|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
![]() tak ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1052 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=madzius90;33165567]o to ja właśnie mam takie przeczucie, że będzie dziewczynka u nas
![]() To może u Was będą bliźniaki skoro 50/50 - parka ![]() Oooo nie.Zresztą widziałam chyba jedno serducho?? Właśnie,czy na tym etapie można stwierdzić,czy będzie jedno czy więcej dzieci?
|
|
|
|
#1053 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Lauretka dziekuje za komplementy
![]() Jestesmy po wizycie Wszystko ok - jedno dzidzi 6tydzien 2 dni (a wiec trafilam z poczesciem i wiem kiedy ) serduszka jeszcze nie widac niestety, tylko sam pecherzyk wielkosci 20mm![]() Wogole to moja cora mnie zaskakuje ciagle sie pyta jak mama sie czuje i mowi ze musi byc grzeczna zebym sie nie denerwowala i zeby dzidzius byl spokojny.w przedszkolu wszyscy juz wiedza Dzis rano niania ktora ja odbiera po przedszkolu mowila mi ze wczoraj zaczepiala wszystkie kobiety z wozkami i mowila "Pani juz urodzila - moja mama tez jest w ciazy i bede miala siostrzyczke albo braciszka" ![]() Mdlosci mnie trzymaja calymi dniami-ale tragedii nie mam-najwazniejsze ze wymiotow brak.pozatym ok jakos ostatnio mam duzo energii - i spanie odpuscilo.Cytat:
Cytat:
Kamila tez uwielbiam smazony chleb-u nas robi sie go na dwa sposoby. W jajku badz w ciescie nalesnikowym tylko wiadomo gestrzym - i jest mozna jesc na slodko z drzemem np albo z serem badz szynka - sproboj a nie pozalujeszpolecam rowniez nalesniki z jogurtem biszkoptowym Cytat:
Moze sukni slubnej potrzebujesz mam na zbyciu swoja heheCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
karolla- powiedz czy opieka nad chłopcem czy dziewczynką jest łatwiejsza?
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to jest szansa na dziewczynke
|
||
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
dziendobry dziewczynki
ale wy lecicie od wczoraj nie zagladalam bylam po tate na lotnisku a wyyy tyle naskrobalyscie ze sie poglubilam i nie wiem ktorej cooo pisac madzia gratuluje super ale bedziesz miala roook zmian ![]() lezacy duzo cierpliwosci i trzymam mocno w kciuki kurde ja mam wizyte nasteopna dopiero 23 kwietnia ale miedzy czasie udam sie chyba na fundusz zeby dostac skieroowanie na badania bo masakra ile tego na pewno na hiv i reszte tych drogich pojde do gin na fundusz i niech mi wypisze bo jak psbie pomysle ile kasy to masakra ja wlasnie zaglebiam sie w temaatt rezygnacji z wychowawczego ![]() co do plci to ja nie mam rzadnego przeczucie nic a nic, kiedy sie stalo tez nie mam pojecia bylam swiecie przekonana ze nie jestem w ciazy, dni plodne u mnie rozponac-czarna magia, zreszta jakos nie mialabym ochoty bawic sie termometrem bleeee nie obrazajac nikogo oczywisciea jakby patrzyl na brzuch czy pryszcze to powinnam miec syna kazdy mi mowil ze bedzie chlopak a tu masz los siostra i 2 kuzynki i szwagierka maja synow a ja corcie
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Marti chętnie spróbuje z tym ciastem naleśnikowym
Super, że zadowolona jesteś z wizyty ! Kiedy następna?Poni ja również czasami odczuwam taki ból!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-03-27 o 11:24 |
|
|
|
#1059 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karolla12;33165756]
Cytat:
![]() Cytat:
Z Mazur ![]() Cytat:
Cytat:
Rozważe Twoją propozycję, tylko obawiam się, że rozmiar może być zbyt mały ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ![]() z mama to troszkę inaczej. Tymbardziej, że TŻ nie będzie mógł być przy mnie to niech będzie mama Skoro doświadczona Mamusia tak mówi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-03-27 o 11:39 |
||||||
|
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie córka od początku była bardzo grzeczna,nigdy nie miałam z nią problemów.Teraz mimo swojego wieku (14lat) ma bardzo poukładane w głowie,zawsze mogę na nią liczyć. Natomiast co do chłopca,to mój syn ma charakterek od zawsze wiedział czego chce,ma własne zdanie,jest zupełnie inny od córki,ale w końcu to chłopak i tak naprawdę nie wyobrażam sobie,żeby byl inny.Kocham go właśnie takiegoNatomiast moja siostra ma 3letnią corkę i! to jest dopierodiabeł w ludzkiej skórze |
|
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że większość dziewczyn nie pracuje. Ja mam pytanie do tych pracujących: jak sobie radzicie z sennością i mdłościami? U mnie najgorzej z tym pierwszym. Jak przychodzę do pracy (a ma na 10 więc nie tak wcześnie) to już czuje się jakby była 22
a po pracy to już wogóle najchętniej nie wstaje z kanapy. Czy to mija? Jestem w 5t i 6d
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast jeśli chodzi o mdłości- to akurat na tym etapie mam bardzo słabe, więc też daję radę ![]() Z reguły mdłości i senność mija po pierwszym trymestrze Także jeszcze troszkę przed Tobą.
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
co do zywotnosci i ruchliwosci plemnikow to fakt-zenskie zywotniejsze, meskie szybsze
![]() ciekawa jestem jak bedzie u nas bo my mielismy intensywny tydzien staran ale mialam przeczucie ze do zaplodnienia doszlo w niedziele jak mialam owolke(tylko juz w poblizu komorki mogly czychac te z poprzednich dni:P) ja organizm swoj znam na wylot, potrafie idealnie okreslic ktorego dnia mam owulacje.moj maz pracuje za granica i teraz wlasnie wyliczalam w ktore dni ma zjechac zeby byla szansa na poczecie i udalo sie ![]() a jeszcze co do ksztaltu brzuszka i zachcianek...mi do konca mowiona w poprzedniej ze napewno chlopak bo vardzo szczuplo chodzila.przytylam niecale 9 kg, brzuch w ksztalcie gruszki ze zebra bylo widac no i z "chlopiecego" ksztaltu brzuszka i zachcianek wyskoczyla mala dziewczynka ![]() Madzius a juz mialam nadzieje ze z okolic olsztyna jestes a to jednak troszke dalej ![]() Ja tez jakos sobie w pracy radze jak narazie.pocieszam sie ze jeszcze 2 miesiace i i 2 tyg zwolnienie-wylenie sie za wszystkie czasy
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-03-27 o 11:42 |
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mąż na stałe pracuje za granicą? Na długo wyjeżdża? |
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na mdłości piję herbatkę z imbirem i staram się nie czuć głodu, bo wtedy mnie znowu muli.. Ponoć mija, ale kiedy..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po pierwszej wizycie u lekarza. Niestety wiele się nie dowiedziałam, mam zrobić badania, m.in. HCG, grupę krwi (wiem jaką mam, ale chyba nie mam już tego świstka, a musi być udokumentowane) i coś tam jeszcze i za tydzień przyjść na usg
może zobaczę serduszko Doczytałam, że pisałyście o "przytulankach". U nas nic odkąd robiłam test ciążowy. Ale jakoś mnie to nie martwi, chwilowo chyba nie czujemy takiej potrzeby a jak nas najdzie to będzie. Mam sporo do nadrobienia, więc jeszcze doczytam co pisałyście. |
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie daje rady..naprawde przychodze do pracy po czym po godzinie oczy mi sie kleja.nawet juz wypilam dzis kawe na sile bo myslalam ze padne |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Godziny pracy mogę dostosować do mojego samopoczucia np.rano ciężko mi było wstać,to zaczęłam pracę o 10.30 (ja teraz pracuję )A nie chce mi się Współczuję dziewczynom,które wcześnie wstawać,pamiętam z pierwszej ciąży-MASAKRA! |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius tak na stale. Jestesmy osobno juz 4 lata i jeszcze troche pobedziemy dopoki nie skonczymy budowy domu :/ ale tak to jest jak mlodzi sa calkowicie zdani finansowo sami na siebie
|
|
|
|
#1070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dostałaś skierowanie na te badania czy musisz zrobić prywatnie? Cytat:
![]() Ja również pracuję w biurze, także w miarę spokojna praca (czasem tylko jakiś klient podniesie ciśnienie albo współpracownik )---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Podziwiam Was! Życzę powodzenia z budowie domu, aby jak najszybciej się zakończyła i żebyście mogli jak najszybciej w nim zamieszkać całą rodzinką |
|||
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez na szczescie mam spokojna prace - rok temu jeszcze pacowalam w banku i ciesze sie ze juz mnie tam nie ma w obecnym stanie...
|
|
|
|
#1072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My kupiliśmy w styczniu działkę budowlaną,. ale z budową musimy jeszcze sporo poczekać.. przeraża mnie wizja wieeeeelkiego kredytu, który będę spłacać do końca życia.. mamy póki co mieszkanie wiec zobaczymy co życie pokaże. Chociaż przyznam szczerze, że ja całe życie mieszkałam w domku jednorodzinnym i teraz mieszkając w bloku tęsknie do tego..
||
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to już jest jak się jest na dorobku. Mój mąz na początku pracował za granicą,później niby był ze mną,ale często wyjeżdżał,a w tym czasie ja byłam sama najpierw z jednym,później z dwójką dzieci.A teraz od sześciu lat mieszkamy we własnym domku razem
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
moj ukochany co tydz wyjezdza-taka ma prace.nie ma go od poniedzialku/wtorku do piatku, czyli widzimy sie w weekendy.niby sporo, ale jest mi tez ciezko troche , sama w mieszkaniu ciagle....na dodatek jak przyjezdza to wszyscy kumple chca sie z nim widziec i ja sie denerwuje , bp najchetniej te trzy dni przyssalabym sie do niego
![]() wiem ze tż kocha swoja prace, robi to co lubi i jest jego pasja a to chyba rzadkie.oczywisci9e ze daje rade i pewnie dam, chociaz coraz czesciej boje sie jak male sie urodzi i ja co? sama w chacie przy dziecku ciagle... marti-nie zazdroszce.ale masz córcie i to taka fajniusia, na pewno nie jest ci smutno |
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też tak miałam jak widywaliśmy się tylko w weekendy.
|
|
#1078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze uważałam się za "miejską" dziewczynę. Uwielbiałam zycie w centrum miasta i nie wyobrażałam sobie innej opcji. Ale teraz..... studia się skończyły, imprezy też... i trochę zaczęłam tęsknić za spokojem. A jak już zaszłam w ciążę to coraz częściej marzę w wyprowadzce za miasto. Tylko skąd wziąć na to kasę.....
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
kaaamila1 my tez robimy tak chleb w ciescie nalesnikowym tylko jak przewracam to klade szybko plasterek zoltego serka zeby sie roztopil pozniej ketchup pychota
madzia nooo mieisiac ale najwazniejsze ze serduszko widzilam i ze bije ![]() kurde ale mam smaka na frytki chyba wieczorem zrobie bo dzis pierozki z kapustka martiii bank mowisz ehhh poszlam na wychowawczy ale wroce tam z wypowiedzeniem nigdy wiecej a teraz chce zeby mnie od maja przywrocili i od razu l4 |
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Ja całe życie spędziłam w mieście.
Ale zawsze marzyło mi się, aby mieć dom na wsi- cisza, spokój. Mamy dużo rodziny na wsi, także miałam porównanie ![]() A teraz jak przeprowadzę się do TŻ to moje marzenie się spełni ![]() I na przykładzie TŻ widzę, jakie przyzwyczajenie do domu jest silne. On całe życie mieszkał w domu, na wsi i teraz nie wyobraża sobie życia w mieście, w bloku. Jak przyjechał do mnie na weekend, czy jak pojechaliśmy do jego brata to strasznie się męczył
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Ja do tej pory cały czas słyszałam, że te z męskim. Dopiero dzisiaj od was się dowiedziałam, że jednak te z damskim 

za wizytę!
mozna jesc na slodko z drzemem np albo z serem badz szynka - sproboj a nie pozalujesz

. Ach troszke naklamalam ich i powiedzialam ze ciaza o tydzien starsza czyli, nie 4 tydzien i 4 dni tylko, 5 tydzien i 3 dni, takie male klamstewko, ale podzialalo. Inaczej pewnie by mnie odeslali do domu. Ach i musze pochwalic pania ktora pobierala krew, jako jedyna wbila sie do zylki glownej z wenflonem. Zazwyczaj zakladali mi wenflon na dloni, albo w polowie miedzy reka a lokciem, (nie wspomne jak szukaja zylek , metoda prob i bledow). 

! Kiedy następna?