|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V
Ciężko stwierdzić.Myślę,że każda ze starających się próbuje coś u siebie dojrzeć
miałam takie uczucie jakby mi coś na żołądku usiadło ale przeszło,wczoraj wieczorem zgaga i mam zaczerwienione sutki.Co do śluzu to nie umiem określić czy jest tak jak powinno czy raczej nie bo nie pamiętam jaki miałam przed stosowaniem tabletek
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-03-27 o 12:49 |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
i smieci w tle
kiepski ze mnie fotograf
|
|
|
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
Śliczny brzusio
w którym tygodniu ciąży jesteś?
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Istra jeszcze raz wielkie gratulacje!Super! Monamur po pierwsze nie myśl zaraz o najgorszym. Wiele kobiet zmaga się z problemami. Po pierwsze nie jest to pewne że nie masz owu później niż w tym książkowym 14 dc. Po drugie PCO to nie wyrok, moja koleżanka zachodzi przy tym w ciąże bez problemu. A żeby zdiagnozować PCO potrzebny jest nie tylko obraz USG ale wyniki hormonów w tym testosteronu oraz obserwacja cykli. Zmierzam do tego, że to co lekarz tam wypatrzył w sumie nie jest nczym nadzwyczajnym. Jeżeli on nie czuje się na siłach to lepiej, że się przyznał. Nie każdy gin specjalizuje się w takich sprawach. Być może Twój problem(o ile taki jest) da się szybko rozwiązać wprawnemu lekarzowi. wiem co mówię. Trzeba spiąć tyłek i szukać pomocy!Nie ma powodu do płaczu-masz jajniki, masz macicę?To już jest bdb wiadomość. Do tego pęcherzyk rośnie i jest. A to druga świetna. Punkt wyjścia naprawdę dobry. Co to ja jeszcze chciałam?gdzie Kami?
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wicie po czym to stwierdzila? ze jestem niby owlosiona ,mam pryszcze i tluste wlosy,meski glos i to bylo po porodzie wiec bylam przy kosci. Zrobila wlasnie mi usg i kazala mi jesc tabletki anty Diane 35-te z tymi hormonami. Wkurzylam sie i poszlam do innego ginekologa to mnie wysmial ze skoro od razu zaszlam w ciaze to nie mam zadnego PCO i po usg stwierdzil ze wszystko w porzadku,tak samo w moim wygladzie zadnych odchylen nie zauwazyl,niewiem gdzie ona widziala u mnie zarost i pryszcze jak nie mialam! I wlasnie ten lekarz mi powiedzial ze jakim cudem ona mogla mi postawic taka diagnoze nie robiac badan hormonalnych. ten mi kazal zrobic badania bo juz mu jeczyłam,ale stwierdzil ze to tylko formalnosc i faktycznie jestem zdrowa
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
A co do objawów przed terminem@ to powiem szczerze-w żadnej z 3 ciąż nie miałam ani pół objawu. No może zraz mnie coś uciągnęło w podbrzuszu, ale gdybym nie wsłuchiwała sie na bezdechu to w życiu bym tego nie wyłapała
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jestem za regularnym dodawaniem fotek brzuszkow!!!!! fajnie patrzec jak rosna
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Kobitki, fajnie sie rozmawia, ale mykam do pracy
miłego popołudnia |
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzidek rośnie, wody płodowe sie gromadzą w coraz wiekszej ilosci i jeszcze inne takie tam i wysadziło kałdunisko ![]() jest uroczy a do niej tulący sie tż choć mówił ze sie tuli do dzidzi i ja pić nie moge bo bede mieć dzidzie a dopiero co majstrował i już wie![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
ejjjj..przestań nie wolno usuwac, brzusio jest piekniutki...no i usuneła, niedobra jedna
Edytowane przez misia20l Czas edycji: 2012-03-27 o 12:52 |
||
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
usunełam bo mi było głupio
|
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
kobieto co Ci glupio....powinnas byc dumna i wlasnie pokazywac!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! A gdzie jest Natalia?? Kami?? dziewczyny co z Wami??
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
powinnas byc dumna ze dzidzia tak ładnie rosnie nie wiem jak moze byc komuś głupio z powodu dużego brzuszka ![]() a tak w ogóle to na zdjęciach zawsze wydaje sie coś wieksze niż w rzeczywistości. np. zawsze jak któs wstawia np. na nk zdjęcia swojej dzidzi małęj to na zdjęciu wydaje sie taka duża a jak sie zobaczy w rzeczywistosci to naprawde jest taka maluśka kruszynka ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- a pokazac Ci mój brzuch jaki wielki jest teraz? jak napompowany! prawie mi mój marny biust przerasta ![]() ![]() a w ciąży nie jestem a jak sie juz najem to jak mnie nie wysadzi to ło!
|
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2182 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmien lekarza jak najszybciej umów sie do następnego nie ma sie co poddawac jesli jest dobry lekarz to najpierw wszytsko sparwdzi zastosuje wszytskie mozliwe metody mu dostepne i powie co sie dzieje no jak jestes pzred owulka to moze to wyglądac nieciekawie ale po juz wszytsko sie normuje a szczegolnie po @ to widac czy ogranizm czysty czy nie ja tak chcodziłam na kontrole bo mi sie torbiel zrobił i kazała przyjsc po @ i okazało sie ze wszytko dobrze a jak nie jest czegos pewna to mam przyjsc za pare dni i jeszcze raz sprawdzi albo zleca badania tak samomiłam przy torbieli widac było pecherzyk to kazala najpierw zrobic BHCG a potem dała leki bo wiedzial co sie dziej nie zalamuj sie moj maz zanim sie pobralismy liczył sie z tym ze mozemy nie miec dzieci ze ja nie bede mogła mu dac i nie zostawił mnie nie martw sie na zapas Cytat:
Cytat:
serdeczne gratulacje Cytat:
trzymam kciuki bedzie bodrze Cytat:
dostaniesz atabletki albo wezma cie do szpitala i dostaniesz zelazo dozylnie (boli) najwazniejsza jest hemoglobina on powinna byc w normie bo z niej dziecko dostaje zelazo a jak zelaza w oeganzmie brakuje to mozna go zupuełnic by hemoglobina nie spadła dla dziecka posieciesz sie troszke jak trzeba bedzie to pójdziesz do szpitala Cytat:
Cytat:
nie stresuj sie bardzo bedzie wszytsko dobrze Cytat:
i bardzo sie ciesze Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Każdy organizm inaczej reaguje na fasolkę, moja po cichutku sie zagościła i tak już zostało , bez żadnych wymiotów i nudności i innych objawów. Może u Ciebie oznacza to fasolkę? Pamietam tylko, że w tym cyklu po odstawieniu piguł , który zarówno był zafasolkowanym cyklem kuło mnie w jajnikach mocno ! I na tydzień przed spodziewaną @ miałam okropne skurcze jak na @ aż brałam leki przeciwbólowe. Ale ja to wiązałam odstawieniem piguł a nie fasolką ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
mam odwrotnie zupełnie a my jakoś tak w podobnych tygodniach ciąży
|
||
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam byłam wielorybem że hej!Ty to pikuś, zresztą wody dużo. Bardzo ładnie wyglądasz.
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie widziałam brzuszka
obiecuję, że nie będę marudziła, że ja nie mam wcale ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem co ja chciałam NUE TSH w ciąży nie jest miarodajne ponieważ wariuję. Głównym wyznacznikiem jest Ft4, które to jest dziecku potrzebne. Im wyższe tym lepsze, absolutnie niedopuszczalne jest aby wyszło poza normę. Wynik TSH w ciąży (tym bardziej, że nie ma porównania sprzed ciąży) nic nie wnosi-więc take it easy. Ale dobrze, że mając Hasi w rodzinie idziesz do endo. To się dziedziczy w żeńskiej linii niestety.
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Witaj Martarynko ponownie! Cieszę się,że jesteś z nami, bo brakowało mi Ciebie. Istra Moje Gratulację ! Ja jestem ogólnie załamana i cały czas płaczę.Dostalam brązowych plamień w sobote no i później pojawił się okres wszystko zaczeło mi się walić i nic mnie nie cieszyZ moimi chorobami to ja w życiu nie zajdę w ciąże pisząc to same łzy mi lecą, już nie mam siły i nadziei się starać... W dodatku muszę załatwić sobie skierowanie do endokrynologa,a potem na rezonans magnetyczny,bo podejrzewają u mnie góza przysadki mózgowej
|
#2188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matko mam nadzieję, że u mnie wyjdzie wszystko ok. bo to nie za późno mi robią te badania jak na wizycie to już będzie 16tc? ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
o
Cytat:
Mallinka mnie się nie podoba prowadzenie Twojego lekarza, uważam że problemem jest źle dobrana procedura. Radzę Ci poszukać dobrego prywatnego endo, najlepiej z doświadczenie w niepłodności. Twój problem jest powszechny i wcale nie jakiś wielki. Od dupy strony się za to zabrał. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
#2190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biore juz prawie 4miesiace leki i to w coraz wiekszych dawkach a tu nic nie czuje poprawy tylko gorzej.Musze isc do mojego ogolnego lekarza po skierowanie do endo,potem endo sie za mnie wezmie bo juz zna moj przypadek,on jest wogole jeszcze poloznikiem i lekarzem ktory leczy nieplodnosc a i jeszcze prolaktyne musze zrobic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

miałam takie uczucie jakby mi coś na żołądku usiadło ale przeszło,wczoraj wieczorem zgaga i mam zaczerwienione sutki.Co do śluzu to nie umiem określić czy jest tak jak powinno czy raczej nie bo nie pamiętam jaki miałam przed stosowaniem tabletek

,mam pryszcze i tluste wlosy,meski glos i to bylo po porodzie wiec bylam przy kosci. Zrobila wlasnie mi usg i kazala mi jesc tabletki anty Diane 35-te z tymi hormonami. Wkurzylam sie i poszlam do innego ginekologa to mnie wysmial ze skoro od razu zaszlam w ciaze to nie mam zadnego PCO i po usg stwierdzil ze wszystko w porzadku,tak samo w moim wygladzie zadnych odchylen nie zauwazyl,niewiem gdzie ona widziala u mnie zarost i pryszcze jak nie mialam! I wlasnie ten lekarz mi powiedzial ze jakim cudem ona mogla mi postawic taka diagnoze nie robiac badan hormonalnych. ten mi kazal zrobic badania bo juz mu jeczyłam,ale stwierdzil ze to tylko formalnosc i faktycznie jestem zdrowa

nie wolno usuwac, brzusio jest piekniutki
i
a kami sie pewnie wycisza przed terminem małpy
która ma nie przyjść-tak czuje

Oby NIE 

obiecuję, że nie będę marudziła, że ja nie mam wcale