|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ![]() tutaj musza puscic mnie z pracy na wizyte u lekarza jesli jestem w ciazy. tak samo do szkoly rodzenia. trzeba tylko przyniesc list ze szpitala ze faktycznie w tym terminie jest wizyta/zajecia ale moj szef niedoinformowany wiec ja mu nawet tego dokumentu nie daje ![]() ![]() ![]() jesli chodzi o termometr to kupilam go z polecenia mojej siostry. ja swojego jeszcze nie uzywalam ale ona ma taki sam i uzywala go dla swojej coreczki. nigdy nie narzekala, ale w sumie natalka tez za czesto chora nie byla wiec nie wiem ile razy dokladnie ona go uzyla. jedyne co ja wnerwialo to to, ze przy pomiarze temp. termometr wydaje dzwiek po skonczeniu mierzenia i gdy dziecko spi to przy tym sie budzi. ja szukalam takiego bez tego pikania ale nie znalazlam wiec wzielam ten. mam nadzieje ze nie bede musiala go za czesto uzywac ale jak tylko przetestuje to dam znac ![]() aha- mialam wczesniej microlife termometr owulacyjny i bylam zadowolona. przez chwile myslalam ze szwankuje bo pokazywal mi temp w caly swiat ale pozniej okazalo sie ze to ze mna jest problem a nie z termometrem. Cytat:
![]() ![]() u mnie tez zyly na piersiach takie ze szok! krecha powoli wychodzi, jest zauwazalna ale jeszcze nie az tak bardzo ciemna. nie wiem tylko dlaczego w ksiazkach pisza ze ona powinna isc od pepka w dol bo u mnie jest odwrotnie ![]() ![]() ![]() cera przetluszcza mi sie mniej niz przed ciaza, wlosy tez ale za to strasznie sie pusza. ja zwiaze wysoko do gory to wygladam jak owca ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moj maz ciagle spi, wrocil nad ranem z nocki wiec nie budze go, niech odsapnie. juz mnie wkurzaja te jego zmiany ale jeszcze tylko nocka dzis i jutro i powrot do normalnosci. nic razem nie mozemy zrobic bo on albo w weekend spi albo sie uczy (w maju ma egzaminy - 3 w tym samym tygodniu na ktory ja mam termin!!! wiec musi przysiasc. nie wiem co on zrobi jesli ja rozpakuje sie wczesniej, nauka pojdzie w las....). w kazdym badz razie czekam juz na ten maj zebysmy skonczyli z ta jego szkola, moja ciaza i zaczeli nowe zycie ![]() i kto tutaj ma slowotok?? ![]() rinco, ale masz ciuszkow!!! wow, a ja myslalam ze ja mam duzo ![]() ![]() ![]() mnie brzuch tez czasem swedzi ale ja mam wrazenie ze po prostu skora sie rozciaga. jak tylko posmaruje sie czyms na rozstepy to zaraz pomaga. ty masz tylko 100cm w pasie? ja juz dawno przestalam sie mierzyc bo moja metrowka ma tylko 1 metr i brakuje skali na niej ![]() ![]() Cytat:
nie martw sie rozstepami, niektorzy maja gorsze problemy... fakt, nie wyglada to najfajniej no ale co masz teraz zrobic?? u nas na szkole rodzenia mowili ze mozemy sie smarowac najdrozszymi kosmetykami ale jak mamy je miec to i tak wyjda.... wiem, ze malo to pocieszajace ale coz, tak juz jest... mi tez robia sie na biuscie, na brzuchu narazie nie ma tragedii... no ale kto wie, moze jeszcze wszystko przede mna. ja uzywam oliwki i emulsji babydream z rossmana, oliwki bio oil, mutelli i tym samym bede sie smarowac po porodzie bo podobno rozstepy atakuja tez jak sie chudnie ![]() ![]() glowa do gory, juz niedlugo!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Wyslalam na poczte zdjecia mojego 85cm brzucha i jak go zobaczylam,to stwierdzam nie jest az tak zle
![]() ![]() Co do cycek lezacych na brzuchu to zgielam sie w pol, przycisnelam cycki do siebie, powiedzialam siad i nic, nie dosiegly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zadomowienie
|
Witam was w ten pracowity dzień
![]() Tata maluje balkon, mama z mężem ogarniają okna i mieszkanie, a ja nadzoruję ![]() Odnośnie ciuszków, powiedzcie mi czego mieć najwięcej? W co dziecko ubierane jest najczęściej, bo póki co mam ok. 7 sztuk bodziaków i nic więcej i nie wiem czy kupować i ile rampersy, pajace itp. Ja niestety nie mam nikogo od kogo mogłabym, dostać ciuszki, więc wszystko kupujemy nowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jakbym miała takiej wielkości jak Ty, to w ogóle nie byłoby go widać przy moim tłuszczyku ![]() a z tymi cyckami to dobre ![]() ja póki co starłam tylko kurze, zjadłam coś i przed chwilą skończyłam oglądać " I że cię nie opuszczę" - to tak w ramach przerwy, teraz wracam do roboty, najgorsze przede mną czyli kuchenka, zlew, umywalka, wanna i kibelek wyszorować ...chyba umrę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | ||||||
Zadomowienie
|
Perse trzymam bardzo mocno kciuki!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kism byłoby super jakbyś sprawdziła tą swoją rozpiskę z rozmiarami ![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj na wizycie, Dominiczka ma 1723g ![]() ![]()
![]() |
#4026 |
Rozeznanie
|
heh no faktycznie na zdjeciu nie wyglada tak zle,na zywo wydaje sie maly
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4028 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wróciłam właśnie na chwilkę do domu się wysiusiać i wrzucić jakieś kanapki na żołądek ![]() Może komuś się przyda- w Sephora jest teraz promocja, przynosisz stare kosmetyki, a nowe marki sephora kupujesz za 50% ![]() Będę wieczorkiem. Buziaki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zadomowienie
|
ja się pochwale dzisiaj zamówiliśmy wózek
![]() ![]()
#4030 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- kism! jaki tort!!!!! robi wrazenie!! jak ty dalas z nim rade??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zadomowienie
|
witam buziaczki dla Perse
dziś miałam roboczy dzięn w końcu wszystko wyprałam dla niuni znaczy się ciuszki bo reszta nadal leży jutro może kupimy cd wyprawki typu wanienka teterka acha łóżeczko sama przyniosłam bo mąż oczywiście nie miał czasu i z samego rana do garażu do teściów powędrował, i jeszcze smutna inf od kuzynki od strony męża bo poroniłam w 2 miesiącu coś krwawiła i już było za późno wolę sie nie dopytywac bo mi szkoda dziewczyny ja tu z brzuchem latam a on.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]()
#4034 |
Wtajemniczenie
|
Tak jakoś się przywiązałam do was...
![]() Tego co napisałyście nie nadrobie, zwyczajnie nie mam siły. Dziś skoczyłam na zakupy,odkurzyłam i już jest prawie 20 ![]() A jutro musze zrobić spożywcze zakupki i jadę na kawkę w odwiedziny. A od poniedziałku znów porodówka,niestety ostatnie 3 dni w moim ulubionym szpitalu... buuu ![]() Perse trzymaj się tam! Jesteś napewno pod dobrą opieką! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kism świetny torcik ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 |
Rozeznanie
|
Ania jaki fajny zgrabny brzuszek!! a ja taaaaka wielka przy tobie i jeszcze sie tu z rozpaczy krakersami objadam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agatka twoj brzusi tez sliczny!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Kism tort fantastyczny - musiałaś mieć dużo roboty przy nim
Perse - wracaj do nas ![]() co do rozstępów - dziękuję wszystkim za wsparcie, a co do tego że ludzie mają większe kłopoty - wiem że mają ja też mam większe kłopoty niż rozstępy i może dlatego tak iracjonalnie reaguje, bo nie mogę krzyczeć w innych sytucjach, nie mogłę denerwować się i płakać, dlatego to że na mojej skórze w nocy pokazały się czarnofioletowe ślady mnie tak dobiło ja dzisiaj prasowałam, odkurzałam i zmywałam - jak przystało na chorą osobę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Rozeznanie
|
ania, agatka macie świetne zdjęcia!! Ja jestem chyba zboczona, ale uwielbiam kobiety w ciąży
![]() kapukat poradzimy sobie z tymi paskudami jak już maleństwa będą przy nas ![]() ![]()
#4039 |
Zadomowienie
|
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja Ci bardzo dziękuję za podtrzymanie mnie na duchu - poradzimy sobie bo jak inaczej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4042 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do rozpiski rozmiarów to byłabym wdzięczna... ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobre z tym metrem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę pogadać z moimi, bo na razie tylko się pochylam i nic, ale może jak powiem "siad" to dosięgną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do rzeczy do szpitala to przynajmniej w nowym nie trzeba mieć nic dla dziecka, dopiero na wyjście, natomiast dla mamy koszule, ewentualnie majki jednorazowe i wkładki laktacyjne no i ciuchy na wyjście i chyba tyle, bo podkłady poporodowe dają, a podpaski to dopiero w domu, ewentualnie na wyjście (podobno nie pozwalają używać nic swojego, oprócz tych podkładów, które dają w szpitalu). Tak mi wczoraj kuzynka powiedziała, a ona rodziła w zeszłym roku ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4044 |
Wtajemniczenie
|
Biedna Perse... oby szybko do nas wróciła!
![]() Dziewczyny, na rozstępy prócz kremów to jak już urodzimy oczywiście, bo teraz nie wolno, to bardzo polecam mocne masowanie brzuszka, ud, bioder i innych problematycznych miejsc ostrą gąbką taką z luffy bądź rękawicą sizalową przed wsmarowywaniem olejku czy kremu p/rozstępom. Polecam tez bardzo takie przeszczypywanie dość intensywne brzuszka, aż zrobi się różowy, a potem krem. Świetnie też działa zimna woda z prysznica - bardzo ujędrnia skórę. Można śmiało biust polewać zimną wodą po kąpieli czy prysznicu (ja kieruję słuchawkę prysznica na górę piersi, a dłońmi rozprowadzam wodę od spodu piersi do góry, takimi ruchami od zewnątrz do wewnątrz piersi - tzn. w stronę rowka pomiędzy piersiami - nie bójcie się zimna, bo piersi są z tkanki tłuszczowej i tego zimna w zasadzie nie czuć, jak nie będziwecie sobie lać tą wodą po całym ciele ![]() Tak naprawdę najgorzej jest dopiero po urodzeniu, więc wtedy trzeba działać szybko i dość radykalnie, żeby pomóc skórze się z powrotem skurczyć.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-24 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez mysle ze body, rampersy i pajace sa najwygodniejsze nie tylko dla dziecka ale tez dla mamy do ubierania. dlatego ja tez tych ubranek bede pewnie uzywac najwiecej. bluzeczki tylko wyjsciowo, sukieneczke w mini rozmiarze mamy tylko 1 ![]() ja nie wiem jak dluga jest moja szyjka, gin zawsze tylko mowi ze jest ok i o wiecej nie pytam. taka info mnie uspokaja ![]() jeeeeeny dziewczyny, ale napalilam sie na sesje z brzuszkiem!! ogladam rozne fotki w necie i sa super. chyba powiem jutro mezowi zeby wygospodarowal sobie 1 popoludnie i zrobimy sobie taka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Zadomowienie
|
Rinco ja znam długość szyjki tylko dlatego, że coś z nią jest nie tak. Wcześniej podczas normalnego badania lekarz mówił, że wszystko jest dobrze. W 24 tc właśnie podczas badania stwierdził, że szyjka jest miękka i się skróciła. Teraz zrobił USG, żeby ją oglądnąć i mówił,że ją dokładnie zmierzy, a ja zapytałam ile ma i stąd wiem
![]() Cytat:
![]() Co do ciuszków to ja mam najwięcej body z krótkim rękawkiem, najmniej użyteczne wydają mi się kaftaniki, ale mam też kilka. Ale jak to będzie to się okaże po porodzie, na razie tak próbuję sobie wyobrazić w co będzie mi się dobrze Malutką ubierać i w czym jej będzie wygodnie ![]()
![]() |
#4047 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Maz mnie obudzil o 6 starego czasu ![]() ![]() Znowu sama spedze dzien, stwierdzam,ze chyba nie bede miala zwierzatka w przyszlosci,bo juz wiem co czuja jak zostaja same w domu. Szkoda mi teraz moich chomikow,jak one czasem tak bardzo chcialy wyjsc a ja nie mialam czasu ![]() ![]() ![]() Timii - wszystkie jestescie piekne i drobne,no i macie sliczne brzuchy ![]() ![]() Rozowa tez byl naszym typem, juz chcielismy zamowic,ale trafil nam sie uzywany implast bolder,tez spoko ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Agatka slicznie wygladasz, jak ja uwielbiam "dołeczki" ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- U Perse poprawa!! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() ania, ładny masz brzusio ![]() ![]() ![]() W nocy miałam znowu chwilę grozy, bo strasznie bolała mnie klatka piersiowa. Obudził mnie ból o 1:30. Gniotło mnie strasznie w mostku i znowu sobie wkręcałam, że dostanę zawału ![]() ![]() Życzę wszystkim udanej niedzieli ![]() U mnie już słoneczko pięknie przygrzewa na balkonie ![]() Zaraz jemy śniadanko (kiełbaska z cebulką) później trochę odpoczniemy i w drogę ![]() ![]() Podoba mi się ta fototapeta http://www.sklep-fototapety.pl/fotot...den-8-708.html i wtedy sypialnię zrobilibyśmy na różowo seledynowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Rozeznanie
|
A dziekuje
![]() ![]() Moze sprobuj spac dwiema poduszkami? bo ja na jednej mam problemy z oddychaniem i pomaga |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Oby u Was tak swiecilo tak pieknie sloneczko jak u mnie ![]() w nocy poraz 1szy uswiadczylam mega skurczu lydki- ale bollllll.... chlop powiedzial, ze ciakawe jak ja urodze skoro umieram od takich rzeczy ![]() co do sesji to mnie sie podobaja takie z niemowlakami. W koszyczkach, w skarpetach i tp ;]... fajna pamiatka.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.