|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V
enn_ ja mam koleżankę w WB i mówiła, że to jest tak, że tabletki anty wypisuje na recepte gin i wtedy się za nie nie płaci, a jeżeli chodzi o typowe tabletki po to też gin zapisuje (a moze i nie? nie pamietam jak to mowila) i idziesz do apteki i musisz przy kobiecie łyknąć na miejscu, żeby było pewne, że sobie kupujesz a nie komuś
opowiadała mi właśnie raz bo była po takie, najlepsze jest to, że zażywa ona normalnie tabletki anty, do tego globulki dopochwowe i jeszcze prezerwatywy uzywaja!
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale dziś tematy przypomniałyście mi że w kwietniu idę na cytologię ![]() Dziś się rozpisałam na blogu zakupy i miętowy lakier Vollare |
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam 2 lata Novynette i pod koniec 2 roku zaczęłam mieć plamienia między cyklami, zaczęłam się źle czuć, etc. - musiałam odstawić. Potem mi ginekolożka wykryła nadżerkę. Teraz już nie chcę wracać do tabletek, ale kiedyś pewnie będzie trzeba...
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jednak jak to wygląda chociażby ze strony prawnej. Z drugiej strony teoria często nierówna jest praktyce, a podejście młodych Brytyjczyków do seksu (ale też alkoholu itp.), cóż, wszyscy wiemy jakie jest. IMHO to, co opisujesz - czyli używanie ze strachu przed ciążą wszystkiego naraz (w tym dość jednak szkodliwych tabletek "po") jest oznaką nieodpowiedzialności albo jakichś zaburzeń (fobii przed ciążą czy coś, takie rzeczy się leczy). Inna sprawa, że dla mnie używanie pigułek + prezerwatyw jest czymś normalnym, a wręcz raczej jedynym właściwym, jeśli nie ma się stałego partnera, którego wyniki testu na HIV się widziało.
|
|
#2887 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() a z wytłuszczonym się zgadzam! tylko rzeczywiście, jak Kasia pisze, lepiej chyba kilka miesięcy odczekać po odstawieniu zeby organizm wrócił do formy! nie wiem, ze trzy miesiące? niedługo być może mi sie ta wiedza przyda )
|
||
|
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą, ona to dopiero spokojnie śpi xD
"...Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem..." 18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi? 16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk... 12.03 Poprawki w makijażu? You need this in your life!
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
uuu jakie tematy
ja sobie nie wyobrazam polegac na samej prezerwatywie..chyba bym sie psychicznie wykonczyla :P ale tez nie wyobrazam sobie pigulek , prezerwatywy i globulek...noooo bez przesady hehe :P biorac sie za "dorosle zabawy" trzeba miec swiadomosc co one niosa za soba jesli nie zadbamy o nasze bezpieczenstwo ale nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc ide odkurzac :P podraznie troche sasiadki :P
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś kiedyś miał w podpisie coś w tym stylu ''Uprawiając seks jesteś gotowy na dziecko''. Może to nie jest dosłowna gotowość, ale psychicznie trzeba sobie zdawać sprawę, że wszystko się może zdarzyć
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Minerały właśnie lepiej się spisują na tłustej skórze. |
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33116927]Tia, mam podobną znajomą - złorzeczy na tabsy, że nieskuteczne, że wpadła przez nie itd, a wcześniej co chwila się wkurzała sama na siebie, że "znowu zapomniała tabsa!"
![]() Tabsy + odpowiedzialność już dają 100% skuteczności [/QUOTE]Oj, to też nie jest 100%... Mam znajomą, uświadomioną, pilnującą się i myślącą, jeśli z tabsami mogłoby być coś nie tak prze antybiotyki, zioła czy inne wypadki. A mimo to w zeszłym roku urodziła śliczną córeczkę - przy odpowiedzialnym braniu tabletek anty Było, nie było - z ciążą trzeba się liczyć zawsze. Jeśli czujesz się dorosły na seks to czuj się dorosły i na dziecko, bo z konsekwencjami trzeba się liczyć...
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęta mam nadzieję, że mi pomożecie...chciałabym założyć stronę na Facebooku dla mojego bloga...jeśli mam już swoje prywatne konto na FB i założę stronę na ten sam e-mail będzie jakieś widoczne powiązanie z tą stroną na moim prywatnym profilu? i w jakiej kategorii Wy zakładałyście? Marka, produkt -> Strona internetowa czy jak? Bo widziałam, że Dziewczyny miały jako blog osobisty, ale nie mogę takiej kategorii znaleźć...
"...Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem..." 18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi? 16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk... 12.03 Poprawki w makijażu? You need this in your life!
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ciazy przytylam...18 kilogramow
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiązanie strony na fb do konta chyba będzie niewidoczne, o ile nie ustawisz sobie inaczej. |
|
|
|
|
#2897 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale mój gin, zmieniając mi pół roku temu na Asubtelę powiedział, że teraz już nie będę musiała robić przerwy, bo ta Asubtela ma nieco inny, "lżejszy" skład od Cyprestu, który brałam wcześniej, no i nie działa już tak "antytrądzikowo" niestety... Ale za to nie zatrzymuje wody w organizmie i faktycznie, mam wrażenie, że boczki przestały rosnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
BTW, właśnie w mojej lodówce chłodzi się to - http://urodaizdrowie.pl/krem-z-zielonej-herbaty - i ciekawość mnie zżera, co z tego wyjdzie ^^ |
|||
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Klientka w krawacie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33119522]
Przypomniało mi się jak kiedyś oglądałam tę reklamę z TŻ i palnęłam "A może by tak na próbę kupić raz....?", a TŻ na to: "Co?! I co ja zrobię z jeszcze większym libido u Ciebie?!" - był autentycznie przerażony ![]() [/QUOTE] Biedny facet, jeszcze nie dałby rady
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33119522]Przypomniało mi się jak kiedyś oglądałam tę reklamę z TŻ i palnęłam "A może by tak na próbę kupić raz....?", a TŻ na to: "Co?! I co ja zrobię z jeszcze większym libido u Ciebie?!" - był autentycznie przerażony
![]() No w sumie racja, ale powiedzmy, że przez tą odpowiedzialność rozumie się też ewentualną gotowość do przyjęcia konsekwencji. W moim przypadku tragedii z ciąży by nie było, ale oczywiście nie zdecydowalibyśmy się już na dziecko - musimy poczekać do momentu, gdzie będziemy w stanie się utrzymać, już na swoim, zapewniając dziecku co trzeba. BTW, właśnie w mojej lodówce chłodzi się to - http://urodaizdrowie.pl/krem-z-zielonej-herbaty - i ciekawość mnie zżera, co z tego wyjdzie ^^[/QUOTE] To ja tak miałam pierwsze dwa lata tabletek - potem tendencja spadkowa przez kolejne dwa i pół roku, praktycznie do zera mi spadło. W ogóle mam wrażenie, że po tych 4 latach ten Cilest co go brałam przestał mi działać w sensie korzyści pobocznych - ostatnie 9 miesięcy miałam straszne bóle przy krwawieniu (czego nie miałam wcześniej praktycznie), znowu zaczęły mi wyskakiwać niespodzianki na twarzy, zbierałam wodę strasznie (z czym też wcześniej problemów nie miałam). Teraz mija 6ty tydzień od odstawienia, libido powoli się budzi, a na resztę spraw czekam aż się ustabilizują... |
|
|
|
#2901 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#2902 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj spróbowałam umyć twarz olejem i byłam totalnie zaskoczona, bo twarz była bardzo gładka i czyściutka, a nawet bym powiedziała że lekko ściągnięta będę próbować dalej i zobaczę czy pozbędę się tego najazdu obcych z mojego czoła...
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2905 | ||
|
Klientka w krawacie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33119930]Niestety, mimo tabsów mam cerę jak zaminowany Wietnam, więc...
[/QUOTE]No moją przejechał kombajn,a traktor z naczepą poprawił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Marzy mi się cera, jak z okładki, a dopiero teraz do mnie dochodzi, że tam 3 kilko fotoszopa jest. Poza tym nie znoszę lekarzy
|
|
#2906 | |
|
Moderator
|
Cytat:
) mi bardzo pomogło |
|
|
|
|
#2907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja stosuję OCM już ładnych parę miesięcy a mam trądzik i tendencję do zapychania...i cera mi się znacznie poprawiła, żadnego wysypu nie mam i nie miałam
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Klientka w krawacie
|
Nie znam, ale pędzę poczytać cóż to
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
No ja liczę na to, że nawet jeśli mi się pogorszy to będzie to chwilowe pogorszenie 'oczyszczające', bo już serio mi ręce opadają. Jak oleje nie pomogą to zostanie mi powrót do drożdży chyba tylko...
|
|
|
|
#2910 |
|
Rozeznanie
|
Do drożdzy w jakiej postaci?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i niczym dziwnym nie jest, że jak szykują się jakieś święta i apteki będą pozamykane to przychodzą do nich i robią zapasy (bo w niektórych aptekach tabletki po można dostać za darmo, po prostu się je bierze i już, jak cukierki ;]).

tylko rzeczywiście, jak Kasia pisze, lepiej chyba kilka miesięcy odczekać po odstawieniu zeby organizm wrócił do formy! 

Swoją drogą, ona to dopiero spokojnie śpi xD