Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 22:08   #4951
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
bylam na twoim blogu, bardzo się cieszę, że nie wspierasz firm, które testują kosmetyki na zwierzętach

może inne włosomaniaczki, które kochają zwierzaki też by się przyłączyły... to co dzieje się w tych laboratoriach to istny koszmar ludzie powinni zobaczyć co tam się dzieje..
Masz rację, czas by się zainteresować... Np kosmetyki nie do włosów kupuję "ot tak", więc nie zgłębiam się w to. Ale skoro tyle czasu i uwagi poświęcam kosmetykom włosowym, to nie zbawi mnie jak jeszcze sprawdzę, czy były wytwarzane w odpowiedni sposób...

Podrzucicie mi tą listę?
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:11   #4952
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
no mi została tylko mgiełka gliss kura do zużycia i z perfumami jest problem
ja wegetarianką nie jestem, ale jeśli coś mogę zrobić dla zwierząt to to robię, wpłacam pieniądze na konie o ile mam, nie używam testowanych kosmetyków, nigdy nie kupuję jajek z klatkowego chowu , rezygnuję z mięsa czerwonego, przerzucam się na drób i ryby, a może po woli w ogóle zrezygnuję z miesa
O, też mam tą mgiełkę, jeszcze ok. 1/4 opakowania. No i perfum mam masę buteleczek, a zużywam ich w drastycznie wolnym tempie, więc faktycznie tu się zaczynają schody .
najważniejsze, żeby każdy robił to, na co może sobie pozwolić . wegetarianizm od siebie polecam - warto spróbować, bo nie kosztuje to wiele wysiłku, prawie natychmiast wchodzi w nawyk, a przynajmniej nie bierze się udziału w zabijaniu zwierząt na mięso .

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Masz rację, czas by się zainteresować... Np kosmetyki nie do włosów kupuję "ot tak", więc nie zgłębiam się w to. Ale skoro tyle czasu i uwagi poświęcam kosmetykom włosowym, to nie zbawi mnie jak jeszcze sprawdzę, czy były wytwarzane w odpowiedni sposób...

Podrzucicie mi tą listę?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483 proszę .

Edytowane przez Ainnel
Czas edycji: 2012-03-26 o 22:42
Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:11   #4953
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
1. Mi tam moje cieniowanie nie przeszkadza wręcz przeciwnie
nie wyobrażam sobie mieć nie cieniowanych włosów
2.ja bym ich nie traktowała jako stylizatora. skoro nie pasuje CI żel lniany to albo dość delikatny żel Graffiti by się nadał albo żel mrożący z Joanny stylizator tez pomaga w okiełznaniu puchu
3. spróbuj kiedyś przeczesać tylko góre przy przedziałku jesli musisz a reszt ułóż palcami. Może wtedy nie będą aż tak drobne
1. bo cieniowanie jest fajne tylka ja osobiście mam cienkie włosy i boję się smętnego efektu
2. a ten mrożący to który dokładnie?
3. no właśnie to tej pory układałam - nawijałam na palec ale trochę to pracochłonne :/ Niestety jak widzę prostsze metody źle się u mnie sprawdzają, może kiedyś jak będę miała włosy w lepszej kondycji...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:14   #4954
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:

Podrzucicie mi tą listę?
z wielką przyjemnością
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

lista jest ciągle aktualizowana
Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
O, też mam tą mgiełkę, jeszcze ok. 1/4 opakowania. No i perfum mam masę buteleczek, a zużywam ich w drastycznie wolnym tempie, więc faktycznie tu się zaczynają schody .
najważniejsze, żeby każdy robił to, na co może sobie pozwolić . wegetarianizm od siebie polecam - warto spróbować, bo nie kosztuje to wiele wysiłku, prawie natychmiast wchodzi w nawyk, a przynajmniej nie bierze się udziału w zabijaniu zwierząt na mięso .

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

.
no tak postaram się wykluczyć po woli mięso z jadłospisu, cieszę się, że dla nich coś robię, wkurzają mnie komentarze typu "po co to robisz i tak nic Ci to nie da..." niektórzy ludzie mnie załamują
Ainnel ta lista co podałaś jest trochę nieaktualna, może edytuj post i wstaw tą co ja by nie było problemu

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/

Edytowane przez sylvi300
Czas edycji: 2012-03-26 o 22:32
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:16   #4955
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

myslę że niszcza mi się włosy od farby.... uzywam Loreal recital preference jasny blond popielaty viking.
Zastanawiam się czy nie lepiej byloby stosować rozjaśniacz bez amoniaku CHI tylko na odrosty, chyba by odzyły co?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...er.html&next=1
edit po prostu ciągle mam problem z górną warstwą włosów, nieustannie mi się łamią i kruszą........
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:16   #4956
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się aktualnie jej włosy w ogóle nie podobają, przynajmniej w tej reklamie. Co osoba to inna opinia .
Nie no, samej reklamy to ja nawet nie widziałam, oglądam tylko 2 kanały i tam nie emitują reklam Pantene akurat Chyba nic nie tracę. Aczkolwiek pamiętam, jaki był szum wokół reklamy Pantene z Nataszą Urbańską, która też swojego czasu miała piękne włosy. A w reklamie- parę włosków na krzyż, do tego maksymalnie wyretuszowanych. Bleee. Jeśli chodzi o reklamy kosmetyków do włosów, to bardziej przemawia do mnie Elseve i inne produkty L'oreala Bo nie ma co ukrywać- reklama na mnie działa.

Ale najśmieszniejsze było, jak koniecznie chciałam mieć maskę Vatiki (kiedyś były z Hinduskami na etykietach), bo miałam nadzieję, że jak będę taki produkt stosowała, to będę miała tak samo piękne włosy i w ogóle będę tak wyglądała No ale tak się niestety nie stało
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:16   #4957
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:

no tak postaram się wykluczyć po woli mięso z jadłospisu, cieszę się, że dla nich coś robię, wkurzają mnie komentarze typu "po co to robisz i tak nic Ci to nie da..." niektórzy ludzie mnie załamują
ja przez 9 miesięcy byłam weganką, to dopiero był hardkor jeśli chodzi o komentarze . wegetarianizm większość osób jest w stanie przełknąć, ale głupie teksty zawsze się będą zdarzały i trudno. mnie nie obchodzi, co jedzą inni (nie wygłaszam komentarzy "o matko jesz martwe zwierzę" kiedy ktoś przy mnie wyciąga kanapkę z wędliną), więc nie życzę sobie zaglądania mi do talerza .

Stary 2012-03-26, 22:17   #4958
Fubizka
Zakorzenienie

Dzięki, widzę, że większość moich kosmetyków jest bezpieczna Te które nie są i tak mi nie podeszły akurat, więc po prostu je wykańczam. Jedynie spray z Gliss Kura

Za to wegetarianizm u mnie nie wchodzi w grę niestety z powodów zdrowotnych.
Stary 2012-03-26, 22:21   #4959
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
1. Mi tam moje cieniowanie nie przeszkadza wręcz przeciwnie
nie wyobrażam sobie mieć nie cieniowanych włosów
2.ja bym ich nie traktowała jako stylizatora. skoro nie pasuje CI żel lniany to albo dość delikatny żel Graffiti by się nadał albo żel mrożący z Joanny stylizator tez pomaga w okiełznaniu puchu
3. spróbuj kiedyś przeczesać tylko góre przy przedziałku jesli musisz a reszt ułóż palcami. Może wtedy nie będą aż tak drobne
Częściowo odpowoedzialaś na moje wątpliwości, bo mialam ścinać wlosy w U, ale skoro te fale wychodzą, a ja mam jeszcze resztki cieniowania a końcówki są w porządku, to myślę, czy by ich nie zostawić w spokoju

Cytat:
Ainnel ta lista co podałaś jest trochę nieaktualna, może edytuj post i wstaw tą co ja by nie było problemu

Wlaśnie może by zacząć od wlosowych? Bo mam ukochane perfumy z Avonu a on testuje ale ich póki co nie jestem w stanie się pozbyć, bo to "moje zapachy" od lat

A co do "to Ci i tak nic nie da" rozumiem.. Zawsze to slyszę od częśći znajomych, gdy mówię, że idę oddać krew, że jestem potencjalnym dawcą szpiku, że narządy po śmierci, że ratownictwo w ramach wolontariatu itp.. "Przecież calego świata nie uratujesz"

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:24   #4960
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Częściowo odpowoedzialaś na moje wątpliwości, bo mialam ścinać wlosy w U, ale skoro te fale wychodzą, a ja mam jeszcze resztki cieniowania a końcówki są w porządku, to myślę, czy by ich nie zostawić w spokoju

Wlaśnie może by zacząć od wlosowych? Bo mam ukochane perfumy z Avonu a on testuje ale ich póki co nie jestem w stanie się pozbyć, bo to "moje zapachy" od lat

A co do "to Ci i tak nic nie da" rozumiem.. Zawsze to slyszę od częśći znajomych, gdy mówię, że idę oddać krew, że jestem potencjalnym dawcą szpiku, że narządy po śmierci, że ratownictwo w ramach wolontariatu itp.. "Przecież calego świata nie uratujesz"
no niestety w w ludziach panuje jakaś znieczulica
włosowych firm dużo jest ok, biovax, dabur, khadi, alterra... zobacz na liście

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-26, 22:27   #4961
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Za to wegetarianizm u mnie nie wchodzi w grę niestety z powodów zdrowotnych.
A można wiedzieć dlaczego?
Cytat:

O taak, takie życie idealistów . Znaczy ja zdaję sobie sprawę, że nie uratuję świata, ale im więcej osób przejmuje się rzeczami ważnymi, tym lepiej dla wszystkich. Ale cóż, najwygodniej usiąść na czterech literach i stwierdzić "nic nie zrobię, bo nie ocalę świata". A niechęci do oddawania krwi, szpiku, wolontariatu czy oświadczenia woli już wcale nie pojmuję .

link w poście edytowałam, dziękuję za zwrócenie uwagi .

Edytowane przez Ainnel
Czas edycji: 2012-03-26 o 22:28
Stary 2012-03-26, 22:28   #4962
Fubizka
Zakorzenienie

A mnie zawsze boli, jak ludzie pytają czy oddaję krew a ja mówię, że nie, bo nie mogę (jestem chora i nie wezmą ode mnie ani krwi ani szpiku), na co wszyscy się oburzają "A co, boisz się igły? Zbawi Cię te kilkadziesiąt ml krwi? Żałujesz potrzebującym?" Przykre to jest, bo gdybym mogła, to bym oddawała, kiedyś byłam krwiodawcą ale teraz nie mogę i już

Ostatnio nawet strażnik miejski po wypisaniu mandatu pytał się mnie o to, czy jestem dawcą szpiku, bo mam na dowodzie napisane, że zgadzam się na przeszczep organów po śmierci (nerek czy wątroby nie wezmą, ale czasami pobierają np palec czy coś - to mam zdrowe). A ja mówię, że nie jestem dawcą szpiku na co on a dlaczego, a co Ci szkodzi itd przy grupie 5 osób, które były ze mną. No to się wkurzyłam i mówię, że jestem nieuleczalnie chora i nie wezmą ode mnie szpiku, bo potrzebują zdrowego a nie chorego Dopiero wtedy dziwna mina i burak na twarzy. Sorry, musiałam się wygadać, bo mnie to wkurza

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
A można wiedzieć dlaczego? .
Bo mam problemy z jelitem, z wchłanianiem pokarmów i z odżywianiem w ogóle.
Stary 2012-03-26, 22:37   #4963
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
no niestety w w ludziach panuje jakaś znieczulica
włosowych firm dużo jest ok, biovax, dabur, khadi, alterra... zobacz na liście
Wlaśnie widzę.. Przyjże się temu dokladnie!

Cytat:

O taak, takie życie idealistów . Znaczy ja zdaję sobie sprawę, że nie uratuję świata, ale im więcej osób przejmuje się rzeczami ważnymi, tym lepiej dla wszystkich. Ale cóż, najwygodniej usiąść na czterech literach i stwierdzić "nic nie zrobię, bo nie ocalę świata". A niechęci do oddawania krwi, szpiku, wolontariatu czy oświadczenia woli już wcale nie pojmuję .
Ja też to wiem, ale to jest moja sprawa, co robię z wolnym czasem i jeżeli mam ochotę pozapierniczać za darmo z apteczką na plecach, lub pouczyć ludzi pierwszej pomocy to to robię i już! Inni balują na imprezach, ja zawijam bandażami chore paluszki. I wszyscy są szczęśliwi

