|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Dzien dobry
Nadrobilam od rana co naskrobalyscie przez caly weekenddzieki za odpowiedz odnosnie mojego pytania, a wyczytalam tak w fajnej ksiazce w oczwkiwaniu na dziecko, ale nie bylo wlasnie napisane czy przy lekach na nadczynnosc czy niedoczynnosc. Ale tak sadzilam, ze na nadczynnosc, bo na niedoczynnosc bierze sie naturalny hormon przeciez Jeszcze spytam ginekologa. Endo jakos nie pytalam bo jakos nie dochodzi do mnie, ze to w sumie juz niedlugo moge zaczac karmic ![]() eh trzeba bedzie ciuszki prac! szczerze mowiac nie chce mi sie :P koszule do spzitala chyba tez wyopiore w tym dzieciowym plynie. Ciesze sie, z emi sie sutabilizowaly hormony bo nie tyje juz tak bardzo duzo. Na miesiac jest i tak 3- 3.5 kilo alt to nic w porownaniu w 7 kilo ktore uwalilo mi z grudnia na styczen: Jutro ide di ginekologa na wizyte.<chcialabym nie dojsc do 100kg, ale juz mam 97... moze sie uda :P>Dzis nie bede wiedziala co ze soba zrobic bo tz w pracy takze bede Was tu meczyla calyyyyy dzien ![]() skurczu lydki juz naszczescie tej nocy nie doswiadczylam ... ale lydka po przedwczoraj boli nadal ;] mama powiedziala, ze mi brzuch opadl... ale chyba nie opadl tylko juz tak urosl ze nie ejst kulka tylko idzie w dol ... No ale ruchy rzeczywiscie wczoraj i przedwczoraj czulam bardzo niskoi ksim gratulacje za tort widac, ze troche pracochlonny i wyszedl slicznie )No i zaczynamy 35 tydz ! eh
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-26 o 10:22 |
|
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
ja sie zbieram bo kupa spraw do zalatwienia, same problemy sie porobily... juz nie mam sily n a rozwiazywanie wszystkiego.... ehhh...
ale musze dac rade! papa, milego dnia, bede wieczorkiem! |
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak w dzień mnie łapał to szybko brałam miskę z ciepłą wodą i trzymałam przez jakiś czas aż przeszło. Ale kiedyś w nocy tak mnie łydka rozbolała, ze potem chyba ze 3 dni ją czułam. Chociaż chyba gorsza od łydki jest stopa. Nawet nie wiedziałam, ze to z taką siłą może wykrzywić. |
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Zastanawiam się w co tu dzisiaj łapki włożyć.
|
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wrzuciłam na maila swój brzuchol z 27t i 31 t. Dziś pogoda nie za przyjemna, więc chyba spróbuję sobie zrobić brzuszkową sesję. Tak więc, puszczam muzykę (Jamal), biorę pędzle w rękę, nastawiam aparat i jak coś z tego wyjdzie to się pochwalę
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
Słoneczko pięknie świeci, może w końcu ciuszki wyschną ![]() Cytat:
wydaje mi się, że możesz Cytat:
Wrzuce na email pokój małego,dopiero co zaczeliśmy ale można już podejrzeć onething- jaki fajny brzusio
|
||
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy niczego podobnego nie doswiadczylam szczerze mowiac, nIE wiedzialam, ze to jest az tak bolesne, ze caly miesien wykrzywia sie i sie napina Ja sporo jak na mnie chodzilam w ten dzien poprzedzajacy noc w ktorym odczulam na wlasnej skorze co to ejst skurcz wiec to moze od spacerow... Tak czy inaczej nie chce wiecej skurczow Biore magnez 3xdziennie wiec moze sie to nie powtorzyCo do zimna... ja musze spac przy uchylonym na gorze oknie,m maz sie telepie pod koldra, ale jesli ja nie mam otwartego okna mi jets nieodbrze i nie moge spac.... Dzis wstalam o 5 i zamknelam bo mi sie go szkoda zrobilo bo ledwo mu bylko czubek glowy widac a w sumie chory jest i sie nie moze doleczyc. No ale ja nie moge spac przy zamknietym;/ duszno mi.... Ja ogolonie lubie jak mi troche zimno :P
|
|
#4118 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czekamy na rezultaty sesji ![]() nieee no ja chyba muszę się przespać... dobranoc
|
||
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
kism synek pewnie był dumny z takiego tortu, super Ci wyszedł
![]()
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny pokoik mamy takie same łóżeczka![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- onething-śliczny brzucholek
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No cóż, w końcu jakby na to nie patrzeć do końca właśnie koło miesiąca zostało ![]() mi się niestety często to zdarza, zwłaszcza w tygodniu jak skrobiecie jak szalone ![]() Cytat:
![]() Ja przez tą zmianę czasu dopiero przed chwilą wstałam.Ale jestem już po śniadaniu i idę do biedry na zakupy szukać inspiracji na obiad.
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
agatka661 ja tak samo myślałam! że to takie mrowienie, zdrętwienie bardziej, bo takie coś mi się zdarzało przed ciążą.
Jak pierwszy raz mnie złapał skurcz stopy to z całej siły brałam palce do góry a stopa i tak szła w dół. |
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, ale sliczny pokoj
! masz tez ta komode kullen z ikea? woglole jak czysciutko.... :Ponething widac roznice pomiedzy tygodniami ciazy brzuszedk coraz okraglejszy ![]() mi od 30 do 33 tygodnia tak urosl, ze duzo osob robi duze oczy jak mnie widzi takze rob czesto fotki i mierz brzuszek![]() ewus moze to jednorazowy skurcz, obyu wiecej sie razy nie powtorzyl bo najprzyjemniejszych rzeczy na swiecie to to nie nalezy ;] do gina ide na 11, pozniej jade z mama i tz na zakupy do wiekszego miasta, mam w planie kupic rogala-fasolke do karmienia i bodziak z jakims fajnym napisem tz tez chcial jakies buty, marynarke i spodnie na wiosne, ale pieniadze mialy przyjsc w zeszlym tyg i ejszcze ich nie ma wrrr;/ szczerze mowiac bardzo lice, ze dzis wplyna....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-26 o 10:58 |
|
|
|
#4124 | |
|
Rozeznanie
|
nio,mam nadzieje, że naszym dzieciaczkom będzie się dobrze w nich spało, z wyglądu mi się bardzo podoba, materac mam gryczano-piankowo-kokosowy za 80 zł
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
będę na niej stawiać kosmetyki dla małego, szuflady fajnie chodzą tak lekko, kupiłam też z ikea wanienkę , mała ale powinna spełnić swoją funkcję
|
|
|
|
|
#4125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja użyłam apteczny szampon przeciwłupieżowy i okazało się że nie można w ciąży ani podczas karmienia Cytat:
|
|
#4126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4128 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Mówiłam... Już od rana skrobiecie aż miło ![]() U mnie już pan w pokoju Kaja skrobie, maluje... ![]() Cytat:
Ale super, że już przeszło i że masz zajęcia, która Ci sprawiają satysfakcję! ![]() Nie zapomnij nam tu się pochwalić, jak znowu jakaś Fasolinka u Ciebie zamieszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój też ogólnie jest zainteresowany, choć dla niego to już nie pierwszyzna Co do większości spraw ma swoje zdanie i szukamy kompromisów, tylko po prostu najczęściej jest zmęczony i ciagle mu się nie chce I jednak wózka przy Maksie na tyle mało używał, że nie liczy się dla niego ciężar czy składanie tylko wygląd, tak więc tu dyskusji było sporo...Cytat:
Z tym Zakopanem to ja bym pewnie pojechała Ale to musi być wyjazd pod Twoje dyktando, że tak powiem Żebyś mogła w każdej chwili przerwać spacery i wrócić do domu, jak się gorzej poczujesz czy po prostu zmęczona. Poza tym chyba spory kawałek drogi tam masz... To zależy jeszcze jak się czujesz po dłuższym siedzeniu w samochodzie.Udanych sprawunków dzisiaj! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4129 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Kism jeszcze raz dzięki na przepis ![]() Nie rozpędzam się z wyprawka aż tak bardzo kupuje tylko takie ciuszki na odwiedziny u ciotek i babć itp. Tak żeby można by mała jak to mówią "odpieprzyć" :P spódniczki, tuniczki i takie tam chce pokupować nowe no i na wizytę u lekarza, a śpiochów, bodów i pajacyków nie kupuje na razie w ogóle okaże się dopiero po sortowaniu ![]() Cytat:
Znalazłam stare moje badania moczu z tamtego roku i wyniki miałam takie same jak teraz w ciąży... Może taki mój urok..... Okaże się wszytko po posiewie. agatka661 Gratulacje 35 tygodnia ![]() Cytat:
No to teraz musisz już odliczać dni I spakować torbę ![]() Dziś wstawałam 4 razy w nocy co 2,5h godziny jak w zegarku, a na dodatek mala tak szalała całą noc że 3 razy dostała czkawki, zaś opiła się tych wód.... |
||
|
|
|
#4130 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak dziecko tylko zakwili, to będziemy się budzić w pół sekundy! ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
A to fajne takie zakupy masz tylko na odpicowanie córeczki Body czy pajacyki to zawsze możesz później na szybko dokupić jakby trzeba było ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Oglądnęłam zaległe zdjęcia ![]() blue, pokój ślicznie się prezentuje, a co dopiero będzie, jak Ty mówisz, że jeszcze nie gotowy... onething, zgrabny brzuś, jak ładnie rośnie ![]() agatka, śliczna sesja! ![]() aniu, jest coś tego brzuszka u Ciebie ![]() Ja zaraz też wrzucę mojego brzuchola i 17 kg na plusie... 34 tc już Przez 9 tyg. nie robiłam zdjęcia, ciągle mi się nie chciało I teraz nie mogę się nadziwić różnicy między 25 a 34 tc Proszę się nie przestraszać wielkością
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-26 o 11:26 |
|||
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedzi w sprawie nizoralu, doczytałam w necie że niby można, ale ... więc nie będę ryzykowała, będę się "sypać"
|
|
|
|
#4132 |
|
Rozeznanie
|
kism okrąglutki brzusio super, Kaj już niezłe rozmiary osiągnął, widać rośnie jak na drożdzach
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ja bym myła i szybkie spłukanie, potem jeszcze Ci coś gorszego może wyjść, lepiej teraz niż podczas karmienia piersią |
|
|
|
#4133 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w pracy, mam nadzieję, że Cię za bardzo nie umęczą ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dałam radę tylko do 18 dnia, potem wymiękłam Ale już trochę było widać efekty po tym czasie Powodzenia w starankach!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
, dawno się nie odzywałam. To przez to przeziębienie, jakoś nie mogłam zebrać myśli. Właśnie wróciłam od położnej. Wszystko ok . Maja jest dalej Mają, ma dłuuugaśne nogi i waży około 2 kg. Nogi to po tacie, bo tata wysoki, a ja raczej wręcz przeciwnie. Wg wagi po śniadaniu i w ciuszkach, mam niecałe 12 kg na plusie. Mogę jechać do Polski , tylko jeszcze zrobię w środę przed wyjazdem badanie TSH, bo mój endokrynolog potrzebuje. Na przeziębienie, położna kazała brać paracetamol i tyle .
|
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
ide prasować pieluchy, te od rajrodzica, podwójne- wyschły, także do roboty, po praniu dobrze wyglądają, mogę polecić
|
|
|
|
#4136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jem śniadanko (omlet z jogurtem) i nadrabiam weekend bardzo intensywnie i miło spędzony, w sobotę rozpoczęliśmy sezon grillowy z przyjaciółmi, a wczoraj jeżdziliśmy po marketach budowlanych bo wydanie kluczy zbliża się nieuchronnie, a potem nie będzie jak latać po sklepach. Planowałam też pojechać do Niemiec do CH (mieszkamy kilka km od granicy) popatrzeć na kosmetyki, akcesoria, rzeczy dla dzidziusia, ale nie znależliśmy czasu w sobotę a w niedzielę mają wszystko pozamykane Iiii w końcu podjęliśmy decyzję odnośnie wózka zdecydowaliśmy się na isglesinę zipy free Wczoraj pierwszy raz doświadczyłam twardnienia brzucha Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też się bardzo wczuwa szczególnie w temacie wózka, porównywał wszystkie parametry, pytał znajomych i w sumie to on znalazł wózek który kupimy tak jak wcześniej twierdził że na wszystko mamy czas to teraz co drugi dzień mówi że trzeba już zamówić łóżeczko i wózek (ja te zakupy na kwiecień zostawiłam) ![]() Cytat:
Kism śliczny torcik smakowicie wygląda ![]() Kapukat nie martw się rozstępami, wydaje mi się że jak dużo się przytyło to i tak wyjdą. Jak ktoś przytyje 10 kg to nawet nie smarując się niczym może ich uniknąć, ja już przytyłam 18 kg i też mi kilka wyszło Katka za staranka
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||
|
|
|
#4137 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!!
Mało mnie tu ostatnio było, więc miło mi, że nie wyleciałam z listy jeszcze ![]() Nie pisałam, bo strasznie dużo mam ostatnio pracy, ale podczytuję regularnie ![]() Obejrzałam Wasze zdjęcia na poczcie, są super! U mnie niewiele ciekawego, więc i nie było o czym pisać - po trochu ogarniamy pokój dla młodego, a moja waga stanęła w miejscu na 61 i ani drgnie. Zaczęłam dziś 29tc i trochę zazdroszczę dziewczynom, które są już bliżej rozwiązania. Nie, żebym nie mogła doczekać się atrakcji porodówki Cieszę się za to, że jak na razie wszystko jest (odpukać!!) w porządku. W temacie rozstępów - moja mama opowiadała mi, że jak była w pierwszej ciąży, nie miała rozstępów aż do 9 miesiąca, mimo, że mój brat był dużym (ponad 4-kilowym) dzieckiem. A w 9-tym miesiącu zaczął potwornie się rozpychać, aż cały brzuch skakał na boki... i rozstępy się zrobiły straszliwe. :. Więc tu jest raczej niestety kwestia tylko przypadku Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-03-26 o 11:48 |
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... zapraszamy do Polski )ksim, ale masz brzuchol hehe wielgasny ) ale urosl!!!!!!! ) slicznie wygladasz!
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
przeczytałam 12 zaległych stron. Perse trzymaj się i wracaj szybko do domu. Dziewczyny super Wasze brzuchy pokoiki również my powoli zbieramy się do przygotowania pokoju dla małej Katka trzymam za starania!Kism super ten tort a mnie coś głowa boli. jutro wybieram się na badania, w piątek do lekarza. Ciekawe jak tam mała. fajnie słońce świeci, ale zimno jest. wczoraj przytachaliśmy kolejne 2 worki ciuszków. Ponoć to jeszcze nie wszystko. Rozmiary na szczęście różne. nawet na starsze dziecię. pora pomyśleć o brakujących rzeczach dla dziecka. dzisiaj w planach przenoszenie rzeczy z szaf z naszej obecnej sypialni do przyszłej sypialni. ale najpierw się musze położyć |
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej się tego pozbyć bo możesz dostać silnego łojotokowego zapalenia skóry. Łupież trzeba leczyć bo to jest choroba skóry.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

Nadrobilam od rana co naskrobalyscie przez caly weekend
Jutro ide di ginekologa na wizyte.<chcialabym nie dojsc do 100kg, ale juz mam 97... moze sie uda :P>

Ale super, że już przeszło i że masz zajęcia, która Ci sprawiają satysfakcję!
Co do większości spraw ma swoje zdanie i szukamy kompromisów, tylko po prostu najczęściej jest zmęczony i ciagle mu się nie chce
I jednak wózka przy Maksie na tyle mało używał, że nie liczy się dla niego ciężar czy składanie tylko wygląd, tak więc tu dyskusji było sporo...
Z tym Zakopanem to ja bym pewnie pojechała 
I teraz nie mogę się nadziwić różnicy między 25 a 34 tc