Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-25, 19:20   #4081
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A oto torcik...
Jakieś arcydzieło cukiernicze to nie jest (jak wspominałam mój pierwszy w życiu wyrób tego rodzaju) i zdjęcia też takie rodzinno-nieprofesjonalne, ale obiecałam, to wrzucam Rzeczywiście trochę się przy nim napracowałam, ze 3-4h mi zeszło... Ale warto było, Maksiu i cała rodzina zachwycona. Moja babcia nie mogła mi uwierzyć, że sama zrobiłam, dobrze że miałam zdjęcie zrobione też w trakcie prac... Robiłam dokładnie wg tego przepisu, co wczoraj wrzucałam i nie był aż tak trudny, jak sie bałam, więc zachęcam do prób W smaku nie był jakiś powalający, ale rodzinie się chyba na oczy rzucił bo zniknął niesamowicie szybko, więc jednak musiał być dość smaczny
Piękny, mniam
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:21   #4082
doris888
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Bez procentów nie opłaca się pić Ja chciałabym wypić tak dwa, trzy, żeby poczuć, że coś piłam Od razu kojarzy mi się taka "biesiada" z papieroskiem, a do tego już wracać bym nie chciała
Mój P też mecze ogląda I jak zwykle nie wie o co mi chodzi. Przytachałam z piwnicy poduchy na rattanowe meble na balkon, to powiedział, że przecież dopiero 3 dni temu mu o nich mówiłam Normalnie załamać się można. Ogólnie jest kochany i dużo mi pomaga, ale czasami to tylko siąść i płakać Mam wrażenie, że ja myślę o wszystkim, a on o niczym...ech.

Jutro muszę jechać na badania krwi, popołudniu SR, może skoczę jeszcze do sh. Grafik napięty więc nie będzie czasu na rozmyślanie. Poza tym juro P idzie już do pracy. Zejdzie z oczu mych Oby do jutra dotrwać...
też bym się napiła ze 2-3... chociaż po takim czsie abstynencji to pewno po 1 byłby już niezły efekt a jeśli chodzi o Mężów to ja w piatek wyprasowałam pranko z całego tygodnia, pościerałam kurze, wysprzatałam kuchnie i łazienkę a Tż miał odkurzyć... nawet wyciągnął odkurzacz i nie pamiętam już co mu przeszkodziło w każdym razie odkurzacz wrócił do szafy dopiero dziś i oczywiście nie jest poodkurzane bo nie miał kiedy nie mogę powiedzieć bo pomalował barierki wczoraj na balkonie ale tak cały weekend leży dooopą do góry czasem jest mega pomocny i dobry a czasem to boszzzeee widzisz i nie grzmisz...

nie mówiąc o tym że nawet nie wspominam o wyprawce bo on twierdzi że się na tym nie zna-jedynie wypowiada się na temat wózka... ale no sorryyy to też moje pierwsze dziecko i też się na tym nie znam ale chyba jakos trzeba to ogarnąć... ostatnio powiedział mi że przecież wystarczy jeszcze pościel do łóżeczka, inne rzeczy to niby jakie i po co.... (mamy moze po 2 komplety ciuszków na 2 56 i ze 3 na 62 i tyle ....

Edytowane przez doris888
Czas edycji: 2012-03-25 o 19:25
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:26   #4083
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

ksik super torcik

DO dziewczyn leczacych niedoczynnosc tarczycy- czy te leki ktore bierzemy nie zaszkodza dziecku jak bedziemy karmily piersia? Bo wyczytalam to w gazecie, na wizyte do endo ide dopiero miesiac po porodzie.... Jesli ktos by wiedzial dajcie mi znac
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:27   #4084
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Piękny Musze zapisać przepis Widok oszałamiający Mogłabym jeszcze raz poprosić o linka z przepisem Z góry dziękuje
Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
graatuluję tortu!! wygląda i na pewno smakował wyśmienicie
Dzięki!
Proszę przepis - http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/T...nbow-cake.html

Cytat:
Dziewczyny zaczynam pomału ruszać z wyprawka Nareszcie Dziś kupiliśmy 2 pary rajstopek i 2 pary skarpetek zawsze to coś
Gratki! Tylko nie rozpędzaj się za bardzo, skoro tam tyle czeka na posortowanie

Cytat:
mój chrześniak m 9 lat i nosi rozmiar ciuchów z tego co mi wiadomo 146/152 więc taka naciągana ta rozpiska rozmiarów, zresztą mało dzieciaczków rodzi się "na rzmiar" 50 więc to już zaburza całe wyliczenie tak jak mówisz na 2-3 miesiące
Nie, nie, ja właśnie uważam, że ta rozpiska jest ogólnie bardzo dobra! Ale dzieci przecież są zarówno większe jak i mniejsze od przeciętnych... Widocznie Twój chrześniak tak jak i mój Maksiu jest duży jak na swój wiek Maks przewyższa większość dzieci w przedszkole w swojej grupie o pół głowy albo i o głowę, a jego przyszywany kuzyn 1,5 roku starszy, a też niższy pół głowy nosi ubrania dwa rozmiary mniejsze...
Co do pierwszych trzech miesięcy życia to ogólnie ja uznaję, że na ten czas jest przeciętnie rozmiar 62, 3-6 mies. to 68 i tak dalej jak w tej tabelce... A 56 dzieci noszą bardzo krótko, 50 to już w ogóle tylko najmniejsze malizny, no ale przecież rodzą się i takie
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:33   #4085
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Nie, nie, ja właśnie uważam, że ta rozpiska jest ogólnie bardzo dobra! Ale dzieci przecież są zarówno większe jak i mniejsze od przeciętnych... Widocznie Twój chrześniak tak jak i mój Maksiu jest duży jak na swój wiek Maks przewyższa większość dzieci w przedszkole w swojej grupie o pół głowy albo i o głowę, a jego przyszywany kuzyn 1,5 roku starszy, a też niższy pół głowy nosi ubrania dwa rozmiary mniejsze...
Co do pierwszych trzech miesięcy życia to ogólnie ja uznaję, że na ten czas jest przeciętnie rozmiar 62, 3-6 mies. to 68 i tak dalej jak w tej tabelce... A 56 dzieci noszą bardzo krótko, 50 to już w ogóle tylko najmniejsze malizny, no ale przecież rodzą się i takie
racja każde dziecko jest inne
Stary 2012-03-25, 19:38   #4086
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękny, mniam
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ksik super torcik

DO dziewczyn leczacych niedoczynnosc tarczycy- czy te leki ktore bierzemy nie zaszkodza dziecku jak bedziemy karmily piersia? Bo wyczytalam to w gazecie, na wizyte do endo ide dopiero miesiac po porodzie.... Jesli ktos by wiedzial dajcie mi znac

agatka, z moich informacji wynika, że można karmić piersią ale po porodzie trzeba zmiejszyć dawkę leku i oczywiście kontrolować tsh!
A Ty co i gdzie wyczytałaś?
Stary 2012-03-25, 19:44   #4087
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
A oto torcik...
Jakieś arcydzieło cukiernicze to nie jest (jak wspominałam mój pierwszy w życiu wyrób tego rodzaju) i zdjęcia też takie rodzinno-nieprofesjonalne, ale obiecałam, to wrzucam Rzeczywiście trochę się przy nim napracowałam, ze 3-4h mi zeszło... Ale warto było, Maksiu i cała rodzina zachwycona. Moja babcia nie mogła mi uwierzyć, że sama zrobiłam, dobrze że miałam zdjęcie zrobione też w trakcie prac... Robiłam dokładnie wg tego przepisu, co wczoraj wrzucałam i nie był aż tak trudny, jak sie bałam, więc zachęcam do prób W smaku nie był jakiś powalający, ale rodzinie się chyba na oczy rzucił bo zniknął niesamowicie szybko, więc jednak musiał być dość smaczny
śliczny na pewno był smaczny
Stary 2012-03-25, 19:46   #4088
onething
Zadomowienie

Cytat:
A oto torcik...

Cudo Na pierwszy rzut myślałam, że to kolorowe kremy. Wrażenie niesamowite

A ja dziś upiekłam pierwszy swój chleb orkiszowy i już nie ma Motywujecie, a mnie to cieszy, może dzięki forum stanę się boginią kuchni

A teraz czas na wieczorny seans pod kocykiem. Milusich wieczorów
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:50   #4089
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
ksik super torcik

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=836
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 19:55   #4090
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Chyba nie nadrobię...
Stary 2012-03-25, 20:03   #4091
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Spokojnie, bo jeszcze nam tu zapalenia pęcherza dostaniesz od tego lodu!
dzięki że się martwisz w sumie poczekam do porodu... a potem do dzieła!

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jak czytalam twojego posta to wlasnie jadlam batonika ale masz racje-pora z tym skonczyc bo jak za duzo przytyje to pozniej bedzie koszmar. a przez 2 m-ce to jeszcze mozna niezle przybrac na wadze!! schowam gleboko to co mi zostalo ze slodkosci - bedzie na czarna godzine poza tym jak bede musiala wchodzic po nie na gore to mi sie odechce moze tym sposobem troche sie opamietam

i Ty w to wierzysz? dopóki masz słodycze w domu - zawsze będzie ta "czarna godzina" albo nagle Ci się zachce i nie będzie wyjścia... nie chowaj tylko wyrzuć tylko tak się da ograniczyć

Cytat:
Bez procentów nie opłaca się pić Ja chciałabym wypić tak dwa, trzy, żeby poczuć, że coś piłam Od razu kojarzy mi się taka "biesiada" z papieroskiem, a do tego już wracać bym nie chciała
Mój P też mecze ogląda I jak zwykle nie wie o co mi chodzi. Przytachałam z piwnicy poduchy na rattanowe meble na balkon, to powiedział, że przecież dopiero 3 dni temu mu o nich mówiłam Normalnie załamać się można. Ogólnie jest kochany i dużo mi pomaga, ale czasami to tylko siąść i płakać Mam wrażenie, że ja myślę o wszystkim, a on o niczym...ech.

Jutro muszę jechać na badania krwi, popołudniu SR, może skoczę jeszcze do sh. Grafik napięty więc nie będzie czasu na rozmyślanie. Poza tym juro P idzie już do pracy. Zejdzie z oczu mych Oby do jutra dotrwać...

no tak - oni tak mają, zdziwiona mina i o co kaman zgadzam się z Tobą, czasami mam wrażenie że to my o wszystkim myślimy a oni po prostu sobie czekają na wydanie "kolejnego rozkazu"

no to rzeczywiście masz zabiegany dzień, ja też jutro badania, a tak mi się nie chc....

Cytat:
A oto torcik...
Kism - po pierwsze brawa za pokój i wybranie karnisza oraz wykładziny! po drugie - tort robi nieziemskie wrażenie.... oczu od niego nie można oderwać - napracowałaś się dziewczyno nie ma co!

Cytat:
Dziewczyny zaczynam pomału ruszać z wyprawka Nareszcie Dziś kupiliśmy 2 pary rajstopek i 2 pary skarpetek zawsze to coś Chciałam jakąś spódniczkę kupić ale nie było nic ciekawego. Wczoraj była Teściowa mówiła że już coś kupiła dla małej ale dopiero dostaniemy po porodzie.
Ostatnio dostaliśmy 2 reklamówy ciuszków od kuzynki, moja mama tez od ciotki przywiozła 2 reklamówki.
Jak skończymy remont to wtedy będzie segregacja rozmiarowo bo ciuszki są w różnych rozmiarach od tych najmniejszych do większych

Mykam do spania Dobranoc
najważniejszy jak to mówią pierwszy krok a reszta zaraz przyjdzie sama

Cytat:
też bym się napiła ze 2-3... chociaż po takim czsie abstynencji to pewno po 1 byłby już niezły efekt a jeśli chodzi o Mężów to ja w piatek wyprasowałam pranko z całego tygodnia, pościerałam kurze, wysprzatałam kuchnie i łazienkę a Tż miał odkurzyć... nawet wyciągnął odkurzacz i nie pamiętam już co mu przeszkodziło w każdym razie odkurzacz wrócił do szafy dopiero dziś i oczywiście nie jest poodkurzane bo nie miał kiedy nie mogę powiedzieć bo pomalował barierki wczoraj na balkonie ale tak cały weekend leży dooopą do góry czasem jest mega pomocny i dobry a czasem to boszzzeee widzisz i nie grzmisz...

nie mówiąc o tym że nawet nie wspominam o wyprawce bo on twierdzi że się na tym nie zna-jedynie wypowiada się na temat wózka... ale no sorryyy to też moje pierwsze dziecko i też się na tym nie znam ale chyba jakos trzeba to ogarnąć... ostatnio powiedział mi że przecież wystarczy jeszcze pościel do łóżeczka, inne rzeczy to niby jakie i po co.... (mamy moze po 2 komplety ciuszków na 2 56 i ze 3 na 62 i tyle ....
coraz bardziej upweniam się, że ten gatunek tak ma i to nie zależy z kim jest ale tylko spokój nas uratuje...

co do wyprawki, ja słyszałam cały czas - ale Ty się znasz lepiej, Porozmawiaj z dziewczynami na forum, niech ktoś Ci pomoże... na szczęście zrobiłam rozeznanie i po prostu kupiłam, mam przygotowane i czekam na swoje dzieciątko

Cytat:
ksik super torcik

wiesz, że ja w ogóle się nad tym nie zastanawiałam. Dobre pytanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
dzięki = tu jest bardzo dużo informacji - ja i tak zapytam lekarza, ale teraz chociaż wiem o co chodzi
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-25, 20:08   #4092
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
jak czytalam twojego posta to wlasnie jadlam batonika ale masz racje-pora z tym skonczyc bo jak za duzo przytyje to pozniej bedzie koszmar. a przez 2 m-ce to jeszcze mozna niezle przybrac na wadze!! schowam gleboko to co mi zostalo ze slodkosci - bedzie na czarna godzine poza tym jak bede musiala wchodzic po nie na gore to mi sie odechce moze tym sposobem troche sie opamietam
Ojej, nie strasz, bo ja sobie własnie pofolgowałam, bo stwierdziłam, że skoro już tylko 2 miesiące zostały, to pewnie już niewiele przytyję

Cytat:
Odnośnie rozmiarów ubrań... Niestety nie znalazłam tej karteluszki z rozmiarami i wiekiem Maksa. Mogłam ją kiedyś wyrzucić, myśląc że to przecież taaakie oczywiste A mam jeszcze trochę takich ciekawych zapisków, np. daty i kolejność, jak wprowadzałam mu nowe pokarmy Ale po przypomnieniu sobie, jak to mniej więcej było z ubrankami, to powiem, że w pierwszym roku życia dziecka rozmiar zmienia się co ok. 3 mies, potem co pół roku...
Pierwsza strona, która mi wyskoczyła w googlach po wpisaniu "rozmiar ubranek a wiek dziecka" potwierdziła moje zdanie bardzo fajnie tam to jest rozpisane z tym, że pamietajcie, że tam mowa o takim dziecku całkowicie "średnim rozmiarowo" - od razu podlinkuję... http://www.liczyc.pl/obliczenie/rozmiary/ i oczywiście u różnych producentów różnice są spore...
Ja mam może inne zdanie o pierwszym trzech mies i o rozmiarze 56, ale to już nieraz była o tym mowa Mój Maksiu jak może pamiętacie był i jest cały czas duży, jak na swój wiek i każdy rozmiar praktycznie 2-3 mies wcześniej nosił niż w tej tabelce, potem nawet pół roku wcześniej i tak coraz więcej, a teraz nosi 134 najwięcej, czyli na wiek 8-9, a właśnie kończy 6
Ooo dzięki wielkie Właśnie o coś takiego mi chodziło. Czyli jednak dziecko nie rośnie tak szybko jak mi się wydawało i ciuszki 62 lub 0-3 mies. powinny mi wystarczyć na większość lata, a te 3-6 mies. to już w ogóle do jesieni Oczywiście zakładam, że Sebuniek nie będzie wielkoludem, bo oboje z mężem jesteśmy raczej drobni

Planuję w tym tygodniu wreszcie poprać ciuszki i chyba posegreguję je rozmiarami, tzn. odseparuję te, które są najmniejsze i pójda na pierwszy rzut. Tylko faktycznie różni producenci mają różne wymiary, więc chyba będę siedzieć z metrem i mierzyć

Cytat:
A oto torcik...
Wygląda rewelacyjnie!!!

Cytat:
No jakbym mojego słyszała

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
i Ty w to wierzysz? dopóki masz słodycze w domu - zawsze będzie ta "czarna godzina" albo nagle Ci się zachce i nie będzie wyjścia... nie chowaj tylko wyrzuć tylko tak się da ograniczyć
Lepiej zjedz wszystko na raz, przesłodzisz się i chwilowo będziesz miała dość, a dom ze słodyczy sobie wyczyścisz Ja bym w każdym razie nie wyrzucała
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 20:45   #4093
doris888
Rozeznanie

Cytat:
co do wyprawki, ja słyszałam cały czas - ale Ty się znasz lepiej, Porozmawiaj z dziewczynami na forum, niech ktoś Ci pomoże... na szczęście zrobiłam rozeznanie i po prostu kupiłam, mam przygotowane i czekam na swoje dzieciątko
tak, to jest podstawowe hasło i u mnie tak samo było z przygotowaniami do ślubu i wesela
chyba byłam zbyt naiwna bo inaczej to sobie wyobrażałam, ale teraz już wiem że skończy sie u mnie tak samo - poczytam, zrobie listę, zakupię, przygotuję i będę czekać na małą ....

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

No jakbym mojego słyszała
no poważnie, mojego jakby zostawić po wyjściu ze szpitala z takim bobasem to by wykąpał w naszej wannie, w swoim żelu pod prysznic, wytarł recznikiem, wysmarował jakimś balsamem co akurat byłby w łazience i heja a i wykarmił schabowym właściwie to po co tyle szumu wokół bobasa istnieje nadzieja że ubrania byłyby odpowiednie ale jak ostatnio zapytałam go czy wie co to jest body to usłyszałam że body to spodenki bez stópek
Stary 2012-03-25, 21:06   #4094
Timii
Rozeznanie

Cytat:
A oto torcik...
kism dalas czadu z tym tortem! taaaaakie cudo a ja tu probuje sobie slodycze ograniczyc po twoim zdjeciu od razu pochlonelam szklanke coli ( jako substytu batonikow)

Cytat:

no ja taka naiwna wlasnie jestem ale moze sie uda, wyrzucenie nie wchodzi w gre, jestem urodzonym chomikiem i niczego sie nie pozbywam no prawie niczego pocieszam sie ze teraz sa u gory a ide tam tylko kiedy juz naprawde musze wiec moze to mnie powstrzyma

Cytat:
Ojej, nie strasz, bo ja sobie własnie pofolgowałam, bo stwierdziłam, że skoro już tylko 2 miesiące zostały, to pewnie już niewiele przytyję

Planuję w tym tygodniu wreszcie poprać ciuszki i chyba posegreguję je rozmiarami, tzn. odseparuję te, które są najmniejsze i pójda na pierwszy rzut. Tylko faktycznie różni producenci mają różne wymiary, więc chyba będę siedzieć z metrem i mierzyć

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Lepiej zjedz wszystko na raz, przesłodzisz się i chwilowo będziesz miała dość, a dom ze słodyczy sobie wyczyścisz Ja bym w każdym razie nie wyrzucała
rinco powodzenia z ciuszkami ja to co mam w domu juz w miare ogarnelam, czeka mnie jeszcze jedna tura z paczka z Polski. wezme sie za nia jak tylko dojedzie

przeslodzic sie? co ty, u mnie to niemozliwe zagryzam slonym i jade dalej juz to przerabialam od jutra zrywam ze slodyczami, cola - tu w sumie duzo nie zgrzeszylam, od kilku m-cy nie pilam ale jak ostatnio naszla mnie ochota to kupilam duza butle i juz jej nie ma, no i wogole musze zaczac pic wiecej wody. bardzo malo pije, juz sie martwie czy nie ma to wplywu np na wody plodowe. powinny sie chyba w jakis sposob "filtrowac" no ale jak ja tak malo plynow dostarczam to chyba to jest niemozliwe.... ehhh, i tak wkolko....
ok spadam, nie wiem czy uda mi sie usnac o normalnej porze ale jutro wielki powrot do pracy, pobudka o 5.50 itd... pewnie nie uda mi sie otworzyc wizazu w pracy bo po m-cu to mozna sobie wyobrazic jakie sie ma zaleglosci.... obym dala rade. pa mamuski! cieszcie sie wolnoscia!!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 21:11   #4095
katka_19
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny,
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie...byłam tu z Wami przez chwile
Dzisiaj troszkę Was podczytałam, cieszę się z całego serca, że u Was wszystko w porządku

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 21:28   #4096
ladybird_1987
Rozeznanie

Witam!
Cytat:
A oto torcik...
Piękny tort! Jakich używałaś barwników? Myślisz, ze te w proszku byłyby ok?
Stary 2012-03-25, 22:26   #4097
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
śliczny na pewno był smaczny
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Cudo Na pierwszy rzut myślałam, że to kolorowe kremy. Wrażenie niesamowite
Cytat:
Kism - po pierwsze brawa za pokój i wybranie karnisza oraz wykładziny! po drugie - tort robi nieziemskie wrażenie.... oczu od niego nie można oderwać - napracowałaś się dziewczyno nie ma co!
Cytat:
Wygląda rewelacyjnie!!!
Cytat:
kism dalas czadu z tym tortem! taaaaakie cudo
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Piękny tort! Jakich używałaś barwników? Myślisz, ze te w proszku byłyby ok?
Dziękuję!
Sama nie wierzyłam, że mi się taki udał

lady, tak jak wspominałam wszystko dokładnie wg przepisu Nie znam się specjalnie na pieczeniu, więc wolałam nie ryzykować i zamówiłam na allegro barwniki w żelu Wiltona, 3 kolory i pomieszałam do tych pochodnych barw. Nie mam pojęcia, jak by się spisały takie w proszku...
Ja kupowałam u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user.php?s...us_id=15813151

Cytat:
Ooo dzięki wielkie Właśnie o coś takiego mi chodziło. Czyli jednak dziecko nie rośnie tak szybko jak mi się wydawało i ciuszki 62 lub 0-3 mies. powinny mi wystarczyć na większość lata, a te 3-6 mies. to już w ogóle do jesieni Oczywiście zakładam, że Sebuniek nie będzie wielkoludem, bo oboje z mężem jesteśmy raczej drobni
Proszę Tak, też tak właśnie myślę, że ogólnie można przyjąć takie założenie, że nasze majowe dzieci więkoszość lata przechodzą w 62, a większość jesieni w 68.
Ja nie wiem,skąd nam się Maksiu taki dorodny udał Ja i mąż ani bardzo wysocy ani postawni nie jesteśmy (zresztą widziałaś ), tacy średni bym powiedziała... W rodzinie też podobne wymiary Ciekawa jestem jaki Maksiu będzie jako nastolatek i dorosły...
Odnośnie wielkości ubranek to ja mam taką metodę od początku, że jak widzę, że już część przymaława, to wybieram sobie takie ubranie z tych mniejszych, ale jeszcze dobrych i przykładam resztę do niego, co jest krótsze - za małe to wylatuje z szafki Teraz też podobnie trzeba będzie porównywać jedne do drugich i ułożyć wielkościami, bo jakby tak sugerować się tylko metkami, to niezły kosmos potrafi wyjść

Cytat:
przeslodzic sie? co ty, u mnie to niemozliwe zagryzam slonym i jade dalej juz to przerabialam od jutra zrywam ze slodyczami
Timii, jesteś moim guru!!! Ja myślałam, że potrafię zjeść duuużo słodkiego naraz i dużo mi trzeba, żeby się przesłodzić... ale żeby zagryźć słonym na przełamanie i dalej słodkie, to nie wpadłam Lubię mlekiem przepić na przykład

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Dzisiaj troszkę Was podczytałam, cieszę się z całego serca, że u Was wszystko w porządku
Pamiętamy, Kochana Napisz co u Ciebie! Z podpisu widzę, że pracujesz nad sobą...
Dziękujemy! My już prawie, prawie na ostatniej prostej, zgagi, bolące kręgosłupy i kilogramy... ale wierzę, że chciałabyś to też przeżywać...
Stary 2012-03-25, 22:30   #4098
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

właśnie
Oni wszyscy są po jednych pieniądzach
Cytat:
tak, to jest podstawowe hasło i u mnie tak samo było z przygotowaniami do ślubu i wesela
chyba byłam zbyt naiwna bo inaczej to sobie wyobrażałam, ale teraz już wiem że skończy sie u mnie tak samo - poczytam, zrobie listę, zakupię, przygotuję i będę czekać na małą ....

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

no poważnie, mojego jakby zostawić po wyjściu ze szpitala z takim bobasem to by wykąpał w naszej wannie, w swoim żelu pod prysznic, wytarł recznikiem, wysmarował jakimś balsamem co akurat byłby w łazience i heja a i wykarmił schabowym właściwie to po co tyle szumu wokół bobasa istnieje nadzieja że ubrania byłyby odpowiednie ale jak ostatnio zapytałam go czy wie co to jest body to usłyszałam że body to spodenki bez stópek
też sobie to inaczej wyobrażałam, ale szybko moje wyobrażenia zostały zweryfikowane

Cytat:
przeslodzic sie? co ty, u mnie to niemozliwe zagryzam slonym i jade dalej juz to przerabialam od jutra zrywam ze slodyczami, cola - tu w sumie duzo nie zgrzeszylam, od kilku m-cy nie pilam ale jak ostatnio naszla mnie ochota to kupilam duza butle i juz jej nie ma, no i wogole musze zaczac pic wiecej wody. bardzo malo pije, juz sie martwie czy nie ma to wplywu np na wody plodowe. powinny sie chyba w jakis sposob "filtrowac" no ale jak ja tak malo plynow dostarczam to chyba to jest niemozliwe.... ehhh, i tak wkolko....
ok spadam, nie wiem czy uda mi sie usnac o normalnej porze ale jutro wielki powrot do pracy, pobudka o 5.50 itd... pewnie nie uda mi sie otworzyc wizazu w pracy bo po m-cu to mozna sobie wyobrazic jakie sie ma zaleglosci.... obym dala rade. pa mamuski! cieszcie sie wolnoscia!!
Współczuję powrotu do pracy. Trzymaj się dzielnie

Dziewczyny, słyszała któraś z Was o kremie na rozstępy MUSTELLA? Moje koleżanki mi go polecają na rozstępy, a że ja ostatnio panikuję w tym temacie, to nie wiem czy się nie skuszę
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 22:48   #4099
katka_19
Wtajemniczenie

Kism to fakt, chciałabym przeżywać to co Wy, aczkolwiek muszę wierzyć, że nic nie dzieje się bez przyczyny
Ja 3,5 miesiąca po tym wszystkim chorowałam, miałam stan przed sepsą, później długo gorączkowalam, 3 razy hospitalizacja, wyniki książkowe. Myślę, że organizm odreagowywał swoje.
Obecnie od początku marca wróciłam do pracy co mnie bardzo satysfakcjonuje. W wolnych chwilach "dopieszczam" mieszkanko po remoncie. Troszkę pracuję nad sobą- 6 wiedera, zumba, aerobik
No i tak płynie sobie dzień za dniem A od okolic czerwca będziemy znów chcieli rozpocząć staranka
Dobranoc

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 06:51   #4100
doris888
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny, słyszała któraś z Was o kremie na rozstępy MUSTELLA? Moje koleżanki mi go polecają na rozstępy, a że ja ostatnio panikuję w tym temacie, to nie wiem czy się nie skuszę
ja mam mustele, stosuje zamiennie z babydream, niby narazie na brzuchu nie ma śladów rozstepów za to piersi mam pociachane ale przyznam że od poczatku ich nie smarowałam a na początku ciąży duużo urosły potem zmalały...
mnie duzo osób polecało Mustele, na necie też ma dobre opinie jednak jeżeli chodzi o zapach, konsystencję i "efekt skóry" po użyciu to mnie bardziej odpowiada babydream ale wiadomo każdy lubi cos innego no i za mustele dałam chyba 70zł a za babydream coś koło 10-15zł a jaki efekt to się okaże za 2 miechy
Stary 2012-03-26, 07:09   #4101
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze że chociaż sądzi że to spodenki bo mój jak zapytałam co to odciągacz to pow że do kataru

Cytat:
Kism to fakt, chciałabym przeżywać to co Wy, aczkolwiek muszę wierzyć, że nic nie dzieje się bez przyczyny
Ja 3,5 miesiąca po tym wszystkim chorowałam, miałam stan przed sepsą, później długo gorączkowalam, 3 razy hospitalizacja, wyniki książkowe. Myślę, że organizm odreagowywał swoje.
Obecnie od początku marca wróciłam do pracy co mnie bardzo satysfakcjonuje. W wolnych chwilach "dopieszczam" mieszkanko po remoncie. Troszkę pracuję nad sobą- 6 wiedera, zumba, aerobik
No i tak płynie sobie dzień za dniem A od okolic czerwca będziemy znów chcieli rozpocząć staranka
Dobranoc

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 07:26   #4102
8ewus8
Zadomowienie

Gaabbi super fototapeta, jak tylko będę miała gdzie taką przyklejać to od razu się biorę

ania_85 nie dziwię się, ze nie dawałaś rady z tym psem, ja mieszkam w domu i nieraz pies sąsiada mnie tak wkurza, że najchętniej bym go im do domu zaprowadziła, bo to taki podwórkowy.

GaTTa a co masz z tymi bakteriami w moczu, bo chyba większość z nas je ma?

andzya nieraz ma się takie wrażenie, ze brzuch jest niżej, zależy pewnie co masz na sobie, bo nie sądzę żeby rzeczywiście Ci się obniżył, jeszcze za wcześnie.

kism torcik wyglada bardzo apetycznie!! super wyszedł, pewnie równie fajnie smakował.

katka_19 cieszę się, że już lepiej i trzymam kciuki żeby następnym razem przebiegało wszystko wzorowo.

Tej kreski przy pępku jakoś jeszcze nie mam i myślałam, ze to może jakoś na koniec sie pojawia.
Jeśli chodzi o wyprawkę to mój mąz, muszę przyznać, że bardzo się wczuwa. Na początku podchodził jakoś tak trochę oschle do tej ciąży, może dlatego, że nie było widać i ciężko mu było uwierzyć w to wszystko. Bardzo wiele się zmieniło po usg genetycznym kiedy pierwszy raz zobaczył małego na monitorze.
Jest bardzo wręcz wścibski (po mamusi chyba), wszystko musi wiedzieć, jak coś kupię to zawsze ogląda, pyta się do czego to, jak sie tego używa.
W analizowanie wózków on się wczuł, podobnie jak w pozostałe sprzety.
Ostatnio na wizycie gin mi przepisał globulki, ze względu na upławy, on niby nie widział potrzeby, ale sama chciałam. Mężowi nie mówiłam, bo nie uwazałam że jest to jakieś istotne, ale oczywiście wylukał je w łazience i wyczytał całą ulotkę a potem przyszedł i mówi, ze widzi, ze jakieś globulki dostałam żeby bakterie nie dostały się do małego
Raz, jak kupiłam pierwsze body dla bobasa, mnie rozśmieszył. Przyjechałam po zakupach do niego do pracy i mówię, że kupiłam body. Minęło z pół godziny a on z takim uśmieszkiem się mnie pyta czy może liczyć, że dzisiaj wieczorem założę to body.
Myślałam, ze się posikam, bo on myślał, że dla siebie kupiłam.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:19   #4103
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Kism piekny torcik!!!!!

Katka oczywiscie,że Ciebie pamietamy, teraz juz musi byc tylko lepiej!! Trzymaj sie Kochana

Perse niedlugo powinna miec obchod,wiec zaraz do niej pisze

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Perse bedzie miala jeszcze jakies badania...jest w miare dobrze. Jak bedzie ok,to moze juz jutro wyjdzie

milego poniedzialku
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:21   #4104
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

Raz, jak kupiłam pierwsze body dla bobasa, mnie rozśmieszył. Przyjechałam po zakupach do niego do pracy i mówię, że kupiłam body. Minęło z pół godziny a on z takim uśmieszkiem się mnie pyta czy może liczyć, że dzisiaj wieczorem założę to body.
Ale mnie rozbawiłaś Gratuluje Tżta
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:31   #4105
begie13
Zadomowienie

Witam po weekendzie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

U Perse poprawa!!
niech szybko do nas wraca

Cytat:
w nocy poraz 1szy uswiadczylam mega skurczu lydki- ale bollllll.... chlop powiedzial, ze ciakawe jak ja urodze skoro umieram od takich rzeczy dzis lydka tez boli...
Też niedawno złapał mnie w nocy taki skurcz łydki, że myślałam, że nie wytrzymam... później przez 2 dni ta łydka mnie bolała gdy chodziłam, na szczęście jak na razie nie powtórzyło się to

Cytat:
co do grila, tylko zazdrościć, u nas jeszcze nie ma pogody na grilla ale może niebawem przyjdzie
U nas pogoda owszem - jest ale za to nie ma gdzie robić grilla gdy teściowie mieli działkę to tam się jeździło i było super, teraz działka sprzedana no i z grillem trzeba było się pożegnać, no ale za pieniądze z działki mamy gdzie mieszkać z P.

Cytat:
O tym, że krecha ma być od pępka w dół to nie słyszałam... U mnie idzie przez caluteńki brzuch!
U mnie też kreska idzie wzdłuż całego brzucha

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
gabi ja tez bym sie piwka napila takiego reddsika zimnego najchetniej albo leszka no ale niestety trzeba jeszcze na to poczekac
reddsika...o tak ....

Cytat:
A oto torcik...
Jakieś arcydzieło cukiernicze to nie jest (jak wspominałam mój pierwszy w życiu wyrób tego rodzaju) i zdjęcia też takie rodzinno-nieprofesjonalne, ale obiecałam, to wrzucam
ale superowy torcik ! jaki kolorowy , musiał być pyszny, zdolna z Ciebie dziewczyna kism

Cytat:

istnieje nadzieja że ubrania byłyby odpowiednie ale jak ostatnio zapytałam go czy wie co to jest body to usłyszałam że body to spodenki bez stópek
taka jest prawda mój P. też nie wie jak się poszczególne ciuszki nazywają...
ciągle tylko słyszę pytania : a po co to jest...?

Cytat:
Odnośnie wielkości ubranek to ja mam taką metodę od początku, że jak widzę, że już część przymaława, to wybieram sobie takie ubranie z tych mniejszych, ale jeszcze dobrych i przykładam resztę do niego, co jest krótsze - za małe to wylatuje z szafki Teraz też podobnie trzeba będzie porównywać jedne do drugich i ułożyć wielkościami, bo jakby tak sugerować się tylko metkami, to niezły kosmos potrafi wyjść
niezły sposób, wypróbuję na pewno

Cytat:

Cytat:
Perse niedlugo powinna miec obchod,wiec zaraz do niej pisze
Ciekawe co tam u niej....?

U nas dzisiaj słońce ładnie świeci ale jest chłodno...

Mam dziś zamiar zadzwonić do szpitala, żeby umówić się na zwiedzanie no i zrobię zamówienie na allegro.

Strasznie chce mi się spaaać...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:33   #4106
moniczka1302
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny!!!

mam nadzieje, ze u Was wszystko w porząsiu!

Perse! - trzymaj sie dzielnie i szybko wychodź z tego szpitala!!!

Nie mialam czasu w weekend zeby nawet zajrzec na chwilke, w sobote wybralam sie na gielde kwiatowa do Tychow i zakupilam troszke rzeczy, m.in. lampke dla malej do pokoju. ludzi od groma jak to przed swietami...
a potem pojechalismy do tesciow na obiadek, dluuugi spacer po lesie i na imprezke do znajomych.
u znajomych nagle zle sie poczulam, wszystko mnie bolalo, ze jak wrocilismy do domu to spakowalam kilka rzeczy do torby na wszelki wypadek moj maz tak sie zestresowal, ze pol nocy nie spal, bo myslal, ze pojedziemy do szpitala.
niedziela tez aktywnie, w parku.

Dzis mam kupe spraw do zalatwienia ale nie mam sily sie zwlec z lozka

jeszcze tylko doczytam, co naskrobalyscie przez te 2 dni

aaa wlasnie, myslimy, zeby pojechac ze znajmomymi w sobote do Zakopanego na krokusy... nie wiem ,czy w moim stanie i zaawansowaniu byloby to wskazane, moze zadzwonic do lekarza i sie spytac czy moge? w sumie chodzilibysmy tylko po dolinie, ale nie wiem, troche mam obaw...
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:43   #4107
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,
pamiętamy - doczytałam co napisałaś dalej, masz siłę dziewczyno i oby tak dalej. Ja trzymam kciuki za starania, oby jak najszybciej i żeby wszystko było dobrze

Cytat:

Perse bedzie miala jeszcze jakies badania...jest w miare dobrze. Jak bedzie ok,to moze juz jutro wyjdzie

milego poniedzialku

no niech już wychodzi bo ile można na nią czekać

ja zbieram się na badania biochemiczne krwi, jestem głodna, ale nie mogę nic jeść bo jeszcze glukozę chcą mi sprawdzić...i tak do 11!!!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:47   #4108
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie! mam do was pytanko, jak myślicie czy mogę tak jednorazowo umyć włosy w nizoralu??? przyplątał mi się potworny łupież i szampony nie dają rady.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:02   #4109
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Podoba mi się ta fototapeta http://www.sklep-fototapety.pl/fotot...den-8-708.html i wtedy sypialnię zrobilibyśmy na różowo seledynowo
ładna fototapeta
dla malej tez mam wystroj w kolorach zielono- rozowo-fioletowych

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
hej w śliczną niedzielę

słuchajcie, przed chwilą mama powiedziała mi, że brzuch mi opadł
Czy powinno zacząć mnie to niepokoić ?
mi tez sie juz zrobil taki wór...

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Od wczoraj nie odzywam się z P i wkurza mnie strasznie
Oprócz śniadania nic dzisiaj nie zrobił, tylko leży przed pudłem (tv)
Ja za to mam chęć na robienie wszystkiego, ale....... jestem w ciąży!!! Jakoś słabo się dzisiaj czuję i nawet ze spaceru wróciłam po 20 min. bo mi się w głowie kręciło.
Najchętniej, na tę chandrę, wypiłabym piwko, albo dwa
Mieliśmy jechać kupić farby, bo facet ma przyjść we wtorek malować- cisza, pewnie zapomniał.
Wszystko mnie denerwuje. Znowu się zaczną jazdy coś czuję Za długo był spokój
oj bedzie dobrze
ja czasem pozwalam sobie na karmi
widzialam, ze niektorzy tutaj nie polecaja - ale ja moge polecic - duluxa - super pokrywa i ma duza palete barw.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
A oto torcik...
wowww torcik pierwsza klasa!
maly byl pewnie wniebowziety!

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Dobranoc
Witaj Katka!

oby Wam sie wszystko udalo!
Najwazniejse, ze wrocilas do zdrowia!!!
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:04   #4110
ladybird_1987
Rozeznanie

Witajcie!
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie! mam do was pytanko, jak myślicie czy mogę tak jednorazowo umyć włosy w nizoralu??? przyplątał mi się potworny łupież i szampony nie dają rady.
Ja myślę że możesz.

Cytat:
Już sobie to wyobraziłam...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości