|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
no ja nie narzekam troche mam na pienku z ordynatorem bo mnie wkurzyl i generalnie sie omijamy, ale juz sie tam powoli czuje jak w domu :P bardzo lubie ta kameralnosc tego szpitala, no i ma certyfikat "szpital bez bólu" ![]() ![]() Powaznie jak przyjedziesz rodzic to Cie nie przyjma? wydaje mi sie ze byly tam dziewczyny spoza tez... Edytowane przez Ando Czas edycji: 2012-03-24 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- kurcze zaczynam czuc kopniaki juz powyżej pępka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Rozeznanie
|
kolezanka mi napisala ciekawa uwage: Odnosnie homeopatii i diety wogule.
"chodzi o wchłanianie, odpowiednia dieta, a właściwie wykluczenie niektórych składników (z reguły jest to mleko, mąka pszenna) poprawia zdecydowanie funkcjonowanie organizmu, m.in ukrwienie. Nasz znajomy w wieku 36 lat miał udar mózgu wtórnie ukrwotoczniony. po tym w części płata mózgu powstał krwiak, który stwarzał ryzyko ponownego udaru i w przypadku znajomego śmierci. Wcześniej pił duzo mleka i jadał dość tłusto i jak większość z nas "niezdrowo". po wykluczeniu niektórych składników,w jego przypadku przede wszystkim mleka krwiak zaczął sie wchłaniac. Nie bez powodu, kiedy już jest bardzo źle nawet lekarze konwencjonalni zalecają pewne ograniczenia żywieniowe (choć niestety rzadko to robią) . Ja przez dwa lata umierałam z bólu- brzucha, lekarze nie mogli znaleźć przyczyny i zostawili mnie z moimi dolegliwościami- "bo po prostu tak mam". Okazało sie że mam nabytą nietolerancję laktozy (nikt nie wpadł ,zeby mnie zapytc co jem i co moze mi szkodzic), ale to dopiero oczywiscie przez lekarza niekonwencjonalnego, ktory po prostu zaproponowal,zebym odstawila na jakis czas produkt ktory czesto spozywam, zaczelam od mleka no i sie okazalo,ze to to. Ja naprawde bardzo wierzę w to, bo po prostu czuję to na własnej skórze. Ale trzeba pamietac, ze w przypadku takiego leczenia bardzo wazna jest konsekwencja i obserwacja." |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale da sie zrobic, ja w poprzednich ciazach wybieralam sie 1x do jednej Pani doktor a potem sie na nia powolywalam ze jestem jej pacjetka i dzieki temu mialam np darmowa sale porodowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Ja też czuję kopniaki wysoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 |
Wtajemniczenie
|
ja też już nad pępkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3940 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Nie miałam dostępu do internetu przez 5 dni. Melduję się tylko że żyję, chociaż ledwo, ledwo... Jestem wykończona i chyba idę spać, jutro się odezwę. Stron do nadrobienia - 52, nawet nie próbuje nadrabiać, mam nadzieję że u Was wszystko ok. Do jutra Mamuśki.
#3941 |
Zakorzenienie
|
hej wpadam sie zameldowac, troche podczytalam, przykro mi z powodu Waszych dolegliwosci i smutkow, ciesze sie z udanych wizyt, gratuluje corek oraz synkow.
jestem juz prawie po remoncie, zostaly drobne kosmetyczne poprawki. mala mnie kopie strasznie mocno, dzis znowu podskakiwal mi brzuch. Czuje sie srednio, w pracy troche lepiej jakby. Zrobilam sie strasznie marudna i humorzasta, dzisiaj sie poplakalam bo tz mi porysowal buta.... no coz, hormony. W piatek lece do PL moze troche dojde do siebie, w sobote mam umowiona wizyte u ginekologa. Brzuch mi rosnie strasznie mam wrazenie ze z dni na dzien jest coraz wiekszy. To tyle co u mnie. caluje do zas. |
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
ja tez. ale i pokłóciłam sie z TŻtem, poważnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ad. 2 Magnefar B6, bo Biotter mi się skończył, w aptece internetowej nie było. Ad. 3 Nie. Biorę Sorbifer Durules. To żadna nowość i właśnie z tego wynika podział na porodnienie i poród przedwczesny. Granicą jest chyba 22 tc. i waga dziecka 500g, tylko co to za życie z wieloma narządami nie do końca rozwiniętymi? ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale tak, bardzo, bardzo poważnie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Zakorzenienie
|
napił sie i awantura nadal trwa, nie wiem czy dziś zasne, lepiej wyłącze kompa, bo nawet o wizaz ma teraz pretensje...
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dowiedziałam się że dostanę w czerwcu dwie relamówki ciuszków po dziewczynkach tylko że z trochę większymi rozmiarami niż te najmniejsze ![]() ![]() ![]() Ja już tak wyprzedzam w czasie... ale słyszałam że są super kropelki w Niemczech na kolki, jakieś ziołowe... bardzo zachwalane przez mamy na różych forach. Moja siostra przy pierwszym synku miała masakre przez kolki, przy drugim właśnie strosowała te krople (nazwy nie mam ale się dowiem) dawała mniejsze dawki niż zalecane a i tak kolek nie było, więc chyba działają. Jak o tym usłyszałam byłam gotowa też je kupić, ale ostatnio powiedziano mi że kolkito domena chłopców i że dziewczynki raczej nie mają i teraz nie wiem czy wierzyć czy nie... bo trzeba byłoby je wcześniej jakoś z Niemiec ściągnąć ,a jak już będzie miała kolki to nie będę miała jak. Wiecie jak to jest z tymi "damskimi kolkami"?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Norniczka, chce_byc_mama - ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | ||
Rozeznanie
|
witam
Oczywiście zobaczymy jak to będzie z dzidzią ale planujemy póki co na początku września bo tylko wtedy bedzie w PL matka chrzestna, jak sie nie uda to tak zeby miała kolo 3-3,5 mies . zosia miała 2 mies jak ją chrzciliśmy. Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj wróciłam z Gliwic i pojechaliśmy prosto do ambulatorium z Zosia- dostała strasznego zapalenia spojówek ,plus katarek i wogóle tak sie bidulka męczyla , do tego zołądeczek jej sie zbuntował ![]() ![]() Dzisiaj zaanonsowało sie pare znajomych w związku z urodzinami a mi sie wogole nie chce Musze sie wziąśc skonczyć ciasto , sąlatka itd ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Wtajemniczenie
|
witam z kawką z rana
![]() mąż mi pojechał na ryby na caaały dzień, ma wrócić ok 18.00 a ja już nie mogłam zasnąć ![]() miłej niedzieli brzucholki i pamiętajcie o przestawieniu zegarków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie ja tez nie. Wczoraj pan w sklepie tez nie umial za bardzo powiedziec. Teraz mysle jeszcze o Larecie.
Czesc! Wstalam godzine temu, choc to do mnie nie podobne i muszs malza z lozka wywalic, bo JESTEM GLODNA!!! Udanego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Witam z kawą i jajecznicą na ogonówce.
![]() Znów nie wyłączyłam radiobudzika, więc miałam pobudkę o "nowej" 7, a jutro o tej porze muszę być na badaniu glukozy, więc już go nie wyłączałam. Za oknem słoneczko - życzę miłego dnia. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Chrzciny chciałabym zrobić, jak jeszcze będzie ciepło, czyli do końca września, ale z tym moim rozwodnikiem to będzie pewien problem, bo podobno nie wszyscy księża chcą chrzić dzieci ze związków niesakramentalnych, a nasz w dodatku nigdy się takim nie stanie. Drugim problemem będzie wybór chrzestnych, bo na pewno mogę poprosić zarówno swoją kuzynkę, jak i kuzyna, ale razem bym ich nie chciała, a odniosłam wrażenie, że z rodziną ze strony tż będzie problem. Mam jeszcze pewien pomysł, ale nie wiem, czy mądry... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
witam i ja
mam doła ![]()
#3954 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba hormony....
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
Hej.. dawno mnie nie było a to tak w skrócie co u mnie...
my wczoraj z D. pojechaliśmy rano na wycieczkę na Stańczyki.. oczywiście decyzja moja bo on by wolał siedzieć cały dzień i grać.. ![]() Tak więc przed 12 wyjechaliśmy.. tam byliśmy ok. 14-15 pochodziliśmy , jak zwykle sesja ![]() ![]() za karę zaprowadziłam go do cukierni i kazałam mu kupić ptasie mleczko na wagę i taaakie dobre cukierki - śliwka w kokosie pychaaa ![]() ![]() Jeszcze przez myśl mi przeszło żeby pojechać do piramidy w Rapie, ale już słońce było nisko, a potem po ciemku ciężko wracać, bo w nie których wioskach przez które przejeżdżaliśmy to dziury takie wielkie jak kratery na księżycu ![]() no i zajechaliśmy do brata, wypili co wypili, dla brata było mało ale nie ma picia - bratowa też w ciąży - 6 tydzień - więc nie byłam sama ![]() no i tak jak napisałam wczoraj tak i wróciliśmy.. ale tak mnie wszystko bolało .. ciężkie jest życie kierowcy ![]() aaa no i dzisiaj zaczęłam 7 miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() już ponad 4 tyś. postów ![]() niezłe jesteście/ jesteśmy ![]() ![]()
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() moj mały zaczyna silniej kopac,juz w nocy czuję że warjuje. Zakuła mnie jkaby nerka w nocy, nie wiem czy to sprawka małego, oby tylko sie nic nie przyplątało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Witam w słoneczną niedzielę
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w słoneczny dzień
![]() Nie mam dzisiaj konkretnych planów, tż wybył na jakiś czas, może jak wróci to gdzieś pójdziemy. Mamy dzisiaj rocznicę, 4 lata, ciekawe czy pamięta... ![]() Ja też chciałabym ochrzcić małą jak będzie ciepło, czyli w okolicach przełomu sierpnia/września, ale nie wiem, czy to się uda... No i my też w nieformalnym związku, ciekawe czy będą robić duże problemy. Nie dołujcie się, hormony są straszne, ale trzeba umieć sobie pewne rzeczy przemówić i broń boże nie przejmować się snami !!!!!!!!!! W końcu to tylko wyobraźnia, a nie rzeczywistość. Miłej niedzieli ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.