Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-25, 11:12   #4591
Reavela
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

the rock mogłabym mieć taki blond jak Ty (i długość i jakość!), albo czekoladę na włosach, a nie takie coś jak mam

alex powalasz nie tylko włosami! Nogi masz , a piersi mi wystarczą jakie mam i tak są duże
Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
i moje straszne prostowane 9 lat włosy
wow, moje włosy po 2 latach prostowania wyglądały masakrycznie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Nie mam pytań alex jesteś śliczna... jak Bóg rozdawał cokolwiek to ja nie wiem gdzie i za czym stałam...
Wszystkie tu jesteśmy włosowe siostry
dokładnie

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
ja chyba też po nic nie stałam w kolejce no chyba że po lenistwo i umiejętność zaśnięcia w każdej chwili kiedy zechcę

no dobra, po cycki może też
jakbym o sobie czytała

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
idę nałożyć kokosa i spać a jutro zrobię cukrowy peeling głowy
Aha pamiętajcie o zmianie czasu
przypomniałaś mi o tym, że nie zrobiłam peelingu! o zmianie czasu też zapomniałam! nienawidzę niedziel i poniedziałków

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Moje fale nadal się trzymają - wiadomo - mniej niż rano ale jednak
A koleżanka, z którą się dlugo nie widzialam, jak mnie zobaczyla, stwierdzila, że wyglądam jak femme fatale "Bo masz ciemne wlosy, fale, jeszcze grzywka podkreśla Twoje czarne "diabelskie" oczy, brązowe smoky eyes, czerwone dlugie paznokcie i w ogóle!" Rzekomo miala na myśli pozytywne odczucia, ale nie zmienia to fakty, że jest to najdziwniejszy komplement, jaki uslyszlam

Poza tym muszę się pochwalić! Wygralam śpioszki, śliniaczki, body i czapeczki dla noworodka! Teraz będę musiala logicznie wyjaśnić rodzicom, dlaczego wracam z takimi ubrankami do domu i dlaczego wśród moich kosmetyków mam plyn do mycia dla dzieci, krem do brodawek i malą oliwkę dla mam
gratuluję fal chociaż im moje włosy bardziej się falują, tym bardziej chcę mieć je proste a komplement fajny, acz dziwny m.in dlatego nie brałam udziału w tym konkursie, ale gratulacje!! raz tylko coś wygrałam na wizażu.

trommelko - mnie się bardziej wywijają i falują włosy po oleju arachaidowym, niż po Vatice choćby ale dalej jest to bardziej niezdefiniowane

moje zamówienie z ZSK, jest najprawdopodobniej na poczcie, albo gdzieś w Polsce, a powinno być w lodówce mam nadzieję, że się nic nie stanie...
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 11:37   #4592
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
O kurczę włosy Ci się określają ? Wstaw zdjęcie jak wyschną, wstawiałaś coś ostatnio? Bo jakoś mi się przypomina, że nie widziałam już dawno Twoich włosów, chociaż w sumie teraz tylko przeglądam forum .
No wlaśnie też się zdziwilam
Nie.. Ostatnie zdjęcia byly upięć, stare jak świat.. Ale obecnie nie mam aparatu a za tydzień wyjeżdżam (wyjazd z cyklu spanie na podlodze w śpiworze, mycie glowy, w umywalce..) więc moje wlosy nie będą się prezentować wyjściowo, więc pewnie dopiero na święta cyknę foty

Narku!
To powodzenia raz jeszcze! I czekam na zdjęcie

masija
Ale za to na święta ze świeżym kolorem zrobisz mega wrażenie! Tu masz rację!

Cytat:
nie masz nikogo w rodzinie żeby zrobić prezent niespodzianke?

a w końcówki wcieram albo pare kropelek jojoby ale ona jest za słaba polubiłam się z rycyną na końce no i powiem szczerze że ta maść brodawkowa jest ekstra tylko dałam za dużo i co prawda po paru godzinach się wchłoneła ale na początku nie wyglądało to najlepiej.
no i zawsze po nałożeni tych olejów bądź maści daje trochę jedwabiu olej dla odzywienia a jedwab dla ochrony tej zasady się trzymam
i pamietaj żeby zawsze kłaść odżywkę b/s bo żele lubią przesuszać włosy.
No i odgnieść żel po wyschnięciu bądź wysuszeniu
a próbowałaś ugotować sobie żel lniany? dla mnie cudo
No wlaśnie chyba muszę ugotować go.. Mialam to zrobić wczoraj, ale jakoś nie wyszlo Wlaśnie tą maść kiedyś mialam, moja miala jeszcze lanolinę a ona cudownie podkreślala skręt.. Dlatego jutro idę na polowania
Dziękuję za rady!

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

No i... tlum żąda fot! Tzn. fot włosów a nie śpioszków

Trzymajcie kciuki za moje dzisiejsze mycie i układanie włosów bo idę na koncert i muszę szałowo wyglądać
A śpioszki są kochane! Zdjęcia będą, będą.. Kiedyś.. Ale będą

Trzymamy! I baw się dobrze!

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
gratuluję fal chociaż im moje włosy bardziej się falują, tym bardziej chcę mieć je proste a komplement fajny, acz dziwny m.in dlatego nie brałam udziału w tym konkursie, ale gratulacje!! raz tylko coś wygrałam na wizażu.

trommelko - mnie się bardziej wywijają i falują włosy po oleju arachaidowym, niż po Vatice choćby ale dalej jest to bardziej niezdefiniowane

moje zamówienie z ZSK, jest najprawdopodobniej na poczcie, albo gdzieś w Polsce, a powinno być w lodówce mam nadzieję, że się nic nie stanie...
O też mam olej z arachidowych - nietknięty! I caly sezamowy! A z otwartych orzech wloski, amla, heenara i migdal.. Muszę to wszystko wypaćkać, bo niedlugo w nich utonę..

Nie dziękuję!

Napewno gdzieś czeka na Ciebie i wszystko jest z paczuszką dobrze!

A ja wygralam w galerii Krakowskiej, nie na Wizażu, pani ze sceny powiedziala do mnie "Zielony sweterek, brązowe wlosy! Wchodzisz na scenę! Tak, tak do Ciebie mówię!" I nie mialam jak uciekać Powiedzialam do mikrofonu czego kobieta w ciąży nie może robić i dostalam wielką torbę śpiochów

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 11:40   #4593
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Może zrób im super-hiper-mega kurację? Np Biovax do zniszczonych z rzewieniem, miodem i wywarem z rumianku i aloesu (dla lepszego nawilżenia) potrzymać z godzinę w cieple, podgrzewając suszarą?
Dopoki nie wymecze biovaxa latte, to slowo na "b.." dla mnie nie istnieje
Miodu nie mam, ale jak bede w domu rodzinnym to na pewno bede probowac

Czy to mozliwe, ze aloes... puszy?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 11:44   #4594
alex1989
Zadomowienie

Cytat:

No i... tlum żąda fot! Tzn. fot włosów a nie śpioszków
Crap, już wiem czemu wszyscy mają mnie "w głębokim poważaniu"
Ale na poważnie to jestem z frakcji wielbiącej chudość i płaskobiuściastwo
ja też uwielbiam chude dziewczyny i sama próbuję się pozbyć większej ilości kg
jeszcze z 8 kg mniej i będe zadowolona
Cytat:
alex powalasz nie tylko włosami! Nogi masz , a piersi mi wystarczą jakie mam i tak są duże
wow, moje włosy po 2 latach prostowania wyglądały masakrycznie

jak ja sobie przypomne moje prostowanie i rodzine która zawsze krzyczała że mam wyrzucić katownice
nie prostuje od 1 stycznia i nawet za nią nie tęsknie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
No wlaśnie chyba muszę ugotować go.. Mialam to zrobić wczoraj, ale jakoś nie wyszlo Wlaśnie tą maść kiedyś mialam, moja miala jeszcze lanolinę a ona cudownie podkreślala skręt.. Dlatego jutro idę na polowania
Dziękuję za rady!
A ja wygralam w galerii Krakowskiej, nie na Wizażu, pani ze sceny powiedziala do mnie "Zielony sweterek, brązowe wlosy! Wchodzisz na scenę! Tak, tak do Ciebie mówię!" I nie mialam jak uciekać Powiedzialam do mikrofonu czego kobieta w ciąży nie może robić i dostalam wielką torbę śpiochów
mi żel lniany wyszedł dopiero za 3-cim razem ahhh zabawy z nim co nie miara
no mi się pierwsze opakowanie maści brodawkowej kończy mam jeszcze jedno ale chyba pójdę po kolejne

jak ja nie lubie wystapien publicznych ...... zaraz byłabym czerwona i do tego stękałabym do mikrofonu jak nie powiem co...

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-03-25 o 11:46
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:15   #4595
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinpatsu Pokaż wiadomość
Jak dla mnie zbyt ostry szpic, możliwe, że poprawiany w programie graficznym [widać stemplowanie na włosach], troszke łagodniejszy byłby super Ale trzeba przyznać, że jak się Holger dorwie do włosów to cuda wychodzą Te są piękne
jednak zetne sobie tak jak ty, ogólądam te zdjecia, ale racja za mocny szpic, ty masz najlepsze !
Cytat:

powiem jeszcze tylko że gdybym nie miałą falowanych włosów to osobiście nosiłabym ścięte w U albo w V niż obcięte na kreske

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Karmazynko a delikatne U zamiast ostrego V by Cię nie zadowoliło ?
Ja miałam obcięte na V i teraz widzę, że jak mam delikatne U wyglądają o wiele lepiej

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Wkleję wam mojego, dzisiejszego kuca
Jakość kiszka, bo to tylko telefon
super!

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Karmazynka - mi się podoba bardzo. Na gęstych włosach V wygląda super. Ale ja już tu nie raz, nie dwa pisałam, że odlinijkowe cięcia to mnie nie grzeją ani ciut. Któraś tu pisała jak to zapleść w warkocz - nie bardzo rozumiem... Co prawda Vki nie miałam, ale miałam mocno cieniowane włosy i mi z żadnego warkocza nie wychodziło więcej niż teraz, gdy mam równą długość.

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie! Venita kupiona i nie wiem, czy jutro farbować włosy, czy nie Marzy mi się ten rudy łeb, ale nie wiem, czy mi zejdzie w miarę szybko i biję się ciągle z myślami, aaaa!
kurcze zawsze możesz spróbowac na twoich włosach napewno bedzie ładnie

Cytat:
i uprzedzam jak Bóg rozdawał rozum i inteligencje to ja stałam w kolejce po nogi i cycki
i moje straszne prostowane 9 lat włosy
wow ale lasencja z ciebie

Cytat:
karmazynko
Ja bym ścięla, bo takie proste od linijki mi się nie podobają, ale znowu zdjęcie wstawione przez Ciebie jest zbyt radykalne Poszlabym raczej w taki ksztalt, jak ma Ainnel
będzie Ci pasowala to typu urody? Jakie masz oczka i cerę? Może na początek nie trzymaj tak dlugo, jak powinno się ją trzymać na wlosach - efekt będzie delikatniejszy a Ty zobaczysz, jak to jest z wyplukiwaniem?
własnie tak sie zastanawiam nad takim ięciem Jak Ainnel i kinpastu

wydrukuje sobie ich foty i powiem żeby mnie tak scieli

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
karmazynko, nie obcinaj...

kurcze ja to mam dylematy

Cytat:
gratulacje wygranej

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:19   #4596
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
przypomniałaś mi o tym, że nie zrobiłam peelingu! o zmianie czasu też zapomniałam! nienawidzę niedziel i poniedziałków
Że tak powiem, sobie też przypomniałam jak przeczytałam swój post eh.. skleroza nie boli

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:22   #4597
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
A może właśnie trochę im brakuje nawilżenia, bo nakładasz długo biovaxa z proteinami? (czy coś innego też? nie wiem ) ja też go stosowałam (pół opakowania), ale zrobiłam przerwę i stosuję teraz Alterrę nawilżającą, którą będę też wzbogacać np. aloesem czy panthenolem. A na pytanie Ci nie umiem odpowiedzieć

Cytat:
A śpioszki są kochane! Zdjęcia będą, będą.. Kiedyś.. Ale będą

O też mam olej z arachidowych - nietknięty! I caly sezamowy! A z otwartych orzech wloski, amla, heenara i migdal.. Muszę to wszystko wypaćkać, bo niedlugo w nich utonę..

Nie dziękuję!

Napewno gdzieś czeka na Ciebie i wszystko jest z paczuszką dobrze!

dawaj zdjęcia! Jak wchodzę na stoisko dla dzieci to wszyscy ochroniarze (i cała reszta) na mnie się gapią, jej, to takie dziwne...? nawet jakbym miała dziecko, to nic im do tego

używaj olejów i zdawaj relację ten tydzień był pod haslem: arachaidowy, następny to avocado, a jeszcze następny oliwa z oliwek miałam dokupić jeszcze jakiś, ale to chyba będzie dość, kiedy ja to wszystko zużyje... na początku nie podobał mi się zapach arachaidowego, ale teraz mam ochotę go zjeść!

niezłą musiałaś mieć minę, jak Cię wytypowali. Ja bym chyba się nie odważyła wyjść. Przynajmniej masz trochę kosmetyków... i śpioszków! btw, ja chcę do krakowa! Ostatni raz byłam w grudniu i już tęsknię.

Cytat:
ja też uwielbiam chude dziewczyny i sama próbuję się pozbyć większej ilości kg
jeszcze z 8 kg mniej i będe zadowolona

jak ja sobie przypomne moje prostowanie i rodzine która zawsze krzyczała że mam wyrzucić katownice
nie prostuje od 1 stycznia i nawet za nią nie tęsknie

jak ja nie lubie wystapien publicznych ...... zaraz byłabym czerwona i do tego stękałabym do mikrofonu jak nie powiem co...
też chcę zrzucić pare kg nie dużo, 6 kg... uwielbiam szczupłe dziewczyny (nie mylić z kościami...)
to mi nawet żel lniany wyszedł za pierwszym, ale np. pasta cukrowa, która podobno wychodzi na pewno za 3-4 razem, nie wyszła mi nawet za 7... teraz już nie próbuje.
Też nie lubię wystąpień, chyba bym nie podjęła się zadania, gdyby ktoś mnie wytypował

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Że tak powiem, sobie też przypomniałam jak przeczytałam swój post eh.. skleroza nie boli
spoko, u mnie to norma
Stary 2012-03-25, 12:34   #4598
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Aloe Vera z tej firmy stosowalo wiele dziewczyn, dokladnie o to chodzi A Panthenol weegirl miala, o ile dobrze kojarzę i też go chwalila (chyba..)
Tak, jeśli chodzi o żel z pantenolem, to one jest super

Dziewczyny, ale Wy dużo piszecie, nie nadążam
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:37   #4599
fluoxetine
Wtajemniczenie

alex - piękna kobieta jesteś. Nogi do nieba. Chociaż ja też mam nie najgorsze, bo i mi się urosło dużo. Tylko przynajmniej stanęłaś w dobrej kolejce, bo ja to nie wiem gdzie byłam jak biust rozdawali. Chyba mojego tasiemca dostałam zamiast tego.

Cytat:
Crap, już wiem czemu wszyscy mają mnie "w głębokim poważaniu"
Ale na poważnie to jestem z frakcji wielbiącej chudość i płaskobiuściastwo
O ja też. Z za dużą wagą nigdy nie miałam problemów i sprawia to, że nawet brak biustu jest do przełknięcia.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:39   #4600
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie! Venita kupiona i nie wiem, czy jutro farbować włosy, czy nie Marzy mi się ten rudy łeb, ale nie wiem, czy mi zejdzie w miarę szybko i biję się ciągle z myślami, aaaa!
Mi się baardzo szybko zmyła
Cytat:
Wyparowuje
No właśnie tj. tak: w jednym artykule spotkałam się z tym, że jest on cykliczny i wyparowuje, a w drugim, że potrzeba użyć delikatnego detergentu Poważnie.
Jeszcze w innym, ze jest to silikon odparowujący, ale, że nie rozpuszcza się w wodzie. Może to jest tak, ze jakaś część jego odparowuje, ale zostaje coś z niego, co trzeba usunąć szamponem?

Alex , piękna jesteś
Ja to chyba nigdzie nie stałam po nic

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-03-25 o 12:43
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:41   #4601
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
też chcę zrzucić pare kg nie dużo, 6 kg... uwielbiam szczupłe dziewczyny (nie mylić z kościami...)
to mi nawet żel lniany wyszedł za pierwszym, ale np. pasta cukrowa, która podobno wychodzi na pewno za 3-4 razem, nie wyszła mi nawet za 7... teraz już nie próbuje.
Ja chętnie przygarnę te 6 kg
Co do pasty cukrowej, to też już kilka razy próbowałam i wychodzi mi kamień
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:41   #4602
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A może właśnie trochę im brakuje nawilżenia, bo nakładasz długo biovaxa z proteinami? (czy coś innego też? nie wiem ) ja też go stosowałam (pół opakowania), ale zrobiłam przerwę i stosuję teraz Alterrę nawilżającą, którą będę też wzbogacać np. aloesem czy panthenolem. A na pytanie Ci nie umiem odpowiedzieć
Hmm nie wiem...
Biovaxa latte stosuje mniej wiecej co 10-14 dni, jak oblece wszystkie maski to wracam do poczatku
Jakos nie pasuje mi on... Chociaz wzbogacam go np pantenolem, aloesem czy gliceryna.

Stary 2012-03-25, 12:44   #4603
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No właśnie tj. tak: w jednym artykule spotkałam się z tym, że jest on cykliczny i wyparowuje, a w drugim, że potrzeba użyć delikatnego detergentu Poważnie.
Jeszcze w innym, ze jest to silikon odparowujący, ale, że nie rozpuszcza się w wodzie. Może to jest tak, ze jakaś część jego odparowuje, ale zostaje coś z niego, co trzeba usunąć szamponem?
No właśnie kiedyś był uznawany za zmywalny delikatnym szamponem, ale po jakiś testach stwierdzono, że sam odparowuje
Dlatego spotykasz się dwoma różnymi opisami, bo w jednym wątku była edycja tego, w drugim jest ciągle stara wersja
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:45   #4604
klada
Zakorzenienie

Byłam wczoraj w Auchanie, kupiłam sobie maseczkę Glorię, bo już mi się skończyła oraz pierwszy raz emulsję Gloria Zobaczymy, jak zadziała na mnie
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:47   #4605
trommelka
Zadomowienie

Zmotywowalyście mnie i wreszcie mam tabelkę z pielęgnacją! O! I mam systematycznie zapisywać co i jak!

Cytat:

Ok to nie będę używać slowa na "b"

A co do pusznienia, to tak jak dziewczyny już napisaly - bardziej bym stawiala na puszenie po proteinach z Latte. U mnie często zbyt dlugo potrzymany Kallos dawal podobne efekty

Cytat:
mi żel lniany wyszedł dopiero za 3-cim razem ahhh zabawy z nim co nie miara
no mi się pierwsze opakowanie maści brodawkowej kończy mam jeszcze jedno ale chyba pójdę po kolejne

Ja go uwielbiam do masek i przed i po myciu Nie ma co! Dziś go gotuję!

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
własnie tak sie zastanawiam nad takim ięciem Jak Ainnel i kinpastu

wydrukuje sobie ich foty i powiem żeby mnie tak scieli

gratulacje wygranej
Na blod wlosach będzie to nieziemski efekt Przynajmniej na prostych wlosach dla mnie takie ścięcie jest najpiękniejsze

Dzieki, dzięki!

Cytat:
dawaj zdjęcia! Jak wchodzę na stoisko dla dzieci to wszyscy ochroniarze (i cała reszta) na mnie się gapią, jej, to takie dziwne...? nawet jakbym miała dziecko, to nic im do tego

używaj olejów i zdawaj relację ten tydzień był pod haslem: arachaidowy, następny to avocado, a jeszcze następny oliwa z oliwek miałam dokupić jeszcze jakiś, ale to chyba będzie dość, kiedy ja to wszystko zużyje... na początku nie podobał mi się zapach arachaidowego, ale teraz mam ochotę go zjeść!

niezłą musiałaś mieć minę, jak Cię wytypowali. Ja bym chyba się nie odważyła wyjść. Przynajmniej masz trochę kosmetyków... i śpioszków! btw, ja chcę do krakowa! Ostatni raz byłam w grudniu i już tęsknię.
Wbijaj do krk!
Mój arachidowy leży sobie grzecznie w szafce.. Ale muszę Heenarę zmęczyć, bo mam duże opakowanie, ale chyba mi nie podchodzi.. Ale jeszcze muszę popróbować.. Wlaśnie mnie kusi jeszcze w najbliższym czasie Jojoba, Sesa i Avodako.. I zamówienie z ZSK z jakimś malym olejkiem z dozownikiem, bo zawsze przeginam z ilością na końce Np śliwka albo pestki moreli albo dyni.. Zresztą co mnie nie kusi na wizażu?!

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Tak, jeśli chodzi o żel z pantenolem, to one jest super

Dziewczyny, ale Wy dużo piszecie, nie nadążam
Uf, jeszcze coś pamiętam i kojarzę fakty.. Jest nieźle

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:51   #4606
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No właśnie kiedyś był uznawany za zmywalny delikatnym szamponem, ale po jakiś testach stwierdzono, że sam odparowuje
Dlatego spotykasz się dwoma różnymi opisami, bo w jednym wątku była edycja tego, w drugim jest ciągle stara wersja
Aaaaaaaaaa....Takie buty!
Baaardzo Ci dziękuję, za informacje! Pewnie bym szukała cały dzień głębszych informacji na jego temat!

Stary 2012-03-25, 13:01   #4607
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
jednak zetne sobie tak jak ty, ogólądam te zdjecia, ale racja za mocny szpic, ty masz najlepsze !
wow ale lasencja z ciebie

pochwal się po ścięciu!

Cytat:
Też nie lubię wystąpień, chyba bym nie podjęła się zadania, gdyby ktoś mnie wytypował [COLOR="Silver"]
spoko do lata będziemy chude lachony
a mi żel lniany wychodził zawsze za gęsty i nie umia się przecedzić

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
alex - piękna kobieta jesteś. Nogi do nieba. Chociaż ja też mam nie najgorsze, bo i mi się urosło dużo. Tylko przynajmniej stanęłaś w dobrej kolejce, bo ja to nie wiem gdzie byłam jak biust rozdawali. Chyba mojego tasiemca dostałam zamiast tego.
O ja też. Z za dużą wagą nigdy nie miałam problemów i sprawia to, że nawet brak biustu jest do przełknięcia.

a przypomnij mi ile masz wzrostu? napewno nie jesteś wielka jak ja
Cytat:
Alex , piękna jesteś
Ja to chyba nigdzie nie stałam po nic

jak to a po korkociągi piękne na gowie to kto ?

Cytat:
Zmotywowalyście mnie i wreszcie mam tabelkę z pielęgnacją! O! I mam systematycznie zapisywać co i jak!
Ja go uwielbiam do masek i przed i po myciu Nie ma co! Dziś go gotuję!
ja bez tabelki ani rusz
muszę się przyznać że nigdy nie dodałam lanianego gluta do maski
zmiękcza? nawilża? a nie usztywnia włosów ? no bo jako stylizator usztywnia loki i fale....

spadam na rolki, nie produkujcie za dużo

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 13:10   #4608
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A co do pusznienia, to tak jak dziewczyny już napisaly - bardziej bym stawiala na puszenie po proteinach z Latte. U mnie często zbyt dlugo potrzymany Kallos dawal podobne efekty
Mowisz?
Od poczatku mi nie przypasowal, a zostalo jeszcze 3/4 opakowania
Ale z drugiej strony odzywka Artiste rozowa ma wysoko w skladzie keratyne i uwielbiam ja...

Stary 2012-03-25, 13:13   #4609
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

jak to a po korkociągi piękne na gowie to kto ?
Ale ja ich nie chciałam

Stary 2012-03-25, 13:17   #4610
enn_
Zakorzenienie

To "kremowanie" końcówek na noc całkiem fajnie na nie działa - katuję włosy zabiegami nawilżającymi i po 2 (!) dniach są w wyraźnie lepszym stanie - chyba śmiało będę mogła się pokusić o farbowanie za tydzień.
Zastanawiam się czy żel aloesowy może się sprawdzić do nawilżania końcówek (no i mowa o włosach prostych)? Przez moje włoso- i w ogóle kosmetykomaniactwo muszę dokonać wyboru czy teraz kupić jego i poczekać z maścią brodawkową, czy na odwrót, a żel byłby dobry dla mojej cery.

Edit:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-w-sprayu.html
Czy używała któraś z Was tego? Jak ze składem?

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2012-03-25 o 13:19
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 13:23   #4611
sharron
Raczkowanie

[QUOTE=izus_86;33123581]No i dziewczyny pomyśleć, że tylko na jeden dzień pojechałam do rodziców, a tyle nadrabiania

Ja mam czarnego i sobie go chwalę

Izus, używasz go do ochrony tak?
I używasz go na całe włosy,czy tylko końcówki? I czy po każdym myciu czy raz na jakiś czas? Nie wysusza? Oććć,ale pytań...
Stary 2012-03-25, 13:23   #4612
ewcia1807
Zakorzenienie

nafiyqa aloes też może Humektantem jest, więc również możliwe

Stary 2012-03-25, 13:28   #4613
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja chętnie przygarnę te 6 kg
Co do pasty cukrowej, to też już kilka razy próbowałam i wychodzi mi kamień
a bierz mnie tak samo, w dodatku zniszczyłam pare kubków, bo potem w ogóle nie miałam jak jej wyciagnąć...

Cytat:
Hmm nie wiem...
Biovaxa latte stosuje mniej wiecej co 10-14 dni, jak oblece wszystkie maski to wracam do poczatku
Jakos nie pasuje mi on... Chociaz wzbogacam go np pantenolem, aloesem czy gliceryna.
mhm, no to chyba Ci rzeczywiście nie służy. Ja się z nim polubiłam
Cytat:

Wbijaj do krk!
Mój arachidowy leży sobie grzecznie w szafce.. Ale muszę Heenarę zmęczyć, bo mam duże opakowanie, ale chyba mi nie podchodzi.. Ale jeszcze muszę popróbować.. Wlaśnie mnie kusi jeszcze w najbliższym czasie Jojoba, Sesa i Avodako.. I zamówienie z ZSK z jakimś malym olejkiem z dozownikiem, bo zawsze przeginam z ilością na końce Np śliwka albo pestki moreli albo dyni.. Zresztą co mnie nie kusi na wizażu?!
też muszę chyba taką założyć, na razie mam zeszyt, ale niezbyt regularnie go prowadzę, w komputerze chyba zawsze lepiej
Wbijam! a jaki zapach ma heenara? może kiedyś się na nią skuszę, bo kokos generalnie mi służy. Też mnie kusi(ła) jojoba, ale jak zobaczyłam, że kosztuje na doz 48 zł to mi szczęka opadła, myślałam, że mniej więcej tyle, ile avocado, a tu niespodzianka. Zobaczę ile u mnie kosztuje w zielarskim. Ledwo się powstrzymałam, żeby nie kupić na ZSK oleju z pestek śliwek, ale zamiast niego wzięłam kwas hialuronowy - mojej cerze nawilżenie się bardzo przyda, a kolejny olej...

Cytat:
spoko do lata będziemy chude lachony
a mi żel lniany wychodził zawsze za gęsty i nie umia się przecedzić

ja bez tabelki ani rusz
muszę się przyznać że nigdy nie dodałam lanianego gluta do maski
zmiękcza? nawilża? a nie usztywnia włosów ? no bo jako stylizator usztywnia loki i fale....

spadam na rolki, nie produkujcie za dużo
no ba, że będziemy jak wychodzi za gęsty - to dolej wody przecedza się dość długo, ale jednak da radę. Dodawałam zawsze do maski gluta - fajnie nawilża, zmiękcza włosy.
Rolki, wielki temu miałam na sobie rolki!
Stary 2012-03-25, 13:34   #4614
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nafiyqa aloes też może Humektantem jest, więc również możliwe
O, dziekuje
Ja juz sie chyba pogubilam istnieje cos, co nawilza i nie puszy?

Stary 2012-03-25, 13:40   #4615
sharron
Raczkowanie

A ja nałożyłam na mokre włosy olej kokosowy i trochę oleju jakiegoś z karotenem:brzyd al: Później nałoże wymieszany kamille wax rumiankowy i pilowax brążowy,a na koniec spryskam czarnym gliss kurem... Coś jeszcze dołożyć? Bo mnie kusi...

jak się po tym wszystkim nie będą błyszczeć,to ja już chyba podziękuję
Stary 2012-03-25, 13:48   #4616
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Myślę, że jest to calkiem fajny pomysl, bo tu będziesz miala zdecydowanie 98% aloesu a poza tym rezygnujesz z calej masy konserwantów i innych "uzupelniaczy", które w żelach i tych innych przetworach aloesowych są Poza tym dojdzie radość i frajda z zabawy w malego chemika
Cytat:
chyba by mi się nie chciało
Chyba przy najbliższych zakupach na mazidłach kupię wszystkie składniki i będę skręcać żel
Cytat:
the rock mogłabym mieć taki blond jak Ty (i długość i jakość!), albo czekoladę na włosach, a nie takie coś jak mam
Dzięki, choc kolor to zasługa mojej fryzjerki
Cytat:
super!

Cytat:
Napisane przez sharron Pokaż wiadomość

Nie ma się co poddawać, ja już walczę od listopada a efekty takie se

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 13:50   #4617
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
O, dziekuje
Ja juz sie chyba pogubilam istnieje cos, co nawilza i nie puszy?
Najlepiej to równoważyć emolienty (oleje) z humektantami, tj. proteiny, aloesy, pantenole, gliceryny itp itd

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sharron Pokaż wiadomość
A ja nałożyłam na mokre włosy olej kokosowy i trochę oleju jakiegoś z karotenem:brzyd al: Później nałoże wymieszany kamille wax rumiankowy i pilowax brążowy,a na koniec spryskam czarnym gliss kurem... Coś jeszcze dołożyć? Bo mnie kusi...

A czym zmywasz olej?
Obyś nie przeciążyła ich

Stary 2012-03-25, 13:53   #4618
Dinulka
Zakorzenienie

a czy ten z pantenolem mogłabym stosować na twarz czy ciało tak jak zwykły aloe w celu nawilżania (nie po oparzeniu)? To tak w razie czego gdyby włosom nie służył on tylko na skórę głowy ma być czy na długość też?

ja na początku kwietnia idę do fryzia i nie wiem czy iść pod linijkę czy U sobie zrobić własnie. Ale na U chyba będą za krótkie proste z kolei mogą mi się nie układać, ale na końcówki dobre :d

Lecicie jak szalone

A czy to jest olej migdałowy? Mogę go stosować jak np kokosowy? Bo tu coś o mieszaniu z olejkami eterycznymi napisali
http://www. doz. pl /apteka/p5801-Olej_ze_slodkich_migdalow _Profarm_100_ml

Jeju niby wszystko napisane, a jak przychodzi do zakupu to można pogubić

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-03-25 o 13:58
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 13:57   #4619
sharron
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Chyba przy najbliższych zakupach na mazidłach kupię wszystkie składniki i będę skręcać żel

Dzięki, choc kolor to zasługa mojej fryzjerki

Nie ma się co poddawać, ja już walczę od listopada a efekty takie se
No dobra, i tak wiemy, ze się nie poddam,bo włosomaniaczkami zostaniemy na zawsze i nie wyobrażam sobie nie dbać,albo dbać choć troche mniej o moje hery

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Najlepiej to równoważyć emolienty (oleje) z humektantami, tj. proteiny, aloesy, pantenole, gliceryny itp itd

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

A czym zmywasz olej?
Obyś nie przeciążyła ich
Szamponem z SLS,joaśka rzepa.
A jaki możecie mi polecic szampon na codzień? Bo tymi sls'ami to męczę już chyba te włosiska...
Stary 2012-03-25, 13:59   #4620
ewcia1807
Zakorzenienie

sharron Babydream, Hipp chyba Dziewczyny chwaliły.

Tak w ogóle to muszę pochwalić bazę szamponową z EcoSpa. Jest cudowna!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości