Nasze blogi kosmetyczna - cz. V - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 18:59   #2881
dimiti
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V

enn_ ja mam koleżankę w WB i mówiła, że to jest tak, że tabletki anty wypisuje na recepte gin i wtedy się za nie nie płaci, a jeżeli chodzi o typowe tabletki po to też gin zapisuje (a moze i nie? nie pamietam jak to mowila) i idziesz do apteki i musisz przy kobiecie łyknąć na miejscu, żeby było pewne, że sobie kupujesz a nie komuś

opowiadała mi właśnie raz bo była po takie, najlepsze jest to, że zażywa ona normalnie tabletki anty, do tego globulki dopochwowe i jeszcze prezerwatywy uzywaja! i jak raz im pekla to leciala wlasnie po te po...
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:12   #2882
tova1
Zakorzenienie

tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:13   #2883
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
A to dobre.
Temat do gazety "Bloggerki urodowe nie są urodziwe!"
u mnie to się sprawdza paznokcie tylko mam ładne to pokazuję

Ale dziś tematy przypomniałyście mi że w kwietniu idę na cytologię

Dziś się rozpisałam na blogu zakupy i miętowy lakier Vollare
Stary 2012-03-24, 19:14   #2884
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja brałam 2 lata Novynette i pod koniec 2 roku zaczęłam mieć plamienia między cyklami, zaczęłam się źle czuć, etc. - musiałam odstawić. Potem mi ginekolożka wykryła nadżerkę. Teraz już nie chcę wracać do tabletek, ale kiedyś pewnie będzie trzeba...

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:16   #2885
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
enn_ ja mam koleżankę w WB i mówiła, że to jest tak, że tabletki anty wypisuje na recepte gin i wtedy się za nie nie płaci, a jeżeli chodzi o typowe tabletki po to też gin zapisuje (a moze i nie? nie pamietam jak to mowila) i idziesz do apteki i musisz przy kobiecie łyknąć na miejscu, żeby było pewne, że sobie kupujesz a nie komuś

opowiadała mi właśnie raz bo była po takie, najlepsze jest to, że zażywa ona normalnie tabletki anty, do tego globulki dopochwowe i jeszcze prezerwatywy uzywaja! i jak raz im pekla to leciala wlasnie po te po...
Wow to się nazywa zapobiegliwość
Stary 2012-03-24, 19:19   #2886
enn_
Zakorzenienie

Cytat:

To było kilka lat temu, ale pamiętam nawet plakaty, że są apteki w których możesz otrzymać tabletki "po" za darmo i bez recepty.
Nie wiem jednak jak to wygląda chociażby ze strony prawnej. Z drugiej strony teoria często nierówna jest praktyce, a podejście młodych Brytyjczyków do seksu (ale też alkoholu itp.), cóż, wszyscy wiemy jakie jest.

IMHO to, co opisujesz - czyli używanie ze strachu przed ciążą wszystkiego naraz (w tym dość jednak szkodliwych tabletek "po") jest oznaką nieodpowiedzialności albo jakichś zaburzeń (fobii przed ciążą czy coś, takie rzeczy się leczy).
Inna sprawa, że dla mnie używanie pigułek + prezerwatyw jest czymś normalnym, a wręcz raczej jedynym właściwym, jeśli nie ma się stałego partnera, którego wyniki testu na HIV się widziało.
Stary 2012-03-24, 19:29   #2887
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez Mart_91 Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego raczej dalej będę łykać...komfort i spokój jest niesamowity

Ja biorę Cilest. Moje pierwsze - Yaz w ogóle mi nie podeszły, wysyp pryszczy nieziemski, źle się po nich czułam, a po tych przez pierwszy miesiąc jedynie miałam bóle głowy, a tak to bardzo dobrze się czuję...miesiąc temu skończyłam półroczną terapię Diane 35 i znów wróciłam do Cilestu.
Och, tyle tych mitów na temat pigułek powstało, że szok...
aaa to teraz sobie przypomniałam. To cilest działa na ciśnieniowców, ale on podwyższa delikatnie a nie obniża! źle wcześniej napisałam, jest dobry dla niskociśnieniowców, ja zawsze miałam niskie ciśnienie i często boli mnie głowa, zwłaszcza na zmiany pogody, a pamiętam że jak niecaly rok brałam cilest to mnie ani razu głowa nie bolała!
Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Ja też "uwielbiam" te wszystkie historie o tym jak ktoś zaszedł w ciążę z powodu tabletek.
Już pomijam fakt jak szkodliwe musi być branie tabletek nieregularnie i zapominanie o nich - takie rzeczy robią spustoszenie w organizmie, najwyraźniej jednak nie wszyscy sobie zdają z tego sprawę. To tak jak w Wielkiej Brytanii nastolatki używają tabletek "po" jak zwykłej antykoncepcji i niczym dziwnym nie jest, że jak szykują się jakieś święta i apteki będą pozamykane to przychodzą do nich i robią zapasy (bo w niektórych aptekach tabletki po można dostać za darmo, po prostu się je bierze i już, jak cukierki ;]).
W każdym razie podobnie, jeśli chodzi o skuteczność, sytuacja ma się w przypadku prezerwatyw, skuteczność ich jest taka niska przede wszystkim dlatego, że często popełnia się jakiś błąd, nawet nieświadomie, stosując je - to na pewno nie na moje nerwy.
Ja pigułek prędko pewnie nie odstawię, biorę je od prawie 2 lat, m.in. z powodu PMDD i nie chcę myśleć z czym wiązałoby się odstawienie.
Z kolei to gadanie o tym, że później nie można zajść w ciążę kojarzy mi się ze sfrustrowanymi katechetkami twierdzącymi, że każda antykoncepcja to zło.
A tak swoją drogą (nie jestem pewna, czy już tutaj o tym nie pisałam ) - reklamy Asecurelli mnie dobijają. Jeśli ktoś kupuje lek który ma zapobiec m.in. tyciu i spadku libido przy stosowaniu tabletek, to nie powinien odwiedzać apteki tylko lekarza.
lepiej tego nie można ująć
a z wytłuszczonym się zgadzam! tylko rzeczywiście, jak Kasia pisze, lepiej chyba kilka miesięcy odczekać po odstawieniu zeby organizm wrócił do formy! nie wiem, ze trzy miesiące? niedługo być może mi sie ta wiedza przyda )

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:29   #2888
Mart_91
Rozeznanie

GG do Mart_91

Cytat:

To gdyby wpadli byłoby to istne błogosławieństwo i cud Swoją drogą, ona to dopiero spokojnie śpi xD

18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi?
16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk...
12.03
Poprawki w makijażu? You need this in your life!
Mart_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:32   #2889
Candy Killer
Zakorzenienie

uuu jakie tematy

ja sobie nie wyobrazam polegac na samej prezerwatywie..chyba bym sie psychicznie wykonczyla :P ale tez nie wyobrazam sobie pigulek , prezerwatywy i globulek...noooo bez przesady hehe :P
biorac sie za "dorosle zabawy" trzeba miec swiadomosc co one niosa za soba jesli nie zadbamy o nasze bezpieczenstwo ale nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc

ide odkurzac :P podraznie troche sasiadki :P

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:34   #2890
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
biorac sie za "dorosle zabawy" trzeba miec swiadomosc co one niosa za soba jesli nie zadbamy o nasze bezpieczenstwo ale nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc
Dokładnie

Ktoś kiedyś miał w podpisie coś w tym stylu ''Uprawiając seks jesteś gotowy na dziecko''.
Może to nie jest dosłowna gotowość, ale psychicznie trzeba sobie zdawać sprawę, że wszystko się może zdarzyć
Stary 2012-03-24, 19:35   #2891
tova1
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam...ja jakoś nie mam siły wydać kilku dyszek na podkład mineralny, a bardzo chciałabym spróbować...jakoś mam zakodowane, ze minerały i tłusta cera=jedna wielka lipa...nie wiem skąd i czemu
Nic bardziej mylnego
Minerały właśnie lepiej się spisują na tłustej skórze.
Stary 2012-03-24, 19:38   #2892
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33116927]Tia, mam podobną znajomą - złorzeczy na tabsy, że nieskuteczne, że wpadła przez nie itd, a wcześniej co chwila się wkurzała sama na siebie, że "znowu zapomniała tabsa!"
Tabsy + odpowiedzialność już dają 100% skuteczności [/QUOTE]

Oj, to też nie jest 100%... Mam znajomą, uświadomioną, pilnującą się i myślącą, jeśli z tabsami mogłoby być coś nie tak prze antybiotyki, zioła czy inne wypadki. A mimo to w zeszłym roku urodziła śliczną córeczkę - przy odpowiedzialnym braniu tabletek anty Było, nie było - z ciążą trzeba się liczyć zawsze. Jeśli czujesz się dorosły na seks to czuj się dorosły i na dziecko, bo z konsekwencjami trzeba się liczyć...
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:41   #2893
tova1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasinisi Pokaż wiadomość

edit: ja śmigam w minerałach calutki okrągły rok
i ja też
Stary 2012-03-24, 19:50   #2894
Mart_91
Rozeznanie

GG do Mart_91

Dziewczęta mam nadzieję, że mi pomożecie...chciałabym założyć stronę na Facebooku dla mojego bloga...jeśli mam już swoje prywatne konto na FB i założę stronę na ten sam e-mail będzie jakieś widoczne powiązanie z tą stroną na moim prywatnym profilu? i w jakiej kategorii Wy zakładałyście? Marka, produkt -> Strona internetowa czy jak? Bo widziałam, że Dziewczyny miały jako blog osobisty, ale nie mogę takiej kategorii znaleźć...

12.03
Stary 2012-03-24, 19:55   #2895
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

ja w ciazy przytylam...18 kilogramow
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:55   #2896
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Dziewczęta mam nadzieję, że mi pomożecie...chciałabym założyć stronę na Facebooku dla mojego bloga...jeśli mam już swoje prywatne konto na FB i założę stronę na ten sam e-mail będzie jakieś widoczne powiązanie z tą stroną na moim prywatnym profilu? i w jakiej kategorii Wy zakładałyście? Marka, produkt -> Strona internetowa czy jak? Bo widziałam, że Dziewczyny miały jako blog osobisty, ale nie mogę takiej kategorii znaleźć...
Kategoria - Strony internetowe i blogi, a tam masz do wyboru Blog osobisty.
Powiązanie strony na fb do konta chyba będzie niewidoczne, o ile nie ustawisz sobie inaczej.
Stary 2012-03-24, 20:00   #2897
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Nie odebrałam tego jako atak
ja biorę 2,5 roku, ostatnio myślę o odstawieniu, ale pewnie się nie zdecyduję bo przy żadnej innej metodzie nie mogę spać spokojnie
Ja też już trzy lata biorę i jakoś nie mogę sobie wyobrazić odstawienia, z kilku powodów Ale mój gin, zmieniając mi pół roku temu na Asubtelę powiedział, że teraz już nie będę musiała robić przerwy, bo ta Asubtela ma nieco inny, "lżejszy" skład od Cyprestu, który brałam wcześniej, no i nie działa już tak "antytrądzikowo" niestety... Ale za to nie zatrzymuje wody w organizmie i faktycznie, mam wrażenie, że boczki przestały rosnąć

Cytat:
A tak swoją drogą (nie jestem pewna, czy już tutaj o tym nie pisałam ) - reklamy Asecurelli mnie dobijają. Jeśli ktoś kupuje lek który ma zapobiec m.in. tyciu i spadku libido przy stosowaniu tabletek, to nie powinien odwiedzać apteki tylko lekarza.
Przypomniało mi się jak kiedyś oglądałam tę reklamę z TŻ i palnęłam "A może by tak na próbę kupić raz....?", a TŻ na to: "Co?! I co ja zrobię z jeszcze większym libido u Ciebie?!" - był autentycznie przerażony

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Oj, to też nie jest 100%... Mam znajomą, uświadomioną, pilnującą się i myślącą, jeśli z tabsami mogłoby być coś nie tak prze antybiotyki, zioła czy inne wypadki. A mimo to w zeszłym roku urodziła śliczną córeczkę - przy odpowiedzialnym braniu tabletek anty Było, nie było - z ciążą trzeba się liczyć zawsze. Jeśli czujesz się dorosły na seks to czuj się dorosły i na dziecko, bo z konsekwencjami trzeba się liczyć...
No w sumie racja, ale powiedzmy, że przez tą odpowiedzialność rozumie się też ewentualną gotowość do przyjęcia konsekwencji. W moim przypadku tragedii z ciąży by nie było, ale oczywiście nie zdecydowalibyśmy się już na dziecko - musimy poczekać do momentu, gdzie będziemy w stanie się utrzymać, już na swoim, zapewniając dziecku co trzeba.

BTW, właśnie w mojej lodówce chłodzi się to - http://urodaizdrowie.pl/krem-z-zielonej-herbaty - i ciekawość mnie zżera, co z tego wyjdzie ^^
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 20:02   #2898
Mart_91
Rozeznanie

GG do Mart_91

Cytat:
Kategoria - Strony internetowe i blogi, a tam masz do wyboru Blog osobisty.
Powiązanie strony na fb do konta chyba będzie niewidoczne, o ile nie ustawisz sobie inaczej.
To mój FB jest chyba jakiś niedorobiony u mnie są takie kategorie (te główne) Lokalny biznes lub miejsce; Firma, organizacja lub instytucja; Marka lub produkt; Artysta, zespół lub osoba publiczna; Rozrywka; Strona dobroczynnej organizacji non-profit lub społeczności.

12.03
Stary 2012-03-24, 20:03   #2899
zoila
Klientka w krawacie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33119522]
Przypomniało mi się jak kiedyś oglądałam tę reklamę z TŻ i palnęłam "A może by tak na próbę kupić raz....?", a TŻ na to: "Co?! I co ja zrobię z jeszcze większym libido u Ciebie?!" - był autentycznie przerażony
[/QUOTE]

Biedny facet, jeszcze nie dałby rady

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 20:15   #2900
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33119522]Przypomniało mi się jak kiedyś oglądałam tę reklamę z TŻ i palnęłam "A może by tak na próbę kupić raz....?", a TŻ na to: "Co?! I co ja zrobię z jeszcze większym libido u Ciebie?!" - był autentycznie przerażony

No w sumie racja, ale powiedzmy, że przez tą odpowiedzialność rozumie się też ewentualną gotowość do przyjęcia konsekwencji. W moim przypadku tragedii z ciąży by nie było, ale oczywiście nie zdecydowalibyśmy się już na dziecko - musimy poczekać do momentu, gdzie będziemy w stanie się utrzymać, już na swoim, zapewniając dziecku co trzeba.

BTW, właśnie w mojej lodówce chłodzi się to - http://urodaizdrowie.pl/krem-z-zielonej-herbaty - i ciekawość mnie zżera, co z tego wyjdzie ^^[/QUOTE]

To ja tak miałam pierwsze dwa lata tabletek - potem tendencja spadkowa przez kolejne dwa i pół roku, praktycznie do zera mi spadło. W ogóle mam wrażenie, że po tych 4 latach ten Cilest co go brałam przestał mi działać w sensie korzyści pobocznych - ostatnie 9 miesięcy miałam straszne bóle przy krwawieniu (czego nie miałam wcześniej praktycznie), znowu zaczęły mi wyskakiwać niespodzianki na twarzy, zbierałam wodę strasznie (z czym też wcześniej problemów nie miałam). Teraz mija 6ty tydzień od odstawienia, libido powoli się budzi, a na resztę spraw czekam aż się ustabilizują...
Stary 2012-03-24, 20:17   #2901
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
To ja tak miałam pierwsze dwa lata tabletek - potem tendencja spadkowa przez kolejne dwa i pół roku, praktycznie do zera mi spadło. W ogóle mam wrażenie, że po tych 4 latach ten Cilest co go brałam przestał mi działać w sensie korzyści pobocznych - ostatnie 9 miesięcy miałam straszne bóle przy krwawieniu (czego nie miałam wcześniej praktycznie), znowu zaczęły mi wyskakiwać niespodzianki na twarzy, zbierałam wodę strasznie (z czym też wcześniej problemów nie miałam). Teraz mija 6ty tydzień od odstawienia, libido powoli się budzi, a na resztę spraw czekam aż się ustabilizują...
To ja tu się męczę z pielęgnacją twarzy, a te mają piękną cerę dzięki pigułom. Idę się zabić...

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-24, 20:20   #2902
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
To ja tu się męczę z pielęgnacją twarzy, a te mają piękną cerę dzięki pigułom. Idę się zabić...
Niestety, mimo tabsów mam cerę jak zaminowany Wietnam, więc...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 20:20   #2903
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Spoko, ja teraz też na pigsowej banicji, więc muszę się męczyć z tradycyjną (mniej lub bardziej) pielęgnacją wczoraj spróbowałam umyć twarz olejem i byłam totalnie zaskoczona, bo twarz była bardzo gładka i czyściutka, a nawet bym powiedziała że lekko ściągnięta będę próbować dalej i zobaczę czy pozbędę się tego najazdu obcych z mojego czoła...
Stary 2012-03-24, 20:21   #2904
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie idź się zabić, tylko jeśli masz poważny problem to do endokrynologa śmigaj.
Stary 2012-03-24, 20:25   #2905
zoila
Klientka w krawacie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33119930]Niestety, mimo tabsów mam cerę jak zaminowany Wietnam, więc... [/QUOTE]

No moją przejechał kombajn,a traktor z naczepą poprawił

Cytat:
Spoko, ja teraz też na pigsowej banicji, więc muszę się męczyć z tradycyjną (mniej lub bardziej) pielęgnacją wczoraj spróbowałam umyć twarz olejem i byłam totalnie zaskoczona, bo twarz była bardzo gładka i czyściutka, a nawet bym powiedziała że lekko ściągnięta będę próbować dalej i zobaczę czy pozbędę się tego najazdu obcych z mojego czoła...
Czytałam straszne rzeczy o OCM- że początkowo cacy, a potem jest inwazja. Ale co skóra to inna reakcja

Cytat:
Nie idź się zabić, tylko jeśli masz poważny problem to do endokrynologa śmigaj.
Aż tak poważnego problemu nie mam. To znaczy mam, ale chyba z głową bardziej . Marzy mi się cera, jak z okładki, a dopiero teraz do mnie dochodzi, że tam 3 kilko fotoszopa jest. Poza tym nie znoszę lekarzy

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-24, 20:28   #2906
kasiaj85
Moderator

Cytat:
No moją przejechał kombajn,a traktor z naczepą poprawił

Czytałam straszne rzeczy o OCM- że początkowo cacy, a potem jest inwazja. Ale co skóra to inna reakcja

Aż tak poważnego problemu nie mam. To znaczy mam, ale chyba z głową bardziej . Marzy mi się cera, jak z okładki, a dopiero teraz do mnie dochodzi, że tam 3 kilko fotoszopa jest. Poza tym nie znoszę lekarzy
spróbuj Flavo c ) mi bardzo pomogło

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 20:29   #2907
Mart_91
Rozeznanie

GG do Mart_91

Cytat:
Dokładnie, zależy od cery Ja stosuję OCM już ładnych parę miesięcy a mam trądzik i tendencję do zapychania...i cera mi się znacznie poprawiła, żadnego wysypu nie mam i nie miałam

12.03
Stary 2012-03-24, 20:30   #2908
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
spróbuj Flavo c ) mi bardzo pomogło
Nie znam, ale pędzę poczytać cóż to

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-24, 20:31   #2909
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Dokładnie, zależy od cery Ja stosuję OCM już ładnych parę miesięcy a mam trądzik i tendencję do zapychania...i cera mi się znacznie poprawiła, żadnego wysypu nie mam i nie miałam
No ja liczę na to, że nawet jeśli mi się pogorszy to będzie to chwilowe pogorszenie 'oczyszczające', bo już serio mi ręce opadają. Jak oleje nie pomogą to zostanie mi powrót do drożdży chyba tylko...
Stary 2012-03-24, 20:32   #2910
Mart_91
Rozeznanie

GG do Mart_91

Cytat:
No ja liczę na to, że nawet jeśli mi się pogorszy to będzie to chwilowe pogorszenie 'oczyszczające', bo już serio mi ręce opadają. Jak oleje nie pomogą to zostanie mi powrót do drożdży chyba tylko...
Do drożdzy w jakiej postaci?

12.03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości