|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
u nas bardzo wieje i się chmurzy i ze spaceru dzisiaj nici...
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Anulka trzymaj sie i ukladaj Tz,
moj nawet jak strzeli focha to ja sobie nic z tego nie robie. Dzis bylismy samochodem na dluzszej wycieczce,jak dojechalismy na miejsce to malu glodnial ok wyjelam cyca nakarmilam po czym maly strzelil kupala roku ok zakmnelam sie z nim w aucie i przewinelam a bylo tak cieplo ze myslalam,ze sie zaczadze tam hehe.Jak dlugo mozna dziecko trzymac w nosidelku?gdzies kiedys czytalam ale nie pamietam dokladnie |
|
|
|
#1863 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubię liczby pierwsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zapowiadała się taka piękna pogoda :/ U nas też wiatrzysko
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
ej ej a ile mi odpalicie za udostępnienie męża??
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1866 | |||
|
Zadomowienie
|
mimo ze sen rwany to lacznie sporo h
Cytat:
raz jest wieksza raz mniejsza skora go swedzi, on sie denerwuje i probuje drapac i jest szorstka w dotyku my jestsmy na moim mleku wiec jest to pewnie zwiazane z tym co jem ![]() moge ci mms wyslac zdj bo mam je na telefonie gdzie nie obczilam jeszcze bluetootha i nie mam jak na kompa przeslac i tym samym tu wkleic Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ogólnie wodzi wzrokiem za twarzami już od 3 tygodnia życia - zarówno z bliska jak i z daleka, za zabawkami też - chwilę patrzy na zabawkę i potem jak nią odsuwam w jedną albo w drugą stronę to patrzy za nią. Śmieje się też już świadomie - tak fajnie pokazuje dziąsła, najczęściej do mnie, do TŻ i do Tomka też prawie od razu, a do ludzi, których nie widzi często (np. moja mama) to chwilę musi się jej przyjrzeć i potem się śmieje. A za dźwiękiem głowy nie obraca, jedynie widzę, że słucha nowych dźwięków - leży bez ruchu i robi takie wielkie oczy i słucha - dźwięk na który się śmieje - to jak TŻ gwiżdże, a co ją uspokaja i ciekawi - to jak pralka nabiera wody, a usypiają ją kołysanki Mini Mini KTÓRAŚ PYTAŁA O SUKIENKĘ DO KARMIENIA - ja wstawiałam taką: moda.allegro.pl/ziabaqlu-sukienka-do-karmienia-classic-red-m-i2163777066.html
|
|
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
U nas dzisiaj wietrznie ,więc na spacerku tylko godzinkę byliśmy. Potem pojechaliśmy z tżem na urodziny do mojej chrześnicy a Bartuś zostaałł z moimi rodzicami.Mała była trochę chora więc balam się ,że Bartosz się zarazi. Mam cały tyłek pokłuty i posiniaczony,robia mi się już twarde miejsca od tych zastrzykow,smaruję spirytusem- to ma pomóc. Bartuś gotowy na spacer: |
|
|
|
#1870 | |
|
Rozeznanie
|
Chyba źle zapamiętałam...
Cytat:
![]() Szukam dalej sukienki na wesele i chrzciny
|
|
|
|
|
#1871 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie odkąd urodziłam to waga ani drgnie, ale nie ma się co dziwić - piersią nie karmię, diety żadnej nie stosuje... u mnie najlepszym odchudzaczem jest stres Jak mam jakieś zmartwienie to waga leci na łeb, na szyję, ale jak na razie to wolę być trochę cięższa niż mieć zmartwienia![]() Ad.2 Nam pediatra poleciła, zeby poduszkę-klin włożyć pod materac i jak na razie to Asia cały czas właśnie tak śpi. Cytat:
Ogólnie to korzystamy z pogody i spacerujemy z Asią, albo jak tylko Asia zaśnie to ogarniam mieszkanie, albo coś na szybkiego upitraszę albo gości przyjmuję no albo oglądam na necie zaległe odcinki "Julii" i "Prawo Agaty"... i tak w kółko W sumie to Asia ma coraz dłuższe przerwy pomiędzy drzemkami i trzeba ją zabawiać Cytat:
Cytat:
no pięknie, prawdziwy, dorosły facet w spodniach a nie w jakimś tam pajacu ![]() Ja stroję Asię w "dorosłe" ubrania jak spodziewamy się gości lub sami idziemy do kogoś w odwiedziny. W domu, tak na co dzień wolimy śpiochy i pajace bo są wygodniejsze do przebierania pampersiaków i nie podwijają się podczas brania dziecka na ręce ----------------- Kurczę, kilka dni temu zauważyłam, że szczepionka, którą Asia dostała jeszcze w szpitalu zaczyna nieładnie wyglądać. Z dnia na dzień jest coraz większa, bardziej czerwona i coraz bardziej wypukła Powiedzcie mi czy to normalne jak wygladają szczepionki Waszych pocieszek?My z TŻ-em zaczynamy planować wakacje, albo kłasć ją na drzemki na tapczan![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- tak jakoś dziwnie mi dzisiaj przez to przestawianie czasu, jeszcze jasno było na dworze jak kąpałam córcię, w ogóle to jakiś taki długi ten dzień
|
|
#1872 |
|
Rozeznanie
|
Jak to ile? Oddamy Ci go na weekendy i to powinno wystarczyć
![]() Prawda Pearl?
|
#1873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doby wieczór...
nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam... MissZuzia no to super lekarka, która nie powiedziała o diecie przy AZS wiedząc, że karmisz piersią a tosta to firma, ale chyba ona z naszych okolic... ale w sklepach na pewno znajdziesz chleby o prostym składzie co do szarlotki to oczywiście zamiast masła margaryna bezmleczna Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
\Anulka_86 dobrze, że tż poszedł po rozum do głowy
|
|||
|
|
|
#1874 |
|
Rozeznanie
|
Eeelo jeszcze raz
![]() W ogóle sorki, że nie przywitałam się w poprzednim poscie, ale kurde wszystko co napisałam mi wcieło i tylko na szybko odpisałam bo już trzeba było lecieć ogarniać dzieciaki ogólnie to dziś zapomniałam o przestawieniu czasu i nie poszliśmy na dziecinną mszę hehe no cóż - skleroza lecę bo Martynka woła ciciocha :P
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
A co się tak w ogóle dzieje z Nikotynką? Z Kamusią? Z Ciężaróweczką i Małą Stópką? I resztą wcześniej mamuś na bieżąco a teraz jakoś okropna cisza?
Ma ktoś info jakie?
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
Poradźcie... malutka ma 4 tygodnie i nadal mamy kikutek... Przemywam codziennie 2 razy Octeniseptem. Nie jest czerwony, nie ropieje, nie śmierdzi ale też dobrze się trzyma i ani myśli odpadać
|
#1877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do farbowanych ciuszków to bym olała... Cytat:
Cytat:
za to zauważa jak ja albo tż przechodzimy obok Cytat:
Pierwsze zdjęcia przed dietą, ostatnie po 3 tygodniach diety, różnicę widać |
||||
|
|
|
#1878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo nam się zrobiło, jak praliśmy firanki - 2 duże i 3 zazdrostki ale to z kolei może za lekkie było![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ _ cześć ![]() tyle tylko nadrobiłam, reszta jutro ![]() Moje dziecię już śpi, ja niedługo też idę w kimę ![]() tyle co się chwaliłam, że przespał 8 godzin, a tu wczoraj jedzonko o 20, kąpanie 21 (byliśmy w gościach wcześniej ), 22 zasnął i pobudka 5, a potem o 9 musiałam go wybudzać, bo na 10 do Kościoła![]() A dzisiaj położyłam do łóżeczka, włączyłam konia i po 2 obiegach już chrapał ![]() \
|
|
#1879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam nadrabiać, jestem z siebie dumna
ciekawe czy ktoś zauważy moje trudy ![]() łoo matko, na drugim zdjęciu moje dziecię wygląda jak by rude było Cytat:
U góry dałam zdjęcia AZS Julka, ale moim zdaniem nie ma co patrzeć na zdjęcia tylko do lekarza biec My też pajace mamy tylko na noc, w dzień dorosłe spodnie, ogrodniczki albo body + dresiki ![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Cytat:
bidulko, może masuj, bo zrosty się robią po zastrzykach ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1881 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wogóle to cudny słodziak Cytat:
![]() i ja też zmykam spać
|
|
#1882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Synkowi chyba 8tygodni się trzymał, a teraz małej szybciutko odpadł - po 3 tygodniach... ale synkowi w szpitalu motali gazą, a on pierwsze co robil to na to siusial i potem dluuugo schlo ona Ci podpowie cos... ale spokojnie mozesz jeszcze poczekac - poza tym nam polozna kazala przy przemywaniu spirytusem (patyczkiem) leciutko podwazac, zeby wszedzie dotarl i choc to tak przerazajaco wyglada, to widac ze coraz mniej przylega...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1883 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Może dziś uda mi się być z Wami na bierząco i ponadrabiać zaległości ![]() Ostatnio brakuje mi czasu na wiele rzeczy Muszę się zorganizować inaczej!Niechce zapeszyć, ale moje dziecie już 2 dzień przesypia całą nockę ![]() Oby jej tak zostało!!! Cytat:
Mojej tak rosło, aż w końcu pękło i już teraz ładnie się wygoiło boro w tym tygodniu wyślę bajeczki, sorki za opóźnienia
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
Ja juz na nogach, a moje dziecko probuje jeszcze spac jednak slysze ze chyba nic z tego![]() Zapowiada sie sliczna pogoda wiec pewnie znowu spedzimy cały dzien na powietrzu No i dzis dzwonie do pediatry, bo niepokoją mnie te jej kupy |
|
|
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynu,
po weekendzie jakos wiecej czasu wiec zdarzylam podczytac co naskrobalyscie ![]() ania 1988 u nas tez dluho kikut sie utrzymywal przy octenisepcie i pediatra polecila gencjane,bo dopiero spirytus wysusza i faktycznie smarowalismy chyba z 1,5tyg i ladnie sie pokurczyl az odpadl. tylko musielismy tam w srodku dokladnie pedzlowac 3 x dziennie. troche upierdliwe bo brudzi wszystko no ale dziala ![]() tak wiec w koncu nie mamy pepuszka!!! ![]() zaczynamy klasc.na brzuszek w zwiazku z tym. a i jeszcze z powodu problemow z karmieniem mialam wizyte doradcy laktacyjnego i wszystko na spokojnie mi wyjasnila,pokazala. musze leczyc jedna brodawke co prawda ale juz jest nieco lepiej. wiec jesli ktos ma watpliwosci przy karmieniu piersia to warto. niestety jest to dodatkowo platne ale ja placilam 80zl. moge polecic pania z poznania gdyby ktos potrzebowal. a w ogole chcialam podpytac dziewczyny karmiace(,)(,) czy macie jakis system? niektorzy twierdza ze na jedno karmienie podaje sie jedna piers a inni ze 5-10min jedna a potem.druga. powiem szczerze ze ja stosowalam jedna ale dziecko zaczelo sie buntowac jak dostawala po odbiciu ta sama i zaczelam dawac druga i wtedy ladnie spokojnie je. no ale znow to pierwsze mleko z piersi to niby taka woda do napicia a dopiero po jakims czasie robi sie tresciwsze. kurka juz sama nie wiem bo ile ludzi tyle opinii... |
|
|
|
#1886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() -------------------- Witam ![]() U nas juz tradycyjnie nocka super od 21 do 6, pozniej (.) i spanko do 8 ![]() Bylismy wczoraj na zakupach i masakra nic nie moglam znalesc, kupilam tylko jedna bluzeczke, a nastawialam sie na wielkie szalenstwo Potrzebuje czegos na komunie, na swieta, zakietu, botów, a tu duuuupa, 4 godziny chodzenia na marne Nikos siedzial wczoraj z babcia i przespal caly ten cczas Tesciowa zastanawiala sie pozniej czy tak ja lubi i dal odpoczac, czy wrecz przeciwnie wolal spac i nie patrzec na babcie![]() Slonko swieci wiec dzis tez dzien spedzimy na dworze, takze zajrze do was wieczorkiem ![]() Milego dnia
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
O proszę jak Wam ładnie dzieciaczki śpią Moja zasnęła o 22 i spała do 5- potem za chiny ludowe nie chciała usnąć nadal są cyrki... najlepiej działa odwracanie uwagi- a to żyrandol, a to obraz na ścianie ją fascynuje i siadam dopiero z nią wtedy kiedy zapomni o wiciu się i oddycha spokojnie
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
za chwilę nadrobię wszystko teraz się chwalę że my już po chrzcinach! mała była jak aniołek o mało mnie szlag w kościele nie trafił na dodatek przy pytaniu "czy wyrzekacie się życia w grzechu" skierował je tylko do mnie i czekał na odpowiedź palantjeśli chodzi o moje odczucia to na serio było mi głupio/przykro kiedy wszyscy rodzice podeszli z chrzczonymi dziećmi do komunii a my siedzieliśmy co do prezentów to mała została cała ozłocona
|
#1889 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem nawet będzie ropiało i zrobi się strupek. Trzeba tylko tego dodatkowo nie podrażniać.Cytat:
![]() A u Julka widać duuuużą poprawę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1890 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Słoneczko ładnie świeci, choć na dworze zimno. Ja jeszcze w piżamie, wczoraj wyjątkowo wypiłam kawę i nie mogłam zasnąć, więc i dziś dłużej poleżałam.
Czy któraś z Was zna sposób na wyleczenie pleśniawek? Bo u nas co znikną jedne, to następne się pojawiają, a przecież dbam o higienę, wyparzam smoczki. Stosowałam już apthin, fiolet i siuśki. pozdrowienia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

ok zakmnelam sie z nim w aucie i przewinelam a bylo tak cieplo ze myslalam,ze sie zaczadze tam hehe.
ale jestem wyspana 

smutno nam teraz

współczuję kurczaki 

SB albo dukana?
ale boje sie wyjac te reczniki, zeby sie nie zachłysneła
Jak mam jakieś zmartwienie to waga leci na łeb, na szyję, ale jak na razie to wolę być trochę cięższa niż mieć zmartwienia
no pięknie, prawdziwy, dorosły facet w spodniach a nie w jakimś tam pajacu 

klask i:
za to zauważa jak ja albo tż przechodzimy obok
Gabrysia - 09.02.2012
jednak slysze ze chyba nic z tego