|
|
#2401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Joluś, zdrówka dla Kubusia
Wojtusiu, dla Oli tez co do ZUMu zgadzam się Cytat:
zawsze chodziła tak ok 22 a od tygodnia z haczykiem ok 21 max i wstaje nie o 8/8:39 ale ok 7 ![]() zazdroszczę Ci tego morza ![]() baw się dobrze Cytat:
ale... Zuza chodzi na ang i uważam że nie jest to odbieranie jej dzieciństwa, traktujemy to jako zabawę, nie odpytuje jej przecież ![]() zresztą nauka takich dzieci to nie siedzenie w łąwce, tylko zabawa, zaznajamianie się z językiem, Zuza nie może się doczekac kiedy znów pojedzie do Mouse oni się tam po prostu bawią, osotanio np sadzili marchewki (czyli była ziemia, łopatka, nasionka), wcześniej robili pizze itp ![]() w przedszkolu nie weim jak będzie wyglądał taki ang ale np sporo pozytywnego słyszałam o filharminii, koleżanki córka ma i bardzo sobie chwali, wiem że jej mała tez bardzo lubi te zajęcia
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Maju, dziękuję za miłe komentarze w albumie ![]() *** Dzień nie był zły, stan podgorączkowy, ale dałam 3 razy Nurofen przeciwzapalnie, do tego katar, całe szczęście Kubuś nadal lubi leki . Dziś pierwszy raz dałam mu Lipomal, wieczorem wystawiłam leki, Kubuś wypił wapno i mówi "A teraz daj mi to dobre" A rano jak małż się ważył, to Kuba do niego "Chyba trochę przytyłeś tato"
|
|
#2403 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dla Oli Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie strasz ![]() Cytat:
zdrówka dla Kubusia Cytat:
![]() Na dzisiaj rano ale dziękujemy za zainteresowanie i pomysł Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szczególny sentyment ma do syropu żurawinowego PR i Paracetamolu ![]() niemożliwy jest
|
|
#2405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w nocy słyszę,jak ptaki śpiewają ![]() Cytat:
Dobrze,jak nie ma problemów z łykaniem leków ![]() Jola smakowaliśmy dzisiaj ten grecki i .... no jest bardzo dobry tego Edytowego kefiru,niestety u siebie nie znalazłam Dzisiaj prawie cały dzień spędziliśmy na dworze,pogoda super będzie swoja pograbiliśmy trochę w ogrodzie i ja szybciej ustałam niż Bartosz
|
||
|
|
|
#2406 | ||
|
Zadomowienie
|
Ty też?
![]() Nie poszło, bo nie próbowali, w pon dowiem się od Jego Pani dlaczego. A tak a'propos Waszej dyskusji o przedszkolach - jestem ponoć jedyną osobą składającą podanie do przedszkola, która nie wybrała dla dziecka zajęć z j. angielskiego I chciałam życzyć zdrówka wszystkim potrzebującym Poza tym dzisiaj miałam rozmowę z dzielnicowym w wiadomej sprawie. Trzymajcie ![]() .
|
|
#2407 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Tak tylko gdybam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mówiłam ![]() A my cały dzień w domu ![]() Cytat:
Może się nie złożyło ![]() To my ![]() , super
|
|
|
#2408 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Miramej zdrówka dla Kubaska angy balerinki Cytat:
, ale jak dziadka namówisz na zrobienie domku będzie jeszcze fajniej szkoda, ze my nie mamy podwórka ![]() Cytat:
zdrówka dziewczynyCytat:
Cytat:
![]() Ja też nie czuję się najlepiej, dostałam @ i idę do łóżka. Amelka cały czas bierze leki i inhalacje a dziś znów katar i kaszel Kupiłam bilety i w maju lecę z koleżanką do Anglii trochę z sentymentu no i na zakupy
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię dobranoc
, Kubuś już się budził. Śpijcie dobrze
|
|
#2410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja Amelki też nie zapisywałam. Ale kiedyś podczas zabawy z miśkami podsłuchałam jak mówiła (tzn jeden do drugiego):" Ty nie możesz iść na angielski zostajesz na sali" więc się jej zapytałam czy jej przykro z tego powodu i jak chce to mogę ją zapisać, odpowiedź była NIEEEEE ![]() Mocno ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Śpijcie dobrze
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj u nas było mioooodzio ... po za mokrą piżamą rano ... Bartuś był z babcią na wycieczce i spał w samochodzie 1 całą godzinę więc wieczorne spanie przesunęło sie o 2 godziny i zasnął dopiero o 21 Grabiliśmy ogród, siali rzodkiewkę (Sylka ) porządkowaliśmy truskawki i poziomki, Bartuś biegał z taczkami i łopatką i zbierał sucha trawę ... a ana koniec było ognisko do domu wróciliśmy o 19 Nadrobiła, ale pocytuję może jutro wszystkim chorowitkom życzę zdrówka Morska
|
|
|
|
#2412 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Lece na 10 do fryzjera. Juz tak mi wypadają, ze czas podciąc. Zawsze tak mam jak juz przekrocza pewna długość ![]() Biorę ze sobą Bartka, bo nie chce mi się bawić nsza tempa maszynką ![]() Jak Nasze Chorowitki, lepiej dzisiaj? ![]() Miłej soboty
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Jak wracalismy od babci to Werka zasnela w aucie i juz nic ja nie ruszylo, bez kapieli przebralam w pizamke i polozylam . Dzisiaj do bratowej na imprezke ale chyba ide sama z Werka bo malz znowu na egzamin jedzie i nie wiadomo o ktorej wroci ![]() koncze owsianke i ide sprzatac... milego dnia
|
#2414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() , tak sobie
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
edit.
Dzień dobry ![]() Cytat:
teraz chodziłam podcinać co 2 miesiące i narazie (tfu, tfu) mi nie wypadają ![]() a mój Bartuś pokłócił sie z maszynką jest już taki zarośnięty i nijak nie mogę go przekonać, zeby dał się obciąć Bartuś pojechał z Babcią i wujkiem po buty ... ciekawe jakie kupią Adidaski tato ma mu kupic w Irlandii, tylko nie wie jakie, bo on się nie zna chyba muszę poszukać na necie i podesłać mu zdjęcia, zeby sobie wydrukował Idę sprzątać ... mam też całą stertę do prasowania, kolejne się pierze, a ja co robię ... projektuje ogród |
|
|
|
|
#2416 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześc
morska, i jak po rozmowie? Cytat:
![]() ale tu pustki dzisiaj
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
wpadam na chwile, bo zmeczona jestem u nas gorączki nie ma już, wczoraj w nocy nie było wiec to tak jednorazowo było mam nadzieje. gorzej jest z myciem. No nie chce się myć, nie chce się rozebrać, przebrać w piżamkę, teraz poszła spać nieumyta, w skarpetkach, bo nie dała zdjąć. Rano za to nie daje zdjąć piżamy bo chce w niej chodzić jakaś jest taka marudna przez te kilka dni, że ciężko mi potwornie. Czuję sie jakoś nieswojo, martwię się o nią, i nie wiem czy to objaw tylko jakiegoś buntu, czy jest jakaś niezdrowa. No źle mi jakoś. Trwa to jakoś kilka dni z tym myciem. Nawet nóg nie chce myć, ale ręce to często myje w dzień. Dajcie mi siły.Ja musiałam odstawic leki antyalerg bo w poniedziałek ide na testy i modle sie aby mnie nie wysypało, bo bez leków wykituje chyba. narazie jest ok, mam nadzieje ze tak zostanie już. to tyle moich żalów na dzisiaj |
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtusia współczuję
mam nadzieję ze wszystko szybko wróci do normy ![]() *** piję piwko, zrobiłam pazurki, teraz musze czekac aż wyschną a nikogo niema
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby Cię nie wysypało Bartosz tez ma bunt jeśli chodzi o mycie, ale on nawet rąk nie chce myć wczoraj robiłam podchody przez godzinę, żeby wszedł do brodzika ... a jak już wszedł to nie chciał wyjść ![]() Cytat:
![]() ja przed chwilą wróciłam do domu ... mieliśmy inaugurację sezonu grillowego ... mmm kiełbaska, kornetki, bułeczki z masłem czosnkowym, sos tzatziki a do tego sałatka z brokułami piwka się nie napiłam bo jak zwykle za kierowcę robiłam ... no i mąż mnie wkurzył na koniec
|
||
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Zycze wam milej niedzieli Zdrowia malym i duzym Chorowitkom Wlasnie przed chwila wrocilismy do domu ze szpitala. Antonio mial falanego rota, nie chcial jesc i pic i tak nam zeszlo kilka dni. Teraz jest juz dobrze, je i pije. Przy okazji i ja go podlapalam ![]() Jolu, dzieki za wiadomosc na gg
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla Was
|
|
|
#2422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() I jakie kupili? Cytat:
![]() Wojtusiu, jak Oli dopiero od kilku dni taka marudna i była ta wysoka temperatura, to zrób może to badanie moczu (nie wiem, czy doczytałaś )Co do niechęci do mycia - Kuba też miewa takie okresy, może nie aż tak się zapiera, ale wtedy coś kupuję, ostatnio mazaki do malowania w wannie/pod prysznicem, teraz planuję kredki (bo mazaki jednak gorsze), na Zajączka dostanie od babci ośmiorniczki Tomy, mamy statki, plastikowe misie, kubeczki, butelki, buteleczki, słomki itp. ![]() Cytat:
![]() Ania ![]() Cytat:
![]() , cieszę się, że wychodzicie na prostą *** Teraz ja zaczęłam chorować ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Napisałam w klubie Maciusiowym
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie nie ma jakichś argumentów, tylko nie bo nie. kiedyś jak ją piekło to mówiła ze boli, czy piecze, a teraz nic. zobaczymy dzisiaj wieczorem. tak mysle o jakiejs zabawce do kąpieli, tylko narazie mam straszliwie ograniczony budżet, ale może coś taniego znajde. wczoraj proponowałam do kąpieli wszystko różne zabawki, butelke na wode, kubki, no nic nie skutkowało, ale moze coś nowego podziała. ojej zdrowia życzę, duuzo zdrowia |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze robię prywatnie, bo to szybciej i dla mnie łatwiej, bo mogę zanosić od 7-ej do 21-ej.Może taki gorszy czas ma Wiesz co się Kubie baaardzo podoba? Do miseczki wlewam wodę z płynem do kąpieli, bierzemy słomki i dmuchamy aż powstaje wielka góra piany, aż się z miski wylewa, potem Kuba wkłada tam ręce ![]()
|
|
|
#2425 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mam dosc wyjazdow na dluuuuuuuugo, wrocilismy z tz tak zmordowani, ze koniec glownie przez Marciego ciagle tylko awantury, rzucanie sie, ja chce, ja zrobie, ja nie moge, ja nie pojde, ja nie chce spac, ja nie chce jesc......mam dosc
|
|
#2426 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No
![]() Kasza jaglana nie przeszła (z owocami suszonymi) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale suuuper ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja lece pędzę do mamy pomóc ogarniać ![]() Zosia też nie dobra, ciągłe fochy, próby wymuszeń... A syropów nie pije nadal ![]() To pa.
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat nie z myciem, ale w życiu codziennym w zasadzie w każdej sytuacji Cytat:
my to jednak mamy wiele wspólnego Ja wczoraj jeszcze usłyszałam...nie lubię cię
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2428 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
śpicie jeszcze?
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
no to skoro nikogo jeszcze nie ma to ja się pochwalę moim wczorajszym zakupem
![]() bershka.jpg kupiłam sobie jeszcze legginsy w stradi i Zuzi buciki w CCC, ale miałam pecha bo kiepsko z numeracją było i nie mogłam się wstrzelic, kupiłam w końcu bo już musiałam ale
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

mam nadzieję,że to Mu tak nie zostanie 

. Dziś pierwszy raz dałam mu Lipomal, wieczorem wystawiłam leki, Kubuś wypił wapno i mówi "A teraz daj mi to dobre" 
W jakim charakterze on teraz występuje? Dobrego wujka?
zdrówka dla Oli 

Dobrze,jak nie ma problemów z łykaniem leków

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)