|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybciej sie zuzywaja i nie musze ich uzywac solo. |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
W razie czego, jak ją wycofają, to mam plan co zrobię - poproszę lekarza, żeby wypisał mi receptę na maść - taką z lanoliny i może jakiejś witaminy. I potem wymieszam tą maść z olejkiem BD fur mama - jeśli się ładnie zmiesza, to będzie akurat - bo skład się będzie zgadzał :}
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
dzizas mialam sie pytac jakim
będzie na początku miesiąca razem z akutalizacją. pewnie efekt placebo i sobie wmawiam, ze urosly :Pchociaz jak je przytule do ciała to sięgają do konca żeber :P
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, potrzebuję porady. mogę pod któryś olej Vatiki położyć emulsję Gloria? czy zadziała tak jak odżywka pod olej czy nic nie zrobi i nie ma sensu?
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hhahhaha, a no to całkiem niedługo, na pewno urosły, a jak nie to nie zmienia faktu że są piękne
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
Dałam wczoraj po raz pierwszy odżywkę pod olej o było bardzo dobrze
Czy lepiej, zobaczymy na dłuższą metę.
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj przyjechałam do domu rodzinnego u noc spędziłam z Sesą
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej
wiernie Was podczytuję i mam nadzieję że pomożecie mi znaleźć odpowiedź na moje pytanie - jakiś czas temu kupiłam olejek nawilżający do twarzy, ale z racji tego że mnie odrobinę zapycha zastanawiam się nad "spożytkowaniem" go na włosach. Skład: Helainthus Annuus Seed Oil , Caprylic/Capric Triglyceride , Triticum Vulgare Germ Oil , Rosa Canina Fruit Oil , Argania Spinosa Kernel Oil , Adansonia Digitata Seed Oil , Simmondsia Chinensis Seed Oil , Parfum , Panax Ginseng Root Extract , Prunus Armeniaca Kernel Oil , Persea Gratissima Oil , Tocopherol , Tocopheryl Acetate , Bisabolol , Isopropyl Myristate , Benzyl Alcohol , Linalool , Alpha-Isomethyl Ionone , Limonene . Mogę go spokojnie nakładać na włosy czy lepiej sobie odpuścić? Pozdrawiam
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
no to bylam w sklepie helfy
spodziewałam sie czegos lepszego ;p tzn asortyment fajny ale takie to male i te baby takie niekompetentne. Według mnie powinny miec piekne włosy, długie, zadbane co by zachęcały do kupienia. HahaaKupiłam sese 180ml za 45zl i mydełko sese 9 zl - nie bede przesadzac ;p dziewczyny wczoraj co moge włosy przezyły weszlismy do nocnego autobusu był taki scisk ze palca nie szło włozyc. i miedzy ludzi włosy mi sie zaklinowały ((((((((((((( straszne
|
#2893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miękkie , świetnie się układają i nie puszą jak zazwyczaj Na końcówki dałam rycynowy jeszcze ![]() Dodatkowo nałożyłam wczoraj na twarz i zrobiłam mini masaż twarzy , a dzisiaj rano szok - wszystkie małe niedoskonałości zniknęły )
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Heehhe w koncu TZ nie narzeka, ze mu smierdzi?
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
no nie. tylko ja i olej w łóżku
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
schnę. pod Amlę nałozyłam emulsję z Glorii, umyłam szamponem Bambino (bez SLS, prosto z lotniska poszłam do drogerii
). Nałożyłam na końce maskę Vatika, przez którą wypadają mi włosy. Spłukałam, użyłam płukanki cytrynowej i w końce wtarłam kropelkę olejku Hipp. czekam na rezultat, jak na razie jest bardzo OK! a w poniedziałek będę w Rosmannie |
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ogólne wrażenia? robi coś z włosami?Ja wczoraj i dziś wymęczyłam moje włosy, najpierw zrobiłam głowie peeling z kawy (masakra), umyłam pierwszy raz od chyba miesiąca Elseve z SLS (bez silikonów) po tym maskę z żółtka, oliwy, miodu, pod czepek na ok 1h, spłukałam głowę ciepłą wodą i o zgrozo próbowałam nałożyć na to maść na brodawki (jeszcze większa masakra) włosy były sztywne i posklejane, ale się nie poddałam, wypaćkałam je maścią i alterrą pod czepek i na noc, dziś maska z bingo + gliceryna i płukanka kawowa na koniec, żel lniany + joaśka, schną :P Nie kręcą się za bardzo, są puszyste, mega błyszczące :O więc efekt całkiem warty tego zachodu :P
Edytowane przez beatgirl Czas edycji: 2012-03-24 o 12:14 |
|
|
|
|
#2899 |
|
Konto usunięte
|
nareszcie mam przypływ mini gotówki, pędzę w poniedziałek do banku wlać pieniążki i zamawiam sesę
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
no mi sie tworzy kolejny macerat z rumianku
pbecny co uzywam bardzo dobrze mi sie sprawdza. wlosy sa mile i gladkie moze lekko rozswietlone(?) dopiero uzylam 2 razy po kilka godzin. moze dzis na noc naloze teraz bede robic macerat....cytrynowy;D cytrynkowe plasterki juz sie susza![]() jak ktos chce wiedziec jak robie macerat: -wsypuje prawie do pelna susz roslinny( jesli to jest rumianek to do polowy buteleczki-gdybym do pelna dala oliwa juz by sie nie zmiescila bo miedzy kawalkami rumianku jest za malo miejsca )-zalewam wszytko olejem- niektorzy polecaja zalac cieplym ale ja leje nie podgrzany -zakrecam i wstawiam do lazni wodnej zeby sie pogrzalo wszytko razem -stawiam na parapecie na 2 tyg - po 2ch tyg pierw filtruje przez sitko pozniej na sitku rozkladam 1 warstwe z chusteczki higienicznej i znow filtruje by bbyl klarowny. - czasem jeszcze raz filtruje podczas przelewania do buteleczki na lejku tez przez 1 warstwe chusteczki ( kawalek chusteczki skladam na 4 , rozchylam w jednym miejscu tak zeby zrobil sie "lejek "i wsadzam we wlasciwy lejek i przez to przelewam olej
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sesę bedę meczyc w kwietniu intensywnie chce odstawić inne oleje, mam jej polowe i faktycznie szybko ucieka z opakowania nie wiem czemu. ale po dwoch uzyciach wlosy faktycznie byly miekkie i nawilzone, kolezanka nie widziala 2 tyg i stwierdzila ze wlosy mi b. blyszczaly po jej uzyciu, a ona przyzwyczajona do moich dziwactw, zreszta, sama stosowała khadi i byla b. zadowolona i chce kupic na spolkę ze mną ponownie ![]() u mnie byla noc z olejem łopianowym diy na skalpie i alverde patchuli i cassis na dlugosci, wlasnie ja pofarbowalam po 1.5 miesiaca przerwy ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- so romantic
|
|
#2903 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ci robi Alvedre paczulowe tak na szybko ? Pachnie ładnie paczulą ? Kusi nie niemiłosiernnie juz od jakiegoś czasu
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
alverde patchulowe pachnie intensywnie porzeczką ale po chwili czuć jakby zielsko? hmm nie wiem jak to wytlumaczyc, cos zielonego
Anwen ma podobne odczucia, zapach ladny, ale myslalam ze mi posladki urwie.uzylam go drugi raz, przy czym dopiero dzisiaj na calą noc ale wlasnie je maluje. wlosy są wygladzone, dobrze nawilzone, fajnie sie blyszczą, olejek o dziwo jest b. wydajny , zazwyczaj zuzywal 2 lyzki oleju, a tutaj wystarczy spokojnie 1,5 ale musze pouzywac, bo tak samo z alterra mialam ze na poczatku okej a potem juz coraz lepiej mysle ze napewno wyprobuje jeszcze inne jesli mi sie uda ![]() edit: nie mam pojęcia jak pachnie paczulaa!
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-03-24 o 13:58 |
|
|
|
#2906 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
haha u mnie to samo, rowno od 2 lat jesli to Cie pocieszy
zaraz maj i będzie rzyganie tęczą z milosci ewryłer . no, chyba ze wkoncu sama sie zakocham to nie beda mi przeszkadzac zakochance
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A...paczula pięknie pachnie , tak ziemisto - piwniczno zatęchle , bardzo specyficzny zapach. Niektórzy twierdza,że smierdzi ale ja uwielbiam |
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
to zielsko mi sie kojarzy jakbym w polu robila i chwasty zrywala, o tak wlasnie
to moze to ta paczula ![]() jak masz dostep to kupuj, ale nie na all bo sa po 30 zl
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to to będzie Kurde, jak patrzyłam kiedyś to były po 20 zl ![]() Niiic...będę molestowała kuzynkę, niech idzie na zakupy i znów paczke do bidoka z Polski śle
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

to nic, dzien przerwy nie zrobi problemu. i albo sobie wmawiam, albo mi wlosy urosly sporo

albo bede sobie później w brode pluła że nie kupiłam albo że mam zapas do końca życia
nie wiem co gorsze

chce odstawić inne oleje, mam jej polowe i faktycznie szybko ucieka z opakowania nie wiem czemu. ale po dwoch uzyciach wlosy faktycznie byly miekkie i nawilzone, kolezanka nie widziala 2 tyg i stwierdzila ze wlosy mi b. blyszczaly po jej uzyciu, a ona przyzwyczajona do moich dziwactw, zreszta, sama stosowała khadi i byla b. zadowolona i chce kupic na spolkę ze mną ponownie