|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Cytat:
Umyłam jedno okno i strasznie się zmęczyłam... Sił normalnie brakuje. Jak Bafi myjesz te 14 okien ?(mam nadzieję, że dobrze pamętam)
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojka gratuleszyn ... teraz się trzeba sprężyć i do sierpnia zdać Cytat:
u nas to troszku zawieruchy z tym bo ja się uparłam że syn będzie nie ? ale mąż sobie dla córci coś wybiera i Milenka , Majeczka, Oliwka ... dla chłopca Bartuś chyba albo Filip .. ale to jeszcze ruchomy temat
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-03-23 o 13:21 |
||
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ja dzisiaj mam wolne i wstąpiła we mnie jakaś energia. Odkurzyłam podłogi, meble, posprzątałam i jeszcze coś bym zrobiła. ![]() Zaraz się chyba za obiadek wezmę. ![]() Co do spania, to ja nie mam problemów. Normalnie śpię tak, jak zwykle, zasypiam na boku, a potem to różnie. Na brzuchu nie śpię. Ze snem nie mam problemów, jedyne co to teraz budzę się znacznie wcześniej, już przed budzikiem i zwykle już nie zasnę.
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze Olaf mi się podoba batrdzo nooo.... ale chyba jednak Nataniel zostanie bo TŻ strasznie się upiera ![]() Cytat:
cudownie tez się stresowałam przed badaniem troszkę Da TĘ INSTYTUCJĘ ja zwątpiłam już daaaawno
|
||
|
|
|
#3367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tym rabarberem to teraz mi smaka narobilas ja to uwielbiam kompocik z rabarberu i zazdroszcze ogrodka, ja to co najwyzej sobie moge usiasc na balkonie zawsze cos nie? 15 min nie moge wytrzymac bo mieszkam chyba na najruchliwszej ulicy w tym naszym pieknym miasteczku i halas nie do zniesienia.. z jednej strony pociagi a z drugiej auta..tez bym chciala posiedziec na ogrodku w ciszy eh marzenia
|
||
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna nie moge skojarzyc po opisie ulicy :P moze mieszkasz blisko mnie
ja na tyym takim zadupajewie mieszkam napewno wiesz jakim takim ksiazkowym :P zapraszam do mnie na kawke w takim razie posiedzimy sobie razem ![]() A ja wlasnie ciesze sie jak male dziecko bo wreszcie wskoczyla mi oferta na przedluzenie umowy t-mobile i wzielam sobie iuphona
|
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja tysz mam łogródek
Piotrek się śmieje ze jak bede całe wakacje w domu siedziała to kwiatków bedzie w tym roku tyle ze sie wejść nie bedzie na podwórko dało to teraz bede miała A teraz spadam kochanieńkie na SR z ONYM ide teraz bosze wstyd on sie nie umie przy ludziach zachować jaja se ze wszystkiego robi bo to wariat gorszy niż ja cóż
|
|
|
|
#3370 |
|
Konto usunięte
|
kasiam187 widze że masz w podpisie stronke z dalmatyńcami.my z teżetem chcemy sobie właśnie zakupić dalmatyńczyka
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy ogródek- działkę poza miastem, po mojej babci. Ale że stała 3 lata nieużywana, to teraz trzeba ją trochę ogarnąć.
|
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to slynne osiedle ?twoje miejsce zamieszkania chyba tez mi znajome jak mowisz ze ksiazkowe ![]() z ta kawka to nie jest glupi pomysl, musimy sie umowic na jakis dzien ![]() mi sie konczy umowa z lipcu z telefonem i tez juz sie doczekac nie moge az przedluze sobie i wezme sobie nowy fonik bo moj juz to zlom jakich malo
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-03-23 o 14:14 |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tamlin, to zrób tak jak ja, a może akurat się uda przeforsować pomysł na początku mojemu tż absolutnie nie pasowało imię, które wybrałam ale ja codziennie i konsekwentnie głaszczę się przy nim po brzuchu i zastanawiam się na głos jaka ta Lenka jest już duża, co ona już potrafi, nic tylko Lenka to Lenka tamto aż w końcu w zeszłym tygodniu mój małżonek stwierdził: wiesz co, Lenka może być matko tak się nastawiłam na córeczkę a usg jeszcze nic nie wykazało. tylko takie babskie przeczucie... szczęka mi opadnie do samej ziemi gdy okaże się, że tam siusiak. ale i tak będę przeszczęśliwa |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Byłam wczoraj na genetycznym USG dzidziol zdrów jak rybka! Znów się strasznie wzruszyliśmy z Markiem jak zobaczyliśmy naszego Okruszka Pani dokładnie pomierzyła, nagrała całe badanie i zrobiła zdjęcia... Co do płci to na 70% czeka nas spełnienie marzeń tatusia i będziemy mieli córeczkę imię od dawna znane: Kalinka Enigmama mój TŻ z kolei gdy delikatnie zasugerowałam że nie musi być koniecznie obecny przy genetycznym USG, wielce się oburzył i powiedział że nie mogę odbierać Mu najważniejszych chwil w życiu Agnus21 też śpię póki co na brzuchu i jak długo tylko się da tak długo zamierzam przy tym trwać Dziś nasz kochany tatulinek wyjechał do pracy... wspominałam już że jest pilotem wycieczek i właśnie wyjechał sobie znów do Risoul :/ chciał nas zabrać, ale wiem że tylko bym się nudziła i cierpiała z powodu braku możliwości skorzystania ze stoków także zostałyśmy... Za to dojeżdżam właśnie do Krakowa - podróż co prawda służbowa, ale całe te piękne i słoneczne dni będę wraz z koleżanką miała wolne, więc sobie połazimy po Wawelu ![]() Ale jest cudowna pogoda
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Ej no, ja tylko nie lubię imienia, a nie osoby która je nosi
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a w ogóle jak myślicie, duże jest prawdopodobieństwo że za jakiś czas okaże się że płeć będzie inna? ciekawa jestem czy często się to zdarza
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba czas zacząć szykować się na zajęcia. Jak mi się nie chce, a dziś aż do 20.30. I jutro od rana
|
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie uymowa konczy we wrzesniu ale internetowo juz moge przedluzac bo jest wczesniej mozliwosc zapraszam zapraszam ![]() Filusia no gratulacje coreczki i ze wszystko wporzadku ![]() ja juz po obiadku zrobilam nalesniki z brzioskwiniami i bita smietana mniam mniam
|
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Siostrzeńcowi Tż-ta niedawno urodziła się Ola która miała być Aleksandrem. Koleżanka ma Maciusia ktory miał być Zuzią. Oj zdaża się |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jednak mam nadzieję, że już się nic nie zmieni między nogami maleństwa bo jakoś tak się przyzwyczaiłam do tej Zośki mojej ![]() i paczaj kobieto: idziemy niby łeb w łeb a terminy mamy różne wpisane ja w zasadzie ostatnio przeskoczyłam na 31 sierpnia, ale już nie będę na liście bałaganu robić :P
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-03-23 o 15:00 |
|
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
tamlin hahah skąd ja to znam!
więc też odrobinę odetchnęłam że jednak będzie prawdopodobnie dziewczyneczka ![]() także "chłopa nie przegadasz" |
|
|
|
#3384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja moich typów teściowej na pewno nie zdradzę, bo już widzę Jej minę, jak usłyszy, że chcę żeby córcia nazywała się Adriana Anastazja albo Kornelia Magdalena. Tylko imię dla chłopca by zaakceptowała - Tadzik (mi akurat średnio się podoba, ale mąż się upiera, poza tym mój tata to Tadzio więc miło mu będzie; niemniej jednak mam nadzieję, że moje przeczucia się sprawdzą i będzie dziewczynka) Ledwo dziś się powstrzymałam od zakupu pierwszych bodziaków dla dzieciaczka.... stałam chyba z pól godziny i oglądałam. Jaki jest Wasz stosunek do kupowania ubranek dziecięcych w hipermarketach? Niby na metce 100% bawełny, ale chyba w ddtvn oglądałam kiedyś, że materiał materiałowi nierówny... I sama nie wiem... Z drugiej strony maluch z pierwszych ciuszków ekspresowo wyrośnie....
|
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję córuni ... i ciesze się że wyniki wzorowe jestem padnięta masakra ... nic mi się już nie chce ... mąż chce na grilla iść ale nie wiem czy ja mam ochotę dzielić się nim z innymi ale się zaborcza zrobiłam masakra ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
maggi piękne zestawienie tez chciałam Adriannę ale mój mąż na niet strasznie jest ... no uparł się i nie bo nie ![]() ja wiem że za ciuszki przepłacać nie będę i w życiu nie zapłacę za body 29,99
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-03-23 o 15:32 |
||
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
[B]Maggie[/B ja tam uwielbiam TESCOWE ciuszki dla dzieciaczków i nigdy sie nie zastanawiałam jakie tam materiały w nich są, nigdy mi maluchów nie uczulały i ogólnie z jakości zadowolona jestem.
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
Ponawiam pytania: Jeżeli chciałabym zrobić test Pappa, to muszę mieć skierowanie od ginekologa? Gdzie w ogóle powinnam się zgłosić i jak to wygląda?
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
aggie123:
tak samo... dziś zrobiłam pranie, posprzątałam w domu (bo jutrzejszy dzień spędzam na zajęciach) zrobiłam obiadek (kluski z truskawkami i deserek), byłam na krótkim spacerze i drobnych zakupach i padłam. Szczególnie zmęczyło mnie wnoszenie tych zakupów (może ze 2 kg miałam w siatce) na moje 4 piętro.... nawet nie chcę myśleć jak ja dam sobie radę z wózkiem no to możemy sobie rękę podać - 4 piętro i bez windy, ja juz rozglądam się za w miarę lekkim dyliżansem ciuszki z TESCO są ok moja szwagierka tam często kupuje i jest zadowolona z jakości i mają fajne fasony
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk37ifb6u2i.png Edytowane przez coventry Czas edycji: 2012-03-23 o 17:02 |
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
WITAM DZIEWUSZKI![]() Wpadłam się przywitać i pochwalić,że niedawno moja dzidzia też mnie skopała!!!Jestem cała w skowronkach Myślę,że to dzięki starszemu braciszkowi,który do brzucha przykładał pozytywkę,ale mnie to rozczuliło,już dba o swoje rodzeństwo. A tak w ogóle to myślałam,że długo tu nie zagoszcze,bo ślubny rano wstał lewą nogą i zabrał mi internet ![]() Ale nie ma tego złego,zrobiłam obiadek,potem pomyłam wszystkie okna i jeszcze ciut poprasowałam.W sumie to potrzebowałam takiego kopniaka Mam pytanie:czy Wam na wizycie comiesięcznej gin. robi usg? Ja się trochę zdziwiłam jak byłam po miesiącu i tylko zbadał wziernikiem i uciskaniem brzucha. Ale mojej szwagierce inny lekarz też to powiedział,że nie można za często podglądać dzidziusia,a ja już nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży,później to chyba tylko mierzył tętno. Tyle,że on ma tylko dopochwowe i moze dlatego... Jak to jest u Was na wizytach?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-23 o 17:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

u nas pewnie stanie na Giulia, po tacie tz, choc mi sie jeszcze podoba Eliana, ale tz stwierdzila, że jak brzmi jak nazwa margaryny
a dla chlopca nie mamy zadnego, jakos zadne nam sie nie podoba
wiec oby byla dziewczynka 
czasami ciezko sie wyrwac z pracy aczkolwiek takie usg nie jest codziennoscia.
?(mam nadzieję, że dobrze pamętam)

cóż