Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 19:57   #1771
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
dph podczytuję to napiszę Bo poruszyłaś bliski mi temat

to o czym piszesz (spanie razem,lulanie itd.) to nie są złe nawyki I reagujesz bardzo dobrze. Dziecka nie mozna przyzwyczaić. Niemowlę ma swoje potrzeby -takie czy inne i należy je spełniać. A potrzeba bliskości jest rownie wazna jak potrzeba jedzenia ,spania czy czystej pieluchy.Nalezy reagować na kazy płacz niemowlaka,szczegolnie do 6 m-ca zycia.
A dziewczynom,które uwazaja to za złe nawyki albo zostawiaja swoje dzieci do wypłakania polecam zapoznanie się z pscyhologia rozwojową dziecka.
święte słowa.
Bartuś zasypia czasami sam w łóżeczku bez usypiania,tak jak dzisiaj.
Czasami jak się meczy to ja zabieram go siebie ,ale sama też to uwielbiam,przytulamy się wtedy i az pojawiają sie w moich oczach łzy szczęścia.
--------------------------------------
Dzisiaj zamiast na spacer pojechaliśmy do nas na działkę i przespał tak 2,5 godziny we wózku na słoneczku

Mamy już konika morskiego

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-23 o 20:10
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 20:30   #1772
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Blanszor skąd Ty masz informacje, że Sab simplex zawiera aspartam?? jak nie zawiera... nie ma nic wspomnianego na ulotce ani opakowaniu chyba masz jakieś błędne info

na różnych www można ściągnąć ulotkę. Po polsku i po niemiecku. Może jest ulepszona wersja bez aspartamu? albo możesz mieć napisane w ulotce tylko substancja słodząca (Süßstoff).

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 20:35   #1773
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Kochana a powiedz mi czy jak w szpitalu dziecko dostało na wzwb ta szczepionke o nazwie Euvaxb to czy później przy kolejnym szczepieniu można dać tą, którą Ty polecasz?? Czy to już trzeba dać taka samą jak wcześniej??
moze dostać inną. Przynajmniej tak było w przypadku mojej corki. W szpitalu dostała euvax, a potem dwie dawki hepavax gene.
Polecam, nie polecam... może decyduję się że tak powiem na mniejsze zło. Bo szczepionki oprócz rtęci mogą zawierać różne inne szkodliwe związki np. aluminium i gros szczepionek ma własnie w składzie adjuwant w postaci glinu, a ten jest również bardzo szkodliwy dla zdrowia......
ponadto niektóre szczepionki (np. MMR) są hodowane na komórkach pochodzących z abortowanych plodów, co również napawa mnie niesmakiem i wydaje się nieetyczne......

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2012-03-23 o 20:42
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 21:21   #1774
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
dph podczytuję to napiszę Bo poruszyłaś bliski mi temat

to o czym piszesz (spanie razem,lulanie itd.) to nie są złe nawyki I reagujesz bardzo dobrze. Dziecka nie mozna przyzwyczaić. Niemowlę ma swoje potrzeby -takie czy inne i należy je spełniać. A potrzeba bliskości jest rownie wazna jak potrzeba jedzenia ,spania czy czystej pieluchy.Nalezy reagować na kazy płacz niemowlaka,szczegolnie do 6 m-ca zycia.
A dziewczynom,które uwazaja to za złe nawyki albo zostawiaja swoje dzieci do wypłakania polecam zapoznanie się z pscyhologia rozwojową dziecka.
Tego mi było trzeba!

Mamuśki sprawdźcie swoich maluchom czy mają ZA uszkami jakieś cóś. Myślałam, że się mleczko tam zbiera i nad ranem jest brudek z niego, ale okazało się, że nie domywamy mu uszek
Choć przyznam szczerze, że ja je szoruje ile wlezie i za uszkami też. A teraz po prostu będę to robić kilka razy dziennie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 21:23   #1775
*Agatek*
Zakorzenienie

Ja też się nauczyłam 'nigdy nie mów nigdy' nie chciałam dawać smoczka- dałam, chciałam karmić piersią jak najdłużej, ale jak zobaczyłam jaki to miód + moja depresja to zrezygnowałam... itp itd... dużo w sumie ją noszę po jedzeniu najczęściej, żeby 'się ułożyło' w brzuszku- ona to lubi, a jak odkładam to ryk

Dalej męczę się z karmieniem... już stwierdziłam z teściową, że będziemy karmić częściej co 2h bo ja już nie wiem o co chodzi może burczenie brzuszka ją boli, nie wiem wykończę się takim karmieniem i jak tu jedna pisała, nie wyobrażam sobie wyjść na spacer i zaraz wracać, bo karmienie ehh...

Boroo dziękuję za info, które uzyskałaś- zobaczę co dalej zrobię, mam nadzieję, że nie będę zmuszona kupować drogiego mleka

MartuNiunia- fajna mata za taką cenę- szkoda nie kupic
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
na boczku tez ulewa

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Pytanie mam: czym smarujecie buzki swoich maluchów? Bo juz jest słonko i nie wiem czy nie potrzebny byłby krem z filtrem??

I mamy problem bo mała nie wchodzi w zadna kurteczke jaka mamy nawet w te 3-6msc, tzn w raczkach ciasne a na szerokosc i długośc za duze
Smaruję bambino.

W rączkach ciasne? może za grubo ją ubrałaś?
no i dzisiaj ulal tez na brzuszku
przed chwila

czyli korsinka smiga?
no to nie fajnie, że ulewa obżartucha mały

korsinka zrobiona ale nie wiem na jak długo... jeszcze jej nie odpalałam po wczorajszym- pewnie we wtorek dopiero, sama muszę zajrzeć do
silnika i wytrzeć ten lecący olej
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ale jestem zła! sukienka, którą zamówiłam na chrzciny nie doszła ;/ nie wspominam że zakupiłam ją 13.03.... szlag mnie trafi nie mam co założyć ;(
moje dziecię było wczoraj szczepione i praktycznie od wczoraj śpi! budzi się tylko na dosłownie 5min po jedzeniu!
osz to mendy!!
daj negatyw! daj negatyw!

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

AAAAAAAAAAA właśnie Martynka stawia po kielichu bo dziś ma miesiąc
to chluśniem bo usniem!
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
na różnych www można ściągnąć ulotkę. Po polsku i po niemiecku. Może jest ulepszona wersja bez aspartamu? albo możesz mieć napisane w ulotce tylko substancja słodząca (Süßstoff).
hmm a może ten aspartam zawiera ss czeski?? Bo jest jeszcze czeski... wyrzuciłam ulotkę, także juz nie sprawdzę

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Tego mi było trzeba!

Mamuśki sprawdźcie swoich maluchom czy mają ZA uszkami jakieś cóś. Myślałam, że się mleczko tam zbiera i nad ranem jest brudek z niego, ale okazało się, że nie domywamy mu uszek
Choć przyznam szczerze, że ja je szoruje ile wlezie i za uszkami też. A teraz po prostu będę to robić kilka razy dziennie
tak tam się zbiera brudek odkryłam kiedyś i teraz starannie myję i suszę- a sprawdzasz pomiędzy fałdkami na szyjce? Bo kiedyś mi coś zaśmierdziało zdechłym psem i ją zaczęłam wąchać, a ona miała pomiędzy fałdkami jakąś maź i otwarta ranę, takie przetarcie wymyłam jej i posmarowałam linomagiem- teraz raz dziennie dobrze tam zaglądam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 21:58   #1776
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
DZIEWCZYNY które karmią tylko (.)(.)... dostałyście już @ po porodzie?? jeśli tak to po ilu tyg od porodu??
2 miesiące po porodzie - jeszcze nie
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

nadrabiam partiami
Ja też partyjna
Kończę na Tobie i szykuje się na moją super sobotnią giełdę

Stary 2012-03-23, 22:12   #1777
Haniula
Zakorzenienie

Agateek ubierałam ta kurteczke na jednego bodziaka z dlugim rekawem a moja Lenka jest drobna, chodzi jeszcze w rozmiarach 56 albo małe 62, a tu kurtki 68 ciasne a wielkie ze do kolan ledwo ponad 4kg ma
Ale to takie kurtki welurowe, ala gruba bluza

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...polsce,1775351
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 22:39   #1778
agacia_cz
Zadomowienie

ja się jeszcze na noc wyżalę
ta durna była mego tżeta kazała mu zrobić test dna naszej córce no szlag mnie trafi! ale to nic jak się jednak okaże jego córką to ma z nią do niej przyjechać gdzie to takie głupie się hodują
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 22:49   #1779
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
pragniemy z moim synem dolaczyc do grona "spiacych na klacie"
Oooooo, powieksza sie zacne klatowe grono

Cytat:
Jeszcze nie wiem ;(
Żal mi dziecka
trzymam kciuki,zeby szybko przeszlo

Cytat:

dobrze gada!! Polać kobiecie

Cytat:
Napisane przez Martuniunia
DZIEWCZYNY które karmią tylko (.)(.)... dostałyście już @ po porodzie?? jeśli tak to po ilu tyg od porodu??
nie dostalam, jestem 5 tygodni po porodzie
nie tesknie i mam nadzieje, ze szybko nie dostane

Cytat:
Dobry sposób takie biadolenie
a jak

Cytat:
zacne Dziewcze, milo z jej strony, ze stawia

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Mamy już konika morskiego
Daj znac, czy Bartus sie zaprzyjazni z konikiem

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
moze dostać inną. Przynajmniej tak było w przypadku mojej corki. W szpitalu dostała euvax, a potem dwie dawki hepavax gene.
Polecam, nie polecam... może decyduję się że tak powiem na mniejsze zło. Bo szczepionki oprócz rtęci mogą zawierać różne inne szkodliwe związki np. aluminium i gros szczepionek ma własnie w składzie adjuwant w postaci glinu, a ten jest również bardzo szkodliwy dla zdrowia......
ponadto niektóre szczepionki (np. MMR) są hodowane na komórkach pochodzących z abortowanych plodów, co również napawa mnie niesmakiem i wydaje się nieetyczne......
no, ten cholerny MMR... brrrr
az ciarki przechodza

Ktoras pytala, czy mozna przejsc z jednych szczepionek na inne. Z tego co ja wiem, mozna przejsc z refundowanych na skojarzone, w druga strone juz nie. Czyli jak dziecko dostalo w szpitalu euvax, to pozniej moze dostac engerix czy hebavax

Cytat:

korsinka zrobiona ale nie wiem na jak długo... jeszcze jej nie odpalałam po wczorajszym- pewnie we wtorek dopiero, sama muszę zajrzeć do
no wlasnie nie wiem, o co kaman
bo z jednej strony ulewa i mysle,ze za duzo zjadl
a pozniej fuch paluszki do buzi i ssie az slychac cmoktanie w drugim pokoju i juz nie wiem, czy je za duzo,czy za malo
siwy dym

co do pogruionego to masakra
w zyciu bym nic nie probowala sama zrobic przy silniku
podziwiam, mcgyverze

Cytat:
tak tam się zbiera brudek odkryłam kiedyś i teraz starannie myję i suszę- a sprawdzasz pomiędzy fałdkami na szyjce? Bo kiedyś mi coś zaśmierdziało zdechłym psem i ją zaczęłam wąchać, a ona miała pomiędzy fałdkami jakąś maź i otwarta ranę, takie przetarcie wymyłam jej i posmarowałam linomagiem- teraz raz dziennie dobrze tam zaglądam

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 23:30   #1780
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nie wiem, o co kaman
bo z jednej strony ulewa i mysle,ze za duzo zjadl
a pozniej fuch paluszki do buzi i ssie az slychac cmoktanie w drugim pokoju i juz nie wiem, czy je za duzo,czy za malo
siwy dym

masakra z Dżonym powiedz mu, że mleko marnuje!
Cytat:
co do pogruionego to masakra
w zyciu bym nic nie probowala sama zrobic przy silniku
podziwiam, mcgyverze

a widzisz... wytrę, to będę później dokładnie wiedziała skąd leci no nie? a zanim Endriu mi to zrobi... kiedy? Jak ja go z łoża nie wypuszczę jak przyjedzie teraz... Oj tam wytrzeć oleju nie umiesz?
Cytat:
Ty się tak nie śmiej, bo serio tak jechało... chodziłam z nią po domu i mówię: "coś mi śmierdzi zdechłym psem" a teściowa się patrzyła na mnie jak na jakąś inną i w końcu odkryłam miejsce zmrodu a wszystko przez to, że nie trzyma dziecko sztywno głowy i te fałdki na siebie nachodzą, nie mają dostępu powietrza i o, zbiera się syf, czerwone miejsce i lekko przetarte
Cytat:
ta durna była mego tżeta kazała mu zrobić test dna naszej córce no szlag mnie trafi! ale to nic jak się jednak okaże jego córką to ma z nią do niej przyjechać gdzie to takie głupie się hodują
że co?? ta babka niezłą ma fantazję...

Stary 2012-03-24, 05:14   #1781
MissZuzia
Zadomowienie

dzień dobry
chyba pierwsza dzis
wreszcie mam czas na odpisanie

Cytat:

hmm a może ten aspartam zawiera ss czeski?? Bo jest jeszcze czeski... wyrzuciłam ulotkę, także juz nie sprawdzę
niemiecki, mam w domu i wlasnie sprawdzilam ulotke, zawiera sacharynian sodu
http://de.wikipedia.org/wiki/Saccharin
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sacharynian_sodu
ktora to subst jest sztuczna subst slodzaca
aspartamu nie znalazlam w skladzie wiec na stowke w nim go nie ma
jest tez kw sorbinowy jak subst slodzaca i tyle!

czeski
http://www.lekarna.cz/sab-simplex-1x30ml-suspenze/
tez aspartamu nie ma, ma j.w. te 2 subst
Cytat:
o matko!!!

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Przepraszam,że nic nie cytuje...normalnie brak czasu. Nawet już w telewizji nic nie oglądam .
Mój Hubert był grzeczny do wtorku. We wtorek pojechałam na uczelnie. Mama z nim została. podobno aniołkiem był. Wypił dwa razy mleko z puszki i spał. Za to ja jak wróciłam to miałam nawał pokarmu ale powoli opanowuje to.
od środy mały wyje.... prezy się itp. pewnie to kolki,ale skąd??? przecież jem prawie to samo...doszlam do wniosku ,że od momentu jak podalam też butelke to on tak odpowietrza jak butelke ale przy cycku i może wtedy łapie powietrze.
Od środy też daje mu witamine D - wita D i może od tego ma te wzdęcia??????
Jakie podajecie witaminy? już nie wiem co robic...
przecież on tak cały dzień wczoraj i przed wczoraj płakał. Żal mi go... potem ja się denerwuje i pewnie mu to w pokarmie daje.... nie mówiąc ze jak mam karmić to już mnie boli na samą myśl. Cycki mi odpadaja -a dokładniej moje sutki. Hubik tam mocno zasysa...pije łapczywie. Głodomor z niego ze szok. A mleko z butelki to nawet i 70 ml wypił....
wczoraj tez mu wieczorem dałam ( 4 raz dostał butle w jego 2 tygodniowym zyciu) i spal długo... przynajmniej w nocy jest grzeczny i go nic nie boli.

Widziałam ze piszecie o proszkach. Ja piorę w Loveli ale w płynie cały czas i wszystko gra.
Wydaje mi się bezsensu zmienianie proszku czy płynu jeśli dziecku nic nie jest.
A co do prasowania to ja nie prasuje już.... nic małemu nie dolega,więc zrezygnowałam bo niestety nie dawalam rady z praniem,sprzataniem,gotow anie, obolałym tyłkiem i cyckami...a zapomniałam o spaniu....

