Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 20:49   #2311
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Ja poszlam na latwizne pojechalam do polskiego deli kupilam pierogi i golabki i obiad gotowy Ale ciii nie mowicie mezowi mojemu nic
tez tak czasem robie
Stary 2012-03-26, 20:57   #2312
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
tez tak czasem robie
Ale z Nas cwaniary

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Ogarnę się i was nadrobię, ale muszę mieć chwilę bo znów mam dolinę psychiczną...
no wlasnie mialam pisac gdzie sie podziewasz ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 21:10   #2313
gucia6
Zakorzenienie

helou dziewczyny

melduje, ze zyje, chociaz ostatnio padam na pyszczek... troche zalatwiania roznych spraw, ostatnio byli tez u nas moi rodzice, no i niemoc wyspania sie 7-8 godzin jednym ciagiem tez daje sie we znaki

mamy tez mnostwo nowych zdjec dziewczynek, musze tylko zgrac zdjecia i wrzucic

A jak sie czuja obecne ciezarowki?
mam nadzieje, ze ciaza nie daje sie zbyt mocno we znaki
Stary 2012-03-26, 21:11   #2314
Malensstfo
Zakorzenienie

Gucia czekamy na zdjęcia!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 21:14   #2315
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z Nas cwaniary

a cotrzeba sobie jakos radzic
Mój maz akurat nie ejst wybredny i wszystko zje co dostanie
Tyle,z e troche kreci nosem jak np. ma slodki obiad typu pierogi na słodko czy nalesnikibo to dla niego bardziej deser
Ja jak mam np. nalesniki to zawsze jakas zupe do tegoA te nalesniki jako drugie danie, to wtedy nie sapie mi

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
melduje, ze zyje, chociaz ostatnio padam na pyszczek... troche zalatwiania roznych spraw, ostatnio byli tez u nas moi rodzice, no i niemoc wyspania sie 7-8 godzin jednym ciagiem tez daje sie we znaki

[/FONT][/SIZE][/COLOR]
witaj
Stary 2012-03-26, 22:41   #2316
xxKasiax
Wtajemniczenie

ja sie zegnam i ide spac, dobranoc
Stary 2012-03-26, 22:59   #2317
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabciu, to się cieszę że u maluszka wszystko w porządku I bardzo ładnie wyglądacie, gin ma racje
Przykro mi z powodu Twojej podopiecznej, pojedziesz ją odwiedzić?

Madzia, dawno masz zdjęcia na kompie tylko sobie nas chcesz podrażnić
Dobrze że wizyta położnej udana

Bika, ja byłam w Pobierowie 3 lata pod rząd… i cały czas w „apartamentach u dzika” super okolica, apartamenty ekstra, obejście fajne, i w cichym miejscu.

Today, a Ty spij jak najwięcej Maluszek potrzebuje energii

Tynkusia, nie wiem co znaczy ten niemiecki wyraz ale się domyślam więc składam mega gratulacje

Stokrotko, pocieszam… i jeszcze trzymam kciuki.

Kasiunia, to bardzo się cieszę że z Twoim smerfikiem wszystko dobrze, fajne te badanie miałaś, możesz spać spokojnie i położnej gratuluję

Gucia, czekamy na te zdjęcia, i ucałuj te twoje dziewczęta.

A ja czekam na mojego TŻ, bo nie chcę iść sama spać ale gdzie tam druga... już naszykowałam sałatkę na śniadanie, i posprzątałam pokój...
a teraz siedzę i.. myślę... co ze mnie za myśliciel.
Jeździłam dziś całe 15 min na rowerku stacjonarnym ale wątpię żeby to poprawiło moją kondycję
Nie ma tu już nikogo... bardzo mi przykro z tego powodu, bo sama jeszcze dwie godziny siedzieć to lipnie trochę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 23:09   #2318
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
helou dziewczyny

To czekamy na zdjecia dziewczynek
A jak malutka? Dobrze przesypia nocki?

Ja sie czuje super Juz leci 30tydzien

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
a cotrzeba sobie jakos radzic
Mój maz akurat nie ejst wybredny i wszystko zje co dostanie
Tyle,z e troche kreci nosem jak np. ma slodki obiad typu pierogi na słodko czy nalesnikibo to dla niego bardziej deser
Ja jak mam np. nalesniki to zawsze jakas zupe do tegoA te nalesniki jako drugie danie, to wtedy nie sapie mi

witaj
A to moj na szczescie tez malo wybredny jedyne co nie lubi zadnych zapiekanek ( a ja znowu uwielbiam ) No i zbyt tlustego jedzenia nie zje tez np z schabowego musze wycinac tluste

To widac ze Twoj maz lubi dobrze zejsc

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
ja sie zegnam i ide spac, dobranoc
dobranoc, milych snow

Cytat:
Żabciu, to się cieszę że u maluszka wszystko w porządku I bardzo ładnie wyglądacie, gin ma racje
Przykro mi z powodu Twojej podopiecznej, pojedziesz ją odwiedzić?

A ja czekam na mojego TŻ, bo nie chcę iść sama spać ale gdzie tam druga... już naszykowałam sałatkę na śniadanie, i posprzątałam pokój...
Jeździłam dziś całe 15 min na rowerku stacjonarnym ale wątpię żeby to poprawiło moją kondycję
Nie ma tu już nikogo... bardzo mi przykro z tego powodu, bo sama jeszcze dwie godziny siedzieć to lipnie trochę.
Dziekuje kochana No wlasnie jej corka mowila ze narazie lepiej nie .. jak sie polepszy to napewno ja odwiedze.

Chyba powinnas unikac jazdy na rowerze , z tego co czytalam nie jest wskazane w ciazy.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-26, 23:12   #2319
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabciu, dobrze, że jesteś nie idź jeszcze proszę...

ja gdzieś kiedyś czytałam, żeby lepiej na stacjonarnym niż normalnym bo nie spadniesz, no chyba że... no i bezpieczniej w domku... a pozatym to był jednorazowy wyczyn, i myślę że skoro nic nie robię, żadnej aktywności to takie 15 min, a jechałam bardzo wolniutko, to chyba niczym nie grozi

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-03-26 o 23:13
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 23:17   #2320
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabciu, dobrze, że jesteś nie idź jeszcze proszę...

ja gdzieś kiedyś czytałam, żeby lepiej na stacjonarnym niż normalnym bo nie spadniesz, no chyba że... no i bezpieczniej w domku... a pozatym to był jednorazowy wyczyn, i myślę że skoro nic nie robię, żadnej aktywności to takie 15 min, a jechałam bardzo wolniutko, to chyba niczym nie grozi
A czemu mialas dzisiaj dola?

Ja myslalam ze chodzi o to ze sie pedaluj ...

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-26, 23:23   #2321
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabciu, właśnie czytałam na jakimś forum o tym... różne zdania. jedne jeździły nic się nie działo, innym odradzano.. jakaś pani napisała że sporty które się wykonywało przed ciążą powinno się w ciąży kontynuować ale się nie przemęczać a nowych nie zaczynać bo nie wiadomo jak organizm zareaguje. Myślę że to najsensowniejsza odpowiedź.

A dół, no taki mój wieczorny... chyba dalej hormony.. pozatym jak TŻ nie ma to mam takie depresyjne skłonności, może przez ciszę i samotność?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 23:46   #2322
Amani
Zakorzenienie

Hej
Ja to się zgłaszam jak pójdziecie spać i przycichniecie, bo mogę wtedy nadrobić was hurtem

PRZEDE WSZYSTKIM, TYNKUSIA - WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! opowiadaj jak reakcja męża!!!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Mam to samo - zdecydowanie szybciej pobiegnę pomóc zwierzakowi aniżeli człowiekowi. Wiem, to dziwne, niestety często głośno komentowane, ale zwyczajnie - jak piszesz - zwierzak nie powie co mu dolega i nie poprosi o pomoc...
Jak psiak? Lepiej?
Dokładnie, zwierze jest takie bezbronne w potrzebie! A najbardziej mi żal jak widzę, że się przewracają konie wiem, nienormalna jestem!
A z psiakiem dziś byliśmy u weta na kontroli. Był inny wet niestety i ściągnął mu szwy (rozpuszczalne! ), dał zastrzyk sterydowy, żeby go nie swędziało. Ale po przyjeździe do domu mam wrażenie, że mu się ta rana rozeszla potem sprawdzałam jeszcze raz i jest jakaś płytka, mam nadzieję, że się zagoi, bo następnego szycia bym nie zniosła, chyba by mi serce pękło wkurzona jestem na siebie, że nie sprzeciwiłam się temu ściągnięciu szwów!!!
Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Tak to jest z autami,a jak pomyślę ile ta TT-ka spadła więc nie jesteś sama
Dzięki za pocieszenie trzeba się pocieszać tym, że jeszcze mam nadzieję nam to autko posłuży...

emigra - wyrazy współczucia

zaaaabcia - pięknie wyglądasz! brzusio zgrabniusi!

Madzialenka - historia o szalonym dziecku - super uśmiałam się skopała położną

xxKasiax - super, że wizyta się udała a co do sąsiadki, to ma geeest ale wzruszające, szkoda, że nie ma wnuków...

A my mieliśmy dzisiaj szalony dzień... Pół dnia spędziliśmy w mieście, gdzie byłam u lekarza (1,5h czekania). Leżeliśmy w samochodzie i gadaliśmy o wszystkim fajnie było, taki słoneczny dzień.... Potem pojechaliśmy do weta na kontrolę, a jeszcze później byłam ze szwagierką w Biedronce Ugotowałam ryż z sosem chińskim (biedornkowym) - pycha! Potem drzemka, TŻ lunatykował wstał i zaczął gadać, że jest znowu w pierwszej planszy i mi pokazuje, że mam spojrzeć na prześcieradło aż się wystraszyłam!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 00:23   #2323
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Amani, fajnie z takim lunatykiem ale też bym się czasem bała

a ja dalej czekam...
Stary 2012-03-27, 06:32   #2324
aaby
Zakorzenienie

agnusek22
,
z okazji Urodzin życzę samych radości, mnóstwa miłości, poczucia spełnienia, czterolistnej koniczynki, duuużo $$, przyjemnych starań i szybkiego ujrzenia II, i przede wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

...a teraz lecę nadrabiać

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Czesc dziewczynki Wrocilam wlasnie od gina Wszystko wporzadku Cisnienie ksiazkowe , przytylam nastepne 1.8kg , po zapaleniu ani sladu Serduszko malego mocno bilo Przy wyjsciu spotkalalam mojego gina i na dzien dobry powiedzial ze bardzo dobrze wygladam Wie jak sie podlizac Nastepna wizyta za 2 tyg 9go kwietnia w lany poniedzialek no i wkoncu bede miala usg Ciekawe jak tam mlody teraz wyglada

A no i moje zdjecie z wczoraj 29tyg+ 2dni
Super, że wszystko w porządku
A na zdjęciu promieniejesz!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
aaby dzięki...oddałam, zapytałam co dalej, to mnie trochę pokierowała, ale rozdziały sprawdzi i odda dopiero na następnym zjeździe, czyli po świętach
Kurczę, Tobie chociaż idzie pisanie... Nie chcesz wziąć pod opiekę mojego tematu?

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Wczoraj mój mąz kupił mi litr lodów tiramisu i kilogram frytek i z tekstem: tak opowiadałaś, ze u was te dziewczyny tylko lody i frytki jedzą to ci kupię, jakby i tobie się zachciało

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mial niewiele ponad tydzien temu powazny wypadek - jechal na motorze i ciezarowka go nie zauwazyla i wymusila pierwszenstwo .. do wczoraj utrzymywali go w spiaczce farm. ale wczoraj chcieli go wybudzic - niestety nie podolal byl polamany i mial liczne poparzenia 3 stopnia, ponoc ok 40 % ciala bylo poparzone... dlugo go nie widzialam, ale jak mieszkalam w PL to sie widywalismy, jak bylam malolata to tez mielismy wiecej kontaktu ... ech.
Juz sie dzisiaj chyba naplakalam, jeszcze nie wierze w to ze go juz nie zobacze nigdy...
Strasznie mi przykro
Wiem, co czujesz. 3 lata temu w podobnym wypadku zginął mój bliski kolega jeszcze z czasów licealnych. I mimo, że nie mieliśmy po liceum jakichś mega bliskich kontaktów, mijaliśmy się na uczelni, cześć-cześć, chwila rozmowy, to strasznie to przeżyłam.
Jechał na motorze. Włączył kierunkowskaz w celu wyprzedzenia jakiegoś małego samochodu. Niestety w tym momencie kierowca samochodu (jakiś emeryt) zapragnął skręcić w lewo, w podporządkowaną. Bez kierunkowskazu, bez patrzenia w lusterko. Uderzył prosto w motor. Śmierć na miejscu, ciało było w takim stanie, że rodzina od razu podjęła decyzję o kremacji. Miał 22 lata
Od wtedy zupełnie inaczej patrzę na motocyklistów. Owszem, wciąż niektórzy z nich są dla mnie dawcami nerek, ale niestety większość wypadków jest z winy kierowców samochodów. I mądre są hasła "Patrz w lusterka".
Trzymaj się mocno

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Taaa Daaam!!!
Oł jeeeeee!
To teraz już oficjalnie GRATULUJĘ!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 06:39   #2325
onyks
Zakorzenienie

Hej
Witam się i idę nadrobić od wczoraj
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 06:44   #2326
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
My dzisiaj bylismy na tym badaniu organow u dzidziusia
Najpierw czekalismy prawie godzine w poczekalni i myslalam, ze o nas zapomnieli wiec poszlam sie zapytac, ale jakas inna kobieta tez miala te badanie, dlatego tak dlugo to trwalo (chociaz mialam termin na 9.00)
w koncu lekarz nas przyjal i zaczal od glowki dokladnie ogladac malenstwo. Widzielismy oczka i nosek z dziurkami i malutka buzke , akurat polykal, bo tak smiesznie ruszal ustkami Potem do Pana Dr. zadzwonil tel. ze jest operacja i musi pomoc nie bylo go 30 min. No ale trzeba bylo byc cierpliwym, w koncu to szpital...
Jak wrocil zaczelismy dalsza przygode pomierzyl kosci, policzyl paluszki (wszedzie po 5 ) i pokazal malutkie stopki , pozniej dokladnie ogladal wszystkie organy, pokazywal nerki, watrobe, pluca, i serce. Jeszcze badal wszystkie komory i przedsionki i jak przeplywa w nich krew Badanie naprawde bardzo dokladne, nawet sprawdzal, czy krew doplywa do wszyskich czesci ciala itd. Dzidzius lezy w tej chwili glowka w dol i pleckami po prawej stronie, lozysko jest na tylnej sciance i malenstwo rozwija sie prawidlowo
ufff... to sie rozpisalam
Ależ dokładne badanie! Nie sądziłam, że tyle rzeczy można w tak wczesnym stadium zobaczyć!
Ile ja się od Was uczę
Najważniejsze, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Buuu czuję się...niepotrzebna.. i jakaś niedopasowana...
To całkiem jak ja

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
mam jeszcze mała nadzieję że to to plamienie jak tak piszecie ale ból brzucha mnie niepokoi strasznie, bo raczej chyba go nie powinnam mieć. Trudno
Gdzieś kiedyś czytałam, że bóle brzucha oznaczają zagnieżdżanie się zarodka
Trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Dziewczyny znalazlam sobie polozna

Cytat:
Ogarnę się i was nadrobię, ale muszę mieć chwilę bo znów mam dolinę psychiczną...

Hormony?

Cytat:
helou dziewczyny

Hej! Właśnie miałam Cię wzywać
Super, że z Malutką wszystko dobrze, że dajecie sobie radę
Koniecznie pochwal się swoimi Szczęściami

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Hej
Dokładnie, zwierze jest takie bezbronne w potrzebie! A najbardziej mi żal jak widzę, że się przewracają konie wiem, nienormalna jestem!
A z psiakiem dziś byliśmy u weta na kontroli. Był inny wet niestety i ściągnął mu szwy (rozpuszczalne! ), dał zastrzyk sterydowy, żeby go nie swędziało. Ale po przyjeździe do domu mam wrażenie, że mu się ta rana rozeszla potem sprawdzałam jeszcze raz i jest jakaś płytka, mam nadzieję, że się zagoi, bo następnego szycia bym nie zniosła, chyba by mi serce pękło wkurzona jestem na siebie, że nie sprzeciwiłam się temu ściągnięciu szwów!!!
Zdrówka dla psiaka!
Dziwne, że vet zdjął rozpuszczalne szwy No ale wierzę, że wiedział, co robi...
Niech się rana szybko goi

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-27, 06:51   #2327
tomalinka
Wtajemniczenie

Agnusek22 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, mnóstwo miłości, powodzenia w życiu osobistym i zawodowym i spełnienia wszystkich marzeń!

Mi się udalo trochę z rana poćwiczyć (ależ jestem dumna z siebie). Teraz mykam do pracy
Dziewczyny, życzę Wam miłego dnia!

Edytowane przez tomalinka
Czas edycji: 2012-03-27 o 06:52
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 06:57   #2328
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:

Stokrotko, pocieszam… i jeszcze trzymam kciuki.

dzięki
ja myślę, że w ciąży raczej nie powinno się jeździć na rowerku. Lepiej zapytaj się ginekologa jak będziesz na wizycie a na razie sobie odpuść żeby dziecku krzywdy nie zrobić i nie smutaj się, zaraz będziesz miała cudownego małego człowieczka przy sobie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Hej
Witam się i idę nadrobić od wczoraj
hej

aby mam nadzieję, ze te bule u mnie to oznaczają, ciągle się łudzę bo brzuch bolał mnie całą noc, wstałam rano i byłam pewna @ jak zawsze a tu czysto i sucho. Oby się później nie rozkręciło bo brzuch dalej boli

Tomalinko jestem z ciebie dumna

Agusek szystkiego najlepszego kochana, dużo zdróweczka, radości, szczęścia, spełnienia marzeń oraz samych pogodnych i słonecznych dni

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 07:11   #2329
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Bika, ja byłam w Pobierowie 3 lata pod rząd… i cały czas w „apartamentach u dzika” super okolica, apartamenty ekstra, obejście fajne, i w cichym miejscu.
jesteś wielka, dzięki, a jakiś namiar??? Nr tel???

Eh, sprawdziłam na necie odpada to są apartamenty dla min. 4 osób a my tylkoe we 2 jedziemy, więc cenowo się nam to nie opłaca
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Edytowane przez Bika83
Czas edycji: 2012-03-27 o 07:13
Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 07:13   #2330
emigra
Zakorzenienie

Pobierowo
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 07:16   #2331
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Tynkusia gratulacje

stokrotko a może to implantacyjne??

Kasiu super, że z małym wszystko dobrze.

Natalko dziękuję , że pytasz o wizytę. Zaraz opiszę.

Zabcia a Tobie sprawdza szyjkę co wizyta??

strong na stacjonarnym można spokojnie jeździć (gin mi mówił). Nawet lepiej niż na zwykłym.

Amani o ja.. też bym się lunatyka bała.

Agnusek wszystkiego najlepszego

Bika będziesz miała usg genetyczne, więc bardzo dokładne. Ja bym tylko wzięło zaświadczenie o ciąży o ile jeszcze nie wzięłaś i to w sumie tyle. Gin na bank będzie ci wszystko mówił.

Wczoraj byłam na wizycie. Wzięłam już zwolnienie do pracy. Powiedziałam o skurczach, ale gin powiedział, ze to normalne bo to te skurcze Braxa jakiegoś tam i to norma bo macica to mięsień i ma pracować. Więc kilka dziennie nie bolących (to ważne) to ok. Ale jakby bolało, to nospa. (nawet w karcie ciąży mi to zapisał). Sprawdzał mi szyjkę baaardzo dokładnie. I to nie na fotelu, to powiedział, że tak dokładnie sprawdzić nie można, bo czasami kobieta ma jakąś lejkowatą budową i niby jest ok, a z drugiej strony się rozwarcie robi. Więc miałam usg wewnętrzne (bo jest dokładniejsze). Szyjka mi sie skróciła niestety. I mam teraz bardzo dużo odpoczywać. Nic nie sprzątać, nie dźwigać itp. Bo inaczej mogę mieć poród przedwczesny. Co prawda nie jest jakaś krótka abym się bała, ale na wszelkie co mam się oszczędzać. Rozwarcia na szczęście nie mam. Następną wizytę mam dlatego za 3 tyg a nie za 4 tyg. Potem miałam usg normalne. Mała dalej jest dziewczynką Patrzył serduszko, nerki itp. Ilość wód płodowych, ale wszystko jest dobrze. Dostałam liste badań jakie mam zrobić na następną wizytę i to tyle aa i mała dalej głowkowo ułożona

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2012-03-27 o 07:18
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 07:19   #2332
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie. Wzięłam już zwolnienie do pracy. Powiedziałam o skurczach, ale gin powiedział, ze to normalne bo to te skurcze Braxa jakiegoś tam i to norma bo macica to mięsień i ma pracować. Więc kilka dziennie nie bolących (to ważne) to ok. Ale jakby bolało, to nospa. (nawet w karcie ciąży mi to zapisał). Sprawdzał mi szyjkę baaardzo dokładnie. I to nie na fotelu, to powiedział, że tak dokładnie sprawdzić nie można, bo czasami kobieta ma jakąś lejkowatą budową i niby jest ok, a z drugiej strony się rozwarcie robi. Więc miałam usg wewnętrzne (bo jest dokładniejsze). Szyjka mi sie skróciła niestety. I mam teraz bardzo dużo odpoczywać. Nic nie sprzątać, nie dźwigać itp. Bo inaczej mogę mieć poród przedwczesny. Co prawda nie jest jakaś krótka abym się bała, ale na wszelkie co mam się oszczędzać. Rozwarcia na szczęście nie mam. Następną wizytę mam dlatego za 3 tyg a nie za 4 tyg. Potem miałam usg normalne. Mała dalej jest dziewczynką Patrzył serduszko, nerki itp. Ilość wód płodowych, ale wszystko jest dobrze. Dostałam liste badań jakie mam zrobić na następną wizytę i to tyle aa i mała dalej głowkowo ułożona
To odpoczywaj dużo!
...ale wiesz, że jak zaraz zdjęć nie wstawisz, to Cię tu wszystkie zlinczujemy?!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-27, 07:19   #2333
emigra
Zakorzenienie

Madzia, szyjka sie nie przejmuj i tez nie odpoczywaj az tak jak gin radzi bo jeszcze sie przeterminujesz wiele kobiet ktorym lekarze groza wczesnym porodem bo szyjka sie ciut skraca rodzi po terminie jak nie jest mocno skrocona i sie nic nie rozwiera to mozesz zyc w miare normalnie moja klezanka chodzila od 30 tc z rozwarciem 2cm a urodzila tydzien po porodzie i to wywolywanym
3270g, 47 cm
Stary 2012-03-27, 07:24   #2334
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Bika będziesz miała usg genetyczne, więc bardzo dokładne. Ja bym tylko wzięło zaświadczenie o ciąży o ile jeszcze nie wzięłaś i to w sumie tyle. Gin na bank będzie ci wszystko mówił.
No włąśnie obawiam się, że nie, bo piguła mi powiedziała, że genetyczne robię tylko 4d i że to 200zł kosztuje i że to inny lekarz robi

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Emigruś może cos wiecej o tym Pobierowie???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 07:28   #2335
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

emigruś wiem, wiem. Ale jednak dokładne sprzątanie przed świętami sobie daruję
Gin nie kazał mi tylko leżeć , tylko oszczędzać się. Bo teraz to za bardzo aktywna chyba byłam Jeszcze wczoraj przed wizytą sprzątałam mieszkanie i szorowałam meble na kolanach.

Bika bzdura. Tylko naciąganie na kasę. genetyczne jest robione w 2d a 4d to tylko dodatkowa opacja, ale nic nie wnosi do badań.

Stary 2012-03-27, 07:30   #2336
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Emigruś może cos wiecej o tym Pobierowie???
w dziecinstwie spedzalam tam wiele czasu z mama juz co prawda niewiele pamietam, ale bylo fajnie
3270g, 47 cm
Stary 2012-03-27, 07:30   #2337
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

agnusek22
,
z okazji Urodzin życzę samych radości, mnóstwa miłości, poczucia spełnienia, czterolistnej koniczynki, duuużo $$, przyjemnych starań i szybkiego ujrzenia II, i przede wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Agnusek22 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, mnóstwo miłości, powodzenia w życiu osobistym i zawodowym i spełnienia wszystkich marzeń!
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

Agusek szystkiego najlepszego kochana, dużo zdróweczka, radości, szczęścia, spełnienia marzeń oraz samych pogodnych i słonecznych dni
Cytat:
Agnusek wszystkiego najlepszego
Jeju dziewczyny, aż się wzruszyłam Dziękuję wszystkim Wam razem i każdej z osobna za piękne życzenia i pamieć No dzień zaczął mi się fantastycznie!!!

Żabcia - słodkie foto i ślicznie wyglądasz - bardzo promiennie

Madzia - super że wizyta położnej udana i z małą wszystko dobrze! A to już 50 dni

Tynkusia - gratulacje!!!

Kaśka 87 - ja też odczuwam przesilenie i zmianę czasu, ewidentnie chodzę do tyłu

Strong - przytulam

Bika, tak czytasz co do Ciebie piszę o Pobierowie Ja mogę polecić domki, jeżdzę tam już chyba 8 albo 9 lat. Kidyś na pełne 2 tygodnie a pd 3 lat staramy się chociaż na weekend

Idę zaraz po kawkę

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 07:31   #2338
onyks
Zakorzenienie

Agnusku Sto lat kochana Wszystkiego naj naj naj z okazji Twoich urodzin samych radości i owocnych staranek już niedługo

Tynkusia GRATULACJE!!!!:jupi :

Żabciu naprawdę promieniejesz kochana Zazdroszczę Ci brzucholka

Stokrotko mam nadzieję, że to implantacyjne Trzymam kciuki z całych sił

Bika Twój sposób informowania robi furorę, też tak chyba zrobię

Amani, jeśli chodzi o zwierzęta to mam to samo więc nie myśl że jesteś dziwna bo jesteś po prostu wrażliwą kobietką

Emigra przykro mi kochana

Guciu, jak ogarniasz po urlopie?

Kasiu cieszę się że na wizycie dobrze i synuś super się rozwija

Kochane czy coś pominęłam? Wybaczcie jeśli którejś z Was nie odpowiedziałam
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 07:32   #2339
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Amani właściwie to dzis zostało mi już 49 dni do terminu porodu. W weekend chcę choć częśc torby do szpitala spakować.

Stary 2012-03-27, 07:33   #2340
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Amani właściwie to dzis zostało mi już 49 dni do terminu porodu. W weekend chcę choć częśc torby do szpitala spakować.
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości