zazdrośnice cz. 53 :-) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 19:40   #1561
capriola_87
Zakorzenienie

Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ale normalnie koparę podnosiłam z ziemi, że ktoś żeni się z kimś, kogo trzykrotnie pocałował (z czego raz po zabawie w remizie, a raz na dzień przed ślubem).
Nie ogarniam tego. Rozumiem czekanie do ślubu ze współżyciem i z pieszczotami, szanuję to. Rozumiem unikanie sytuacji, które mogłyby prowadzić do dotykania się zbyt intymnie, ale brak czułości w postaci pocałunków mnie zmiażdżył... jak jeszcze wyczytam, że są pary, które się nie przytulały, nie trzymały za ręce przed ślubem, to chyba zemdleję
no nie ogarniam, ale w końcu ja mam w drugą stronę: seks jest dla mnie tak ważny, że nawet o nim magisterkę piszę
no to mdlej bo ja znam takie pary...
Cytat:
Napisane przez Maalini Pokaż wiadomość
Kochana pomyśl tak: to przed Tobą niedawno uklęknął i poprosił żebyś została jego żoną Przeszłość jest przeszłością, ale liczy się to co jest teraz Nie znam go, ale jakoś nie wierzę, że zaryzykował by cudowny związek dla chwili szaleństw z młodości Głupi by był jak but powiem Ci Spokojnie
dziękuję Kochana tak właśnie myślę i to mnie "trzyma przy życiu" trochę ogólnie po zaręczynach poczułam na maxa takie bezpieczeństwo i pewność, przecież nikt go nie zmuszał, to mnie wybrał i mi się oświadczył... więc MUSI mnie kochać najbardziej na świecie
Stary 2012-03-26, 19:43   #1562
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj, ja koniecznie chcę dostać Twoją pracę do przeczytania (Zawsze to wszystko w kupie, a nie 20tys postów w jednym )

Masakra, nie potrafię sobie wyobrazić, jak bardzo ciulowe muszą być takie randki bez żadnej czułości fizycznej, nawet najmniejszej...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:46   #1563
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vicky7 Pokaż wiadomość
U mnie ksiądz na religii zawsze mówił, że pary nie powinny się trzymać nawet za ręce, i że najlepszy związek to taki, kiedy ludzie patrzą na chłopaka i dziewczynę i w życiu by nie powiedzieli, że oni są razem, nie widać związku między nimi.
O, to ja znam takich - wszyscy znajomi, którzy też ich znają byli w niezłym szoku, jak się okazało, że to para i w dodatku mieszkają razem

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Naj, ja koniecznie chcę dostać Twoją pracę do przeczytania (Zawsze to wszystko w kupie, a nie 20tys postów w jednym )
Ja też, ja też! Bardzo ciekawy temat
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:47   #1564
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Gdzieś na jakimś forum katolickim albo katolickiej gazecie czytałam o takiej parze.
Ja za to kiedyś wyczytałam, że w razie wesel w rodzinie, gdy para nie jest po ślubie a chcą ich położyć w jednym łóżku, facet powinien odstąpić łóżko kobiecie i nie powinni spać razem. Pomijając sytuację do grzechu nie wyśpią się razem.
Wszystko rozumiem, czystość przedmałżeńską także. Ale ja się pytam: po ślubie w tym jednym łóżku się wyśpią?

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
Caprii, juz pisałam tez do karoli, zgadamy sie po swietach najlepiej Bo teraz przed swietami nie mam czasu napewno odezwe sie i zaproponuje jakis termin
Super to daj znać!
Cytat:
Znajomy znajomych był stałym gościem jednego burdelu, miał swoje ulubione panie, i chodził tam co tydzień. Kóregoś razu poszedł mocno pijany i nie stanął na wysokości zadania do tej pory koledzy się śmieją z niego, że miał najdroższą rozmowę w życiu z ta panią
dobrze mu tak hahaha
Cytat:
o czekaniu z seksem do ślubu słyszałam, szanuję i ostatnio robi się to coraz bardziej "modne". Ale bez całowania, przytulania??? masakra. Ja straszny pieszczoch jestem . U mnie ksiądz na religii zawsze mówił, że pary nie powinny się trzymać nawet za ręce, i że najlepszy związek to taki, kiedy ludzie patrzą na chłopaka i dziewczynę i w życiu by nie powiedzieli, że oni są razem, nie widać związku między nimi.
ja też miałam jednego takiego fanatycznego księdza, który mówił że przytulanie i całowanie to już grzech, dopuszczał jedynie niewinne całusy na powitanie i pożegnanie ( ale broń Boże w usta!) bo wtedy wyobraźnia działa i sprowadza wszystko do jednego. a całowanie z języczkiem to już praktycznie seks bo człowiek się podnieca i chce więcej..
Stary 2012-03-26, 19:49   #1565
vicky7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość

ja też miałam jednego takiego fanatycznego księdza, który mówił że przytulanie i całowanie to już grzech, dopuszczał jedynie niewinne całusy na powitanie i pożegnanie ( ale broń Boże w usta!) bo wtedy wyobraźnia działa i sprowadza wszystko do jednego. a całowanie z języczkiem to już praktycznie seks bo człowiek się podnieca i chce więcej..
mój identycznie, on się dopatruje podtekstów seksualnych w trzymaniu za rękę, juz nie mówiąc o całowaniu
vicky7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:49   #1566
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Crozee to bardzo szybko chrzcie małego . U nas zazwyczaj chrzci się jak dziecko ma 4-6 miesięcy
Stary 2012-03-26, 19:51   #1567
vicky7
Zadomowienie

Laski potrzebuję pomocy w sprawie PIT-u. Zna się może któraś z Was na tym? Bo mam pytanie
Stary 2012-03-26, 19:54   #1568
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
dziękuję Kochana tak właśnie myślę i to mnie "trzyma przy życiu" trochę ogólnie po zaręczynach poczułam na maxa takie bezpieczeństwo i pewność, przecież nikt go nie zmuszał, to mnie wybrał i mi się oświadczył... więc MUSI mnie kochać najbardziej na świecie
I na pewno tak jest Także przeszłość zostawiamy za sobą, a cieszymy się teraźniejszością
Stary 2012-03-26, 19:56   #1569
BYou
MBZ♥

Vicky a co potrzebujesz?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:56   #1570
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra, nie potrafię sobie wyobrazić, jak bardzo ciulowe muszą być takie randki bez żadnej czułości fizycznej, nawet najmniejszej...
dobrze
no ja też nie...

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
O, to ja znam takich - wszyscy znajomi, którzy też ich znają byli w niezłym szoku, jak się okazało, że to para i w dodatku mieszkają razem

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Ja też, ja też! Bardzo ciekawy temat
to żyli w grzechu - gorszyli otoczenie

wyślę Wam część badawczą, jak skończę pracę ale to miłe, że kogoś to interesuje

vicky - powiedzmy, że się znam na programach, w których robię pity tak poważniej to się nie znam. a co się stało?
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:02   #1571
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
to, co było najciekawsze dla mnie w temacie nierządu, to wpis, w którym facet podaje, że przed ślubem całował się 3 razy ze swoją przyszłą żoną, nie mówiąc o czymkolwiek więcej. Teraz są 21 lat po ślubie i jest super, mają dwoje dzieci wychowanych w wierze itp.
Ale normalnie koparę podnosiłam z ziemi, że ktoś żeni się z kimś, kogo trzykrotnie pocałował (z czego raz po zabawie w remizie, a raz na dzień przed ślubem).
Nie ogarniam tego. Rozumiem czekanie do ślubu ze współżyciem i z pieszczotami, szanuję to. Rozumiem unikanie sytuacji, które mogłyby prowadzić do dotykania się zbyt intymnie, ale brak czułości w postaci pocałunków mnie zmiażdżył... jak jeszcze wyczytam, że są pary, które się nie przytulały, nie trzymały za ręce przed ślubem, to chyba zemdleję
no nie ogarniam, ale w końcu ja mam w drugą stronę: seks jest dla mnie tak ważny, że nawet o nim magisterkę piszę
Brzmi znajomo

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Gdzieś na jakimś forum katolickim albo katolickiej gazecie czytałam o takiej parze.
Ja za to kiedyś wyczytałam, że w razie wesel w rodzinie, gdy para nie jest po ślubie a chcą ich położyć w jednym łóżku, facet powinien odstąpić łóżko kobiecie i nie powinni spać razem. Pomijając sytuację do grzechu nie wyśpią się razem.
Wszystko rozumiem, czystość przedmałżeńską także. Ale ja się pytam: po ślubie w tym jednym łóżku się wyśpią?
Kochana, jeśli prawda to co czytałam o tych zmianach ślubnych to nawet spanie w jednym pokoju z chłopakiem jest grzechem I może być powodem do powiedzenia nie przez księdza.
Ahh, będzie wesoło z nowym protokołem

Cytat:

I JA!

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:04   #1572
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj, bo naprawdę fajna jest taka praca Dość kontrowersyjne tematy poruszasz, a im bardziej mam odwrotne zdanie do tego, co zazwyczaj na takich forach ludzie piszą, tym bardziej chcę zrozumieć sedno tych zdań/problemów. Myślę, że twoja praca może mi pomóc

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:05   #1573
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny może polecicie mi jakiś w miarę dobry i nie za drogi zestaw do pięlęgnacji buzi ? Taki zapobiegający wychodzeniu jakiś syfów . Chce teraz zainwestować w coś dobrego ale nie wiem co . Na pewno jakiś krem na noc nawilżający , płyn miceralny . Ogólnie potrzebuje coś na poprawienie wyglądu mojej skóry . Nie mam za dużo świństwa na buzi ale mam straszne wągry . I chciałam coś lepszego sobie zakupić tylko naprawdę nie wiem co ... a nie chcę brać pierwszej lepszej rzeczy zastanawiałam się na vichy ale kurczę za jeden krem dać 100zł to chyba zbyt dużo jak dla mnie . Mogę wydawać więcej kasy no ale na kilka lepszych rzeczy
Stary 2012-03-26, 20:07   #1574
crozee
Zakorzenienie

naj, ja tez:!!!!!!
aniol, a z czym dluzej czekac? mysle, ze im szybciej tym lepiej
Stary 2012-03-26, 20:07   #1575
vicky7
Zadomowienie

By, Naj priv
Stary 2012-03-26, 20:07   #1576
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
to, co było najciekawsze dla mnie w temacie nierządu, to wpis, w którym facet podaje, że przed ślubem całował się 3 razy ze swoją przyszłą żoną, nie mówiąc o czymkolwiek więcej. Teraz są 21 lat po ślubie i jest super, mają dwoje dzieci wychowanych w wierze itp.
o rany...ciężka sprawa ale szanuję taki wybór... chociaż sobie nie wyobrażam związku z samym chodzeniem za rękę a później ślub... ja to z tych bardziej niecierpliwych jestem chyba
Cytat:
wyślę Wam część badawczą, jak skończę pracę ale to miłe, że kogoś to interesuje
wysyłaj wysyłaj ja jestem strasznie ciekawa tej pracy i wyników
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:10   #1577
crozee
Zakorzenienie

ja w ogole znam taka pare co czekali z seksem do slubu z powodu wiary. i po prostu kipiało seksem u nich, czasami takie teksty walili ze hoho widac bylo, ze potrzebuja fizycznosci, ale walczyli o nia, o czystosc pieknie bylo patrzec na ta milosc. to wszystko bylo takie wyjatkowe. slub, ich zycie po slubie itd podziwiam.
Stary 2012-03-26, 20:12   #1578
peach_passion
Zakorzenienie

anioł, la roche posay?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-solution.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html

z płynem i kremem zmieściłąbyś się spokojnie w 100zł.
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:12   #1579
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Kochana, jeśli prawda to co czytałam o tych zmianach ślubnych to nawet spanie w jednym pokoju z chłopakiem jest grzechem I może być powodem do powiedzenia nie przez księdza.

Będzie wywiad środowiskowy robiony?
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:13   #1580
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Crozee szczerze to nie wiem ale po prostu u nas tak jest . żeby dziecko było większe i jakoś przetrwało ten kościół . Ale każdy robi jak uważa , wszędzie się inaczej robi
Stary 2012-03-26, 20:15   #1581
stygmatek
Zakorzenienie

Anioł ja ostatnio kupiłam żel do mycia, tonik i krem nawilżający z Vichy i zapłaciłam za wszystko 108zł.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:16   #1582
upadly_aniol00
Zakorzenienie

peach ja mogę wydać nawet 200 złoty tylko żeby to było dobre . Jeszcze za jeden produkt tak około 40-60 zł to ok .
A chciałam troszkę poprawić wygląd skóry .
Jakiś krem nawilżający też muszę kupić tylko nie wiem na jaką firmę się zdecydować

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Olka ale to w zestawie miałaś czy oddzielnie i gdzie kupowałaś ?
Stary 2012-03-26, 20:18   #1583
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
B
yyyy... a co w nim jest?
Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
ja w ogole znam taka pare co czekali z seksem do slubu z powodu wiary. i po prostu kipiało seksem u nich, czasami takie teksty walili ze hoho widac bylo, ze potrzebuja fizycznosci, ale walczyli o nia, o czystosc pieknie bylo patrzec na ta milosc. to wszystko bylo takie wyjatkowe. slub, ich zycie po slubie itd podziwiam.
też znam taką parę, super są a teksty o lodzikach, analach i ostrym rżnięciu były na porządki dziennym ale przynajmniej grzeszyli tylko słowem hehhe
Stary 2012-03-26, 20:19   #1584
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
peach ja mogę wydać nawet 200 złoty tylko żeby to było dobre . Jeszcze za jeden produkt tak około 40-60 zł to ok .
A chciałam troszkę poprawić wygląd skóry .
Jakiś krem nawilżający też muszę kupić tylko nie wiem na jaką firmę się zdecydować
to też zależy co Ci podpasuje. ja na vichy się totalnie zawiodłam. wysypywało mnie. to samo co po avene - leżą 3 produkty warte ponad stówe użyte kilka razy za to la roche posay było u mnie ok. tylko ja mam kapryśną cerę:/ Ty poczytaj osbie składy, recenzje i na pewno coś wybierzesz
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:20   #1585
upadly_aniol00
Zakorzenienie

o w sumie znalazłam jakiś zestaw http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p58451-Vic...termalna_50_ml
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p58452-VIi...termalna_50_ml
może na to bym się skusiła
Stary 2012-03-26, 20:21   #1586
vicky7
Zadomowienie

Naj, By dzięki kochane korzystałam z programu tylko się dziwiłam czemu wychodzi, że dostanę zwrot i się zastanawiałam czy czasem ja nie będę musiała dopłacić to bardzo się cieszę w takim razie
Stary 2012-03-26, 20:21   #1587
stygmatek
Zakorzenienie

Anioł krem był w zestawie z żelem i czymś, co można stosować jako peeling lub maseczkę. A tonik osobno.
W aptece Salutis kupowałam.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:23   #1588
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja się z Wami podzielę wynikami pracy, ale one nie będą odkrywcze, musicie to wiedzieć ale co ciekawsze posty sobie poczytacie chociaż
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:23   #1589
upadly_aniol00
Zakorzenienie

linki są zablokowane ale znalazłam
Vichy Normaderm Tri-Activ, 50 ml + płyn micelarny, 30 ml i woda termalna, 50 ml

muszę właśnie poczytać koleżanka bardzo chwaliła vichy bo tak naprawdę to nawet nie mam pomysłu na coś innego . Zawsze stosowałam tylko coś z nivea albo soraya
Stary 2012-03-26, 20:25   #1590
BYou
MBZ♥

Choji co ma byc dokładnie w nowym protokole?
wiem, że będzie ciężej parom spodziewającym się dziecka żeby potem wykluczyć unieważnienia małżeństwa powołując się na presję społeczną i naciski rodziny.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Naj zaintrygowałaś mnie 2 raz w tym tygodniu także czekam na pracę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości