![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Pewnie, że tak myślą
![]() Aż mam chęć wrzucić tutaj zdjęcie mojej znajomej jak można się oszpecic. Rozumiem, że farbuje włosy na czarno - ale niech tego nie robi 2-3 dni przed ślubem. Lubi być opalona ? dobra ale niech się nie smaży przez 30 minut przed ślubem i wygląda jakby była 'poparzona' Lubi być mocno pomalowana - okey ale raczej nie wyglądała jak Panna Młoda tylko jak stara baba/ Jest zakolczykowana w 'okolicach' twarzy (pomijam fakt, że jej nie pasuje przy wardze kolczyk) - ja bym zdjęła kolczyk w taki dzień. Tipsy - łopaciny. A co całego kontrastu BIAŁA SUKNIA która raziła w oczy.
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż powiedziałabym, że nawet gorzej to wyglądało. Na żywo tego nie widziałam ale jestem w 100 % pewna, że aparat zawsze cos 'odejmuje' ![]()
![]() |
#4954 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
rozwalacz z dzisiejszego poranka: dwoch chlopakow idacych razem, odzianych w identyczne brazowe, lekko zwezane spodnie, biale koszule i czarne, tej samej dlugosci marynarki. nadmieniam, ze obydwoje mieli okulary sloneczne i zblizone fryzury. w wykonaniu osobnikow plci zenskiej takie blizniactwo widzialam - w przypadku plci meskiej nigdy, poza dziecmi w wieku przedszkolnym^^.
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Żona Gargamel
|
Dziewczyny, to naprawdę nie jest wątek do rozważań religijnych
![]() ![]() Za to ślubne rozwalacze to świetny pomysł, koleżanki mnie w tej kwesti nieustannie rozwalają ![]() Wiecie co jest najgorsze? Te ślubne buty, jeszcze nie widziałam żadnej ze znajomych w innych, seriously ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33161228]A co to za problem, że KK pcha się do związków swoich wiernych? Skoro uważają się za katolików, to niech stosują się do zasad jakie by one nie były. Skoro KK ma jakieś ścisłe wytyczne dot. małżeństwa, to w tych nowych zasadach widzę same zalety. Inna sprawa, że IMO to nigdy nie dojdzie do skutku, bo kler bardzo dużo zarabia na udzielaniu ślubów.
Czyli jak ktoś nie ma zdania na ten temat, to inteligenty nie jest? Jeśli myślisz, że swobodna rezygnacja z wierzeń i praktykowania religii jest możliwa ot tak sobie, to najwyraźniej nie doceniasz siły indoktrynacji religijnej. To, że komuś od urodzenia wmawiano pewne rzeczy stosując często przymus i zastraszanie nie umniejsza wcale ani inteligencji ani osobowości osób, które przez to przeszły. Temat ślubów przypomniał mi to :[/QUOTE] Po pierwsze to nie mnie zastraszano i kazano chodzić do kościoła, ale chyba Ciebie skoro tak głęboko wierzysz w swojego boga. Moi rodzice dali mi jasno do zrozumienia, że religia to moja sprawa, ale ochrzścili mnie, do bierzmowania byłam zmuszona przez kościół, który pchał się do mojej szkoły (jako znak mojego niezadowolenia napisałam sobie na kartce imię Józef, niestety kiedy ksiądz to zobaczył powiedział "Aurelia"??? przepraszam, czyżby wysoko wykształcony ksiądz, który sprawdzał nam imiona przed bierzmowaniem nie wyraził się jasno? Powiedział, że jak imię, które sobie wybierzemy będzie za mało popularne to będziemy musieli wziąć Maria ALBO Józef ![]() ![]() ![]() ![]() "Jeśli myślisz, że swobodna rezygnacja z wierzeń i praktykowania religii jest możliwa ot tak sobie, to najwyraźniej nie doceniasz siły indoktrynacji religijnej." O_o teraz to już zabrzmiało jakbyś miała pranie mózgu zrobione przez kościół.. tacy ludzie wierzą, że Ci, którzy nie wierzą i nie chodzą do kościoła na pewno skończą w piekle, są gorsi od innych i na pewno są źli ![]() A co do tej inteligencji... to tak, uważam, że ludzie, którzy wierzą w gadającego węża, Adama i Ewę, którzy byli pierwszymi ludźmi na ziemi i mieli dwóch synów ![]() ![]() Wtedy nie dało się sprawdzić, czy kobieta jest dziewicą czy nie ![]() ![]() ![]() Wierzę w naukę, a nie w religie, przykro mi. Nic nie możecie z tym zrobić, bo nie każdy jest zmuszony do wiary. A teraz kiedy już wyjaśniłam to co mówiłam wcześniej mogę wrócić do wątku, żeby nie było offtopa - co do mody ślubnej, pamiętam jak moja siostra 7 lat temu miała taką śliczną sukienkę, nie białą tylko ecru (tak się pisze?), do tego miała tipsy i biały welon, który trochę się z tą sukienką żarł... no i przed kościołem chciała sobie go poprawić i nie mam pojęcia jak ale zachaczyła tipsami o welon i porwała go ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2012-03-27 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Żona Gargamel
|
MadSyndrome - wprawdzie zgadzam się ze wszystkim co mówisz, miałam podobne sytuacje i mam podobne przekonania - to naprawdę nie jest miejsce, to wątek o modzie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego pisałam też o modzie ![]() ![]() i fuj buty w szpic... do tego białe.. DO TEGO DO ŚLUBU..
![]() ![]() ![]() Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2012-03-27 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() To jeszcze dorzucę, że wkurzają mnie uparcie robione przez wszystkie panny młode koki i loczki, tak jakby nie było innych (gustowniejszych) fryzur ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |||
Zakorzenienie
|
MadSyndrome
Przepraszam za offtop, ale chciałam się tylko zdziwić Twoją odwagą ![]() ![]() Te foty co wrzuciłaś - MEGA ![]() ![]() Za to ja w swoim życiu byłam tylko na jednym ślubie bliskiej osoby i muszę powiedzieć, że moja przyjaciółka wyglądała przepięknie ![]() Cytat:
Nie czepiam się, to tylko taka informacja ![]() Cytat:
![]() Może wrzucisz to foto???? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Poza tym tyle już było o tych temperaturach i ciepłotach ciał ALE i tak rozwaliła mnie wczoraj laska w legginsach i balerinkach na gołe nogi. To było wieczorem a temperatura wynosiła mniej więcej 5-6 stopni na plusie. Jechałam w aucie, ale i tak przeszedł mnie dreszcz ![]() Ojojoj. http://newlifewithfashion.blogspot.c...0-nowosci.html
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-03-27 o 10:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do butów ślubnych to zgadzam się! Nie lepiej kupić jakieś zwykłe białe czółenka? Jeśli są skórzane to po ślubie można je nawet przemalować i nosić dalej. Te typowo ślubne obuwie o ile kiedyś było "na czasie" to obecnie jest po prostu fatalne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Wlazłam na jej nk ale wywaliła to bardziej 'malownicze' zdjęcie..
#4963 |
Zakorzenienie
|
Czytałam z uwagą wasze posty offtopowe i postanowiłam nie dodawać kolejnych argumentów, jedynie chcę podkreślić, że MadSyndrome nie jest jedyna w swoich poglądach. Ja bym mogła jeszcze dodać, że duże religie są genialnym biznesem, narzędziem politycznym i narzędziem do okiełznania dużych mas ludzi (np całych nacji).
Rozwalacze ślubne: przypadek u mnie w rodzinie. Panna młoda w sukni "księżniczkowej", na największym kole, cała kieca w jakichś koronkach/haftach/kryształkach, mega wielka biżuteria wszędzie tam, gdzie tylko mogła zawisnąć, diadem na głowie, kokarda na ![]() Ale wszyscy chwalili, bo przecież wygląda jak księżniczka i najpiękniejsza panna młoda. Za to panna młoda ubrana pięknie skromnie, z sukienką i fryzurą pasującą do urody została praktycznie skrytykowana ![]()
Wizażowe mądrości: - "To była logika kompletnie nielogiczna, jakaś matematyczna" ![]() Edytowane przez tenebra Czas edycji: 2012-03-27 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
No cóż, niewiele widać, więc nie czuję się rozwalona. Ale na głowie widzę "koronę" ... to jakieś nagminne chyba
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Mnie nic nie rozwala bardziej na slubach niz korona(diadem) na glowie... O co kaman? Po co ci okropne zelastwo na wlosach jezlei nie jestes ksiezniczka
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nikt nie będzie czuł się rozwalony ![]() chyba ktoś jej doniósł, że ma wywalić do zdjęcie bo wygląda na nim koszmarnie. ale brwi miała cudowne (są zakryte) - cienizny ledwo widoczne. ![]() musicie mi po prostu wierzyć na słowo ![]()
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
Fajne te Wasze ślubne rozwałki.
![]() ![]() ![]()
#4968 |
Zakorzenienie
|
piękna sukienka
![]() IMO jeżeli całość będzie skromna, to taka sukienka się nadaje do ślubu. Ale co osoba to opinia ![]()
#4969 |
Zakorzenienie
|
Osobiście jestem niską osobą i nie przewiduje u siebie sukienki do ziemi więc nie jesteś sama.
#4970 |
Wtajemniczenie
|
a to prawda, ja jeszcze nie widziałam ładnie ubranej panny młodej. większość ma ohydne kiecki typu beza, te buty ze szpicami i do tego fryzuę loczki + jakieś dziwaczne upięcie. rzyg rzyg rzyg. ale czy moda męska ślubna jest lepsza? okropne, źle dobrane garnitury i paskudne kamizele etc:
http://img0.sprzedajemy.pl/540x405_m...lub-583170.jpg http://szafa.pl/c727796-meski-garnitur-slubny.html dla mnie jest to taka wiocha że nawet nie ma o czym mówić... ja tam zamierzam za jakiś czas iść w czerwonej, rozkloszowanej sukience i całe szczęście nikt nie będzie mnie w usc krytykował ![]()
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ślubne rozwalacze, to nigdy nie zrozumiem, po co kobiety robią z siebie takie "wiedźmy". Nawet te, które na co dzień wyglądają ładnie i naturalnie. Panna młoda powinna mieć w sobie delikatność, kobiecość, wdzięk. Najpiękniej wyglądają proste sukienki i delikatny makijaż. Fajnie, że np. Kate Middleton pokazała prostotę stylu i dzięki temu wiele kobiet zauważyło, że nie warto być panną młodą w białych kozaczkach, wymalowaną, spaloną na solarium, ze spływającym podkładem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
och, sluby... temat- rzeka, takze w kwestii rozwalaczy
![]() ![]() http://racked.com/uploads/2011-04-My...ng-TLC-USA.jpg http://img.wiocha.pl/images/d/f/df8c...abdc6437a0.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/r...NhdsqpJDwX.jpg
konto nieaktywne Edytowane przez LadyBeatta Czas edycji: 2012-03-27 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Może nie do konca modowy, ale dziś rano na siłowni.
Przyszła dziewczyna, taka wiecie w większym rozmiarze zapewne w celu takim jak połowa z nas tam była: zgubić kilogramy. Trochę niepewnie (bo chyba pierwszy raz) pobiegała na bieżni, połaziła na eliptyce może coś jeszcze i wyszła... Ja wyszłam jakieś 15 minut po niej, zahaczyłam jeszcze o sklep a naprzeciwko było KFC. I kto tam siedział obłożony frytkami i kurczakami??? Ja rozumiem, że kurczaki zdrowe, bo to białko i pomaga schudnąć ale... chyba nie w takiej postaci... |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zadomowienie
|
to bodajze Angole
![]() ![]()
#4976 |
Zakorzenienie
|
Przypadkiem trafiłam na Kożuchowską i moim zdaniem wyglądała świetnie
![]() ![]() http://www.zeberka.pl/art.php?id=1860 A tu 100% hippie-elegancji http://stylenik.com/wp-content/uploa...MB1CWV_mu.jpeg Za to są też niezapomniane widoki ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-03-27 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://weddingsisters.pl/wp-content/...ckiego_009.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Standardowe sukienki mi się nie podobają, ba nawet sama wiem, że bym w takiej jak idiotka wyglądała. Gdzieś muszę znaleźć sukienkę jaka mi się podobała - gdzieś ją miałam zapisaną w tym gąszczu zdjęć ![]()
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
A co do butów przesadzacie, nie trzeba dużo szukać by znaleźć ładne i bez czuba i bez zapięcia wokół kostki.
Ostatnio pomagałam koleżance kupić buty i widziałyśmy pełno takich jak te: http://allegro.pl/buty-slubne-smieta...212896071.html http://allegro.pl/buty-slubne-smieta...212896136.html http://allegro.pl/buty-slubne-biale-...212897598.html http://allegro.pl/slubne-buty-platfo...181837048.html Mnie bardziej rozwala jednak to, że mało która Polka potrafi się wyłamać i pójść w butach w kolorze np. bukietu czy ozdób sali. |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.