|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() Łeb mi pęka.... Mam katar i tż też, żeby tylko małej nie złapało. Nie wiem co pisać... Acha, no przecież... Mamy pierwszego zęba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Hello.
Buźka dla solenizantów: Hania, Szymek i Igor ![]() Ellika gratuluję ząbka ![]()
#843 |
Rozeznanie
|
Kinga i Zuza
![]() ![]() I dla dzisiejszych solenizantów : Hania, Szymek, Igor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ellika gratulacje pierwszego ząbka!! ![]() A ja się witam, od rana jestem smarkata ![]() Fajnie obudzić się o 6.20 ![]() Po całym wczorajszym dniu poza domem, wróciłam taka zmęczona, myślałam, że zasnę w mig. A tu klops, pół nocy męczyłam się ze spaniem i od razu miałam myśli jak to nasze dzieci czasami naprawde mimo szczerych chęci nie mogą zasnąć, nie mogą spać. Dorosłemu się to zdarza, a co dopiero takiemu maluszkowi. Z milszych rzeczy tej nocy śniła mi się Stronczek ![]() ![]() ![]() ![]() Piję własnie pierwszą kawusię dzisiaj i zajadam ciasto od teściowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Rozeznanie
|
Ellika
za ząbka ![]() ![]() brumek Też ostatnio się zastanawiałam jak to jest z drugim dzieeckiem...Ewcia-wyczekana, wytęskniona, nie wiem czy potrafiłabym podzielić tą miłość na 2 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- No tak...nie przywitałyśmy sie ![]() Córa wstała o 5,a własciwe o 6 więc jej sie upiekła ta wczesna pora ![]() Dla solenizantów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Wtajemniczenie
|
![]() Cześć, Dziewczyny ja z szybkim pytaniem: Jak zrobię tego szejka bananowego co Marzenka polecała to przejdzie mi to przez smoczek 4, czy muszę mieć ten trójprzepływowy do kaszek?
#848 |
Rozeznanie
|
Pewnie kazda z Was czyta oseska ale taki mi sie akurat trafiło w temacie papek
![]() http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iemowlaka.html |
![]() ![]() |
![]() |
#849 | ||||
Wtajemniczenie
|
Igor Szymek Hania buziaki dla was Kochani Cytat:
z jednej strony nie chciałabym zostać odludkiem bez znajomych ale z drugiej strony spokój Jasia i jego dobry sen jest dla mnie ważniejszy postanowiliśmy wiec z tymi znajomymi spotykać sie w weekendy w porach popołudniowych-kiedy Jasiu nie śpi Cytat:
ja bym tam puściła Tzta Cytat:
![]() Vaniliowa ![]() Patik jak tam wasze katarki Cytat:
![]() a kataru współczuje ![]() wiosna choć przyjemna to niestety wredna pora dla naszego zdrowia Brumeczku za te kaczki to już w ogole uwielbiam Cie bezgranicznie. Co do 2 dzieciaczka to mam podobne odczucia że Jaś byłby jakby zdradzony. Ale z drugiej strony jak napistałaś iustynie relacje które dziecko buduje z tym młodszym dają wiecej korzyści dziecku. uff nadrobiłam Kobitki i witam się oficjalnie ![]() dzisiaj mamy gosci upiekłam wczoraj szarlotke w nocy ![]() a będąc przy temacie nocy Janek budził się 123 razy ![]() ale mam silne postanowienie niemarudzenia ![]() Jakbym cos narzekała to poproszę o ![]() miłego dnia mamolki
![]() |
#850 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To ja jak zwykle podepne sie do zyczen. Nadrobilam po lebkach |
||
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
dołączam się do życzeń.
![]() gratki za ząbka ![]() Witajcie. Marys ma katar ![]() ![]() telik jutro mija 1 tydzien II fazy i nei schudlam nawet kg mozliwe to? Dodalam do jadlospisu tylko jablko i jedna kromke chleba i nic. ![]()
#852 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
![]() najlepsze życzenia dla Igorka, Hani i Szymka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() No właśnie! Ja zawsze wiedziałam że chcę co najmniej dwójkę dzieci, a raczej trójkę, przy czym to nie tyle dla mnie będzie, nie moja silna wewnętrzna potrzeba, tak jak przy tm pierwszym, co dla tych dzieci. Żeby miały siebie nawzajem ![]() 3. Pracowity z Cibie ludź! A Jasiowi co? Zęby? ![]() MI miłego popołudnia ze znajomymi ![]()
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wyboldowanego - zabijam ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- asiaok - bo to nie ma byc dzielenie milosci na 2 tylko jej mnożenie przez 2 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do diety, dobrze, ze waga stoi w miejscu a nie rośnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zadomowienie
|
No i już wiem o czym wczoraj zapomniałam.
![]() Kinga, Zuziak- sto lat dziewczyny ! ![]() I dla dzisiejszych solenizantów Hania , Szymek, Igor. ![]() Madziulka, ja podawałam szejka przez smoczek od kaszki, ale to przez to, że Hania nie potrafi pić przez inne, a przez niego właściwie samo leci. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Wtajemniczenie
|
A ja tak na szybko Wam napiszę, że Wy wszystkie na spacerach a ja właśnie wstałam, bo z Zuzą spałam 2,5h!
Kto jest leń, pytam się, kto jest leń?! ![]() A tak serio to Zuz już nie chce spać na spacerach i pójdziemy po obiedzie. Tż nie ma (jest na trening), Kubę zabrał teść do wesołego miasteczka więc my poszłyśmy spać ![]() ![]() Jaki piękny dzień dziś mamy ![]()
![]() |
#857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję również dla Was wszystkich za życzenia dla Szymona ![]() ![]() I najlepsze życzonka ode mnie dla Hani i Igorka! ![]() ![]()
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do diety - zalamka.
![]() |
#859 | |
Wtajemniczenie
|
Był
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie poddawaj się Kochana. Taki przestój jest normalny w diecie. Trzeba go przeczekać. Dasz radę. U mnie dziś rano już 11,5 kg mniej ![]() ![]() Jacieeeee zrobiła Brumkowe piersi. I co? I przypaliła je od spodu ![]() ![]()
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Eve przeczekaj
![]() U mnie od trzech dni załamka diety - mam okres i mogłabym wchłonąć pół świata. Isiok Agata jadła normalnym moim widelcem ![]() Czym samrujecie buźki w taką pogodę? |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) czekam czekam, jestem przed okresem i bym konia z kopytami zjadla, ale nie szaleje, jem to co moge i musze cie dogonic ![]() Cytat:
![]() Scio ja tez przed okresem i mam wnerwy takie i lodowke bym pochlonela jak bym mogla, ale patrze na wage i czekam az choc 1 kg zejdzie w dol. Jak ja pojde na wesele taka slonica wielka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- ponadto mielismy jechac na rowery a ja mialam zostawic mamie mojej ale moja maruda spi juz 3 h, ale niech spi i nie wiem co z tym jej jedzeniem, rosolku tez nie chciala, mleka tez nie ![]() ![]()
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
Scio właśnie mi przypomniałaś, że zapomniałam o smarowaniu buzi Dominikowi na spacer
![]() ![]() Ja mam mustele z filtrem i nivea na każdą pogodę, ale ten drugi dość tłusty. Chyba zacznę Mustelą smarować. Używałam jej w lato i jest ok.
#863 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam wam opowiedziec - mowie wczoraj do TZ. Wiesz ze z watku mamusiowego, jedna dziewczyna jest wlasnie w ciazy. A on tak patrzy na mnie powaznie i mowi, co tez chcesz??
![]()
![]() |
#864 |
Wtajemniczenie
|
witam, przepraszam ale nie odniosę się do Waszych postów, pszyszłam tylko złożyć życzenia solenizantom wczorajszym i dzisiejszym
Kinga, Zuzia, Szymon,Hania, Igor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Wtajemniczenie
|
Scio my smarujemy na razie Hippem na wiatr i niepogode, ale trzeba sie za czyms rozejrzec na slonce.
Agadus jak tam u Was, lepiej cos? Eveewe jak jestes przed @, to pewnie woda sie zatrzymuje w organizmie, dlatego waga nie rusza. Zobaczysz, ze po @ bedzie mniej. Moj maly ma dzien do spania. Jak nigdy spal do poludnia 2 godz., teraz 1,5, wlasnie sie obudzil...ide do niego |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie!!!
Dominik na spacerze z dziadkami a rodzice odpoczywają, bo żuczek miał gdzieś zmianę czasu i obudził się o 5:30 nowego czasu(czyli 4:30) i nie dało rady mu przemówić, że jeszcze nie pora na figlowanie ![]() Za to wczoraj spędzilismy super dzionek. Najpierw przed południem mamusia na spacerku 2godzinnym na ławeczce czytała sobie "Jeźdźca Miedzianego"(już 3 raz) a Domek się opalał i drzemał w najlepsze. Potem powrót do domku na obiadek, który TŻ przygotował (kurczak w cieście po chińsku i warzywa ![]() Brumku co do Twojego przemyślenia nt drugiego dzieciaczka. Ja też bardzo bym chciała drugie maleństwo, ale tez jakoś sobie teraz to ciężko wyobrazić jak z tą miłością będzie... Wiadomo, że to pierwsze dziecko już nie jest tym jedynym najwspanialszym stworzeniem na ziemii i troszkę idzie w odstawkę. Ale nie myślę o tym jak o "zdradzie" Dominika... uważam, że to tylko taki chwilowy kryzys będzie (dla nas i dla pierworodnego synka), kiedy to na początku to drugie dzieciątko będzie wymagało od nas więcej czasu i uwagi. Ale potem jak już zacznie się bawić i być bardziej kontaktowym to na pewno się to zmieni(doświadczone mamy w tym względzie mogą mnie z błędu wyprowadzić) Dla mnie pięknym obrazem w wyobraźni jest Dominik bawiący się ze swoim młodszym rodzeństwem. A miłości pewnie nam starczy dla dwójki, trójki (czy więcej ![]() Ale i tak doskonale rozumiem twoje "zaoczne poczucie winy wobec tego pierwszego dziecka?" ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- ach i zapomniałam o najważniejszym, oficjalnie mogę się pochwalić, że Dominik pełza, czołga się na całego ![]() ![]() Patik ![]() ![]()
#868 |
Rozeznanie
|
madzia brawa dla Dominika za postępy!
Dziewczyny, które wróciły już do pracy, dopiero teraz wiem co czułyście, czujecie!! Przeraża mnie perspektywa, że od jutra bite 4tygodnie nie będę z małą co najmniej 7godzin dziennie!! Mam nadzieje, że te 4 tygodnie zlecą jak z bicza strzelił, do tej pory czas zapierdzielał jak szalony więc niech teraz nie spowalnia! ![]() Moja gwiazda poszła spać o "nowej" 18tej czyli stara 17 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Witam,
przez dwa dni podglądałam tylko (i nie zza krzaków, tylko prosto z ulicy), jakoś nie miałam weny twórczej ![]() wszystkim jubilatom piątkowym - Szymuś, Krzyś, Malwinka, Kornelcia, sobotnim - Kinga i Zuzia oraz dzisiejszym - Szymuś, Hania i Igorek ![]() ![]() ![]() Brumek mnie też w piątek Helenka ugryzła podczas karmienia, dziury może nie zrobiła, ale bolało ch.... (ja krzyknęłam, ona się wystraszyła i rozpłakała) i właściwie do tej pory mnie boli, szczególnie jak karmię ją tą piersią... Ellika ![]() ![]() Isiaok już miałam wcześniej napisać, że imię Ewa mi się bardzo podoba i gdyby nie to, że moja teściowa ma tak na imię to niewykluczone, że Helena nie byłaby teraz Heleną a Ewą.. ![]() i ![]() ![]() Brumek kaczki super ![]() i oczywiście miałam jeszcze dużo pisać ale zapomniałam co.. |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |||
Zadomowienie
|
no jasne, ze mialo byc brunetko.
a tak jeszcze odnosnie zwierzat trzymanych w celach konsumpcyjnych. moj tz jak byl w szkole kupil sobie parke krolikow. tez nie wcelach spozywczych, chociaz do tego byly przeznaczone. po jakims czasie caly pokoj mial w krolikach, bo sie mnozyly i mnozyly a on oczywiscie ich nie zjadal, bo trzymal je ot tak dla samego kroliczego zywota. jednak po pewnym czasie byl zmuszony je zaczac oddawac, bo miejsca mu brakowalo :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a w ogole tak sobie jeszcze myslalam dzisiaj o rodzenstwie i doszlam do wniosku, ze teraz super, ze o tym mowia, ze trzeba z dzieckiem rozmawiac, ze pojawi sie brat lub siostra. moja mama tego nie uczynila i chociaz mialam 6 lat jak pojawila sie siostra, spadlo to na mnie dosc nieoczekiwanie. nagle przestalam byc number one i poszlam w odstawke. dlugo nie moglam sobie sama z tym poradzic i chyba do dzisiaj pozostalo to gdzies we mnie ale w sensie, ze jestem gorsza, mniej kochana.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.