Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-25, 18:11   #4861
szarri
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Ja na co dzień mieszkam, pracuję i uczę się w Krakowie i Lublinie (życie na walizkach) i faktem jest, że widuje się różnych ludzi, ale w tłumie nie zwraca się uwagi tak bardzo na pewne rzeczy. Mogę się domyślać tylko o jakim miasteczku mówisz i to prawda - można spotkać takie dziewczyny. Ale zaskakujące jest coś innego, moja rodzinna miejscowość jest położona o 30 km od Lublina i częściej widuję tu gimnazjalistki z lustrzankami i w ałtfitach a'la wieszak H&M Divided, niż solarki z brokatem na powiekach Co druga ma teraz bloga, co druga wrzuca "fioletowe" fotki. Ale wolę to, niż wyżej wymienione solary Więc nie skazujmy mniejszych miast spod Lublina na opinię wylęgarni tandety.
Ależ ja nie pisałam tylko o tandecie O solariach wspomniałam, że są - i widuję owszem dziewczyny zjarane na skwarkę... Ale chodziło mi o takim ogólnym wrażeniu - w Świdniku (o tym miasteczku pisałam pewnie niewielu osobom coś to mówi, więc pominęłam nazwę) trudno właśnie spotkać kogoś ubranego ciekawie, na kim można zawiesić oko, kto by się w jakikolwiek sposób wyróżniał z tłumu. No i tendencja do skrajności - albo poobgryzane paznokcie, albo dwucentymetrowe szpony w neonowym kolorze, albo mysie włosy związane w kitkę, albo pofarbowane na kompletnie nienaturalny kolor. Jasne, mam sporo znajomych fajnie ubranych (bez szału, ale estetycznie), mówię o takim ogólnym wrażeniu - co zobaczysz idąc do galerii handlowej albo spacerując główną ulicą. Jakoś teraz na dniach otwierają drugą część galerii, w której ma być outlet Zary i innych Inditexowych sieciówek, to już w ogóle będzie rewia ulicznej mody sprzed trzech lat . Dawno nie analizowałam strojów, bo ostatnio jak tam byłam, to nie miałam kompletnie czasu na to, ale w święta chyba wylegnę do centrum, usiądę na ławeczce i pokontempluję W każdym razie mam wrażenie, że Świdnika nie dotyczą takie rzeczy jak "wszyscy chodzą w nudziakach" albo "wszyscy mają miętowe paznokcie".

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-03-25 o 18:14
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 18:13   #4862
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
Pozwoliłam sobie zacytować Stu procentowa Polka, mieszkamy w tej samej miejscowości (Zamość) kilka razy widziałam na żywo i... dziewczyna piękna, cudowna, pełna energii Zero rozwalacza
Wyjątki są wszędzie To, gdzie mieszkasz nie determinuje tego, jak masz wyglądać.

Cytat:
Więc nie skazujmy mniejszych miast spod Lublina na opinię wylęgarni tandety.
To raczej nie chodzi o wylęgarnie tandety tylko o to, że nie ma takiego nacisku na bycie trędi i dżazi od momentu kiedy wychodzi się z łóżka. W Warszawie, Gdańsku, Krakowie, Poznaniu masz większe szanse np. niedostania pracy z powodu złego wyglądu niż w mniejszych miejscowościach czy wsiach (nie będę wymieniać nazw). Po prostu wszyscy i tak się znają więc po co "wydziwiać?"
Stary 2012-03-25, 18:23   #4863
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Wyjątki są wszędzie To, gdzie mieszkasz nie determinuje tego, jak masz wyglądać.

To raczej nie chodzi o wylęgarnie tandety tylko o to, że nie ma takiego nacisku na bycie trędi i dżazi od momentu kiedy wychodzi się z łóżka. W Warszawie, Gdańsku, Krakowie, Poznaniu masz większe szanse np. niedostania pracy z powodu złego wyglądu niż w mniejszych miejscowościach czy wsiach (nie będę wymieniać nazw). Po prostu wszyscy i tak się znają więc po co "wydziwiać?"
Gwarantuję, że w mieście mającym 40000 czy 50000 mieszkańców nie wszyscy się znają

Muszę natomiast coś napisać: najlepiej (najestetyczniej, ale i chyba najdrożej, ale to przy okazji - pani po prostu mnie obezwładniła i wbiła w glebę) wyglądającą kobietę widziałam w Lublinie właśnie. Piła sobie kawkę w ogródku jednej z kawiarń na Krakowskim Przedmieściu. Nigdy tego nie przeczyta, ale jeśli tak, to bardzo ją przepraszam, że się tak na nią gapiłam . Zresztą wszyscy się gapiliśmy - ja na nią całą, mój tata na jej zegarek, a żona taty na torebkę . Wyglądała jak sto milionów po prostu, jakby ją wyjęli z zupełnie innej bajki. Całkiem niezła i dość elegancka lubelska kawiarnia (Chmielewski albo Vanilla, nie przypomnę sobie) wyglądała przy tej pani jak szopa. Nawet nie pamiętam, co miała na sobie, zapamiętałam tylko niezatarte wrażenie
Stary 2012-03-25, 18:25   #4864
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Najpierw ponarzekam, byla o tym mowa 100stron temu :-P
www.newlifewithfashion.bl ogspot.com.
;-)
Ten blog jest prowadzony na poważnie?
Może nie jestem IT girl, ale to co zobaczyłam tam boli... moje oczy
Stary 2012-03-25, 18:35   #4865
siarka40
Szef ds. Wymianek

dziewczyny, macie linka do tego bloga z konskim lbem?
Stary 2012-03-25, 18:35   #4866
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
W Warszawie, Gdańsku, Krakowie, Poznaniu masz większe szanse np. niedostania pracy z powodu złego wyglądu niż w mniejszych miejscowościach czy wsiach (nie będę wymieniać nazw). Po prostu wszyscy i tak się znają więc po co "wydziwiać?"
nununu! a czy pracy nie dostaje się przypadkiem dzięki zawartości CV a nie metce na żakiecie? pomijam znajomości, które bardziej działają w mniejszych niż większych miastach i wtedy CV nie ma większego znaczenia. ogólnie moim zdaniem i tu i tu (przy uczciwych zasadach zatrudniania) należy być ubranym schludnie i klasycznie i adekwatnie do stanowiska. Może działa to tak-większe miasto, większe ciśnienie na bycie trendi, większy dostęp do modnych rzeczy, większe zarobki, większa odwaga i chęć bycia modnym?
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 18:38   #4867
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
nununu! a czy pracy nie dostaje się przypadkiem dzięki zawartości CV a nie metce na żakiecie? pomijam znajomości, które bardziej działają w mniejszych niż większych miastach i wtedy CV nie ma większego znaczenia. ogólnie moim zdaniem i tu i tu (przy uczciwych zasadach zatrudniania) należy być ubranym schludnie i klasycznie i adekwatnie do stanowiska. Może działa to tak-większe miasto, większe ciśnienie na bycie trendi, większy dostęp do modnych rzeczy, większe zarobki, większa odwaga i chęć bycia modnym?
Stawiam jednak na odwagę i chęci
Aha, no i jeszcze: prawdę mówiąc pisząc te słowa skupiłam się głównie na moich rówieśniczkach, czyli dziewczynach 19-23 mniej-więcej - a zatem jeszcze uczennicach/studentkach.
Stary 2012-03-25, 18:57   #4868
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
dziewczyny, macie linka do tego bloga z konskim lbem?
http://horse-fashion.blogspot.com/ proszę.
Stary 2012-03-25, 19:03   #4869
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Posłuchaj osób "przy kości" jak to mieli zapewnioną pracę, a jak poszli na rozmowę "dla formalności" to pracodawca się rozmyślił. I nie chodzi o metki na żakiecie, ale o sam żakiet, a nie przetarte dżinsy, adki i bokserkę z logiem playboya Adekwatnie - oczywiście, ale też nie rozumiem czemu np. w zawodzie gdzie się nie ma kontaktu bezpośredniego z klientem tatuaże, dredy i inne "anomalie" wciąż są źle postrzegane?
Myślę że w większych miastach robi się taki wyścig szczurów, nie można odstawać od średniej. A że średnia jest windowana coraz wyżej to ludzie coraz bardziej odskakują od normy ogólnopolskiej
Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Konsekwencja nawet w adresie bloga
Stary 2012-03-25, 19:19   #4870
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Ależ ja nie pisałam tylko o tandecie O solariach wspomniałam, że są - i widuję owszem dziewczyny zjarane na skwarkę... Ale chodziło mi o takim ogólnym wrażeniu - w Świdniku (o tym miasteczku pisałam pewnie niewielu osobom coś to mówi, więc pominęłam nazwę) trudno właśnie spotkać kogoś ubranego ciekawie, na kim można zawiesić oko, kto by się w jakikolwiek sposób wyróżniał z tłumu. No i tendencja do skrajności - albo poobgryzane paznokcie, albo dwucentymetrowe szpony w neonowym kolorze, albo mysie włosy związane w kitkę, albo pofarbowane na kompletnie nienaturalny kolor. Jasne, mam sporo znajomych fajnie ubranych (bez szału, ale estetycznie), mówię o takim ogólnym wrażeniu - co zobaczysz idąc do galerii handlowej albo spacerując główną ulicą. Jakoś teraz na dniach otwierają drugą część galerii, w której ma być outlet Zary i innych Inditexowych sieciówek, to już w ogóle będzie rewia ulicznej mody sprzed trzech lat . Dawno nie analizowałam strojów, bo ostatnio jak tam byłam, to nie miałam kompletnie czasu na to, ale w święta chyba wylegnę do centrum, usiądę na ławeczce i pokontempluję W każdym razie mam wrażenie, że Świdnika nie dotyczą takie rzeczy jak "wszyscy chodzą w nudziakach" albo "wszyscy mają miętowe paznokcie".
Czułam, że piszesz o Świdniku Moja rodzinna miejscowość znajduje się jakieś 15 km od Świdnika, mam tam kilka znajomych osób, w tym przyjaciółkę, która na szczęście ubiera się w porządku Ale wrażenia miałam takie jak Ty przy każdej wizycie ;P

Rozwalacz z dziś. Dziewczyna, lat 17, czarne (za duże) rurki, czarne kopytka (+/- 15 cm), czarna ramoneska, sięgająca do talii ramoneska z H&M i... przezroczysta, czarna koszula. Było widać dokładnie, jaki ma stanik, a przez niedobrany rozmiar rurek, również i stringi. Wszystko mogę zrozumieć, ale... zobaczyłam ją w kościele. Zamaszyście pomalowane oko a'la: "kładę się bez zmywania makijażu i rano mam perfekcyjny smokey eye", jaskrawa czerwona szminka i ewidentnie nieuczesane, lekko skołtunione włosy - dopełniły efektu.
Święta tuż tuż, przy okazji drogi krzyżowej i innych kościelnych uroczystości rozpocznie się wiosenna rewia mody, trwająca do Bożego Ciała.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 20:00   #4871
lannya
Raczkowanie

http://kwejk.pl/obrazek/1039426/haha.html

to mnie rozwala-ja rozumiem, że w modzie trzeba być kreatywnym, przekraczać granice itp. itd., ale jak w czymś, nie da się nawet poruszać, to już głupota trochę
lannya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 20:02   #4872
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:

Święta tuż tuż, przy okazji drogi krzyżowej i innych kościelnych uroczystości rozpocznie się wiosenna rewia mody, trwająca do Bożego Ciała.
Taak, wszyscy narzekają na kościelną rewię mody, ale jak się ktoś ubierze na "odwal się" to też źle. Nie widzę nic złego w strojeniu się do kościoła, o ile nie jest to mini albo szorty
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 20:48   #4873
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Taak, wszyscy narzekają na kościelną rewię mody, ale jak się ktoś ubierze na "odwal się" to też źle. Nie widzę nic złego w strojeniu się do kościoła, o ile nie jest to mini albo szorty
Mam wrażenie, że źle zrozumiałaś mojego posta. O kościelnej rewii pisałam w kontekście rozwalacza. (opisywanego przeze mnie, żeby była jasność -.-)

Edytowane przez anlaya
Czas edycji: 2012-03-25 o 20:52
Stary 2012-03-25, 20:57   #4874
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lannya Pokaż wiadomość
http://kwejk.pl/obrazek/1039426/haha.html

to mnie rozwala-ja rozumiem, że w modzie trzeba być kreatywnym, przekraczać granice itp. itd., ale jak w czymś, nie da się nawet poruszać, to już głupota trochę
Widziałam już ten filmik, jest mega stary.
Ale to przestaje być śmieszne jak sama się tak czuje na polskich chodnikach (lub na starym mieście) jak założę najmniejszy nawet obcas. Jeszcze jak jest słupek to się da, ale jak koturn albo szpilka to już nie jest fajnie.
Stary 2012-03-25, 22:08   #4875
weronika7
Wtajemniczenie

Potwierdzam, polskie chodniki to jedna wielka masakra.
weronika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:12   #4876
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Mam wrażenie, że źle zrozumiałaś mojego posta. O kościelnej rewii pisałam w kontekście rozwalacza. (opisywanego przeze mnie, żeby była jasność -.-)
A to przepraszam rozwalaczy w kościele nie brak mieszkam na wsi i tu w kościele powszechne jest postarzanie się przez dziewczyny w wieku 20-30. Zakładają jakieś garsonki, pantofle i wyglądają jak własne babcie. Chociaż z każdym rokiem coraz mniej tego widzę, na szczęście.
A co do podziału miasto-wieś, to nie zgadzam się że na wsi więcej tandety. Wydaje mi się że nawet mniej. Ale za to tutaj wszyscy ubierają się bardzo zchowawczo, jeansy i t-shirt to 90% "outfiów"
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 23:12   #4877
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
dzieki.
Stary 2012-03-26, 09:31   #4878
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie Już czekam na wspaniale ubrane, wyfiokowane w 100% panie nieadekwatne do sytuacji...
Cytat:
A to przepraszam rozwalaczy w kościele nie brak mieszkam na wsi i tu w kościele powszechne jest postarzanie się przez dziewczyny w wieku 20-30. Zakładają jakieś garsonki, pantofle i wyglądają jak własne babcie. Chociaż z każdym rokiem coraz mniej tego widzę, na szczęście.
A co do podziału miasto-wieś, to nie zgadzam się że na wsi więcej tandety. Wydaje mi się że nawet mniej. Ale za to tutaj wszyscy ubierają się bardzo zchowawczo, jeansy i t-shirt to 90% "outfiów"
Zgadzam się co do pierwszego cytatu.
Jeżdżę do rodzinnej wsi na święta itp. więc widzę, jak jest w kościele.
Ale i w moim mieście jest przekrój naprawdę różnych ałtfitów

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 10:00   #4879
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Zgadzam się co do pierwszego cytatu.
Jeżdżę do rodzinnej wsi na święta itp. więc widzę, jak jest w kościele.
Ale i w moim mieście jest przekrój naprawdę różnych ałtfitów
a ja z kolei kojarze msze w wiejskim kosciele z mocnym makijazem i duzymi dekoltami - tak jakby niektore osobniczki przyszly prosto z sobotniej imprezy.

a propos ałtfitow koscielnych, to na Plotkowych, zdaje sie, byl obszerny watek na ten temat^^.

i jeszcze w temacie - zaraz mi sie przypomniala ta blogerka od sesji w kosciele a la like a prayer.
Stary 2012-03-26, 12:06   #4880
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Co do kościołów i ubiorów. Najbardziej rozwalają mnie ludzie, którzy w kościele nie byli chyba od swojej komunii czy bierzmowania, a chrzczą dzieci, bo tak. To by był pikuś, bo można zrozumieć różne powody, dlaczego to robią, więc się czepiać aż tak nie będę. Natomiast uściślając, rozwala mnei to, że oni sami nie umieją się w tym kościele zachować (kiedy się wstaje i siada, to dla nich kosmos) i często są ubrani nieadekwatnie do okazji. Kiedyś widziałam taką mamuśkę w ultra krótkiej mini i gołych ramionach .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:20   #4881
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ja z kolei kojarze msze w wiejskim kosciele z mocnym makijazem i duzymi dekoltami - tak jakby niektore osobniczki przyszly prosto z sobotniej imprezy.

a propos ałtfitow koscielnych, to na Plotkowych, zdaje sie, byl obszerny watek na ten temat^^.

i jeszcze w temacie - zaraz mi sie przypomniala ta blogerka od sesji w kosciele a la like a prayer.
To też
Ja rozumiem, że może być gorąco, tj. w tamtym roku były upały. Mnie też było gorąco. Ale przecież nie ubrałam mini, sukienki na cienkich ramiączkach tylko lekką, zwiewną sukienkę, lekkie buty i dałam radę. A jak nie dawałam rady to szłam do kościoła na 9 gdzie upał jeszcze tak bardzo nie doskwierał.
Naprawdę,trochę poszanowania by się przydało.
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Co do kościołów i ubiorów. Najbardziej rozwalają mnie ludzie, którzy w kościele nie byli chyba od swojej komunii czy bierzmowania, a chrzczą dzieci, bo tak. To by był pikuś, bo można zrozumieć różne powody, dlaczego to robią, więc się czepiać aż tak nie będę. Natomiast uściślając, rozwala mnei to, że oni sami nie umieją się w tym kościele zachować (kiedy się wstaje i siada, to dla nich kosmos) i często są ubrani nieadekwatnie do okazji. .

Mój daleki kuzyn.
Nie chodzi do kościoła, w zasadzie nie wierzy, żyje z dziewczyną która jest muzułmanką czy jakoś tak, mieszkają w Anglii i chcieli ochrzcić dziecko w PL. Jak im ksiądz odmówił czy chciał jakiegoś zaświadczenia czy praktykują (nie wiem dokładnie jak to było) to wyszli wielce oburzeni, z wyklinali księdza, poleciały naprawdę okropne epitety i strzelili focha.
No ale ok.. Pretensje do księdza, całego świata, etc.

Stary 2012-03-26, 13:00   #4882
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
To też
Ja rozumiem, że może być gorąco, tj. w tamtym roku były upały. Mnie też było gorąco. Ale przecież nie ubrałam mini, sukienki na cienkich ramiączkach tylko lekką, zwiewną sukienkę, lekkie buty i dałam radę. A jak nie dawałam rady to szłam do kościoła na 9 gdzie upał jeszcze tak bardzo nie doskwierał.
Naprawdę,trochę poszanowania by się przydało.

Mój daleki kuzyn.
Nie chodzi do kościoła, w zasadzie nie wierzy, żyje z dziewczyną która jest muzułmanką czy jakoś tak, mieszkają w Anglii i chcieli ochrzcić dziecko w PL. Jak im ksiądz odmówił czy chciał jakiegoś zaświadczenia czy praktykują (nie wiem dokładnie jak to było) to wyszli wielce oburzeni, z wyklinali księdza, poleciały naprawdę okropne epitety i strzelili focha.
No ale ok.. Pretensje do księdza, całego świata, etc.

To przykre jest. Są różni księża, ale ten akurat miał rację. Po co im chrzest, skoro żadne z nich nie wychowa dziecka w wierze katolickiej Jakbyśmy z Mężem byli niewierzący i mieli w nosie kościół, to byśmy nawet i tym nie myśleli. Po co żyć w kłamstwie. A jak sobie chcą chrzcić czy coś, to niech dziecko będzie wiary Mahometa. Przynajmniej jakoś uczciwiej. Nie ogarniam takich ludzi.
Stary 2012-03-26, 13:30   #4883
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
U... 20-latka w garsonce?! Dobrze, że u mnie nie ma takich widoków... A z tym postarzaniem się, to zjawisko nie tylko kościółkowe, ale powszechne. Dziewczynki w wieku gimnazjalnym zakładają na siebie takie ciuchy, noszą fryzury i makijaż i często można je pomylić z dwudziestoparolatkami. Ja rozumiem, jak ktoś chce sobie dodać lat, żeby wyglądać na swój wiek przez ubiór, fryzurę i makijaż, ale jak 15-latka ubiera się na dorosłym dziale w sklepach, to... Gdzie tu uroki młodzieżowego stylu itp.?

Edytowane przez anlaya
Czas edycji: 2012-03-26 o 13:32
Stary 2012-03-26, 13:35   #4884
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
U... 20-latka w garsonce?! Dobrze, że u mnie nie ma takich widoków... A z tym postarzaniem się, to zjawisko nie tylko kościółkowe, ale powszechne. Dziewczynki w wieku gimnazjalnym zakładają na siebie takie ciuchy, noszą fryzury i makijaż i często można je pomylić z dwudziestoparolatkami. Ja rozumiem, jak ktoś chce sobie dodać lat, żeby wyglądać na swój wiek przez ubiór, fryzurę i makijaż, ale jak 15-latka ubiera się na dorosłym dziale w sklepach, to... Gdzie tu uroki młodzieżowego stylu itp.?
Młodzieżowy styl odkrywa dopiero za około 10 lat, jak stwierdza, że znudził ją "poważny" styl . Tak mi się przynajmniej wydaje.
Stary 2012-03-26, 13:47   #4885
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Młodzieżowy styl odkrywa dopiero za około 10 lat, jak stwierdza, że znudził ją "poważny" styl . Tak mi się przynajmniej wydaje.
Szkoda, chociaż przyznam, że i ja czasem tęsknię za trampkami i podartymi jeansami i w weekend często wskakuję w takie ciuchy
Stary 2012-03-26, 13:51   #4886
Marciamartyna
Raczkowanie

Heh zawsze tak jest,jak jest się młodym to chce sie wyglądać na starszą a gdy człowiek dojrzewa to znowu mysli jakby tu się odmłodzić
Heh dzisiaj już jest co prawda chłodniej ale jak w pt. chodziłam sobie po miescie to widać było zróżnicowany ubiór,krótkie szorty u panów,panie na krótkie rękawki,u mnie dziewczyna przyszła w krótkich spodenkach na gołe nóżki a aż takie upału to nie było
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:17   #4887
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, chociaż przyznam, że i ja czasem tęsknię za trampkami i podartymi jeansami i w weekend często wskakuję w takie ciuchy
Podarte spodnie mi się nie podobały nigdy za bardzo... ale w trampkach chodzę dalej i nie zamierzam przestać.
Stary 2012-03-26, 14:27   #4888
masija
Zakorzenienie

Cytat:
To przykre jest. Są różni księża, ale ten akurat miał rację. Po co im chrzest, skoro żadne z nich nie wychowa dziecka w wierze katolickiej Jakbyśmy z Mężem byli niewierzący i mieli w nosie kościół, to byśmy nawet i tym nie myśleli. Po co żyć w kłamstwie. A jak sobie chcą chrzcić czy coś, to niech dziecko będzie wiary Mahometa. Przynajmniej jakoś uczciwiej. Nie ogarniam takich ludzi.
Ja również.
Ale IM się NALEŻY. I oni CHCĄ! No bo jak to mówią- po co robić dziecku problemy?
Boże! Widzisz i nie grzmisz! A później ludzie piszą jacy to katolicy są... niestety-taki obraz..
Cytat:
Ja czasami jak śmigam w trampkach, kurtce zwykłej i starych dżinsach i naprawdę wtedy czuję się lepiej
A jak stoją przede mną dziewczyny, na oko 21 (ubiór, makijaż) i słyszę ich rozmowę, gdzie da się wywnioskować, że są z gimnazjum to aż mnie ścina.. no ale.. Ja za to znowu w tym moim trampkowym stroju jestem obrzucana różnymi spojrzeniami litości będąc np. galerii
Cytat:
Napisane przez Marciamartyna Pokaż wiadomość
Heh zawsze tak jest,jak jest się młodym to chce sie wyglądać na starszą a gdy człowiek dojrzewa to znowu mysli jakby tu się odmłodzić
Heh dzisiaj już jest co prawda chłodniej ale jak w pt. chodziłam sobie po miescie to widać było zróżnicowany ubiór,krótkie szorty u panów,panie na krótkie rękawki,u mnie dziewczyna przyszła w krótkich spodenkach na gołe nóżki a aż takie upału to nie było
Ja dzisiaj zmarzłam

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Podarte spodnie mi się nie podobały nigdy za bardzo... ale w trampkach chodzę dalej i nie zamierzam przestać.
Jaaa..... Jesteś żoną i chodzisz w trampkach?

Stary 2012-03-26, 14:32   #4889
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również.
Ale IM się NALEŻY. I oni CHCĄ! No bo jak to mówią- po co robić dziecku problemy?
Boże! Widzisz i nie grzmisz! A później ludzie piszą jacy to katolicy są... niestety-taki obraz..

Ja czasami jak śmigam w trampkach, kurtce zwykłej i starych dżinsach i naprawdę wtedy czuję się lepiej
A jak stoją przede mną dziewczyny, na oko 21 (ubiór, makijaż) i słyszę ich rozmowę, gdzie da się wywnioskować, że są z gimnazjum to aż mnie ścina.. no ale.. Ja za to znowu w tym moim trampkowym stroju jestem obrzucana różnymi spojrzeniami litości będąc np. galerii

Ja dzisiaj zmarzłam

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Jaaa..... Jesteś żoną i chodzisz w trampkach?
Jestem żoną i prawie MATKĄ i już jakiś czas temu skończyłam studia i chodzę w trampkach . Cóż za nietakt . Przerąbane, jak mi całkiem paluchy spuchną i nie będę mogła nosić obrączki, to będzie, że "małolata w ciąży" . Lubie się z takich rzeczy śmiać, bo nigdy mnie nie obchodziło zdanie ludzi, którzy widzą mnie pierwszy raz w życiu.
Stary 2012-03-26, 14:47   #4890
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem żoną i prawie MATKĄ i już jakiś czas temu skończyłam studia i chodzę w trampkach . Cóż za nietakt . Przerąbane, jak mi całkiem paluchy spuchną i nie będę mogła nosić obrączki, to będzie, że "małolata w ciąży" . Lubie się z takich rzeczy śmiać, bo nigdy mnie nie obchodziło zdanie ludzi, którzy widzą mnie pierwszy raz w życiu.

No nietakt lekki. A tym bardziej w ciąży... łoooo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości