|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
![]() my mamy od kogos odkupione ale firmy nie pamietam i tez dalismy 150zl zamiast 300 ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- aaa chyba mlodemu bardziej podchodzi gotowane jabluszko niz surowe. Po surowym robil zielone kupki,l jakby oddal jablko nieprzetrawione, a po gotowanym juz tak nie jest
|
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy sobotnio nocka jak zwykle
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam dla soni keselko graco tea time, bylo dosc tanie i w miare ok tzn spelnialo swoje zadanie i tyle
Na all nie widZe takich- nasze mialo 2 doczepiane stojace zabawki z bokow tacki ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Aha a co do niecheci do wozka to sonia niestety tez tak miala ze ja w tylek gryzl. Zawsze mialam w koszu chuste zeby w razie czego ja moc niesc i miec rece do pchania wozka Niestety ta niechec trwala od najmlodszych lat- byl potem krotkiokres kiedy sadzalam ja i troszke sie zajmowala biszkopcikiem, chrupkami itd- ale i tak nie wytrzymywala za dlugo POtem byl etap pchania wozka- jeszcze sama nie chodzila ale wozek pchala. A potem juz koniec odkad sama zaczela chodzic nie bylo mowy o siedzeniu
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
u nas mimo chorób noc bez pobudek!!
chciałabym aby Lili wstawała trochę później bo 5:30 to zdecydowanie za wcześnie zasypia ok. 7 znowu, ale starsza wtedy wstaje i nie ma szans pospać.Goldika, ale Ty jesteś chuda szczapa Śliczna młoda mama z Ciebie. Dygotka, ja mam jakieś krzesełko, ale nie jestem z niego zadowolona, o takie: http://www.eurobaby.pl/icon/krzeselk...n_2000_147.jpg. Ja jednak jestem jak najbardziej za takimi zwykłymi drewnianymi. Mam plastikowe, nie obniża się, tylko ciągle na wysoko |
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u mnie już z grubsza posprzątane, pranie się kręci, jeszcze tylko obiadek i wolne dziewczny da się jakoś przekonać bąka do butli? mojoa za pierona nie chce...czeka aż jej skapnie i wogóle jakoś za mm nie przepada chyba, coś tam przełyka, ale ile przy tym krzyku miłego dnia |
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
pokszyfka:jakie masz mm?moja enfamilem plula i tylko bebilon ha akceptuje?jaka masz butelke i jakiego smoka.ja mam dr browns i teraz smok nr 2.u mnie z butelki jadla bez klopotow ale smoka takiego do ssania nie rusza a wiele testowalam.aha jak miala okres ze z butli marudzila to najpierw na chwile cyc a potem szybko zmiana na butle.aha jak moja nie jest zbyt glodna i wybrzydza to Tz musi robic z siebie blazna w teatrze i zje.
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- ot to takie moje rady...mam dzis ambitny plan umycia okien ale na sama mysl mnie...
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka tragedia po prostu, maluchy sie wiercily, skrzeczaly i jadly co 1,5 godz
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
fatal mm bebiko, butelka avent, smok do butelki z 3 dziurkami... u nas tez cudowanie ze sposobami karmienia...
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
Cytat:
moje ok 180-200/ 2 m-ce... no coz ... placz i plac :P moja butli tez niet.. mamy TT i tam smoczki 2 sa od 6 m-ca i nie wiem czy smok jej nie pasi czy ze nie cyc ![]() :conf used:ja od rana pranie, sprzatanie, ciasto ... jeszcze spacer, final sprzatania czyli odkurzanie i od 20tej urodzinowi goscie ![]() ![]() ![]() kurde ale akcja.... http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...polsce,1775351 Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-03-24 o 10:45 |
|
|
|
|
#2080 |
|
Raczkowanie
|
Ah znowu te szczepionki ;( Lenie podalam wszystkie, jakie sa w kalendarzu szczepien w UK. Teraz sie powaznie zastanawiam i chyba odpuscimy sobie MMR, czyli odre, swinke i rozyczke, albo pomysle tylko odrze, sama nie wiem. Im wiecej czytam, tym bardziej jestem przerazona
![]() Dotychczas dostala skojarzona szczepionke obejmująca 5 chorób – błonica, tężec, krztusiec (koklusz), polio, Haemophilus influenzae b (Hib) - bakteria wywołująca zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. To w 10 i 14 tyg. Dodatkowo raz na pneumo i raz meningkoki. A za jakies 3 tygodnie ma dostac powtorke wszystkich 3 na raz ;( My 2 dni temu tez probowalismy butelki, bez skutku. Mala nie wypila chocby kropelki, tylko sie darla . Butelka aventu nie przeszla, wiec kupilam butle, ktora najlepiej imituje piers mamy:http://www.youtube.com/watch?v=FpDyYHo2zrg Kupilam ja na ebayu. Zobaczymy czy zostanie zaakceptowana. Lena z niej pila |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza dzis wszystkie pewnie spaceruja
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
wszystkie pewnie sie spacerujecie, a my kisimy sie jeszcze w domu
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Glam masz rację - taka pogoda, że aż grzech siedzieć w domu. My dziś z A. testowałyśmy nowy kojec w ogrodzie. I tak byłyśmy na dworze od ok. 11 do teraz Oczywiście nie cały czas tylko w kojcu ![]() Dziewczyny - jakie macie moskitiery na łóżeczko? Ja mam taką XXL uniwersalną (i na łóżeczko i na wózek), ale ona zakłada się tylko od góry, a między szczebelkami i tak mi jakieś muchy już zaczynają latać Potrzebowałabym taką moskitierę coś jak baldachim - wiecie gdzie można takie cudo dostać? I czy jest coś takiego?Edit. Znalazłam coś TAKIEGO Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-03-24 o 17:27 |
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() Aga sorki ze nudze ciagle o blenderze ale czy ten Twoj dobrze robi gladkie papki takie dla niemowlakow? bo dzis ogladalam w sklepach agd i ten zelmer ma ajmniejsze ostrze ze wszysrkich, pozostale philipsy, brauny, bosche maja wieksze i zakrzywione ostrza. ![]() uff my podalismy rotarix ale boje sie teraz szczepic na pneumo |
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
goldika spokojnie, pytaj ile chcesz, służę radą
więc tak - papki robi idealnie gładkie, takie jak słoiczkowe jedzenie bez problemu, tylko trzeba wcisnąć przycisk TORBO, albo miksować ciut dłużej na wolniejszych obrotach. |
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
hejka
ja dzisiaj wybyłam z małym na zakupy kupiłam sobie szafirowy żakiecik i czarną mini niewiem co mi odwaliło z tą mini hehehhewczoraj odwiedzili nas znajomi było super Mikuś poszedł spać a matka szaleństwo i rozpusta (czyt. chipsy, cola) heheh wasze dziecke też nie lubią owoców???? Mikołaj zupkami sie zajada a za owockami nie bardzo przepada nawet tymi kupnymi deserkami ![]() laski kiedy trzeba zmienić smoczek z 1 na 2 chodzi mi o butelki z Aventu?????????
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula to dawaj zdjecia nabytkow na fejsie
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np z czym sobie nie radzi etc.---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- basiula super, ze zakupy udane. dawaj fotki mini, najlepiej na sobie
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
może jutro jak ryjka umaluje troche i sie wystroje to tż mi pstryknie foto
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
i w klubie, bo nie mamy wszyscy fejsa
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi hmm ja póki co robiłam nim:
1. zupę krem -> wyszła super 2. obiadki dla A. -> wychodzą jak ze słoiczka 3. maklaserem (czy jak to tak się nazywa ) kroiłam cebulę do sałatki (wyszła ok - im dłużej będziesz miksować tym wyjdzie drobniejsza, a nawet coś jak jedzenie dla maluchów słoiczkowe), ogórki i paprykę też próbowałam, ale wychodzi taka ciapa, więc nie bardzo choć jak robię zapiekankę to i tak kroję tym, bo mi się nie chce kroić normalnie , czekoladę rozdrabnia do ciacha ok (tylko trzeba ją połamać, bo jak się da za duże kawałki to strasznie wali - więc tu minus, ale to raczej nie jest jakieś strasznie uciążliwe), jabłka surowe robi na muss super4. Próbowałam ubić pianę z jajek dołączoną trzepaczka i jakoś kiepsko sobie radziła, więc minus i choć "bez głowy" (jak to brzmi ) na forum
|
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
ale się za Wami stęskniłam!!! nie mam jak Was nadrobić a ostatnio nie mam kompletnie czasu, bo maly glut jest coraz bardziej absorbujący ... kurcze brakuje mi Was
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nic małemu nie jest po takiej rozpuście??? ech mi się trafił mega wrażliwiec
|
|
|
#2094 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lublin jest trochę zacofany jeżeli chodzi o nowe kolekcje ciuszków i butów. Wcześniej często jeżdziłam do Nadarzyna lub Łodzi a teraz nie za bardzo mogę z małą ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Podaję linka do strony Avent i tam trzeba kliknąc na ''butelka do karmienia Avent'' i są tam opisane na dole wszystkie rodzaje smoczków do butelek. Polecam zajrzec. |
|||
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
basiula moja zajada się jabłkiem i czasem jej mało...kupuje takie średnie, obieram na ćwiartki i na ścieram na tarce. dodaję łyżeczkę/2 kleiku ryżowego i wpyla aż się uszy trzęsą
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Asiol no niestety dzieci coraz bardziej absorbujace, moi tez by ciagle chcieli byc zabawiani i to najlepiej zeby mama trzymala na rekach a ktos wkolo skkal i tanczyl
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
Julka śpi już od 1,5 h a ja z nudów umieram i braku zajecia hahaha...
|
|
|
|
#2098 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witamy,
Lubię, gdy tyle piszecie. Lubię weekendy ![]() Baha, nie mart się, toż to wygoda dla Ciebie Cytat:
i cycki od razu wróciły do normy, a tak to usychały z tęsknoty. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Molaaa to kurcze ja nie rozumiem sprzecznosci
Gowniara dziecko zrobila i jednoczesnie zle ze sie odmladzasz? Po co gowniara ma sie odmladzac jesli jest gowniara??? Czy chodzi o to ze po urodzeniu dziecka najlepiej trwala a la lata 80 i w ogole cala taka stylizacja? Boze jakie piekne mlode mamuski spotykam wszedzie, ubrane modnie, uczesane, az mi wstyd ze ja sama tak podupadlam i ode mnie na kilometr zmeczenie i beznadzieja bije
|
#2100 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na ciebie tylko pała i zimna woda ja jak bym miała taką gromadke małych dziecków to bym sie chyba z piżamy nawet nie przebierała............ko bito ja Cie podziwiam jesteś moją GURU normalnie, że sama sobie bez chłopa tak radzisz ja przy Mikołaju, który jest naprawde grzecznym dzieckiem to wieczorem padam zmęczona nawet nie wiem po czym chyba zdziadziałam w ciąży bo kiedyś naprawde zapitalałam a teraz to jest nic przy tym a mam dni, że nic mi sie niechce...........na łebie mam odrosty bo niechce mi sie pomalować paznokcie niewiem kiedy ostatnio malowałam no ryjka dzisiaj umalowałam tak przy niedzieli co ostatnio robiłam po koniel lutego hhehe tak to też nic sie nie maluje.........ale mam ochote Ci wpier*olić seseseseses
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

i nie ma szans pospać.

. Butelka aventu nie przeszla, wiec kupilam butle, ktora najlepiej imituje piers mamy:

choć jak robię zapiekankę to i tak kroję tym, bo mi się nie chce kroić normalnie
Lublin jest trochę zacofany jeżeli chodzi o nowe kolekcje ciuszków i butów. Wcześniej często jeżdziłam do Nadarzyna lub Łodzi a teraz nie za bardzo mogę z małą