|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cześć
![]() Lena, Lila, Wiki - sto lat ślicznotki ![]() Umieram na ból głowy niestety. Zaczął sie wczoraj o 15 i trwa do teraz. To już 4 raz w ciągu 1,5 tygodnia, zaczynam się martwić. Tym bardziej, że to są takie bóle że momentami ruszyć się nie mogę. Na szczęście w następny wtorek idę już do tego neurologa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA - w dalszym fragmencie są buty dla maluchów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym poczekała z mówieniem o ciąży do jakiegoś 4 miesiąca. Ale to ja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Ja tak tylko na szybko, bo maly nie daje pisac:
Sygine ja bardzo polecam Elefanteny. Ja jestem z tej frakcji Zawitkowskiego: elastyczne, przed kostke, dajace sie wrecz skrecic w rece i te pierwsze buciki z elefantena takie wlasnie sa. Zuzia jak uczyla sie chodzic, to na zewnatrz pomykala tylko w takich i swietnie sie sprawdzily. Dla Antka tez juz mam, kupione na wyprzedazy i czekaja az mlody zacznie chodzic, a to moze szybko nastapic, zwazywszy na to, ze juz wstaje przy czym popadnie, dlatego moj czas wolny skrocony do minimum. Sto lat: Lenka, Lilka, Wiki! |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to powiem wam jaki numer wczoraj wywinął - u moich rodziców szafki są w salonie takie trochę wyższe, więc żeby się ich trzymać musi podnieść rączki nad głowę... No to Natan podciągnął się, stanął przy takiej szafce, po czym podciągnął się na rękach i zawisł w powietrzu ![]()
![]() |
#934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zeba na pewno zdam relacje.
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Może boleć ![]() ![]() 3. Wiem, że to wszystko przykre. Zawsze się zastanawiam, czy w ogóle o tym wspominać. A ja chyba też nie jestem do końca lojalna wobec niego, skoro o tym tu wspominam. Nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
Witamy!
Mój tż też przez pierwsze miesiące wogóle nie pomagał-nic a nic. Niepotrafił kompletnie nic-a raczej mu się nie chciało-no bo po co?Wszystko robiłam sama. W końcu zaczęło mnie to przerastać...Ewa potrafiła płakać cały dzień i noc...a ja razem z nią...teraz już wiem, ze to były początki depresji...jestem straszną perfekcjonistką więc tż przyjeżdżał do błyszczącego domu na gtowy obiad i nigdy go nie zastanawiało kiedy ja mam na to czas ![]() Dochodziło do tego, ze potrafiłam płakać nawet gdy Ewa spała lub była grzeczna...a paprochy na podłodze wytrącały mnie z równowagi...nie wyobrażałam sobie, że mogę się przyznać, ze sobie nie daję rady ![]() ![]() Także mamad ja bym powiedziała, ze tak-idę spać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Biedna TY, dobrze ze ta wizyta juz blisko, mam nadzieje ze lekarz odkryje przyczyne i skutecznie zaradzi ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Sara wstała o 8 ![]() ![]() Katar nadal, tylko gęstnieje Bellówny i Wiki najlepszego ![]() Mamad kurcze szkoda mi Cię..nie wiem jak pomóc. ![]() W temacie tż: mój też uważa że mam lekko, i nie widzi mojej pracy w domu. Do tego potrafi mnie czasami pouczać ![]() Ania zadzwoniłam do promotorki, drugi raz słyszę to samo tłumaczenie, że jest u męża w wawie i nie ma dostępu do netam ( to kurka na urlopie jest czy co?), na dniach mi odpisze ![]() Rynce opadają mi no ![]() Karolinee Sara tez ma takie czerwone, bepanthen na ogół pomagał. Oliweczka powiedzieliście teściowej? Apropo drugiego dziecka: ja świadomie szybko się nie zdecyduję, chyba poczekam na wpadkę ![]() Wy tu o butach do chodzenia a nam do tego daleko. No, ale o tym już kiedyś pisałam.. Wczoraj w aptece pani tak z ciekawości zapytała w jakim wieku jest Sara. Nie wiem po co jej ta wiedza ![]() ![]() Wiecie jakie u mnie zimno i wieje ? nosa nie chce mi się wysadzać na dwór, chyba daruję sobie spacer.. bez sensu to wszystko co napisałam ![]()
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P. powiedział teściowej, a ja potem do nich jechalam, to przy mnie nic na ten temat nie powiedziała ![]() ![]() Dzisiaj jest na spacerze z Julcią, bo P. ma katar i trzeba ich trochę odizolować ![]() Patik tego Twojego męża , to tylko ukatrupić za takie gadki-jak tak można gadać, że masz lekko.... Ładny avek ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-26 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka ale małpa. Ciekawe co P. powiedziała jak jej zakomunikował...
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
jest!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do jutra.Pa. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-26 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
jest
![]() ![]() ![]()
#945 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja tak na szybciutko. Mam strasznie dużo pracy, od rana zrobilismy z Domkiem już pond 200 km ![]() Dzisiaj się dopiero wgryzam w temat,a od jutra zaczynam pełną parą. Sygine buty elefantena sa świetne ja kupiłam Domkowi takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece i sprawują się super, Dominik w nich bardzo ładnie chodzi, widać że mu w nich wygodnie! Buty za kostke i sztywne teraz już odradzają. Cookie mój 8 miesięczny i dalej bezzębny. Ząbki mogą wyjść nawet po roku. Dziękujemy za komplementy dla Domka, przesyła wszytskim ciociom buziaki ![]() Brumek ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie. Będę tęskniła! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Sygine Szymon dostał od swojej chrzestnej buciki firmy KICKRES, dokładnie takie: http://www.sarenza.com/kickers-bonbo...variant=418420 ![]()
#947 |
Rozeznanie
|
na to wygląda
![]() chociaż wiecie co ...czy to możliwe że wczoraj tego ząbka bardziej było widać niż dzisiaj??? normalnie wzięła i go schowała ![]() Witam zanim zacznę nadrabiać to napiszę co u nas. Dawno się tak nie pochorowałam - mam upiorny katar ![]() ![]() Tż też katar - tylko on cwaniak lekami się nafaszerował i śmiga, a ja sobie mogę najwyżej ciepłej herbaty zrobić ![]() Wkurzyłam sie więc i poszłam do lekarza i mam L4 do końca tygodnia, i juz ![]() Karolcia ma nową fazę - cały czas ustami robi 'bbbbbbb' czyli taki odgłos samochodu, przesmieszne ![]() Potem wstawię do klubu może. Czekam aż tż z pracy wróci może się małą zajmie trochę, to bym trochę poleżała pod kocem się wygrzała...ale nie oszukujmy się - on też zakatarzony i pewnie sam będzie mi marudził - wiadomo - chłop chory to gorzej niż dziecko ![]() Dobra, nadrabiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No za miesiąc, a ja juz czasem ich nie ogarniam. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() DZiękujeMY ![]() Wszystkiego najlepszego dla Wiktorii ![]() ![]() ![]() ![]() No ja moim damom muszę kupić butki, tylko strasznie małe stópki mają... Lena stale mi firanki ciągnie... jeszcze odkładamy stale szczepienie, bo a to chora a to przeziębiona i znów się nie zaszczepimy w środę ![]()
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
Lenka, Lilianka wszystkiego najlepszego!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
![]() nie, dla mnie ma sens. Lubie czytac Twoje posty i o to chodzi by pisac co u nas ![]() ![]() Co tu dzis tak pusto? Nie bylo mnie od 12 i nastawilam sie na dlugi nadrabianie a tu raptem nie cala strona, gdzie jestescie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Stronczek ja tez odświeżam i odświeżam i się zastanawiam o co cho, gdzie posty
![]() Natka zaglądaj czasem ![]()
#952 | |||||||
Zakorzenienie
|
Lenka, Lilka, Wiktoria, wszystkiego najlepszego!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ostateczności chyba tylko jej przełożony zostanie jeśli dalej tak będzie lecieć w kulki... Cytat:
Cytat:
oo..to gdzie tak kursujesz? Wiosna idzie.. nasz bocian przyleciał! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
![]() Jaki bocian??? ![]() Dziękujemy ![]() Lili a o czym Ty pomyślałaś ?
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
NIE ciąża ![]() Normalny bocian, mam gniazdo przed domem ![]()
![]() |
#956 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niech te katary się już kończą!!!!!!!!współczuje: cmok:dobrze, że chociaż posiedzisz w domu ![]() pusto i głucho...........u Nas jutro 17 stopni!!! ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- i zapomniałyśmy o życzeniach! Wszystkiego najleszego gwiazdeczki! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() U nas tu podobno kiedys było na jesionie, przenieśli na dach(drzewo było do wycięcia) ale nie chciały siedzieć bo nie... ale czego to nie miały w gnieździe...
#958 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktora z Was ma łóżeczko turystyczne DELTIM?
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Lilka, Lenka i Wiki - buziaki dziewczynki
![]() ![]() ![]() brumku biedna Ty z tą migreną...mam nadzieje, że już przeszło?? mamad wiem jak się czujesz w tym wszystkim. u nas też ostatnio nie najlepiej się dzieje i też straciłam i siły i ochotę by spróbować coś naprawić..zwłaszcza, że z drugiej strony też entuzjazmu nie widać ![]() cookie moja 8 miesięczna panienka też bezzębna ![]() co do butków to nie pomogę bo Hania dopiero nieśmiało zaczyna podnosić dupkę do wstawania i usiłuje się wspinać po mamusi ![]() Natko na borelkowe bólu mogę co najwyżej jakieś środki lub maści przeciwbólowe. a że jeszcze karmię to odpada.... zaglądaj do nas jak najczęściej kochana bo do czerwca to - mimo wiosny - uschniemy z tęsknoty!!!! Aaniu tez pomyślałam o ciązy - na wieść o bocianie ![]() ![]() ![]() no i więcej nie pamiętam ![]() a u nas jest moja mama, więc mąż chodzi jak w zegarku (nawet wszystkie zaległe "prace domowe" odrobił. m.in. wkręcił gniazdko. a miesiąc nie mogłam się doprosić ![]() ![]() no ale coś mnie rozkłada..jakieś przeziębienie się na mnie czai... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.