|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Witam wieczorowo
Nie było mnie od piątku, a tak mało do nadrobienia hehehe Wszystkie pewnie spędzałyście czas na dworze ![]() Wczoraj i dzisiaj miałam gościa - odwiedziła mnie koleżanka i całe dnie siedziałyśmy, gadałyśmy, zrobiłyśmy pyszną pizzę. Pogoda była taka super na week, że po ponad dwie godzinki chodziłyśmy. A w sobotę malutka leżała też w wóziu na balkonie, na słońcu ![]() Widzę, że temat krzesełek do karmienia na topie Ja jeszcze żadnego ani nie kupiłam ani nie upatrzyłam A w ogóle kiedy już nam się przyda? Jak już mała będzie siedzieć? W tym tyg powinna przyjść paczka od teściowej - jakieś ciuszki dla małej i coś ta dla nas. Już się doczekać nie mogę ![]() Joamic, ale słodziutka ta Twoja mała Anmaro ten fajny sklep jest w starym Olimpie, na drugim piętrze ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Jeżeli mi się uda to od września pójdę do pracy, ale na 5h, więc byłabym zadowolona Bo chwila poza domem też się przydaje
|
|
|
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zupek nie wekowalam,tylko porcjowalam na kolejne 2 dni w sloiczkach hippa np.Ale ich sie nie da drugi raz zakrecic,wiec do wekowania sie nie nadaja.
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Seona słoiczki musza byc podgrzane, albo swiezo sparzone wrzatkiem albo podgrzane w piekarniku. Ja wlewalam ciepla papke. Weko trzeba obetrzec recznikiem papierowym zeby bylo calkowicie czyste i suche, nakretka tak samo. Potem zagotowac ok 15-20min, wystawiac i same powinny sie pozamykac.
Ja tez dopiero sie tego ucze, na 3sloiki jeden sie nie zamknal
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Goldika
ja też będę próbować. Przy Pati jechałam na słoiczkach, gotować zaczęłam jakoś ok. 9 mc-a, ok. roczku jadła już wszystko nasze Bałam się strasznie gotować, że nie będzie smaczne, że niezdrowe bo nie mam parowaru itp. Teraz ambitnie chciałabym gotować
|
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ja po zakupach na chrzest no comment.Dobrze mowiłam ze w worek musze sie ubrac.Ja nie wiem czego bym nie mierzyła to małe ścisłe.A jakos nie widze zebym az taka grrrruuba była.Kupiłam lniane granatowe spodnie i rózowa bluzke w Mohito ale mi sie juz odwidziała i chce ja zwrócic.Zakiety to albo babcine albo rozm 34 Taka jestem zła jak osa.Pytanie do dziewczyn kochajacych kosmetyki: Skad moge wziac próbki jakiegos podkładu bo w superpharm mieli tylko ciemne.Ja zwykle sie nie maluje a puder loreal którego uzyłam 3x musze wyrzucic bo juz stary dlatego chciałam probki bo tylko na chrzest zrobie make up
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldi jak kupisz te kaszki holle daj linka do sprzedawcy i ktore wybrałas.A oprócz bomi sa gdzies do kupienia?
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- dobranoc
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski, my dzis caly dzien poza domem, najpierw na bloniach ze znajomymi, a potem u nich na kawce i sie zeszlo, mlody na koniec sie rozwyl, chyba za duzo wrazen, ale juz spi spokojnie, mam nadzieje, ze nocka bedzie udana, bo chyba cos mnie lamie...
Cytat:
a tam chyba 40 miejsc watpie ze sie uda...
|
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i musze isc na targ po kilka kg marchewki i jablek. Chociaz nastepne sloiczku zrobie marchewka+ziemniaczki ![]() zamowilam 2kaszki Holle jaglana i owsiana (zgapilam od Olusi lece spac ciekawe ile mlody posci po takiej kolacji... ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Fatal w Douglasie znajdziesz jasne odcienie podkladow ale ja jestem zwolenniczka mineralow. Tyle ze dobranie koloru to mordega zamowilam kaszki tutaj -> http://allegro.pl/holle-kaszka-bezgl...206222810.html z odbiorem w paczkomacie (nigdy tak ie bralam ale 2zl mnie skusilo )---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- co myslicie o takich palakach http://allegro.pl/luk-palak-do-wozka...230190827.html bo mlody strasznie nudzi sie w podrozy a jedziemy na swieta ok 400km a on uwielbia mate, lezaczek i karuzelke z zawieszkami.
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula 8 lat po slubie jestesmy
Kurcze sonia ma 38,5
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal-w sephorze albo douglasie próbki mozesz poprosic i walnac scieme,ze chcesz kupic,ale nie wiesz który,itp
Glam-zdrówka życzę.nie mnie oceniać Twojego tż i życzę żeby Wam się z poukładało ale mi w brzuchu burczy.idę spac
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas pierwsza noc od nie wiem kiedy przespana dzisiaj jadę do ginekologa... |
|
|
|
#2143 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() goferek wspolczuje sytuacji, ale pamietaj to tylko stan przejsciowy i dacie rade ![]() Moja dziecko powoli przymierza sie do raczkowania, tzn juz chwile utrzymuje sie w podporze na kolanach i przedramionach, ale zupelnie nie wie co z tym dalej zrobic Pelzac kilka centrymetrow i obracac sie na brzuszku za/do zabawki juz umie ![]() A dzis w nocy tylko 1 pobudka, oby to byla tendencja utrzymujaca sie. Snilo mi sie, ze jestem znowu w ciazy i ze to ma byc chlopczyk. Balam sie i cieszylam, dobrze, ze to tylko sen
|
||||
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
u nas po kaszce byla tylko jedna pobudka na mlezko
Glam sily kochana |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Szpilko- ja tam w usa obkupowalam siebie i mala w ciuuuuuchy
Poza tym jeansy- marki kak levis czy lee nawet od 20-30 dolarow W sieci TJMaxx ( cos jak Nasze tkmax) torebki firmowki guess czy CK za 50-100 dolarow mozna znalezc Kosmetyki - bath abd body works sa bardzondobre, pieknie pachna i niedrogie, a w ogole nasza srednia polka to tam jest niska ![]() Elektronika to nie wiem bo mnie nie interesuje ale oliwka brzoskwiniowa i w ogole produkty burt's bees sa super I koniecznie ma sie najesc goracych buleczek cynamonowych ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Aha szpilko i pudelko na chusteczki nawilzane- tam sie kupuje pudelko i wielkie refille chusteczek- ale pudelka bardzo sie przydaja jak dziecko znajduje upodobanie w wyciaganiu wszystkich chusteczek z paczki- a wierzcie mi to rozrywka super dla dziecka 10 miesiecznego u nas takie pudelka znalazlam tylko w kauflandzie ale beznadziejne plastikowe cale a tamte maja takie gumowe oslonki ze faktycznie chusteczki nie wysychajaAha a mi sie dzis snilo ze Kapalam wasze dzieci w baseniku i potem po zdjeciach z facebooka musialam dziecko wlasciwej mamie oddac ale kiepsko mi szlo bo na zywo wygladalyscie inaczej niz na zdjeciach
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-03-26 o 08:33 |
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Aniolina my mamy swoje ziemniaczki, dwie odmiany jedne są bardziej białe drugie żółte, z tych żółtych wychodzą lepsze ruskie i placki
moja też kombinuje z nóżkami, narazie obkręca się dokoła, ale jak dupcia idzie do góry to buziak w dół
|
|
|
|
#2147 |
|
Rozeznanie
|
U nas do tej pory tez tak bylo, ze buzka w dol, ale w ten weekend nastapil kolejny etap
![]() Super jest to jak dzieci ucza sie nowych rzeczy i strasznie szybko sie usprytniaja
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Pokszyfka gratki za spokojną nockę ![]() U nas nocka też dobrze, wstałyśmy o 6 ![]() Mamusie czy dbacie jakoś po ciąży szczególnie o biust? Ja wczoraj zakupiłam serum Bielendy - koleżanka stosuje i mówi, że jet super - jej mąż jak wrócił z delegacji 3tyg. to zauważył sporą różnicę Więc i ja zaczęłam się pielęgnować Dzisiaj coś słoneczka nie widać u nas, chyba tak pięknie i ciepło nie będzie ![]() Mam bardzo ambitny plan na dzisiaj - ogarnąć dom po weekendzie (odkurzyć, umyć podłogę, trochę naczyń mam zaległych w zlewie) i umyć okna... Dlatego biorę się do roboty, jak tylko wypije kawę |
|
|
|
#2149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja to chyba sie dzisiaj nigdzie nie rusze, jakis humor mam dooopowaty... maly kolejny dzien z rzedu wstal o 5:30 nic mi sie nie chce, a pielegniarka w piatek musiala odwolac i pewnie bedzie dzisiaj dzwonic, a niech przychodzi, dam jej kartony i wezmie sie za robote... ![]() nawet glowy nie umylam ![]() glam jaki sen |
|
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Ja tez mam humor d...waty.Mała zasneła po bitwach smoka jej dałam i nie słysze zeby krzyczała.Kurcze jakos ostatnio czuje sie jak.....i wzrok mi sie pogorszył musze isc do okulisty
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
A duzo tej kaszki zjadl?U nas pierwsza pobudka chyba po 1 byla,a poszla spac o 20,wiec chyba troche ta kaszka zadzialala.
Czytalam w necie wlasciwosci kaszy jaglanej i owsa ?????????? i maja bardzo duzo wlasciwosci odzywczych ![]() Cytat:
![]() Glam a to nie ma w sklepach pudelek na chusteczki np pampersa,czy hippa???
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2012-03-26 o 10:12 |
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny!!!
Dzisiaj mam wolne!! W weekend poimprezowaliśmy w sobotę wróciliśmy o 1 w nocy z Szymkiem od zajomych, oczywiście spał w najlepsze na wielkim łożu od 22 no i pospał do 7 rano teraz wykazuję się wokalnie bo Shymko musi mieć od rana wszystko śpiewane bo i naczej jest foch ![]() w piątek jedziemy na sesję zdjęciową do studia fot. Czy któraŚ Z Was zamawiała juz coś kiedyś ze sklepu internetowgo hippa ? Ponawiam moje pytanie z facebooka odnosnie naszego zestawiku do Chrztu Chce któraś z Was ?
|
|
#2155 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ten złóbek to państwowy tak? z prywatnymi tez jest problem? z miejscami w nich? i i le kosztują? coś słyszałam ze niewiele droższe od państwowych ?? Cytat:
![]() Cytat:
dobranoc[/QUOTE] Cytat:
miałam popiusac ale mój dzidizol za wczesnie sie obudził i lece z nim na spacer oj ziiimno ziiimno aa Goldi łuk moze byc my też mamy podobny powinien sie sporawdzic do samochodu.. my używamy w domu bo nie jeździmy na długie odległosci Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-26 o 10:41 |
|||||
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
też planuję za godzinkę spacerek ale szczerze mówiąc nawet nie wiem ile jest stopni a my już na spacerówkę przeszliśmy....
jestem przezadowolona ze spacerówki z xlandera dziewczyny ma któraś z Was żelazko z Bosha? teraz rklamują to działające na dotyk i jeszcze jakieś jedno z parą - ja bym chciała to z parą ![]() wszystko co mamy z Bosha jest rewelacyjne ale wiedzy na temat żelazek tej firmy nie mam ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
ja dbałam szczególnie kiedy karmiłam tj ściągałam laktatorem, bo miałam tak naprężoną skórę ze miałam wrażnie ze zaraz pęknie. smarowałam wtedy specjalnym kremem z wyciągiem z liści kapusty z perfecty i bepanthenem lub natłuszczałam mocno byle czym - z tym ze przed każdym ściąganiem myłam - więc co 3 godzinki było ponowne smarowanie. po tamtym okresie już radko wracam do takiej intensywnej pielęgnacji mam lenia
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba fatal pytałaś gdzie kupiłam lamazze o tutaj-fajnie,szybko
http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...214774453.html słuchajcie jak myjecie takie pluszowe zabawki zanim dacie dzieciaczkom do lizania??? bo jak go do wody włoze całego to chyba bedzie mi wysychał ruski rok.... przetrzec wilgotną szmatką? czy jeszcze coś innego
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Polusia jak była mała to się nią bawiła, a teraz jak odkopałam ją Michałkowi to on ją uwielbia a ona mu zabiera ![]() Glam sprowadz swojego Tz tutaj serce mi się kraje jak tak się męczysz z trójką dzieci dobrze, że choc mame masz na miejscu![]() zdrówka dla Soni :/ ![]() Basiula ale dżaga z Ciebie
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia pol sloiczka 190g czyli ok 80g wciagnal i chcial wiecej ale balam sie dac na pierwszy raz az tyle. Popil do tego 150ml mm
![]() Zrobilam mu dzis soczek z jablek w sokowirowce. Ale mu smakowal! W ogole tak wciaga mnie samodzielne robienie, ze chyba calkowicie zrezygnuje z gotowych dosladzanych sloiczkow na rzecz domowych przetworow ![]() Muffi smile
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam! (może i mi parę rzeczy kupić?: ) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

Bałam się strasznie gotować, że nie będzie smaczne, że niezdrowe bo nie mam parowaru itp. Teraz ambitnie chciałabym gotować

a tam chyba 40 miejsc
watpie ze sie uda...

)

u nas takie pudelka znalazlam tylko w kauflandzie ale beznadziejne plastikowe cale a tamte maja takie gumowe oslonki ze faktycznie chusteczki nie wysychaja

i maja bardzo duzo wlasciwosci odzywczych