![]() |
#751 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
halwaya nie masz sie czym martwic, ja bym sie nawet cieszyla nie kazda kobieta ma wsyztskie objawy pierwszego semestru. Wazne ze Ty czujesz sie dobrze i nie stresuj sie na zapas. co do wizyty to masz dobrze juz niedlugo USG. A ja wciaz czekam i czekam. A i mam pytanie wychodzi na to ze masz 2 rozne spotkania czyli napjpeirw jest zwykle spotkanie z polozna a pozniej dopiero USG ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie
![]() Podczytuje Was ale co nadrobię to mała mnie zajmuje i nie mogę po-odpisywać. U mnie zaczeły się wymioty ranne. masakra jakaś. W tym tyg idę do gina także mam nadzieje że coś już zobaczę. Zrobiłam się tak czuła na zapachy że szok. Wczoraj nie mogłam zrobić kolacji bo wszystko mi śmierdziało i odrazu odruch wymiotny.
#753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Rozeznanie
|
6tc. tak mniej więcej licze od zapłodnienia plus dwa tyg, bo om miałam 20 stycznia, ale miałam bardzo długie cykle także według Om to byłby z 9 albo 10 tydzień a to niemożliwe bo jak byłam 10 dni temu to nic nie było widać na usg
#755 |
Raczkowanie
|
Widzę, że wątek bardzo ładnie się rozwinął, witam wszystkie ciężaróweczki.
My właśnie ukończyliśmy 8 tydzień - jestem na L4 ze względu na moje problemy neurologiczne oraz stresującą pracę i prawdopodobnie do 12 tygodnia będę się tak leniła. Również nie mogę spać - dzisiaj zasnęłam o 6 nad ranem - koszmar jakiś. No i te całodobowe mdłości - ale damy radę, ważne że maleńswo się dobrze rozwija, no i sporo mnie już przybyło - brzuch mi się sporo powiększył tak, że nie mieszczę się w spodnie - muszę pomyśleć o jakiś nowych ubraniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie....... jak tam u was z "przytulankami"?
![]() Ja praktycznie od kiedy dowiedziałam się o ciąży, to jakoś boję się współżyć. Boję się, że coś się stanie. Dzisiaj tak delikatnie coś tam spróbowaliśmy, ale potem zaczęły boleć mnie jajniki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#758 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chyba jednak przetrzymam męża w celibacie przez jakiś czas, bo trochę mnie wystraszył ten ból jajników po. Może to tylko zbieg okoliczności, ale lepiej dmuchać na zimne i uważać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Ale rozumiem, że ta informacja zaniepokoiła Cię ![]() Z drugiej strony- nieleczona infekcja może narobić więcej szkód. Cytat:
![]() W końcu przyjdzie czas na tycie ![]() Moja waga mnie oszukuje. Raz pokazuje mi 63 kg, raz 60 ![]() Cytat:
![]() ![]() Być może objawy jeszcze przyjdą, a być może jesteś szczęściarą i w ogóle Cię ominął ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że już przybierasz na wadze ![]() Ja narazie jeszcze mieszczę się we wszystkie ciuchy. Jedynie musiałam zmienić stanik na większy ![]() Cytat:
Myślę, że nast. wizyta u gina trochę mnie uspokoi. A Ty może też skonsultuj się z ginem i zapytaj o ten ból jajnika? Będziesz spokojniejsza ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Szczerze powiedziawszy to my też odkąd sie dowiedziałam o ciąży nie współżyjemy
![]() Jak przestałam sie martwic ciążą pozamaciczną to teraz weszło mi do głowy puste jajo płodowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normalne jestem dziś padnieta, wstałam o 10 a od 13,00 sie mecze bo ledwo na oczy patrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Tzn w sumie nie wiem czy z nią, bo ona jest z innego regionu niż ja i nie wiem czy łatwiej będzie mi spotykać się z kimś z mojego miasta - całe to zamieszanie wynika z faktu, że zapisałam się do przychodni w innym hrabstwie niż mieszkam - bo nie byłam zadowolona z mojej przychodni - a mieszkam na granicy trzech hrabstw, więc mogłam sobie swobodnie wybrać inną klinikę) USG jest z góry umówione do mojego lokalnego szpitala na oddziale położniczym i wykonywane przez kogoś innego. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#762 | |
Raczkowanie
|
.
Cytat:
Ja tez sobie wkręcałam ciążę pozamaciczną, puste jajo, poronienie, ale wiesz co mi pomogło? Posłuchałam męża i przestałam wyszukiwać w necie objawów. Im mniej wiemy, tym jesteśmy spokojniejsze. ![]() Ja ten etap zasypiania w środku dnia chyba mam za sobą. Od kilku dni nie jestem wcale śpiąca, a wręcz przeciwnie - nie mogę spac w nocy i budzę się z bólem głowy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
witam sie niedzielnie
U mnie zimnica się zrobiła straszna brrr Co do objawów to powiem Wam, że ja nie mam i w żadnej z ciąż praktycznie nie miałam. Efekt?jeden stres. Wolałabym kontrolnie rzygnąć sobie z rańca ![]()
#764 |
Raczkowanie
|
EdziaO - ja tam Ci zazdroszczę braku objawów. Czuję się coraz gorzej z dnia na dzień, a to dopiero 6 tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak za namową TŻ też przestałam czytać w necie różne dziwne artykuły i zamartwiać się na zapas ![]() Cytat:
A tak odbiegając od tematu- jak będziemy mieli synka to chcemy go nazwać Bartuś ![]() Cytat:
![]() Dziś powiedzieliśmy o ciąży rodzicom TŻ- ucieszyli się bardzo ![]() ![]() Jutro kolej na poinformowanie moich rodziców- jestem ciekawa ich reakcji, bo po raz pierwszy zostaną dziadkami ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Według mnie to leci bardzo szybko. Jeszcze tak jakby wczoraj był 4 tc - kiedy to się okazało,że jestem w ciąży a tu już 6 tc. Bardzo bym już chciała zobaczyć dzidzię i do tego mi się spieszy ale do samego rodzenia...ojojoj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś tu pisał o "przytulankach". Kurczę, po tym jak się dowiedziałam o ciąży mój TŻ bał się mnie dotknąć, ale któregoś dnia coś mu się stało i przytulanka taka spontaniczna była. Tyle, że po moim pobycie w szpitalu (krwawiłam) lekarz na dwa tygodnie do następnej wizyty przytulanek zakazał. Podejrzewam jednak, że mój TŻ ze strachu, że coś zrobi bobasowi nie tknie mnie chyba do końca ciąży ![]() Tak ogólnie jeszcze jedna refleksja mi się nasunęła- dobrze, że jest to forum, ten wątek, bo jak tak człowiek sam siedzi w domu (chłop w pracy, na dworze jakoś zimno), to mu głupoty do głowy przychodzą, a tak to poczyta, coś napisze... Nie wiem czy też tak macie, ale ja odkąd jestem w ciąży (moja pierwsza), to nie znoszę samotności, jak jest ktoś obok, ktokolwiek, to jakoś mi lepiej, jak jestem sama, to całe tabuny czarnych myśli gdzieś mi tak po głowie latają.
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !
Ze względu na moje dolegliwości wpadłam na chwilkę zobaczyc co naskrobałyście ![]() Oczywiście witam nowe mamusie ![]() Rozmawiałyście o współżyciu.. no my sobie pozwalamy..później się trochę martwię, ale nie zauważam plamień czy bóli podbrzusza tak więc chyba nic złego się nie dzieje.. Mi również ten czas leci.. chociaż powiem szczerze, że odczuwam taki strach.. cały czas czuje się spięta i myślę, czy wszystko będzie dobrze.. Chciałabym już listopad i tulic maleństwo w rączkach.. Wczoraj powiedziałam siostrze o ciąży. Strasznie się ucieszyła i zaczęła mi opowiadac jakie wózki jej się podobają ![]() Czekam już tylko na wizytę 3.04. aby zobaczyc serduszko i powiedziec szefowi o ciąży, bo to jest dla mnie dodatkowy stres.. ![]() Martwię się jak ja sobie poradzę w tym tygodniu w pracy jak ja się tak źle czuje.. ![]() Wybaczcie, że tak namarudziłam, ale wiem że Wy mnie zrozumiecie.. ![]() Agusiek- ja również nie lubię byc teraz sama.. czuje się bezpieczniej i lepiej jak obok jest ktoś bliski.. Udanego wieczorku mamuśki ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-03-25 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony cieszę się, że hormony buzują, ale z drugiej..... dziś cały dzień mi niedobrze i słabo. Jak tu wyjść z domu, jak się cieszyć wiosną? ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Tylko chodzi mi o to, że przykre dolegliwości trwają przeważnie do końca I trymestru, a mi zostało jeszcze 6 tygodni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() Lubię jak mąż wychodzi do pracy na pół dnia, bo wtedy jestem sobie sama w domu. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do seksu, to nie wyobrazam sobie zeby go nei bylo ![]() Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-03-25 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie.
Przychodzę pomarudzić ![]() ![]() Kurde, "piękne" mam początki ciąży. Pomarudziłam i idę spać, bo już mam dość tego dnia :/ Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-03-25 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a nad morze jedź spokojnie w czwartym miesiącu jeż spokój jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostałaś coś na podtrzymanie? Nie chcieli Cię zostawić w szpitalu? Trzymam kciuki i dawaj znać jak się czujesz! ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Jest coś takiego? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rańca
![]() Cytat:
![]() A planujecie na którąś wizytę wybrać się razem z TŻ? Może wtedy zapytajcie lekarza o przytulanki i on rozwieje Wasze wątpliwości i obawy. My wczoraj sobie pozwoliliśmy. Na początku byłam strasznie spięta, bałam się jak cholera, z resztą TŻ też trochę się bał ![]() Ale na szczęście "po" nic mnie nie bolało, nie mam żadnych plamienień, także myślę, że jest ok. Ja też się cieszę, że jest to forum ![]() Jak jestem przy TŻ to jestem spokojna, nie przychodzą mi do głowy żadne czarne myśli, ajak jestem sama w pracy, albo w domu to jest kiepsko ![]() I też nie znoszę samotności. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siostra TŻ dowiedziała się jako pierwsza i też strasznie się ucieszyła. Sama ma prawie dwuletniego synka i obiecała, że zostawi nam wózek i ubranka ![]() Cytat:
Dasz sobie jakoś radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dbaj o siebie i maluszka i odpoczywaj dużo ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja właśnie wróciłam z laboratorium, byłam na becie
![]() O 16 bedą wyniki, ale sie stresuje!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | ||
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny ! Rano wypiłam wodę z imbirem i nudności trochę przeszły więc jakoś radzę sobie w pracy.. Marzę o łóżeczku i już nie mogę się doczekać końca pracy..
![]() Cytat:
![]() Stresująca to ona nie jest, bo jestem pracownikiem biurowym, ale szef lubi mnie trochę poganiać..jest dla mnie osobą bardzo poważną, nie lubi dzieci i psów. Na dodatek sytuacja w pracy nie jest kolorowa, ponieważ wszyscy współpracownicy mają ochotę się pozabijać z zazdrości o pensje, dodatki itd. Brak słów dla takich ludzi ![]() Cytat:
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuję fizycznie i to jeszcze na zmianę nocną. W pracy dostałam ładne wsparcie - dostaję lżejsze zadania i jak jest coś cięższego mam to zostawić. Co jakiś czas będę miała spotkanie z moją managerką na temat ryzyka w pracy. Znajomi namawiają mnie, żebym przeniosła się na dzienną zmianę, ale nie wiem.. w dzień jest więcej zamieszania, ludzi i hałasu.. W nocy mogę sobie nawet z ipodem na uszach chodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |||
Zakorzenienie
|
Byłam w laboratorium.
Odebrałam wyniki piątkowej bety. Ślicznie mi przyrosła. We wtorek było 1609, a w piątek już 3583 ![]() ![]() Jestem taka szczęsliwa! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A lekarz nie miał nic przeciwko, żebyś pracowała na nocną zmianę? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.