|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
i same zdrowe jedzonkodo brzuszka jeszcze nie gadalam, moj tz ma wiekszego bzika, ja jeszcze do konca nei ogarnelam swojego stanu on juz by chcial zebym miala wielki brzuch zeby mogl gadac masowac itd musze go hamowac w zapędach
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-03-23 o 14:04 |
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
to widzę, że świetnie się rozumiemy
czasem to się na siebie złoszczę, bo jakoś to na zimno odbieram na razie, w sumie to chyba jeszcze nie dowierzam jak będę miała wyniki i wszystko czarno na białym to wtedy może zacznę inaczej to odbierać Jak widzę ile dziewczyny się czasem starały, a mnie zdarzyła się wpadka mimo zabezpieczenia, to stwierdzam że zacznę grać w totka
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zabezpieczaliscie sie?????to faktycznie ))graj w tego totka hehhehe
|
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie przyjeli, bo okazało sie, że w piątek nie robią usg Ale chyba sie opanuje i poczekam do tej wizyty, żadych krwawień nie mam, ciągnie mnie tylko brzuch i jajniki wiec chyba nie powinnam tak panikowac? ![]() Ale okazało sie, że w szpitalu robią B-HCG i tego samego dnia są wyniki, wiec chyba sie przejde dwa razy, żeby zobaczyc czy dobrze przyrasta bo dużo wolniej przyrasta
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
chcociaz oczywiscie zawsze marzylam o dziecku, ale myslalam ze zupelnie inaczej to przyjme-ze przy tescie sie rozbecze, ze wogole taka bede .a ja owszem denerwuje sie czy ok wszytsko ale ani przy tescie nei ryczalam raczej patrzylam i mialam mine karpia bo nie wiedzialam czy ta blada kreska to "to" czy nie to, wiec polecialam po nastepne trzy testy
tz bardziej to przeżyl, cieszyl sie, przytulal mnie chyba z dwie godzinyja musze chyba na spokojnie ogarnac po prostu ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
)pewnie ze zrob uspokoisz sie w piatek usg nei robia heheheheh to nieźle ))))))i nie czytaj naprawde )))bo czlowiek na leb dostaje
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa badania = 50zł
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś pojechałam na drugą betę, żeby zobaczyć jaki jest przyrost po trzech dniach ![]() jutro odbiorę wyniki i może będę trochę spokojniejasz, bo narazie różne myśli chodzą mi po głowie ![]() Moja ciąża też jest dla nas jakby zaskoczeniem- nie planowaliśmy jej w sumie, no ale jak się ludzie nie zabezpieczają to tak jest ![]() Jednak mimo, że to niespodzianak to jesteśmy z TZ bardzo szcześliwi. TŻ to by mnie teraz na rękach nosił ze szczęścia- zwariował jednym słowem. Dla mnie to też wszystko jeszcze kosmos- póki nie zobaczę maleństwa na usg to chyba to do mnie do końca nie dotrze ![]() My w weekend planujemy powiedzieć o wszystkim naszym rodzicom. Ciekawe jak zareagują ![]() Ja z objawów mam okropnie bolące piersi i po tym właśnie domyśliłam się, że mogę być w ciąży, bo nigdy przedtem nie miewałam bóli piersi nawet przed @. Oprócz tego co pół godziny latam do łazienki ![]() Mdłości narazie nie mam jako takich na szczęście
|
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Nowa jestem, w króciutkim czasie z forum przedślubnego wskakuję tutaj, niezłe tempo, co? Jestem w 5 tyg. Na dziecko nalegał głównie mąż, mnie się jakoś specjalnie nie spieszyło, chciałam jeszcze poużywać życia, ale cóż, stało się. Piąty tydzień, a już zaliczyłam pobyt w szpitalu, krwawienie było, podejrzewam, że spowodowane stresem. Ale przejdę do sedna- powiedzcie mi, czy któraś z Was też przechodziła to co ja? Po szpitalu lekarz wysłał mnie na 14-dniowe L4 i oczywiście kazał odpoczywać. Czyli zero sprzątania, odkurzania, dźwigania (np. wiadro z mopem...). Siedzę więc w domu, chałupa mi z lekka brudem zarasta, mąż całe dnie w pracy, a ja "odpoczywam"... Dopóki kilka dni po szpitalu byłam u mamy wszystko było jakieś bardziej optymistyczne, łatwiejsze, teraz mnie to trochę dołuje. Tłumaczę sobie, że może początki są takie ciężkie, a potem wszystko się zmieni, ale czasem czuję się po prostu wykopana z życia. Tak jak ostatnio byliśmy na imieninach u znajomych, wiecie- ludzie, z którymi zawsze się trzymaliśmy, bawiliśmy. I teraz: wszyscy piją, wychodzą na dymka, a ja siedziałam z boku i aż mi żal dupsko ściskał, że mi już nic nie wolno. Sorki za użalanie, powiecie, że ledwo się pojawiła, a już biadoli, nie wiem czemu tak jest, mam nadzieję, że to minie.
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam jeszcze na chwilkę życzyć Wam udanego weekendu
Okna prawie za nami, humor juz mam prawie dobry i staram się nie myśleć o niczym. Objawów nadal jakiś spektakularnych brak, ale u mnie to standard jest. chciałabym po prostu zostać na tym wątku i cóż, żeby tym razem wszystko poszło dobrze. My akurat z tych co bardzo się staraliśmy i na wynik testu czekałam na miękkich kolanach.
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Obserwowałam wasz wątek od kilku dni (odkąd zobaczyłąm dwie różowe krechy),ale dopiero dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć GDYŻ! byłam dziś na usg i WIDZIAŁAM!! piękny pęcherzyk i bijące serduszko.Jestem szczęśliwa,ale i pełna obaw (choć to moje trzecie dzidzi).Mam nadzieję,że razem będzie nam łatwiej przejść przez przez te magiczne 8 następnych miesięcy
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia miłego weekendu
![]() Mnie dziś jakoś zemdliło, tak dużo śliny mi sie zebrało w buzi, tak jakoś tak mi dziwnie było Coś czuje, że niedługo mnie dopadną na całego
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ogólnie całe życie mi się zmieniło..My nie planowaliśmy tego dzidziola, na początku było bardzo trudno, wstyd się przyznać ale planowałam w głowie aborcję . Nie było kolorowo ., ale teraz wszysko się zmieniło. Mam przed sobą zdjęcie USG mojego maleństwa i jakoś wszystko nabiera barw ..
|
|
#703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak jechałam do szpitala z tym krwawieniem, to modliłam się, żeby ten pęcherzyk tam był, jak zobaczyłam na usg, że jest, to się z radości popłakałam. Potem w szpitalu przez tych kilka dni też jakoś zmieniło mi się myślenie o ciąży, dookoła same brzuchate kobitki i tak jakoś poczułam się jedną z nich, jak jakiś integralny element tamtego środowiska. Potem u mamy też było w porządku, wiadomo- jak to u rodziców. Jednak teraz kiedy wróciłam do naszego domu, kiedy mój TŻ jest w pracy, to dopada mnie coś bardzo niedobrego. Myślę wtedy o tym, że pewnie będę miała straszny poród ( w 5 tygodniu ja myślę o porodzie Nie wiem, cieszę się jednak, że nie tylko ja mam doły. Tak mówią, że ciąża to piękny okres w życiu kobiety, ale u mnie to chyba jakiś wyjątek jest. Chociaż mam nadzieję, że te osławione hormony jeszcze mi trochę w głowie poukładają w miarę upływu czasu.
|
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby już wszystko było ok. Na mnie te hormony też koszmarnie wpływają- ciągle chce mi się ryczeć i nie mogę tego czasem powstrzymać nawet w pracy ![]() Cytat:
![]() Super, że jesteś już po piwreszym usg I trochę zazdraszczam, bo ja muszę czekać jeszcze 2.5 tyg. |
||
|
|
|
#705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak,że I wizytę i usg mama za sobą Ja mam również niedoczynność tarczycy i hashimoto,jestem również pod opieką endo.Na szczęście ostatnie wyniki w normie. A! jestem w 5 tygodniu mój przewidywany termin z OM to 25 listopad.
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten sam termin
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wrocilam
nooo wiec termin na 14 listopada widzialam mini dzidzie i serduszko najwazniejsze ze jest i bije ehhhh cudny widok aaa i przez ten czas 2,5 kg przytylam szoooook pozniej was nadrobie bo niunia spiaca i zmeczona a tz zaraz wroci glodnyyy |
|
|
|
#708 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło! Wiadomo, że jest to nowa sytuacja w naszym życiu i z wielu przyjemności musimy zrezygnowac. Wkrótce zapomnisz o tym co Cię omija a będziesz myślec o tym co będzie jak się urodzi dzidziuś ! Jak to mówi mój mąż-,, jest to owoc miłości " tak więc kiedy będzie Ci źle pomyśl, że masz w brzuszku taki owoc Cytat:
![]() Cytat:
Już nie mogę doczekac się takiego widoku !Kochane życzę Wam udanego wieczoru ! Jutro może wpadnę do Was wieczorkiem ! Buziaki Kochane
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||||||
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
DeKaja & Weronika & karolla12 gratuluje wizytkochane
![]() A ja przyznaje nadrobilam po lebkach ale nie mam ostatniona nic czasu. Jeszcze TZ ma caly weekend wolny wie bedziemy odpoczywac rodzinnie. Ja wciaz czekam na list od poloznej kiedy mam ta pierwsza wizyte, doczekac sie biedna nie moge Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-03-23 o 19:36 |
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane!
Nie mam kiedy nadrobić zaległości w czytaniu Was... A do tego jutro znowu do pracy. Robiłam dzisiaj betę (pan doktor kazał sprawdzić czy dobrze wzrasta) i wyszła 3041 - czyli jest ok (tfu tfu). Buziaczki dla Was i lecę do łóżeczka bo zmęczona jestem. |
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wpadłam zobaczyć, co się tu dzieje ciekawego i proszę, ile nowych mamuś! Witam wszystkie serdecznie U mnie spokój na razie, zaczynam być zmęczona w ciągu dnia, ziewam jak smok. Wymioty mnie (odpukać) póki co omijaja i niech tak zostanie... za to nadwrażliwość zapachowa a co za tym idzie - mdłości... masakra. Ale nie są to takie mdłości, że chce mi się wymiotować, po prostu mam ochotę zatłuc siekiera koleżanke w pracy, która robi sobie zieloną herbatę z opuncją ![]() Normalnie mogłabym ja za to udusić ![]() Tej samej koleżance oddałam krem do twarzy kupiony tydzień temu, który tak straaaaaaaaaaasznie mi śmierdział, że myślałam, że padnę za każdym razem, jak go używałam. Ona powąchała i stwierdziła, że nie ma pojęcia, o co mi chodzi, bo bardzo delikatnie pachnie ![]() Ech, jakoś to przeżyję - mam nadzieję, że za miesiąc i kilka będzie tylko lepiej
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
To i ja melduję się na wątku, podczytuję Was już jakiś czas ale postanowiłam się dołączyć jak będę pewna ciąży w 100%. A dziś jestem bo miałam pierwszą wizytę u lekarza i USG. Widzieliśmy z mężem bijące serduszko - bardzo fajne uczucie Lekarz też super ważenie na mnie zrobił więc myślę, że już u niego zostanę. Powiedział, że w niedzielę będzie dokładnie 7 tc i termin porodu to 11 listopad.Z ogólnych objawów to mam straszny zapachowstręt mdli mnie zaraz od różnych rzeczy ale na szczęście póki co nie wymiotuję.To tyle na początek, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona szczęśliwych mamuś ![]() Życzę Wszystkim pięknych i spokojnych 8 m-cy ciąży |
|
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
natallka 11.11 fajna data. Gratuleje malenstffa i super ze na wizycie wsyztsko ok. A widze ze z WLKP jestem, ja rowniez stamtad pochodze
meiadeleite heh ja tez tak mam, powinnam wziac udzial w konkursie poznajac potrawy po zapachu
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde wszystkie już widziałyście swoje maleństwa i serduszka słyszałyście...a ja dalej w zawieszeniu
Ale Wam zazdroszczę!!
|
|
|
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mystique nie masz sie co martwic ja musze poczekac minimum do 10-12 tyg na pierwsza wizyte wiec bede jedna z ostatnich |
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Mistique bo ja nie mieszkam w PL, a tu traktuja ciaze jako ciaze dopiero od 12 tyg,
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli cały pierwszy trymestr bedziesz życ w niewiedzy...
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mistique tak mieszkam w UK. a no nietstey bede, chodz staram sie nie przesadzac z ta ciaza i nie obchodzic sie ze soba jak ze szklanka wody. |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty już masz jedną ciąże za sobą, już jesteś doświadczona, a ja to mam normalnie kiszkę z mózgu ![]() Ale przestałam czytac o ciązach pozamacicznych itd A nie masz możliwości przyjechać do Polski i zrobić sobie badania? Np. teraz na święta? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

no to bete zrobisz w poniedzialek

mdli mnie zaraz od różnych rzeczy ale na szczęście póki co nie wymiotuję.