Dzisiś o 16.15 mijają 2 tygodnie naszego synka. Normalnie to cudo rośnie w oczach. Buźka mu się już tak wypełnia ładnie.

pozdrawiam a ja lece do apteki po rumianek bo mu oczko ropieje jedno i po gruszkę do noska, bo ostatnio co jakiś czas katarek ma. i nie wiem czy mu zimno, czy gorąco.,... czasem wydaje mi sie ze jest przegrzany i psika...i zaraz ma czkawke. nie umiem jeszcze tego wyczuc.
mi farmaceutka powiedziala ze takie problemy moga byc tez od witaminek
moze sprobuj zmienic witaminke
gratuluje 2 tyg
Cytat:
ale jestem zła! sukienka, którą zamówiłam na chrzciny nie doszła ;/ nie wspominam że zakupiłam ją 13.03.... szlag mnie trafi nie mam co założyć ;(
moje dziecię było wczoraj szczepione i praktycznie od wczoraj śpi! budzi się tylko na dosłownie 5min po jedzeniu!
współczuję
Cytat:

nie, a rodzilam juz 2,5 miesiaca temu
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
No i w koncu juz drugi dzien udaje mi sie przetrzymac swoje dziecko 3 godz bez jedzenia, bo tak to jadl co 2 i ciezko bylo nawet na dwor wyjsc, bo nim sie najadl, nim sie zebralismy to trzeba bylo wracac i znowu karmic
dokładie, nie wyobrazam sobie spacerow jakby czesciej jadl bo nim sie wyszukujemy to ju zpowrot
nawet te 3h to slabo bo na spacer max 2h a jak jesttak pieknie to nie chce sie wracac
Cytat:

Pytanie mam: czym smarujecie buzki swoich maluchów? Bo juz jest słonko i nie wiem czy nie potrzebny byłby krem z filtrem??
ja oilatum soft
Cytat:

brawo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 08:26   #1782
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
)

ja co prawda karmię piersią i lekko dokarmiam ale okresu jeszcze nie ma.
A oczyszczać się skończyłam po 1,5 tyg po porodzie.

Cytat:

sprawdzam, czyszczę i smaruje linomagiem lekko

Cytat:
Ja bym mojego tz zabiła jakby gadał ze swoją była a jakby zażadała czegoś takiego jak ona to ja tez bym zabiła
a tak poważnie : Czemu pozwalasz żeby utrzymywali kontakt skoro ona chce was poróżnić co widać na odległość. A Twój tz zjechał ją po tym żądaniu czy nadal sobie gadają?

Cytat:
Ty się tak nie śmiej, bo serio tak jechało... chodziłam z nią po domu i mówię: "coś mi śmierdzi zdechłym psem" a teściowa się patrzyła na mnie jak na jakąś inną i w końcu odkryłam miejsce zmrodu a wszystko przez to, że nie trzyma dziecko sztywno głowy i te fałdki na siebie nachodzą, nie mają dostępu powietrza i o, zbiera się syf, czerwone miejsce i lekko przetarte

że co?? ta babka niezłą ma fantazję...

Mi teraz od małej brzydko pachnie bo ta ciemieniucha jest okropna. Weszła jej na uszka na policzki a oczka ma spuchnięte i zaropiałe, będę musiała znów w po do pediatry iść. Serce mi się kraje jak sie trze łapkami w niedrapkach po policzkach

Wczoraj doszłam do porozumienia z teściową. Obydwie płkaliśmy jak głupie a potem się przytulaliśmy. I doszłam do wnisoku ze to spoko babka tylko ma inne spojrzenie na świat. Zresztą przeprosiła i powiedziała mi że nie robi mi na złość tylko jesteśmy z innego pokolenia i nasze poglądy się różnią. No i musimy sie powoli dotrzeć. Ja tez przeprosiłam ze czasem ją ignoruje dla świętego spokoju i ze nie robie tego specjalnie tylko psychika mi siada i hormony buzują. Od razu nasze stosunki się polepszyły.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-03-24 o 08:30
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 08:31   #1783
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się nauczyłam 'nigdy nie mów nigdy' nie chciałam dawać smoczka- dałam, chciałam karmić piersią jak najdłużej, ale jak zobaczyłam jaki to miód + moja depresja to zrezygnowałam... itp itd... dużo w sumie ją noszę po jedzeniu najczęściej, żeby 'się ułożyło' w brzuszku- ona to lubi, a jak odkładam to ryk

Dalej męczę się z karmieniem... już stwierdziłam z teściową, że będziemy karmić częściej co 2h bo ja już nie wiem o co chodzi może burczenie brzuszka ją boli, nie wiem wykończę się takim karmieniem i jak tu jedna pisała, nie wyobrażam sobie wyjść na spacer i zaraz wracać, bo karmienie ehh...

Boroo dziękuję za info, które uzyskałaś- zobaczę co dalej zrobię, mam nadzieję, że nie będę zmuszona kupować drogiego mleka

MartuNiunia- fajna mata za taką cenę- szkoda nie kupic

osz to mendy!!
daj negatyw! daj negatyw!

to chluśniem bo usniem!

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Agatek moja pani pediatra twierdzi,że jeżeli dziecko je mniej to jasna sprawa ,że można podawac częściej - 2 h tak jak Ty właśnie chcesz!

Ja nigdy nie wracam ze spaceru na jedzonko w terminie,bo Bartosz i tak zawsze na dworze śpi,więc bez nerwów przesypia porę karmienia.

Trzymam kciuki ,żebys nie musiała zmieniac na jakies drogie apteczne mleko.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
ale czarownica z tej byłej tżta
----------------------------------------------------------------------------
Pear pierwsze spotkanie Bartosza z konikiem morskim skończylo się płaczem.Chyba sie wystraszył,ale był akurat markotny ,no a ja głupia pomyślałam,że nowa zabawka poprawi mu humor.
-------------------------------------------------------------------------------

Witam

U mnie pięknie świeci słoneczko.
Plany spacerowe dzisiaj to - najpierw rundka po mieście , a potem pojedziemy do teściów i tam Bartek na podwórku pośpi na dworze sobie.

Czy wychodzicie na spacer np 2 razy dziennie?Bo ja tak myślę ,że teraz jak ciepło się robi to jak Młody będzie marudny koło 14 to chociaż na 16 uciekne na dwór ,żeby pospał trochę.

Ja już sama niewiem jak ubierac Mlodego na spacer.Kupiłaam bluzę polarową ale niewiem czy to za wczesnie nie będzie.Mam tylko zamiast kombinezonu kurteczke kłaczastą z chrztu i narazie w tym chodzimy.

Bartus pospał od 21 do 2.30 potem od 3 do 6.15,zjadł i pogadalismy trochę,pośmialiśmy sie,na bujaczku kupa poszła,potm troche pogadał z przyjaciółmi z karuzeli i tak do nich się śmiał,że czkawkę zalapał,więc jan ic innego jak herbatka wypił 30ml i odrazu kima.Zobaczymy ile popśi.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-24 o 08:39
Stary 2012-03-24, 08:54   #1784
dph
Rozeznanie

Dzień Dobry
@ jeszcze nie mam jestem 5 tygodni po porodzie że starszą córką dostałam po 5 miesiącach

Czubasek super że się dogadałas z teściowa
Agata na twoim miejscu zabronilabym wszelkiego kontaktu z była no i nie dziwię ci sie że masz wątpliwości co do ślubu kościelnego

my jak jest taka piękna pogoda to wychodZimy tak ok 11 później ok 14-15 przychodzimy na cycu i znowu na podwórko nawet do 17.00

A dziś będziemy mieć test Dorotki bo wybieramy się w odwiedziny do mojego taty który jest w sanatorium w Ustroniu zobaczymy jak sie mała będzie zachowywać na calodziennym wypadzie no i jak zniesie jazdę bo do tej pory nigdzie z nią nie jechaliśmy jeszcze nie
Stary 2012-03-24, 09:01   #1785
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć!
Cytat:
biedna Malgosia, ktora caly dzien slucha jeczacego Jasia, a tz sie zawinie, myk na lotnisko, rozwija swoja pasje, po czym wraca i twierdzi,ze jest taki zmeczony, ze nie ma sily sie zajmowac Jasiem
Mój ostatnio wraca z pracy i korzystając z pogody tez rozwija swoja pasje-motor, a pozniej wraca do domu i ma wyrzuty sumienia, że nas zaniedbuje
Cytat:
Cześc cześc
Napisałaś własciwie wszytsko to,co miałam na myśli Moja córa ma 10 m-cy. Noszna, spiąca z nami (były rozne etapy ,troche w lzoeczku + troche z nami ,tylko z nami,w roznych proporcjach).Spokojna (poza kolkami na początku ,ale to mineło ),nie marudna,pogodna,żadnych nasilonych lękow separacyjnych. Teraz buszuje po domu i zerka tylko,czy jestem gdzieś w poblizu Nocki przesypia z jedną pobudką zwykle,śpi spokojnie. Dorośnie do samodzielnego spania,tak jak dorosła do rozszerzania diety czy kiedys do nocnika
Byłam kiedyś u znajomej, ktora jest mama trojki dzieci i chwalila mi sie, że jej najmłodsza corka, 9cio miesięczna jest taka grzeczna i taka dobra, ze nie trzeba jej nosic na rekach, usypia sama w łozeczku no i faktycznie na moich oczach sama zasneła w tym lozeczku, ale serce mi pękalo jak zobaczylam, jak to dziecko zasypia. W mojej rodzinie adoptowano dawno temu dwie dziewczynki z domu dziecka, jedna miała roczek, druga 7 m-cy i ta mlodsza miala chorobe sieroca. Dokładnie tak samo zachowywała sie dziewczynka tej mojej znajomej
Cytat:
w końcu grzebał mój tata...
Co w rodzinie to nie zginie
Cytat:
Osz cholera, to niedobrze, że nie ma kiecki.
Moj Michaś tez tak spał po szczepionce
Cytat:
Co prawda nie karmię tylko piersia, bo raz na noc Michas dostaje butelke, ale jestem już prawie 12 tygodni po porodzie i @ nie ma
Cytat:
no to zdrowie Martynki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 09:25   #1786
uska000
Zadomowienie

dzien dobry

Agacia masakra z ta byla.. na miejscu tzta zmienilabym nr..

Agatek ty oprocz tego ze jestes doktor to tez mechanik a z Kinia to moze faktycznie sprobuj co 2h moj je co 2h ale na spacerze i 4wytrzyma

jest ponad 3 mce po porodzie karmie i @ nie ma

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 09:26   #1787
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Co za siksa głupia, a po co on ma z dzieckiem do niej jechać? Naprawde nie ma jej kto powiedzieć czegos do słuchu? Czy ona taka tępa, że nic do niej nie trafia???
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wczoraj doszłam do porozumienia z teściową. Obydwie płkaliśmy jak głupie a potem się przytulaliśmy. I doszłam do wnisoku ze to spoko babka tylko ma inne spojrzenie na świat. Zresztą przeprosiła i powiedziała mi że nie robi mi na złość tylko jesteśmy z innego pokolenia i nasze poglądy się różnią. No i musimy sie powoli dotrzeć. Ja tez przeprosiłam ze czasem ją ignoruje dla świętego spokoju i ze nie robie tego specjalnie tylko psychika mi siada i hormony buzują. Od razu nasze stosunki się polepszyły.
za pojednanie.
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
A dziś będziemy mieć test Dorotki bo wybieramy się w odwiedziny do mojego taty który jest w sanatorium w Ustroniu zobaczymy jak sie mała będzie zachowywać na calodziennym wypadzie no i jak zniesie jazdę bo do tej pory nigdzie z nią nie jechaliśmy jeszcze nie
za wyprawe.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 09:41   #1788
NataliaM1103
Rozeznanie

Co do okresu to ja jestem 2 miesiace po porodzie ,karmiłam tylko 2 tygodnie a okresu nadal nie mam

Dziewuszki a co twierdzicie o takim zestawie - body krótki lu długi rękaw na to bluza welurowa a na to bluza polarowa?czy to zawczesnie?
Stary 2012-03-24, 09:49   #1789
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
masakra z Dżonym powiedz mu, że mleko marnuje!
Mowilam juz I ze sobie sam pod gorke robi, bo co uleje, tego bedzie mniej w brzuszku i przez to bedzie bardziej glodny. Zobaczymy dzisiaj,czy poslucha

Cytat:
Napisane przez Agatek
a widzisz... wytrę, to będę później dokładnie wiedziała skąd leci no nie? a zanim Endriu mi to zrobi... kiedy? Jak ja go z łoża nie wypuszczę jak przyjedzie teraz... Oj tam wytrzeć oleju nie umiesz?
ja nawet nie wiem, gdzie szukac tego oleju

oooo, juz z loza Endriu nie chce wypuszczac
ta co jeszcze niedawno mowila, ze nigdy wiecej nie bedzie sie seksic

ale sie nie dziwie
dobra z niego

Cytat:
Napisane przez Agatek
To tesciowka nie uczulila Ciebie, ze trzeba wszystkie faldki dokladnie umyc i bardzo dobrze osuszyc? To jedna z pierwszych lekcji mojej Mamy Odkad mi to powiedziala, to zadna faldka sie przede mna nie ukryje w i po kapieli

Cytat:

Gdybym byla Toba, kazalabym tztowi zmienic numer telefonu, lub zablokowac przychodzace z jej numeru

Cytat:

No widzisz, tesciowe tez ludzie, jak sie okazuje. Ja swoja teraz uwielbiam

Cytat:
Ja nigdy nie wracam ze spaceru na jedzonko w terminie,bo Bartosz i tak zawsze na dworze śpi,więc bez nerwów przesypia porę karmienia.
Jachu ma to samo

Cytat:
Napisane przez NataliaM
Pear pierwsze spotkanie Bartosza z konikiem morskim skończylo się płaczem.Chyba sie wystraszył,ale był akurat markotny ,no a ja głupia pomyślałam,że nowa zabawka poprawi mu humor.

nic to, czekam w takim razie na drugie podejscie

Cytat:
Napisane przez NataliaM
Czy wychodzicie na spacer np 2 razy dziennie?Bo ja tak myślę ,że teraz jak ciepło się robi to jak Młody będzie marudny koło 14 to chociaż na 16 uciekne na dwór ,żeby pospał trochę.
No pewnie! Nie masz sie co zastanawiac. Ja jak tylko bede u siebie na Mazurach, to Jasiek cale dnie bedzie poza domem, bo bede wystawiac go na taras lub siedziec z nim w ogrodzie. My juz dawno wychodzimy kilka razy dziennie, jak nam sie chce

Cytat:
Napisane przez NataliaM
Ja już sama niewiem jak ubierac Mlodego na spacer.Kupiłaam bluzę polarową ale niewiem czy to za wczesnie nie będzie.Mam tylko zamiast kombinezonu kurteczke kłaczastą z chrztu i narazie w tym chodzimy.
Ja wlasnie tez nie wiem
My chodzimy jeszcze w kombinezonie,ale takim lzejszym niz zimowy
A jak jest tak cieplo, to nie zapinam mu spiworka i po prostu sprawdzam co jakis czas, czy jest mu dobrze i dostosowuje - jak za zimny jest, to zamkne spiworek, jak za cieply, to rozpinam jeszcze kombinezon.

Moj Dżony Mielony zasnal wczoraj przed polnoca i spal do 5:20 Pozniej cyc, zmiana pieluchy i spal do 8:20 Kocham mego synusia

A dzisiaj idziemy na grilla do tesciow, u ktorych beda znjaomi, wiec znowu raczki mi odpoczna

Taka piekna pogoda, az zyc sie chce

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-03-24 o 09:51
Stary 2012-03-24, 10:08   #1790
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
dziewczyno,wez sprawy w swoje rece i nie czekaj az ci laska zycie pokomplikuje.
Wez mu wyjmij karte z teefonu,wsadz nowa i przekopiuj wszystkie kontakty a jej wykasuj.
W tym wypadku uwaza,ze posuneli sie za daleko a cel uswieca srodki.

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-03-24 o 10:12
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 10:19   #1791
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Agateek ubierałam ta kurteczke na jednego bodziaka z dlugim rekawem a moja Lenka jest drobna, chodzi jeszcze w rozmiarach 56 albo małe 62, a tu kurtki 68 ciasne a wielkie ze do kolan ledwo ponad 4kg ma
Ale to takie kurtki welurowe, ala gruba bluza

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...polsce,1775351
O matko ! Moja mała była zaszczepiona tą szczepionką 29 lutego

--------------------------------------------------
Dzień dobry ! Czytałam i nie pamiętam , bo zaszokował mnie ten artykuł wyżej

U nas wszystko dobrze.
Mała przeszła dziś samą siebie i wydydlała 110 kleiku i jeszcze 40 samego mleka Jestem ciekawa gdzie ona to pomieściła
Wczoraj dostała trochę zupki jarzynowej Gerbera i chyba smakowało, bo jeszcze jeść z łyżeczki nie umie, ale zasysa z niej jak odkurzacz A jaka ładna żółciutka jajeczniczka po niej była mmm
I nie wiem co dalej pisać Pogoda śliczna więc na spacer po obiedzie idziemy
Stary 2012-03-24, 11:00   #1792
NataliaM1103
Rozeznanie

Zapomnialam Was poinformowac ile ja tabletek teraz jadam.Rano 4,5 tabletki + 4 zastrzyki w tyłek,wieczorem 4 tabletki i 1 zastrzyk
Lekoman się ze mnie zrobi....
Stary 2012-03-24, 11:01   #1793
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez boroo50()33105333
po kąpaniu wycieram tam wacikiem, tak samo uszka (samą małżowinę), no i dodatkowo kilka razy dziennie

Cytat:
co za babsko, nie daj się Kochana

Cytat:
My mamy ogródek, więc tam Małego wystawiam z wózkiem nie chce mi się za dużo wyłazić

UWAGA! UWAGA!
moje dziecko spało dzisiaj 22-5, przy czym ostatni posiłek był o 20 jak się obudziłam, to przeżyłam niezły szok
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 11:15   #1794
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Polecam się na przyszłość

Szyjkę ma ok u nas. A z tą raną to kapota normalnie

Teraz się pochwalę co kupiłam na mojej super extra giełdzie
1. Wisior na białym złocie o próbie 18kgp z kamieniem wielkim Swarovskiego
2. Błyszczyk Estee Lauder kolor 114 Cranberry
3. Pomadkę Diora Sketch pink z serii Rose croquis
4. Pomadkę Estee Lauder kolor 188 Rubellite
5. Lokówkę Rowenty
6. Zabawkę interaktywną dla Krzynia (taka poducha o wymiarach jak na krzesełko do jedzenia z pibczącą kierownicą, grzechoczącymi misiami)
7. Czajnik Russell Hobbs glass touch z funkcją podgrzania wody do konkretnej temperatury

5. Lokówko suszarka

7. Czajnik

ufff, ulżyło mi

No a najważniejsza sprawa: Nie wydałam na to nawet stówy

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Raczysz sobie chyba żartować

Stary 2012-03-24, 11:17   #1795
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

Teraz się pochwalę co kupiłam na mojej super extra giełdzie
1. Wisior na białym złocie o próbie 18kgp z kamieniem wielkim Swarovskiego
2. Błyszczyk Estee Lauder kolor 114 Cranberry
3. Pomadkę Diora Sketch pink z serii Rose croquis
4. Pomadkę Estee Lauder kolor 188 Rubellite
5. Lokówkę Rowenty
6. Zabawkę interaktywną dla Krzynia (taka poducha o wymiarach jak na krzesełko do jedzenia z pibczącą kierownicą, grzechoczącymi misiami)
7. Czajnik Russell Hobbs glass touch z funkcją podgrzania wody do konkretnej temperatury

5. Lokówko suszarka

7. Czajnik

ufff, ulżyło mi

No a najważniejsza sprawa: Nie wydałam na to nawet stówy

jak to zrobilas??

Stary 2012-03-24, 11:18   #1796
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek moja pani pediatra twierdzi,że jeżeli dziecko je mniej to jasna sprawa ,że można podawac częściej - 2 h tak jak Ty właśnie chcesz!

Trzymam kciuki ,żebys nie musiała zmieniac na jakies drogie apteczne mleko.
przed każdym karmieniem, mam mega stresa czy się wić nie będzie i ile będzie trwało wycie zanim zaciągnie i zacznie normalnie jeść

Co do wyjścia 2x dziennie- raz mogę iść w teren daleko, a drugi bym nie poszła bo to się wiąże z mega stresem, bo nie mam chodnika kawałek a jeżdżą tiry, jak jadę w teren gdzieś dalej to mam pełne gacie jak już drugi raz to tylko na podwórku ale trzeba jeździć, bo nie pośpi czuwając bez bujania długo
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agatek ty oprocz tego ze jestes doktor to tez mechanik a z Kinia to moze faktycznie sprobuj co 2h moj je co 2h ale na spacerze i 4wytrzyma
jak coś Ci naprawić to mnie wzywaj
na spacerze moja też wytrzyma dłużej- tylko wtedy jeszcze głośniej burczy w brzuszku
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
niemiecki, mam w domu i wlasnie sprawdzilam ulotke, zawiera sacharynian sodu
http://de.wikipedia.org/wiki/Saccharin
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sacharynian_sodu
ktora to subst jest sztuczna subst slodzaca
aspartamu nie znalazlam w skladzie wiec na stowke w nim go nie ma
jest tez kw sorbinowy jak subst slodzaca i tyle!

czeski
http://www.lekarna.cz/sab-simplex-1x30ml-suspenze/
tez aspartamu nie ma, ma j.w. te 2 subst
Ty to jednak wszystko wypatrzysz! sherlok normalnie
Cytat:
Mi teraz od małej brzydko pachnie bo ta ciemieniucha jest okropna. Weszła jej na uszka na policzki a oczka ma spuchnięte i zaropiałe, będę musiała znów w po do pediatry iść. Serce mi się kraje jak sie trze łapkami w niedrapkach po policzkach

o matko to nie fajnie idź w pon migiem do pediatry niech coś zaradzi!!!

No i super, że dogadałaś się z teściową! Mieszkacie razem to nie ma co się sprzeczać!
Cytat:
Co do okresu to ja jestem 2 miesiace po porodzie ,karmiłam tylko 2 tygodnie a okresu nadal nie mam

Dziewuszki a co twierdzicie o takim zestawie - body krótki lu długi rękaw na to bluza welurowa a na to bluza polarowa?czy to zawczesnie?
Może być tylko przykryj kocykiem- ja bym dołożyła pajaca żeby zimno ne było w nóżki ja tam dalej ubieram: body krótki/długi, pajac, zestaw welurowy/polarowy spodnie +bluza, wkładam w ciepły polarowy kombinezon i przykrywam kocem- sprawdzam po jakimś czasie szyjkę, czy się nie poci i jest ok

Stary 2012-03-24, 11:25   #1797
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Szacun wielki dla Ciebie

Oby to nie było jedynie jednorazowe polepszenie stosunków

Stary 2012-03-24, 11:25   #1798
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć laski!

U nas jako tako. Zasnęła o 23 (padła jak sznyta w zasadzie bo nawet mi nie chciała odbić) i wstała o 3 potem o 6 kwiliła ale mi się nie chciało i do 7 przeciągnęłam

Nadal akcja wykręcania się przed jedzeniem, chociaż burczy w brzuszku niemiłosiernie Wczoraj ją karmiłam 40 minut zjadła 10 ml i ryk! To odstawiłam butle a ona co??? a ona do mnie się uśmiecha i grucha! toć myślałam, że mnie coś sCZeli
Wczoraj myślałam już żeby zrobić jej badanie morfo + mocz i Magda utwierdziła mnie w przekonaniu, że dobrze to zrobić dla świętego spokoju

Tak to jest cudny dzieciak, marudna nie jest, kolek nie ma, uśmiecha się, grucha, wesoła, aktywna... a jak ma jeść to na początku masakra a po kilkuminutowej walce jest ok i pije nie wytrzymam z tym dzieciorem!

Wczoraj miałam "dzień dobroci dla zwierząt" i odpaliłam teściowej na fryzjera "bo ona nie ma kasy, bo jej żal, bo woli coś spłacić niż iść do fryca" to mnie szlak trafił, bo ja chcę sexy, zadbaną babcię i ją jeszcze umówiłam! I poszła na 11.15

Stary 2012-03-24, 11:25   #1799
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Mowilam juz I ze sobie sam pod gorke robi, bo co uleje, tego bedzie mniej w brzuszku i przez to bedzie bardziej glodny. Zobaczymy dzisiaj,czy poslucha
powinno mu ulewanie powoli przechodzić- moja ma 9 tygodni a teraz b.rzadko ulewa- zazwyczaj jak przebieram i za wysoko podniosę dupkę, to z brzuszka się cofa
Cytat:
ja nawet nie wiem, gdzie szukac tego oleju
nie musiałabyś szukać bo wyciek widać gołym okiem
Cytat:
oooo, juz z loza Endriu nie chce wypuszczac
ta co jeszcze niedawno mowila, ze nigdy wiecej nie bedzie sie seksic
niee? jak ten czas zmienia ludzi jeszcze powiem Ci coś bardziej zabawnego: myślę w dalekiej przyszłości o drugim dziecku
Cytat:
ale sie nie dziwie
dobra z niego
Ty! Ty!
Cytat:
To tesciowka nie uczulila Ciebie, ze trzeba wszystkie faldki dokladnie umyc i bardzo dobrze osuszyc? To jedna z pierwszych lekcji mojej Mamy Odkad mi to powiedziala, to zadna faldka sie przede mna nie ukryje w i po kapieli
nie uczuliła aż dziwne nie? 5 dzieci i o, zonk a jak jej powiedziałam kiedyś co odkryłam pomiędzy fałdkami to stwierdziła: "no bo to trzeba dokładnie myć w tych miejscach" szybko nie?
Cytat:
No widzisz, tesciowe tez ludzie, jak sie okazuje. Ja swoja teraz uwielbiam
ta co tak na nią narzekała! ja zresztą też...
Cytat:

Moj Dżony Mielony zasnal wczoraj przed polnoca i spal do 5:20 Pozniej cyc, zmiana pieluchy i spal do 8:20 Kocham mego synusia
widzisz jak za☠☠☠iaszczo! potrzebował czasu chłopina widzsz, moja zasnęła o 23 i spała do 3 a ja jak zombie bo przywykłam do wstawania o 5-6

Stary 2012-03-24, 11:27   #1800
agacia_cz
Zadomowienie

Ręce mi opadają na ta głupia babę! A mąż nr nie chce zmienić, nawet nie skomentował tego testu dna ;( jeszcze idiotka wysyła mi ich wspólne fotki żebym wiedziała jacy byli szczęśliwi :/ i jakie ona ma piękne ciało a ja po porodzie....
Kurcze ona się zachowuje jakby mi chciała odebrać tzeta razem z dzieckiem :/
Jutro są chrzciny poskarze się teścia niech zrobią z nią porządek bo ja tracę siły
Przepraszam za pisownie pisze z fona
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości