mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-25, 22:01   #2131
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Witam wieczorowo

Nie było mnie od piątku, a tak mało do nadrobienia hehehe Wszystkie pewnie spędzałyście czas na dworze

Wczoraj i dzisiaj miałam gościa - odwiedziła mnie koleżanka i całe dnie siedziałyśmy, gadałyśmy, zrobiłyśmy pyszną pizzę. Pogoda była taka super na week, że po ponad dwie godzinki chodziłyśmy. A w sobotę malutka leżała też w wóziu na balkonie, na słońcu

Widzę, że temat krzesełek do karmienia na topie Ja jeszcze żadnego ani nie kupiłam ani nie upatrzyłam A w ogóle kiedy już nam się przyda? Jak już mała będzie siedzieć?

W tym tyg powinna przyjść paczka od teściowej - jakieś ciuszki dla małej i coś ta dla nas. Już się doczekać nie mogę

Joamic, ale słodziutka ta Twoja mała

Anmaro ten fajny sklep jest w starym Olimpie, na drugim piętrze

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
A wy wracacie do pracy? Ja muszę iść już w lipcu i to na cały etat
Jeżeli mi się uda to od września pójdę do pracy, ale na 5h, więc byłabym zadowolona Bo chwila poza domem też się przydaje
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:07   #2132
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja zupek nie wekowalam,tylko porcjowalam na kolejne 2 dni w sloiczkach hippa np.Ale ich sie nie da drugi raz zakrecic,wiec do wekowania sie nie nadaja.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:17   #2133
goldika
Zakorzenienie

Seona słoiczki musza byc podgrzane, albo swiezo sparzone wrzatkiem albo podgrzane w piekarniku. Ja wlewalam ciepla papke. Weko trzeba obetrzec recznikiem papierowym zeby bylo calkowicie czyste i suche, nakretka tak samo. Potem zagotowac ok 15-20min, wystawiac i same powinny sie pozamykac.
Ja tez dopiero sie tego ucze, na 3sloiki jeden sie nie zamknal
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:25   #2134
Seona
Zakorzenienie

Dzięki Goldika ja też będę próbować. Przy Pati jechałam na słoiczkach, gotować zaczęłam jakoś ok. 9 mc-a, ok. roczku jadła już wszystko nasze Bałam się strasznie gotować, że nie będzie smaczne, że niezdrowe bo nie mam parowaru itp. Teraz ambitnie chciałabym gotować

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:29   #2135
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Ja po zakupach na chrzest no comment.Dobrze mowiłam ze w worek musze sie ubrac.Ja nie wiem czego bym nie mierzyła to małe ścisłe.A jakos nie widze zebym az taka grrrruuba była.Kupiłam lniane granatowe spodnie i rózowa bluzke w Mohito ale mi sie juz odwidziała i chce ja zwrócic.Zakiety to albo babcine albo rozm 34Taka jestem zła jak osa.
Pytanie do dziewczyn kochajacych kosmetyki:
Skad moge wziac próbki jakiegos podkładu bo w superpharm mieli tylko ciemne.Ja zwykle sie nie maluje a puder loreal którego uzyłam 3x musze wyrzucic bo juz stary dlatego chciałam probki bo tylko na chrzest zrobie make up
Stary 2012-03-25, 22:29   #2136
Seona
Zakorzenienie

mój chłop jutro kończy 36 lat nie świętujemy, robimy imprezę kiedy indziej, jak wyzdrowiejemy.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:31   #2137
fatal21
Wtajemniczenie

Goldi jak kupisz te kaszki holle daj linka do sprzedawcy i ktore wybrałas.A oprócz bomi sa gdzies do kupienia?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

dobranoc
Stary 2012-03-25, 22:32   #2138
muffinka90
Zakorzenienie

Hej mamuski, my dzis caly dzien poza domem, najpierw na bloniach ze znajomymi, a potem u nich na kawce i sie zeszlo, mlody na koniec sie rozwyl, chyba za duzo wrazen, ale juz spi spokojnie, mam nadzieje, ze nocka bedzie udana, bo chyba cos mnie lamie...

Cytat:
Ja dzisiaj mam mega doła. MÖJ tż kolejny weekend na studiach a ja sama z dziećmi. Poza tym na jesień jedzie na misję do Afganistanu. Dobija mnie to wszystko. Nadal szukamy opieki dla małego bo muszę wrócić do pracy. Złożyłam do żłobka, ale miał 91 miejsce na 50 dostępnych. Mamy czekać na wyniki rekrutacji. A wy wracacie do pracy? Ja muszę iść już w lipcu i to na cały etat
hej goferku do ktorego zlobka skladalas? ja do siodemki i na poczatku stycznia bylam juz 380 a tam chyba 40 miejsc watpie ze sie uda...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:38   #2139
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dzięki Goldika ja też będę próbować. Przy Pati jechałam na słoiczkach, gotować zaczęłam jakoś ok. 9 mc-a, ok. roczku jadła już wszystko nasze Bałam się strasznie gotować, że nie będzie smaczne, że niezdrowe bo nie mam parowaru itp. Teraz ambitnie chciałabym gotować
ja te zrobilam gotujac w garnku ale nastepne zrobie z parowaru. musze go tylko porzadnie wyczyscic wyparzyc no i musze isc na targ po kilka kg marchewki i jablek. Chociaz nastepne sloiczku zrobie marchewka+ziemniaczki

zamowilam 2kaszki Holle jaglana i owsiana (zgapilam od Olusi)

lece spac
ciekawe ile mlody posci po takiej kolacji...

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Fatal w Douglasie znajdziesz jasne odcienie podkladow ale ja jestem zwolenniczka mineralow. Tyle ze dobranie koloru to mordega
zamowilam kaszki tutaj -> http://allegro.pl/holle-kaszka-bezgl...206222810.html
z odbiorem w paczkomacie (nigdy tak ie bralam ale 2zl mnie skusilo)

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

co myslicie o takich palakach http://allegro.pl/luk-palak-do-wozka...230190827.html
bo mlody strasznie nudzi sie w podrozy a jedziemy na swieta ok 400km do tego na spacerach 2h tez sie nudzi a on uwielbia mate, lezaczek i karuzelke z zawieszkami.
Stary 2012-03-26, 03:45   #2140
glamourous
Zakorzenienie

Basiula 8 lat po slubie jestesmy

Kurcze sonia ma
38,5 ja kaszle i gardlo boli, jeszcze mi brakuje zebysmy wszyscy sie rozchorowali
Stary 2012-03-26, 06:28   #2141
dygotka8
Zakorzenienie

Fatal-w sephorze albo douglasie próbki mozesz poprosic i walnac scieme,ze chcesz kupic,ale nie wiesz który,itp
Glam-zdrówka życzę.nie mnie oceniać Twojego tż i życzę żeby Wam się z poukładało

ale mi w brzuchu burczy.idę spac

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:12   #2142
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry
u nas pierwsza noc od nie wiem kiedy przespanabyły tylko 2 pobudki i teraz wisi na cycku, ale to i tak db. Ostatnimi czasy od kąpieli jadla co godz i ok 3 zasypiała na 2-3. Dostała wczoraj na przedostatni posiłek kaszkę bobovity smaczna kolacja z brzoskwiniami i chyba zadziałało
dzisiaj jadę do ginekologa...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:12   #2143
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

Aniolina do placków ziemniaczanych czasem dodaję jajko czasem nie, to zalezy czy wszystkie opylę bezmyślnie...czyli jednak jem jajka, ale mi chodziło o takie np gotowane na kanapkę że niet. A takie placki bez jajka to dla mnie są bez różnicy, jest to kwestia bardziej ziemniaków z jakich są robione
a z jakich sa najlepsze?
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

W połowie kwietnia mój mąż jedzie w delegację do USA na 5 tygodni. Zostanę sama z Helcią, teściowa na szczęście zaoferowała się pomocą, przyjedzie jak będę potrzebowała.
Ale może orientujecie się co warto przywieźć z USA? Są tak jakieś fajne rzeczy które przydają się a u nas nie ma albo sa droższe?
nie bylam nigdy w usa, ale chyba elektronika stamtad sie oplaca, np kitchen aid zeby bylo w temacie zupek i przecierkow

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Dziewczyny idziemy jutro pobrac krew małej na morfologie i wiecie może czy dziecko musi być na czczo?
MOja nie byla, zreszta jak sie karmi piersia na zadanie to raczej malo mozliwe.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
boze jaka jestem niezdecydowana nie wiem czy zamowic kaszke z Hipp czy Holle

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Joamic moj tez chce siedziec ale mu nie pozwalam
moja tez chce, podciaga sie trzymajac mnie za palce, ale nie daje jej siedziec, mysle, ze to jej chyba nie zaszkodzi- cwiczy miesnie przy takich podciagnieciach

goferek wspolczuje sytuacji, ale pamietaj to tylko stan przejsciowy i dacie rade

Moja dziecko powoli przymierza sie do raczkowania, tzn juz chwile utrzymuje sie w podporze na kolanach i przedramionach, ale zupelnie nie wie co z tym dalej zrobic Pelzac kilka centrymetrow i obracac sie na brzuszku za/do zabawki juz umie Do tej pory trzymalam ja na rozlozonym narozniku oblozonym poduszkami, ale chyba juz musi calkiem zejsc na podloge. Nie chce jej w kojcu trzymac, moze jej smycz kupie

A dzis w nocy tylko 1 pobudka, oby to byla tendencja utrzymujaca sie.

Snilo mi sie, ze jestem znowu w ciazy i ze to ma byc chlopczyk. Balam sie i cieszylam, dobrze, ze to tylko sen
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:57   #2144
goldika
Zakorzenienie

u nas po kaszce byla tylko jedna pobudka na mlezko

Glam sily kochana
Stary 2012-03-26, 08:28   #2145
glamourous
Zakorzenienie

Szpilko- ja tam w usa obkupowalam siebie i mala w ciuuuuuchy firmy typu GAP jeszze jak sie na wyprzedaz trafi to super rzeczy mozna wygrzebac. A i niemarkowe fajna jakosc tanie np w walmartach. Mam kilka bodziakow jeszcze po soni, potem uzywane przez dziecko kuzyna a nadal wygladaja przyzwoicie- a nasze sa zmechacone i powyciagane
Poza tym jeansy- marki kak levis czy lee nawet od 20-30 dolarow
W sieci TJMaxx ( cos jak
Nasze tkmax) torebki firmowki guess czy CK za 50-100 dolarow mozna znalezc

Kosmetyki - bath abd body works sa bardzondobre, pieknie pachna i niedrogie, a w ogole nasza srednia polka to tam jest niska
Elektronika to nie wiem bo mnie nie interesuje ale oliwka brzoskwiniowa i w ogole produkty burt's bees sa super

I koniecznie ma sie najesc goracych buleczek cynamonowych

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Aha szpilko i pudelko na chusteczki nawilzane- tam sie kupuje pudelko i wielkie refille chusteczek- ale pudelka bardzo sie przydaja jak dziecko znajduje upodobanie w wyciaganiu wszystkich chusteczek z paczki- a wierzcie mi to rozrywka super dla dziecka 10 miesiecznego u nas takie pudelka znalazlam tylko w kauflandzie ale beznadziejne plastikowe cale a tamte maja takie gumowe oslonki ze faktycznie chusteczki nie wysychaja

Aha a mi sie dzis snilo ze
Kapalam wasze dzieci w baseniku i potem po zdjeciach z facebooka musialam dziecko wlasciwej mamie oddac ale kiepsko mi szlo bo na zywo wygladalyscie inaczej niz na zdjeciach

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-03-26 o 08:33
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:42   #2146
pokszyfka
Zadomowienie

Aniolina my mamy swoje ziemniaczki, dwie odmiany jedne są bardziej białe drugie żółte, z tych żółtych wychodzą lepsze ruskie i placki moja też kombinuje z nóżkami, narazie obkręca się dokoła, ale jak dupcia idzie do góry to buziak w dół
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:49   #2147
Aniolina
Rozeznanie

U nas do tej pory tez tak bylo, ze buzka w dol, ale w ten weekend nastapil kolejny etap
Super jest to jak dzieci ucza sie nowych rzeczy i strasznie szybko sie usprytniaja
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:52   #2148
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Pokszyfka gratki za spokojną nockę

U nas nocka też dobrze, wstałyśmy o 6

Mamusie czy dbacie jakoś po ciąży szczególnie o biust? Ja wczoraj zakupiłam serum Bielendy - koleżanka stosuje i mówi, że jet super - jej mąż jak wrócił z delegacji 3tyg. to zauważył sporą różnicę Więc i ja zaczęłam się pielęgnować

Dzisiaj coś słoneczka nie widać u nas, chyba tak pięknie i ciepło nie będzie

Mam bardzo ambitny plan na dzisiaj - ogarnąć dom po weekendzie (odkurzyć, umyć podłogę, trochę naczyń mam zaległych w zlewie) i umyć okna... Dlatego biorę się do roboty, jak tylko wypije kawę
Stary 2012-03-26, 09:13   #2149
anmar001
Raczkowanie

GG do anmar001

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mamusie czy dbacie jakoś po ciąży szczególnie o biust? Ja wczoraj zakupiłam serum Bielendy - koleżanka stosuje i mówi, że jet super - jej mąż jak wrócił z delegacji 3tyg. to zauważył sporą różnicę Więc i ja zaczęłam się pielęgnować

Mam bardzo ambitny plan na dzisiaj - ogarnąć dom po weekendzie (odkurzyć, umyć podłogę, trochę naczyń mam zaległych w zlewie) i umyć okna... Dlatego biorę się do roboty, jak tylko wypije kawę
Princessskaa właśnie wrócołam ze spaceru z psem i na dworze strasznie zimno, termometr pokazuje mi 2,4 . Ma się wrażenie że zaraz śniegiem sypnie. Normalnie ziąb niesamowity.:
anmar001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:18   #2150
muffinka90
Zakorzenienie

hej

ja to chyba sie dzisiaj nigdzie nie rusze, jakis humor mam dooopowaty... maly kolejny dzien z rzedu wstal o 5:30 do tego wszedzie walaja sie kartony, a wlasciciel mial wczoraj odezwac sie w sprawie przekazania kluczy i do dzisiaj cisza
nic mi sie nie chce, a pielegniarka w piatek musiala odwolac i pewnie bedzie dzisiaj dzwonic, a niech przychodzi, dam jej kartony i wezmie sie za robote...

nawet glowy nie umylam

glam jaki sen

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:49   #2151
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anmar001 Pokaż wiadomość
Princessskaa właśnie wrócołam ze spaceru z psem i na dworze strasznie zimno, termometr pokazuje mi 2,4 . Ma się wrażenie że zaraz śniegiem sypnie. Normalnie ziąb niesamowity.:
Stary 2012-03-26, 09:58   #2152
fatal21
Wtajemniczenie

witam
Ja tez mam humor d...waty.Mała zasneła po bitwach smoka jej dałam i nie słysze zeby krzyczała.Kurcze jakos ostatnio czuje sie jak.....i wzrok mi sie pogorszył musze isc do okulisty
Stary 2012-03-26, 10:05   #2153
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
u nas po kaszce byla tylko jedna pobudka na mlezko

Glam sily kochana
A duzo tej kaszki zjadl?U nas pierwsza pobudka chyba po 1 byla,a poszla spac o 20,wiec chyba troche ta kaszka zadzialala.
Czytalam w necie wlasciwosci kaszy jaglanej i owsa ?????????? i maja bardzo duzo wlasciwosci odzywczych

Cytat:
Napisane przez anmar001 Pokaż wiadomość
Wezcie nie straszcie,bo wlasnie uszykowalam buty zimowe do wyniesienia do piwnicy

Glam a to nie ma w sklepach pudelek na chusteczki np pampersa,czy hippa???

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-03-26 o 10:12
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 10:18   #2154
truscafka
Zadomowienie

Witam się dziewczyny!!!

Dzisiaj mam wolne!!
W weekend poimprezowaliśmy w sobotę wróciliśmy o 1 w nocy z Szymkiem od zajomych, oczywiście spał w najlepsze na wielkim łożu od 22 no i pospał do 7 rano

teraz wykazuję się wokalnie bo Shymko musi mieć od rana wszystko śpiewane bo i naczej jest foch znam już na pamieć całą książeczkę z fisher price

w piątek jedziemy na sesję zdjęciową do studia fot.

Czy któraŚ Z Was zamawiała juz coś kiedyś ze sklepu internetowgo hippa ?

Ponawiam moje pytanie z facebooka odnosnie naszego zestawiku do Chrztu Chce któraś z Was ?

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 10:38   #2155
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
Hej laski
ale się za Wami stęskniłam!!! nie mam jak Was nadrobić a ostatnio nie mam kompletnie czasu, bo maly glut jest coraz bardziej absorbujący ...
kurcze brakuje mi Was
i my za Tobą

Cytat:
Ja dzisiaj mam mega doła. MÖJ tż kolejny weekend na studiach a ja sama z dziećmi. Poza tym na jesień jedzie na misję do Afganistanu. Dobija mnie to wszystko. Nadal szukamy opieki dla małego bo muszę wrócić do pracy. Złożyłam do żłobka, ale miał 91 miejsce na 50 dostępnych. Mamy czekać na wyniki rekrutacji. A wy wracacie do pracy? Ja muszę iść już w lipcu i to na cały etat

a ten złóbek to państwowy tak? z prywatnymi tez jest problem? z miejscami w nich? i i le kosztują? coś słyszałam ze niewiele droższe od państwowych ??

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
mój chłop jutro kończy 36 lat nie świętujemy, robimy imprezę kiedy indziej, jak wyzdrowiejemy.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Ja po zakupach na chrzest no comment.Dobrze mowiłam ze w worek musze sie ubrac.Ja nie wiem czego bym nie mierzyła to małe ścisłe.A jakos nie widze zebym az taka grrrruuba była.Kupiłam lniane granatowe spodnie i rózowa bluzke w Mohito ale mi sie juz odwidziała i chce ja zwrócic.Zakiety to albo babcine albo rozm 34Taka jestem zła jak osa.
Pytanie do dziewczyn kochajacych kosmetyki:
Skad moge wziac próbki jakiegos podkładu bo w superpharm mieli tylko ciemne.Ja zwykle sie nie maluje a puder loreal którego uzyłam 3x musze wyrzucic bo juz stary dlatego chciałam probki bo tylko na chrzest zrobie make up
tak jak dziecwzyny pisza idz do perfumerii albo do kosmetyczki niech cioebie umaLUJE-tobie tez się nalezy święto

dobranoc[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Aha szpilko i pudelko na chusteczki nawilzane- tam sie kupuje pudelko i

Aha a mi sie dzis snilo ze
Kapalam wasze dzieci w baseniku i potem po zdjeciach z facebooka musialam dziecko wlasciwej mamie oddac ale kiepsko mi szlo bo na zywo wygladalyscie inaczej niz na zdjeciach

miałam popiusac ale mój dzidizol za wczesnie sie obudził i lece z nim na spacer
oj ziiimno ziiimno

aa Goldi
łuk moze byc
my też mamy podobny powinien sie sporawdzic do samochodu.. my używamy w domu bo nie jeździmy na długie odległosci

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-26 o 10:41
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:01   #2156
truscafka
Zadomowienie

też planuję za godzinkę spacerek ale szczerze mówiąc nawet nie wiem ile jest stopni a my już na spacerówkę przeszliśmy....

jestem przezadowolona ze spacerówki z xlandera

dziewczyny ma któraś z Was żelazko z Bosha? teraz rklamują to działające na dotyk i jeszcze jakieś jedno z parą - ja bym chciała to z parą
wszystko co mamy z Bosha jest rewelacyjne ale wiedzy na temat żelazek tej firmy nie mam

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

a co to jest biust ?
ja dbałam szczególnie kiedy karmiłam tj ściągałam laktatorem, bo miałam tak naprężoną skórę ze miałam wrażnie ze zaraz pęknie. smarowałam wtedy specjalnym kremem z wyciągiem z liści kapusty z perfecty i bepanthenem lub natłuszczałam mocno byle czym - z tym ze przed każdym ściąganiem myłam - więc co 3 godzinki było ponowne smarowanie.

po tamtym okresie już radko wracam do takiej intensywnej pielęgnacji mam lenia

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:02   #2157
nikaa2
Wtajemniczenie

chyba fatal pytałaś gdzie kupiłam lamazze o tutaj-fajnie,szybko
http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...214774453.html

słuchajcie jak myjecie takie pluszowe zabawki zanim dacie dzieciaczkom do lizania??? bo jak go do wody włoze całego to chyba bedzie mi wysychał ruski rok.... przetrzec wilgotną szmatką? czy jeszcze coś innego
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:36   #2158
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
chyba fatal pytałaś gdzie kupiłam lamazze o tutaj-fajnie,szybko
http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...214774453.html

słuchajcie jak myjecie takie pluszowe zabawki zanim dacie dzieciaczkom do lizania??? bo jak go do wody włoze całego to chyba bedzie mi wysychał ruski rok.... przetrzec wilgotną szmatką? czy jeszcze coś innego
U mnie oboje uwielbiają tę zawieszkę Polusia jak była mała to się nią bawiła, a teraz jak odkopałam ją Michałkowi to on ją uwielbia a ona mu zabiera

Glam sprowadz swojego Tz tutaj serce mi się kraje jak tak się męczysz z trójką dzieci dobrze, że choc mame masz na miejscu
zdrówka dla Soni :/

Basiula ale dżaga z Ciebie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:42   #2159
goldika
Zakorzenienie

Olusia pol sloiczka 190g czyli ok 80g wciagnal i chcial wiecej ale balam sie dac na pierwszy raz az tyle. Popil do tego 150ml mm

Zrobilam mu dzis soczek z jablek w sokowirowce. Ale mu smakowal! W ogole tak wciaga mnie samodzielne robienie, ze chyba calkowicie zrezygnuje z gotowych dosladzanych sloiczkow na rzecz domowych przetworow

Muffi smile mysle, ze jak w koncu bedziecie po przeprowadzce to bedziesz miala lepszy humorek
Stary 2012-03-26, 11:46   #2160
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie i po spacerowo.

Czytam Was ale nie mam weny do pisania, a jak juz zaczynam to coś mi przerywa zawsze. Ale przez ostatnie kilka dni latałam na spacery jak szalona i myłam okna. Jeszcze mnie czekają porządki przedświąteczne.
Nie wiem co miałam komu odpisać.

Helena dała czadu na spacerze, ale padła z wyczerpania w drodze powrotnej i śpi. A ja leczę nerwy. Nie wiem co się jej podziało. Maruda jest okropna.

Ja tez rozszerzam dietkę Helci. Jadła Jabłuszko, gotowaną marchewkę a na dzisiaj było gotowane jabłuszko. Na razie to takie próbowanie, nie zjada dużo.

W połowie kwietnia mój mąż jedzie w delegację do USA na 5 tygodni. Zostanę sama z Helcią, teściowa na szczęście zaoferowała się pomocą, przyjedzie jak będę potrzebowała.
Ale może orientujecie się co warto przywieźć z USA? Są tak jakieś fajne rzeczy które przydają się a u nas nie ma albo sa droższe?
kosmetyki MAC są dużo tańsze
polecam! (może i mi parę rzeczy kupić?: )

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości