U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 16:53   #2131
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
ja też chcę ;p uwielbiam kwaśne A do tego ostatnio mam jeszcze parcie na smażoną cebulę
ja kwaśne to uwielbiałam nawet przed ciążą
mogę jeść wszystko co kwaśne, a wczoraj brakowało mi czegoś kwaśnego to cytryny troche zjadłam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 16:56   #2132
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja kwaśne to uwielbiałam nawet przed ciążą
mogę jeść wszystko co kwaśne, a wczoraj brakowało mi czegoś kwaśnego to cytryny troche zjadłam

hihi Mój TŻ uwielbia cytrynę i uwaga cebulę z octem O ile cytrynkę sama od czasu do czasu zjem o tyle cebula z octem to dla mnie hardcore
A ja kupiłam sobie dzisiaj Inkę korzenną - nie wiem co mnie naszło bo nie pijam takich rzeczy, ale nawet mi smakuje
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 17:04   #2133
tikki85
Zakorzenienie

Ja wolę pomarańcze. Ostatnio mandarynki mi kompletnie nie smakują za to pomarańcze

A dziewczyny widzicie zarys Dzidziusia jak kładziecie się np. z siadu na plecy? . Bo mi się tak fajnie Andrea kształtuje na brzuchu . Małe plecki .
Stary 2012-03-24, 17:06   #2134
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
hihi Mój TŻ uwielbia cytrynę i uwaga cebulę z octem O ile cytrynkę sama od czasu do czasu zjem o tyle cebula z octem to dla mnie hardcore
A ja kupiłam sobie dzisiaj Inkę korzenną - nie wiem co mnie naszło bo nie pijam takich rzeczy, ale nawet mi smakuje
Mój TŻ nie cierpi kwaśnego
w sumie to dobrze bo zawsze dla mnie są kwaśne mandarynki itp.

cebula z octem? pierwsze słysze

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja wolę pomarańcze. Ostatnio mandarynki mi kompletnie nie smakują za to pomarańcze

A dziewczyny widzicie zarys Dzidziusia jak kładziecie się np. z siadu na plecy? . Bo mi się tak fajnie Andrea kształtuje na brzuchu . Małe plecki .
pomarańcze też lubie ogólnie chciałam dzisiaj kupić pomarańcze, ale nie wyglądały tak pięknie, a te mandarynki no idealnie

ja chyba nie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-24, 17:09   #2135
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:

Ja niestety nie widzę ... i w ogóle nie potrafię odgadnąć co mi czasem przez skórę próbuje wyjść czy rączka czy nóżka choć miło byłoby wiedzieć.

Jolkaa
tak cebula z octem... obiera sobie cebulę dzieli ją na takie jakby płatki, amcia i popija octem dla mnie to blee, ale on tak podobno od małego
Stary 2012-03-24, 17:12   #2136
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja niestety nie widzę ... i w ogóle nie potrafię odgadnąć co mi czasem przez skórę próbuje wyjść czy rączka czy nóżka choć miło byłoby wiedzieć.

Jolkaa
tak cebula z octem... obiera sobie cebulę dzieli ją na takie jakby płatki, amcia i popija octem dla mnie to blee, ale on tak podobno od małego
ja tak samo nie potrafie zgadnąć czy to rączka czy nóżka czy co

fuuuu no, ale każdy lubi jakieś tam wynalazki czy coś

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-24, 17:33   #2137
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
dla claudii

Witam w ten piękny dzionek.

Dziewczyny wczoraj najadłam się strachu Tymon od rana do 13 po prostu nie reagował na słodkie, na szturchanie brzucha na nic ... i już zabeczana zbierałam się do szpitala,ale przyszedł TŻ z pracy i zaczął gadać do brzucha i Tymonek nagle ożył i dawał mi popis swoich kopniaków do rana. Poza tym strasznie ciągnęły mnie pachwiny i bolał mnie wczoraj brzuch jak na @.
Wystraszyłam się wczoraj najpierw, że z Tymonem coś nie tak,a później, że będę rodzić i weź tu dogodź babie
Dzisiaj jest już ok i pół dnia spędziłam z książką na balkonie bo jest tak cieplutko i mam nadzieję, że już tak zostanie i będzie coraz ładniej
Siostra podrzuciła mi dzisiaj kilka mięciutkich prześcieradeł z gumka na łóżeczko (zawsze się przydadzą) i trochę ubranek Mam nadzieję,że powkładam chociaż połowę z tego co mam ... bo jakoś dużo się nazbierało ...
Zaraz planuję kupić na all szafkę na buty bo już mnie denerwuje to, że wiecznie się o coś potykam w przedpokoju, który jest bardzo nieustawny i malutki...
A TŻ wczoraj wieczorem kazał mi zrobić zapas oliwek i tego typu pierdół jak to określił, żeby później nie musiał w sklepie się zastanawiać bo tego jest za dużo
Dziewczyny,a przy okazji w czym będziecie kąpać maluchy, chodzi mi o preparat do kąpieli ... (myślałam o czymś dwa w jednym, żeby można było włoski myć) większość jest dopiero od 1 miesiąca i tak właśnie się zastanawiam ...macie jakieś pewniaki kosmetyczne ?

Ja jak czuje czkawkę to tak jakoś bardzo nisko po środku nie wiem jak to lepiej wyjaśnić ... ale nie mogę wymacać głowy ...

A dzisiaj kupiłam sobie dzbanek Brita z filtrem i tak się zastanawiam lepiej kupować te filtry oryginalne czy jakieś zastępcze jak myślicie? A może któraś z Was ma już jakieś doświadczenia z tymi dzbankami ?
To może dzieci tak w okolicy 36 tygodnia tak mają? Bo moja Maleńka dziś od rana się tylko ze dwa razy przeciągnęła...a jak po obiedzie zaczęła fikać, to się zastanawiałam czy pępkiem nie wyjdzie
Co do kosmetyków dziecięcych, to ja kupiłam komplet ziajki - płyn do kąpieli, oliwkę, maść pośladkową i krem ochronny+ na lato krem z filtrem - wszystkie można uzywać od pierwszego dnia. Do tego mam sudocrem, gdyby się odparzenia pojawiły. Do ziajki jestem przekonana, bo sama bardzo lubię ich kosmetyki i naprawdę świetnie się sprawdzają i nie uczulają+ cena jest bardzo przystępne. Mają też szampon, ale od pierwszego miesiąca więc poczekam z kupnem. Sobie kupiłam maść z lanoliną, żeby moje brodawki bardzo nie ucierpiały - ma sklad jak purelan a kosztuje dużo mniej...
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dobrze, że Tymonek się robudził mam nadzieję, że już nie ciągnie Cię w pachwinach!

Jeśli chodzi o preparat do kąpieli to na razie mam tak jak koniakonia Ziajkę (od pierwszych dni można stosowac), już kiedyś wspominała, że jest fajna, tak więc zakupiłam
A jakby coś mała źle reagowała to kupię Oliatum.

..
A ja rozmawiałam ze znajomym pediatrą i kazał uważać na oilatum, oilan i te inne, bo powinno się je stosować tylko w razie ostateczności, gdy Maleństwo jest na wszystko uczulone... Powiedział mi coś, co mnie zdziwiło, ale chyba też wydaje mi się całkiem wiarygodne: mówił, że lepiej używać kosmetyków poskich, bo są przystosowane do naszych warunków, robione na naszej wodzie, itd
Cytat:
Dopiero do mnie dotarło,że dzisiaj zaczynam 36 tydz.
Jeszcze tylko troszkę i Tymonek będzie już z nami
Ajjj jestem dzisiaj chyba przez tą ładną pogodę jakoś tak optymistycznie nastawiona do wszystkiego

Lenami... te filtry na all są w dobrej cenie właśnie i dlatego tak pytałam ...
A skoro mówisz, że dziewczyny chwaliły Ziajkę to też się zaopatrzę nawet jeśli by coś było nie tak to przynajmniej dużo kasy nie wpakuje

Hm... nie wiem czy Tymon się jakoś tak w poprzek nie ułożył... bo jakoś tak po bokach czuję ruchy ... inaczej niż wcześniej, a był już ułożony idealnie
Mnie tak od tygodnia ponad Mała kopie po bokach - wcześniej tylko na wprost się kierowała, a teraz jak daje czasem po bokach, to mam dość. Może już nie ma za bardzo miejsca w tą stronę więc probuje gdzieś indziej
Cytat:

Jolkaa tak cebula z octem... obiera sobie cebulę dzieli ją na takie jakby płatki, amcia i popija octem dla mnie to blee, ale on tak podobno od małego
Ja wczoraj jakoś tak mocno czułam główkę bardzo nisko, ale dziś już nie... a jak czuję ruchy to też mi ciężko określić czy to rączka czy nóżka. Czasem tylko jak mnie po żebrach przejedzie to nie mam wątpliwości, bo Mała jest położona główkowo
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:03   #2138
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero do mnie dotarło,że dzisiaj zaczynam 36 tydz.
Jeszcze tylko troszkę i Tymonek będzie już z nami
Ajjj jestem dzisiaj chyba przez tą ładną pogodę jakoś tak optymistycznie nastawiona do wszystkiego

Lenami... te filtry na all są w dobrej cenie właśnie i dlatego tak pytałam ...
A skoro mówisz, że dziewczyny chwaliły Ziajkę to też się zaopatrzę nawet jeśli by coś było nie tak to przynajmniej dużo kasy nie wpakuje

Hm... nie wiem czy Tymon się jakoś tak w poprzek nie ułożył... bo jakoś tak po bokach czuję ruchy ... inaczej niż wcześniej, a był już ułożony idealnie
gratuluje 36 tygodnia

a duża różnica cenowa jest w tym filtrach?

W razie czego, jakby Maluszkom nie pasowały jakies kosmetyki możemy je same zużyc

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-24 o 18:13
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:07   #2139
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
T
Co do kosmetyków dziecięcych, to ja kupiłam komplet ziajki - płyn do kąpieli, oliwkę, maść pośladkową i krem ochronny+ na lato krem z filtrem - wszystkie można uzywać od pierwszego dnia. Do tego mam sudocrem, gdyby się odparzenia pojawiły. Do ziajki jestem przekonana, bo sama bardzo lubię ich kosmetyki i naprawdę świetnie się sprawdzają i nie uczulają+ cena jest bardzo przystępne. Mają też szampon, ale od pierwszego miesiąca więc poczekam z kupnem. Sobie kupiłam maść z lanoliną, żeby moje brodawki bardzo nie ucierpiały - ma sklad jak purelan a kosztuje dużo mniej...

Ja też mam sporo kosmetyków z Ziaji z których jestem zadowolona więc pewnie i ja się skuszę na kosmetyki z tej firmy,a co do maści na brodawki to słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat właśnie maści ziaji na popękane brodawki i ta cena

Właśn jem pierogi z kapustą i dużą ilością smażonej cebulki ... po prostu nie mogłam się powstrzymać
Stary 2012-03-24, 18:08   #2140
lena_mi
Zakorzenienie

Jolka ale brzuszek super!

koniakonia zdjęcia przepiękne, aż się wzruszyłam cudne masz Córcie!
To ostatnie zdjęcie rozłożyło mnie na łopatki!
Stary 2012-03-24, 18:08   #2141
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
gratuluje 36 tygodnia

a duża różnica cenowa jest w tym filtrach?

W razie czego, jakby Maluszkom nie pasowały jakies komestyki możemy je same zużyc
Wychodzą za 10 pln zaraz poszukam link na all

Link http://allegro.pl/10-x-filtr-do-brit...203975020.html

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2012-03-24 o 18:13
Stary 2012-03-24, 18:09   #2142
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Właśn jem pierogi z kapustą i dużą ilością smażonej cebulki ... po prostu nie mogłam się powstrzymać
Mniam

Cytat:
Jolka ale brzuszek super!
dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-24, 18:11   #2143
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A ja rozmawiałam ze znajomym pediatrą i kazał uważać na oilatum, oilan i te inne, bo powinno się je stosować tylko w razie ostateczności, gdy Maleństwo jest na wszystko uczulone... Powiedział mi coś, co mnie zdziwiło, ale chyba też wydaje mi się całkiem wiarygodne: mówił, że lepiej używać kosmetyków poskich, bo są przystosowane do naszych warunków, robione na naszej wodzie, itd
dlatego właśnie dopiero jakby coś się działo przy Ziajce to skorzystam z tych innych - aptecznych produktów
Balneum podobno też dobry jest, mam kilka próbek więc jak coś to popróbuję.
Stary 2012-03-24, 18:15   #2144
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
dlatego właśnie dopiero jakby coś się działo przy Ziajce to skorzystam z tych innych - aptecznych produktów
Balneum podobno też dobry jest, mam kilka próbek więc jak coś to popróbuję.
Moja siostra używała Balneum i była bardzo zadowolona.

Ja mam trochę próbek ... i na pewno wykorzystam bo sama przez jakiś czas używałam jak miałam problemy ze skórą, ale cena jest troszkę wysoka przy regularnym stosowaniu
Stary 2012-03-24, 18:19   #2145
Karo89
Zakorzenienie

hej

ja dzisiaj od rana sprzątałam, najpierw u rodziców musiałam trochę posprzątać u siebie w pokoju, bo coś tam planują robić,więc musiałam pochować swoje rzeczy w pudełka, a potem w domu trzeba było posprzątać.
teraz odpoczywam, bo padam po prostu.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:19   #2146
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzą za 10 pln zaraz poszukam link na all

Link http://allegro.pl/10-x-filtr-do-brit...203975020.html
i co kupisz?
ja na razie mam zapas, ale pomyślę nad tymi jak mi się skończą. Choc pewnie jak upoluję gdzieś na promocji oryginalne to kupię, bo są pewne

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Moja siostra używała Balneum i była bardzo zadowolona.

Ja mam trochę próbek ... i na pewno wykorzystam bo sama przez jakiś czas używałam jak miałam problemy ze skórą, ale cena jest troszkę wysoka przy regularnym stosowaniu
nawet nie wiem ile kosztuje, ale domyslam się że nie mało..
Ciekawe na jak długo wystarcza jedno opakowanie.

Muszę sprawdzic kiedys ceny w mojej ulubionej aptece, tam jest naprawdę tanio w porównaniu z innymi aptekami, tylko straaaszne kolejki.
Stary 2012-03-24, 18:21   #2147
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
i co kupisz?
ja na razie mam zapas, ale pomyślę nad tymi jak mi się skończą. Choc pewnie jak upoluję gdzieś na promocji oryginalne to kupię, bo są pewne
Wiesz, zaryzykuję bo jak nie kupię to nie będę wiedziała ... i tak nie mam żadnego zapasu.... a w międzyczasie będę polowała na jakieś promocje oryginalnych

Ale się najadłam Mniam

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:

nawet nie wiem ile kosztuje, ale domyslam się że nie mało..
Ciekawe na jak długo wystarcza jedno opakowanie.

Muszę sprawdzic kiedys ceny w mojej ulubionej aptece, tam jest naprawdę tanio w porównaniu z innymi aptekami, tylko straaaszne kolejki.
Ja przez internet kupuję, albo w aptece ziko bo często mają dobre ceny, a jeżeli chodzi o kosmetyki (od czasu do czasu zamawiam tam kremy z Avene lub LPR, ale z racji ceny to tak raz w roku z apteki słonik bo tam mają fajne zestawy kosmetyków w dobrych cenach.
Stary 2012-03-24, 18:34   #2148
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!
Dostalam wczoraj sms-a od Aalegny, ale za pozno go odczytalam, juz bylam w lozku!
W kazdym razie pisze ze nie zaglada do Nas z komorki bo niestety nie jest tak rozowo jak myslala, Jej pokarm chyba Sebie nie wystarcza bo 2 godz wisi na cycu a potem przesypia niecala godzine. Wyje tak ze nie wie co robic! I chce jej sie ryczec a w szpitalu to nawet nie ma jak!
Jesli maly bedzie mial lepiej z zoltaczka to ma nadzieje ze Ich dzisiaj wypuszcza do domu!
To nie lepiej dokarmić młodego mm?? Ja pamiętam że można było w szpitalu poprosić i przynosiły butelkę z mlekiem. Trzymaj się Aakegna

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:38   #2149
Flowerbombka
Zadomowienie

Lenka ja nie wiem jak z tymi położnymi przychodzącymi po porodzie....co prawda ja przy zapisywaniu się do przychodni pamiętam jakies papiery odnośnie położnej ale chyba raczej z Ursynowa do mnie pod Wawę nie przyjedzie

Rybka gratuluję odejscia czopa Teraz to juz musi raz dwa cos się zacząć...a koleżanka jak mogła się tak wepchnąć przed Ciebie

Tikki
może jakas inna tabletka żelaza by Ci lepiej służyla...bo ja biorę sporą dawkę i w sumie nie mam żadnych skutków ubocznych...

Natkulec mówisz że po tym płynie Nivea wysypka była...oby mój synek nie miał bo zrobiłam małe zapasy tego płynu przy okazji promocji w Roossmanku...

Konia córeczki śliczniaste

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja przeżyłam właśnie dramat prawie, że...
tak mnie zebrało na wymioty ale ja nienawidzę wymiotować
już czułam, że zwymiotuje w pokoju i nie dobiegne do łazienki
ale dobiegłam...schyliłam się i nie zwymiotowałam niby całe szczęście bo nie znoszę tego, ale z drugiej strony może było by lepiej... ale ja zawsze robie wszystko aby tylko nie wymiotować chyba, że już nie ogarniam tego to zdarza się
Mam dreszcze jakieś dziwne i ogólnie to nie dobrze mi
A nic takiego nie zjadłam więc nie wiem dlaczego tak się czuję
Jolka bidulko
Dobrze, że już lepiej się czujesz....

A strach przed wymiotami calkowiecie rozumiem...bo ja mam nie tylko strach ale wymiotowę fobię, czyli emetofobię...mimo że nigdy nie wymiotowałam i nawet nigdy nie było mi nie dobrze....

A co do włosów to mi sie jakoś w ciemnych bardziej podobasz
Brzuchol śliczniasty...

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja wiem gdzie mój syn ma głowe po tym jak ma czkawke, zazwyczaj albo lewej albo po prawej stronie na samym dole.
Ja tak samo mam...tam gdzie czkawka to mi się wydaje że tam główka jest....i zawsze z prawej albo z lewej strony na dole..

Coś mnie dziś @ muli podbrzusze, ale ja chce jeszcze dotrwać chociażby do świąt....

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-03-24 o 18:40
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:38   #2150
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
dzien dobry

Jolka to moze u Ciebie juz tuz tuz

Rybka brawa dla czopa

u mnie noc przespana srednio, z racji ze Hania uaktywnia sie pozna wieczorowa pora, takze do 3:30 jadla, przysypiala, budzila sie i znow jadla i tak w kolko, a na koniec walnela porzadna kupke i zasnela i spala od 3:30 do 9. a ja w nocy juz prawie z oczami zamknietymi ja przewijalam i karmilam.
teraz zjadla sniadanko i juz spi

mamusie z dzieciaczkami: czy dziecko w temperaturze pomieszczenia 21 stopni powinno miec czapeczke?
według mnie nie

Stary 2012-03-24, 18:42   #2151
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

konia śliczne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka bidulko
Dobrze, że już lepiej się czujesz....

A strach przed wymiotami calkowiecie rozumiem...bo ja mam nie tylko strach ale wymiotowę fobię, czyli emetofobię...mimo że nigdy nie wymiotowałam i nawet nigdy nie było mi nie dobrze....

A co do włosów to mi sie jakoś w ciemnych bardziej podobasz
Brzuchol śliczniasty...
a no lepiej choć mam bóle jak na @ raz mocniejsze raz słabsze.

a dla mnie ciemne zdecydowanie nie

dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-24, 18:44   #2152
Flowerbombka
Zadomowienie

Magia i miecz ..moja ulubiona gra z dzieciństwa...chętnie bym sobie pograła, ale poczekam aż synek dorośnie...
Stary 2012-03-24, 18:46   #2153
lena_mi
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Was też tak bolą stawy w kolanach? Mnie napierdzielają przy wstawaniu, pewnie z racji mojej wagi

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Lenka ja nie wiem jak z tymi położnymi przychodzącymi po porodzie....co prawda ja przy zapisywaniu się do przychodni pamiętam jakies papiery odnośnie położnej ale chyba raczej z Ursynowa do mnie pod Wawę nie przyjedzie
też właśnie się zastanawiam czy będzie się chciało pół wawy jechac do mnie jakiejś położnej
Stary 2012-03-24, 18:50   #2154
Flowerbombka
Zadomowienie

Lenka mnie nie bolą stawy, ale od ciężaru chyba boli mnie pupa jak siedzę i jak chce wstać, tak jakbym siedziała bez ruchu na niej kilka godzin...

A nie wiem czy wam pisałam, że w ostatnim miesiącu nie tylko nie przytyłam ale prawie 2 kilo schudłam i ogólnie na dzień dzisiejszy mam niecałe 11 kg na plusie..martwię się trochę...we wtorek mam wizytę to jeszcze raz spytam gina czy mam się martwić...bo ostatnio tylko spytał czy stosuję dietę a jak powiedziałam że nie to kazał mi na fotel lecieć i już nic nie powiedział a propos wagi...
Stary 2012-03-24, 18:51   #2155
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

A dzisiaj kupiłam sobie dzbanek Brita z filtrem i tak się zastanawiam lepiej kupować te filtry oryginalne czy jakieś zastępcze jak myślicie? A może któraś z Was ma już jakieś doświadczenia z tymi dzbankami ?
Ja kupuję oryginalne nawet mi nigdy nie przyszło do głowy kupować zastępczych

Stary 2012-03-24, 19:15   #2156
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Dziewczyny, czy Was też tak bolą stawy w kolanach? Mnie napierdzielają przy wstawaniu, pewnie z racji mojej wagi

Ja też tak mam jak więcej pochodzę chociaż pamiętam, że zawsze po zimie (przed zajściem w ciążę) jak miałam troszkę kilogramów więcej to bolały mnie stawy właśnie w kolanach. Dopiero jak wracałam do swojej wagi to te bóle mijały ... więc może od tego bolą Ciebie stawy w końcu teraz muszę dzwigać większy ciężar choć słodki

A co do położnych to u mnie jest tak, że przy wyjściu ze szpitala podaje się adres zamieszkania i w ciągu pierwszego tygodnia przychodzi położna. Jednak nie dzwoni wcześniej i się nie umawia co może być drażniące i nie mam też wpływu na to kto przyjdzie ( u nas nie ma możliwości wyboru) na kogo padnie tak jest.
Mam nadzieje, że trafię na jakąś sympatyczną osobę zawsze to lepiej skoro i tak będzie to niezapowiedziany gość.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja kupuję oryginalne nawet mi nigdy nie przyszło do głowy kupować zastępczych
Ja spróbuję bo już wiele razy nadziałam się na to, że płaci się za firmę choć nie jest tak zawsze, ale staram się sprawdzać bo jeśli nie będę musiała to nie będę przepłacać Ale w tym przypadku wyjdzie w praniu
Stary 2012-03-24, 19:23   #2157
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny co zrobić żeby urodzić w terminie ja się przeterminuje wzięło mnie na kawę rozpuszczalną Z DUŻĄ ILOŚCIĄ ŚMIETANKI CREMONY W PROSZKU MNIAm pije już 2gą hihi chce tzta zmolestowac a ten się boi

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:33   #2158
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co zrobić żeby urodzić w terminie ja się przeterminuje wzięło mnie na kawę rozpuszczalną Z DUŻĄ ILOŚCIĄ ŚMIETANKI CREMONY W PROSZKU MNIAm pije już 2gą hihi chce tzta zmolestowac a ten się boi
hm... może jednak skusisz jakoś TŻ w koncu to dość przyjemny sposób wypędzania Maleństwa a na przystawkę przed igraszkami proponuję ananasa i po igraszkach też czy podziała - nie wiadomo, ale zawsze jeszcze zostają nasze wizażowe kciuki także trzymam żeby cokolwiek wymyślisz podziałało
Stary 2012-03-24, 19:58   #2159
tikki85
Zakorzenienie

No i spuchły mi palce w dłoniach . Ciężko mi zacisnąć pięść . Mama się ze mnie śmieje, że ja mam już wszystkie nieprzyjemne objawy ciąży.

Jem czekoladę...masakra jaką ja mam ochotę na słodkie. Aż muszę zjeść całą tabliczkę

Jolka dawno się nie odzywałaś...jak z Twoimi bólami?

Flowerbombka moja mama też nie miała żadnych nieprzyjemnych objawów przyjmowania żelaza a miała końską dawkę. Nie wiem czemu na mnie tak źle działa. Ale biorę kompleks witamin i tam też jest żelazo, więc nie jestem całkiem bez żelaza. Przetrzymam do 27 do spotkania z położną.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Konia super zdjęcia!
Stary 2012-03-24, 20:07   #2160
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
No i spuchły mi palce w dłoniach . Ciężko mi zacisnąć pięść . Mama się ze mnie śmieje, że ja mam już wszystkie nieprzyjemne objawy ciąży.

Jem czekoladę...masakra jaką ja mam ochotę na słodkie. Aż muszę zjeść całą tabliczkę

Jolka dawno się nie odzywałaś...jak z Twoimi bólami?
Jak nie? Godzinę temu pisałam
musiałam system przeinstalować

Ja to cały czas 24h chodzę opuchnięta i palce i stopy i wszystko czasem tylko minimalnie mniej a czasem mega dużo tej opuchlizny.

A my mieliśmy pizze zamówić, ale jakoś nie mam apetytu ani ja ani TŻ
a tak za mną chodzi ta pizza i co do czego zawsze z niej rezygnujemy.
Nie mam miejsca na pizze zjadłabym coś nie tak opychającego

TŻ na kolacje je golonke

A jutro na obiad miały być mielone, ale nagle teraz TŻ zmienił zdanie żebyśmy zrobili grilla na obiad znowu jak co tydzień
I będą szaszłyki !!

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości