|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Balbinka byłaś dzielna
![]() ja tak czytam te Wasze porody i strach mnie przechodzi bo panikara jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() ale coś czuje, że Ty jednak będziesz pierwsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
badanie z piętki w Polsce jest na mukowiscydozę i jeszcze jakieś 2 choroby (nie pamiętam ;/) to może u Ciebie to samo
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Balbinka, faktycznie mialas przejscia! No ale dzielnie sie spisalas ![]() Konia , a Ty na wizyte ginekologiczna? Na ktora? Aguska, wspolczuje Ci takiego ssaczka, wierze ze ciezko Ci do tego jeszcze Filipkiem sie zajmowac ![]() Ale wierze ze znajdziesz rozwiazanie, a nie mozesz mu dac butli z mm czasami chociaz? Lena, jak samopoczucie przed jutrem? Ja wczoraj przepisalam sie do nowej przychodni z Tz i Adasiem i nie bylam pewna czy bedzie mogla polozna do mnie przyjechac po porodzie stamtad bo to jednak 25 km, no i mieli sie dowiedziec na dzisiaj i okazalo sie ze jednak bedzie mogla, wiec mam to z glowy ![]() Jak wyjde z Viki do domu to tylko do Niej zadzwonie i tyle ![]()
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tej starej to by na 100% nie przyjechali ![]()
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Monika krk mój czop przy Ninie to był jak galaretka, ale nie taka sztywna, coś jak żel gęsty do włosów ,był taki przezroczysty niby, ale podbrudzony krwią troszkę , nie był czyściutki
Może coś tam rusza jednak i się powoli zaczyna czop u Ciebie uwalniać , a on może od strony pochwy jest rzadszy ![]() Desia tak na kontrolę po porodzie idę, na 12, i jeszcze gina mam zamiar wypytać o tą nerkę Kai, bo też powinien coś o tym wiedzieć , no i może On zna jakiegoś fachowca od tego ( matkę ma neonatologa), mój gin w swojej klinice urologa dziecięcego, który pracuje też na Szpitalnej ( a tam mają najlepszy sprzęt ponoć) , może do niego pójdziemy, bo nie wiem czy od razu uderzać do tego profesora ![]() Balbinka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
kumkura Agatka jest prześliczna
![]() Asika ślicznie wyglądacie ![]() ![]() Aguśkaa super zdjęcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jak już pisałam jesteśmy w domku i dostosowujemy się do nowej sytuacji ![]() Czujemy się dobrze...jak Wam wcześniej pisałam byłam w szpitalu dzień dłużej ze względu na spadek wagi mojego maluszka. Mamy trochę problemów z karmieniem. Piotruś ładnie się przystawiał, ładnie chwytał i wydawało mi się że ssa. Okazało się że waga spada z dnia na dzień i po sprawdzeniu ilosci pokarmu laktatorem okazało się że ssał prawie puste piersi ![]() W szpitalu kazali mi dokarmiać go sztucznym mlekiem i oprócz tego dostawiać do piersi jak najczęściej i odciągać laktatorem. Po dobie waga zaczęła wzrastać i wypuścili nas do domku. Teraz przez dostawianie go non stop do piersi jest już trochę lepiej, ale i tak mój pokarm starcza mu na max godzinę, także nocki mamy nieciekawe…boję się całkiem odstawić mleczko sztuczne bo nie chcę żeby znowu spadła waga. Teraz sztuczne podaje mu tak dwa razy na dobę, reszta karmień jest piersią. Czy któraś z Was miała podobny problem? Proszę o rady jak jeszcze mogę zwiększyć ilość pokarmu? ![]() widzę, że kolejne nowe dzidzie się pojawiły! super ![]() GRATULACJE!!!! a opis porodu załączę jak mały będzie miał dłuższą dżemkę ![]()
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-03-27 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
karo mi kazali duzo pic wody itp aby byl pokarm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasami tak chyba po prostu jest, wiadomo ze warto walczyc ale jesli sie nei uda to na mieszance tez zdrowiutkie dzieci rosna ![]() Konia, to powodzenia i wypytaj wszystko o nereczki to zdasz relacje ![]()
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
konia a co to za wizytę jutro masz?
z Kajunią, czy do gina idziesz na kontrolę? dzięki za kciuki, ja też trzymam! ![]() a już doczytałąm że masz kontrolę ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() mam nadzieję, że dowiem się czegoś konkretnego jutro.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez mam nadzieje ze czegos sie dowiem! Tzn ze urodze na dniach ![]()
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
lena_mi desia konia kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() ![]() ja też idę jutro do lekarza i pewnie będę miała wizyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Karo a może herbatę z samego kopru włoskiego pij, nie wiem jaki ma skład ta laktacyjna Twoja , ale może ma za mało tego kopru
![]() ![]() tu artykuł o tych badaniach , co krew z piętki dzieciom pobierają na to http://mediweb.pl/medicaltest/wyswietl.php?id=637 Zdjęcia na e mailu boskie, piękne te dzieci zimowo -wiosenne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Rozeznanie
|
A ja płacze bo wracam spowrotem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() i za Desi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sliczne zdjecia na mailu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aguś Filip i Tatuś profile identyko ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-27 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze trochę powalczę o karmienie piersią. Wiem, że w karmieniu sztucznym nie ma nic złego, ale zależy mi na tym, by chociaż te pół roku karmić piersią...no nic...zobaczymy jak to będzie. Jak się nie uda to trudno ![]()
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Balbinka byłaś bardzo dzielna
![]() ![]() Od 21 boli mnie brzuch tak co 10-15min poboli kilka sekund brzuch staje się twardy potem spokój i za 10-15min powtórka z rozrywki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Claudia , TZ niech nie przesadza z kasa na paliwo, przypomnij mu jaki byl zly jak mial Cie tata na wizyte zawiezc kiedys, to mu to teraz powiedz! ![]() Biedna ze sie tak najezdzisz, naczekasz! Ale czwartek juz bliziutko! ![]()
![]() |
#2663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bioderka u nas sprawdza pediatra po 1 miesiacu i potem w 3 m.z. Cytat:
jest w tym i plus... dzieki temu, ze zostawiaja cie sama z placzacym dzieckiem i ty je uspokajasz, to ono nabiera do ciebie jeszcze wiecej zaufania... bo wyobraz sobie, gdyby kazdy probowal uspokajac placzacego malucha... kazdy na swoj sposob... chyba bys z siebie wyszla ![]() Cytat:
![]() tez swoje przeszla ![]() ale usmialam sie w niektorych momentach ![]() jaka pijesz ta herbatke na laktacje? ja polecam najzwyklejsza herbate z kopru wloskiego z kminkiem i anyzem (moze byc tez sam koper wloski)... i pic tego jak najwiecej... nawet do 2 litrow do tego pij duuuuzo wody i przystawiaj jak najczesciej... nawet jesli to jest co godzine a to ze odciagasz tylko 30 ml moze byc "wina" tego, ze karmienie jest tak czesto... wieksza ilosc mleka nie jest w stanie sie wyprodukowac ja w sumie nie wiem na razie ile moje piersi produkuja (tzn na pewno wystarczajaco do potrzeb Rity), ale kazda ma ok 4-6 godzin czasu na produkcje nowej porcji (bo karmie tylko jedna piersia na jedno posiedzenie ![]() i jeszcze rada praktyczna... nie przystawiaj zaraz po odciaganiu, bo wtedy piersi sa puste i mimo iz jest stymulacja do produkcji, to maluszek tylko bedzie nerwowy i niezadowolony, a ty zestresowana aha... ja jeszcze pije pokrzywe... tez dziala mlekopednie ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-03-27 o 21:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | ||||||
Zakorzenienie
|
Zrobilam dzis doswiadczenie.
Odciagnelam małemu mleko zeby zobaczyc ile mam mleczka w piersiach i podalam mu je butlą. Okazalo sie, ze w obu piersiach odciagnelam w sumie 60 ml mleka. Gdybym jeszcze odciagala pewnie wyszloby wiecej. Ale bylam ciekawa jaka bedzie reakcja malego jak to wypije z buteleczki ![]() No i po kapieli glodny jak wilczek, szuka szuka cyca a matka daje mu butle. Mine mial troszke zdzwiona ze nie cyc ale w 2 minuty i po mleku... ![]() tak to z cycow by mi jadl to gdzies z 30 minut. ![]() Patrzymy na niego z mamą, a ten odlot i spi zadowolony pojedzony hehe ![]() Tylko chyba byl zdziwiony ze nic nie sie nie napracowal a żołądek pełny i pozniej jeszcze do cyca go przystawilam zeby zaspokoic potrzebe ssania. Possal z 15 minut poczul sie blogo i kimonko i spi ![]() Ja mysle, ze te nasze maluszki to maja wieksza potrzebe ssania niz duzo mleka potrzebuja, a no wiadomo ze z butli to myk myk i żołądek pełny a tak to jakis czas jedza i jedza rozpieszczajac sie ssaniem i rozklada sie to czasowo inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiscie jesli nie bedzie przybieral na wadze to trzeba bedzie dokarmiac ![]() ![]() Poki co widze po pieluszkach ze bardzo duzo sika no i co karmienie to kupa wiec mysle ze najada sie. Cytat:
![]() ![]() Ale ogolnie zalezy jak kto spi, ja wole malego do lozeczka odkladac bo spie twardo ![]() Cytat:
Bo w szpitalu to moglas nie miec jeszcze pokarmu ale to wszystko sie rozkreca. Na razie nie martw sie na zapas, tylko przystawiaj jak najczesciej. Fajnie ze juz w domku jestescie no i u Ciebie tez tak wszystko z porodem sie potoczylo niespodziewanie. ![]() Cytat:
![]() kumkura super zdjecia ![]() ![]() ![]() nowaken ale masz brzus pokazny ![]() ![]()
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta latwo tez zauwazyc, czy zbiera sie tluszczyk na nozkach (tzn robia sie faldki Michelin ![]() ![]() poczakaj z tym dokarmianiem przynajmniej do kolejnego wazenia ![]()
![]() |
#2666 | ||
Zakorzenienie
|
![]() tez bym chciała! ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() no to trzymamy wszystkie kciuki! i umawiamy się na relacje! dobrej nocki! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-27 o 21:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie nadrobię was za bardzo
jesli chodzi o odciąganie mleka, po pierwsze wszystko tez zalezy od tego, jaki ma sie laktator, ja mam taki http://allegro.pl/laktator-reczny-la...230670838.html Więc musze się trochę namachać ![]() Jesli chodzi o ten masaż piersi, pierwszy, gdzie pokarm nie schodzi jak powinien, powinien być mocny, później można masować już znacznie lżej no i mimo wszystko mniej boli ![]() Co do apetytu małej - wczoraj wieczorem zaczęła bardzo mocno płakać. Za mocno, za długo... Nie działało nic - karmienie, przytulanie, smoczek, bujanie, picie, przystawienie do piersi (akcja niezła, bo mała piła z jednej piersi a z drugiej mąż odciągał pokarm bo samo kapało a szkoda mleka ![]() Pojechaliśmy, lekarz zbadał, pępek jest ok na szczęście, ale malutka została na obserwacji. Dziś cały dzień przesiedziałam na oddziale. Wiem chociaż, że to, że prosząc o jedzenie, nie zawsze chce jeść (mimo iż zjadała!). Ma po porstu tak silny odruch ssania. Jutro rano dowiem się czegoś więcej od pani doktor. A ten krzyk (bo w sumie to nie był płacz) oznaczał, że układ trawienny jest zbyt obciążony. I powiem szczerze, że po dzisiejszej wizycie na oddziale jestem zawiedziona opieką nad młodą matką w szpitalu, w którym rodziłam. Co z tego, że opieka nad rodzącą jest na medal, skoro potem jest zostawiona sama sobie, jakby już wszystko wiedziała i umiała. No i fajnie, cieszę się, że Ewelinka ma apetyt, lubi zjeść i w ogóle i nie robi jej róznicy z jakiej butelki i jakim smoczkiem dostaje jeść ![]() Piersi są w coraz lepszym stanie i jak malutka wyjdzie ze szpitala, to będziemy się przystawiać do karmienia i próbować różne pozycje ![]()
#2669 |
Zakorzenienie
|
balbinka nie mialas latwego porodu, ale najwazniejsze ze juz jestes po
![]() ![]() konia mowisz ze moi mezczyzni z boku wygladaja tak samo ![]() Kurcze a mi mały jak je czasem to tez tak szarpie brodawka.... ![]() Wlasnie myslalam czemu tak robi, nie zawsze tak robi, nie przy kazdym karmieniu ale ma takie loty ze je i tak co chwila trzymajac cyca w buzi odciaga glowke do tylu na boki i ciagnie (nie lubie tego). Myslisz ze moze boli go brzuszek?? Ale on nie placze...ale rzeczywiscie czasem je spokojniej normalnie nie odginajac sie a czasem tak robi ![]() Ja tez daje malemu smoka po jedzeniu i czasem jak patrze jak go ssie ze chce go zjesc to mi go zal i mysle ze moze chce sie napic albo dojesc do pelna i mu daje cyca znow. Juz sama nie wiem... gucia dzieki za pomoc ![]() ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-27 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.