|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
W końcu udało mi się przeczytać wszystkie posty. Cały tydzień musiałam nadrabiać. Przez ostatni miesiąc nie miałam czasu na pielęgnację, ale już nadrabiam.
Zbieram się na podcięcie kolejnych kilku cm, kupiłam maść brodawkową BD. Mieszkam w małym miasteczku, więc cały rządek ich stał Jak coś, mogę kupić większą ilość dla Was (jaką cenę ona na początku miała?).Na dniach kupię seboradin lotion, może wewnętrznie skrzypokrzywa i oczywiście olejowanie. Widziałyście jeszcze w ALDI'm te tanie, fajne oleje?
|
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej, bo właśnie ją kupiłam na allegro, miałam pod wpływem emocji już wziąć 2 ale widziałam co tromm pisała, i się powstrzymałam... ![]() tak więc dzięki Tobie trommelko na razie zaoszczędziłam 6zł
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
co do glorii, to tak: emulsja w ogóle mi nie przypasowała, no nie wiem takie włosy jakieś dziwnie, takie nijakie mam. Za to maska, u mnie super się sprawdza na końcówki, bo jak położe na skalp to mam przyklap i szybciej mi się przetłuszczają, no ale mouje końcówki ją kochają!
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
to po prostu myjecie normalnie, tak jak zwykle, tylko zamiast szamponu odżywka? I wtedy już nic po niej w trakcie mycia?
|
|
|
|
#4777 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja nie napisalam do końca i jak swineczka już napisala chodzilo o emulsję Gloria, a Ty zamawialaś (podejrzewam?) maskę Gloria? Maski nie mialam, ale ma dużo lepsze opinie niż Emulsja.. Ale jak Ci podpasuje to w ramach zadośćuczynienia wyślę Ci Glorię z Krk, żebyś nie musiala znów ściągać z neta, bo to mea culpa! ![]() Cytat:
Odzywką trzeba trochę dlużej masować i więcej Ci jej schodzi
|
|||
|
|
|
#4778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dojdzie do mnie to też nałożę tylko do połowy.Cytat:
Nie no, mój portfel jest Ci mega wdzięczny za to ![]() O widzisz, toś Ty z Małopolski? Ja też i tylko 70km od Krk
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
czyli odżywką szoruję, a potem tą samą odżywkę nakładam i trzymam np. 2 min?
poprosiłam kolezankę o kupno maści brodawkowej (mieszka w mniejszym mieście, więc może jest szansa) i oczywiście po co pytanie ;p wytłumaczyłam pobieżnie, o reakcji nie wspomnę :P "Ty w to oczywiście wierzysz" "jak coś jest na brodawki to nie na włosy, tak mnie uczyli" [kosmetyczka] poddałam się
|
|
|
|
#4780 |
|
Raczkowanie
|
No to dopadłam brata który mi zrobił zdjęcia.
Oceńcie same , czy widać coś z tej mojej pielęgnacji czy nie, bo ja już nie wiem... Poprzednie zdjęcia mam w galerii.
|
|
|
|
#4781 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spoko, pozdrów porftel ode mnie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4783 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
garnier się nie nada bo jest za "treściwy". Odżywka do mycia musi mieć prosty skład ![]() a ja z alterrami się nie lubię Cytat:
![]() o prosze do OCM mówisz jak narazie robie OCM tylko raz w tygodniu ale chyba będe musiała zwiększyć częstotiwość a Ty jak często robisz?Cytat:
bo tak jak wspominałam odzywki do mycia mają prosty skład, nie mogą mieć za dżo nawilżaczy itp. więc lepiej potem użyć czegoś bogatszego ![]() Cytat:
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z tego co kojarzę najbardziej polecany byl wlaśnie balsam albo z aloesem albo z ginko biloba ![]() OCM robię codziennie wieczorem i absulutnie się zakochalam w tej metodzie Także polecam!
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam sobie dziś biedronkowy krem do rąk kokosowy. Widziałam, że używacie go do zabezpieczania końcówek (teraz używam jakiejś "kuracji 3D" z Avonu z silikonami). Używacie go na mokre włosy przed suszeniem czy po suszeniu? I czy mogę go np. nałożyć na długość na godzinę i zmyć? Będzie jakiś efekt?
|
|
|
|
#4786 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4787 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurde ale mi się nie chce wody gotować na OCM codziennie Cytat:
![]() ja bym go raczej z czymś pomieszała ale możesz spróbowac a nóż widelec Twoje włosy go polubią i będzie efekt wow
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że jakiś czas temu czytałam i chyba wszystko było fe ![]() Hm...poza standardowymi silikonami, to keratyna i pantenol Skoro jesteś zadowolona, to super! Natomiast żółty ma: olej arganowy, macadamia, oliwe, olej migdałowy, morelowy. sazamowy, jeszcze jakiś olej, ale nie wiedziałam co to i nie mogłam znaleźć, i standardowo-pantenol i keratyna ![]() Naprawdę bogaty skład
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-03-26 o 14:07 |
|
|
|
|
#4789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po myciu mi obciąża ![]() Cytat:
Ja stosuję kranówę, bo w 3 sekundy rozgrzewa się do wrzątku a pod bieżącą wodą mogę od razy przeplukać szmatkę między tymi 2-3 "myciami", spróbuj ![]() Edit: Ooo Post nr 1000 Zostalam oficjalnie zadomowiona na Wizażu! Portfelu bój się jeszcze badziej
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-26 o 14:03 |
||
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Trommelka skoczyłam dziś do Kakowskiej i maści na półkach tam nie zobaczysz
, pojechałam do siebie, a tam 10 sztuk
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
a jest jakiś olej , który działa też na przetłuszczanie włosów?
Ja już nie wiem czy mam włosy tak obciążone czy przetłuszczone czy cienkie, bo przy głowie są non stop ulizane i gładsze niz na długości... yhh. dostałam smsa, że zamówienie z doz do odbioru, będzie dziś testowanie tylko nie wiem czy wcierki Joanny czy żelu aloesowego najpierw
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie wiedziałam, ze czegoś zapomniałam![]() A jest w promo w realu Może jeszcze zdążę go kupic
|
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
A czy ten krem zabezpieczy końcówki tak, żebym nie musiała nakładałać na nie silikonów?
|
|
|
|
#4794 |
|
Nindżopesz
|
Pomęczę Cię
![]() Nie puszą Ci się włosy już po wyschnięciu? I nie są trochę posklejane po Biedrokremie? A co masz jeszcze w psikadle bo przegapiłam? ![]() Właśnie Twoim stylem nałożyłam sporą ilość Biedrokremu razem z Naturią b/s, ugniotłam porządnie do góry nogami, pomachałam. Wyszła drobnica i efekt w stylu ruda wiedźma bo górna warstwa lekko się spuszyła. Samo układanie łatwiejsze niż moje zwyczajowe bo po wyschnięciu tylko przejechałam mokrymi rękami Tak więc muszę jeszcze poczytać o Twoich patentach ![]() W ogóle będę wdzięczna za rady czy równać końce czy co z nimi robić Chwilowo zapuszczam (chcę jeszcze 10-15 cm) i myślałam, żeby je wygładzać i ścinać na równo ale dużo roboty z tym wygładzaniem a do wiedźmiej drobnicy chyba U lepsze, c'nie? A może warstwy jakieś sobie zrobić...?
|
|
|
|
#4795 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest jakiś dramat z tą maścią ![]() U Ciebie, czyli tam na Biprostalu? Chyba będzie spacer.. ![]() Cytat:
A mialaś już jakiś wybrany, czy jeszcze nie wiedzialaś, który chcesz kupić?
|
||
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam Pottersa z aloesem i jedwabiem, chyba się przełamię i spróbuję umyć nim włosy... zawsze używam Hippa albo tego balsamu dla mam
|
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jaki a jaki polecasz?---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Musisz być na prawdę Witch
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja olejki równeiż uwielbiam ![]() Trommelko a skąd jesteś z podkarpacia, jeśli mogę wiedzieć? ![]() swieczka23 piękne
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Witch zawsze mi się podobały takie duże fale jak Ty masz przy koncach
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O nie.. jechać po maść do Myślenic? To by byl już skrajny przypadek wlosomaniastwa ![]() Czytalam że ten z aloesem i ginko biloba są najlepsze, ale sama jeszcze nie mialam żadnego ![]() Redhaired Witch cudowne masz te wlosy! Z Przemyśla! A Ty też podkarpacka kobita?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Jak coś, mogę kupić większą ilość dla Was

) i w domu mama ma Elseve Total Repair.

właśnie wiedziałam, ze czegoś zapomniałam
a jaki polecasz?