|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4893 | ||
Zakorzenienie
|
tak tak odpoczne aż za nadto bo będzie siędział tam do świąt prawie do świąt ale bożego narodzenia
![]() Cytat:
Ale Twój tz też coś ostatnio często wyjeżdża Co to za jakiś wirus opanował nasze dzieci zdrówka życzę Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Libra nie raz tak ma że wcale nie jeździ a nie raz cały czas , ale już chyba przywykłam . jego to wkurza . jak siedziałam w domu to z nim czasem jeździłam
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie było Mika to też jeździłam do pracy ,ale teraz jakoś sobie nie wyobrażam zostawić takiego malucha. W sumie się już przyzwyczaiłam ale smutno trochę samemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Wtajemniczenie
|
no babki, przeczytalamprzedostatnią stronę a na ostatnia jużnie mam czasu -- czekamnie stos prasowania. Ale adrem. Na zniżkę w H&M kupon na stronie i trzeba kupić na dziecięcym za min. 100zł, i jak się tak zrobi to zniżka podobno na wszystko czyli i sobie mozńa coś dokupić,żeby nie bylo szkoda
![]() o zniżce w reserved wiecie oczywiście? A jak Wasze dzieci takie wielkie to moze macie jakies fajnemalo używane ciuszki np na lato. my nosimy dopiero 86.(sukienkę dla Asi w HM kupilam w tamtym roku i wymienilam nawiększa bo pomyślalam,że do lata trochę i nie dorosla- nosila taką za kolano - teraz ma fajną tuniczkę ![]() ![]() Ktoś pytal mnie o książkę - a prosz e bardzo Christopher Green Poskramianie malego dziecka - polecam, fajnsię czyta ![]() POP, hmmm, jest jeszcze jeden sposob ale nie wiem czy u was to by przeszło - może Twoj facet sciągac to mleczko ( nie, nie jestem zboczona, serio tak jest, to delikatniejsze chyba niz rozmasowywanie) -się zastanawiam czy dobrze ze to napisalam,ale wybaczcie mi... Niektórzy panowie naprawdę przejmują się rolą i sa pomocni dla żonki... Dzięki za przepis na ciasto. Uwielbiam plesniaka i nie miałam pojęcia że taki lątwy. Wyjdzie z mrożonymi malinami?? Mam mnostwo. zdrówka dla chorujących, moja szarańcza szczęśliwie zdrowa zwykle. Katarek jest oczywiscie, ale większych przygód na szczęście nie mamy. BYc może odrobią w przedszkolu... idę prasowac :/..... Edytowane przez martuko Czas edycji: 2012-03-23 o 23:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
libra ja ci 2wspolczuje ,w sumie wam.
Moja mama 25 z ojcem przyjezdnym tylko on co 2 tyg na weekendy przyjezdzal. My sie sprawdzilismy,ze owszem wkurzamy sie drzemy na siebie mordy :P ale zdecydowanie na zycie na odleglosc sie po prostu nie nadajemy. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- nie mniej jednak ten wyjazd jego w tamtym momencie byl bardzo dobrym doswiadczeniem,darlismy koty ze soba w tamtym okresie,polecam na zlepienie zwiazkow,wysla faceta w ☠☠☠☠u:P
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
o mammoooooooooooo.. juz 10 a tu cisza..
ja tez tylko chwilke Michasia juz biega na podwórku ja dzis mam wykłady wiec nie jechałam bo musze napisac na jutro prace i w formie multimedialnej zrobic... a jeszcze dzis jedziemy na 3 latka do kuzyna
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
Spałam jak zabita do 10.30. Tz wstał z Michałem po 6. No i znów gorączka
![]()
#4901 |
Zakorzenienie
|
Taka piękna pogoda a tyle dzieciaci się nam pochorowało
![]() My również chorzy ![]() ![]() ![]() Szukamy mieszkania ale nie znaleźliśmy nic spcejalnego, jedno było fajne i juz nawet prawie podpisaliśmy umowę przedwstępną ale jak kobiecina oznajmiła mam że chce pieniądze przed aktem notarialnym to zwatpiliśmy i zrezygnowaliśmy ![]() ![]()
#4902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety!
Gabrysia właśnie zasnęła i postanowiłam zajrzeć co słychać tutaj. Wieczorami jak siadam i mam zamiar coś napisać, to zanim wszystko przeczytam to oczy mi się zamykają i już mi się nie chce odpisywać. Mam spore zaległości i nie wszystko pamiętam, ale - dziękuję komuś (nie pamiętam kto to był ![]() - Asiulek, z tym snem nic się nie poprawiło niestety i żaden specjalista nie powiedział nic konstruktywnego. Jak słyszę od lekarza-ponoć fachowca od dzieci właśnie- że "ona ma taki nawyk" (nawyk!!!!!) to mam ochotę tę babę ubić na miejscu! Całe szczęście, że wizyta na NFZ była, bo chyba bym nie zapłaciła za takie bzdury! Moje dziecko nie ma co robić i wyrobiło sobie nawyk zarywania sobie nocy ![]() - zazdroszczę Wam czasu i chęci na pieczenie, gotowanie, że o bieganiu i ćwiczeniach nie wspomnę-ja ledwno wyrabiam z normalnym dniem... - na froncie TZ-ja wciąż nieciekawie-krótko mówiąc role nam się nieco odrwóciły: teraz ja staram się łapać pozytywy różnych sytuacji, wyciszyłam się trochę i uspokoiłam, a TZ jakby "został w tyle"-nie chce mi się rozpisywać. Tak czy inaczej, nie jest fajnie i najgorsze jest to, że na Gabrysię to też ma wpływ choć staramy się być przy niej "normalni". Mijający tydzien był dla nas-głównie dla Gabrysi i dla mnie dość emocjonalnie wyczerpujący- młoda poszła pierwszy tydzień do przedszkola! Pierwszy dzień był super, ale drugiego zaczęły się schodki (wiedziałam, że taki moment nastąpi, ale nie przewidziałam, że tak szybko-myślałam, że może tak po tygodniu...)- od wtorku praktycznie do wczoraj płakała trochę w przedszkolu, dwa dni rano mówiła, że nie chce tam iść ale w końcu chodziła codziennie. W czwartek było naprawdę ciężko-słyszałam jak mocno płacze i stojąc za drzwiami nie wiedziałam czy uciekać czy iść po nią, machnąć na wszystko ręką i ją zabrać. Tylko, że wtedy powrotu pewnie by nie było, dlatego jednak została tam. Wczoraj było już lepiej, płakała tylko chwilę jak TZ wyszedł, a potem było w porządku. Mam nadzieję, że po weekendzie jakoś uda się wrócić. Póki co zostawiamy ją tylko do 13 kiedy to maluchy po obiedzie idą spać-wtedy ona wraca na drzemkę do domu. Planuję tak robić jeszcze z tydzień, dwa, a potem może uda się ją "przespać" w przedszkolu. Dla mnie te wyprawy do przedksz. były też wykańczające, bo poza piątkiem to ja z nią jeździłam i ją odbierałam-na zewnątrz uśmiech i zachęcanie, że będzie fajnie i wesoło, a w środku strach, że znów będzie płacz i smutek. Na szczęście właśni w tym tygodniu zaczęli wychodzuić na plac zabaw więc ona jest zadowolona no i upatrzyła sobie jedną "ciocię", której prawie na krok nie odstępuje (biedaczka ![]() Druga sprawa z tego tygodnia jest taka, że na 80% kupujemy ogródek działkowy! Strasznie mnie to cieszy, choć nie znam się na tym zupełnie i nie wiem czy podołam, ale chodziło to za mną od paru lat, co roku wiosną szlag mnie trafiał na ten blok. Działkę wypatrzyłam sama w środę-oglądając jedną dowiedziałam się, że sąsiednia jest na sprzedaż-w duuuuuuużo lepszym stanie iw dodatku przekopana-tylko trawę siać. Minus jest taki, że musimy tam doprowadzić prąd i na razie nie wiemy jak się do tego zabrać. Ale jak się wszyskot uda to WRESZCIE będę miała "swoje" świeże powietrze!!!!! Wszystkie wydarzenia z tego tygodnia i pewnie inne poukrywane stresy sprawiły, że w czwartek prawie zasłabłam. Musiałam odwołać korepetycje, które dopiero co zaczęłam, bo wyszłam tylko na chwilę połkknąć tabletkę na ból brzucha (spodziewałam się okresu) i już do pokoju nie wróciłam. Usiadłam w kuchni, zrobiło mi się słabo, mrowiły mi dłonie, mroczki przed oczami i nie wiedziałam czy zemdleję czy będę wymiotować. Obrzydliwe uczucie! Nie wiem co to było, przeszło po godzinie leżenie w bezruchu i 2 nospach. Oby nie wróciło!
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do działki - fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
no nie jest lekko szczególnie psychicznie
![]() Cytat:
Zdrowia życzę Lind Twojemu też Mrowak podejrzewam że żaden lekarz wam nic innego nie powie na temat spania ,nie które dzieci się czasem budzą do kilku lat ,czasem stresy dnia wpływają na spanie w nocy ale zazwyczaj jest to przejściowe. Bez robienia jakichś specjalistycznych badań nic innego nie usłyszycie od lekarzy. Fajnie że kupujecie działkę ,pewnie będziecie tam spędzać każdą wolną chwilę ,super jest mieć kawałęk swojego ogródka i "czystego powietrza" a po kolei się dowiecie wszystkiego co z tym prądem. Bao a kto wie czy nie polubisz uprawy pomidorów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Mrowak - Gabrysia się przyzwyczai choć cięzko jest jak dziecko płacze za drzwiami. Ty jesteś dzielna kobitka skoro w takim stanie ja zostawiłaś.
Super z działką, nie musisz sie na tym znać, wystarczy jak zasiejesz trawę i będzie ok. Mi się marzy taka działeczka ale u nas są takie ceny ze oszaleć można. Gabrysia w końcu zacznie przesypiać noce spokojnie. Aneczka - pamiętajcie żeby sprawdzić przed podpisaniem umowy wszystkie zaświadczenia o niezaleganiu z opłatami. Koleżanka ostatnio sprzedawała mieszkanie i takowe przedstawiała chętnym kupującym. Tż jak kupował mieszkanie to umowa przedwstępna była spisana u notariusza i dostali zadatek w gotówce do ręki. Reszta miała wpłynąć przelewem po uruchomieniu kredytu. Oczywiście pojawiły się też terminy opuszczenia mieszkania i wymeldowania. Zresztą Wy chyba jesteście świeżo po sprzedazy swojego więc cały czas jesteście na czasie ![]()
#4908 | ||
Zakorzenienie
|
mrówciu mam nadzieje że Gabi szybko przywyknie do przedszkola
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie macie ceny za działkę? Cytat:
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam świadomość że napięta atmosfera w domu ma wpływ na dziecko, dzieciaczki są za bystre, ja od kilku dni co czuje sie nie ciekawie Amelia chodzi za mna i payta "Mama co ci jest", albo "Mamo boli?" Kochane istotki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Aneczka przy spisaniu umowy przedwstępnej my robiliśmy wpłatę, a w akcie notarialnym było uwzględnione że ma moc po przelaniu pieniędzy na konto tych co mieszkanie sprzedają.
Libra współczuję Tobie że teraz sama zostaniesz ![]() I nie wiem jakby tu zacząć, ... Ja dzisiaj mam koszmarny dzień, dzień z horroru, co chwila ryczę. Pojechaliśmy z dziećmi do stadniny koni rowerami, żeby Eryk pojeździł koniem, i było źle zapięte siodło, i spadł centralnie na twarz ![]() ![]() ![]() Osobna historia co było na izbie przyjęć w szpitalu, co ☠☠☠☠a jedna mi dokumenty każe wszystkie przedstawiać, a dziecko dalej leży na kozetce w poczekalni i krwawiącą buzią, opieprzyłam. Przysłali lekaża nosze. I młode został w szpitalu w tomografie wyszło że ma uszkodzenie kręgosłupa, drugi kręg mu się przesunął, twarz, to nawet nie opiszę jak wygląda, i rękę mają mu jeszcze prześwietlać bo nie może nią ruszać. Zęby ma na szczęście na swoim miejscu. Jeszcze czeka na szycie wargi od środka, i czyszczenie ![]() ![]() I teraz naprawdę poważnie się zastanawiam czy wogle kupować ten rowerek biegowy dla drugiego, lekarz powiedział że może nam młody podziękować za dobry kask, bo inaczej by mu czaszka pękła
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się ciepło.
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
madzia, strasznie mi przykro
![]()
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
madzia wspolczje... masakra jakas przesylam fluidy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Madzia - strasznie mi przykro. Ucałuj młodego i życz zdrowia. Trzymaj się
![]() Cytat:
Co do prądu to koleżanka miała super działkę bez prądu i jakoś szczególnie nie odczuwało się jego braku. Mieli butlę gazową i lampę naftową itp. Zbierali się do załozenia, zbierali że nie zdążyli bo im autostradę tam wybudowali ![]() Pociągnięcie prądu to spore koszty.
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
madzia trzymam
![]()
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oczywiście jestem z Wami, trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() a ja własnie zamówiłam dzis rowerek biegowy http://allegro.pl/show_item.php?item=2220268428 kasku oczywiscie nie ![]() ![]()
![]() |
#4918 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a my nie mamy kasku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
Madzia, dołączam i moje fluidy dla młodego!!!!!
ta którą wynalazłam jest na ogródkach, na których zawsze chciałam mieć działkę: można spokojnie dojść pieszo-nawet młoda da radę myślę-obok fajnego stawu z kaczkami, łabędziami i mnóstwem trawy do biegania,a obok tego stawu duzy plac zabaw, chyba zaledwie dwa lata temu przeszedł generalny remont, a jeszcze plus jest taki, że za tymi działkami jest przedszkole Gabrysi. Zależało mi właśnie ba tym miejscu, żeby jak młoda będzie wracać z przedszkola móc sobie jeszcze na działkę wskoczyć bądź jak ją odwiozę to zamiast do domu jechać sobie na działkę i tam robić tłumaczenia-rozmarzyłam się już.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.