Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 13:12   #3361
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
piekne imie greckie, cudne !! bardzo mi sie podoba!!!
zreszta Nadia tez u nas pewnie stanie na Giulia, po tacie tz, choc mi sie jeszcze podoba Eliana, ale tz stwierdzila, że jak brzmi jak nazwa margaryny a dla chlopca nie mamy zadnego, jakos zadne nam sie nie podoba wiec oby byla dziewczynka

byłma dzis z tz na usg genetyczny i dzidzia zdrowa strasznie sie stresowalam tym badaniem.

dziewczyny wybaczcie, że ja tak zawsze z doskoku, choc czytam was z miare regularnie. cos sie nie moge wbic w watek, w sie juz tutaj dobrze znacie i ja nowa jakos nie mgoe sie odnalesc do tego mamy problemy ze slubem, nie lubie wkladac wszystkich ludzi do jednego worka ale ci ksieza calkiem zwatpilam już w ta instytucje
Super, że dzidziuś zdrowiutki, miło się czyta Ja po ślubie zmieniłam parafie, trafiłam na takiego cymbała proboszcza, że więcej już do tego kościoła nie pójde i nie chce mieć z nim nic wspólnego. Teraz ksiądz to dla mnie ham, któremu chodzi tylko o pieniądze. Gdzie nie pójde na msze tam inwestycje liczone w setkach tysięcy, których nie widać. Ach straciłam wiarę w tych księży. Choć zdarzy się i taki wyrozumiały co pogada i ok, ale to z reguły młodzi, którzy po prostu lubią ludzi.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Jak pisza dziewczyna patela w leb i tyle czasami ciezko sie wyrwac z pracy aczkolwiek takie usg nie jest codziennoscia.

Mi pokazali w kwiaciarni gazety z bukaietami i wybieralysmy wiec napewno Ci cos dobiora. Fajnie ze masz ten slub ja bym chciala isc sie do kogos pobawic niestety u nas jak narazie nic sie nie zapowiada

co do imion u nas miala byc Zosia no ale ze sie pokazal siur bedzie Jasiu i od poczatku tak chcielismy i tez dlatego ze nie slyszalam aby ktos w okolicy tak dawal wiec jestem przekonana na 100 % ze bedzie Jasiu

Widzialam wozeczek no no juz ruszyly zakupy super ja nie ebde nic kupowac bo wszystko mam wystarczy dokupic pieluchy teterowe i poampersy i moge rodzic ale to spokojnie dopiero na sierpien zaczne myslec oc i jak

ja sobie siedze na ogrodku na sloneczku z laptopem czekam na moje dziecko bo wybylo z babcia zrobilam zupe posprzatalm wywiesilam pranko wstawilam nowe no i zajadam sie pysznym ciaste, drozdzowym z rabarberem pychaa
No i gdzie ja znajde ten drożdzowy, teraz to mam smaka. Zjadłam już dziś bardzo dużo prince polo, kremówkę, a teraz marzę o drożdzowym,mniam...

Umyłam jedno okno i strasznie się zmęczyłam... Sił normalnie brakuje. Jak Bafi myjesz te 14 okien?(mam nadzieję, że dobrze pamętam)
Stary 2012-03-23, 13:15   #3362
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
aaaaa zapisałam się dziś na prawo jazdy w poniedziałek zaczynam kurs po raz drugi w życiu :P

Dzisiaj Zośka się tak wierci że masakra, jeszcze do tego siadła mi centralnie na pęcherzu i latam jak głupia do kibla co 10 minut
a jeszcze wczoraj się bałam że coś nie tak bo cicho siedziała i aż z tego wszystkiego zapisałam się na szybko na USG na poniedziałek, no cóż- będą dwa badania w ciągu 2 tygodni:P w poniedziałek zwykłe USG a 6ego połówkowe 3D

Odprowadziłam dziewczynki do klubiku i za godzinke trzeba ruszać na podbój ZUSu ..eh.. uwielbiam po prostu...

Sojka gratuleszyn ... teraz się trzeba sprężyć i do sierpnia zdać

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
konczita, masz rację, jeśli pod nosem miałabym trzy Leny to sama zrezygnowałabym z tego imienia. ale póki co nie znam żadnej ( i oby tak zostało więc zobaczymy.

w razie czego mam drugie w zanadrzu i bez większego żalu zmienię. biorę również pod uwagę Izabelę.

chyba że dzidzia zrobi mi psikusa to wtedy bez żadnych wątpliwości będzie Tomuś

a i jeszcze jedno. za nic nie zdradzę wcześniej nikomu z rodziny i znajomych jak nazwiemy maluszka.pamiętam jakie były przeboje u mojej siostry, gdy ona powiedziała (miała być Kinga, więc imię raczej nie wymyślne) zaczęły się płacze i lamenty, że imię nie takie. na jedno nie powinni się przejmować opinią otoczenia ale było im przykro, że inni marudzili.

ja tego błędu nie zrobię, zresztą mam inny charakter niż moja siostra i nie dam się przekabacić. moje dziecko i mój wybór jak je nazwę. amen

Konczita, a Ty jakie imiona bierzesz pod uwagę? pamiętam Kajetana, a jakie dla dziewczynki?

u nas to troszku zawieruchy z tym bo ja się uparłam że syn będzie nie ? ale mąż sobie dla córci coś wybiera i Milenka , Majeczka, Oliwka ... dla chłopca Bartuś chyba albo Filip .. ale to jeszcze ruchomy temat
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-03-23 o 13:21
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:15   #3363
Almariel
Zakorzenienie

dzień dobry

Ja dzisiaj mam wolne i wstąpiła we mnie jakaś energia. Odkurzyłam podłogi, meble, posprzątałam i jeszcze coś bym zrobiła.
Zaraz się chyba za obiadek wezmę.

Co do spania, to ja nie mam problemów. Normalnie śpię tak, jak zwykle, zasypiam na boku, a potem to różnie. Na brzuchu nie śpię. Ze snem nie mam problemów, jedyne co to teraz budzę się znacznie wcześniej, już przed budzikiem i zwykle już nie zasnę.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:17   #3364
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Super, że dzidziuś zdrowiutki, miło się czyta Ja po ślubie zmieniłam parafie, trafiłam na takiego cymbała proboszcza, że więcej już do tego kościoła nie pójde i nie chce mieć z nim nic wspólnego. Teraz ksiądz to dla mnie ham, któremu chodzi tylko o pieniądze. Gdzie nie pójde na msze tam inwestycje liczone w setkach tysięcy, których nie widać. Ach straciłam wiarę w tych księży. Choć zdarzy się i taki wyrozumiały co pogada i ok, ale to z reguły młodzi, którzy po prostu lubią ludzi.

No i gdzie ja znajde ten drożdzowy, teraz to mam smaka. Zjadłam już dziś bardzo dużo prince polo, kremówkę, a teraz marzę o drożdzowym,mniam...

Umyłam jedno okno i strasznie się zmęczyłam... Sił normalnie brakuje. Jak Bafi myjesz te 14 okien?(mam nadzieję, że dobrze pamętam)
Kochana na raty i też myje jedno okno i koniec, nie chce przesadzić bo troche się boję.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:19   #3365
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
dzień dobry

Ja dzisiaj mam wolne i wstąpiła we mnie jakaś energia. Odkurzyłam podłogi, meble, posprzątałam i jeszcze coś bym zrobiła.
Zaraz się chyba za obiadek wezmę.

Co do spania, to ja nie mam problemów. Normalnie śpię tak, jak zwykle, zasypiam na boku, a potem to różnie. Na brzuchu nie śpię. Ze snem nie mam problemów, jedyne co to teraz budzę się znacznie wcześniej, już przed budzikiem i zwykle już nie zasnę.
Chodź do mnie, u mnie to do wieczora zejdzie...
Stary 2012-03-23, 13:35   #3366
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Taki artykulik:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/880...-polsce-w-2011

Myślałam że imię Nataniel stanie się bardziej popularne. W moim otoczeniu jest dwóch małych Natanielów i jeden Natan (ale to już jest inne imię).

Najgorzej jak imię źle nam się kojarzy i choć ładnie brzmi to i tak mamy awersję
U mnie nie znam nikogo o tym imieniu Jeszcze Olaf mi się podoba batrdzo nooo.... ale chyba jednak Nataniel zostanie bo TŻ strasznie się upiera
Cytat:
zreszta Nadia tez u nas pewnie stanie na Giulia, po tacie tz, choc mi sie jeszcze podoba Eliana, ale tz stwierdzila, że jak brzmi jak nazwa margaryny a dla chlopca nie mamy zadnego, jakos zadne nam sie nie podoba wiec oby byla dziewczynka

byłma dzis z tz na usg genetyczny i dzidzia zdrowa strasznie sie stresowalam tym badaniem.

dziewczyny wybaczcie, że ja tak zawsze z doskoku, choc czytam was z miare regularnie. cos sie nie moge wbic w watek, w sie juz tutaj dobrze znacie i ja nowa jakos nie mgoe sie odnalesc do tego mamy problemy ze slubem, nie lubie wkladac wszystkich ludzi do jednego worka ale ci ksieza calkiem zwatpilam już w ta instytucje
Super że dzidzia zdrowa cudownie tez się stresowałam przed badaniem troszkę D

a TĘ INSTYTUCJĘ ja zwątpiłam już daaaawno

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:37   #3367
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

super ze z dzidzia wszystko oki

Cytat:
Jak pisza dziewczyna patela w leb i tyle czasami ciezko sie wyrwac z pracy aczkolwiek takie usg nie jest codziennoscia.

Mi pokazali w kwiaciarni gazety z bukaietami i wybieralysmy wiec napewno Ci cos dobiora. Fajnie ze masz ten slub ja bym chciala isc sie do kogos pobawic niestety u nas jak narazie nic sie nie zapowiada

co do imion u nas miala byc Zosia no ale ze sie pokazal siur bedzie Jasiu i od poczatku tak chcielismy i tez dlatego ze nie slyszalam aby ktos w okolicy tak dawal wiec jestem przekonana na 100 % ze bedzie Jasiu

Widzialam wozeczek no no juz ruszyly zakupy super ja nie ebde nic kupowac bo wszystko mam wystarczy dokupic pieluchy teterowe i poampersy i moge rodzic ale to spokojnie dopiero na sierpien zaczne myslec oc i jak

ja sobie siedze na ogrodku na sloneczku z laptopem czekam na moje dziecko bo wybylo z babcia zrobilam zupe posprzatalm wywiesilam pranko wstawilam nowe no i zajadam sie pysznym ciaste, drozdzowym z rabarberem pychaa
tez sie ciesze na ten slub, choc to tylko cywilny narazie, juz mam pomalu nerwy jak to wszystko bedzie wygladac ahh
a z tym rabarberem to teraz mi smaka narobilas ja to uwielbiam kompocik z rabarberu
i zazdroszcze ogrodka, ja to co najwyzej sobie moge usiasc na balkonie zawsze cos nie? 15 min nie moge wytrzymac bo mieszkam chyba na najruchliwszej ulicy w tym naszym pieknym miasteczku i halas nie do zniesienia.. z jednej strony pociagi a z drugiej auta..
tez bym chciala posiedziec na ogrodku w ciszy eh marzenia

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:48   #3368
Asiuulka89
Zakorzenienie

Niegrzeczna nie moge skojarzyc po opisie ulicy :P moze mieszkasz blisko mnie ja na tyym takim zadupajewie mieszkam napewno wiesz jakim takim ksiazkowym :P zapraszam do mnie na kawke w takim razie posiedzimy sobie razem

A ja wlasnie ciesze sie jak male dziecko bo wreszcie wskoczyla mi oferta na przedluzenie umowy t-mobile i wzielam sobie iuphona i dostalo dziecko zabawke
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:52   #3369
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja tysz mam łogródek Piotrek się śmieje ze jak bede całe wakacje w domu siedziała to kwiatków bedzie w tym roku tyle ze sie wejść nie bedzie na podwórko dało bo ja kocham kwiaty ale czasu nigdy nie mam az tyle zeby sie nimi zają ć to teraz bede miała

A teraz spadam kochanieńkie na SR z ONYM ide teraz bosze wstyd on sie nie umie przy ludziach zachować jaja se ze wszystkiego robi bo to wariat gorszy niż ja cóż

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:58   #3370
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

kasiam187 widze że masz w podpisie stronke z dalmatyńcami.my z teżetem chcemy sobie właśnie zakupić dalmatyńczyka
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:03   #3371
Almariel
Zakorzenienie

My mamy ogródek- działkę poza miastem, po mojej babci. Ale że stała 3 lata nieużywana, to teraz trzeba ją trochę ogarnąć.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:12   #3372
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Niegrzeczna nie moge skojarzyc po opisie ulicy :P moze mieszkasz blisko mnie ja na tyym takim zadupajewie mieszkam napewno wiesz jakim takim ksiazkowym :P zapraszam do mnie na kawke w takim razie posiedzimy sobie razem

A ja wlasnie ciesze sie jak male dziecko bo wreszcie wskoczyla mi oferta na przedluzenie umowy t-mobile i wzielam sobie iuphona i dostalo dziecko zabawke
ja mieszkam kolo Lidla takze juz kojarzysz? to slynne osiedle?
twoje miejsce zamieszkania chyba tez mi znajome jak mowisz ze ksiazkowe
z ta kawka to nie jest glupi pomysl, musimy sie umowic na jakis dzienbo dzis juz dzien mam pelen zalatwien
mi sie konczy umowa z lipcu z telefonem i tez juz sie doczekac nie moge az przedluze sobie i wezme sobie nowy fonik bo moj juz to zlom jakich malo

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-03-23 o 14:14
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:28   #3373
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dominik ładne, ale moje dwie kuzynki mają córki Dominiki i jeszcze chłopczyk by doszedł... Nie, za dużo tego.
Ja mam awersję do imienia Beata, Oliwia, Jagoda też mnie jakoś wstrzącha. Z chłopakowych jakoś nie mam takich co mi się źle kojarzą, nie lubię po prostu wymyślnych chłopięcych, jakieś Oliwiery, Mauryce, Teodory.
A Natan i Nataniel to dwa różne?
to już wiem że mnie nie lubisz

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:29   #3374
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja marzę o imieniu dla córci Nadia, ale Kropek kategorycznie się sprzeciwia. No i znów mi się nie uda wywalczyć Nadii. Ale podoba nam się Inga i Hania. Ale raczej Hania. A dla chłopca Emil, Wiktor lub Jaś.
Nadia, śliczne imię

tamlin, to zrób tak jak ja, a może akurat się uda przeforsować pomysł na początku mojemu tż absolutnie nie pasowało imię, które wybrałam ale ja codziennie i konsekwentnie głaszczę się przy nim po brzuchu i zastanawiam się na głos jaka ta Lenka jest już duża, co ona już potrafi, nic tylko Lenka to Lenka tamto aż w końcu w zeszłym tygodniu mój małżonek stwierdził: wiesz co, Lenka może być

matko tak się nastawiłam na córeczkę a usg jeszcze nic nie wykazało. tylko takie babskie przeczucie... szczęka mi opadnie do samej ziemi gdy okaże się, że tam siusiak. ale i tak będę przeszczęśliwa
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:36   #3375
Filusia88
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Byłam wczoraj na genetycznym USG dzidziol zdrów jak rybka! Znów się strasznie wzruszyliśmy z Markiem jak zobaczyliśmy naszego Okruszka Pani dokładnie pomierzyła, nagrała całe badanie i zrobiła zdjęcia... Co do płci to na 70% czeka nas spełnienie marzeń tatusia i będziemy mieli córeczkę
imię od dawna znane: Kalinka

Enigmama mój TŻ z kolei gdy delikatnie zasugerowałam że nie musi być koniecznie obecny przy genetycznym USG, wielce się oburzył i powiedział że nie mogę odbierać Mu najważniejszych chwil w życiu moje Kochanie

Agnus21 też śpię póki co na brzuchu i jak długo tylko się da tak długo zamierzam przy tym trwać

Dziś nasz kochany tatulinek wyjechał do pracy... wspominałam już że jest pilotem wycieczek i właśnie wyjechał sobie znów do Risoul :/ chciał nas zabrać, ale wiem że tylko bym się nudziła i cierpiała z powodu braku możliwości skorzystania ze stoków
także zostałyśmy...
Za to dojeżdżam właśnie do Krakowa - podróż co prawda służbowa, ale całe te piękne i słoneczne dni będę wraz z koleżanką miała wolne, więc sobie połazimy po Wawelu
Ale jest cudowna pogoda
Stary 2012-03-23, 14:41   #3376
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
to już wiem że mnie nie lubisz
Ej no, ja tylko nie lubię imienia, a nie osoby która je nosi

Cytat:
Nadia, śliczne imię

tamlin, to zrób tak jak ja, a może akurat się uda przeforsować pomysł na początku mojemu tż absolutnie nie pasowało imię, które wybrałam ale ja codziennie i konsekwentnie głaszczę się przy nim po brzuchu i zastanawiam się na głos jaka ta Lenka jest już duża, co ona już potrafi, nic tylko Lenka to Lenka tamto aż w końcu w zeszłym tygodniu mój małżonek stwierdził: wiesz co, Lenka może być
Jak ja do brzucha mówiłam Nadia to Kropek mało mnie wzrokiem nie zabił. Stwierdził że po jego trupie, jego dziecko nie będzie nosiło żadnego ruskiego imienia, żadna Nadia, Tamara, Natasza. Nawet argument że w końcu nazwisko będzie miało po nim, to imię ja wybiorę, nic nie dał. Nie i już.
Stary 2012-03-23, 14:41   #3377
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dobra babki, to tak jak obiecałam wrzucam foty naszego nabytku wczorajszego
Powiedzcie że ładny, no powiedzcie
Bo jak nieeeeee tooooo
no ładny ładny a jak to to się nazywa?
Cytat:

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Koleżanka zaproponowała mi sprzedaż swojego wózka po synku. Cały komplet gondola, spacerówka, fotelik. Za 400zł, można jeszcze negocjować. Ale jakoś niewiem. O taki ma:
http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...194877513.html
jakoś ta zieleń do mnie nie przemawia...
fajny jest, za taką cenę nie ma co się zastanawiać
Cytat:
Moj nie chce wziac dnia wolnego zeby ze mna isc na usg od tygodnia mu o tym mówie, do badania rowny tydzien a on "czy Ty sobie myslisz ze ja moge sobie o tak wziac wolne??? "
jestem wsciekła i przykro mi
mój nie dość ze zawsze jedzie ze mną n wizytę to jeszcze od razu wchodzi ze mną do gabinetu nie pyta się nawet czy może
Cytat:
Dzisiaj Zośka się tak wierci że masakra, jeszcze do tego siadła mi centralnie na pęcherzu i latam jak głupia do kibla co 10 minut
a jeszcze wczoraj się bałam że coś nie tak bo cicho siedziała i aż z tego wszystkiego zapisałam się na szybko na USG na poniedziałek, no cóż- będą dwa badania w ciągu 2 tygodni:P w poniedziałek zwykłe USG a 6ego połówkowe 3D
Cytat:
u nas jeśli by nagle Zośce ptaszek wyrósł to miał być Jakub, ale chyba byłby Adaś
nie dość że nasze bobasy rosną łeb w łeb, też spodziewamy się Zośki a w razie gdyby wyrósł siusiak to też byłby Jakub albo Adaś no zgrałyśmy się nie ma co a w ogóle jak myślicie, duże jest prawdopodobieństwo że za jakiś czas okaże się że płeć będzie inna? ciekawa jestem czy często się to zdarza
Stary 2012-03-23, 14:46   #3378
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Byłam wczoraj na genetycznym USG dzidziol zdrów jak rybka! Znów się strasznie wzruszyliśmy z Markiem jak zobaczyliśmy naszego Okruszka Pani dokładnie pomierzyła, nagrała całe badanie i zrobiła zdjęcia... Co do płci to na 70% czeka nas spełnienie marzeń tatusia i będziemy mieli córeczkę
Gratuluję i córci i dobrych wyników na usg

Chyba czas zacząć szykować się na zajęcia. Jak mi się nie chce, a dziś aż do 20.30. I jutro od rana
Stary 2012-03-23, 14:47   #3379
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja mieszkam kolo Lidla takze juz kojarzysz? to slynne osiedle?
twoje miejsce zamieszkania chyba tez mi znajome jak mowisz ze ksiazkowe
z ta kawka to nie jest glupi pomysl, musimy sie umowic na jakis dzienbo dzis juz dzien mam pelen zalatwien
mi sie konczy umowa z lipcu z telefonem i tez juz sie doczekac nie moge az przedluze sobie i wezme sobie nowy fonik bo moj juz to zlom jakich malo
rozumiem ze tego starego lidla?? mi sie uymowa konczy we wrzesniu ale internetowo juz moge przedluzac bo jest wczesniej mozliwosc zapraszam zapraszam

Filusia no gratulacje coreczki i ze wszystko wporzadku

ja juz po obiadku zrobilam nalesniki z brzioskwiniami i bita smietana mniam mniam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:50   #3380
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
1.fajny jest, za taką cenę nie ma co się zastanawiać
2. a w ogóle jak myślicie, duże jest prawdopodobieństwo że za jakiś czas okaże się że płeć będzie inna? ciekawa jestem czy często się to zdarza
1. Muszę zobaczyć go na żywo. Okazało się że on po dwójce dzieci więc nie wiadomo w jakim jest stanie.
2. Siostrzeńcowi Tż-ta niedawno urodziła się Ola która miała być Aleksandrem. Koleżanka ma Maciusia ktory miał być Zuzią. Oj zdaża się
Stary 2012-03-23, 14:54   #3381
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej no, ja tylko nie lubię imienia, a nie osoby która je nosi

Jak ja do brzucha mówiłam Nadia to Kropek mało mnie wzrokiem nie zabił. Stwierdził że po jego trupie, jego dziecko nie będzie nosiło żadnego ruskiego imienia, żadna Nadia, Tamara, Natasza. Nawet argument że w końcu nazwisko będzie miało po nim, to imię ja wybiorę, nic nie dał. Nie i już.
w takim razie jesteś na straconej pozycji, jak chłop się uprze to koniec u mnie tak samo zareagował gdy początkowo zaproponowałam imię Małgorzatka a on krótkie nie i koniec kropka. od razu wiedziałam, że nic nie wskóram choćbym na głowie stawała
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:57   #3382
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:

nie dość że nasze bobasy rosną łeb w łeb, też spodziewamy się Zośki a w razie gdyby wyrósł siusiak to też byłby Jakub albo Adaś no zgrałyśmy się nie ma co a w ogóle jak myślicie, duże jest prawdopodobieństwo że za jakiś czas okaże się że płeć będzie inna? ciekawa jestem czy często się to zdarza
haha no cóż Ja jednak mam nadzieję, że już się nic nie zmieni między nogami maleństwa bo jakoś tak się przyzwyczaiłam do tej Zośki mojej

i paczaj kobieto: idziemy niby łeb w łeb a terminy mamy różne wpisane ja w zasadzie ostatnio przeskoczyłam na 31 sierpnia, ale już nie będę na liście bałaganu robić :P

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-03-23 o 15:00
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:59   #3383
Filusia88
Zadomowienie

tamlin hahah skąd ja to znam! ponieważ nie mieliśmy długo pomysłu na imię dla chłopca, ja zaproponowałam imię Nataniel właśnie i wtedy wybuchła istna wojna... A jaki był argument? NIE bo NIE!
więc też odrobinę odetchnęłam że jednak będzie prawdopodobnie dziewczyneczka
także "chłopa nie przegadasz"
Stary 2012-03-23, 15:20   #3384
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
ja też, rozumiem że praca ważna, ma natłok roboty teraz ale mogłby chociaz na 2 godziny sie urwać tymbardziej ze wizyte mam o 9.00 rano. Narazie jestem spokojna ale już wiem, że się poryczę chyba jak mi w srode powie że NIE.
Słucham wiadomości o małej Madzi i mówią, że prokuratura twierdzi że już przed śmiercią Madzi szukali w wyszukiwarce kosztu zakupu trumny dla dziecka, i informacji na temat zatrucia CO2, aż mnie w gardle ściska!
Enigmama, mam nadzieję, że tż choć na chwile będzie mógł sie wyrwać z pracy i dołączyć do Ciebie podczas badania. Niestety wiem, co to znaczy nie móc wziąć urlopu/ dnia wolnego kiedy się chce. taka specyfika pracy + pracoholizm mocno rozwinięty... Coś czuję, że dzidzia mnie tego skutecznie oduczy

Cytat:
aaaaa zapisałam się dziś na prawo jazdy w poniedziałek zaczynam kurs po raz drugi w życiu :P

Odprowadziłam dziewczynki do klubiku i za godzinke trzeba ruszać na podbój ZUSu ..eh.. uwielbiam po prostu...
powodzenia na prawku! i w kwestiach formalnych zw. z działalnością
Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
ja na przyszły tydzień zostawiam porządki wiosenne związane z myciem okien i firaneczkami u mnie własnie odsiweżaja elewację boloku więc jak malarze skończa to ja wkrocze do akcji, ale chyba wespół z mężusiem bo ostatnio szybko się męcze
widzę że na wątku ostre sprzątania, ja jedyne co to w szafie trochę poskładałam ciuchy
tak samo... dziś zrobiłam pranie, posprzątałam w domu (bo jutrzejszy dzień spędzam na zajęciach) zrobiłam obiadek (kluski z truskawkami i deserek), byłam na krótkim spacerze i drobnych zakupach i padłam. Szczególnie zmęczyło mnie wnoszenie tych zakupów (może ze 2 kg miałam w siatce) na moje 4 piętro.... nawet nie chcę myśleć jak ja dam sobie radę z wózkiem a windy niet

Cytat:

a i jeszcze jedno. za nic nie zdradzę wcześniej nikomu z rodziny i znajomych jak nazwiemy maluszka.pamiętam jakie były przeboje u mojej siostry, gdy ona powiedziała (miała być Kinga, więc imię raczej nie wymyślne) zaczęły się płacze i lamenty, że imię nie takie. na jedno nie powinni się przejmować opinią otoczenia ale było im przykro, że inni marudzili.

j
śliczne imiona wybieracie dziewczyny
ja moich typów teściowej na pewno nie zdradzę, bo już widzę Jej minę, jak usłyszy, że chcę żeby córcia nazywała się Adriana Anastazja albo Kornelia Magdalena. Tylko imię dla chłopca by zaakceptowała - Tadzik (mi akurat średnio się podoba, ale mąż się upiera, poza tym mój tata to Tadzio więc miło mu będzie; niemniej jednak mam nadzieję, że moje przeczucia się sprawdzą i będzie dziewczynka)

Ledwo dziś się powstrzymałam od zakupu pierwszych bodziaków dla dzieciaczka.... stałam chyba z pól godziny i oglądałam. Jaki jest Wasz stosunek do kupowania ubranek dziecięcych w hipermarketach? Niby na metce 100% bawełny, ale chyba w ddtvn oglądałam kiedyś, że materiał materiałowi nierówny... I sama nie wiem... Z drugiej strony maluch z pierwszych ciuszków ekspresowo wyrośnie....

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:23   #3385
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!

gratuluję córuni ... i ciesze się że wyniki wzorowe

jestem padnięta masakra ... nic mi się już nie chce ... mąż chce na grilla iść ale nie wiem czy ja mam ochotę dzielić się nim z innymi ale się zaborcza zrobiłam masakra

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

śliczne imiona wybieracie dziewczyny
ja moich typów teściowej na pewno nie zdradzę, bo już widzę Jej minę, jak usłyszy, że chcę żeby córcia nazywała się Adriana Anastazja albo Kornelia Magdalena. Tylko imię dla chłopca by zaakceptowała - Tadzik (mi akurat średnio się podoba, ale mąż się upiera, poza tym mój tata to Tadzio więc miło mu będzie; niemniej jednak mam nadzieję, że moje przeczucia się sprawdzą i będzie dziewczynka)

Ledwo dziś się powstrzymałam od zakupu pierwszych bodziaków dla dzieciaczka.... stałam chyba z pól godziny i oglądałam. Jaki jest Wasz stosunek do kupowania ubranek dziecięcych w hipermarketach? Niby na metce 100% bawełny, ale chyba w ddtvn oglądałam kiedyś, że materiał materiałowi nierówny... I sama nie wiem... Z drugiej strony maluch z pierwszych ciuszków ekspresowo wyrośnie....

maggi piękne zestawienie tez chciałam Adriannę ale mój mąż na niet strasznie jest ... no uparł się i nie bo nie

ja wiem że za ciuszki przepłacać nie będę i w życiu nie zapłacę za body 29,99 masakra jakaś więc myślę że jak będą okazję w Hipach to też będę patrzała no w Tesco
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-03-23 o 15:32
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:29   #3386
Sojka1990
Zadomowienie

[B]Maggie[/B ja tam uwielbiam TESCOWE ciuszki dla dzieciaczków i nigdy sie nie zastanawiałam jakie tam materiały w nich są, nigdy mi maluchów nie uczulały i ogólnie z jakości zadowolona jestem.
Stary 2012-03-23, 16:08   #3387
Agnes!84!!
Rozeznanie

Ponawiam pytania: Jeżeli chciałabym zrobić test Pappa, to muszę mieć skierowanie od ginekologa? Gdzie w ogóle powinnam się zgłosić i jak to wygląda?
Stary 2012-03-23, 16:27   #3388
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

fajny jest, za taką cenę nie ma co się zastanawiać

[...]
Nie rozumieć ja pytania
Co jak sie nazywa znaczy ???
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:57   #3389
coventry
Raczkowanie

aggie123:
tak samo... dziś zrobiłam pranie, posprzątałam w domu (bo jutrzejszy dzień spędzam na zajęciach) zrobiłam obiadek (kluski z truskawkami i deserek), byłam na krótkim spacerze i drobnych zakupach i padłam. Szczególnie zmęczyło mnie wnoszenie tych zakupów (może ze 2 kg miałam w siatce) na moje 4 piętro.... nawet nie chcę myśleć jak ja dam sobie radę z wózkiem a windy niet

no to możemy sobie rękę podać - 4 piętro i bez windy, ja juz rozglądam się za w miarę lekkim dyliżansem
ciuszki z TESCO są ok moja szwagierka tam często kupuje i jest zadowolona z jakości i mają fajne fasony

Edytowane przez coventry
Czas edycji: 2012-03-23 o 17:02
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:07   #3390
Katee27
Zadomowienie

WITAM DZIEWUSZKI
Wpadłam się przywitać i pochwalić,że niedawno moja dzidzia też mnie skopała!!!Jestem cała w skowronkach niesamowite uczucie.
Myślę,że to dzięki starszemu braciszkowi,który do brzucha przykładał pozytywkę,ale mnie to rozczuliło,już dba o swoje rodzeństwo.

A tak w ogóle to myślałam,że długo tu nie zagoszcze,bo ślubny rano wstał lewą nogą i zabrał mi internet
Ale nie ma tego złego,zrobiłam obiadek,potem pomyłam wszystkie okna i jeszcze ciut poprasowałam.W sumie to potrzebowałam takiego kopniaka

Mam pytanie:czy Wam na wizycie comiesięcznej gin. robi usg?
Ja się trochę zdziwiłam jak byłam po miesiącu i tylko zbadał wziernikiem i uciskaniem brzucha.
Ale mojej szwagierce inny lekarz też to powiedział,że nie można za często podglądać dzidziusia,a ja już nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży,później to chyba tylko mierzył tętno.
Tyle,że on ma tylko dopochwowe i moze dlatego...
Jak to jest u Was na wizytach?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-03-23 o 17:40
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości