mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-25, 15:08   #2101
anmar001
Raczkowanie

GG do anmar001
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
nie nic normalnie mi sie super dziecko trafiło (to moje pierwsze) pewnie bozia tak dała żebym sie nie zraziła ehheheh jak mały miał miesiąc ja już schaby smażone wpitalałam od 2 miesiąca pizze i wogóle tylko pierwszy miesiąc uważałam ale jak zauważyłam, że nic sie mu nie robi to luzikkkkk i on tez jak miał 3 miesiące i 2 tygodnie pierwszy raz mu dałam jabłuszko niemiał 4 skończonych a pił herbatke jabłko-melisa ( ale mu nie smakuje)......ohhh jak ja kocham moje dziecie

nie widze tego linku????? o ja pitole to Mikołaj ma 4 miesiące i 2 tygodnie i dalej mu w 1 podaje hehhehehe

oj ty głupia babona ciebie tylko pała i zimna woda ja jak bym miała taką gromadke małych dziecków to bym sie chyba z piżamy nawet nie przebierała............ko bito ja Cie podziwiam jesteś moją GURU normalnie, że sama sobie bez chłopa tak radzisz ja przy Mikołaju, który jest naprawde grzecznym dzieckiem to wieczorem padam zmęczona nawet nie wiem po czym chyba zdziadziałam w ciąży bo kiedyś naprawde zapitalałam a teraz to jest nic przy tym a mam dni, że nic mi sie niechce...........na łebie mam odrosty bo niechce mi sie pomalować paznokcie niewiem kiedy ostatnio malowałam no ryjka dzisiaj umalowałam tak przy niedzieli co ostatnio robiłam po koniel lutego hhehe tak to też nic sie nie maluje.........ale mam ochote Ci wpier*olić seseseseses
Już daje linka do Aventu
http://www.philips.pl/c/avent-karmie...lka/28513/cat/
anmar001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 15:48   #2102
goferek33
Raczkowanie

Ja dzisiaj mam mega doła. MÖJ tż kolejny weekend na studiach a ja sama z dziećmi. Poza tym na jesień jedzie na misję do Afganistanu. Dobija mnie to wszystko. Nadal szukamy opieki dla małego bo muszę wrócić do pracy. Złożyłam do żłobka, ale miał 91 miejsce na 50 dostępnych. Mamy czekać na wyniki rekrutacji. A wy wracacie do pracy? Ja muszę iść już w lipcu i to na cały etat
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 16:41   #2103
glamourous
Zakorzenienie

Goferek esli cie to pocieszy to ja jestem sama z 3 dzieci, maz w okolicy afganistanu to na jedno wychodzi. I tez musze od lipca wracac do pracy i znalezc opieke dla blizniakow
Aha a do pracy musze wrocic bo kasy od meza nie dostaje. Wiec jak mi sie skonczy macierzynski to mam niejako noz na gardle
Wiec lacze sie w dolowaniu
Zreszta ja nie mam sily zeby sie dolowac po prostu funkcjonuje jak maszyna
Stary 2012-03-25, 17:22   #2104
elf27
Zadomowienie

GLAM ja nie rozumiem jak to nie dostajesz kasy od męża jak macie WSPÓLNE dzieci i to troje, w pale się nie mieści
Stary 2012-03-25, 17:38   #2105
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka

ja dzisiaj wybyłam z małym na zakupy kupiłam sobie szafirowy żakiecik i czarną mininiewiem co mi odwaliło z tą mini hehehhe

wczoraj odwiedzili nas znajomi było super Mikuś poszedł spać a matka szaleństwo i rozpusta (czyt. chipsy, cola) heheh

wasze dziecke też nie lubią owoców???? Mikołaj zupkami sie zajada a za owockami nie bardzo przepada nawet tymi kupnymi deserkami

laski kiedy trzeba zmienić smoczek z 1 na 2 chodzi mi o butelki z Aventu?????????
Mojemu dziecko jak na razie jablko i jablko + brzoskwinia nie smakowaly.Rozszerzylam jej 4 dni temu diete,bo chxba moje mleko jej nie wystarcza,poniewaz zaczela jesc co 1,5-2 h ,nawet w nocy ,wiec na obiadek papka,a na kolacyjke kaszka.Na razie zjada male ilosci,wiec nie widze poprawy,ale zobyczymy,co bedzie dalej.

U nas niedziela handlowa (minus,bo tz musial do pracy),wiec pobumelowalam troche i kupilam pare szmatek,a pare dostalam od tesciowej
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 17:42   #2106
dygotka8
Zakorzenienie

witam niedzielnie
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Molaaa to kurcze ja nie rozumiem sprzecznosci
Gowniara dziecko zrobila i jednoczesnie zle ze sie odmladzasz? Po co gowniara ma sie odmladzac jesli jest gowniara???

Czy chodzi o to ze po urodzeniu dziecka najlepiej trwala a la lata 80 i w ogole cala taka stylizacja?

Boze jakie piekne mlode mamuski spotykam wszedzie, ubrane modnie, uczesane, az mi wstyd ze ja sama tak podupadlam i ode mnie na kilometr zmeczenie i beznadzieja bije
Glam,aj amma jedno dziecię i tez się tak czuję...do tego jeszcze chodzę w często zalanych ubraniach przez mojegoszkraba bo by mi ubrań zabrakło gdybym miała się za każdym razem w czyste przebierać...wstyd

Goferku,Glam
-współczuję braku obecności męza i jego pomocy...ja do pracy nie wracam bo nie stac mnie na opiekunkę.
Glam-weź się za tego swojego chłopa

lecę do klubu coś Wam napiszę

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-03-25 o 17:44
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 17:48   #2107
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goferek esli cie to pocieszy to ja jestem sama z 3 dzieci, maz w okolicy afganistanu to na jedno wychodzi. I tez musze od lipca wracac do pracy i znalezc opieke dla blizniakow
Aha a do pracy musze wrocic bo kasy od meza nie dostaje. Wiec jak mi sie skonczy macierzynski to mam niejako noz na gardle
ja to bym tego Tzta... jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym... 3dzieci, zona i nie daje pieniedzy?

Aga dzieki za info

Tuszka wlasnie dzis Tz znalazl w gazetce, ze w Lidlu bedzie blender. Nie mamy lidla ale zadzwonilismy do tesciow, zeby jutro upolowali nam go u siebie

Olusia jaka kaszke podajesz na poczatek? bo ja mysle, zeby zamowic bezcukrowa Hipp na allegro albo Holle. Tylko nei wiem czy najpierw jaglaną czy jakąś inną
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 17:49   #2108
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Witam niedzielnie i po spacerowo.

Czytam Was ale nie mam weny do pisania, a jak juz zaczynam to coś mi przerywa zawsze. Ale przez ostatnie kilka dni latałam na spacery jak szalona i myłam okna. Jeszcze mnie czekają porządki przedświąteczne.
Nie wiem co miałam komu odpisać.

Helena dała czadu na spacerze, ale padła z wyczerpania w drodze powrotnej i śpi. A ja leczę nerwy. Nie wiem co się jej podziało. Maruda jest okropna.

Ja tez rozszerzam dietkę Helci. Jadła Jabłuszko, gotowaną marchewkę a na dzisiaj było gotowane jabłuszko. Na razie to takie próbowanie, nie zjada dużo.

W połowie kwietnia mój mąż jedzie w delegację do USA na 5 tygodni. Zostanę sama z Helcią, teściowa na szczęście zaoferowała się pomocą, przyjedzie jak będę potrzebowała.
Ale może orientujecie się co warto przywieźć z USA? Są tak jakieś fajne rzeczy które przydają się a u nas nie ma albo sa droższe?
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 17:49   #2109
goldika
Zakorzenienie

Goferku wspolczuje wyjazdu Tzta ja to bym nerwowo padla gdyby moj udal sie w te rejony...

Zaprawilam pierwsze 5sloiczkow dla mlodego marchewka+jablko.
Za tydzien zrobie mu marchewke + ziemniaczki
Stary 2012-03-25, 18:00   #2110
OlusiaS
Wtajemniczenie

Jak juz o blenderach mowa-moj po 6 latach dzisiaj wyzional ducha ,trzeba zaopatrzyc sie w nowy,ale bym chciala juz taki konkretny,z mikserami i roznymi bajerami.

Goldi ja kupilam kaszke nestle i jej smakuje,robi sie na widzie.Milupe ryzowa nie chciala,ale ja sie robi na mm.Mam jeszcze bananowa,tez od 4 miesiaca,ale ja zaczne dawac troche pozniej.Holle mozna tu w necie kupic albo pewnie w jakis sklepach typu eco.
Kupuje malej sloiczki,najbardziej lubi kartofle z dynia,ugotowane przeze mnie kartofle z marchewka jej nie smakowaly.Ale bedziemy probowac dalej
Stary 2012-03-25, 18:14   #2111
goldika
Zakorzenienie

Holle widzialam w sklepie ze zdrowa zywnoscia. Byla tez Topfer i SunBaby. Ale Hipp bezcukrowy i bezglutenowy powinien chyba byc ok

Olusia kumpela ma thermo mixa dala ponad 3tys a robi prawie wszystko

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-03-25 o 18:32
Stary 2012-03-25, 19:10   #2112
kojka
Raczkowanie

Witam kochane
Dawno nie pisałam bo duzo spacerujem no i porządki robię wiosenne
My już tez rozszerzamy diete. Daje małej 2 dni z rzędu to samo i na trzeci dzień wprowadzam nowy produkt . Jadła juz marchewke , jabłko , dynie , kaszke no i soczki jabłkowy ( nie smakował jej ) i marchewkowo- jabłkowy - bardzo jej zasmakował - jak bym jej dała to by wypiła całą butelke Mam zamiar dać jej po kolei wszystkie owoce i warzywa jakie są dostępne po 4mcu . Narazie jemy słoiczki bo nie mam dostepu do porządnych warzyw , a te z marketu do mnie nie przemawiają

Goldika ja tez mam kaszke z hippa - jest bardzo dobra

Basiula mi tez sie bezproblemowe dziecko trafiło - pewnie dlatego że jestem starsza pani i nie mogę się przemęczać

Dziewczyny idziemy jutro pobrac krew małej na morfologie i wiecie może czy dziecko musi być na czczo?
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:13   #2113
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
a czemu on Ci kasy nie daje???? mi sie w głowie takie coś nie mieści chcociaż pare groszy by wysłał miesięcznie przecież u Was wszystko idzie x2

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Goferku wspolczuje wyjazdu Tzta ja to bym nerwowo padla gdyby moj udal sie w te rejony...

Zaprawilam pierwsze 5sloiczkow dla mlodego marchewka+jablko.
Za tydzien zrobie mu marchewke + ziemniaczki
ja wy to robicie???? pakujecie zupki w małe słoiczki ( jakie kupiłyście) i normalnie jak przetwory wekujecie???? tzn gotujecie chwilke??

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Jak juz o blenderach mowa-moj po 6 latach dzisiaj wyzional ducha ,trzeba zaopatrzyc sie w nowy,ale bym chciala juz taki konkretny,z mikserami i roznymi bajerami.

Goldi ja kupilam kaszke nestle i jej smakuje,robi sie na widzie.Milupe ryzowa nie chciala,ale ja sie robi na mm.Mam jeszcze bananowa,tez od 4 miesiaca,ale ja zaczne dawac troche pozniej.Holle mozna tu w necie kupic albo pewnie w jakis sklepach typu eco.
Kupuje malej sloiczki,najbardziej lubi kartofle z dynia,ugotowane przeze mnie kartofle z marchewka jej nie smakowaly.Ale bedziemy probowac dalej
mój mały ostatnio zajadał sie ziemniak+dynia z Hippa ja jak tego spróbowałam byślałam, że sie ożygam masakra jakie to syfskie a on to tak wcinał, że szok............to mó mały taki słoiczek 125 g wciągnie na raz kaszy też potrafi ok 80-100 ml zjeść na raz takiej gęstej łyżeczką...

to zamieszczam foto jak obiecałam hehe z moim małym mężczyzną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3184.jpg (98,2 KB, 58 załadowań)

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:28   #2114
goldika
Zakorzenienie

Kojka i na allegro zamawiasz te kaszki?

Basiula ale sexi mama z Ciebie fiu fiu i maly przystojniak ja zrobilam jak zwykle przetwory. Tyle, ze nie zupke ale przeciery zrobilam marchewka z jablkiem. Sloiczki zbieralam po koncentratach pomidorowych bo u mnie tego schodzi mnostwo
Stary 2012-03-25, 19:42   #2115
glamourous
Zakorzenienie

Basiula super wygladasz
Dziewczyny tzt mi nie daje bo nie ma z czego. Po raz kolejny przeliczyl sie w kalkulacjach na zrobienie biznesu zycia czeka nas bardzo powazna rozmowa ale wiecie co przez telefon to jest trudno. Boje sie ze nasze malzenstwo nie przetrwa tej proby nawet mi sie nie cce o tym myslec
Stary 2012-03-25, 19:44   #2116
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Glam ja ciebie podziwiam ale dlaczego od TŻ nie dostajesz kasy???

U Nas dziś wiało jak w Kieleckim porażka.
Dziś Olivka na stary czas jeszcze funkcjonowała.
Spać poszła o 19.

A dziś sama bez trzymania siedziała a tu zdjęcie z rana

Ciekawa jaka będzie pogoda w święta. A takie będzie miała ubranko
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/E...u-Szafirek/746
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 533202_357407150967369_100000942612105_989254_1703255278_n.jpg (93,1 KB, 39 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:56   #2117
kojka
Raczkowanie

Basiula ślicznie wygladasz
Joamic ale będzie wystrojona - jak królewna
Goldika pierwsza kaszke kupiłam tutaj:
http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/ka.../kaszki-0.html
zamawiam tam mleko i wzięłam tą kaszkę z jabłkami po 4mcu.
A teraz zamówiłam na allegro jaglaną i z płatkami ryżowymi - one wszystkie sa bez cukru i bez glutenu) bo my jeszcze na gluten mamy czas
Stary 2012-03-25, 20:52   #2118
goldika
Zakorzenienie

boze jaka jestem niezdecydowana nie wiem czy zamowic kaszke z Hipp czy Holle

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Joamic moj tez chce siedziec ale mu nie pozwalam
Stary 2012-03-25, 20:55   #2119
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Basiula - super sexi

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

A dziś sama bez trzymania siedziała a tu zdjęcie z rana

Ciekawa jaka będzie pogoda w święta. A takie będzie miała ubranko
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/E...u-Szafirek/746
Brawo za siedzenie!
Piękne ubranko i oby był ciepło.

Cytat:
Basiula super wygladasz
Dziewczyny tzt mi nie daje bo nie ma z czego. Po raz kolejny przeliczyl sie w kalkulacjach na zrobienie biznesu zycia czeka nas bardzo powazna rozmowa ale wiecie co przez telefon to jest trudno. Boje sie ze nasze malzenstwo nie przetrwa tej proby nawet mi sie nie cce o tym myslec
Juz ja bym powiedziała mu co myśle o interesach życia! Jego największym interesem jest dobro żony i dzieci!
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 21:03   #2120
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Dziewczyny idziemy jutro pobrac krew małej na morfologie i wiecie może czy dziecko musi być na czczo?
Mój miał pobieraną po szczepieniu a podczas szczepienia stałe łącze z cycem także na czczo nie musi być
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 21:09   #2121
kojka
Raczkowanie

Goldika najlepiej kup z każdej firmy po jednej zobaczysz która maluchowi bardziej zasmakuje

Saaraa dziekuję za info

Edytowane przez kojka
Czas edycji: 2012-03-25 o 21:12
Stary 2012-03-25, 21:09   #2122
nie _wiem
Raczkowanie

goldika kaszki Holle i Hipp możesz kupić też w delikatesach BOMI

basiula19 świetnie wyglądasz

ufffff niedawno wróciłam z pracy niby się nie nacharowałam ale jakaś zmęczona jestem....
moja W uwielbia brzoskwinie dynie z ziemniakami jabłka z marchewką... Narazie daję jej słoiczki żeby się do smaku nowego przyzwyczaiła, bo domowe zupki zawsze są troszke inne niz tge słoiczkowe jak tylko troszke se przyzwyczai do nowego to zacznę jej gotowac ju się nie mogę doczekać
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 21:14   #2123
goldika
Zakorzenienie

Kojka to musze znalezc sprzedawce co ma ta i ta

Nie_wiem nie mam BOMI nigdy po drodze :/ w jednym CH widzialam Holle ale po 19zl to wole zamowic 2-3na allegro.

Dalam mlodemu na kolacje kaszke po raz pierwszy. Rzucal sie na lyzeczke jakby od urodzenia nic nie jadl popil mleczkiem i poszedl spac.
Stary 2012-03-25, 21:22   #2124
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Holle widzialam w sklepie ze zdrowa zywnoscia. Byla tez Topfer i SunBaby. Ale Hipp bezcukrowy i bezglutenowy powinien chyba byc ok

Olusia kumpela ma thermo mixa dala ponad 3tys a robi prawie wszystko
OMG ,nie no ja myslalam o takim do 100-150 € ;D.
A jaka jest roznica w cenie miedzy Hipp a Hole?Sun baby chyba sa jednymi z tanszych o ile dobrze pamietam.

Cytat:

mój mały ostatnio zajadał sie ziemniak+dynia z Hippa ja jak tego spróbowałam byślałam, że sie ożygam masakra jakie to syfskie a on to tak wcinał, że szok............to mó mały taki słoiczek 125 g wciągnie na raz kaszy też potrafi ok 80-100 ml zjeść na raz takiej gęstej łyżeczką...

to zamieszczam foto jak obiecałam hehe z moim małym mężczyzną
Super wygladasz .
Ja pierwszy sloiczek wlasnie z Hippa kartofel z dynia wywalilam,bo myslalam,ze stary .Wstretne te sloiczkowe zarcie.Mi najbardziej smakowal gerber-jak Max byl wiekszy to dodawalam odrobinke soli,cukru i masla i smakowalo jak zupa domowej roboty.Ale tutaj niestety tego nie ma .

Czy kkasikk podczytuje nas moze??Bo mialabym pytanko odnosnie mebelkow z meblika.

Wiedzialam,ze bedzie problem z tym piep***** przestawieniem czasu .Po jakiego gwinta to wymyslili??!!Moje dziecko od dluzszego czasu chodzi spac o 19,dzisiaj tez,ale starego czasu...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:

Nie_wiem nie mam BOMI nigdy po drodze :/ w jednym CH widzialam Holle ale po 19zl to wole zamowic 2-3na allegro.

Dalam mlodemu na kolacje kaszke po raz pierwszy. Rzucal sie na lyzeczke jakby od urodzenia nic nie jadl popil mleczkiem i poszedl spac.
19 zl a musze zobaczyc,ile tu kosztuja,moze tez bym sie skusila.
Moja dama tez zjadla na kolacje kaszke,ale niewiele.Ciekawe,ile po niej pospi
Stary 2012-03-25, 21:33   #2125
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Basiula super wygladasz
długo jesteście po ślubie??? mówisz o tym interesie na który zaciągnął kredyyt???? troche mało odpowiedzialny tak po mojemu......no przez telefon nie pogada bo w każdej chwili sie może rozłączyć i wogóle może gadać, że teraz bedzie juz dobrze a bedzie tak samo.....

Cytat:

hehe mój mały to mi łyżeczke wydziera i wpycha do buzi ale on by całą wepchał hehehhe a kasze strasznie lubi teraz mam z bobovity ryżowa o spaku jabłka......zresztą zupy też je jak by nigdy niejadł hehe tylko deserki mu nie smakują krzywi sie okrutnie hehe

oj dziękuje dziewczyny dowartościowałam sie normalnie hehehe

Stary 2012-03-25, 21:34   #2126
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Jakiś kaszkowy wieczór dziś, też dałam małej trochę kaszki brzoskwiniowej do mleka, pierwszy raz i ciekawa jestem co będzie póki co ponad godzine walczyła zeby usnąć i w końcu sie udało ( gadała sobie, piszczał itd.). Coraz mniej śpi dziś wstała o 5 na szczęscie była zmiana czasu więc możńa powiedziec, że wstałysmy o 6

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 21:34   #2127
basiula19
Zadomowienie

o ja głupia zastanawiam sie czego moje dziecie niechce spać iść a tu ten czas fakjtycznie patrze że jego godzina spania juz dawno mineła a to przeciez przestawione jest

Stary 2012-03-25, 21:39   #2128
OlusiaS
Wtajemniczenie

Znalazlam to Holle w necie i zamowie sobie pare rzeczy,ale w przyszlym tygodniu,bo poki co kaszki i sloiczki mam.Wezme ta kaszke jaglana i owsiana,jakos najbardziej do mnie przemawiaja
Stary 2012-03-25, 21:44   #2129
goferek33
Raczkowanie

Podziwiam Cie glam naprawdę . Jesteś dzielną kobietą. ja sobie to wszystko próbuje układać w głowie jak sobie dam radę- i wychodzi, że jeśli dostanę zlobek to będziemy z młodym wstawali o 5rano żeby od 6 w nim był .a na 7 córka do szkoły do świetlicy.pracuje niestety 12 godzin . O 20.30 będziemy dopiero w domu . Z nocek muszę Zrezygnować najwyżej jedna w tygodni w weekend jak chrzestna z nimi zostanie.staram sie dobrze nastawic i zaplanować wszystko. Ale im wiecej o tym mysle tym gorzej:-(
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 21:58   #2130
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
ja wy to robicie???? pakujecie zupki w małe słoiczki ( jakie kupiłyście) i normalnie jak przetwory wekujecie???? tzn gotujecie chwilke??
Podbijam pytanie: Goldika, wlewa się gorące czy zimne jedzenie? i słoiczek zakręca i na kilka minut do garnka z wodą i zagotować? Nigdy nic nie wekowałam ani przetworów nie robiłam. W domu nie wiem jak to mama robiła
Basiula, suuuper wyglądasz wogóle po Tobie ciąży nie widać

Cytat:
Glam, to niech przyjeżdża do Was, skoro tam siedzi i nie zarabia! Równie dobrze może tutaj siedzieć i nie zarabiać Czemu wcześniej nie przyjechał skoro nie pracuje tam!?!

U nas choroby dalej. Masakra normalnie. Ja nie wiem czy my do chrztu wyzdrowiejemy!!

Cytat:
zrobilam jak zwykle przetwory. Tyle, ze nie zupke ale przeciery zrobilam marchewka z jablkiem. Sloiczki zbieralam po koncentratach pomidorowych bo u mnie tego schodzi mnostwo
ile to może stać w tych słoiczkach? wlewa się gorące czy zimne jedzenie? i słoiczek zakręca i na kilka minut do garnka z wodą i zagotować?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości