Tatuaż część II- wątek zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 10:08   #211
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: Tatuaż część II- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez poziomkaa_ Pokaż wiadomość
Hej Strasznie marzy mi się tatuaż - pojedyncza literka - za uchem, wyglądająca tak jak na zamieszczonym zdjęciu. Czy koszt takiego tatuażu będzie wysoki? Jakie są wrażenia po tatuowaniu miejsca za uchem? Bardzo boli?
Tak naprawdę taka literka to maleństwo, ale raczej każde studio tatuażu ma cenę wyjściową - w jednym będzie to 150 zł, w innym 200 zł i poniżej ten ceny się nie zejdzie, choćbyś tatuowała tylko kropkę. W studio, w którym ja robiłam tatuaż, cena za taki to byłoby właśnie 200 zł. Ja robiłam tatuaż częściowo na karku, tam bolało bardzo, podejrzewam że za uchem też, ale na pewno wytrzymasz
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 10:30   #212
Dusiia
Zadomowienie

coo ? moja kolezanka za tatuaz tak 15x15cm zaplacila 150 zl i to nie byla jakas literka tylko obrazek ze szczegolami icienoiowaniem
Stary 2012-03-24, 10:33   #213
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Chyba moda właśnie, zwłaszcza, że ten wątek jest na forum "moda"
Ale w sumie ciężko dyskutować z tym co się komu podoba, i jakie są powody robienia tatuażu - najgorszym powodem jest moda, trendy właśnie, bo co będzie jak moda na dany wzór się zmieni, a zmieni się na pewno.
Pewnie ze sie moda zmieni, kiedys byly slynne tribale na lędźwiach i wieeele dziewczyn to mialo - wg mnie to jest okropne.
Potem moda na serduszka, rozyczki itd, potem gwiazdki, teraz napisy i dmuchawce i jaskółki.
Ja mam serce na ramieniu a to nie dlatego ze byla taka moda, po prostu kiedys widzialam podobny i sie zakochałam w nim, pozniej znalazłam na necie podobny i to bylo to. Ale czekalam z 3 lata i marzyłąm

Cytat:
Napisane przez 7of9 Pokaż wiadomość
no skoro tak, to ja choć raz w życiu jestem trendy i nadążyłam za modą!
cóż....skóry sobie zdzierać nie będę z powodu "modnego" tatuażu. I nie wybiję sobie z głowy wytatuowania nadgarstka "pewnym" elementem, który również "jest modny" w ocenie niektórych, bo najzwyczajniej w świecie taki tatuaż mi się podoba.
Cytat:
Napisane przez 7of9 Pokaż wiadomość
po MIAMI INK to się zintensyfikowało, ja niestety spotkałam się z tym poglądem w czasach gdy w Polsce nie było jeszcze MTV a tatuaż kojarzył się z więzieniem...(trochę lat przeżyłam)

Właśnie...moje ciało, mój tatuaż...podoba się czy nie - nieważne, dla mnie mój jest najcudniejszy na świecie
Cytat:
Napisane przez SweetDreamer Pokaż wiadomość
dziewczyny, co sadzicie o tatuazu w takim miejscu u kobiety ? jak myslicie jaka jest "przeszkadzalnosc" w pracy ? chodzi za mna taki jako drugi od dluzszego czasu (tez takie malenstwo ale inny napis, inny jezyk)
Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Bardzo ładny
Ludzie są niby coraz bardziej tolerancyjni, jednak dopóki nie poznasz swojego pracodawcy, kto wie...
Jesli pracodawca nie bedzie tolerancyjny zawsze mozna zalozyc jakies bransoletki, zegarek itd.
Ja chce na nadgarstku imie córki ale narazie funduszy brak, moze latem sie zdecyduje

O i pamietam jak zrobilam mój i po jakims czasie mama zauwazyła ze mam (nie przyznalam sie od razu bo sie nie zgodziła na takie coś, a to moje cialo i moge robic z nim co chce) to mowila ze z kryminału wyszłam

Na szczescie juz zmienila zdanie i mowi ze jest ladny

Edytowane przez Renatka_2108
Czas edycji: 2012-03-24 o 10:37
Renatka_2108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 10:41   #214
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Dusiia Pokaż wiadomość
coo ? moja kolezanka za tatuaz tak 15x15cm zaplacila 150 zl i to nie byla jakas literka tylko obrazek ze szczegolami icienoiowaniem
A ja za tatuaż 10x10cm zapłaciłam 300 zł. Ceny są różne w zależności od studia, miasta itp, ale 150 zł za tatuaż 15x15cm to moim zdaniem bardzo mało. Mój kolega zapłacił 100 zł za wielki tatuaż i teraz się go wstydzi. Nie mówię, że Twoja koleżanka ma źle zrobiony tatuaż, ale mnie tak niska cena za tatuaż "ze szczegółami" dziwi.
Stary 2012-03-24, 10:45   #215
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
O i pamietam jak zrobilam mój i po jakims czasie mama zauwazyła ze mam (nie przyznalam sie od razu bo sie nie zgodziła na takie coś, a to moje cialo i moge robic z nim co chce) to mowila ze z kryminału wyszłam

Na szczescie juz zmienila zdanie i mowi ze jest ladny
Brawa dla mamy! Moja nadal uważa, że się oszpecilam
Ale za to tata często ogląda tatuaż, zerka, jak mi wystaje spod koszulki, glaska, ostatnio mi nawet go namaszczal balsamem i ogólnie jest w nim zakochany Cóż.. Przywileje bycia córeczką tatusia i dzielenia z nim zainteresowań

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 10:50   #216
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Moi rodzice wspólnie nienawidzą tatuaży i jak zobaczyli mój to stwierdzili, że jestem niedojrzała i na pewno nie poprawię matury w tym roku (nie wiem co to ma do rzeczy) No i oczywiście "Ale się oszpeciłaś, zaraz będziesz chciała usuwać, jak Ty na plażę pójdziesz"
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 11:00   #217
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Moi rodzice wspólnie nienawidzą tatuaży i jak zobaczyli mój to stwierdzili, że jestem niedojrzała i na pewno nie poprawię matury w tym roku (nie wiem co to ma do rzeczy) No i oczywiście "Ale się oszpeciłaś, zaraz będziesz chciała usuwać, jak Ty na plażę pójdziesz"
Masakra. Współczuję... Ja pomimo 30tki na karku nie przyznałam się swoim rodzicom że mam tatuaże. Gdybym to zrobiła mogłoby być ostro...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 14:37   #218
fiasco
Wtajemniczenie

ja na szczęście nie mam cyrków z rodzicami. Jak parę lat temu powiedziałam mamie, że chcę wytatuować sobie spory kwiatowy motyw na udzie to zareagowała "No coś ty, bez sensu, nie nosisz takich krótkich spodenek ani spódniczek, i na plażę nie chodzisz. Po co ci tatuaż, którego nikt nie zobaczy, jak masz wydać tyle kasy to zrób sobie w bardziej widocznym miejscu, na przykład na ramieniu". I zrobiłam A mój tata sam ma mały tatuaż, polecił mi studio
Tylko jedna z moich babć (która do niedawna wpadała w histerię na brzmienie słowa na T.) była zła i mnie wydziedziczyła na początku, ale i tak później uznała że ładny
Stary 2012-03-25, 09:06   #219
aluhaa
Raczkowanie

tumblr_lxcfqyR4KN1qi23vmo1_400.jpg
Powiedzcie mi czy to jest jakis tatuaz czy co? Jest mozliwe wykonanie czegos takiego?
Stary 2012-03-25, 10:13   #220
h2o0
Zakorzenienie

to jest tatuaż, zrobiony białym barwnikiem chyba
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 12:44   #221
201612291251
Konto usunięte

zdjęcie jest dość małe, może to skaryfikacja?

a tak przy okazji to się pochwalę, że ostatnio spotkała mnie bardzo miła sytuacja nie raz był poruszany temat reakcji ludzi na nasze tatuaże, ja też spotkałam się nie raz z opiniami pozytywnymi i negatywnymi.
w tym tygodniu byłam akurat w zakopanym i wybrałam się do aquaparku. jako, że mam 5 tatuaży, wszystkie były widoczne w stroju kąpielowym. stałam akurat pod prysznicem i stała tam też Pani i zerkała na mnie, zerkała i w końcu odezwała się, że piękne mam tatuaże, na prawdę piękne i aż miło się na nie patrzy
powiem szczerze, że mi również zrobiło się niezmiernie miło po takich słowach od obcej osoby czyli chyba idziemy do przodu z tatuażową tolerancją
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-25, 13:44   #222
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Znowu się zakochałam...
widzialam juz ten tatuaz wiele razy, az mi sie znudzil ten wzor
sama nawet mam na komie zapisany chyba szkic i tatuaz tego wzoru

o znalazlam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5400840.jpg (24,0 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tattoos_2011_by_scorpiotattooinn-d3k4l7a.jpg (75,5 KB, 197 załadowań)
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-25, 20:43   #223
solideja
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Kiedyś już tu chyba pisałam, ale nie miałam potem czasu na wykonanie tatuażu i odroczyłam plan w czasie. Natomiast teraz znowu przymierzam się do tego pomysłu i przekopałam się przez wątki na forach internetowych i czuję się jeszcze bardziej ciemna

Pytanie do dziewczyn z Warszawy: gdzie się tatuować i u kogo? Znajomy polecił mi Szerytattoo, ale doczytałam się, że nie wykonują tatuaży z istniejących już wzorów (czyli tylko autorskie), a ja chciałabym zwykły napis, czarnym tuszem, 2 cm x 9 cm, w konkretnej czcionce. Z drugiej strony inny znajomy polecił mi JuniorINK, ale przeraża mnie trochę klimat tego miejsca i fakt, że tacy artyści, tyle się czeka a ja z prostym napisem Przeczytałam również, że ktoś chciał tatuaż, tatuażyście się wzór nie spodobał "bo zbyt sztampowy" i nie chciał zrobić. I się nakręcam, bo wyglądam jak 15 latka i już pewnie od wejścia będę miała nieprzyjemne komentarze czy pozwolenie od mamusi jest i docinki co się niestety często zdarza ze strony mężczyzn. Najbardziej podoba mi się jak na razie Art Force Tattoo i JAH LOVE TATTOO. Zastanawiam się jakie są okresy oczekiwania, ktoś się może orientuje?
Z góry dzięki za wszelkie info
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:17   #224
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez solideja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Kiedyś już tu chyba pisałam, ale nie miałam potem czasu na wykonanie tatuażu i odroczyłam plan w czasie. Natomiast teraz znowu przymierzam się do tego pomysłu i przekopałam się przez wątki na forach internetowych i czuję się jeszcze bardziej ciemna

Pytanie do dziewczyn z Warszawy: gdzie się tatuować i u kogo? Znajomy polecił mi Szerytattoo, ale doczytałam się, że nie wykonują tatuaży z istniejących już wzorów (czyli tylko autorskie), a ja chciałabym zwykły napis, czarnym tuszem, 2 cm x 9 cm, w konkretnej czcionce. Z drugiej strony inny znajomy polecił mi JuniorINK, ale przeraża mnie trochę klimat tego miejsca i fakt, że tacy artyści, tyle się czeka a ja z prostym napisem Przeczytałam również, że ktoś chciał tatuaż, tatuażyście się wzór nie spodobał "bo zbyt sztampowy" i nie chciał zrobić. I się nakręcam, bo wyglądam jak 15 latka i już pewnie od wejścia będę miała nieprzyjemne komentarze czy pozwolenie od mamusi jest i docinki co się niestety często zdarza ze strony mężczyzn. Najbardziej podoba mi się jak na razie Art Force Tattoo i JAH LOVE TATTOO. Zastanawiam się jakie są okresy oczekiwania, ktoś się może orientuje?
Z góry dzięki za wszelkie info
Ja robiłam właśnie tam - moim zdaniem atmosfera super, ekipa bardzo sympatyczna, terminy oczekiwania nie są długie. Ja robiłam tam dwa tatuaże i na pewno zrobię kolejny.
Stary 2012-03-26, 11:20   #225
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja robiłam właśnie tam - moim zdaniem atmosfera super, ekipa bardzo sympatyczna, terminy oczekiwania nie są długie. Ja robiłam tam dwa tatuaże i na pewno zrobię kolejny.
Robiłam, robiłam, a gdzie zdjęcia?
Stary 2012-03-26, 11:41   #226
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Robiłam, robiłam, a gdzie zdjęcia?
Miałam zrobić, jak się wygoi W sumie już wygląda całkiem normalnie, więc może jutro ktoś mi zrobi zdjęcie. Sama nie mam jak
Stary 2012-03-26, 12:54   #227
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dzięki za opinię - jeszcze bardziej mnie utwierdziłaś w mojej decyzji, właśnie dzisiaj tam byłam i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona atmosferą Termin króciutki, już się nie mogę doczekać
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:45   #228
Majessa
Zadomowienie

A ja jeszcze ze swojej strony z Warszawy mogę polecić BlackStar Studio, przemiła atmosfera, a przede wszystkim to co robią jest na prawdę genialne - bez żadnego kręcenia nosem, że coś im nie pasuje Ale to tak ewentualnie na przyszłość skoro się już zdecydowałaś
Majessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:54   #229
joanna453
Wtajemniczenie

Ja mam pytanie, też jestem zdecydowana na tatuaż, jednak moja znajoma odradza mi bo ponoć w miejscu dziary nie można zrobić tomografi komputerowej, to prawda czy mit.

Bloguję
joanna453 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 16:50   #230
socialite
Zakorzenienie

Czy po zrobieniu tatuazu na stopie moge prowadzic auto? Nie naciagnie sie skora i nie zniszcze tatuazu? Bo robie jutro i mam dylemat
Chanel and lipgloss,it's about being
a role model,standing out and being
beautiful on the inside.

http://ubierziumaluj.blogspot.com/
socialite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:10   #231
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez socialite Pokaż wiadomość
Czy po zrobieniu tatuazu na stopie moge prowadzic auto? Nie naciagnie sie skora i nie zniszcze tatuazu? Bo robie jutro i mam dylemat
ja prowadziłam, bo nie miałam wyjścia, jednak stopa będzie obolała i opuchnięta, załóż luźne buty, tak żeby nie obcierać świeżego tatuażu. ja stopę robiłam 3 razy, raz miałam trampki, raz emu raz balerinki
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:15   #232
Katarzyna xD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna453 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie, też jestem zdecydowana na tatuaż, jednak moja znajoma odradza mi bo ponoć w miejscu dziary nie można zrobić tomografi komputerowej, to prawda czy mit.
Mit. Teraz tusze nie zawierają metali, więc można spokojnie robić.

Jeśli ktoś nie popełnia samobójstwa, nie znaczy, że wybrał życie. On tylko nie potrafi się zabić.
Katarzyna xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:46   #233
Dusiia
Zadomowienie

co myslicie o sentencjach w jezyku angielskim? bo chyba nigdy nie widzialam u nikogo.. zawsze łacina.
konkretnie chodzi mi o taka:

Every cloud has a silver lining.
po każdej burzy wychodzi słońce; po złych dniach nadchodzą dobre

strasznie mi sie spodobal pobawilam sie w fotoszopie i mysle ze niezle to wyglada. jak myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pl3 kopia.jpg (26,9 KB, 309 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pl4 kopia.jpg (29,5 KB, 301 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pl5 kopia.jpg (42,1 KB, 306 załadowań)
Stary 2012-03-27, 07:37   #234
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna453 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Katarzyna xD Pokaż wiadomość
Mit. Teraz tusze nie zawierają metali, więc można spokojnie robić.
Jak wyżej, z tym, że zastrzegłabym, że tatuaże robione w dobrych salonach, bo o jakości i składzie tuszów używanych w jakichś małych, wątpliwych albo domowych studiach tatuażu bym wolała się nie wypowiadać

Ja mam wytatuowane całe plecy i ani przy rezonansie ani przy tomografii okolic w "obrębie" tatuażu nie było to przeciwwskazaniem do badania.
Stary 2012-03-28, 08:41   #235
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
co myslicie o sentencjach w jezyku angielskim? bo chyba nigdy nie widzialam u nikogo.. zawsze łacina.

strasznie mi sie spodobal pobawilam sie w fotoszopie i mysle ze niezle to wyglada. jak myslicie?
Ja mam wlasnie w jezyku angielskim 3 zdania wytatuowane między lopatkami Zdjecie w moim albumie, ale trzeba się zaprzyjaznic zeby zobaczyc.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:18   #236
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Pokaż wiadomość
Zdjecie w moim albumie, ale trzeba się zaprzyjaznic zeby zobaczyc.
Też bym bardzo chciała zobaczyć, więc dodaję do "listy przyjaciół"
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:01   #237
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

Ja po angielsku napisy widzę bardzo często. Zdradzisz, jaka to czcionka?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 10:05   #238
Dusiia
Zadomowienie

Before the rain
Stary 2012-03-30, 12:01   #239
jasnosz
Zakorzenienie

miałam zrobic coś małego i jak zwykle jednak wyszło że będzie jednak coś większego
dopadła mnie moda na napisy, termin 12 kwietnia 2 słowa na udzie
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 13:22   #240
gosior
Przyczajenie

U mnie też miało być małe i delikatne a wyszło trochę inaczej

Moja "dziecinka" ma już tydzień
gosior jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości