Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2005 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 08:32   #60121
hahihehy
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Moje włosy przechodzą kryzys Wczoraj umyłam normalnie szamponem (biovax latte) i nałożyłam maskę z gluta lnianego + trochę isany babassu dla zapachu. Po spłukaniu i wyschnięciu skóra głowy strasznie swędziała, a włosy zrobiły się tłuste po kilku godzinach
Wieczorem umyłam tym samym szamponem, nałożyłam odżywkę na długość i odsączyłam w koszulkę. W mokrych poszłam spać. Włosy są tylko do związania, przód zupełnie prosty, a z tyłu wiszą jakieś bezkształtne strąki, które w dotyku są nieprzyjemne, jakby oklejone
Nie wiem, myć je SLS-em dla oczyszczenia czy kontynuować to, co robię i czekać na cud?

Edytowane przez hahihehy
Czas edycji: 2012-03-24 o 08:37
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 09:41   #60122
AjriszMarta
Zakorzenienie

Yoanka ślicznie jest
Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Moje włosy przechodzą kryzys Wczoraj umyłam normalnie szamponem (biovax latte) i nałożyłam maskę z gluta lnianego + trochę isany babassu dla zapachu. Po spłukaniu i wyschnięciu skóra głowy strasznie swędziała, a włosy zrobiły się tłuste po kilku godzinach
cóż to normalne że podrażniona skóra się szybko "poci" - uważaj na Isanę na skalp, to może być jej wina
Cytat:
szamponu raczej też bo za drugim razem nie swędziało
Wieczorem umyłam tym samym szamponem, nałożyłam odżywkę na długość i odsączyłam w koszulkę. W mokrych poszłam spać. Włosy są tylko do związania, przód zupełnie prosty, a z tyłu wiszą jakieś bezkształtne strąki, które w dotyku są nieprzyjemne, jakby oklejone
Czy ja rozumiem że nie spłukałaś?
Hm odradzam chodzenie spać w mokrych, zawsze po nocce mam coś dziwnego i do tego nie moje w dotyku. Zestaw tutaj może nie być winny
Cytat:
Nie wiem, myć je SLS-em dla oczyszczenia czy kontynuować to, co robię i czekać na cud?
a są ciężkie albo matowe?
może w drugą stronę, umyć samym glutem?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 09:52   #60123
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czy ja rozumiem że nie spłukałaś?
I szampon, i odżywka były spłukane
Cytat:
Hm odradzam chodzenie spać w mokrych, zawsze po nocce mam coś dziwnego i do tego nie moje w dotyku. Zestaw tutaj może nie być winny
Tylko nie zawsze mam czas, żeby wyschły naturalnie, a suszarki, mimo że mam dyfuzor i chłodny nawiew, staram się nie używać. Czyli lepiej wysuszyć przed spaniem niż spać w mokrych?
Cytat:
a są ciężkie albo matowe?
może w drugą stronę, umyć samym glutem?
Są trochę ciężkie, ale błyszczą się super. Po tej wczorajszej masce glutowej trochę się boję myć nim włosy. I jak nim umyć skalp? Nie ma żadnych właściwości myjących i myślę, że nadmiaru sebum nie domyje. W poniedziałek kupię nowy szampon i odżywkę (Alterra prawdopodobnie), więc może nowy zestaw pomoże.

Najbardziej w tych moich włosach wkurza mnie to, że przód jest całkowicie prosty, a tył faluje nieziemsko. I nie bardzo wiem, co z tym zrobić...
Stary 2012-03-24, 10:15   #60124
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
2 - Hahaha, dobrze jej powiedziałaś. Bardzo dobrze. Dziewczyna widocznie się obijała zamiast chodzić na zajęcia i nie wie co mówi. I to jej "na Ecanto, jeśli wie pani co to jest". Ciekawa jestem jej miny po Twoich słowach i miny ludzi w salonie
Też mam trochę pracy co do pewności siebie i nie wiem jak się za to zabrać.
Akurat było nas tylko cztery, mama, ja i dwie fryzjerki Wielka pańcia z sianem zamiast mózgu.
Wstajemy rano i do lustra: mam świadomość swojej za☠☠☠istości. Mimo, że czasem widzimy wielkie wory pod oczami i wielkiego pryszczora na czubku nosa
Naprawdę pomaga, plus walka o swoje

Ja po maseczce z amlą i płukance lnianej z solanką - w życiu tak uważnie nie polewałam samych włosów. Ciekawe co to będzie

Yoanka,
pięknie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Najbardziej w tych moich włosach wkurza mnie to, że przód jest całkowicie prosty, a tył faluje nieziemsko. I nie bardzo wiem, co z tym zrobić...
Pielęgnuj Moje z bardziej prostych niż kręconych zrobiły się w porywach 3b
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 10:28   #60125
hahihehy
Rozeznanie

kascysko, długa droga przede mną zanim moje włosy będą choćby falować.
W najlepszym momencie, tydzień temu, wyglądały tak, jak w załączniku (a to i tak zdjęcia po wietrznej drodze do szkoły, ocieraniu o wełniany komin i kilku męczących lekcjach)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00022 (1).jpg (95,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00024.jpg (86,6 KB, 58 załadowań)
Stary 2012-03-24, 10:31   #60126
aleksandra987x
Rozeznanie

Yoanka
Maliniarka, Miska uwielbiam patrzeć na wasze włosy, toż to cuda

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
coż za dystans do swojej osoby
cóż, trza akceptować siebie :P

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Może opracuj inny styl nauki? Jestem po takiej klasie, średnią miałam urywającą tyłek (powyżej 5.0 - tak, kujon) i czasu miałam jak lasu, dopiero studia ograniczyły moje rozpasanie Bo jak teraz cierpisz na brak czasu to na medycynie... nie będziesz mieć życia.
Cytat:
Nie uczymy się do ciężkich godzin nocnych, nie ciągiem, staramy się zrozumieć co się da, a nie tylko zakuć. I planujemy
Planowanie w moim wypadku to hmmm... fizykę, matmę, chemię biorę na logikę, biologii nie wkuwam, tylko się uczę "po swojemu", acz skutecznie w miarę. Problem mam z językami, zaczęłam od wrzesnia angielski, zmienili nam nauczycielkę i teraz jest dziwnie, z lekcji nie wynoszę nic, a w domu musze wszystko jeszcze raz ogarniac. Niemiecki za to też szału u mnie nie robi, ale więcej wiem, bo uczę się już 10 rok, ale w kółko tego samego Ogólnie coraz lepiej mi idzie I po nocach siedzę rzadko

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Też mam trochę pracy co do pewności siebie i nie wiem jak się za to zabrać.
Cytat:
Wstajemy rano i do lustra: mam świadomość swojej za☠☠☠istości. Mimo, że czasem widzimy wielkie wory pod oczami i wielkiego pryszczora na czubku nosa
Ja próbowałam nie tak jak kascysko, acz czasem ten sposób jest świetny. W zeszłe wakacje pojechałam z takimi "szkolnymi" kolezankami na przystanek PaT, grupa była zbierana z całej naszej szkoły i nie miałam tam zadnej bliższej kolezanki, jestem trochę niesmiała, więc musiałam sama iść na warsztaty, sama złapać z kimś kontakt, sama zapytać o drogę, a poza tym atmosfera akceptacji, tolerancji, liczne pochwały tego, że ładnie wyglądam jak tańczę ( warsztaty z t.nowoczesnego) zrobiły swoje I koleżanki z drugiego konca Polski, które były z nami w "pokoju" mówiące, ze muszę zostać modelką W sumie inni pomogli mi uwierzyć w siebie i im za to dziękuję

Edytowane przez aleksandra987x
Czas edycji: 2012-03-24 o 10:34
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 10:51   #60127
Martek_
Zadomowienie

Yoanka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Ja próbowałam nie tak jak kascysko, acz czasem ten sposób jest świetny. W zeszłe wakacje pojechałam z takimi "szkolnymi" kolezankami na przystanek PaT, grupa była zbierana z całej naszej szkoły i nie miałam tam zadnej bliższej kolezanki, jestem trochę niesmiała, więc musiałam sama iść na warsztaty, sama złapać z kimś kontakt, sama zapytać o drogę, a poza tym atmosfera akceptacji, tolerancji, liczne pochwały tego, że ładnie wyglądam jak tańczę ( warsztaty z t.nowoczesnego) zrobiły swoje I koleżanki z drugiego konca Polski, które były z nami w "pokoju" mówiące, ze muszę zostać modelką W sumie inni pomogli mi uwierzyć w siebie i im za to dziękuję
Zgadzam się, ludzie też mogą pomóc. Tyle że to nie działa u mnie w kontaktach damsko-męskich, tu chyba we mnie tkwi jakiś problem . Komplementy na temat wyglądu dostaje i koniec. Nie uważam się za pustą czy jakąś której trzeba unikać, to w końcu nie wiem co jest nie tak, rozmyślam, i szukam dziury w całym = kompleksy

Jestem tak strasznie zadowolona ze stanu swoich końcówek! Przed CG zawsze suchelce i połamańce - co urosło to większość do ścięcia. A teraz taaaakie fajniutkie

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-03-24 o 10:52
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 10:59   #60128
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
kascysko, długa droga przede mną zanim moje włosy będą choćby falować.
W najlepszym momencie, tydzień temu, wyglądały tak, jak w załączniku (a to i tak zdjęcia po wietrznej drodze do szkoły, ocieraniu o wełniany komin i kilku męczących lekcjach)
Potencjał jest Zobacz sobie zmiany Ag Rafki, to dostaniesz lepszego kopa motywującego

A ja od tego podcięcia mam na głowie prawie trwałą. I skręt cały mi się przemieścił na 3b
Stary 2012-03-24, 11:18   #60129
Karen15
Zakorzenienie

Takie gumki niszczą włosy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24 (16).jpg (80,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24 (17).jpg (104,8 KB, 8 załadowań)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 11:46   #60130
mosia07
Raczkowanie

Dziewczyny oświećcie mnie Cały czas myślałam że moje włosy są proste, a skręcają się przez słabe nawilżenie... A poczytałam trochę pigułki i FAQ i skręciłam włosy metodą plunking no i się pokręciły! Czy to oznacza że mam włosy kręcone czy po prostu to przez tą metodę tak się zrobiło bo na prawdę nie mam pojęcia:brzydal :

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 11:58   #60131
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oświećcie mnie Cały czas myślałam że moje włosy są proste, a skręcają się przez słabe nawilżenie... A poczytałam trochę pigułki i FAQ i skręciłam włosy metodą plunking no i się pokręciły! Czy to oznacza że mam włosy kręcone czy po prostu to przez tą metodę tak się zrobiło bo na prawdę nie mam pojęcia:brzydal :
Z prostego fali czy loka nie ugnieciesz żadną metodą Przez przesuszenie mi się akurat prostowały Witamy w gronie falistozakręconym

A tak w ogóle czyszcząc starego lapka znalazłam stare zdjęcia, na których doskonale widać moje włosy. Jak Wam kiedyś zrobię kompilację to prawdopodobnie pospadacie z krzeseł
Stary 2012-03-24, 12:17   #60132
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, co myślicie o nałożeniu gliceryny (z wodą) na włosy i na to olej?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:33   #60133
hahihehy
Rozeznanie

kascysko, dawaj foty! Potrzebuję dużej dawki motywacji Patrząc na wszystkie zdjęcia włosów Ag Rafki tylko takie "woooooow" cisnęło mi się na usta

I chyba też się muszę do fryzjera wybrać, bo zauważam pojedyncze włosy z rozdwojonymi końcówkami. A nożyczek to od czerwca nie widziały. No i może po podcięciu też lepszy skręt dostaną.
Stary 2012-03-24, 12:49   #60134
mosia07
Raczkowanie

kascysko dziękuję bardzo za odpowiedź
W takim razie mam baaardzo duzo do nadrobienia w tym temacie
Chociaż bardzo się cieszę tym odkryciem, bo moje włosy rozczesane po umyciu prosto-powyginane nie prezentowały się najlepiej

Teraz mam tylko pytanie czy HIPPem również mogę myć włosy? Dzisiaj pierwszy raz umyłam Issaną i pomimo tego że mam włosy bardzo przetłuszczające to nie prezentują się jak na razie najgorzej

Stary 2012-03-24, 12:56   #60135
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
kascysko, dawaj foty! Potrzebuję dużej dawki motywacji Patrząc na wszystkie zdjęcia włosów Ag Rafki tylko takie "woooooow" cisnęło mi się na usta

I chyba też się muszę do fryzjera wybrać, bo zauważam pojedyncze włosy z rozdwojonymi końcówkami. A nożyczek to od czerwca nie widziały. No i może po podcięciu też lepszy skręt dostaną.
Jeśli pojedyncze to sama haratnij Ostre nożyczki, i prawie zajęcie na oglądanie filmu
Będą, jak będę w krk, bo tam został drugi lapek.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
kascysko dziękuję bardzo za odpowiedź
W takim razie mam baaardzo duzo do nadrobienia w tym temacie
Chociaż bardzo się cieszę tym odkryciem, bo moje włosy rozczesane po umyciu prosto-powyginane nie prezentowały się najlepiej

Teraz mam tylko pytanie czy HIPPem również mogę myć włosy? Dzisiaj pierwszy raz umyłam Issaną i pomimo tego że mam włosy bardzo przetłuszczające to nie prezentują się jak na razie najgorzej
Spróbuj czesać tylko jak masz odżywkę d/s na włosach, zobaczysz efekty
Hippem jak najbardziej możesz myć, ale już widzę podobieństwo do moich kłaczków - miałam bardzo przetłuszczające się włosy, jak przestałam suszyć skalp mocnymi szamponami, to teraz mogę myć co 2-3 dni łebek
Stary 2012-03-24, 13:08   #60136
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Spróbuj czesać tylko jak masz odżywkę d/s na włosach, zobaczysz efekty
Hippem jak najbardziej możesz myć, ale już widzę podobieństwo do moich kłaczków - miałam bardzo przetłuszczające się włosy, jak przestałam suszyć skalp mocnymi szamponami, to teraz mogę myć co 2-3 dni łebek
O dobrze wiedzieć Czyli z tych łagodnych szamponów najlepiej albo Hipp albo BD albo odżywką i tu chyba najlepsza będzie do tego Issana ?;>
Kurcze cały czas nie mogę w to uwierzyć że mam kręcone włosy bo w sumie zawsze kiedy schły to non stop je czesałam i później miałam takie nie wiadomo co Zastanawiam się tylko czy przypadkiem ten plunking nie dał po prostu takie efektu, ale jeżeli działa takie cuda to będę codziennie tak robiła

Stary 2012-03-24, 13:14   #60137
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
O dobrze wiedzieć Czyli z tych łagodnych szamponów najlepiej albo Hipp albo BD albo odżywką i tu chyba najlepsza będzie do tego Issana ?;>
Kurcze cały czas nie mogę w to uwierzyć że mam kręcone włosy bo w sumie zawsze kiedy schły to non stop je czesałam i później miałam takie nie wiadomo co Zastanawiam się tylko czy przypadkiem ten plunking nie dał po prostu takie efektu, ale jeżeli działa takie cuda to będę codziennie tak robiła
pielęgnacja CG na pewno ci nie zaszkodzi, poprawi kondycję włosów, więc co ci szkodzi!
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:16   #60138
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Powtarzam - bez tendencji do falowania plunking nie pomoże. Ale jak mowisz, że miałaś takie niewiadomoco, to na pewno należysz już do nas
Do mycia dla mnie najlepszy był Hegron albo balsamy Potters, ale to musisz dobrać pod siebie, a szampony to dokładnie tak jak mówisz
Stary 2012-03-24, 13:16   #60139
Tyna7
Zakorzenienie

hej
Można dołączyć?
podczytuje już was od dłuższego czasu i powalacie mnie na kolana zdjeciami swoich włosów

u mnie się coś tam faluje na głowie już od dawna ale nie wiem jaki to typ
odstawiłam sylikony już jakiś czas temu, myje włosy odżywką, staram się regularnie olejować, odstawiłam też prostownicę (ku wielkiemu niezadowoleniu ze strony TŻta)
Nie mam aktualnego zdjęcia włosów, wrzucam trochę starsze. Niedługo postaram się wrzucić aktualne

1 zdjęcie- jakieś 8 lat temu włosy strasznie ciężkie, więc tylko na dole coś tam się falowało
2,3 - jakieś 3-4 lata temu, już po dość radykalnym ścięciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB2522749.jpg (104,5 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S7002970'.jpg (190,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S7305294-1.jpg (56,1 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-03-24, 13:28   #60140
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tyna7 Pokaż wiadomość
hej
Można dołączyć?
podczytuje już was od dłuższego czasu i powalacie mnie na kolana zdjeciami swoich włosów

odstawiłam sylikony już jakiś czas temu, myje włosy odżywką, staram się regularnie olejować, odstawiłam też prostownicę (ku wielkiemu niezadowoleniu ze strony TŻta)
Nie mam aktualnego zdjęcia włosów, wrzucam trochę starsze. Niedługo postaram się wrzucić aktualne

1 zdjęcie- jakieś 8 lat temu włosy strasznie ciężkie, więc tylko na dole coś tam się falowało
Tu się pięknie będzie kręcić A jakie długie były 8 lat temu, piękne.

Martuś - ślicznie Ci falują

No nie sposób za Wami nadążyć, już nawet nie próbuję

U mnie dziś pokręciło się szalenie, wiosna idzie, wiosna
Albo moje wewnętrzne szczęście tak działa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24.03. maska naturvital aloes+aloes+mleczko migdałowe, isana.jpg (39,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24.03. maska naturvital aloes+aloes+mleczko migdałowe, isana (2).jpg (35,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0060.jpg (62,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0057.jpg (38,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0053.jpg (85,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0054.jpg (37,5 KB, 56 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:30   #60141
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
hej
Można dołączyć?

Cytat:
1 zdjęcie- jakieś 8 lat temu
o matulu jakie piękne

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:47   #60142
Tyna7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Tu się pięknie będzie kręcić A jakie długie były 8 lat temu, piękne.

Martuś - ślicznie Ci falują

dziękuję
ślicznie Ci się pokręciły

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

o matulu jakie piękne
dziękuje żałuje, bo już takiej długości nie osiągnę, ale to akurat wina koleżanki, która miała mi tylko podciąć włosy i co chwilę równała bo było krzywo, aż doszła za ramiona

ale przynajmniej już głowa nie boli od takiego ciężaru i nie mam skurczów szyi przy myciu głowy
Stary 2012-03-24, 13:53   #60143
mosia07
Raczkowanie

A jeżeli Issana nie podpasuje mi do mycia włosów to jak to mam rozpoznać poza tym że się mogą np szybciej przetłuszczać?

Stary 2012-03-24, 13:54   #60144
tiniaczek
Zakorzenienie

Yoanka

Myszko no i loczki zoatały Piękne
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:02   #60145
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Można dołączyć?

O Matko ! Jakie długie były! A jaką masz teraz długość ?

Cytat:

No pięknie się pokręciło!
Słodkie te zdjęcia

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:05   #60146
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A jeżeli Issana nie podpasuje mi do mycia włosów to jak to mam rozpoznać poza tym że się mogą np szybciej przetłuszczać?
Zauważysz na pewno, jak Ci nie podpasuje. Mogą się przetłuszczać, puszyć... objawów miliard

Myszko, widać szczęście Kubuś cudny
Stary 2012-03-24, 14:14   #60147
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Takie gumki niszczą włosy?
Mam takie (tylko czarne) i niszczenia nie zauważyłam. Czasem tylko się od nich prostują, ale może tylko ja tak mam

Wczoraj zrobiłam prawie całkowity detoks jak anwen na blogu radziła, prawie, bo przed SLS nałożyłam maskę z masłem shea. Bo wyjściu z domu jest już dość obszerny puszak, ale rano był "szkielet" rulonika, aż się zdziwiłam. Jakie polecacie lekkie odżywki/maski? Bo może przez to mi się włosy rozprostowują, bo mam same ciężki odżywki?
Stary 2012-03-24, 14:25   #60148
Tyna7
Zakorzenienie

ewcia- teraz się kończą zaraz pod biustem
widziałam ostatnio w codzienniku Twoje loczki, cudo

jak widzę, jakie efekty wam przynosi CG to ciągle dokupuję jakieś kosmetyki, zbankrutować można
Stary 2012-03-24, 14:45   #60149
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Można dołączyć?

TŻ jak zobaczy, jak pięknie będą się kręcić Twoje włosy to nie będzie miał żadnych "ale" przeciwko odstawieniu prostownicy
piękne włosy, a będzie jeszcze śliczniej

Cytat:
Mysia, śliczny maluszek widać, żeście szczęśliwi

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

I muszę się do czegoś przyznać jestem prawie rok na CG, a dopiero teraz wyrzuciłam wszystkie gumki z metalowymi częściami używałam ich raz, dwa razy w tygodniu, a teraz wywaliłam wszystkie. Nie pamiętam, która z dziewczyn pisała o efektach po dłuższym czasie, od kiedy odstawiła takie gumki i liczę na nie u siebie

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 15:12   #60150
Tyna7
Zakorzenienie

dziewczyny dziękuje za miłe słowa

możecie mi polecić jakąś fajną suszarkę z dyfuzorem?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 14 (0 użytkowników i 14 gości)

Zasady wysyłania wiadomości