Cytat:
A mnie zawsze boli, jak ludzie pytają czy oddaję krew a ja mówię, że nie, bo nie mogę (jestem chora i nie wezmą ode mnie ani krwi ani szpiku), na co wszyscy się oburzają "A co, boisz się igły? Zbawi Cię te kilkadziesiąt ml krwi? Żałujesz potrzebującym?" Przykre to jest, bo gdybym mogła, to bym oddawała, kiedyś byłam krwiodawcą ale teraz nie mogę i już

Ostatnio nawet strażnik miejski po wypisaniu mandatu pytał się mnie o to, czy jestem dawcą szpiku, bo mam na dowodzie napisane, że zgadzam się na przeszczep organów po śmierci (nerek czy wątroby nie wezmą, ale czasami pobierają np palec czy coś - to mam zdrowe). A ja mówię, że nie jestem dawcą szpiku na co on a dlaczego, a co Ci szkodzi itd przy grupie 5 osób, które były ze mną. No to się wkurzyłam i mówię, że jestem nieuleczalnie chora i nie wezmą ode mnie szpiku, bo potrzebują zdrowego a nie chorego Dopiero wtedy dziwna mina i burak na twarzy. Sorry, musiałam się wygadać, bo mnie to wkurza
Jasne! Wszystko zależy od stanu zdrowia, możliwości, nie odbierz mojego posta jako jakikolwiek wyrzut, bo różne są sytuacje i ja doskonale o tym wiem Chodzilo mi bardziej o wyrzuty ludzi, którzy otwarcie mówią, że oni się w to nie bawią, bo wolą się upić, szkoda im czasu, albo nie wiadomo co..
Co za.. Pan!
Trzymaj się! I zdrowia życzę!

Dobra! Koniec OT, chociaż to bardzo poważne tematy są.. Ale nas z Wizażu wyrzucą za zaśmiecanie wątku i co będzie?!

Uratuj!

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-03-26 o 22:39
Stary 2012-03-26, 22:41   #4964
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
A można wiedzieć dlaczego?

link w poście edytowałam, dziękuję za zwrócenie uwagi .
nie ma za co
Cytat:

Zapraszam na bloga!!!!

Edytowane przez sylvi300
Czas edycji: 2012-03-26 o 22:43
Stary 2012-03-26, 22:42   #4965
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Rozumiem i współczuję - wiadomo, Twoje zdrowie i samopoczucie jest najważniejsze, nie ma co się niepotrzebnie narażać na niedobory .
Cytat:
Dobra! Koniec OT, chociaż to bardzo poważne tematy są.. Ale nas z Wizażu wyrzucą za zaśmiecanie wątku i co będzie?!
Z mojej strony to także koniec off topu już. Zamykam się i idę spać, żeby nie korciło dalsze zaśmiecanie .

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
nie ma za co będę okropna , ale nadal ten wcześniejszy jest hehe
To ja jestem jakaś niedorobiona, że nie dość, że wklejam przedawniony link, to jeszcze nie potrafię edytować po ludzku . CHYBA naprawione.

Stary 2012-03-26, 22:42   #4966
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. bo cieniowanie jest fajne tylka ja osobiście mam cienkie włosy i boję się smętnego efektu
2. a ten mrożący to który dokładnie?
3. no właśnie to tej pory układałam - nawijałam na palec ale trochę to pracochłonne :/ Niestety jak widzę prostsze metody źle się u mnie sprawdzają, może kiedyś jak będę miała włosy w lepszej kondycji...
2.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html
3.nie chodzi mi zwijanie bo też by mi się nie chciało. chodzi mi tylko o to żebys nie używała grzebienia, zamiast niego palców

Cytat:
[/COLOR]
jak narazie je zostaw i dopiero jak faktycznie będziesz chciałą nosić fale to zrób sobie świeże cieniowanie
jak moja wpsółlokatorka fryzjerka zauwazyła że odstawiłam prostownice i zaczęłam chodzić w naturalnych falach to odrazu mi powiedziała że musi mnie wycieniować tak żeby mi się lepiej fale układały. No i powiem że po obcięciu nie dość że lepiej leżą to jeszcze kręcą się od nasady

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:44   #4967
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jestem jakaś niedorobiona, że nie dość, że wklejam przedawniony link, to jeszcze nie potrafię edytować po ludzku . CHYBA naprawione.
hehehe nie no spoko już jest ok

Cytat:

racja racja bo zaraz kary jakieś dostaniemy

co tam nakładacie na noc na włosy? mi sie nic nie chce, lenia mam
Jutro w dzień nałożę olej

Zapraszam na bloga!!!!

Edytowane przez sylvi300
Czas edycji: 2012-03-26 o 22:45
Stary 2012-03-26, 22:46   #4968
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
jak narazie je zostaw i dopiero jak faktycznie będziesz chciałą nosić fale to zrób sobie świeże cieniowanie
jak moja wpsółlokatorka fryzjerka zauwazyła że odstawiłam prostownice i zaczęłam chodzić w naturalnych falach to odrazu mi powiedziała że musi mnie wycieniować tak żeby mi się lepiej fale układały. No i powiem że po obcięciu nie dość że lepiej leżą to jeszcze kręcą się od nasady
Masz w profilu "Kato".. Mieszka wspóllokatorka w Katowicach z Tobą? Niech no poczeka miesiąc, ja tam do was kiedyś zawitam
Tak też planowalam, dzięki!

Uratuj!
Stary 2012-03-26, 22:49   #4969
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
hmm tylko nie wiem czy bym umiała mi to brwi tak szybko odrastaja w dodatku

W naturalnym dobrze się czuję, gdy się trochę rozjaśni od słońca, a ja się opalę. Inaczej jest buro i nijak. Bo on jest w sumie ciemny, ale łatwo nabiera refleksów od słońca (fanka wylegiwania się w 35stopniach ), a ja dość dobrze się opalam i w wakacje jest nieźle. A w zimie z kolei tragedia
Mi się podobają takie średnie blondy, coś jak np. (zdjęcie 44)
a kolejne zdjęcie to moje włosy na początku rozjaśniania Friedą, chciałam dodać im troszkę refleksów i już poszło nie tak i psikałam dalej i mam to co mam a wtedy było mi nieźle nawet, wystarczyłoby ton-dwa jaśniej... No ale juz nie naprawię tego.

Pięknie dziękuję za symulacje Tylko dalej nie wiem co robić
Ja też bym brwi nie umiała sama farbować, no przynajmniej na początku, ale na Wizażu jest kilka wątków o tym

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ale najśmieszniejsze było, jak koniecznie chciałam mieć maskę Vatiki (kiedyś były z Hinduskami na etykietach), bo miałam nadzieję, że jak będę taki produkt stosowała, to będę miała tak samo piękne włosy i w ogóle będę tak wyglądała No ale tak się niestety nie stało
Jak to?! Więc nie mam co na to liczyć? Błłłeeeee...

A mogę się pochwalić...?
Po umyciu odżywką dziś jakoś inaczej ułożyły mi się włosy i taki oto widok ukazał się moim oczom. Taka jestem z nich dumna...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3261625.jpg (37,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3261622.jpg (78,3 KB, 62 załadowań)

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:53   #4970
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:

Znowu nas coś łączy. Mam te same problemy, ale myślę, że nie aż tak poważne...

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 22:53   #4971
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
ja już siedze z olejem dziś alterra

Cytat:
Masz w profilu "Kato".. Mieszka wspóllokatorka w Katowicach z Tobą? Niech no poczeka miesiąc, ja tam do was kiedyś zawitam
Tak też planowalam, dzięki!
si seniorita zaraz za ścianą
jeaaaa będą wizażowe pogaduchy zapraszam w takim razie

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:06   #4972
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham Cię

A degażówek też używasz? Bo ja nie będę raczej, więc mogę się z kimś za coś wymienić
Och, jak milo

Nie uzywam, leza i sie kurza. Wiesz, za 10 zl za dwie sztuki spodziewalam sie jakiegos totalnego g*, a nie jest tak zle.

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Hej hej! Dziewczyny nie sugerujcie się mną tak bardzo bo ze mnie ciężki i niereformowalny przypadek Może za mocno wcieram ten krem, albo za dużo nakładam Na KWC połowa ocen to KWC. Ja bym na Waszym miejscu jednak spróbowała jeśli macie na niego chrapkę, a najlepiej to namówić jakąś koleżankę na drugie opakowanie i wtedy jedno wyjdzie za 6 zł
Mnie on caly czas kusi... Poczekam jeszcze na natchnienie

Cytat:
Opanowalam się jednak Poza tym jestem ostatnio chora na punkcie produktów z firmy B., której nazwy wypowiadać nie mogę
Ciesz sie, ze trzymasz sie zasad, heheh

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:13   #4973
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość

tak samo jak więcej się chudnie stojąc w np autobusie niż siedząć
No to właśnie ja zawsze stoję w mpku
Cytat:
święta prawda
No, haj fajf
Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia koloru w różnym świetle
Sam w sobie jest bardzo ładny, ale nie pasuje do mnie Dodatkowo mam(miałam?) przy twarzy takie jaśniejsze kosmyki i złapały na marchewkę
Dzisiaj myję szamponem+soda, mam nadzieje, że szybko się wypłucze
Piękne
Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie
w którą stronę byście poszły z włosami na moim miejscu? Mam teraz dziwny kolor, zależy od dnia () i światła itp. Na razie 2 zdjęcia w różnym trybie, aparat też nie do końca łapie mój kolor, jednym słowem raz są żółte, raz złote, a raz rude. Nie wiem co z nimi począć. Nie pasuje mi ani blond (czarne brwi) ani ciemne włosy, bo wyglądam smutno i nijako. I nie wiem czy je stopniowo przyciemniać domowymi sposobami, dalej rozjaśniać czy jakieś płukanki niwelujące żółć/rudość (jakie?) ale raczej mam ciepły typ urody.

Na miny nie zwracajcie uwagi, jestem niefotogeniczna
Ciemnee!! Lekko przyciemnione, jaśniutki brąz. W ogóle to śliczna jesteś

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:21   #4974
Fubizka
Zakorzenienie

Absolutnie moje żale nie były odnośnie żadnej z Was Ale poza wizazem spotykam się z podejściem, że skoro nie oddajesz krwi = masz to w dupie. Tak samo jesteś chuda = katujesz się dietą. A to tak nie zawsze jest

Magdalene - teraz nie jest źle, czuję się bardzo dobrze, ale mimo to choroba jest, może się w każdej chwili odnowić i krwi ode mnie nie wezmą, nic się na to nie poradzi. Też kończę offtop

Cytat:
No właśnie ja o 18 wysuszyłam włosy i nie wiem czy jest sens coś na nie nakładać. Chociaż jutro cały dzień nie wychodzę z domu, więc może?
Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
A mogę się pochwalić...?
Po umyciu odżywką dziś jakoś inaczej ułożyły mi się włosy i taki oto widok ukazał się moim oczom. Taka jestem z nich dumna...
No brawo Śmiesznie jest z tymi bejbikami, nie ma ich, nie ma i nagle wyskakują po 5cm nie wiadomo skąd Żeby te stare też tak znienacka 5cm urosły
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie uzywam, leza i sie kurza. Wiesz, za 10 zl za dwie sztuki spodziewalam sie jakiegos totalnego g*, a nie jest tak zle.
Ja potrzebuję nożyczki do obcinania grzywki a ona i tak raz w miesiącu musi być ciachnięta, więc nie zdąży się rozdwoić oraz do podcinania pojedynczych połamanych włosków, bo nie obcinam przez następne ponad 5 miesięcy (o ile się uda, bo z sianem nie będę chodzić, ale plan jest, że się uda ). A po tych 5 m-cach chyba pójdę do fryzjerki, żeby mi równo ścięła, więc też nie będę potrzebować nożyczek Więc jak mówisz, że są ostre i nie miażdżą włosa, to są dla mnie ok.

A weegirl ma rację, że nie ma co sępić na nożyczki do obcinania i jak się obcina końcówki w domu, to lepiej kupić te droższe. Tylko póki co nie planuję podcinać a jak będę planowała, to na pewno zainwestuje w porządne nożyczki
Stary 2012-03-26, 23:29   #4975
Dinulka
Zakorzenienie

dziękuję Masija, chociaz w życiu bym o sobie nie powiedziała, że śliczna jestem
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:32   #4976
Lethie
Zadomowienie

Buuu.. nie zrobię zamówienia na ZSK bo nie ma aloesu, czy któraś z Was wie kiedy będzie dostępny?

No i chyba sama sobie odpowiem, bo sprawdziłam na ich fb i będzie w połowie przyszłego tygodnia, ja nie chce tyle czekać

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-03-26 o 23:37
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:39   #4977
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja potrzebuję nożyczki do obcinania grzywki a ona i tak raz w miesiącu musi być ciachnięta, więc nie zdąży się rozdwoić oraz do podcinania pojedynczych połamanych włosków, bo nie obcinam przez następne ponad 5 miesięcy (o ile się uda, bo z sianem nie będę chodzić, ale plan jest, że się uda ). A po tych 5 m-cach chyba pójdę do fryzjerki, żeby mi równo ścięła, więc też nie będę potrzebować nożyczek Więc jak mówisz, że są ostre i nie miażdżą włosa, to są dla mnie ok.

A weegirl ma rację, że nie ma co sępić na nożyczki do obcinania i jak się obcina końcówki w domu, to lepiej kupić te droższe. Tylko póki co nie planuję podcinać a jak będę planowała, to na pewno zainwestuje w porządne nożyczki
Fakt, do obcinania grzywki na pewno wystarcza

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:52   #4978
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kurcze, zrobiłam sześć warkoczy z nadzieją, że wyjdą ładne fale ale oczywiście wyglądam jak stara miotła.
No trudno, jeszcze przetestuję ugniatanie + nawijanie na żel lniany i biedrokrem bez rozczesywania
Póki co strzelę sobie panierkę z oleju i żelu lnianego z gliceryną.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 00:25   #4979
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam dzisiaj ten nowy szampon Elseve Nutri-Gloss Cristal, bez silikonów itp.

Dla zainteresowanych przepisuję skład:
Aqua/Water, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocomidopropyl Betaine, Sodium Chloride, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 17200/Red33, Cocamide Mea, Nacre Powder, Sodium Benzoate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxypropultrimonium Hydr4olyzed Wheat Protein, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Limonene, Benzoic Acid, Linalool, Benzyl Alcohol, Synthetic Fluorphlogopite, Tinoxide, Alpha-Isomethyl Ionone, Acrylates Copolymer, Citric Acid, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragnance, (F.I.L. C 48860/1)
Trochę stary post wygrzebałam ,ale to dlatego,że szukałam w wyszukiwarce info na temat tego szamponu.
Dziś kręciłam się wokół niego 20minut (ku przerażeniu pana ochroniarza ) - ale w końcu nie wzięłam

Ale po namyśle stwierdzam,że jutro po niego wracam

Skład może nie powala, ale jakoś tak mnie kusi no i spróbuję

Akcję denko mam na wszystko oprócz szamponów

Edytowane przez Ula_87
Czas edycji: 2012-03-27 o 00:26
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 00:32   #4980
izus_86
Zakorzenienie

Kochane przepraszam, ale nie mam siły Was nadrabiać, tyle napisałyście dzisiaj To chyba będzie pierwszy raz jak mi się nie udało Was nadgonić

Byłam dzisiaj w Rossmannie i kupiłam na zapas jedną maść do brodawek (a cała półka była), bo niestety zabrałam za mało pieniążków, a kupowała wcześniej bez okazyjny prezent dla córeczki

Siłą rzeczy dla mojej małej księżniczki wszystko Jak tylko zobaczyłam śliczny piórnik z Myszką Minnie, to musiałam jej kupić, bo ona tak uwielbia tą bajkę

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Trochę stary post wygrzebałam ,ale to dlatego,że szukałam w wyszukiwarce info na temat tego szamponu.
Dziś kręciłam się wokół niego 20minut (ku przerażeniu pana ochroniarza ) - ale w końcu nie wzięłam

Ale po namyśle stwierdzam,że jutro po niego wracam

Skład może nie powala, ale jakoś tak mnie kusi no i spróbuję

Akcję denko mam na wszystko oprócz szamponów
Już jakiś czas go używam (na zmianę z Alterrą) i mi bardzo przypasował
Świetnie domywa włoski, są puszyste, nie plączą się, a co najbardziej mi się podoba, to są meeeega miękkie po nim
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości