Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 12:16   #1081
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
Widzę, że większość dziewczyn nie pracuje. Ja mam pytanie do tych pracujących: jak sobie radzicie z sennością i mdłościami? U mnie najgorzej z tym pierwszym. Jak przychodzę do pracy (a ma na 10 więc nie tak wcześnie) to już czuje się jakby była 22 a po pracy to już wogóle najchętniej nie wstaje z kanapy. Czy to mija? Jestem w 5t i 6d
ja pracuję i póki co i tak nie bardo mogłabym pójść na zwolnienie muszę wytrzymać do końca czerwca, żeby dokończyć to co zaczęłam robić i co muszę zrobić. Ale potem już chyba wolałabym nie pracować, gdybym miała wybór. Póki co dziś lekarz jeszcze nie pytał mnie jaką mam pracę i nie stwierdził czy mogę pracować czy lepiej nie. Więc nastawiam się na razie na pracę do końca czerwca, ale jeśli byłoby jakieś zagrożenie dla maleństwa to nie będę się przejmować pracą i pójdę na L4. Tylko mam umowę na czas określony i nie wiem co może być dalej Odnośnie senności w pracy to masakra, w nocy nie mogę spać, budzę się kilka razy i potem długo nie mogę zasnąć, więc nie wiem czy w sumie ze 4 godziny przesypiam w nocy. Rano jakoś funkcjonuję, ale po południu jest najgorzej, a właśnie wtedy zaczynam pracę i pracuję do późnego wieczora.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A dostałaś skierowanie na te badania czy musisz zrobić prywatnie?
byłam prywatnie, skierowania dostałam, ale też prywatnie będę robić badania.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:17   #1082
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
madzia nooo mieisiac ale najwazniejsze ze serduszko widzilam i ze bije

kurde ale mam smaka na frytki chyba wieczorem zrobie bo dzis pierozki z kapustka
martiii bank mowisz ehhh poszlam na wychowawczy ale wroce tam z wypowiedzeniem nigdy wiecej a teraz chce zeby mnie od maja przywrocili i od razu l4
Dokładnie
teraz pewnie każda z nas będzie z niecierpliwością oczekiwała na wizytę co miesiąc

Nie mów nic o frytkach, bo i ja mam chcicę

W tych bankach aż tak źle się dzieje Dziewczyny?
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:19   #1083
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja pracuję i póki co i tak nie bardo mogłabym pójść na zwolnienie muszę wytrzymać do końca czerwca, żeby dokończyć to co zaczęłam robić i co muszę zrobić. Ale potem już chyba wolałabym nie pracować, gdybym miała wybór. Póki co dziś lekarz jeszcze nie pytał mnie jaką mam pracę i nie stwierdził czy mogę pracować czy lepiej nie. Więc nastawiam się na razie na pracę do końca czerwca, ale jeśli byłoby jakieś zagrożenie dla maleństwa to nie będę się przejmować pracą i pójdę na L4. Tylko mam umowę na czas określony i nie wiem co może być dalej Odnośnie senności w pracy to masakra, w nocy nie mogę spać, budzę się kilka razy i potem długo nie mogę zasnąć, więc nie wiem czy w sumie ze 4 godziny przesypiam w nocy. Rano jakoś funkcjonuję, ale po południu jest najgorzej, a właśnie wtedy zaczynam pracę i pracuję do późnego wieczora.
Będą musieli Ci przedłużyć umowę do dnia porodu, a potem nie wiem..
Stary 2012-03-27, 12:21   #1084
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja całe życie spędziłam w mieście.
Ale zawsze marzyło mi się, aby mieć dom na wsi- cisza, spokój. Mamy dużo rodziny na wsi, także miałam porównanie

A teraz jak przeprowadzę się do TŻ to moje marzenie się spełni

I na przykładzie TŻ widzę, jakie przyzwyczajenie do domu jest silne. On całe życie mieszkał w domu, na wsi i teraz nie wyobraża sobie życia w mieście, w bloku. Jak przyjechał do mnie na weekend, czy jak pojechaliśmy do jego brata to strasznie się męczył
Ja od urodzenia mieszkałam w domku na przedmieściach więc zawsze zazdrościłam koleżanką , które miały w pobliżu sklepy, dyskoteki a ja zawsze wszędzie musiałam dojechać..

Teraz odkąd jestem z mężem to mieszkamy w bloku i na początku widziałam same superlatywy: nie trzeba palić w piecu, kosić trawy, sprzątać 150 m2 itd.. Niestety teraz w bloku widzę jacy sąsiedzi są wścibscy, słychać kto kiedy się kłóci, kiedy dziecko płacze, jak jest ciepło człowiek dusi się bądź siedzi na balkonie mając ze wszystkich stron inne bloki i ludzi w oknach.. Zaczęłam się męczyć, a mój mąż nie wie o co mi chodzi, bo on od zawsze mieszkał w bloku..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:27   #1085
weronika23
Zakorzenienie

madzia jesli chodzi o moj to poprostu porazka moja pierwsza praca, zawsze myslalam siedza ehhh fajnie maja a teraz za nigdy prze nigdy wiecej otwarcie 9 ale wiadomo trzeba byc o 8 zeby sie ze wszytskim wyrobic jak masz wparwe to 8:30 zamkniecie 17 ale za nim wyjdziesz to znow jakies 40 min i nikt za to nie placie raporty stres nadgodziny darmowe. Jak jest plan kredyty klienci to oki a jak nie to potarfia cie zadreczyc, wszytskie moje kolzanki sie zwolnily ja przeszlam na wych bo tz wpisali nizsze zarobi i mamy pieniadza inaczej zlozylabym wypowiedzenie- ogolnie szkoda mowqic

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

happy eve pozniej jak ci nie przedluza dostajesz pieniadze z zusu przez caly macierzynski wiec nie jest taak zle
ja mieszkam na wsi w miescie na studiach i nie wyobrazam sobie wrocic do bloku
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:30   #1086
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja od urodzenia mieszkałam w domku na przedmieściach więc zawsze zazdrościłam koleżanką , które miały w pobliżu sklepy, dyskoteki a ja zawsze wszędzie musiałam dojechać..

Teraz odkąd jestem z mężem to mieszkamy w bloku i na początku widziałam same superlatywy: nie trzeba palić w piecu, kosić trawy, sprzątać 150 m2 itd.. Niestety teraz w bloku widzę jacy sąsiedzi są wścibscy, słychać kto kiedy się kłóci, kiedy dziecko płacze, jak jest ciepło człowiek dusi się bądź siedzi na balkonie mając ze wszystkich stron inne bloki i ludzi w oknach.. Zaczęłam się męczyć, a mój mąż nie wie o co mi chodzi, bo on od zawsze mieszkał w bloku..
Dokładnie!
U mnie albo sami alkoholicy, albo ludzie, którzy włażą z butami w czyjeś życie, ciągle tylko obserwują, wtrącają się w nie swoje sprawy

Mam takich sąsiadów, którzy jak tylko robi się cieplej całe dnie spędzają na balkonie. Od rana do nocy, z przerwą na pracę. Nawet jedzą na balkonie
I oczywiście wszystko o wszystkich wiedzą. No tragedia poprostu.
Stary 2012-03-27, 12:32   #1087
happy_eve
Wtajemniczenie

Ja od zawsze mieszkałam w domu, teraz z mężem też tylko w innym i nie wyobrażam sobie chyba przeniesienia się do bloku. Ale jednocześnie nie wykluczam, że to się nie stanie
Stary 2012-03-27, 12:38   #1088
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
kaaamila1 my tez robimy tak chleb w ciescie nalesnikowym tylko jak przewracam to klade szybko plasterek zoltego serka zeby sie roztopil pozniej ketchup pychota

madzia nooo mieisiac ale najwazniejsze ze serduszko widzilam i ze bije

kurde ale mam smaka na frytki chyba wieczorem zrobie bo dzis pierozki z kapustka
martiii bank mowisz ehhh poszlam na wychowawczy ale wroce tam z wypowiedzeniem nigdy wiecej a teraz chce zeby mnie od maja przywrocili i od razu l4
Ale wracasz na jedne dzień?Ja też mam wychowawczy i po 13 tc chciałam poprosić żeby mnie na jeden dzień przywrócili do obowiązków i na drugi wskoczyć na L4. Też masz takie plan?

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:39   #1089
madzius90
Zakorzenienie

Weronika nie wiedziałam, że w bankach tak jest
Faktycznie czasem szkoda zdrowia, żeby pracować w takim miejscu.
Stary 2012-03-27, 12:40   #1090
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie!
U mnie albo sami alkoholicy, albo ludzie, którzy włażą z butami w czyjeś życie, ciągle tylko obserwują, wtrącają się w nie swoje sprawy

Mam takich sąsiadów, którzy jak tylko robi się cieplej całe dnie spędzają na balkonie. Od rana do nocy, z przerwą na pracę. Nawet jedzą na balkonie
I oczywiście wszystko o wszystkich wiedzą. No tragedia poprostu.
A u mnie sami młodzi ludzie, młode małżeństwa z dziećmi lub bez, ale są tak ciekawscy. Jak się wprowadzaliśmy to gromadami przychodzili zobaczyć jak się urządziliśmy. To był nowy blok, więc wszyscy się urządzali. Oni tak latali z mieszkania do mieszkania! Ja rozumiem jak ktoś się ze sobą zna, koleguje. A to obcy ludzie ! Gadają tylko kto ile ma pieniędzy.. Jak kupiliśmy nowy samochód to komentowali, że pewnie rodzice nas utrzymują itd. Najlepsze jest to, że nawet nas nie znają A tak naprawdę mój mąż bardzo ciężko pracuje na to co mamy

Również słyszałam o pracy w bankach. moja znajoma zrobiła identycznie jak Wy. Po macierzyńskim, poszła na wychowawczy i już nie zamierza tam wrócić !

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-03-27 o 12:41
Stary 2012-03-27, 12:40   #1091
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Ja od zawsze mieszkałam w domu, teraz z mężem też tylko w innym i nie wyobrażam sobie chyba przeniesienia się do bloku. Ale jednocześnie nie wykluczam, że to się nie stanie
A dlaczego, jeśli mogę spytać?
Stary 2012-03-27, 12:41   #1092
EdziaO
Zakorzenienie

Tak czytam i wychodzi na to, że sporo z Was ma plamienia. Wiem co przeżywacie. Ja obecnie biorę 1x1 luteinę, raz już poroniłam(puste jajo, ale poroniłam samoistnie w 8tc). Bardzo trzymam kciuki, żebyśmy zostały w takim składzie(i coraz większym) do końca.

Stary 2012-03-27, 12:43   #1093
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie sami młodzi ludzie, młode małżeństwa z dziećmi lub bez, ale są tak ciekawscy. Jak się wprowadzaliśmy to gromadami przychodzili zobaczyć jak się urządziliśmy. To był nowy blok, więc wszyscy się urządzali. Oni tak latali z mieszkania do mieszkania! Ja rozumiem jak ktoś się ze sobą zna, koleguje. A to obcy ludzie ! Gadają tylko kto ile ma pieniędzy.. Jak kupiliśmy nowy samochód to komentowali, że pewnie rodzice nas utrzymują itd. Najlepsze jest to, że nawet nas nie znają A tak naprawdę mój mąż bardzo ciężko pracuje na to co mamy

Również słyszałam o pracy w bankach. moja znajoma zrobiła identycznie jak Wy. Po macierzyńskim, poszła na wychowawczy i już nie zamierza tam wrócić !
Czysta zazdrość.
Niecierpie takich ludzi własnie co to guzik wiedzą a najwięcej komentują.

U nas jak sąsiedzi kupili sobie nowe meble do kuchni to sąsiadka zza ściany poszła do nich od razu zobaczyć co to za meble i oczywiście wypali z pytaniem "A za gotówkę czy na raty?" Ręce opadają.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Tak czytam i wychodzi na to, że sporo z Was ma plamienia. Wiem co przeżywacie. Ja obecnie biorę 1x1 luteinę, raz już poroniłam(puste jajo, ale poroniłam samoistnie w 8tc). Bardzo trzymam kciuki, żebyśmy zostały w takim składzie(i coraz większym) do końca.
Otóż to, aby nasze grono się powiększało i nikogo nie ubywało
Stary 2012-03-27, 12:45   #1094
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również ! Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze !

No już wkrótce grudnióweczki do nas dołączą !

Cytat:
Czysta zazdrość.
Niecierpie takich ludzi własnie co to guzik wiedzą a najwięcej komentują.

U nas jak sąsiedzi kupili sobie nowe meble do kuchni to sąsiadka zza ściany poszła do nich od razu zobaczyć co to za meble i oczywiście wypali z pytaniem "A za gotówkę czy na raty?" Ręce opadają.[COLOR="Silver"]
Co za babsko

Stary 2012-03-27, 12:48   #1095
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
A faktycznie
Stary 2012-03-27, 12:50   #1096
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego, jeśli mogę spytać?
Póki co mieszkamy w bliźniaku (osobne wejście, wszystko), który jest własnością rodziny mojego męża. Nie jest to nasza własność po prostu, póki możemy to oszczędzamy na coś swojego żeby jak najmniejszy kredyt wziąć. I nie wiem czy tym czymś swoim nie będzie jednak mieszkanie - na dom nas może nie być stać. Ale to czas pokaże.

Cytat:
Plamienia są straszne i niestety coraz częstsze wśród kobiet Tak bym chciała przechodzić w spokoju ciążę

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:

Wogóle wydaje mi się, że już powinny przybywać a coś ich nie ma Może boją się jeszcze ujawniać. Chociaż nie - chyba mi się coś obliczenia pomyliły Chyba jeszcze za wcześnie.

Edytowane przez happy_eve
Czas edycji: 2012-03-27 o 12:51
happy_eve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:55   #1097
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Wogóle wydaje mi się, że już powinny przybywać a coś ich nie ma Może boją się jeszcze ujawniać. Chociaż nie - chyba mi się coś obliczenia pomyliły Chyba jeszcze za wcześnie.
No właśnie.. Dziewczyny przyłączać się ! W grupie siła !!!

Już te pierwszo- grudniowe mogą chyba być

Czas edycji: 2012-03-27 o 12:56
Stary 2012-03-27, 12:56   #1098
weronika23
Zakorzenienie

EdziaO ja mysle zrobic badania pozniej napisac o ptrzywrocenie i juz 1 dnia na l4 nie wyobrazam tam sobie spedzic ani 1 dnia zreszta nie mam z kim niuni zostawic albo na ten 1 dzien wypisac opieke i na 2 zwolnienie kurcze musze wieczorem sie w temat zaglebic, najgorsze ze siedzibe mam w drugiej polowie polski iw szytsko telefoniccznie i emaile
Stary 2012-03-27, 12:57   #1099
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie.. Dziewczyny przyłączać się ! W grupie siła !!!

Już te pierwszogrudniowe mogą chyba być
Tylko jak jeszcze grudniówek będzie sporo, to będzie jeszcze więcej nadrabiania Ja akurat na L4 to dam radę, ale reszta

Tak sobie szperam po allegro i chyba na poprawę humoru zamówię sobie bluzkę wiosenną http://moda.allegro.pl/bluzka-tunika...217609906.html Jak myślicie-dobra będzie chyba nawet jak brzuszka się trochę pojawi, nie?
Stary 2012-03-27, 12:58   #1100
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co mieszkamy w bliźniaku (osobne wejście, wszystko), który jest własnością rodziny mojego męża. Nie jest to nasza własność po prostu, póki możemy to oszczędzamy na coś swojego żeby jak najmniejszy kredyt wziąć. I nie wiem czy tym czymś swoim nie będzie jednak mieszkanie - na dom nas może nie być stać. Ale to czas pokaże.
Rozumiem. Oby wszystko ułożyło się po Waszej myśli

Cytat:
Plamienia są straszne i niestety coraz częstsze wśród kobiet Tak bym chciała przechodzić w spokoju ciążę
Własnie są coraz częstsze

A może po tych ciężkich początkach będzie już wszystko w porządku

Cytat:
\
No chyba jeszcze troszkę za wcześnie
Stary 2012-03-27, 13:02   #1101
EdziaO
Zakorzenienie

A wiecie ja mieszkam w domu od sierpnia i tak tak posiadam kredyt(jeszcze TYLKO 19 lat) chcoiaz nie strasznie duzy. Pracowaliśmy 1,5 roku za grnica światek piątek nocki, druga praca...także sporo odłożyliśmy, pomogli rodzice(nie tylko fin ale siłowo an budowie). Ale wcześniej całe życie w bloku w centrum miasta. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Teraz na wychowawczym trochę mi żal miasta i tego szumu, dziczeję tutaj, smutno mi czasem. Zawsze byłam aktywna-zajęcia dodatkowe, praca, duuużo pracy. Teraz musiałam osiąść i poświęcić się naszemu wielkiemu marzeniu rodzinie 2+2. Jestem mega szczęśliwa naprawdę, ale czasem barak mi tego biegu, pędu, wyzwań. Jeszcze wrócę do tego, ale teraz muszę dzieci podchować, zrezygnować z siebie. W kocu mam 29 lat, kiedy jak nie teraz?

Stary 2012-03-27, 13:03   #1102
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko jak jeszcze grudniówek będzie sporo, to będzie jeszcze więcej nadrabiania Ja akurat na L4 to dam radę, ale reszta

Tak sobie szperam po allegro i chyba na poprawę humoru zamówię sobie bluzkę wiosenną http://moda.allegro.pl/bluzka-tunika...217609906.html Jak myślicie-dobra będzie chyba nawet jak brzuszka się trochę pojawi, nie?
Wtedy to będzie produkacja postów na całego

Fajna ta bluzeczka, ale jak dla mnie troszkę za krótka
Stary 2012-03-27, 13:04   #1103
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo fajna i te kolorki ! Obejrzałam inne ciuszki wystawiane przez tego sprzedawcę i również ma fajne rzeczy !

Stary 2012-03-27, 13:06   #1104
weronika23
Zakorzenienie

ładna ale mi sie tez wydaje ze moglaby byc dluzssza biorac pod uwage brzuszek, aaa my mamy wesele szwagierki w pazdzierniku i jaa glupia sprzedalam w tamtym roku sukienke ciazawa
Stary 2012-03-27, 13:08   #1105
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
EdziaO ja mysle zrobic badania pozniej napisac o ptrzywrocenie i juz 1 dnia na l4 nie wyobrazam tam sobie spedzic ani 1 dnia zreszta nie mam z kim niuni zostawic albo na ten 1 dzien wypisac opieke i na 2 zwolnienie kurcze musze wieczorem sie w temat zaglebic, najgorsze ze siedzibe mam w drugiej polowie polski iw szytsko telefoniccznie i emaile
Z tego co wiem można od razu wskoczyć na l4, nie trzeba pracować ani jednego dnia. Ja mam zamiar dogadać się z szefem(mała firma) powiedzieć jaka jest sytuacja i od razu żeby mnie przywrócił. Jak nie pod dobroci to łaski nie robi-napiszę o przywrócenie i po 30 dniach i tak będzie musiał. Z tym, że u mnie inna syt. Ja chcę po porodzie(może z rok) rozpocząć działalność i współpracować z moim obecnym biurem jako wolny strzelec. zależy mi na dobrych relacjach dlatego polubownie zrezygnuję z wynagrodzenia za 33 dni, które miałby mi zapłacić. Zależy mi na tym. I tak dostanie wylewu bo w październiku miałam wrócić teoretycznie. Powiem uczciwie-już do tej pracy nigdy nie wrócę więc dogadajmy się po dobroci. ja też mu nie raz szłame na rękę. Ale zejdę na zawał chybaTak czy siak-możesz w pierwszym dniu dostarczyć L4-bez przychodzenia do pracy. Od pierwszego dnia masz takie same prawa jak wcześniej.

Stary 2012-03-27, 13:10   #1106
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajna i te kolorki ! Obejrzałam inne ciuszki wystawiane przez tego sprzedawcę i również ma fajne rzeczy !
No właśnie te kolory mnie urzekły!
Też się martwię jedynie długością, ale to rozmiar uniwersalny a ja nie jestem zbyt wysoka to może na mnie będzie dłuższa Poszperam jeszcze, ale chyba ją zamówię jak nic lepszego nie znajdę
P.S. Biedny mój portfel chyba będzie na tym L4
Stary 2012-03-27, 13:17   #1107
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie te kolory mnie urzekły!
Też się martwię jedynie długością, ale to rozmiar uniwersalny a ja nie jestem zbyt wysoka to może na mnie będzie dłuższa Poszperam jeszcze, ale chyba ją zamówię jak nic lepszego nie znajdę
P.S. Biedny mój portfel chyba będzie na tym L4
Szperanie po allegro jest niebezpieczne, bo zawsze coś się znajdzie
Stary 2012-03-27, 13:17   #1108
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Hej dziewczynki ja jestem grudniowa mamusia termin na 1 grudnia mam, juz wiem to od 19 marca
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 13:18   #1109
weronika23
Zakorzenienie

ooo widzisz Edzia dzieki za info z moimi po dobroci nie idziie sie dogadac, dooszlam do wnisoku ze tyle nerwow tam stracilam wiec mam ich w d... brzydko mowiac
ja kocham allegro
Stary 2012-03-27, 13:20   #1110
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
ładna ale mi sie tez wydaje ze moglaby byc dluzssza biorac pod uwage brzuszek, aaa my mamy wesele szwagierki w pazdzierniku i jaa glupia sprzedalam w tamtym roku sukienke ciazawa
my idziemy na wesele w sierpniu wiec również będę musiała kupić sobie kieckę, bo w swoje pewnie nie wlezę

Cytat:
Szperanie po allegro jest niebezpieczne, bo zawsze coś się znajdzie
Dlatego ja ostatnio staram się unikać tej strony

aniamotylek- właśnie coś mi się kojarzyło, ze gdzieś już widziałam u nas grudniówkę, ale nie byłam pewna, bo na liście mamusiek nie widziałam !

Czas edycji: 2012-03-27 o 13:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości