|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() Podrzucicie mi tą listę? |
|
|
|
|
#4952 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.najważniejsze, żeby każdy robił to, na co może sobie pozwolić ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
.
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2012-03-26 o 22:42 |
||
|
|
|
#4953 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. a ten mrożący to który dokładnie? 3. no właśnie to tej pory układałam - nawijałam na palec ale trochę to pracochłonne :/ Niestety jak widzę prostsze metody źle się u mnie sprawdzają, może kiedyś jak będę miała włosy w lepszej kondycji... |
|
|
|
|
#4954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483 lista jest ciągle aktualizowana ![]() Cytat:
Ainnel ta lista co podałaś jest trochę nieaktualna, może edytuj post i wstaw tą co ja by nie było problemu
Edytowane przez sylvi300 Czas edycji: 2012-03-26 o 22:32 |
||
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
myslę że niszcza mi się włosy od farby.... uzywam Loreal recital preference jasny blond popielaty viking.
Zastanawiam się czy nie lepiej byloby stosować rozjaśniacz bez amoniaku CHI tylko na odrosty, chyba by odzyły co? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...er.html&next=1 edit po prostu ciągle mam problem z górną warstwą włosów, nieustannie mi się łamią i kruszą........ |
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie ma co ukrywać- reklama na mnie działa.Ale najśmieszniejsze było, jak koniecznie chciałam mieć maskę Vatiki (kiedyś były z Hinduskami na etykietach), bo miałam nadzieję, że jak będę taki produkt stosowała, to będę miała tak samo piękne włosy i w ogóle będę tak wyglądała No ale tak się niestety nie stało |
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, widzę, że większość moich kosmetyków jest bezpieczna
Te które nie są i tak mi nie podeszły akurat, więc po prostu je wykańczam. Jedynie spray z Gliss Kura ![]() Za to wegetarianizm u mnie nie wchodzi w grę niestety z powodów zdrowotnych. |
|
|
|
#4959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wlaśnie może by zacząć od wlosowych? Bo mam ukochane perfumy z Avonu a on testuje ale ich póki co nie jestem w stanie się pozbyć, bo to "moje zapachy" od lat A co do "to Ci i tak nic nie da" rozumiem.. Zawsze to slyszę od częśći znajomych, gdy mówię, że idę oddać krew, że jestem potencjalnym dawcą szpiku, że narządy po śmierci, że ratownictwo w ramach wolontariatu itp.. "Przecież calego świata nie uratujesz"
|
||
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() włosowych firm dużo jest ok, biovax, dabur, khadi, alterra... zobacz na liście
|
|
#4961 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Znaczy ja zdaję sobie sprawę, że nie uratuję świata, ale im więcej osób przejmuje się rzeczami ważnymi, tym lepiej dla wszystkich. Ale cóż, najwygodniej usiąść na czterech literach i stwierdzić "nic nie zrobię, bo nie ocalę świata". A niechęci do oddawania krwi, szpiku, wolontariatu czy oświadczenia woli już wcale nie pojmuję .link w poście edytowałam, dziękuję za zwrócenie uwagi .
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2012-03-26 o 22:28 |
||
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zawsze boli, jak ludzie pytają czy oddaję krew a ja mówię, że nie, bo nie mogę (jestem chora i nie wezmą ode mnie ani krwi ani szpiku), na co wszyscy się oburzają "A co, boisz się igły? Zbawi Cię te kilkadziesiąt ml krwi? Żałujesz potrzebującym?" Przykre to jest, bo gdybym mogła, to bym oddawała, kiedyś byłam krwiodawcą ale teraz nie mogę i już
![]() Ostatnio nawet strażnik miejski po wypisaniu mandatu pytał się mnie o to, czy jestem dawcą szpiku, bo mam na dowodzie napisane, że zgadzam się na przeszczep organów po śmierci (nerek czy wątroby nie wezmą, ale czasami pobierają np palec czy coś - to mam zdrowe). A ja mówię, że nie jestem dawcą szpiku na co on a dlaczego, a co Ci szkodzi itd przy grupie 5 osób, które były ze mną. No to się wkurzyłam i mówię, że jestem nieuleczalnie chora i nie wezmą ode mnie szpiku, bo potrzebują zdrowego a nie chorego Dopiero wtedy dziwna mina i burak na twarzy. Sorry, musiałam się wygadać, bo mnie to wkurza ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Bo mam problemy z jelitem, z wchłanianiem pokarmów i z odżywianiem w ogóle. |
|
|
|
#4963 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Inni balują na imprezach, ja zawijam bandażami chore paluszki. I wszyscy są szczęśliwi ![]() Cytat:
Wszystko zależy od stanu zdrowia, możliwości, nie odbierz mojego posta jako jakikolwiek wyrzut, bo różne są sytuacje i ja doskonale o tym wiem Co za.. Pan! Trzymaj się! I zdrowia życzę! Dobra! Koniec OT, chociaż to bardzo poważne tematy są.. Ale nas z Wizażu wyrzucą za zaśmiecanie wątku i co będzie?!
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-26 o 22:39 |
|||
|
|
|
#4964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez sylvi300 Czas edycji: 2012-03-26 o 22:43 |
||
|
|
|
#4965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- To ja jestem jakaś niedorobiona, że nie dość, że wklejam przedawniony link, to jeszcze nie potrafię edytować po ludzku
|
|
#4966 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3.nie chodzi mi zwijanie bo też by mi się nie chciało. chodzi mi tylko o to żebys nie używała grzebienia, zamiast niego palców ![]() Cytat:
![]() jak moja wpsółlokatorka fryzjerka zauwazyła że odstawiłam prostownice i zaczęłam chodzić w naturalnych falach to odrazu mi powiedziała że musi mnie wycieniować tak żeby mi się lepiej fale układały. No i powiem że po obcięciu nie dość że lepiej leżą to jeszcze kręcą się od nasady
|
|
|
#4967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co tam nakładacie na noc na włosy? mi sie nic nie chce, lenia mam ![]() Jutro w dzień nałożę olej
Edytowane przez sylvi300 Czas edycji: 2012-03-26 o 22:45 |
||
|
|
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech no poczeka miesiąc, ja tam do was kiedyś zawitam Tak też planowalam, dzięki! |
|
|
|
|
#4969 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mogę się pochwalić...? Po umyciu odżywką dziś jakoś inaczej ułożyły mi się włosy i taki oto widok ukazał się moim oczom. Taka jestem z nich dumna...
|
|
#4970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znowu nas coś łączy. Mam te same problemy, ale myślę, że nie aż tak poważne...
|
|
#4971 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś alterra Cytat:
zaraz za ścianą ![]() jeaaaa będą wizażowe pogaduchy
|
|
|
#4972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie uzywam, leza i sie kurza. Wiesz, za 10 zl za dwie sztuki spodziewalam sie jakiegos totalnego g*, a nie jest tak zle. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4973 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to właśnie ja zawsze stoję w mpku
No, haj fajf ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie moje żale nie były odnośnie żadnej z Was
Ale poza wizazem spotykam się z podejściem, że skoro nie oddajesz krwi = masz to w dupie. Tak samo jesteś chuda = katujesz się dietą. A to tak nie zawsze jest ![]() Magdalene - teraz nie jest źle, czuję się bardzo dobrze, ale mimo to choroba jest, może się w każdej chwili odnowić i krwi ode mnie nie wezmą, nic się na to nie poradzi. Też kończę offtop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śmiesznie jest z tymi bejbikami, nie ma ich, nie ma i nagle wyskakują po 5cm nie wiadomo skąd Żeby te stare też tak znienacka 5cm urosły ![]() Cytat:
oraz do podcinania pojedynczych połamanych włosków, bo nie obcinam przez następne ponad 5 miesięcy (o ile się uda, bo z sianem nie będę chodzić, ale plan jest, że się uda ). A po tych 5 m-cach chyba pójdę do fryzjerki, żeby mi równo ścięła, więc też nie będę potrzebować nożyczek Więc jak mówisz, że są ostre i nie miażdżą włosa, to są dla mnie ok.A weegirl ma rację, że nie ma co sępić na nożyczki do obcinania i jak się obcina końcówki w domu, to lepiej kupić te droższe. Tylko póki co nie planuję podcinać a jak będę planowała, to na pewno zainwestuje w porządne nożyczki |
|||
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Masija, chociaz w życiu bym o sobie nie powiedziała, że śliczna jestem
|
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Buuu.. nie zrobię zamówienia na ZSK bo nie ma aloesu, czy któraś z Was wie kiedy będzie dostępny?
![]() No i chyba sama sobie odpowiem, bo sprawdziłam na ich fb i będzie w połowie przyszłego tygodnia, ja nie chce tyle czekać
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-26 o 23:37 |
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4978 |
|
Nindżopesz
|
Kurcze, zrobiłam sześć warkoczy z nadzieją, że wyjdą ładne fale ale oczywiście wyglądam jak stara miotła.
No trudno, jeszcze przetestuję ugniatanie + nawijanie na żel lniany i biedrokrem bez rozczesywania ![]() Póki co strzelę sobie panierkę z oleju i żelu lnianego z gliceryną. |
|
|
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,ale to dlatego,że szukałam w wyszukiwarce info na temat tego szamponu.Dziś kręciłam się wokół niego 20minut (ku przerażeniu pana ochroniarza ![]() Ale po namyśle stwierdzam,że jutro po niego wracam ![]() Skład może nie powala, ale jakoś tak mnie kusi no i spróbuję ![]() Akcję denko mam na wszystko oprócz szamponów
Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-03-27 o 00:26 |
|
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane przepraszam, ale nie mam siły Was nadrabiać, tyle napisałyście dzisiaj
To chyba będzie pierwszy raz jak mi się nie udało Was nadgonić ![]() Byłam dzisiaj w Rossmannie i kupiłam na zapas jedną maść do brodawek (a cała półka była), bo niestety zabrałam za mało pieniążków, a kupowała wcześniej bez okazyjny prezent dla córeczki ![]() Siłą rzeczy dla mojej małej księżniczki wszystko Jak tylko zobaczyłam śliczny piórnik z Myszką Minnie, to musiałam jej kupić, bo ona tak uwielbia tą bajkę ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Świetnie domywa włoski, są puszyste, nie plączą się, a co najbardziej mi się podoba, to są meeeega miękkie po nim
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

i z perfumami jest problem
.
.

No ale tak się niestety nie stało 

. Znaczy ja zdaję sobie sprawę, że nie uratuję świata, ale im więcej osób przejmuje się rzeczami ważnymi, tym lepiej dla wszystkich. Ale cóż, najwygodniej usiąść na czterech literach i stwierdzić "nic nie zrobię, bo nie ocalę świata". A niechęci do oddawania krwi, szpiku, wolontariatu czy oświadczenia woli już wcale nie pojmuję
.

Dopiero wtedy dziwna mina i burak na twarzy. Sorry, musiałam się wygadać, bo mnie to wkurza 

ale raczej mam ciepły typ urody.