|
|
#4861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
O solariach wspomniałam, że są - i widuję owszem dziewczyny zjarane na skwarkę... Ale chodziło mi o takim ogólnym wrażeniu - w Świdniku (o tym miasteczku pisałam pewnie niewielu osobom coś to mówi, więc pominęłam nazwę) trudno właśnie spotkać kogoś ubranego ciekawie, na kim można zawiesić oko, kto by się w jakikolwiek sposób wyróżniał z tłumu. No i tendencja do skrajności - albo poobgryzane paznokcie, albo dwucentymetrowe szpony w neonowym kolorze, albo mysie włosy związane w kitkę, albo pofarbowane na kompletnie nienaturalny kolor. Jasne, mam sporo znajomych fajnie ubranych (bez szału, ale estetycznie), mówię o takim ogólnym wrażeniu - co zobaczysz idąc do galerii handlowej albo spacerując główną ulicą. Jakoś teraz na dniach otwierają drugą część galerii, w której ma być outlet Zary i innych Inditexowych sieciówek, to już w ogóle będzie rewia ulicznej mody sprzed trzech lat . Dawno nie analizowałam strojów, bo ostatnio jak tam byłam, to nie miałam kompletnie czasu na to, ale w święta chyba wylegnę do centrum, usiądę na ławeczce i pokontempluję W każdym razie mam wrażenie, że Świdnika nie dotyczą takie rzeczy jak "wszyscy chodzą w nudziakach" albo "wszyscy mają miętowe paznokcie".
Edytowane przez szarri Czas edycji: 2012-03-25 o 18:14 |
|
|
|
|
#4862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, gdzie mieszkasz nie determinuje tego, jak masz wyglądać.Cytat:
). Po prostu wszyscy i tak się znają więc po co "wydziwiać?"
|
||
|
|
|
#4863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę natomiast coś napisać: najlepiej (najestetyczniej, ale i chyba najdrożej, ale to przy okazji - pani po prostu mnie obezwładniła i wbiła w glebę) wyglądającą kobietę widziałam w Lublinie właśnie. Piła sobie kawkę w ogródku jednej z kawiarń na Krakowskim Przedmieściu. Nigdy tego nie przeczyta, ale jeśli tak, to bardzo ją przepraszam, że się tak na nią gapiłam . Zresztą wszyscy się gapiliśmy - ja na nią całą, mój tata na jej zegarek, a żona taty na torebkę . Wyglądała jak sto milionów po prostu, jakby ją wyjęli z zupełnie innej bajki. Całkiem niezła i dość elegancka lubelska kawiarnia (Chmielewski albo Vanilla, nie przypomnę sobie) wyglądała przy tej pani jak szopa. Nawet nie pamiętam, co miała na sobie, zapamiętałam tylko niezatarte wrażenie
|
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może nie jestem IT girl, ale to co zobaczyłam tam boli... moje oczy
|
|
#4865 |
|
Szef ds. Wymianek
|
dziewczyny, macie linka do tego bloga z konskim lbem?
|
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
nununu! a czy pracy nie dostaje się przypadkiem dzięki zawartości CV a nie metce na żakiecie? pomijam znajomości, które bardziej działają w mniejszych niż większych miastach i wtedy CV nie ma większego znaczenia. ogólnie moim zdaniem i tu i tu (przy uczciwych zasadach zatrudniania) należy być ubranym schludnie i klasycznie i adekwatnie do stanowiska. Może działa to tak-większe miasto, większe ciśnienie na bycie trendi, większy dostęp do modnych rzeczy, większe zarobki, większa odwaga i chęć bycia modnym?
|
|
|
|
#4867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aha, no i jeszcze: prawdę mówiąc pisząc te słowa skupiłam się głównie na moich rówieśniczkach, czyli dziewczynach 19-23 mniej-więcej - a zatem jeszcze uczennicach/studentkach. |
|
|
|
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
|
#4869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adekwatnie - oczywiście, ale też nie rozumiem czemu np. w zawodzie gdzie się nie ma kontaktu bezpośredniego z klientem tatuaże, dredy i inne "anomalie" wciąż są źle postrzegane?Myślę że w większych miastach robi się taki wyścig szczurów, nie można odstawać od średniej. A że średnia jest windowana coraz wyżej to ludzie coraz bardziej odskakują od normy ogólnopolskiej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja rodzinna miejscowość znajduje się jakieś 15 km od Świdnika, mam tam kilka znajomych osób, w tym przyjaciółkę, która na szczęście ubiera się w porządku Ale wrażenia miałam takie jak Ty przy każdej wizycie ;PRozwalacz z dziś. Dziewczyna, lat 17, czarne (za duże) rurki, czarne kopytka (+/- 15 cm), czarna ramoneska, sięgająca do talii ramoneska z H&M i... przezroczysta, czarna koszula. Było widać dokładnie, jaki ma stanik, a przez niedobrany rozmiar rurek, również i stringi. Wszystko mogę zrozumieć, ale... zobaczyłam ją w kościele. Zamaszyście pomalowane oko a'la: "kładę się bez zmywania makijażu i rano mam perfekcyjny smokey eye", jaskrawa czerwona szminka i ewidentnie nieuczesane, lekko skołtunione włosy - dopełniły efektu. Święta tuż tuż, przy okazji drogi krzyżowej i innych kościelnych uroczystości rozpocznie się wiosenna rewia mody, trwająca do Bożego Ciała. ![]() |
|
|
|
|
#4871 |
|
Raczkowanie
|
http://kwejk.pl/obrazek/1039426/haha.html
to mnie rozwala-ja rozumiem, że w modzie trzeba być kreatywnym, przekraczać granice itp. itd., ale jak w czymś, nie da się nawet poruszać, to już głupota trochę
|
|
|
|
#4872 |
|
Rozeznanie
|
Taak, wszyscy narzekają na kościelną rewię mody, ale jak się ktoś ubierze na "odwal się" to też źle. Nie widzę nic złego w strojeniu się do kościoła, o ile nie jest to mini albo szorty
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że źle zrozumiałaś mojego posta. O kościelnej rewii pisałam w kontekście rozwalacza. (opisywanego przeze mnie, żeby była jasność -.-)
Edytowane przez anlaya Czas edycji: 2012-03-25 o 20:52 |
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to przestaje być śmieszne jak sama się tak czuje na polskich chodnikach (lub na starym mieście ) jak założę najmniejszy nawet obcas. Jeszcze jak jest słupek to się da, ale jak koturn albo szpilka to już nie jest fajnie.
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam, polskie chodniki to jedna wielka masakra.
|
|
|
|
#4876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozwalaczy w kościele nie brak mieszkam na wsi i tu w kościele powszechne jest postarzanie się przez dziewczyny w wieku 20-30. Zakładają jakieś garsonki, pantofle i wyglądają jak własne babcie. Chociaż z każdym rokiem coraz mniej tego widzę, na szczęście. A co do podziału miasto-wieś, to nie zgadzam się że na wsi więcej tandety. Wydaje mi się że nawet mniej. Ale za to tutaj wszyscy ubierają się bardzo zchowawczo, jeansy i t-shirt to 90% "outfiów"
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już czekam na wspaniale ubrane, wyfiokowane w 100% panie nieadekwatne do sytuacji...Cytat:
Jeżdżę do rodzinnej wsi na święta itp. więc widzę, jak jest w kościele. Ale i w moim mieście jest przekrój naprawdę różnych ałtfitów
|
|
#4879 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.a propos ałtfitow koscielnych, to na Plotkowych, zdaje sie, byl obszerny watek na ten temat^^. i jeszcze w temacie - zaraz mi sie przypomniala ta blogerka od sesji w kosciele a la like a prayer .
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kościołów i ubiorów. Najbardziej rozwalają mnie ludzie, którzy w kościele nie byli chyba od swojej komunii czy bierzmowania, a chrzczą dzieci, bo tak. To by był pikuś, bo można zrozumieć różne powody, dlaczego to robią, więc się czepiać aż tak nie będę. Natomiast uściślając, rozwala mnei to, że oni sami nie umieją się w tym kościele zachować (kiedy się wstaje i siada, to dla nich kosmos) i często są ubrani nieadekwatnie do okazji. Kiedyś widziałam taką mamuśkę w ultra krótkiej mini i gołych ramionach
.
|
|
|
|
#4881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozumiem, że może być gorąco, tj. w tamtym roku były upały. Mnie też było gorąco. Ale przecież nie ubrałam mini, sukienki na cienkich ramiączkach tylko lekką, zwiewną sukienkę, lekkie buty i dałam radę. A jak nie dawałam rady to szłam do kościoła na 9 gdzie upał jeszcze tak bardzo nie doskwierał. Naprawdę,trochę poszanowania by się przydało. Cytat:
Mój daleki kuzyn. Nie chodzi do kościoła, w zasadzie nie wierzy, żyje z dziewczyną która jest muzułmanką czy jakoś tak, mieszkają w Anglii i chcieli ochrzcić dziecko w PL. Jak im ksiądz odmówił czy chciał jakiegoś zaświadczenia czy praktykują (nie wiem dokładnie jak to było) to wyszli wielce oburzeni, z wyklinali księdza, poleciały naprawdę okropne epitety i strzelili focha. No ale ok.. Pretensje do księdza, całego świata, etc.
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przykre jest. Są różni księża, ale ten akurat miał rację. Po co im chrzest, skoro żadne z nich nie wychowa dziecka w wierze katolickiej Jakbyśmy z Mężem byli niewierzący i mieli w nosie kościół, to byśmy nawet i tym nie myśleli. Po co żyć w kłamstwie. A jak sobie chcą chrzcić czy coś, to niech dziecko będzie wiary Mahometa. Przynajmniej jakoś uczciwiej. Nie ogarniam takich ludzi.
|
|
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że u mnie nie ma takich widoków... A z tym postarzaniem się, to zjawisko nie tylko kościółkowe, ale powszechne. Dziewczynki w wieku gimnazjalnym zakładają na siebie takie ciuchy, noszą fryzury i makijaż i często można je pomylić z dwudziestoparolatkami. Ja rozumiem, jak ktoś chce sobie dodać lat, żeby wyglądać na swój wiek przez ubiór, fryzurę i makijaż, ale jak 15-latka ubiera się na dorosłym dziale w sklepach, to... Gdzie tu uroki młodzieżowego stylu itp.?
Edytowane przez anlaya Czas edycji: 2012-03-26 o 13:32 |
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak mi się przynajmniej wydaje.
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
Heh zawsze tak jest,jak jest się młodym to chce sie wyglądać na starszą a gdy człowiek dojrzewa to znowu mysli jakby tu się odmłodzić
![]() Heh dzisiaj już jest co prawda chłodniej ale jak w pt. chodziłam sobie po miescie to widać było zróżnicowany ubiór,krótkie szorty u panów,panie na krótkie rękawki,u mnie dziewczyna przyszła w krótkich spodenkach na gołe nóżki a aż takie upału to nie było
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale IM się NALEŻY. I oni CHCĄ! No bo jak to mówią- po co robić dziecku problemy? Boże! Widzisz i nie grzmisz! A później ludzie piszą jacy to katolicy są... niestety-taki obraz.. Cytat:
![]() A jak stoją przede mną dziewczyny, na oko 21 (ubiór, makijaż) i słyszę ich rozmowę, gdzie da się wywnioskować, że są z gimnazjum to aż mnie ścina.. no ale.. Ja za to znowu w tym moim trampkowym stroju jestem obrzucana różnymi spojrzeniami litości będąc np. galerii ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cóż za nietakt |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nietakt lekki. A tym bardziej w ciąży... łoooo
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

Co druga ma teraz bloga, co druga wrzuca "fioletowe" fotki. Ale wolę to, niż wyżej wymienione solary
Więc nie skazujmy mniejszych miast spod Lublina na opinię wylęgarni tandety.
O solariach wspomniałam, że są - i widuję owszem dziewczyny zjarane na skwarkę... Ale chodziło mi o takim ogólnym wrażeniu - w Świdniku (o tym miasteczku pisałam
pewnie niewielu osobom coś to mówi, więc pominęłam nazwę) trudno właśnie spotkać kogoś ubranego ciekawie, na kim można zawiesić oko, kto by się w jakikolwiek sposób wyróżniał z tłumu. No i tendencja do skrajności - albo poobgryzane paznokcie, albo dwucentymetrowe szpony w neonowym kolorze, albo mysie włosy związane w kitkę, albo pofarbowane na kompletnie nienaturalny kolor. Jasne, mam sporo znajomych fajnie ubranych (bez szału, ale estetycznie), mówię o takim ogólnym wrażeniu - co zobaczysz idąc do galerii handlowej albo spacerując główną ulicą. Jakoś teraz na dniach otwierają drugą część galerii, w której ma być outlet Zary i innych Inditexowych sieciówek, to już w ogóle będzie rewia ulicznej mody sprzed trzech lat 

Już czekam na wspaniale ubrane, wyfiokowane w 100% panie
.

. Cóż za nietakt