|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
the rock
alex powalasz nie tylko włosami! Nogi masz , a piersi mi wystarczą jakie mam i tak są duże wow, moje włosy po 2 latach prostowania wyglądały masakrycznie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż im moje włosy bardziej się falują, tym bardziej chcę mieć je proste m.in dlatego nie brałam udziału w tym konkursie, ale gratulacje!! raz tylko coś wygrałam na wizażu.trommelko - mnie się bardziej wywijają i falują włosy po oleju arachaidowym, niż po Vatice choćby ale dalej jest to bardziej niezdefiniowane moje zamówienie z ZSK, jest najprawdopodobniej na poczcie, albo gdzieś w Polsce, a powinno być w lodówce |
||||
|
|
|
#4592 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie.. Ostatnie zdjęcia byly upięć, stare jak świat.. Ale obecnie nie mam aparatu a za tydzień wyjeżdżam (wyjazd z cyklu spanie na podlodze w śpiworze, mycie glowy, w umywalce..) więc moje wlosy nie będą się prezentować wyjściowo, więc pewnie dopiero na święta cyknę foty ![]() Narku! To powodzenia raz jeszcze! I czekam na zdjęcie masija Ale za to na święta ze świeżym kolorem zrobisz mega wrażenie! Tu masz rację! Cytat:
Wlaśnie tą maść kiedyś mialam, moja miala jeszcze lanolinę a ona cudownie podkreślala skręt.. ![]() Dziękuję za rady! Cytat:
Zdjęcia będą, będą.. Kiedyś.. Ale będą ![]() Trzymamy! I baw się dobrze! ![]() Cytat:
A z otwartych orzech wloski, amla, heenara i migdal.. Muszę to wszystko wypaćkać, bo niedlugo w nich utonę.. ![]() Nie dziękuję! ![]() Napewno gdzieś czeka na Ciebie i wszystko jest z paczuszką dobrze! A ja wygralam w galerii Krakowskiej, nie na Wizażu, pani ze sceny powiedziala do mnie "Zielony sweterek, brązowe wlosy! Wchodzisz na scenę! Tak, tak do Ciebie mówię!" I nie mialam jak uciekać |
||||
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miodu nie mam, ale jak bede w domu rodzinnym to na pewno bede probowac ![]() Czy to mozliwe, ze aloes... puszy? |
|
|
|
|
#4594 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze z 8 kg mniej i będe zadowolona ![]() Cytat:
![]() jak ja sobie przypomne moje prostowanie i rodzine która zawsze krzyczała że mam wyrzucić katownice nie prostuje od 1 stycznia i nawet za nią nie tęsknie ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
ahhh zabawy z nim co nie miara no mi się pierwsze opakowanie maści brodawkowej kończy mam jeszcze jedno ale chyba pójdę po kolejne jak ja nie lubie wystapien publicznych ...... zaraz byłabym czerwona i do tego stękałabym do mikrofonu jak nie powiem co...
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-03-25 o 11:46 |
|||||
|
|
|
#4595 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wydrukuje sobie ich foty i powiem żeby mnie tak scieli ![]() kurcze ja to mam dylematy ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4597 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ja też go stosowałam (pół opakowania), ale zrobiłam przerwę i stosuję teraz Alterrę nawilżającą, którą będę też wzbogacać np. aloesem czy panthenolem. A na pytanie Ci nie umiem odpowiedzieć ![]() Cytat:
używaj olejów i zdawaj relację miałam dokupić jeszcze jakiś, ale to chyba będzie dość, kiedy ja to wszystko zużyje... na początku nie podobał mi się zapach arachaidowego, ale teraz mam ochotę go zjeść! niezłą musiałaś mieć minę, jak Cię wytypowali. Ja bym chyba się nie odważyła wyjść. Przynajmniej masz trochę kosmetyków... i śpioszków! Cytat:
nie dużo, 6 kg... uwielbiam szczupłe dziewczyny (nie mylić z kościami...) to mi nawet żel lniany wyszedł za pierwszym, ale np. pasta cukrowa, która podobno wychodzi na pewno za 3-4 razem, nie wyszła mi nawet za 7... Też nie lubię wystąpień, chyba bym nie podjęła się zadania, gdyby ktoś mnie wytypował ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
alex - piękna kobieta jesteś.
Tylko przynajmniej stanęłaś w dobrej kolejce, bo ja to nie wiem gdzie byłam jak biust rozdawali. Chyba mojego tasiemca dostałam zamiast tego. Cytat:
Z za dużą wagą nigdy nie miałam problemów i sprawia to, że nawet brak biustu jest do przełknięcia.
|
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tj. tak: w jednym artykule spotkałam się z tym, że jest on cykliczny i wyparowuje, a w drugim, że potrzeba użyć delikatnego detergentu Poważnie.Jeszcze w innym, ze jest to silikon odparowujący, ale, że nie rozpuszcza się w wodzie. Może to jest tak, ze jakaś część jego odparowuje, ale zostaje coś z niego, co trzeba usunąć szamponem? Alex , piękna jesteś Ja to chyba nigdzie nie stałam po nic
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-03-25 o 12:43 |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pasty cukrowej, to też już kilka razy próbowałam i wychodzi mi kamień
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biovaxa latte stosuje mniej wiecej co 10-14 dni, jak oblece wszystkie maski to wracam do poczatku ![]() Jakos nie pasuje mi on... Chociaz wzbogacam go np pantenolem, aloesem czy gliceryna. |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego spotykasz się dwoma różnymi opisami, bo w jednym wątku była edycja tego, w drugim jest ciągle stara wersja
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w Auchanie, kupiłam sobie maseczkę Glorię, bo już mi się skończyła oraz pierwszy raz emulsję Gloria
Zobaczymy, jak zadziała na mnie
|
#4605 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zmotywowalyście mnie i wreszcie mam tabelkę z pielęgnacją! O!
I mam systematycznie zapisywać co i jak! ![]() Cytat:
![]() A co do pusznienia, to tak jak dziewczyny już napisaly - bardziej bym stawiala na puszenie po proteinach z Latte. U mnie często zbyt dlugo potrzymany Kallos dawal podobne efekty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki, dzięki! ![]() Cytat:
![]() Mój arachidowy leży sobie grzecznie w szafce.. Ale muszę Heenarę zmęczyć, bo mam duże opakowanie, ale chyba mi nie podchodzi.. Ale jeszcze muszę popróbować.. Wlaśnie mnie kusi jeszcze w najbliższym czasie Jojoba, Sesa i Avodako.. I zamówienie z ZSK z jakimś malym olejkiem z dozownikiem, bo zawsze przeginam z ilością na końce Np śliwka albo pestki moreli albo dyni.. Zresztą co mnie nie kusi na wizażu?! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baaardzo Ci dziękuję, za informacje! Pewnie bym szukała cały dzień głębszych informacji na jego temat!
|
|
#4607 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pochwal się po ścięciu! ![]() Cytat:
![]() a mi żel lniany wychodził zawsze za gęsty i nie umia się przecedzić Cytat:
![]() a przypomnij mi ile masz wzrostu? napewno nie jesteś wielka jak ja ![]() ![]() jak to a po korkociągi piękne na gowie to kto ? ![]() Cytat:
![]() muszę się przyznać że nigdy nie dodałam lanianego gluta do maski ![]() zmiękcza? nawilża? a nie usztywnia włosów ? no bo jako stylizator usztywnia loki i fale.... spadam na rolki, nie produkujcie za dużo
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od poczatku mi nie przypasowal, a zostalo jeszcze 3/4 opakowania Ale z drugiej strony odzywka Artiste rozowa ma wysoko w skladzie keratyne i uwielbiam ja...
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja ich nie chciałam
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
To "kremowanie" końcówek na noc całkiem fajnie na nie działa - katuję włosy zabiegami nawilżającymi i po 2 (!) dniach są w wyraźnie lepszym stanie - chyba śmiało będę mogła się pokusić o farbowanie za tydzień.
Zastanawiam się czy żel aloesowy może się sprawdzić do nawilżania końcówek (no i mowa o włosach prostych)? Przez moje włoso- i w ogóle kosmetykomaniactwo muszę dokonać wyboru czy teraz kupić jego i poczekać z maścią brodawkową, czy na odwrót, a żel byłby dobry dla mojej cery. ![]() Edit: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-w-sprayu.html Czy używała któraś z Was tego? Jak ze składem?
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-03-25 o 13:19 |
|
|
|
#4611 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=izus_86;33123581]No i dziewczyny pomyśleć, że tylko na jeden dzień pojechałam do rodziców, a tyle nadrabiania
![]() Ja mam czarnego i sobie go chwalę Izus, używasz go do ochrony tak? I używasz go na całe włosy,czy tylko końcówki? I czy po każdym myciu czy raz na jakiś czas? Nie wysusza? Oććć,ale pytań... ![]() |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
nafiyqa aloes też może
|
#4613 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie tak samo, w dodatku zniszczyłam pare kubków, bo potem w ogóle nie miałam jak jej wyciagnąć...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wbijam! a jaki zapach ma heenara? może kiedyś się na nią skuszę, bo kokos generalnie mi służy. Też mnie kusi(ła) jojoba, ale jak zobaczyłam, że kosztuje na doz 48 zł to mi szczęka opadła, myślałam, że mniej więcej tyle, ile avocado, a tu niespodzianka. Zobaczę ile u mnie kosztuje w zielarskim. Ledwo się powstrzymałam, żeby nie kupić na ZSK oleju z pestek śliwek, ale zamiast niego wzięłam kwas hialuronowy - mojej cerze nawilżenie się bardzo przyda, a kolejny olej... ![]() Cytat:
jak wychodzi za gęsty - to dolej wody przecedza się dość długo, ale jednak da radę. Dodawałam zawsze do maski gluta - fajnie nawilża, zmiękcza włosy. Rolki, wielki temu miałam na sobie rolki! |
||||
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
O, dziekuje
![]() Ja juz sie chyba pogubilam istnieje cos, co nawilza i nie puszy?
|
|
|
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
A ja nałożyłam na mokre włosy olej kokosowy i trochę oleju jakiegoś z karotenem
:brzyd al: Później nałoże wymieszany kamille wax rumiankowy i pilowax brążowy,a na koniec spryskam czarnym gliss kurem... Coś jeszcze dołożyć? Bo mnie kusi...![]() jak się po tym wszystkim nie będą błyszczeć,to ja już chyba podziękuję
|
|
|
|
#4616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() Obyś nie przeciążyła ich
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ten z pantenolem mogłabym stosować na twarz czy ciało tak jak zwykły aloe w celu nawilżania (nie po oparzeniu)? To tak w razie czego gdyby włosom nie służył
on tylko na skórę głowy ma być czy na długość też?ja na początku kwietnia idę do fryzia i nie wiem czy iść pod linijkę czy U sobie zrobić własnie. Ale na U chyba będą za krótkie proste z kolei mogą mi się nie układać, ale na końcówki dobre :dLecicie jak szalone ![]() A czy to jest olej migdałowy? Mogę go stosować jak np kokosowy? Bo tu coś o mieszaniu z olejkami eterycznymi napisali http://www. doz. pl /apteka/p5801-Olej_ze_slodkich_migdalow _Profarm_100_ml Jeju niby wszystko napisane, a jak przychodzi do zakupu to można pogubić
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-25 o 13:58 |
|
|
|
#4619 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() A jaki możecie mi polecic szampon na codzień? Bo tymi sls'ami to męczę już chyba te włosiska... |
||
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
sharron Babydream, Hipp chyba Dziewczyny chwaliły.
Tak w ogóle to muszę pochwalić bazę szamponową z EcoSpa. Jest cudowna!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

, a piersi mi wystarczą jakie mam i tak są duże

a jutro zrobię cukrowy peeling głowy
chociaż im moje włosy bardziej się falują, tym bardziej chcę mieć je proste 

Poważnie.

Np śliwka albo pestki moreli albo dyni.. Zresztą co mnie nie kusi na wizażu?!