|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Motywacja do nauki, samorozwoju - grupa wsparcia :)
Idę sobie nałożyć olej
|
|
|
|
#2972 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Co do CV po angielsku - coś skleciłam na podstawie CV jakie mama mojej koleżanki miałą w GB, jeszcze poprawię, ale mam m/w tak: Curriculum Vitae Name: xyz xyz Address: ... Mobile: ... Email: ... Personal statement: ... Education and courses: data-data ... data-data ... etc Employment history: Date: ... Institution: ... Title: ... ... Languages: language1 native language language2 ... language3 ... Software, languages, computer systems (tu nie wiem czy tak mogę napisać :P): ... Hobbies/Interests: ... Ale to wersja beta, jeszcze dopracowuję
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy weźmiesz od niego numer ale to polak czy włoch??![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze polecam słuchanie radia zagranicznego, np. wczoraj słuchałam jakiejś amerykańskiej stacji i babka wygrała 10 tys $
|
||
|
|
|
#2974 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejjjj
Cytat:
![]() A wiesz już mniej więcej o czym byś chciała pisać? Cytat:
Ja właśnie czytam artykuły zagraniczne, słucham różnego rodzaju podcasty (wraz z tekstem), i filmy też staram się oglądać bez lektora, ale coś kiepsko mi idzie. O tych artykułach co piszesz, to są pewnie takie na strony internetowe. Oni chcą max 2000-3000 znaków w takim artykule. Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dzisiaj w Rosmanie, i kupiłam odżywkę. Dzisiaj przetestuję ;D Jutro idę na dni kariery. Może uda mi się jakoś praktykę załatwić Siadam zaraz znów do ćw. z r.i.f.
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie fantastyczne piwko, kupiliśmy sobie do domku 0,9l, karmelowe Widzisz no - szkoda, że się wcześniej Ciebie nie wypytałam co jeszcze warto we Wrocku zwiedzić, choć przyznam, że na następny razm przyjedziemy na dwa dni, bo jeden dzień, to zdecydowanie za mało, tym bardziej, że na miejscu byliśmy już nie tak wcześnie rano bo dopiero po 11. Dorcia, a Ty gdzie szukasz artykułów po ang? Przetłumaczysz je sobie w całości i np. spisujesz gdzieś przetłumaczony artykuł, czy tylko czytasz, a jak czegoś nie wiesz to tylko sprawdzasz? W ten sposób doszlifuje czytanie i pisanie, ale co z mówieniem? Mam sporą barierę , nie odważyłabym się na konwersację powiedzmy przez neta z obcokrajowcem, bo wiem, że mój angielski, jest na zbyt mały poziomie, no więc jak się przełamać mam Tż, z nim bym w sumie mogła pogadać, ale to też chyba inaczej z obcym, a z kimś bliskim.Posprzątałam trochę na strychu Z natury jestem pedantką, i jest to męczące czasem, bo muszę mieć wszystko dopracowane, wypięknione, i nigdzie nie może być syf, ale przez zimę trochę na strychu się zalęgło, to stwierdziłam, że zrobię wiosenne porządki . Mój strych dzieli się na 3 części, póki co zrobiłam połowę z jeden części, ale dokładnie, poopisywałam kartony żeby wiedzieć gdzie co jest. I stwierdziłam, że codziennie po troszku, żeby mi się to nie znudziło, i żebym się nie zniechęciła Siedzę teraz na balkonie, oglądam się za ofertami pracy i coś tam wysyłam. Zaraz walnę sobie kawusię ![]() Dzięki laski za rady w związku z włosami. Jak będę w Rossmanie następnym razem to kupię ten olejek dzięcięcy siedzę teraz w domu, więc będę chodziła z tłustymi od rana, a co mi tam!Acha, a ile razy w tyg mogę nakładać tą oliwkę
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała się wybrać z TŻ do Wrocławia.
Co do angielskiego to ja jestem chyba jakaś głucha, bo ciężko mi idzie rozumienie ze słuchu, a jak przeczytam tekst np jakiejś piosenki, którą odsłuchałam to myślę ,,aha, faktycznie tak to śpiewali" ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- shine nakładasz oliwkę na włosy kiedy chcesz ja nakładam tak 1-3 razy w tygodniu
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie były naleśniki z serkiem mascarpone i ciepłym 'sosem' jagodowym, mniam ![]() ale dużo piszecie, nie mam za bardzo czasu na wszystko odpisywac, bo zaraz lecę na basen, a potem mam w planach zając się trochę rosyjskim i matmą i poczytac. któraś, Peggy chyba?, kupiła śliczne buty <3 kurde, chcę byc niższa no i śmigac w wysokich butach nie przewyższając wszystkich ![]() jutro mamy koncert, więc w sumie cały dzień z głowy, od 7:30 do 20:00 poza domem, w środę następny koncert, ale tu już z tej okazji nie będę musiałą iśc na żadne lekcje, najs ![]() niedługo zaczynamy przygotowywania do olimpiady j. łacińskiego (sama olipiada jest w następnym roku szkolnym ofc.), pani od łaciny mi to zaproponowała, w sumie fajnie, poczułam się doceniona
|
||
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
poppy to ile Ty masz wzrostu?
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
172 cm, niby nie jakoś strasznie dużo, ale i w płaskich butach przewyższam większośc koleżanek
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zaczuna mi się ten problem z mówieniem, choć się już trochę otworzyłam ale znów się zamykam al e tez się przez neta nie odważe![]() Cytat:
![]() Wrocław oblegany ![]() Cytat:
brawo ![]() a ja mam dzień do d**y nie najlepiej się czuję, mam "te dni" ale od dawna tak źle ich nie przechodziłam a sprawozdanie, sączki, i koło na jutro![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
oddaj mi chociaż kilka cm
|
||||
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Dorcia ja Ci chętnie oddam kilka cm
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty ile masz wzrostu? Ja też jak Poppy - 172 i kocham szpilki
, wszelkiego rodzaju szpilki, platformy, ach Tż jest cm wyższy, ale i tak zakładam przy nim wysokie buty, lubi mnie w nich .Dorcia, a wychodzi Ci ten angielski 15 min dziennie, jak masz w podpisie? ![]() Czemu masz dzień do dupy Poppy, co to za koncert, że, aż tyle trwa zrobiłaś mi smaka na basen, ale nie wiem czy się przełamię i wyjdę w stroju, przytyło mi się , mam w lodówce serek mascaropone, ale mi maka zrobiłaś na takie naleśniki |
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
shine 178
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
o chętnie przyjmę
![]() Cytat:
164cm ![]() jeśli mogę wliczyć w to radio i interpals to jak najbardziej ![]() napisałam ale innym kolorem
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam 1,68 i się czuję w sam raz, bo i szpilki spokojnie zakładam i w balerinach zbyt niska nie jestem
Taka w sam raz![]() Też się wybiorę na basen jak mi w końcu soczewki przyślą
|
|
|
|
#2989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tż ile ma? Ja też mam średnio taki obcas, ale i wyższe się zdarzają, ale to najczęściej na jakąś babską imprezę w klubie ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-03-26 o 17:55 |
|||
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
shine, TŻ ma około 186cm
|
|
|
|
#2991 |
|
Konto usunięte
|
Jak byłam gdzieś w gimnazjum miałam oczywiście okres wstydzenia się okularów, więc jak akurat nie miałam soczewek na stanie chodziłam bez niczego, a że mam wadę -7 to nie liczę ile razy powiedziałam cześć obcym ludziom
A kiedyś już na studiach trzynastoletniej sąsiadce powiedziałam dzień dobry, bo myślałam, że to jej matkaA okulary mam od 7 roku życia, na początku miałam małą wadę, więc też w szkole nie nosiłam, ale w domu uparcie twierdziłam, że noszę, aż kiedyś tata po raz setny zapytał mnie czy miałam okulary w szkole i po prostu powiedziałam "nie" Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-03-26 o 18:02 |
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wracam. Nie było mnie długo, ale miałam strasznie zalatany, męczący tydzień. Codziennie późno kończę zajęcia, w weekend byłam w pracy. Nadrobiłam Was, ale nie cytowałam. Dzisiaj umyłam już okna na święta, przepisałam notatki i zaraz zasiadam do angielskiego, bo w środę mam kolosa. Zaliczyłam też sklep, kupiłam miętowy blezer Też tyle mam, jak nie cm mniej Małe jest piękne
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam taką samą sytuację tylko że w podstawówce, wszyscy nauczyciele juz po pewnym czasie wiedzieli i zawsze pytali czy mam okulary na nosie klub
Edytowane przez Dorcia91 Czas edycji: 2012-03-26 o 19:20 |
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2996 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja mam okulary od 3 klasy gimnazjum (astygmatyzm, a tereaz pogłębiające się -) i wtedy niekoenicznie nosiłam, ale po pierwszej sesji na studiach mam szansę coś zobaczyć tylko w okularach. Bez okularów mam problem z rozpoznawaniem ludzi :P
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem czterooka od 5 klasy podstawówki
![]() I podobnie jak u Was ja też wstydziłam się je nosić, ale myślę, że gogle dodają mi uroku (skromna jestem, nie? Zmyłam w końcu ten olej barwą skrzypową, bo bałam się brać ten dzidziusiowy szampon, że mi nie zmyje całkiem oleju, a jutro na uczelnie idę.
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę że tu same ślepe kury
![]() , a szkoda, bo na starość całkiem oślepne, i bede narzekać, że taka głupia za młodu byłam ![]() Pannafu! Cześć! Opowiadaj, co to za szalony tydzień miałaś. Jakie kosmetyki zakupiłaś, poka! Ale już Nas nie opuścisz
|
|
|
|
#2999 |
|
Konto usunięte
|
Kto napisze posta numer 3000?
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Ok, właśnie się kapnęłam, że ja |
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
nouvelle90 dobra jesteś!
A mi TŻ napisał, że wysłali mi paczkę z pędzlami i już idą do mnie! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

nie cierpie takich syt

). I tak sobie myślę, że może będę sobie czytałam artykuły a zagranicznej prasy, do tego oglądała filmy bez tekstu, co myślicie? Bo jedyne czym dysponuje to książką z lo, ale jak już Wam wspomniałam kiedyś, są tam tematy typu o czym świadczą wąskie lub pełne usta, to czy człowiek jest otwarty, czy skryty 

, nie odważyłabym się na konwersację powiedzmy przez neta z obcokrajowcem, bo wiem, że mój angielski, jest na zbyt mały poziomie, no więc jak się przełamać
mam Tż, z nim bym w sumie mogła pogadać, ale to też chyba inaczej z obcym, a z kimś bliskim.

z mówieniem, choć się już trochę otworzyłam