|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi, to ja się zapuściłam jak nigdy, głównie przez Chorwację
i przytyłam 12 kg w rok! Także tyle bym chciała zrzucić, ale do ślubu, więc daję sobie na to spokojnie rok, czyli powiedzmy 1 kg miesięcznie, myślę, że to rozsądne i przy zmianie nawyków wykonalne bez drastycznej diety Chociaż chciałabym zrzucić ok. 5 kg do czerwca bo idziemy na wesele...
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
a ja co do diety się nie odzywam
bo już 3 tydzień się staram i |
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wagę mam optymalną. Gorzej na obwodzie.
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Naj Aż Tyle:O Ładna jesteś, nie odchudzaj się.
Wiecie zawsze mnie zastanawia skąd przekonanie ludzi, że górnik na ślasku zarabia po 5 tys. Owszem średnia jest koło 4 (brutto), ale to dyrektorzy ją zawyżają. Zwykły górnik zarabia ok. 2,5 tys. Taka brutalna prawda. ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- To się chyba cieszyć trzeba? ![]() Jak mi się nie chce uczyć. Koszmar.
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
dasz radę
na pocieszenie Ci powiem, że jak schudnę te okropne 18 kilo, to będę ważyć i tak więcej niż 50. Więc głowa do góry a w ogóle... poryczałam się po Vicky Cristina Barcelona Film mi się specjalnie nie podobał (znaczy spoko, ale dla mnie bez szału), ale jakoś tak na mnie zadziałał, że dał mi do myślenia. Postanowiłam zmienić wiele rzeczy w swoim życiu. Powiedziałam P., że potrzebuję przynajmniej przełomu, że chcę, aby ten rok nie był zaprzepaszczony, że muszę działać. P. powiedział, że będzie przełom, bo się obronię i zdam na prawko (akurat za to drugie nie ręczę...), a ja - głupia - mu powiedziałąm, że potrzebuję też innego przełomu, czegoś, co nie zależy ode mnie, że chodzi mi o związek. Powiedział, że wie i że tak będzie. Że jesteśmy przełomowi i wiele się w tym roku zmieni także w naszym wspólnym życiu. Poza tym w sobotę w nocy oglądaliśmy American Psycho - uwielbiam takie filmy |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Antii to tak samo jak ludzie myślą,że w bankach zarabia się świetnie. A wiadomo pensje wysokie mają dyrektorzy,a nie ludzie pracujący na przykład przy obsłudze klienta
![]() Naj wszystko okażę się z piątek. Czy waga taka jest z powodu złych tabletek czy problemów z tarczycą ale wrócę do swojej wagi
Dumna Ciocia 2.06.2015 Razem: 10.08.2016 Zaręczeni 1.09.2017 ![]() Ślubujemy 24.08.2018 ![]() Edytowane przez kasia0912 Czas edycji: 2012-03-26 o 12:10 |
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
No mniej więcej wiem ile zarabia się za okienkiem. Szału nie ma. Zresztą często dyrektorzy placówek nie maja kokosów, a ich wynagrodzenie jest zależne od wyników.
|
#1273 |
|
MBZ♥
|
Naj o kurde
![]() Aleks znalazłam takie coś o przepisaniu do innej parafii: Jeżeli mieszkasz na terenie innej parafii niż parafia chrztu św. powyżej 3 miesięcy, automatycznie stajesz się jej członkiem i wszystkie sprawy załatwiasz w biurze tej właśnie parafii. Formalnego obowiązku zapisu nie ma, można go jednak dokonać np. przy okazji kolędy. Dotyczy to parafii terytorialnych - czyli tradycyjnych |
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
no cieszę się
ogólnie z bimbałów , że są lepsze i , że rączki są chudsze.Ale ten wstrętny brzuch mógłby się ode mnie też odczepić myślałam , że praca mi pomoże a tu jednak tylko mój wysiłek działa na nogi i górną część ciała
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Naj ale super
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Nawiązując do posta najki napiszę, że obejrzeliśmy wczoraj "Idy marcowe" i bardzo nam się film podobał. Nasuwa się jednak myśl - ideał sięgnął bruku.
Poza tym bardzo, bardzo, bardzo chcę obejrzeć "igrzyska śmierci". |
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Naj szykuje się przełom
ale fajnie ![]() Tak poza tym to ja mam ze 20 kg do zrzutki
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę zrzucić jakieś 7 kg (ale 5 kg tez będzie ok). Wtedy będę miała BMI 18,3
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba dobrze nie?
![]() mam nadzieję i trzymam mocno kciuki za Najeczkę!
|
#1280 |
|
Rozeznanie
|
naj
![]() Mam skierowanie na wstępne badanie do lekarza medycyny pracy. Mam zaznaczony tylko jeden szkodliwy czynnik - praca przy komputerze. Czyli będę musiała iśc też do okulisty czy lekarz m.p. mi zrobi takie badania?
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
najeczko co do wagi tulę mocno
jeśli faktycznie czujesz, że musisz schudnąć to trzymam mocno kciuki by Ci się udałoa co do przełomowego roku - wierzę naprawdę mocno, że on taki będzie!!
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
szczupła przecież jesteś.... to nie jest tak, że ważysz 50 kilo,a w tyłku masz 150 cm
a z budową anatomiczna nie wygrasz ja zawsze będę miała wielki tyłem i potężne udziska. łał, super! Cytat:
ale to dla zdrowia przede wszystkim, a poza tym wstydzę się swojej nadwagi 2. hm, nie wiem, ile dostaje górnik na początek, wiem, ile dostaje górnik na emeryturze i to są większe pieniądze. w ogóle uważam, że górnik powinien zarabiać więcej, niż zarabia (znam kilku góników, którzy przeszli na emeryturę, nie znam młodych górników), bo owszem, może i dostawali koło 4-5 tys. na rękę, sama nie wiem dokładnie, wiem, że mają niecałe 3 tys. emerytury netto, ale to nie są pieniądze, dla których zgodziłabym się, by ktoś, kogo kocham, miał tak niebezpieczną pracę. wolę, żeby P. zarabiał o wiele mniej, ale nie bać się, że coś wybuchnie mu w pracy. jasne, wypadki wszędzie się zdarzają, ale nie ryzykowałabym za tę kasę. Nie ma szans. P. na szczęście nie chciał iść na kopalnię (choć mógł), ale jakby chciał, to na pewno bym się na to nie zgodziła. Myślę, że nie bylibyśmy wtedy razem, bo nie wytrzymałabym tego. 3. mąż koleżanki pracuje na kopalni jako informatyk (wcale nie główny) i ma ponad 3,5 tys. miesięcznie, choć nie wiem, czy brutto, czy netto. musi raz na miesiąc zjechać na dół i dostaje dołowe ma trzynastkę, czternastkę i barbórkę. Tego to ja nie kumam zupełnie. 4. mama koleżanki jest główną księgową na kopalni - też ma wszystkie górnicze przywileje i zarabia naprawdę potężne pieniądze. kiedyś wypłynęło przy rozmowie, że ma średnio 3-4 razy tyle, co jej mąż górnik (teraz już emerytowany). Jasne, jako księgowa, i to główna, powinna zarabiać. Ale te "robol" też powinien być odpowiednio wynagradzany. Tak uważam. Wiecie - ja się tymi słowami lubego aż tak nie podniecam jak Wy
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli mówicie, że nie powinno być problemów? Oby. Bo jak nie to cywilka będzie albo samo wesele
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czy bez szału?
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Naj bo my zawsze się podniecamy ewentualnymi zaręczynami
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i kochanie ja bardzo czekam na te wszystkie przełomy u Ciebie |
|
|
|
|
#1290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się umówisz do medycyny pracy, to oni Ci wyznaczą taki termin, by był też okulista Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

i przytyłam 12 kg w rok!
Także tyle bym chciała zrzucić, ale do ślubu, więc daję sobie na to spokojnie rok, czyli powiedzmy 1 kg miesięcznie, myślę, że to rozsądne i przy zmianie nawyków wykonalne bez drastycznej diety
Chociaż chciałabym zrzucić ok. 5 kg do czerwca bo idziemy na wesele...

i wiele się w tym roku zmieni także w naszym wspólnym życiu. 

myślałam , że praca mi pomoże a tu jednak tylko mój wysiłek działa na nogi i górną część ciała
mam nadzieję i trzymam mocno kciuki za Najeczkę!
jeśli faktycznie czujesz, że musisz schudnąć to trzymam mocno kciuki
by Ci się udało
, czy bez szału?