Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 09:35   #3331
sylwia-0071
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

witam mamusie

moj maz ma dzis wolne i spedzi ze mna caly dzien ciesze sie jak dziecko

wczoraj bylam u lekarza od chorob odzwierzecych, straszna ta pani doktor, w rejstracji umowili kilka osob na ta sama godzine i oczywiecie w poczekalni wojne to wywolalo kto ma teraz wejsc, ludzie sobie prawie do gardel skakali, a po wejsciu do gabinetu ona do mnie z pretensja czemu ja na 14 przyszlam jakby to byla moja wina, dala mi skierowanie na badania i prawie nic nie powiedziala, na moje pytanie jej odpowiedz brzmiala "pozniej, zaraz, nie teraz" glupia s... za tydzien znowu do niej ide, moze juz bedzie znala odpowiedz na moje pytania

zycze Wam duzo slonca i dobrego humoru
sylwia-0071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:37   #3332
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny. ja tylko na chwilę bo mi internet coś muli i ciągle rozłącza...

gratuluję udanych wizyt i ślicznych zakupów dla maleństw

a jeśli chodzi o imiona to u nas Lena albo Tomek. a ja mam przeczucie, że będzie Lenka chociaż wiadomo, mężowi marzy się syn, co by mógł go na ryby zabierać

niby takie zatrzęsienie Len ale powiem Wam, że ani w rodzinie ani wśród znajomych bliższych czy dalszych nie ma ani jednej dziewczynki o tym imieniu. królują za to Julki i Jaśki.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:38   #3333
Enigmama
Raczkowanie

ja też, rozumiem że praca ważna, ma natłok roboty teraz ale mogłby chociaz na 2 godziny sie urwać tymbardziej ze wizyte mam o 9.00 rano. Narazie jestem spokojna ale już wiem, że się poryczę chyba jak mi w srode powie że NIE.
Słucham wiadomości o małej Madzi i mówią, że prokuratura twierdzi że już przed śmiercią Madzi szukali w wyszukiwarce kosztu zakupu trumny dla dziecka, i informacji na temat zatrucia CO2, aż mnie w gardle ściska!

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-23 o 09:41
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:39   #3334
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzien dobry kochane obudzilam sie juz o 5 ale sobie lezalam bo co bede robic o 5 nie?
zjadlam sniadanko, pozmywalam po wczorajszej kolacji bo sie nikomu nie chcialo wczoraj i tak oto nadrobilam Was
ale u mnie dzis pieknie sloneczko pieknie swieci,mam nadzieje ze jutro i w niedziele tez bedzie tak ladnie,bo wkoncu moj Tz ma wolne od szkoly
dzis tez po pracy Tz jedziemy zamowic torta na slub i bukiet nie mam wogole pomyslu jaki chce bukiet, mam nadzieje ze w kwiaciarni cos mi doradza myslalam moze o tulipanach ale sama niewiem
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

wczoraj oficjalnie zostałam subtelnie skopana przez moje maleństwo japa mi się tak cieszyła, że gdyby nie uszy to uśmiech dookoła twarzy
alez ci zazdroszcze!!

aga_ton bardzo, ale to bardzo podoba mi sie imie Lena

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-03-23 o 09:43
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:44   #3335
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia-0071 Pokaż wiadomość
witam mamusie

moj maz ma dzis wolne i spedzi ze mna caly dzien ciesze sie jak dziecko

wczoraj bylam u lekarza od chorob odzwierzecych, straszna ta pani doktor, w rejstracji umowili kilka osob na ta sama godzine i oczywiecie w poczekalni wojne to wywolalo kto ma teraz wejsc, ludzie sobie prawie do gardel skakali, a po wejsciu do gabinetu ona do mnie z pretensja czemu ja na 14 przyszlam jakby to byla moja wina, dala mi skierowanie na badania i prawie nic nie powiedziala, na moje pytanie jej odpowiedz brzmiala "pozniej, zaraz, nie teraz" glupia s... za tydzien znowu do niej ide, moze juz bedzie znala odpowiedz na moje pytania

zycze Wam duzo slonca i dobrego humoru
oo proszę jest porządny mąż rodziny ... a nie praca praca praca wrrrrryyyy

co za pipa ... nie cierpię lekarzy którzy umawiają wszystkich na jedną godzinę ehhh

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o imiona to u nas Lena albo Tomek. a ja mam przeczucie, że będzie Lenka chociaż wiadomo, mężowi marzy się syn, co by mógł go na ryby zabierać

niby takie zatrzęsienie Len ale powiem Wam, że ani w rodzinie ani wśród znajomych bliższych czy dalszych nie ma ani jednej dziewczynki o tym imieniu. królują za to Julki i Jaśki.
Aga mi też podoba się Lena ale u mnie w klatce jest już trzy leny - straszne ... i dwie to maleńkie jedna ma 3 miesiące a druga 5 miesięcy więc myślę że raczej odpuszczę i zdecydujemy się ewentualnie na inne .. ale może i ja synusia będę mieć ? ... zobaczy się

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
ja też, rozumiem że praca ważna, ma natłok roboty teraz ale mogłby chociaz na 2 godziny sie urwać tymbardziej ze wizyte mam o 9.00 rano. Narazie jestem spokojna ale już wiem, że się poryczę chyba jak mi w srode powie że NIE.
!

ja myślę że on i tak powędruje na usg .. nie wytrzyma i pójdzie

13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:07   #3336
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam że one awaryjne są i coś nie tak z amortyzacją u nich.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja umówiłam się jednak na usg genetyczne. Badanie mam 3 kwietnia. Muszę tylko poprosić mojego ginekologa o skierowanie, żeby mieć takie badanie bezpłatnie. Ciekawa jestem czy dostanę, bo on tak sceptycznie był nastawiony do tego badania. Jak nie to trudno, będę musiała zapłacić.
Dearlie ale to badanie jest darmowe u kobiet po 35rż. A w innych przypadkach płacisz.

Cytat:
Ja właśnie mam dziwaczną pozycję do snu... tak pół na boku, a pół na brzuchu z podkurczoną nogą, żeby nie naciskać na brzuch. Muszę wyglądać przekomicznie.
Ja tak samo śpię. Najwygodniej mi tak.

Cytat:
A wczoraj oficjalnie zostałam subtelnie skopana przez moje maleństwo japa mi się tak cieszyła, że gdyby nie uszy to uśmiech dookoła twarzy
Ło matko, jak ja Ci zazdroszczę. Już doczekać się nie mogę, aby znów to poczuć. Po nocach kopniaczki mi się śnią

Cytat:
A nie możesz przełożyć wizyty na godzinę kiedy będzie po pracy? Ja tak ustawiam, bo wiem że Kropkowi ciężko by było się wyrwać a zależy mi na jego obecności. Zresztą on bardzo chce ze mną chodzić.

Zabieram się za sprzątanie kuchni korzystając z przymusowego dnia wolnego.
Stary 2012-03-23, 10:13   #3337
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Ja właśnie mam dziwaczną pozycję do snu... tak pół na boku, a pół na brzuchu z podkurczoną nogą, żeby nie naciskać na brzuch. Muszę wyglądać przekomicznie.
Hm ja w sumie śpię na brzuchu, albo podobnie jak Ty piszesz. Dopóki nie jest niewygodnie to raczej ta pozycja nie jest niewskazana. Też zwykle zasypiałam na brzuchu, ale w którymś momencie będzie trzeba przestać.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
A tak odnośnie dziwacznych nastrojów to przypomniało mi się jak ryczałam jak bóbr kilka dni temu, gdy w telewizji mówili, że rozpoczynamy wiosnę i pokazywali jej pierwsze oznaki w przyrodzie, a w tle leciała piosenka "Wiosna". TŻ nadal się z tego nabija i za każdym razem, gdy widzi, że zbierają mi się łzy w oczach to pyta "Co? Wiosna? "
Stary 2012-03-23, 10:21   #3338
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja ustalam sobie USG żeby mi pasowało a Piotrek chce chodzić ze mną więc zawsze sie wyrwie dzisiaj wyjdzie o 14-tej bo idziemy razem na SR chociaz powiem wam ze ta szkoła rodzenia to jakas porażka jest w tym przypadku... chyba jeszcze sie na jakąś zapisze pod koniec ciąży serio... jak bym wiedziała ze tak to ma wyglądac to bym sie nie zdecydoewała... wszystko co tam mówią wiem z ksiażek i z internetu.. myślałam ze to będzie coś na zasadzie ja w TV pokazują maty i w ogóle i uczymy si ę oddychaać , rozluźniać, tatuś uczy sie masować mamusi krzyż.. a tu? jak na spotkaniu aa siada sie na krzesełkach w okręgu babka siedzi co opowiada i gadają o chorobach o patologiach i o innycg rzeczach nic nie ma na temat rodzenia oprócz tego ze połozna na pierwszysch zajęciach opowiada o tym jak wygląda poród... kolezanka jak chodziła do innej szkoły to uczyli sie oddychać, mieli różne zabawy ćwiczenia, zwiedzali porodówkę.. no ja nie wiem ja zawsze mam pecha

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:35   #3339
Sojka1990
Zadomowienie

aaaaa zapisałam się dziś na prawo jazdy w poniedziałek zaczynam kurs po raz drugi w życiu :P

Dzisiaj Zośka się tak wierci że masakra, jeszcze do tego siadła mi centralnie na pęcherzu i latam jak głupia do kibla co 10 minut
a jeszcze wczoraj się bałam że coś nie tak bo cicho siedziała i aż z tego wszystkiego zapisałam się na szybko na USG na poniedziałek, no cóż- będą dwa badania w ciągu 2 tygodni:P w poniedziałek zwykłe USG a 6ego połówkowe 3D

Odprowadziłam dziewczynki do klubiku i za godzinke trzeba ruszać na podbój ZUSu ..eh.. uwielbiam po prostu...
Stary 2012-03-23, 10:39   #3340
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gdzieś czytałam że one awaryjne są i coś nie tak z amortyzacją u nich.
Uuuu ... a tak mi się podoba, no ale jeszcze nie byłam w sklepie i nie dotykałam, także nie jest to ostateczny wybór, mam jeszcze czas...

Iwonka jedziesz na ten crash test z tym wózkiem i misiem? Coś byś opowiedziała, jak się prowadzi

Bafi zazdroszczę ci tych kopniaczków, też bym chciała ... no ale mam czekać, bo małe aktywne jest, rusza się, że nie daje się pomierzyć więc napewno go poczuje jak podrośnie

Mój mąż nie wie co to urlop...on z niego w ogóle nie korzysta. On to już pracoholik. Dziś mi nawet powiedział, że zostaw te okna, ja umyję. Tak, ciekawe kiedy... Ciągle jest w pracy. Ale w poniedziłek poproszę go żeby ze mną został - wiem, że i tak nie zostanie - ale zobacze jak zareaguje. Powie pewnie, że niedziela jest od tego.

Edytowane przez anusiaaniaanusia
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:41
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:43   #3341
Iwoncia81
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Heeeeeeejooooo
Ale ja ostatnio ładnie śpie
Teraz pochwaliłam i dzisiaj już pewnie tak nie będzie ha ha ha

Cytat:

[...]

Uroczy! Kolorki mi się bardzo podobają Adbor to fajne polskie wozki, powiedz mi tylko jaka waga wózeczka jest ? bo znajoma kiedyś miała i był okropnie ciężki, ale to z tych starych modeli...

[...]
Te aluminiowe są 2 kg lżejsze od tego co ja mam, a mój nie jest aluminiowy, ale wcale nie jest ciężki w porównaniu z tym co mam po chrześniakach sprzed 15 lat
Stelaż z kołami ma 9,9kg, siedzisko 6kg, gondola 5,5kg, a fotelik samochodowy 3kg.
Tak mi sie go fajnie prowadzi że masakra kompletnie zero wysiłku

Co do Waszych pozycji spania w nocy, to ja też czasem zanim się ułoże to trwa z 15 minut i chyba zasypiam ze zmęczenia od ustawiania pozycji bo jakoś nie pamiętam jak ja w ogóle zasypiam A jak sie budze na obojętnie jakim boku to mam ramie zdrętwiałe bo chyba kupe godzin na jednej stronie śpie

Jak ja zazdroszcze Wam że możecie sobie okno umyć i pranto zrobić bo ja sie musze sprosić albo chłopu albo bratowej teraz o okna bo za chiny już nic nie widać na świat
Ładna pogoda, trza szybko obiadeczek zrobić i zmykać na spacerek
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:49   #3342
Elmiria
Raczkowanie

Czołem

Mąż w domu, więc mnie nie ma

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu, aby pogoda i zdrówko dopisali
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:12   #3343
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

U mnie postęp, kupiłam nowy płyn do mycia okien, bo może mi się stary skończyć...

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Każda się wzięła do roboty tylko nie ja ale ze mnie łajza.
I ja nie będę gorsza...
Stary 2012-03-23, 11:18   #3344
coventry
Raczkowanie

ja na przyszły tydzień zostawiam porządki wiosenne związane z myciem okien i firaneczkami u mnie własnie odsiweżaja elewację boloku więc jak malarze skończa to ja wkrocze do akcji, ale chyba wespół z mężusiem bo ostatnio szybko się męcze
widzę że na wątku ostre sprzątania, ja jedyne co to w szafie trochę poskładałam ciuchy
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:22   #3345
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
oo proszę jest porządny mąż rodziny ... a nie praca praca praca wrrrrryyyy

co za pipa ... nie cierpię lekarzy którzy umawiają wszystkich na jedną godzinę ehhh

Aga mi też podoba się Lena ale u mnie w klatce jest już trzy leny - straszne ... i dwie to maleńkie jedna ma 3 miesiące a druga 5 miesięcy więc myślę że raczej odpuszczę i zdecydujemy się ewentualnie na inne .. ale może i ja synusia będę mieć ? ... zobaczy się

ja myślę że on i tak powędruje na usg .. nie wytrzyma i pójdzie

konczita, masz rację, jeśli pod nosem miałabym trzy Leny to sama zrezygnowałabym z tego imienia. ale póki co nie znam żadnej ( i oby tak zostało więc zobaczymy.

w razie czego mam drugie w zanadrzu i bez większego żalu zmienię. biorę również pod uwagę Izabelę.

chyba że dzidzia zrobi mi psikusa to wtedy bez żadnych wątpliwości będzie Tomuś

a i jeszcze jedno. za nic nie zdradzę wcześniej nikomu z rodziny i znajomych jak nazwiemy maluszka.pamiętam jakie były przeboje u mojej siostry, gdy ona powiedziała (miała być Kinga, więc imię raczej nie wymyślne) zaczęły się płacze i lamenty, że imię nie takie. na jedno nie powinni się przejmować opinią otoczenia ale było im przykro, że inni marudzili.

ja tego błędu nie zrobię, zresztą mam inny charakter niż moja siostra i nie dam się przekabacić. moje dziecko i mój wybór jak je nazwę. amen

Konczita, a Ty jakie imiona bierzesz pod uwagę? pamiętam Kajetana, a jakie dla dziewczynki?

niegrzeczna, a u Ciebie jakie typy, bo chyba przeoczyłam
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:45   #3346
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie dla dziewczynki bedzie napewno Iga a co do chłopca to mi osobiscie sie duzo imion podoba np. Eryk, Patryk, Wiktor ,Kuba, moge wymieniac bez konca ale Tz zadne wiec bedzie Mikołaj ( to jedyne ktore nam obu sie podoba)

IGA

Maja

Stary 2012-03-23, 11:48   #3347
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
konczita, masz rację, jeśli pod nosem miałabym trzy Leny to sama zrezygnowałabym z tego imienia. ale póki co nie znam żadnej ( i oby tak zostało więc zobaczymy.

w razie czego mam drugie w zanadrzu i bez większego żalu zmienię. biorę również pod uwagę Izabelę.

chyba że dzidzia zrobi mi psikusa to wtedy bez żadnych wątpliwości będzie Tomuś

a i jeszcze jedno. za nic nie zdradzę wcześniej nikomu z rodziny i znajomych jak nazwiemy maluszka.pamiętam jakie były przeboje u mojej siostry, gdy ona powiedziała (miała być Kinga, więc imię raczej nie wymyślne) zaczęły się płacze i lamenty, że imię nie takie. na jedno nie powinni się przejmować opinią otoczenia ale było im przykro, że inni marudzili.

ja tego błędu nie zrobię, zresztą mam inny charakter niż moja siostra i nie dam się przekabacić. moje dziecko i mój wybór jak je nazwę. amen

Konczita, a Ty jakie imiona bierzesz pod uwagę? pamiętam Kajetana, a jakie dla dziewczynki?

Ja tez nie zamierzam mówic nikomu jakie imię nawet znajomi nic nie wiedzą a my juz mamy je postanowione od samego początku gorzej z dziewczynką bo jak psikusa dzidek zrobi i będzie dziewczynką to ja nie wiem jak jej dam na imie tylko i wyłącznie o chłopaku myśleliśmy ze względu na moje silne przeczucie ze to będzie właśnie chłopiec

bloguję
Stary 2012-03-23, 11:53   #3348
tamlin111
Zakorzenienie

Ja marzę o imieniu dla córci Nadia, ale Kropek kategorycznie się sprzeciwia. No i znów mi się nie uda wywalczyć Nadii. Ale podoba nam się Inga i Hania. Ale raczej Hania. A dla chłopca Emil, Wiktor lub Jaś.
Stary 2012-03-23, 11:58   #3349
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja marzę o imieniu dla córci Nadia, ale Kropek kategorycznie się sprzeciwia. No i znów mi się nie uda wywalczyć Nadii. Ale podoba nam się Inga i Hania. Ale raczej Hania. A dla chłopca Emil, Wiktor lub Jaś.
Tez mi sie bardzo podoba Nadia a Tz Jan sie podoba, mi w sumie tez ale bardziej zdrobnienie Jasiu

IGA

Maja

Stary 2012-03-23, 11:58   #3350
Sojka1990
Zadomowienie

u nas jeśli by nagle Zośce ptaszek wyrósł to miał być Jakub, ale chyba byłby Adaś
Stary 2012-03-23, 12:00   #3351
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
oo tak taaak Hania bardzo piękne ( ja mam na drugie) ja tak sobie myśle ze jak córka będzie to Hania a Nadia to oczywiście nie chce nikogo urazić bo to teraz bardzo popularne imie i moze któras z was ma córeczke o tym imieniu ale mnie ono się kojarzy z ... ruską kobietą lekkich obyczajów a to z racji tego że znam taka jedną.. a właściwie znałam... i jak słysze jak ktoś tak dziecku daje na imię to mnie normalnie wstręt łapie.. ale oczywiście nikgogo nie obrażam nie chce przynajmniej bo to moje skojarzenia a wie cie ze często nie klubi sie imiomn z tego poiwodu ze zna się kogoś o takim imieniu i ten ktoś był albo jakiś głupi albo go nielubimy poprostu no i ja tak mam z Nadią i Alicją

bloguję
Stary 2012-03-23, 12:04   #3352
Agnes!84!!
Rozeznanie

Witajcie
Fajnie że macie już określone imiona, ja mam ogromny problem z decyzją. W końcu to na całe życie. Chodzi tylko o wybór imienia dla dziewczynki, dla chłopca jakoś łatwiej przyszło. Chociaż znając siebie będę się jeszcze zastanawiać pod koniec ciąży... Tylko ja mam przeczucie że będzie córka i może dlatego tak trudno mi wybrać Ograniczyłam się do: Lilianka, Monika, Paulinka, Daria A może jak zobaczę dziecko to będę wiedziała

Dziś też nie mam mdłości, mam lepszy apetyt. Jedyne co mnie drażni to gorzki smak w ustach, który mam od początku ciąży. Wy też tak macie?
Po bólu gardła przyszedł czas na kaszel, więc wypróbowują kolejne domowe sposoby - tym razem siemię lniane z miodem.
Lodówka pełna - obiad i kolacja do odgrzania, więc mam z głowy. Trzeba tylko ogarnąć mieszkanie. Ale ten czas szybko mi leci ostatnio, a wstaję o 7 albo wcześniej. Za to wieczorem zmula mnie już ok 20. Nie mogę się przestawić w inny tryb

Jeżeli chciałabym zrobić test Pappa, to muszę mieć skierowanie od ginekologa? Gdzie w ogóle powinnam się zgłosić i jak to wygląda?
Stary 2012-03-23, 12:28   #3353
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
A wczoraj oficjalnie zostałam subtelnie skopana przez moje maleństwo japa mi się tak cieszyła, że gdyby nie uszy to uśmiech dookoła twarzy
gratulejszyn

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaj! Pogoda dzis u mnie przepiękna a ja jestem z sił wyzuta i czuję się jak flak... taka jestem słaba ze fikne za chwile na krześle...
ja też...

Cytat:
Moj nie chce wziac dnia wolnego zeby ze mna isc na usg od tygodnia mu o tym mówie, do badania rowny tydzien a on "czy Ty sobie myslisz ze ja moge sobie o tak wziac wolne??? "
jestem wsciekła i przykro mi
mój od dwóch miesięcy tak mówi. wszystkie dni wolne zarezerwował sobie na pół października, już szefowi nawet to oświadczył. ale na usg każdym ze mną był.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzis tez po pracy Tz jedziemy zamowic torta na slub i bukiet nie mam wogole pomyslu jaki chce bukiet, mam nadzieje ze w kwiaciarni cos mi doradza myslalam moze o tulipanach ale sama niewiem
ech... to były czasy doradzą Ci-dadzą taki ładny album ze zdjęciami bukietów i sobie wybierzesz

Cytat:

Ja tez nie zamierzam mówic nikomu jakie imię nawet znajomi nic nie wiedzą a my juz mamy je postanowione od samego początku gorzej z dziewczynką bo jak psikusa dzidek zrobi i będzie dziewczynką to ja nie wiem jak jej dam na imie tylko i wyłącznie o chłopaku myśleliśmy ze względu na moje silne przeczucie ze to będzie właśnie chłopiec
jak nie Nataniel, to Natalia

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
[/COLOR]Każda się wzięła do roboty tylko nie ja ale ze mnie łajza.
Nieprawda. ja dzisiaj nic nie zrobię oprócz obiadu, bo muszę coś w końcu zjeść
a powinnam się pakować, bo jadę dziś do rodziców
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:28   #3354
lukrecja_25
Wtajemniczenie

mówiłam już to Piotrkowi że jak Natanielowi odpadnie siusiak i sie po urodzeniu okaze ze jest dziewczynką to co? damy mu na imię Natalia? w sumie moja babcia tak miała na imię to mogło by byc nawet Natalka nie brzydko

bloguję
Stary 2012-03-23, 12:32   #3355
Agnes!84!!
Rozeznanie

Taki artykulik:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/880...-polsce-w-2011

Myślałam że imię Nataniel stanie się bardziej popularne. W moim otoczeniu jest dwóch małych Natanielów i jeden Natan (ale to już jest inne imię).

Najgorzej jak imię źle nam się kojarzy i choć ładnie brzmi to i tak mamy awersję
Stary 2012-03-23, 12:35   #3356
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33091545]My wybraliśmy dla chłopczyka Leon a dla dziewczynki Gaja
Mam wizyte 11 kwietnia dzień po Tobie Anusia to się potwierdzi czy to chłopak na pewno.Ale pokazywałam ostatnio mojej cioci która jest lekarzem filmik z usg i ona tez widzi jajeczka a nam tam wszystko jedno,wiadomo żeby zdrowe było

Kurcze wstaje ostatnio tak wczesnie a po 3 godzinach juz bym znowu w poduchy pszła.Nie mam coć sił...

W ddtvn mówia teraz o Madzi[/QUOTE]

piekne imie greckie, cudne !! bardzo mi sie podoba!!!
zreszta Nadia tez u nas pewnie stanie na Giulia, po tacie tz, choc mi sie jeszcze podoba Eliana, ale tz stwierdzila, że jak brzmi jak nazwa margaryny a dla chlopca nie mamy zadnego, jakos zadne nam sie nie podoba wiec oby byla dziewczynka

byłma dzis z tz na usg genetyczny i dzidzia zdrowa strasznie sie stresowalam tym badaniem.

dziewczyny wybaczcie, że ja tak zawsze z doskoku, choc czytam was z miare regularnie. cos sie nie moge wbic w watek, w sie juz tutaj dobrze znacie i ja nowa jakos nie mgoe sie odnalesc do tego mamy problemy ze slubem, nie lubie wkladac wszystkich ludzi do jednego worka ale ci ksieza calkiem zwatpilam już w ta instytucje

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:40   #3357
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Moj nie chce wziac dnia wolnego zeby ze mna isc na usg od tygodnia mu o tym mówie, do badania rowny tydzien a on "czy Ty sobie myslisz ze ja moge sobie o tak wziac wolne??? "
jestem wsciekła i przykro mi
Jak pisza dziewczyna patela w leb i tyle czasami ciezko sie wyrwac z pracy aczkolwiek takie usg nie jest codziennoscia.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane obudzilam sie juz o 5 ale sobie lezalam bo co bede robic o 5 nie?
zjadlam sniadanko, pozmywalam po wczorajszej kolacji bo sie nikomu nie chcialo wczoraj i tak oto nadrobilam Was
ale u mnie dzis pieknie sloneczko pieknie swieci,mam nadzieje ze jutro i w niedziele tez bedzie tak ladnie,bo wkoncu moj Tz ma wolne od szkoly

alez ci zazdroszcze!!

aga_ton bardzo, ale to bardzo podoba mi sie imie Lena
Mi pokazali w kwiaciarni gazety z bukaietami i wybieralysmy wiec napewno Ci cos dobiora. Fajnie ze masz ten slub ja bym chciala isc sie do kogos pobawic niestety u nas jak narazie nic sie nie zapowiada

co do imion u nas miala byc Zosia no ale ze sie pokazal siur bedzie Jasiu i od poczatku tak chcielismy i tez dlatego ze nie slyszalam aby ktos w okolicy tak dawal wiec jestem przekonana na 100 % ze bedzie Jasiu

Widzialam wozeczek no no juz ruszyly zakupy super ja nie ebde nic kupowac bo wszystko mam wystarczy dokupic pieluchy teterowe i poampersy i moge rodzic ale to spokojnie dopiero na sierpien zaczne myslec oc i jak

ja sobie siedze na ogrodku na sloneczku z laptopem czekam na moje dziecko bo wybylo z babcia zrobilam zupe posprzatalm wywiesilam pranko wstawilam nowe no i zajadam sie pysznym ciaste, drozdzowym z rabarberem pychaa
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:47   #3358
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:

A nie możesz przełożyć wizyty na godzinę kiedy będzie po pracy? Ja tak ustawiam, bo wiem że Kropkowi ciężko by było się wyrwać a zależy mi na jego obecności. Zresztą on bardzo chce ze mną chodzić.
juz teraz nie, do mojego ginka jest taka kolejka że tydzień przed to się już nic nie zrobi, ale następnego razu zapiszę się na 18 chyba

Cytat:
oo tak taaak Hania bardzo piękne ( ja mam na drugie) ja tak sobie myśle ze jak córka będzie to Hania a Nadia to oczywiście nie chce nikogo urazić bo to teraz bardzo popularne imie i moze któras z was ma córeczke o tym imieniu ale mnie ono się kojarzy z ... ruską kobietą lekkich obyczajów a to z racji tego że znam taka jedną.. a właściwie znałam... i jak słysze jak ktoś tak dziecku daje na imię to mnie normalnie wstręt łapie.. ale oczywiście nikgogo nie obrażam nie chce przynajmniej bo to moje skojarzenia a wie cie ze często nie klubi sie imiomn z tego poiwodu ze zna się kogoś o takim imieniu i ten ktoś był albo jakiś głupi albo go nielubimy poprostu no i ja tak mam z Nadią i Alicją

Zgadzam się moja czteroletnie córcia ma na imię Hania i polecam Wam ladnie się zdrabnia, łatwo wymawia i nie zmieniłabym go za nic w świecie! A druga ma na imię Alicja

ja mam problem z imionami dal chlopca ale chyba Szymon jest numerem jeden, podoba mi się jeszcze Dominik i Mikołaj się rozmarzyłam :P
kasiam187 gratuluje napisz cos wiece jak duży jest dzidziuś ? jaka płec ?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-23 o 12:49
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:59   #3359
tamlin111
Zakorzenienie

Dominik ładne, ale moje dwie kuzynki mają córki Dominiki i jeszcze chłopczyk by doszedł... Nie, za dużo tego.
Ja mam awersję do imienia Beata, Oliwia, Jagoda też mnie jakoś wstrzącha. Z chłopakowych jakoś nie mam takich co mi się źle kojarzą, nie lubię po prostu wymyślnych chłopięcych, jakieś Oliwiery, Mauryce, Teodory.
A Natan i Nataniel to dwa różne?
Stary 2012-03-23, 13:09   #3360
lidka0308
Zadomowienie

witam dziewczynki! ja dzisiaj dzionek przywitałam pierwszy raz w ciąży a mamy już trzynasty tydzień na liczniku! ło matko przyjemne to to nie było i mam nadzieję, że na tym jednym razie się skończy, bo mdłości już odeszły w zapomnienie a tu taka niespodzianka. No ale to też może być z choroby. Teraz mam chęć na Cheetosy serowe no i niestety nadal leżymy w łóżeczku ale na szczęście ogólne samopoczucie jest lepsze, tylko katarzysko i kaszel nadal nie chcą się z nami pożegnać. Myślę, że do końca tygodnia wrócimy do żywych

Ja też już się nie mogę doczekać ruchów maluszka, no ale pewnie jeszcze sobie na nie poczekam, teraz oby do poniedziałku, bo idziemy do Pana Doktora się pooglądać i pomierzyć
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości