Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 13:56   #4021
Timii
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

To u Ciebie zwalniają na sr tak jak u nas na badania np? Fajnie

Oczywiście nie życzę nikomu z Twojej rodziny choroby, ale jakbyś miała okazję go wypróbować przy chorobie, a jeszcze lepiej porównać z jakimś innym wiarygodnym wg Ciebie, to proszę daj znać
kism Ty to prawdziwy nocny marek jestes ja siedze do 1 i to wydawalo mi sie dlugo ale Ty...

tutaj musza puscic mnie z pracy na wizyte u lekarza jesli jestem w ciazy. tak samo do szkoly rodzenia. trzeba tylko przyniesc list ze szpitala ze faktycznie w tym terminie jest wizyta/zajecia ale moj szef niedoinformowany wiec ja mu nawet tego dokumentu nie daje no i max nalezy mi sie 4 godz wolnego. jesli zejdzie mi dluzej to musze wziasc urlop, no ale 4godz to tez cos - pol dnia jak by nie bylo dlatego ja zawsze umawiam sie na wizyty w godzinach pracy

jesli chodzi o termometr to kupilam go z polecenia mojej siostry. ja swojego jeszcze nie uzywalam ale ona ma taki sam i uzywala go dla swojej coreczki. nigdy nie narzekala, ale w sumie natalka tez za czesto chora nie byla wiec nie wiem ile razy dokladnie ona go uzyla. jedyne co ja wnerwialo to to, ze przy pomiarze temp. termometr wydaje dzwiek po skonczeniu mierzenia i gdy dziecko spi to przy tym sie budzi. ja szukalam takiego bez tego pikania ale nie znalazlam wiec wzielam ten. mam nadzieje ze nie bede musiala go za czesto uzywac ale jak tylko przetestuje to dam znac
aha- mialam wczesniej microlife termometr owulacyjny i bylam zadowolona. przez chwile myslalam ze szwankuje bo pokazywal mi temp w caly swiat ale pozniej okazalo sie ze to ze mna jest problem a nie z termometrem.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Mój pępek, pomimo niewielkiego brzucha, też wyłazi wieczorem Ciemną kreskę do pępka, ale nie bardzo zabarwioną, mam już od jakiegoś półtora miesiąca Zauważyłam też, że w ostatnim czasie zrobiły mi się dużo ciemniejsze brodawki. Oprócz tego mam żyłki na piersiach i brzuchu. Włosy na głowie i paznokcie rosną mi na potęgę. Włosy na nogach mi się osłabiły, rosną wolniej. Cerę mam prawie idealną

Wczorajszy wieczór u znajomych w miarę się udał. W mirę, bo pod koniec dostałam mega nerwów. Mój P wypił sobie troszkę i włączył mu się głupi humor Dostałam takich nerwów, że nakrzyczałam tam na niego i pojechaliśmy do domu. Nie wiem skąd u mnie taki wybuch, bo ostatnio zauważyłam, że jestem spokojniejsza niż zwykle
ha ha mi tez czasem puszczaja nerwy na meza ale staram sie trzymac dzielnie. nie jestes sama kochana
u mnie tez zyly na piersiach takie ze szok! krecha powoli wychodzi, jest zauwazalna ale jeszcze nie az tak bardzo ciemna. nie wiem tylko dlaczego w ksiazkach pisza ze ona powinna isc od pepka w dol bo u mnie jest odwrotnie tzn od pepka w gore - do piersi moze jakis specjalny przypadek jestem
cera przetluszcza mi sie mniej niz przed ciaza, wlosy tez ale za to strasznie sie pusza. ja zwiaze wysoko do gory to wygladam jak owca - przyklapuje je po bokach lakierem i czym sie da ale bez skutku

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Też się muszę brać za sprzątanie, ale strasznie mi się nie chce...

Wyciągnęłam przed chwilą wszystkie ciuszki jakie mam, ze wszystkich toreb, ułożyłam je na łóżku na kupki kategoriami i się przeraziłam, bo tyle ich jest, że pewnie połowy to ani razu nie ubierzemy. A taka szkoda, bo wszystkie są śliczne Teraz już wiem, że jak będę komuś dawać ciuchy po dziecku to trzeba to zrobić na początku ciąży (zwłaszcza, jeśli to jest pierwsza ciąża danej osoby), zanim jeszcze ta osoba wpadnie w wir kupowania Żeby potem ewentualnie tylko dokupywać to, co potrzeba, a nie kompletować całą wyprawkę od nowa - czyli tak jak ja zrobiłam No i teraz mam po 20 body z krótkim rękawem, po kilkanaście z długim, po kilkanaście pajacyków, rampersów itd... A jeszcze jak się w lecie uda upał to Młody będzie leżał w samej pieluszce i tyle będzie pożytku z ciuszków

A jeszcze a propos dolegliwości ciążowych, o których nikt mi wcześniej nie powiedział: okropnie swędzi mnie brzuch w okolicy żołądka Już nawet biustonosze przestałam nosić, bo mnie drażnią (na szczęście w nieszczęściu mam małe i sterczące, więc mogę się obejść bez ). Niemniej jednak jest to dość upierdliwe.

Acha, wczoraj zmierzyłam brzuchol i mam równe 100 w obwodzie Co ciekawe w biodrach mam tyle samo Liczyłam, że w biuście też dobiję setki (miałabym wtedy ciekawe wymiary ), ale niestety, brakło 6cm

Dobra, pora przerwać ten słowotok i brać się za jakąś robotę
ja juz sama nie sprzatam, no chyba ze takie lekkie rzeczy. z odkurzaniem czekam na meza od pon bedziemy musieli byc bardziej zorganizowani bo wracam do pracy poki co u nas dzis sliczna pogoda, zrobilam sobie paznokcie, posiedzialam na tarasie w sloneczku, zjadlam sniadanie ale jak zaczelam czytac o przebarwieniach to zaraz stamtad ucieklam. trzeba naprawde uwazac tym bardziej ze mi juz na piersiach wyszly takie male brazowe plamki, wczesniej ich nie mialam.... a slonca u nas jak na lekarstwo wiec nie wiem od czego to
moj maz ciagle spi, wrocil nad ranem z nocki wiec nie budze go, niech odsapnie. juz mnie wkurzaja te jego zmiany ale jeszcze tylko nocka dzis i jutro i powrot do normalnosci. nic razem nie mozemy zrobic bo on albo w weekend spi albo sie uczy (w maju ma egzaminy - 3 w tym samym tygodniu na ktory ja mam termin!!! wiec musi przysiasc. nie wiem co on zrobi jesli ja rozpakuje sie wczesniej, nauka pojdzie w las....). w kazdym badz razie czekam juz na ten maj zebysmy skonczyli z ta jego szkola, moja ciaza i zaczeli nowe zycie mam nadzieje ze bedzie fajnie...
i kto tutaj ma slowotok??

rinco, ale masz ciuszkow!!! wow, a ja myslalam ze ja mam duzo dobrze ze nie musialas za to placic... mysle ze jak tylko sie z nimi ogarniesz to bedzie dobrze, bedziesz miec wybor jak zadna z nas

mnie brzuch tez czasem swedzi ale ja mam wrazenie ze po prostu skora sie rozciaga. jak tylko posmaruje sie czyms na rozstepy to zaraz pomaga.

ty masz tylko 100cm w pasie? ja juz dawno przestalam sie mierzyc bo moja metrowka ma tylko 1 metr i brakuje skali na niej

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie - co jesst dobre na rozstępy po ciąży, żeby zminimalizować ich widoczność, bo wiem że już się ich nie pozbędę, ale dziesiaj wstałam spojrzałam w lustro i się rozpłakałam. Przez noc mi tak pojechało jeden bok, że wyglądam jakby mnie ktoś pobił... sinofioletowe nitki... a nie chce wyglądać jak moja koleżanka, jak mi pokazała swój brzuch po dwóch ciążąch, to tak jakby ktoś wyzął jej skórę i pociął żyletkami....Błagam pomocy!
kapukat mam nadzieje ze wydobrzejesz szybko.

nie martw sie rozstepami, niektorzy maja gorsze problemy... fakt, nie wyglada to najfajniej no ale co masz teraz zrobic?? u nas na szkole rodzenia mowili ze mozemy sie smarowac najdrozszymi kosmetykami ale jak mamy je miec to i tak wyjda.... wiem, ze malo to pocieszajace ale coz, tak juz jest... mi tez robia sie na biuscie, na brzuchu narazie nie ma tragedii... no ale kto wie, moze jeszcze wszystko przede mna. ja uzywam oliwki i emulsji babydream z rossmana, oliwki bio oil, mutelli i tym samym bede sie smarowac po porodzie bo podobno rozstepy atakuja tez jak sie chudnie
glowa do gory, juz niedlugo!!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:20   #4022
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Wyslalam na poczte zdjecia mojego 85cm brzucha i jak go zobaczylam,to stwierdzam nie jest az tak zle ale stówka mi sie marzy

Co do cycek lezacych na brzuchu to zgielam sie w pol, przycisnelam cycki do siebie, powiedzialam siad i nic, nie dosiegly
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:43   #4023
onething
Zadomowienie

Witam was w ten pracowity dzień
Tata maluje balkon, mama z mężem ogarniają okna i mieszkanie, a ja nadzoruję

