedne kg---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- ja pierdziele to gorzej niz zwirzeta,a oni ja wypuscili i na luzaku zyje.co za kraj jak dla mnie kara smierci powinna byc.
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal dzieki za pamiec. Adas mial chrype i nadal ma ale juz jest lepej
Ale dzis druga doba po szczepieniu, poszlismy na rehabilitacje i chyba pierwszy raz sie zdazylo ze obaj plakali tak ze cwiczenie nie mialo sensu, skonczylismy po pol godziny a potem chlopcy po ponad 2 godz przespali choc to w zasadzie jeszcze nie byla ich pora Myslicie ze po szczepieniu ta marudnosc moze sie tak dlugo utrzymywac
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Ale produkcja - szok Słonecznie więc z A. dużo siedzimy na dworze i spacerujemy. Dziś byłam na rezonansie magnet., w mieście na zakupach. Kupiliśmy jednak ten kojec, który wklejałam - oolong dopiero po fakcie przeczytałam Twoją opinię, ale dziękuję W temacie ROMERA widzę, że są też jego zwolennicy Póki co oglądałam go tylko w necie i bardzo mi się podoba. A jak przyjdzie czas to zobaczymy w sklepie jak moja A. się będzie w nim prezentować Jagooda moja A. jak była mała nawet lubiła Fridę, teraz nie lubi to mało powiedziane ![]() truscafka śliczny domek My też zaczynamy się budować na wisonę princessskaa śliczna! mol_aa chyba bym te blachary na miejscu!w głowie mi się to wszystko nie mieści ... Chyba nie ma odpowiedniej kary dla tych "rodziców" |
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
my chorujemy na maksa ja kicham, smarkam, kaszlę, Lili już lepiej, ale dzisiaj dopadło PatiUmyłam dzisiaj okna i wyprałam firanki i zasłony. Zostało mi umyć tylko okno w małym pokoju, ale co chwila albo jedna albo druga tam spała i nie miałam jak. Dalia, masakra z tym rachunkiem! Może zepsuty?!? Glam aby jakoś się Twoja sytuacja rozwiązała. TŻ się określił?:
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
a ja czytam i czytam i nie mogłam skończyć ale dotarłam wreszcie do kńca heheeh nie było mnie kilka dni a tu tyle czytania szok
![]() zaraz spitalam robić kremówke bo mam smaka strasznego ![]() u nas też sam pajacyk a temp 22-23 stopnie ja jadłam ale od jakiegoś czasu mały dostaje wysypke na brzuszku choćbym jedno zjadła smażone czy gotowane Cytat:
eeeee to miała mała prezent niema co.............
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
muff i Goldi to u nas inny zwyczaj z tym ważeniem w ubraniu, fakt, czasem pielucha może ważyć sporo
![]() Ale perfidni dzieciobójcy , przecież mogli oddać maleńką, ktoś inny by ją kochał nad życie![]() CO za ludzie
|
|
|
|
#2064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahhaa moja identiko... pierwsza godz nietomna w wozku, potem zglodniala, ryczala - bo to juz nawet nie byl placz, wiec wzielam przytulilam, uspokoilam, chce odlozyc -to samo ... pol jeziorka musialam niesc bo jak tylko przekrecalam z pionu wrzask jakby skore odrywali :P :P w autku karmilam na 2 cycki bo wyglodniala byla ze szok, po czym ledwo zasnela na kolejne jeziorko... w sumie 2h 15 min w tym 25 min karmienia... ale bylo super... nogi i pupa mnie bolą najgorsze jak ją nieśc trzeba a drugą łapką pchac wozek ... swoja drogą - moglby sie wtedy skladac do wersji kieszeniowej ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
POTWIERDZAM... normalnie taką złość mam w sobie.... mogli oddac do adopcji -COKOLWIEK, a nie zabic z zimną krwią ... ![]() PYTANKO - jak wylącze korki i ponownie uruchomie to ...zadziała ??? bo ja kompletny LAIK jestem ! ??????????????? |
||
|
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
czy wasze niuńki nadal miewają zaciśnięte mocno piąstki???
DALIA masakra z tym rachunkiem
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Baby jestem wykonczona. No comments
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Dalia jesli cie to poieszy to ja dzis jedna reka pchalam swoj tramwaj z rozwalonym kolkiem - a w konsekwencji tego sciagajacym na prawo a na rekach nioslam wyrywajaca sie sonie ktora wazy jakies 12,5 kilo w ciuchach. Niestety zaparcia wrocily- tzn u niej to sa nawykowe zaparcia, jak czuje kupe to na sile powstrzymuje. I tak juz od 2 dni kupe meczyla az wreszcie popuscila na placu zabaw no i oczywoscie nie chciala wracac do domu, nie bylo wyjscia jak ja wziac na jedna reke, wozek w druga i tak zasuwac Masakra po prostu. Myslalam ze sie wykoncze psychicznie fizycznie i jakkolwiek Tyle dobrego ze zlitowal sie nade mna jeden facet ze sklepu zelaznego i mi kolo naprawil w miare mozliwosci
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
glam wez tego Tzta w obroty i niech do Was wraca bo Ty sie kobieto wykonczysz.imialas kogos do pomocy szukac i co!dla wlasnego zdrowia psychicznego i fizycznego to zrob.a teraz dobranoc
|
#2068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o 9 rano jak jeszcze w szlafroku biegalam ![]() moj ostatnio to 410 ...zazwyczaj okolo 300 Siedze i czekam na gosci, mala spedzila 2 godziny na balkonie i cos ma ciepla glowke ![]() Pokarm niestety zanika- za malo jem ,wiec nie ma sie z czego produkowac. Ale Nan wcina super i uwaga- dzis zjadla pol sloiczka marchewki!!! pozniej popila 100ml mleczka ![]() ide cos pozrec, bo zglodnialam z tego czekania.
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Zapomnialam odpowiedziec jak to bylo z zabkiem malej. Jakos od 2 miesiaca Laura zaczela ladnie spac w nocy, budzila sie tylko raz na karmienie ok. 3, a potem jakos o 8 rano. Kilka dni przed 3 miesiacem zaczela byc marudna i budzic sie w nocy znacznie czesciej. Nie wiedzialam o co chodzi, pomyslalam nawet, ze mam w domu malego wilkolaczka, bo akurat byla pelnia Dopiero kilka dni pozniej zauwazylam zabka ![]() Dygotka ja mam takie krzeselko do karmienia, jest podobne do tego w twoim linku: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...208498632.html Jest ladne, ale zajmuje bardzo duzo miejsca i jest ciezkie do czyszczenia. Wyobraz sobie papke w kazdym jego zakamarku. Teraz najchetniej sprawilabym sobie takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...079/#/30165080 Albo takie, znacznie tansze( moja kolezanka je ma i sprawdza sie swietnie, jest male i latwo sie czysci): http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00069725/ Moja mala od poczatku nie chciala jezdzic w gondoli, zawsze najpierw bylo jakies 20 minut wycia, potem zasypiala, po czym budzila sie co jakies 10 minut i znowu wyla. Sprawa wygladala inaczej kiedy jezdzila w foteliku, gdzie mnie widziala i lezala lekko uniesiona. Tak zawsze jezdzila jak podrzucalam Lene do przedszkola. W koncu sie wkurzylam i sprzedalam gondole, bo taki spacer byl bez sensu. Mysle,ze miala tez problem z refluksem, dlatego wolala jezdzic w ten sposob. Wiem, ze nie powinna zbyt dlugo jezdzic w foteliku, dlatego na dluzsze spacery zabieram ja w chuscie. U nas tez dziecko wazy sie bez pieluszki i ubranek. Elf, Laurze zdarza sie czasem mocno zaciskac piastki w kapieli. Ona najbardziej lubi sie kapac ze starsza siostra w duzej wannie . Lena mowi, ze ona chyba mysli, ze to jest basen ![]() Zycze milej nocy |
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za odp w sprawie krzesełka.pytałam bo mam mozliwośc zakupienia tamtego za połowę ceny nowego i się zastanawiałam....
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

??Wiecie,ludziom jest trudno dogodzic.Dbasz o siebie-zle,nie wypada,jak sie ma dziecko,nie dbasz-zle,urodzila dziecko i wyglada,jak kopciuch
współćzuje naprawdę

.
aby jakoś się Twoja sytuacja rozwiązała. TŻ się określił?:

, przecież mogli oddać maleńką, ktoś inny by ją kochał nad życie