|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
hej hej
![]() OGARNIAM SIĘ!! ![]() Przez moje wieczorowe jedzenienie 0,5 kg do góry ![]()
|
#1412 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie czytam kilka stron ktore naskrobałysmy
, musze sie tez przyznac ze sobota i niedziela nie byly dla mnie za dobre, w sobote impreza, wypilam wino, podjadalam chrupki, a wczoraj caly dzien dobrze trzymalam a na wieczor zjadlam krokieta i loda, w dodatku turbofire zajechalam, wiec musze od nowa zaczac, ale chyba dopiero zaczne jak skoncze a6w, bo juz mi schodzi na niej 30 min, plus marszo biegi, wiec na turbo fire nie mam czasu i juz sily,i moja psychika jest na wyczerpaniu, bo ciagle waga stoi w miejscu ( od miesiąca) nie chce sie ruszyc!! chcialabym zeby troche drgnela, teraz nie waze sie dopoki nie dostane okresu, bo juz dosyc mam patrzec na te wstretne liczby!! ![]()
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Aso może waga stoi ale w zamian ci się ciałko ujędrnia
|
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
moge tak sie pocieszyc, ale zeby byla motywacja, to bym chciala drobny spadek wagi,
Edytowane przez aso Czas edycji: 2012-03-27 o 13:22 |
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ćwicz dalej, a Twoje ciało będzie wyglądało duużo lepiej i będziesz megalaską , co nie zmienia faktu, że już świetnie wyglądasz! A te nogi...Fajna kurteczka, co to za firma, jeśli mogę zapytać? |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a akurtka kupiona w bershce
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Aso, Tobie chociaż stoi w miejscu, a ja przekroczyłam dzisiaj 60, czyli kolejny wzrost. ja już nie wiem jak schudnąć. jak patrzę na moje jadłospisy jak jadłam 1500kcal to było samo śmieciowe i bezwartościowe jedzenie. teraz jem pełno warzyw i owoców i razowy chleb, makaron, brązowy ryż - ale to i tak nawet w małej ilości jest mega kaloryczne i ciągle węglowodany :/ orientacyjnie podliczyłam kalorie za dziś (za planowane posiłki) i już mam 2000, a do tego musi dojść jeszcze kolacja czyli kolejne 300... nawet jeśli będę ćwiczyć i spalę 600kcal to razem daje mi to 1700, czyli za dużo żeby schudnąć, ale może chociaż przestanę tyć...
wg mnie wyglądasz świetnie! masz super nogi, co ja bym dała za takie... choć było źle i nie jest idealnie to staram się nie dołować ![]() rozpisałam sobie w punktach swoje zasady (aż 16) i zamierzam się ich trzymać to może i waga ruszy albo chociaż przestanie wzrastać ![]() moje menu (póki co): I owsianka (30g płatków i 15g otrębów) na szklance mleka z serkiem wiejskim, bananem i kiwi posłodzone łyżeczką miodu II kanapka z chleba razowego z 2 plastrami szynki, malutkim plastrem sera żółtego, kiełkami, ogórkiem, pomidorem, sałatą + sałatka grecka (twaróg 0%, sałata, ogórek, pomidor, czarne oliwki, kiełki rzodkiewki i trochę oliwy z oliwek) III duże jabłko + reszta tej sałatki co powyżej, kawa z mlekiem i planuję: IV makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem indoor walking V sałatka z awokado, tuńczyka, cebuli i 2 jaj na twardo i pewnie VI jajecznica z cebulką, szynką i papryką smażona na maśle ja naprawdę dużo jem ;o ale cóż, długi dzień przede mną, o 6 musiałam wstać ale wracam do walki! i dzięki Laski za wsparcie, to bardzo motywujące!!! tym razem mi się uda ![]() a i wieczorem jeszcze po powrocie z indoor walkingu planuję 40 minut hula hop.
Luxembourg Edytowane przez jeu Czas edycji: 2012-03-26 o 13:42 |
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
aso, no u mnie też waga nieco podskoczyła, ale następne ważenie za tydzień, bo nie wiem czy ten spadek to całkowicie wina objadania się, @ czy czegoś jeszcze innego
jeu, super, że wracasz. fajna a stronka do liczenia kalorii, właśnie w tym tygodniu, w ogóle przez kolejne dwa planuję obserwować ile kalorii jadam by zmieścić się w przedziale 1500-1700. Dziś trochę daję sobie popalić po weekendzie, ale dobrze się czuję z tym co jem i chyba podobnie będę jadała w trakcie całej mojej walki. Zmieniam trochę swój cel, jeśli zobaczę 5 w maju to się bardzo uciesze, a póxniej 55 do wakacji i voil'a ![]() Jestem po pierwszym dniu TF (tak, zaczynam od początku, prawie cały układ już umiem ) i 4o minutach hh, za chwilę zjem rosół z piersią kurczaka i marchewką, przejdę się na spacer z psiakiem, później twarożek ze słodzikiem i wiórkami kokosowymi a na kolację sałatka z tuńczyka prawdopodobnie. No i piszemy pracę ![]()
|
|
|
|
#1420 | |
|
Szara Eminencja
|
Hej, hej, witam po weekendzie
Cytat:
Może waga skacze po treningach? Ja zawsze mam wagę wyższą po treningach siłowych, a i tak doszedł okres przed @ to wtedy nabieram wody Dziewczyny patrząc na wasze zdjęcia to mi tylko przybywa kompleksów ![]() Aż się zabiore za tamilee web i wan those buns albo brzuch |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
mam to samo, wydaje mi się że jestem największa i zastanawiam się co wy wszystkie zrzucacie jak wyglądacie jak modelki
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
nie chodzi tylko o wagę, ale o wygląd
ja ćwiczę sporo i liczę na to, że trochę ciało mi sie wymodeluje, a waga jest efektem ubocznym. jednak ostatnio się objadałam, więc wiem, że ten skok +3kg ( ale akurat wątpliwym jest bym te 3kg to była tylko sama woda. ![]() no ja bardzo lubie ilewazy, choć nie wszystko jest i nie zawsze wszystko mi się pokrywa :P składnikowo to ja mam całkiem dobre bilanse - 160g białka, 70g tłuszczy, nieco ponad 200g węgli, ale strasznie dużo -_-''' ale też zdrowo. dobrze, że oprócz kalorii liczy się też ich jakość. może tak jedząc jednak uda mi się schudnąć. chciałabym do wakacji ważyć 55-56kg, zupełnie jak Ty Little
|
#1423 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja 1000 na skakance, na obiad wątróbka z kaszą gryczaną i ogórek kiszony do tego a nawet 3 ogórki, ale małe
a teraz relaks.
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na spacerze z psiakiem, po powrocie zjadłam twaróg z jogurtem naturalnym, słodzikiem i łychą wiórków kokosowych
.Jak Wam mija dzień? Grzeczne jesteście ?
|
|
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zjadłam owsiankę na budyniu czekoladowym z żurawiną, bananem i wiórkami kokosowymi
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wszystkim ćwiczeń
![]() ![]() A ja dzis znowu przegięłam i się nie nadaje do niczego muszę się ogarnąć ale kiedy to nastąpi nie wiem a do świąt niecale 2 tyg ![]() nie będę więcej wam marudzić może zaglądnę jutro jak będzie lepiej
|
#1428 | ||
|
amor vincit omnia
|
robiłam podnoszenia tułowia ze zwisu- wiecie, od pasa w dół na łóżku a tułów zwisa i tak podnoszę cały tułów do poziomu łózka... wchodzi mój brat i taką krzywą minę robi, po czym mówi co Ty robisz??? aaaa, chcesz pokonać tą oponkę na dole...
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
ale tez bez przesady, nie za wszelką cenę!---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
wgl masz zdjęcia sprzed odchudzania? bo przy ruchu na pewno ładnie ciało się rzeźbi |
||
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
mam ale nie nadaje sie do puplikacji, jezeli w miare bedzie wygladac po 42 dniu to " moze" pokaze, a teraz to wstyd pokazywac
|
#1430 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kolacja to dziś : jajko na twardo, 2 łyżki sałatki (fasola czerwona, pieczarki marynowane, ogórek konserwowy, jajko, papryka), pół pomidora z cebulka i mała kromeczka chlebka wiejskiego. A teraz rooibos
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Właśnie zjadłam kolację - tuńczyk wsw z ogórkiem konserwowym. Średnio mi smakowało, ale nie jestem już głodna i do końca dnia już nic nie jem ![]() Popijam czerwoną herbatką (muszę kupić nowe opakowanie, bo się kończy niebawem) i mobilizuję się do pracy licencjackiej...bleeeeh! Jutro, jeśli przepędzę jeszcze trochę katar to idę biegaaaaaaaać! |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
w miarę grzecznie ;p zjadłam za duży obiad, ale strasznie mi burczało w brzuchu, no ale spaliłam na ćwiczeniach
teraz popijam kawę z mlekiem i mobilizuję się do nauki i przepisywania wykładu, a w międzyczasie wpadnie jajecznica z jedno jajka na szynce z papryką ![]() zjadłam dzisiaj z 2200-2300kcal, ale pocieszam się, że zdrowo, dużo warzyw i zdrowe węgle, tak samo sporo białka i zdrowych tłuszczy pierwszy udany dzień od dawna ![]() miałam hula hop pokręcić dzisiaj jeszcze, ale nauka wzywa i jakoś średnio mi się chce. a aktywność dzisiaj to łącznie z 40 minut spaceru i indoor walking także w sumie jest bardzo fajnie ![]() jutro dzień zacznę od ćwiczeń z Jillian i będę ćwiczyć na czczo, zobaczymy co z tego wyniknie. a potem zjem sobie pycha owsiankę, możliwe że budyniową ![]() trzymam kciuki za jutrzejsze bieganko! i za zdrówko ;* Cytat:
Kochana, głowa do góry, jedz tylko wtedy kiedy jesteś głodna porządne posiłki, żadnych złych węgli czy tłuszczy, trochę się poruszaj a będzie 57kg do świąt albo przynajmniej zbijesz nadwyżkę a to też pozytywnie! żebyś w święta nie musiała sobie żałować dobrego jedzenia i tych pysznych ciast ![]()
Luxembourg Edytowane przez jeu Czas edycji: 2012-03-26 o 20:11 |
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
![]() dziś sobie zrobiłam tę folię spożywczą ![]() ale na jedna nogę ![]() i od razu skóra się stała taka miękka, przyjemna i gładka w dotyku, super ale nie pociłam się jakos szczególnie, trzymałam godzine
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
wpadła mi na kolację jeszcze sałatka jarzynowa - 2 łyżki spore, ale moja mama na całą 3kg michę takiej sałatki (robi hurtem, bo dla taty do pracy
) daje tylko 2 łyżki majonezu, więc myślę, że nie ma tragedii. a teraz idę się ukać, w końcu wiedza sama mi do głowy nie wskoczy... a szkoda ChocoM - niektóre laski sobie zawijają brzuch folią na całą noc, podobno się spłaszcza, ale to pewnie wina ubytku wody i to chyba nie jest zbyt zdrowe na dłuższą metę, bo jednak nie przepuszcza powietrza..
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
minimini333, weekendy są trudne chyba dla każdego. Wolne, imprezki, wszystko kusi... Mi też wpadło parę niewłaściwych rzeczy, ale się nie przejmuję bo było to u umiarkowanej ilości.
Miss Transept, mnie dzień przed @ dopadło takie ssanie, że zjadłam 3 jabłka bardzo późną porą, ale dzięki temu powstrzymałam się od spałaszowania połowy lodówki ![]() smerfetka2808, może to woda albo mięsnie ![]() aso, ty jesteś szczuplutka! Zazdroszczę nóżek jeu, pochwalisz się zasadami ? Właśnie skończyłam moją kolacyjkę: 2 kromki razowca z wiejskim i jedno jajo. Pobiegałam z 15-20 i brzuszki były. Może jeszcze zrobię jakiś aerobik, ale szczerze mówiąc to mi się za bardzo nie chce... Pojutrze się zważę i zobaczę czy coś ubyło.
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
jeu, niebiezpieczne, bo można sobie odparzeń narobić...
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
te zasady mogą wydawać się... głupie :P ale wklejam
1. Jeść 5-6 pełnowartościowych posiłków dziennie, które będą zaplanowane co najmniej dzień przed. 2. Prowadzić dziennik posiłków (orientacyjnie liczyć kcal, żeby nie przekraczały 2000 dziennie) 3. Przestrzegać 10 przykazań żywieniowych Dr Bernardiego: a) Jedz co 2-3 godziny b) Za każdym razem jedz pełnowartościowe, chude białko c) Za każdym razem jedz warzywa d) Jedz węglowodany tylko wtedy kiedy na to zasłużyłeś e) Naucz się jak lubić zdrowe tłuszcze f) Pozbądź się kalorycznych napojów (w tym soków owocowych) g) Koncentruj się na pełnych posiłkach h) Miej swoje „10% jedzenia” i) Opracuj sposoby przyrządzania jedzenia j) Codzienne wybory dietetyczne zrównoważ zdrową różnorodnością 4. Zero przetworzonego jedzenia (słodycze, fast-foody, chipsy itp.), w tym słodziki będę w miarę możliwości zastępować fruktozą/miodem. 5. Ostatni posiłek spożywać między 20-21 - ma być to posiłek złożony z białek i najlepiej warzyw. 6. Na uczelnię i z powrotem chodzić pieszo. 7. Zamiast windy - schody. 8. Nie lekceważyć treningów - minimum godzina treningu 5x w tygodniu. 9. Zero podjadania. 10. Ważenie się, pomiary składu ciała i mierzenie się w każdy poniedziałek i tylko poniedziałek (prowadzenie specjalnego dzienniczka) 11. Owoce do godziny 14. 12. Porażka nie wchodzi w rachubę. 13. Do wakacji osiągnąć wagę 55kg i ją utrzymać (do wakacji zostało... 14 tygodni, czyli oznacza to chudnięcie 1kg/3tygodnie - jest to REALNE ZAŁOŻENIE) 14. W chwilach słabości spojrzeć w lustro i docenić rezultaty swojej ciężkiej pracy - minuta w ustach, a potem całe życie w biodrach! JEDZENIE NIE USZCZĘŚLIWIA. 15. Pić dużo wody oraz zielonej i czerwonej herbaty (co najmniej 2l płynów). 16. Stosować kurację octem - rano na czczo i wieczorem tuż przed snem. ekhm, punkt 2 dzisiaj zawaliłam, bo przekroczyłam ten magiczny próg 2000kcal, ale to powrót do diety, więc sobie wybaczam ![]() a poza dietą to wpisałam jeszcze takie punkty jak rzucić palenie (a raczej popalanie, ale to i tak moja zmora); mniej krzyczeć na TŻ (jestem strasznie nerwowa ten typ ta ma chyba...); więcej się uczyć; znaleźć pracę itp.ChocoM - no tak myślałam właśnie, ale niektórzy się owijają jak idą ćwiczyć... ja nie wierzę w takie cuda chyba choć mam swój pas neoprenowy na brzuch, nie wiem czy działa, ale przyjemnie rozgrzewa i nie wyobrażam już sobie ćwiczeń bez niego
Luxembourg Edytowane przez jeu Czas edycji: 2012-03-26 o 20:52 |
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy
![]() Jeu no to właśnie idzie jakoś łańcuchowo ![]() Kurcze może to że owsianki nie jadłam bo nie miałam to spowodowało moja porażkę?? bo jak ją zjem to zero ochoty na słodycze fast-foody i inne więc od jutra owsianka znowu idzie w ruch bo mamuśka zakupiła eh i A6W muszę od nowa robić bo 2 dni przerwy to za dużo ![]() Dziękuję za baty bo są jak najbardziej wsakazane ![]() Aso, Ty chidzineczko..ehh ![]() Choco, ja tez kiedyś sobie to robiłam i faktycznie skóra fajna ale lepsze codzienne masaże masażerem z jednego powodu w tym tyg jestem zadowolona właśnie z moich masaży albo mi się wydaje albo mam naprawdę mniejszy cellLittle, ja od tego biegania mam gardło załatwione ![]() Eldo, wiem coś o tym dlatego zawsze zamykam pokój jak ćwiczę bo ze mnie też się głupole śmieją
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to skad te 66kg?? ale dziekuje za komplement:P
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

, musze sie tez przyznac
ze sobota i niedziela nie byly dla mnie za dobre, w sobote impreza, wypilam wino, podjadalam chrupki, a wczoraj caly dzien dobrze trzymalam a na wieczor zjadlam krokieta i loda, w dodatku turbofire zajechalam, wiec musze od nowa zaczac, ale chyba dopiero zaczne jak skoncze a6w, bo juz mi schodzi na niej 30 min, plus marszo biegi, wiec na turbo fire nie mam czasu i juz sily,
, co nie zmienia faktu, że już świetnie wyglądasz! A te nogi...

wgl masz zdjęcia sprzed odchudzania? bo przy ruchu na pewno ładnie ciało się rzeźbi
no ale jak chcesz.
pierwszy udany dzień od dawna 
ten typ ta ma chyba...); więcej się uczyć; znaleźć pracę itp.