![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
R:
I: owsianka: mleko, pieczone jabłko, cynamon, płatki owsiane II: jajko sadzone, dwa plastry szynki III: pęczak, ser feta, szpinak IV: sałatka: brokuł, kapusta pekińska, łyżka ziaren słonecznika, dwa centymetrowe plastry klopsu (wersja babci, więc raczej nie light :p), sos tajski na bazie jourtu 100 ml soku z suszonych śliwek, kawa z mlekiem, herbata czerwona, 1 L wody 1 h z Mel B
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Nie będę wklejać weekendowego jadłospisu ale opierał się na grillu (karkowka, żeberka, szaszłyki, białe bułeczki, maslo ziołowe, sosy na majonezie, grecka sałatka, sernik na zimno i kilka litrów coli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bałam się stanąć na wadze i nie stanęłam w końcu ![]() Ale kogo obeznanego w temacie się nie pytałam, to podobno co tydzień nawet można sobie jeden dzień robić 'rozpustny'... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z ciekawosci - stań na wadze i napisz jak po weekendzie. Ciekawe czy moja teoria się potwierdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
r
i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
R:
Ś: 7. 30 1 bułka podłużna ciemna razowa z ziarnami: pół z twarożkiem domowym i szynkówką; pół z masłem orzechowym sante; twarożkiem domowym i konfiturą wiśniową; pomidorki koktajlowe; mandarynka; kawa parzona z mlekiem IIŚ: 12. 00 1 serek danio waniliowy+ garść corn flakes; 1 jabłko; kawa parzona z mlekiem O: 15. 15 kasza gryczana; pierś z kurczaka w cieście smażona na oliwce; groszek z marchewką P: 16.00 rządek czekolady gorzkiej wedla; kawa rozpuszczalna z mlekiem 2 h orbitreka K:18. 15 1 parówka 89% mięsa drobiowego i cielęciny; kromka duża owalna razowca z margaryną flora lekką i solą dietetyczną; 2 surowe marchewki; pomidor cały; katchup; herbata lipton z cytryną R: Ś: 1 bułka grahamka okrągła: pół z serem żółtym; szynką i ogórkiem kiszonym; pół grubo z serkiem warmia campresi puszystym waniliowym; mandarynka; kawa parzona z mlekiem O:ryż brązowy+koperek; pierś panierowana smażona na oliwce; brokuły; kompot jabłkowy Po: 1 twarożek lekki cały+ 1 łychaaaa masła orzechowego sante; kawa parzona z mlekiem 30min rowerek stacjonarny K: jajecznica z 2 jaj smażona na masełku;kromka duża razowego chleba owalnego z wędliną z indyka i ogórkiem kiszonym; 2 marchewki surowe; 1 pomidor; 1 ogórek konserwowy i jak? dodam, ze chudnę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-03-26 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
naprawdę na tym chudniesz????? jak długo już jesteś na R? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
ja trochę się zastanawiam skąd to zdziwienie. nie wiem ja jestem i tak głodnawa momentami i nie uważam, żeby to było za dużo. chudnę tygodniowo około 1 kg. na początku było we mnie dużo wody. jestem 40 dni na diecie i z 72kg. mam 63 kg. z tym, że były to kg po napadowe. i np. teraz jadłam około 7. 30 , a jest 10. 30 i ja bym zjadła konia z kopytami. ale jeszcze mam coś do załatwienia.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zadomowienie
|
ale nie powiedzialam,że jesz dużo albo za dużo..
absolutnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
wiem. wiem. ale zdziwiłaś się i nie wiem dlaczego. żeby chudnąć na stałe trzeba jeść i nikt nie powiedział, że mało, ale inaczej. bynajmniej ja tak uważam.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz ale irish po tym jak sama je to gdyby zaczęłą jeśc tak jak ty to by się nadwagi nabawiła ehhe bo to co ona je to masakra i pewnie stąd jej zdziwienie;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
szczerze ja się odżywiałam kiedyś za czasów takiej ekstremalnej anoreksji- wiecie jak nie podaje tu przykładu, bo jeszcze bym zaszkodziła, ale nie wiem jak dałam radę, jak mogłam wytrzymać, jeszcze nie dawno potrafiłam jak zjadlam ciasto o 16stej to już nie jeść kolacji dopiero rano śniadanie. i wiecie co- nie wiem jak to było możliwe, teraz w życiu bym nie umiała, ja po prostu muszę zjeść, bo głód mnie zabija.
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
znów zaczynam swoją dietę
![]() ![]() Ś: grahamka z pasztetem (małą ilością), pomidorem i ogórkiem kiszonym + kawa O: polędwiczki ugotowane na parze z brązowym ryżem, do tego kiszona kapusta P: sałata z wędzonym kurczakiem i tutaj mały grzech sos musztardowy (praca nie pozwoli mi na zdrowszy sos) K: serek wiejski z orzechami
#2684 |
Zadomowienie
|
r
i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zwyczajnie była głodna na tym jadłospisie.
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
proszę o ocenę mojej R
![]() I śniadanie: jajecznica z 2 jajek, z szynką, na maśle, do tego bułeczka orkiszowa z białym serkiem i rzodkiewką II śniadanie: nie było: za późno wstałam 10 minut na skakance Obiad: makaron pełnoziarnisty (ten ciemny, chyba tak się nazywa ;p), gotowany schab, papryka Podwieczorek: makaron ten z obiadu, bo zostało mi jeszcze trochę z twarogiem półtłustym i łyżką dżemu żurawinowego 10 minut na skakance Kolacja: tuńczyk ale nie wiem z czym jeszcze.. do tego czerwona herbata x 3, plus szklanka soku marchewkowego dodam, że moja waga od 2 tygodni utrzymuje się, czyli nie chudnę ani nie tyję. macie jakieś rady, żeby to zmienić??
#2687 |
Zadomowienie
|
co myślicie o daniach stimeria hortexu na obiad czy kolacje na r? oczywiście w sytuacjach kiedy nie da rady upichcić czegoś innego
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() osoby pulchne od dziecka zawsze będą miały trudniej schudnąć i utrzymać, niestety... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
Moja R do ocenki :
I śniadanie: 2 cienkie kromki chleba z serem żółtym i ketchupem + twaróg ze sporą ilością soku malinowego domowego i smażonymi jabłkami II śniadanie: koktajl jabłko - pomarańcza +trochę orzeszków ziemnych Obiad: makaron fusilli razowe (szklanka) + 2 marchwie starte z łyżką chrzanu i kukurydzy + prawie cała puszka makreli w pomidorach + 2 łyżki twarogu mielonego trening: myślę, że będzie ze 15 min biegania i 30 min rowerka Podwieczorek : pozostałości makreli + papryka +kapusta pekińska + ogórek konserwowy +łyżka ketchupu + trochę twarogu Kolacja: 100 g twarożku grani z pomidorem Proszę o ocenę ![]() Edytowane przez Cammila123 Czas edycji: 2012-03-26 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsza eReczka:
I: resztka wiejskiego (1/2 opakowania), troche jogurtu nat, kawalek mango, garsc bran flakes i 2 lyzki otrab. II: mala grahamka na pol: na jednej polowie bieluch i 4 plastry wedliny z indyka plus pomidor; na drugiej gruba warstwa twarozku domowego i lyzeczka miodu. III: 2 kawalki morszczuka pieczonego, pol opakowania warzyw na patelnie z ziemniakami. IV: salatka z pekinskiej, ogorka, pomidora, papryki, zielonego groszku, odrobiny kukurydzy i 1/2 puszki tunczyka z sosem na oliwie. V: chyba beda 2 jajka w koszulkach z zielenina. Woda, 3 kawy, 2x35 min szybkiego marszu, jak mi sie zechce wieczorem to zrobie 30days shred, ale nie wiem, bo w poniedzialki z zasady mam dzien regeneracyjny ![]() I jeszcze wczorajszy: I: wiejski 150g z kilkoma truskawkami, 2 lyzkami otrab, garscia bran flakes i lyzka nieslodzonego musli. 30days shred II: pol grahamki (tyle zostalo ![]() 45 minut przejazdzki na rowerze pod wiatr ![]() III: pieczone udko z kurczaka, duzo surowki z roznych warzyw pokropionej oliwa. IV: homo naturalny 150g z garscia mieszanki orzechow i lyzeczka suszonej zurawiny. V: miseczka surowki z obiadu z wkrojonym jajem na twardo i polowa puszki tunczyka; podkradziony mezowi pierog z soczewica ![]() ![]() Prosze o ocene ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
wygląda to na R ?
![]() I- 6:00 : owsianka z mlekiem 1,5% i bananem, duża kawa z mlekiem <3 II 10:00 : duża grahamka z polędwicą drobiową, jajkiem i ogórkiem, jabłko, szklanka świeżo wyciśniętego soku III 14:00 : ryż brązowy, warzywa z patelni, pół piersi z kurczaka IV 18:00 : omlet z 2 jajek z warzywami V 21:00 : 100g twarogu |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twaróg jedynie taki sam na kolację, mogłabyś tam choćby pomidorka czy inne warzywo dać, ale ogólnie jak dla mnie ładnie. ![]()
![]() |
#2695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Moje R, opinie i rady bardzo mile widziane
I- 2 kromki chleba razowego (bez masła bo tak wolę) z szynką i jajkiem, surowa marchewka, jabłko. II- Sałatka- mix sałat, kilka kropel oliwy z oliwek, rzodkiewka, ogórek, otręby owsiane, ziarna słonecznika III- pierś z kurczaka w sosie pomidorowym (niestety torebkowym) na ostro i z kaszą kuskus IV- ćwierć wędzonej makreli, duża papryka V- Twarożek (z rzodkiewką, szczypiorkiem i łyżką jogurtu nat.) do tego 1,5L wody, dwie herbaty zielone, jedna herbata czarna, jedna skrzypokrzywa, szklanka soku.
#2697 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A dni rozpusty na diecie nie szkodzą (o ile nie zdarzają się zbyt często, oc)- organizm przyzwyczajony do ujemnego bilansu, kiedy dostaje nagle nadprogramowe "dobroci", od razu je wykorzystuje i raczej nie jest skłonny magazynować. Tak przynajmniej słyszałam od kilku osób (w tym od tych, które na dietach i żywieniu trochę się znają). Z resztą sama po sobie zauważyłam tę prawidłowość (będąc na diecie odwiedziłam brata i bratową, a tam na ich rocznicy ślubu same pyszności ![]() ![]() I przy okazji wczorajszy i dzisiejszy do oceny: U I 3 kromki razowca: dwie jako tost z jajkiem i żółtym serem; jedna z pastą jajeczną, pomarańcza II kluski śląskie, duszona z jabłkiem i cebulką czerwona kapusta, pikantna pierś z kurczaka w panierce z otrąb i płatków kukurydzianych, smażona na łyżeczce oleju III kawałek mocno cynamonowej sypanej szarlotki ![]() IV brokułowa sałatka z pomidorami i fetą, podana z jogurtowym dressingiem czosnkowym z kawałkami prażonych fistaszków I kroma razowca z twarożkiem z pieprzem i solą, inka z mlekiem i kawałek wczorajszej szarlotki (siostra na diecie, więc kto to zje, jeśli nie ja? ![]() II 2 kromki razowca: jedna z masłem i polędwicą drobiową, druga z fetą i polędwicą, marchewki, 2 markizy z kremem śmietankowym III Pełnoziarniste fusilli z bazyliowym pesto (homemade), pestkami dyni, zielonym groszkiem i pieczarkami III serek wiejski z dużym bananem, garścią płatków kukurydzianych, 2 kostkami mlecznej czekolady i łyżką frappe, trochę szarlotki (zostały 2 kawałki- jeden z nich zawołał do mnie "mamo!" ![]() IV rosół z gołębia z pełnoziarnistym makaronem i gotowanymi warzywami. Hm, dziś jakoś wyjątkowo 2x makaron i dużo słodkości. ![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-03-26 o 16:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
R
I późno, bo o 11. owsianka 3 łychy, szklanka mleka 3 %, siemie lniane,kilka sliwek suszonych i migdałów kawa z mlekiem II kanapka z wędlina, pomidorem, odrobina masła i serka kanapkowego ze szczypiorem, jabłko kawa z mlekiem III makaron z mięsem mielonym, papryka, przyprawy, jakies małe kawałki ziemniaków, odrobina sera olej IV pół kostki twarogu, jog.nat, pomidor i kilka oliwek 1,5 l wody i herbata
chce na stome ! ![]() walka o zgrabne ciało i dobre samopoczucie ---> najlepiej do maja ![]() Edytowane przez quetepassa Czas edycji: 2012-03-26 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
Znowu poprzednie jadłospisy przeszły bez echa, cóż, może w końcu ktoś się skusi, bo zwyczajnie jestem ciekawa opinii po takiej przerwie w mojej obecności w tym wątku
![]() Przypominam - to jest utrzymanie, złe odżywianie (a chyba przede wszystkim strach przed tłuszczem...) doprowadziło mnie niegdyś to utraty cykli (cały czas jestem na hormonach...). Waflami ryżowymi zastępuję pieczywo i nie zmienię tego ![]() Śniadanie 7:00 * owsianka z budyniem czekoladowym na chudym mleku, z gruszką, orzechami arachidowymi, cynamonem i imbirem II Śniadanie 10:00 * 2 wafle ryżowe wieloziarniste z wędliną z piersi kurczaka i pomidorem * 2 wafle ryżowe wieloziarniste z naturalnym serkiem śmietankowym i dżemem truskawkowym Obiad 15:30 * gotowany kawałek schabu w sosie myśliwskim, z 60g kaszy gryczanej i surówką z marchwi i białej rzodkwi Kolacja (pewnie ok. 20stej) * jajecznica z 2 jaj na oliwie, z szczypiorkiem i plasterkiem boczku * 2 wafle ryżowe wieloziarnste z pieprzowym serkiem śmietankowym i rzodkiewką Do picia: woda, 2x zielona herbata, yerba mate, herbata owocowa, czarna kawa, herbata ziołowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Przyczajenie
|
Witam. Przeglądając google szukając czegoś na temat zdrowego odżywiania natknęłam się na ten wątek. Postanowiłam się zarejestrować aby dodać swój jadłospis i poprosić o ocenę, gdyż nie potrafię określić, czy jest on prawidłowy.
1.Jajecznica z dwóch jajek na szynce,do tego bułka z serkiem topionym hochland śmietankowym i na to po plasterku pomidora. Herbata z mlekiem 2.dwie kanapki, jedna z serkiem topionym hochland śmietankowym i na to pieczona domowa szynka czy coś takiego, druga kanapka z serkiem dopionym hochland i jajkiem na to trochę majonezu. Marchewka pokrojona w słupki. Cappy pomarańczowy 3.Lód rożek kitkat i danmleko (na mieście) 4.Zupa pomidorowa z makaronem i potem naleśnik posypany cukrem pudrem i cynamonem. Nie miałam ochoty na więcej 5.Brzoskwinie z puszki-4-5 połówek, trochę orzechów włoskich 6.Mama mówiła, że będzie parówki zapiekane w cieście więc pewnie to zjem. Piję w ciągu dnia butelkę tą dużą Dr.Witt, herbaty różne i wodę. Czy dobrze się odżywiam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.