|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2312 |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
nie wpychać mi się tu dziewczyny
![]() ![]() Gratulacje dla nowych mamuś ![]() ![]() ![]() ![]() Mam już internet więc obiecuję częściej się udzielać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
tynka dla mnie też jest zaskoczeniem bo szczerze nie spodziewałam się, że tak szybko to będzie
![]() Jak ja bym chciała urodzić szybko jak nie które z Was ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- tikki kciuki za USG i KTG ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Wtajemniczenie
|
Tynka gratulacje!!! jaki duży synek
![]() gosica ![]()
#2315 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane moje!
![]() Melduję, że żyję! a raczej żyjemy ![]() ![]() ![]() Niespodziewałam się, że już tak szybko będę miała ją przy sobie, więc ja to zszokowana nieźle jestem w dodatku mam nawał pokarmu i ledwo sobie radziłam w nocy, ale już jest lepiej (troszkę). Jak dla mnie poród (opiszę wszystko jak będę miała dłuższą chwilę) to nic w porównaniu z tym co się dzieje teraz ze mną... Oczywiście nie zdążę nadrobić, ale widziałam mamusie rozpakowane już ![]() Gratulacje Karolca (Ewelinka jaka spora dziewczynka), Balbinka (jednak syn! ![]() ![]() Kciuki za Gosicę dasz radę ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle to tęskniłam za Wami! Jak miałam jakieś głupie przemyślenia czy problemy to myślałam: zapytałabym Was, Wy byście mi doradziły ![]() ![]() Oficjalne podziękowania dla Leny_mi, że nie wkurzyła się porannym smsem ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym mam nadzieję, że u Was wszystko ok ![]()
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przede wszystkim nauczycie się siebie nawzajem z Laurką, bo to przecież ogromna nowośc w życiu ![]() Uściskaj Maluszka od Cioci ![]() Bardzo mi miło Kochana, ale nie ma za co dziękowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Tikki trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte, obyś wszystko zrozumiała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam Was z rana ![]() Normalnie dziś tak mi się fajnie spało ![]() ![]() Wczoraj z rana wymolestowałam TŻ, a wieczorem od 21 i trochę w nocy miałam nieregularne skurcze no ale minęło i dziś już nic nie ma. ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
evvcia super, że już jesteście w domku
![]() A ja się czuję fatalnie kicham non stop i ten cholerny katar ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Rozeznanie
|
DESIA - chciałabym chciałabym !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Gang Iren
|
Poranny spacer zaliczony.Zaraz wezme sie za sprzatanie.Moze cos skloni Eryczka do wyjscia.Ja chce juz spacerki z wozkiem po parku!
Do terminu zostalo 13 dni ![]() Cytat:
Dziecko zawsze robi rewolucje w zyciu,wszystko sie zmienia.A poczatki z reguly nie sa lekkie,czesto zaskakujace.Odpoczywaj jak najwiecej.Z czasem wszystko ogarniesz i bedzie super. Trzymaj sie ![]()
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widze ze u nas znow hurtem porody ida ![]() Gratulacje dla rybki, tynki ![]() ![]() Odnosnie tynki wiedzialam...jak wczoraj napisala, z czuje pelnosc w pochwie itd... ![]()
#2323 |
Zakorzenienie
|
Rybka,Tynka ogormne gratulacje
![]() gosica ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo nas zaskoczylas a pewnie sama bylas niemniej zaskoczona ![]() I oczywiscie pytaj o co chcesz i dbaj o piersi. ![]()
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak powaznie, to mi sie wydaje ze dla facetow seks musi sie kojarzyc tylko z seksem czyli im wiecej im trabimy o tym, ze moze to wywola porod tym mniej oni chca. Nie wiem czy mnie rozumiesz ![]() no mamy nadzieje ![]() ![]()
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię, ale ja mu nie trąbie, że ma być sex to wywołamy poród o tym powiedziałam może kilka razy tak w ciągu dnia. Wczoraj np. raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwierz, że to na pewno strach ![]() Za nami spokojna noc ![]() Uwielbiam na nią patrzeć, robi takie słodkie minki, dziubki, uśmieszki i podkówki ![]()
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
No nic zobaczymy jak to będzie dzisiaj
![]() Boję się niesamowicie porodu ![]() Ale teraz tak się zastanawiam czy jak się zacznie to czy zdąrze się ogarnąć, wykąpać i dopakować kosmetyki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Rozeznanie
|
Wszyscy do mnie dzwonią czy urodziłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
evvcia fajnie ze jestesie w domu
![]() Jolka moj tez sie bal pod koniec seksu a zebys widziala jego mine w przychodni jak mu powiedzialam ze idziemy na ip bo bedziemy rodzic dzis ![]() Karolca jak sie czujesz? fizycznie i psychicznie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Rozeznanie
|
tak odnośnie jeszcze seksu. Mój już od jakiegoś czasu wspominał, że mu ciężko bez a ja tak gdzieś od 30 tc się bałam, żeby nie wywołać za wcześnie. W ten weekend jednak pomyślałam, że właściwie to już jest donoszona ciąża i parę dni przed terminem nie zrobi żadnej różnicy. Jak się okazało, po wszystkim TZ zaczął się obawiać i stresować, że teraz to już pewnie się zacznie a on ma wizytę u lekarza we wtorek i jak on na nią pójdzie jak będzie ze mną w szpitalu. I zrozum tu faceta ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Dziendobry
![]() ![]() wow !!! Obfity weekend ![]() ***GRATULACJE DLANOWYCH MAMUS!!!*** **+WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() dzis jestem wyspana: jupi: choc odespac nocek sie juz nigdy chyba nie da ![]() ![]() Maz przygotowywuje auto na wiosne...wiec jestesmy sami i kombinuje jak wziac prysznic? W czwartek Maz wraca juz do pracy...a ja czuje sie oddalina od niego jak nigdy...wczoraj mu przeplakalam caly wieczor...boje sie zmiany naszych relacji...i potrzebuje nadal mojego kochajacego meza ...przytulania, wspolnego czasu Ktorego teraz jak na lekarstwo... ![]() ![]() TYMONEK ma chyba maly katarek...nie wiem czy to normalne, czy juz cos zlapal? Potem jeszcze wpadne ![]()
#2336 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa i wsparcie
![]() ![]() Widziałam, że śmiałyście się, że ja na porodówce zamiast na Mazurach ![]() ![]() ![]() ![]() Jak TŻ wróci (pojechał z moją mamą do przychodni i po ostatnie zakupy, bo jak zawsze to brakuje czegoś) to zrzuci mi fotki i dam coś na mejla w wolnej chwilce, a teraz lecę tam zajrzeć i zająć się swoim bobasem, bo oczywiście śpi i śpi, a za godzinkę MUSI zjeść (spadła w szpitalu z 3030 do 2700 ![]() Dziewczyny a jak z waszym kroczem po porodzie? Zwłaszcza te nacinane? Mnie sporo musieli naciąć bo bym pękła we wszystkie strony, rana już tak mnie nie boli, ale mam mnóstwo szwów rozpuszczalnych na szczęście. Ale krwawienie dość obfite ciągle mam choć macica mi się ładnie skurcza chyba, bo brzuch z dnia na dzień mniejszy. A no i waga z 84,5 kg na dzień przed porodem, dziś pokazała 77kg rano.
#2337 |
Zakorzenienie
|
Wstawiłam zdjęcie na maile z weekendu
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- I co nie udało mi się chyba wstawić tego zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie wszystko
![]() ![]() Mam pytanie te 2 dni urlopu okolicznościowego Wasi TŻci biorą od razu jak zaczynacie rodzić czy po porodzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane!
![]() GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ!!! No i Tynka powodzenia!!! U nas wszystko w porządku, malutka jest super, chociaż ostatnio słabo śpi w nocy - z soboty na niedzielę bujaliśmy się z nią od 21 do 3!! ![]() ![]() Z karmieniem piersią też niestety kolorowo u mnie nie jest, Milka się nie najada, ciągle dokarmiam butlą - mimo, że ma ponad 2 tygodnie ja nie wiem co to nawał pokarmu - piersi cały czas miękkie, coś z nich leci, ale po godzinnej sesji Milka i tak wypija jeszcze butle 60 ml ![]() Poza tym schodzi jej skóra, ale to jak powiedziała położna dlatego, że duża dziewczyna z niej była i z brzucha wyszła nie umaziana w ogóle, dlatego ta skóra taka sucha - kąpięmy w emolium i jest trochę lepiej. Poza tym byłyśmy u lekarza i malutka osiągnęła swoją wagę urodzeniową tzn. 4300 ![]() Mi natomiast do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 5 kg... brzuch mam straszny, ale mam nadzieję, to stan przejściowy ![]() Wrzuciłam też zdjęcia mojej królewny na maila ![]() Pozdrawiamy serdecznie wszystkie ciocie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja już swojego nie molestuję, bo wiem że nic z tego ![]() Dzień dobry ![]() ja jestem mega nie wyspana ![]() idę na miasto, może coś rozruszam młodą do wyjścia ![]() pocztę nadrobię później ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.