Odnośnie ciuszków, powiedzcie mi czego mieć najwięcej? W co dziecko ubierane jest najczęściej, bo póki co mam ok. 7 sztuk bodziaków i nic więcej i nie wiem czy kupować i ile rampersy, pajace itp. Ja niestety nie mam nikogo od kogo mogłabym, dostać ciuszki, więc wszystko kupujemy nowe.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:50   #4024
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Wyslalam na poczte zdjecia mojego 85cm brzucha i jak go zobaczylam,to stwierdzam nie jest az tak zle ale stówka mi sie marzy

Co do cycek lezacych na brzuchu to zgielam sie w pol, przycisnelam cycki do siebie, powiedzialam siad i nic, nie dosiegly
Aniu no co Ty chcesz od swojego brzuszka ? śliczny balonik
ja jakbym miała takiej wielkości jak Ty, to w ogóle nie byłoby go widać przy moim tłuszczyku więc muszę mieć większy hehe

a z tymi cyckami to dobre

ja póki co starłam tylko kurze, zjadłam coś i przed chwilą skończyłam oglądać " I że cię nie opuszczę" - to tak w ramach przerwy, teraz wracam do roboty, najgorsze przede mną czyli kuchenka, zlew, umywalka, wanna i kibelek wyszorować ...chyba umrę... potem pewnie znów przerwa i odkurzanie i mycie podłóg no i cały dzień jak nic na sprzątaniu, pogoda piękna a ja nie wyszłam nawet dzisiaj...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 15:09   #4025
centipede
Zadomowienie

Perse trzymam bardzo mocno kciuki!
Cytat:
Wyciągnęłam przed chwilą wszystkie ciuszki jakie mam, ze wszystkich toreb, ułożyłam je na łóżku na kupki kategoriami i się przeraziłam, bo tyle ich jest, że pewnie połowy to ani razu nie ubierzemy. A taka szkoda, bo wszystkie są śliczne Teraz już wiem, że jak będę komuś dawać ciuchy po dziecku to trzeba to zrobić na początku ciąży (zwłaszcza, jeśli to jest pierwsza ciąża danej osoby), zanim jeszcze ta osoba wpadnie w wir kupowania Żeby potem ewentualnie tylko dokupywać to, co potrzeba, a nie kompletować całą wyprawkę od nowa - czyli tak jak ja zrobiłam No i teraz mam po 20 body z krótkim rękawem, po kilkanaście z długim, po kilkanaście pajacyków, rampersów itd... A jeszcze jak się w lecie uda upał to Młody będzie leżał w samej pieluszce i tyle będzie pożytku z ciuszków

Acha, jeszcze mam prośbę do mamuś Czy możecie tak mniej więcej określić jak rośnie dziecko po urodzeniu? Tzn. przypuśćmy, że urodzi się standardowej wielkości 56cm, to po jakim czasie osiąga kolejne rozmiary - 62cm, 68cm, 74cm? Czy np. te 74cm to ma po 3 miesiącach czy raczej po 6? Bo kompletnie nie mam rozeznania
też sobie zapamiętam na przyszłość, że jak będziemy chcieli komuś coś dać, czy to ciuszki czy cokolwiek innego to damy od razu na początku ciąży my mamy masę ciuszków, nie wiem czy zdążę wszystko ubrać, ale one wszystkie takie piękne były jak kupowaliśmy

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Moja szwagierka urodziła bobasa 59 cm, to rozmiar ubranek 62 nosił już po 2-3 tygodniach, więc myślę, że jak się urodzi taki 56 cm to za miesiąc dobije do 62.
o kurczę, to na prawdę dużo za dużo mamy tych maleńkich ciuszków!
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
Moja wczorajsza wizyta dosyć udana bo szyjka się wydłużyła ma już 23,7mm. No ale nadal muszę leżeć z chodzenia i siedzenia nici.
Kasiu a nie myślą nad założeniem Ci krążka? czy na takim etapie się nie zakłada? ja mam 33mm szyjkę, skróciła się do takiego stopnia w 24 tc, na szczęście później już nie.
Cytat:
dziewczyny mam pytanie - co jesst dobre na rozstępy po ciąży, żeby zminimalizować ich widoczność, bo wiem że już się ich nie pozbędę, ale dziesiaj wstałam spojrzałam w lustro i się rozpłakałam. Przez noc mi tak pojechało jeden bok, że wyglądam jakby mnie ktoś pobił... sinofioletowe nitki... a nie chce wyglądać jak moja koleżanka, jak mi pokazała swój brzuch po dwóch ciążąch, to tak jakby ktoś wyzął jej skórę i pociął żyletkami....Błagam pomocy!
podpinam się pod pytanie u mnie na piersiach masakra rozstępowa a wcale nie urosły jakoś bardzo ani ja nie przytyłam zbyt wiele, logiki nie ma w tym żadnej, smaruję się chyba od 4tc, jak mają wyleźć to to zrobią

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
hej Ja dzisiaj rozpoczynam sezon grillowy Na działce u kuzynki i jej męża będziemy sobie "piwkować" Pogoda jest tak piękna, że żyć się chce, a jak pomyślę o tym, że ten sezon grillowy będzie kontynuowany już z Antosiem to czuję dziwny stresik

Od dzisiaj jestem również praktycznie jedynym użytkownikiem naszego auta, ponieważ mój mąż też otworzył swój sezon i przesiadł się na motor

ja jej w ogóle nie mam i nie wiem w sumie czy w ogóle mi się pojawi.
Baw się dobrze!

Kism byłoby super jakbyś sprawdziła tą swoją rozpiskę z rozmiarami Torcik bajeczny!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ja jakbym miała takiej wielkości jak Ty, to w ogóle nie byłoby go widać przy moim tłuszczyku więc muszę mieć większy hehe

a z tymi cyckami to dobre

ja póki co starłam tylko kurze, zjadłam coś i przed chwilą skończyłam oglądać " I że cię nie opuszczę" - to tak w ramach przerwy, teraz wracam do roboty, najgorsze przede mną czyli kuchenka, zlew, umywalka, wanna i kibelek wyszorować ...chyba umrę... potem pewnie znów przerwa i odkurzanie i mycie podłóg no i cały dzień jak nic na sprzątaniu, pogoda piękna a ja nie wyszłam nawet dzisiaj...
u nas na szczęście te obowiązki przejął przyszły Tatuś, muszę odkurzyć i umyć podłogi a tak mi się nie chce

Byłam wczoraj na wizycie, Dominiczka ma 1723g szyjka miękka cały czas, ale nie skróciła się bardziej i nie ma rozwarcia, wszystko jest dobrze według lekarza
Stary 2012-03-24, 15:18   #4026
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
heh no faktycznie na zdjeciu nie wyglada tak zle,na zywo wydaje sie maly a balkonik to nam sie trafil, bo ta czesc jest zwezona, z drugiej strony jest dluzszy i szerszy-taki tarasik i ze spokojem miesci sie "zestaw balkonowy: juz nie moge sie doczekac, jak bede sie opalac, maly w wozku i haj lajf
Stary 2012-03-24, 15:41   #4027
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Pochwal się jaki to tort, ja może się dziś za szarlotkę wezmę aa no i tak, miałam na myśli Roztokę. A znasz kogoś kto rodził na starym jakoś ostatnio?? różowa Ty chcesz tam rodzić, prawda? Przyznasz się dlaczego??

Ja mam taką mało wyraźną krechę, ale już od dłuższego czasu. I też dziś sama urzęduję, bo mąż teraz na siłowni, a później do pracy. Ale może do mamy pojadę, nadal mam ogromny sentyment do rodzinnego domu, dobrze, że jest tak blisko
w roztoce chce rodzic bo dają znieczulenie tylko dlatego mnie tam ciągniea na starym będe rodziła jak nie zdąrze lub nie będe miała z kim jechać na roztoke.Koleżank rodziły na starym i sobie bardzo chwalą opieke nawet jest forum gdzies, na temat starego szpitala i roztoki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 15:51   #4028
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Palmersem - i bardzo dobrze miałam nawilżoną skórę i dziwi mnie to, bo jak tyłam bardzo szybko - to wtedy myślałam że wyjdzie, a jak brzuch i waga stanęły w miejscu to już miałam nadzieję, że jestem bezpieczna wczoraj jeszcze sobie brzuszek smarowałam, dzisiaj wstaję zdejmuje koszule i w płacze, bo to wylazło mi z lewej strony i wygląda jakby ktoś mnie pobił - u mnie nie wiem jak u innych, zrobiły się ciemnogranatowe pręgi na jednym boku. A skoro poszły to obawiam się że będzie ich więcej... ok rozstępy mnie nie przerażały bo miałam je od czasu dojrzewania, ale nigdy nie wyglądały w ten sposób! Nie dość że jestem gruba, to jeszcze moja skóra mnie dobiła dzisiaj... mam podły dzień

dziękuję - ja też mam taką nadzieję, troszkę mi lepiej, chociaż niedużo
a co do rozstępów to witaj w klubie, oby nam już więcej nie wyskoczyło!
nie smutaj się. Taki nasz los.

Wróciłam właśnie na chwilkę do domu się wysiusiać i wrzucić jakieś kanapki na żołądek Zaraz wybywam znowu.
Może komuś się przyda- w Sephora jest teraz promocja, przynosisz stare kosmetyki, a nowe marki sephora kupujesz za 50% http://www.markasephora.pl/artykul/1...lamin_promocji

Będę wieczorkiem.
Buziaki.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 15:57   #4029
rozowa1987
Zadomowienie

ja się pochwale dzisiaj zamówiliśmy wózekwkońcu się wybraliśmy się po niego
Stary 2012-03-24, 16:57   #4030
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
jaki?
Stary 2012-03-24, 17:02   #4031
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
nie smutaj się. Taki nasz los.

Wróciłam właśnie na chwilkę do domu się wysiusiać i wrzucić jakieś kanapki na żołądek Zaraz wybywam znowu.
Może komuś się przyda- w Sephora jest teraz promocja, przynosisz stare kosmetyki, a nowe marki sephora kupujesz za 50% http://www.markasephora.pl/artykul/1...lamin_promocji

Będę wieczorkiem.
Buziaki.
wow, super promocja! ja bym chetnie skorzystala, szkoda ze nie mam jak nigdy nie zuzywam kosmetykow do make up do konca i wyrzucam calkiem sporo i ide po nowe a tutaj takie cos!

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
super! to juz prawie gotowa z wyprawka?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

kism! jaki tort!!!!! robi wrazenie!! jak ty dalas z nim rade???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 17:47   #4032
diablica071086
Zadomowienie

witam buziaczki dla Perse

dziś miałam roboczy dzięn w końcu wszystko wyprałam dla niuni znaczy się ciuszki bo reszta nadal leży

jutro może kupimy cd wyprawki typu wanienka teterka

acha łóżeczko sama przyniosłam bo mąż oczywiście nie miał czasu i z samego rana do garażu do teściów powędrował,

i jeszcze smutna inf od kuzynki od strony męża bo poroniłam w 2 miesiącu coś krwawiła i już było za późno wolę sie nie dopytywac bo mi szkoda dziewczyny ja tu z brzuchem latam a on..
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:31   #4033
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dzien dobry ja po kapieli, zaraz jakis filmik ogladniemy z tz, jako ze byla ladna pogoda i zrobilam pare zdjec- wrzucam na poczte
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:41   #4034
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak miło, że tak z nami już regularnie piszesz

Tak jakoś się przywiązałam do was...
Tego co napisałyście nie nadrobie, zwyczajnie nie mam siły. Dziś skoczyłam na zakupy,odkurzyłam i już jest prawie 20
A jutro musze zrobić spożywcze zakupki i jadę na kawkę w odwiedziny. A od poniedziałku znów porodówka,niestety ostatnie 3 dni w moim ulubionym szpitalu... buuu
Perse trzymaj się tam! Jesteś napewno pod dobrą opieką!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:46   #4035
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

u nas na szczęście te obowiązki przejął przyszły Tatuś, muszę odkurzyć i umyć podłogi a tak mi się nie chce

Byłam wczoraj na wizycie, Dominiczka ma 1723g szyjka miękka cały czas, ale nie skróciła się bardziej i nie ma rozwarcia, wszystko jest dobrze według lekarza
u nas też tatuś szoruje oprócz kibelka, no ale dzisiaj był w górach więc ja musiałam,... padam...

za udaną wizytę

Cytat:

Kism świetny torcik

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 19:15   #4036
Timii
Rozeznanie

Ania jaki fajny zgrabny brzuszek!! a ja taaaaka wielka przy tobie i jeszcze sie tu z rozpaczy krakersami objadam Boze jak ja schudne po tej ciazy chyba musze od jutra isc na jakas diete, chociaz slodycze sobie odpuscic czy co
Agatka twoj brzusi tez sliczny!!
Stary 2012-03-24, 19:23   #4037
kapukat
Zakorzenienie

Kism tort fantastyczny - musiałaś mieć dużo roboty przy nim
Perse - wracaj do nas

co do rozstępów - dziękuję wszystkim za wsparcie, a co do tego że ludzie mają większe kłopoty - wiem że mają ja też mam większe kłopoty niż rozstępy i może dlatego tak iracjonalnie reaguje, bo nie mogę krzyczeć w innych sytucjach, nie mogłę denerwować się i płakać, dlatego to że na mojej skórze w nocy pokazały się czarnofioletowe ślady mnie tak dobiło
ja dzisiaj prasowałam, odkurzałam i zmywałam - jak przystało na chorą osobę ale za to mam wyprane i posprzątane wszystko - co by mnie nic nie zaskoczyło... ciekawe jaki jutro będzie dzień
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:35   #4038
clauudik
Rozeznanie

ania, agatka macie świetne zdjęcia!! Ja jestem chyba zboczona, ale uwielbiam kobiety w ciąży i to nawet nie brzuchy, ale te piękne uśmiechy. Sobie i Wam życzę tylko takich promiennych uśmiechów!
kapukat poradzimy sobie z tymi paskudami jak już maleństwa będą przy nas a ja chyba idę zrobić budyń, mężuś się ucieszy

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 19:58   #4039
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
jaki?
tako laret mąż sie w nim zakochał hehe ja równiez

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 20:02   #4040
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
ania, agatka macie świetne zdjęcia!! Ja jestem chyba zboczona, ale uwielbiam kobiety w ciąży i to nawet nie brzuchy, ale te piękne uśmiechy. Sobie i Wam życzę tylko takich promiennych uśmiechów!
kapukat poradzimy sobie z tymi paskudami jak już maleństwa będą przy nas a ja chyba idę zrobić budyń, mężuś się ucieszy

no ja Ci bardzo dziękuję za podtrzymanie mnie na duchu - poradzimy sobie bo jak inaczej!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 20:08   #4041
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
wow, super promocja! ja bym chetnie skorzystala, szkoda ze nie mam jak nigdy nie zuzywam kosmetykow do make up do konca i wyrzucam calkiem sporo i ide po nowe a tutaj takie cos!

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

super! to juz prawie gotowa z wyprawka?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

kism! jaki tort!!!!! robi wrazenie!! jak ty dalas z nim rade???
wyprawka prawie gotowa wiele mi jeszcze rzeczy brakuje,i tak samo ja nie mam jeszcze nic do szpitala kupionego
Stary 2012-03-24, 20:34   #4042
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Torcik się udał ...przynajmniej tak wizualnie na razie, pierwszy raz takie cudo wielowarstwowe robiłam Aż sobie na pamiątkę porobię zdjęcia, jak go rozkroimy, więc Wam wstawię Robiłam tęczowy tort - http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/T...nbow-cake.html

Mam taką rozpiskę po Maksie Dziś już nie mam czasu, ale jak znajdę, to Wam napiszę!
Wow, jaki tort!!! Robi niesamowite wrażenie, muszę zapamiętać to może zrobię na roczek Sebastianka

A co do rozpiski rozmiarów to byłabym wdzięczna...

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
rinco, ale masz ciuszkow!!! wow, a ja myslalam ze ja mam duzo dobrze ze nie musialas za to placic... mysle ze jak tylko sie z nimi ogarniesz to bedzie dobrze, bedziesz miec wybor jak zadna z nas

mnie brzuch tez czasem swedzi ale ja mam wrazenie ze po prostu skora sie rozciaga. jak tylko posmaruje sie czyms na rozstepy to zaraz pomaga.

ty masz tylko 100cm w pasie? ja juz dawno przestalam sie mierzyc bo moja metrowka ma tylko 1 metr i brakuje skali na niej
Bratowa mnie też dzisiaj pocieszyła, że to tylko tak wygląda, że tych ciuszków jest dużo, a jak dziecko zacznie ulewać albo robić kupki to szybko się z szafy wyciąga następne sztuki

Dobre z tym metrem

Cytat:

Muszę pogadać z moimi, bo na razie tylko się pochylam i nic, ale może jak powiem "siad" to dosięgną

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Odnośnie ciuszków, powiedzcie mi czego mieć najwięcej? W co dziecko ubierane jest najczęściej, bo póki co mam ok. 7 sztuk bodziaków i nic więcej i nie wiem czy kupować i ile rampersy, pajace itp. Ja niestety nie mam nikogo od kogo mogłabym, dostać ciuszki, więc wszystko kupujemy nowe.
Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że body, rampersy i pajace są najwygodniejsze dla dziecka, a co założysz to już zależy od pogody. Ja tak myślę ubierać dziecko w domu głównie właśnie w bodziaki, rampersy i pajacyki, a jak będziemy gdzieś wychodzić to wtedy ewentualnie coś bardziej wyjściowego (jakieś fajniejsze spodenki itp). No ale zobaczymy jak to będzie w praktyce

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
ja mam 33mm szyjkę, skróciła się do takiego stopnia w 24 tc, na szczęście później już nie.
Dziewczyny skąd wiecie ile ma Wasza szyjka? Tzn. czy lekarz Wam to bada na USG czy jak? Bo mój ostatnio zbadał ręcznie i na tej podstawie stwierdził, że szyjka jest skrócona, ale nic nie mówił ile USG szyjki miałam robione na poprzedniej wizycie miesiąc temu i wtedy było wszystko ok, ale też nie mowił ile ma szyjka, a ja się nie dopytałam.

Cytat:
wyprawka prawie gotowa wiele mi jeszcze rzeczy brakuje,i tak samo ja nie mam jeszcze nic do szpitala kupionego
Gratuluję wózka

Co do rzeczy do szpitala to przynajmniej w nowym nie trzeba mieć nic dla dziecka, dopiero na wyjście, natomiast dla mamy koszule, ewentualnie majki jednorazowe i wkładki laktacyjne no i ciuchy na wyjście i chyba tyle, bo podkłady poporodowe dają, a podpaski to dopiero w domu, ewentualnie na wyjście (podobno nie pozwalają używać nic swojego, oprócz tych podkładów, które dają w szpitalu). Tak mi wczoraj kuzynka powiedziała, a ona rodziła w zeszłym roku
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 20:48   #4043
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny skąd wiecie ile ma Wasza szyjka? Tzn. czy lekarz Wam to bada na USG czy jak? Bo mój ostatnio zbadał ręcznie i na tej podstawie stwierdził, że szyjka jest skrócona, ale nic nie mówił ile USG szyjki miałam robione na poprzedniej wizycie miesiąc temu i wtedy było wszystko ok, ale też nie mowił ile ma szyjka, a ja się nie dopytałam.
noo mi mierzył na USG włożył gdzie trzeba (grrr w ciąży to dla mnie jakieś nieprzyjemne jest) i na ekraniku kliknął na początek i na koniec szyjki no i mi powiedział długość
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 20:58   #4044
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Biedna Perse... oby szybko do nas wróciła!

Dziewczyny, na rozstępy prócz kremów to jak już urodzimy oczywiście, bo teraz nie wolno, to bardzo polecam mocne masowanie brzuszka, ud, bioder i innych problematycznych miejsc ostrą gąbką taką z luffy bądź rękawicą sizalową przed wsmarowywaniem olejku czy kremu p/rozstępom. Polecam tez bardzo takie przeszczypywanie dość intensywne brzuszka, aż zrobi się różowy, a potem krem. Świetnie też działa zimna woda z prysznica - bardzo ujędrnia skórę. Można śmiało biust polewać zimną wodą po kąpieli czy prysznicu (ja kieruję słuchawkę prysznica na górę piersi, a dłońmi rozprowadzam wodę od spodu piersi do góry, takimi ruchami od zewnątrz do wewnątrz piersi - tzn. w stronę rowka pomiędzy piersiami - nie bójcie się zimna, bo piersi są z tkanki tłuszczowej i tego zimna w zasadzie nie czuć, jak nie będziwecie sobie lać tą wodą po całym ciele), inne części ciała też można zimną wodą potraktować. Z tą zimną wodą to nauczyłam się od mamy, ona ma biust marzenie po prostu, a ma prawie 70 lat... też bym chciała miec taki w jej wieku.
Tak naprawdę najgorzej jest dopiero po urodzeniu, więc wtedy trzeba działać szybko i dość radykalnie, żeby pomóc skórze się z powrotem skurczyć.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-03-24 o 21:02
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 21:01   #4045
Timii
Rozeznanie

Cytat:

Bratowa mnie też dzisiaj pocieszyła, że to tylko tak wygląda, że tych ciuszków jest dużo, a jak dziecko zacznie ulewać albo robić kupki to szybko się z szafy wyciąga następne sztuki

Dobre z tym metrem

Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że body, rampersy i pajace są najwygodniejsze dla dziecka, a co założysz to już zależy od pogody. Ja tak myślę ubierać dziecko w domu głównie właśnie w bodziaki, rampersy i pajacyki, a jak będziemy gdzieś wychodzić to wtedy ewentualnie coś bardziej wyjściowego (jakieś fajniejsze spodenki itp). No ale zobaczymy jak to będzie w praktyce

oby twoja bratowa miala racje bo ja tez mam sporo ciuszkow i mam nadzieje ze nie przesadzilam, no ale to juz okaze sie "w praniu"

ja tez mysle ze body, rampersy i pajace sa najwygodniejsze nie tylko dla dziecka ale tez dla mamy do ubierania. dlatego ja tez tych ubranek bede pewnie uzywac najwiecej. bluzeczki tylko wyjsciowo, sukieneczke w mini rozmiarze mamy tylko 1

ja nie wiem jak dluga jest moja szyjka, gin zawsze tylko mowi ze jest ok i o wiecej nie pytam. taka info mnie uspokaja

jeeeeeny dziewczyny, ale napalilam sie na sesje z brzuszkiem!! ogladam rozne fotki w necie i sa super. chyba powiem jutro mezowi zeby wygospodarowal sobie 1 popoludnie i zrobimy sobie taka robila juz ktoras z Was??
Stary 2012-03-24, 21:44   #4046
centipede
Zadomowienie

Rinco ja znam długość szyjki tylko dlatego, że coś z nią jest nie tak. Wcześniej podczas normalnego badania lekarz mówił, że wszystko jest dobrze. W 24 tc właśnie podczas badania stwierdził, że szyjka jest miękka i się skróciła. Teraz zrobił USG, żeby ją oglądnąć i mówił,że ją dokładnie zmierzy, a ja zapytałam ile ma i stąd wiem

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Biedna Perse... oby szybko do nas wróciła!

Dziewczyny, na rozstępy prócz kremów to jak już urodzimy oczywiście, bo teraz nie wolno, to bardzo polecam mocne masowanie brzuszka, ud, bioder i innych problematycznych miejsc ostrą gąbką taką z luffy bądź rękawicą sizalową przed wsmarowywaniem olejku czy kremu p/rozstępom. Polecam tez bardzo takie przeszczypywanie dość intensywne brzuszka, aż zrobi się różowy, a potem krem. Świetnie też działa zimna woda z prysznica - bardzo ujędrnia skórę. Można śmiało biust polewać zimną wodą po kąpieli czy prysznicu (ja kieruję słuchawkę prysznica na górę piersi, a dłońmi rozprowadzam wodę od spodu piersi do góry, takimi ruchami od zewnątrz do wewnątrz piersi - tzn. w stronę rowka pomiędzy piersiami - nie bójcie się zimna, bo piersi są z tkanki tłuszczowej i tego zimna w zasadzie nie czuć, jak nie będziwecie sobie lać tą wodą po całym ciele), inne części ciała też można zimną wodą potraktować. Z tą zimną wodą to nauczyłam się od mamy, ona ma biust marzenie po prostu, a ma prawie 70 lat... też bym chciała miec taki w jej wieku.
Tak naprawdę najgorzej jest dopiero po urodzeniu, więc wtedy trzeba działać szybko i dość radykalnie, żeby pomóc skórze się z powrotem skurczyć.
Dziękuję Kotku za rady

Co do ciuszków to ja mam najwięcej body z krótkim rękawkiem, najmniej użyteczne wydają mi się kaftaniki, ale mam też kilka. Ale jak to będzie to się okaże po porodzie, na razie tak próbuję sobie wyobrazić w co będzie mi się dobrze Malutką ubierać i w czym jej będzie wygodnie
Stary 2012-03-25, 08:36   #4047
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Maz mnie obudzil o 6 starego czasu i zaczal do mnie mowic, ja mu odpowiadalam na polspiaco no i maly sie obudzil, skopal mnie i juz nie spie
Znowu sama spedze dzien, stwierdzam,ze chyba nie bede miala zwierzatka w przyszlosci,bo juz wiem co czuja jak zostaja same w domu. Szkoda mi teraz moich chomikow,jak one czasem tak bardzo chcialy wyjsc a ja nie mialam czasu siedze-leze pol roku,a juz dostaje na glowe i jak maz wychodzi to zegnam go jak zbity pies,tylko brakuje,zebym zaczela wyc,jak taki jeden co pode mna mieszka - takie niedzielne przemyslenia

Timii - wszystkie jestescie piekne i drobne,no i macie sliczne brzuchy ale jak cos Ci przeszkadza to moze wkrec sobie,ze masz cukrzyce ciazowa
Rozowa tez byl naszym typem, juz chcielismy zamowic,ale trafil nam sie uzywany implast bolder,tez spoko

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Agatka slicznie wygladasz, jak ja uwielbiam "dołeczki"

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

U Perse poprawa!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-25, 08:49   #4048
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry Mamuśki

ania, ładny masz brzusio Taki wielkością podobny do mojego Przynajmniej tak mi się wydaje

W nocy miałam znowu chwilę grozy, bo strasznie bolała mnie klatka piersiowa. Obudził mnie ból o 1:30. Gniotło mnie strasznie w mostku i znowu sobie wkręcałam, że dostanę zawału Chyba wybiorę się na szczegółowe badania serducha. Chociażby dla własnego spokoju. Teraz tak sobie myślę, że może to bolało mnie od tabletki, która stanęła mi gdzieś w przełyku

Życzę wszystkim udanej niedzieli
U mnie już słoneczko pięknie przygrzewa na balkonie
Zaraz jemy śniadanko (kiełbaska z cebulką) później trochę odpoczniemy i w drogę W planach spacer i dzisiaj musimy wybrać się wybrać farby do mieszkania, a ja jeszcze nie jestem zdecydowana jakie kolory

Podoba mi się ta fototapeta http://www.sklep-fototapety.pl/fotot...den-8-708.html i wtedy sypialnię zrobilibyśmy na różowo seledynowo
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 09:00   #4049
ania_85
Rozeznanie

A dziekuje chyba tak,bo Ty tez taka chudzina jestes
Moze sprobuj spac dwiema poduszkami? bo ja na jednej mam problemy z oddychaniem i pomaga
Stary 2012-03-25, 09:54   #4050
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dzien dobry Zycze milej niedzieli.
Oby u Was tak swiecilo tak pieknie sloneczko jak u mnie
w nocy poraz 1szy uswiadczylam mega skurczu lydki- ale bollllll.... chlop powiedzial, ze ciakawe jak ja urodze skoro umieram od takich rzeczy dzis lydka tez boli...

co do sesji to mnie sie podobaja takie z niemowlakami. W koszyczkach, w skarpetach i tp ;]... fajna pamiatka.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości