|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
Bika, też jestem za dostawką, potem będziecie kombinować dalej....
Natalko, podziwiam i gratuluję cierpliwości i tego silnego ducha w Tobie ![]() ![]() Madziu, pokoik wyszedł genialnie, ale faktycznie karuzelka się wyróżnia, no i koło konika powinna być mała dziewczynka ![]() a może żeby ozdobić a nie przesadzać z naklejkami kupić, te literki z imieniem nad łóżeczko? ![]() ![]() Emigra, widzę że Ci Juleczka dużo dziś pozwala posiedzieć na wizażu ![]() ![]() będę pisać dalej chwilunia... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Kasiu ładne imię dla synusia wybraliście ![]() ![]() Agnusku, sushi się nie będę zachwycać bo nigdy jeszcze nie jadłam ![]() ![]() Żabcia, fajna ta bluzeczka z tym pomarańczem ![]() ![]() Blonde, Wy to chyba bardzo ten ogródek lubicie... co słoneczko wyjdzie to Blonde do ogródka ![]()
#2492 |
Zakorzenienie
|
faktycznie ciasno :/
#2493 |
Zakorzenienie
|
A teraz krótkie opowiadanie.
Doczekałam do drugiej w nocy aż wrócił TŻ z pracy ![]() ![]() Rano byliśmy przy nowym domu robić, TŻ dalej burzy murki nie potrzebne, i już wiemy co na ich miejscu powstanie.. mój kwietnik ![]() ![]() ![]() ![]()
#2494 | ||
Zakorzenienie
|
mniam
![]() moj tata tak zawsze... jak sie Sandra urodzila, to w pierwsze odwiedziny bylo 1000 zdjec przez tydzien ![]() Cytat:
![]() ja tez, ale chyba cos przeoczylam, bo nie pamietam, zebym Ci cos nt sushi pisala ![]() Cytat:
![]() musze sprawdzic ile bede musiala zaplacic u tego kogos co Bika dala link ![]() a powiedz mi, jak wyglada ten kat, gdzie stoi szafa? moze moglibyscie ja gdzies przesunac, albo przeniesc do innego pomieszczenia i tam postawic lozeczko?
![]() |
#2495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() u nas masakra Maja zasnela o 20:45 a o 21 juz obudzila sie z wymiotami ![]() ![]() Bikus ja wlasnie tez pomyslalam o kolysce, nawet ostatnio znajoma sie pytala czy nie mam jakis znajomych w ciazy bo ma na sprzedaz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jakos nie moge nadazyc Was nadrobic ![]() Własnie dostalam telefon od przyjaciólki z Niemiec ze jest w ciazy ![]() Pozatym spiełam sie troche z mezem, bo godzine walczylismy z kontem i nie mozemy przelac pieniedzy z Pl banku ![]() ![]() Niewiem czy jak jutro zadzwonie do oddziału czy mi w czyms pomoga ![]() ![]()
![]() |
#2497 | ||
Zakorzenienie
|
Strong - kurczę, chętnie bym się z Tobą zamieniła, bo u mnie libido zerowe. A mój TŻ by chyba oszalał ze szczęścia gdybym miała takie, jak Ty
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My własnie wróciliśmy z kina, bo TŻ ma wolne (wyrównawcza). Byliśmy na filmie "Demony". Chyba najlepszy horror jaki widziałam ![]() ![]()
![]() |
#2498 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę Cię rozumiem. Może nie pochodzę z wielkiego domu, raczej takiego szeregowca, ale 70-parę metrów było plus ogromny ogród ![]() Owszem, marzą mi się inne warunki, marzą mi się 4 pokoje (po jednym dla każdego dziecka + sypialnia + salon), zabudowana kuchnia wg mojego projektu, a najlepiej to dom z wielkim ogrodem. I te marzenia mam zamiar powoli realizować, ale jednym z ogromnych marzeń jest też dziecko. I skoro nie mam perspektywy w najbliższych latach zrealizować marzeń mieszkaniowych, to nie będę czekać i odkładać ciąży - bo wychodzę z założenia, że do wychowania dziecka niepotrzebne są salony. Musimy się tylko ogarnąć, wszystko dobrze zaplanować, wygospodarować miejsce... Wasze dziecko i tak będzie najszczęśliwsze na świecie ![]() A z bałaganem doskonale Cię rozumiem - wbrew pozorom na większych powierzchniach łatwiej jest utrzymać czystość ![]() Salon, nie sypialnia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale macie śliczną tę sypialnię ![]() ![]() Fakt, mała, ale... na pewno coś wymyślicie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W każdym razie trzymam kciuki, byście dotarli się pod tym kątem i byście oboje czerpali radość, a nie chodzili nadąsani ![]() (i niech mi ktoś powie, że seks nie jest ważny...) Witam w połowie tygodnia! ![]() Wczoraj nie zrobiłam kompletnie nic! - prócz racuchów z jabłkami na obiad ![]() Muszę któregoś dnia w końcu za okna się wziąć. W soboty jak na złość mam ciągle zajęcia, a w niedzielę w środku miasta okien myć nie będę... Pozostają popołudnia, ale jak wracam z pracy to taaaaaaak mi się nie chce. A Święta już za tydzień... Życzę Wam pięknego słonecznego dnia! ![]() ![]()
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Stokrotko, strong dziękuję ![]() Strong wiele osób całą ciążę sie nie kocha ![]() kotek o kurcze... to ją rozłożyło. aaby TZ do mycia okien zagoń ![]() Dziewczyny gdybam czy nie zapisać się na ten egzamin państwowy z ang. W tym roku udało się załatwić i jest u nas w mieście nie w Warszawie. Będzie 9 czerwca. Rozmawiałam z położną i mówi, że będę w stanie, bo nawet jak się przeterminuję to po 5 dniach wywołują, nie czekają 2 tyg. z próbnego co byłam taka mocno chora miałam 52% (60 % jest zdawalność) ale teraz nie mam pracy i tylko czas na naukę. I sama nie wiem. Koszt to 600 zł. Jak nie teraz to za rok. A dziś zaczął się nam 34 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Chyba nie przekonam męża na taki bajer, on się po prostu boi, że dziecko szybko z tego wyrośnie i będzie trzeba szybko kombinować co dalej, szybko kupować łóżeczko i ponosić podwójne koszty.
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
Bika a od razu się przenieść do salonu a dla dziecka już zrobic pokoik w waszej sypialni??
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2500 post należy do mnie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2503 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mi mija szybko, wczoraj mąż był cały dzień w domu, więc mało pisałam do Was ![]() ![]() Co do libido - moja żelazna zasada, która dotyczy właściwie całego związku, nie tylko seksu - nie ważne co para robi i jak często, byleby oboje chcieli tego samego i oboje byli z tym szczęśliwi. U nas po kilku latach byliśmy już dotarci w tych sprawach. Nie jest to dla nas najważniejsza część związku, nie jest nawet jedną z najważniejszych. Bardzo mnie to cieszy, tym bardziej, że teraz mamy np. zakaz i nie ma żadnego napięcia mimo tego ![]() ![]() Bikuś, tak jeszcze w związku z tym twoim smutkiem małomieszkaniowym. Kochana, zawsze pamiętaj jakie masz szczęście, jakiego masz męża, jak się kochacie i dogadujecie. Bo tak szczerze, to teraz rzadkość mieć takie porozumienie między sobą jak wy. Ostatnio w rozmowie przy jakiejś imprezie, znajomi rozmawiali o szczęśliwych parach i poza naszą i taką jedną (co do których niestety problemy się zaczną niedługo, bo ona bardzo chce dzieci a on nawet myśleć na ten temat nie zamierza) nie mogli znaleźć nikogo. Nie wiem, jak jest w waszych rejonach, ale u nas większość ludzi jest samotna w naszym wieku albo w kiepskich, niestety niekochających się związkach, w trakcie rozwodów, po ślubach z wpadek. Nie twierdzę oczywiście, że takie małżeństwa są zawsze skazane na niepowodzenie, tylko akurat wokół mnie są prawie same takie. To w dużej mierze kwestia tego, że z naszych rejonów uciekają za granicę zaraz po studiach, albo jeszcze przed. Na Lubelszczyźnie nie ma perspektyw i teraz widać jak mało jest ludzi w naszym wieku - dosłownie prawie par wokół nas nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Bikuś, proszę -
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm, a w grudniu nie ma też egzaminu? Ja mimo wszystko chyba bym się nie zdecydowała, ale ja jestem beztalencie językowe, więc nie bierz za bardzo moich uwag do serca ![]() ![]()
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Ilonka pęknie to napisałaś , jestem tego samego zdania
![]() aaby tylko, że w grudniu (jeśli będzie) to już w Warszawie. Już sama nie wiem. Mąż mnie namawia abym szła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
Dziś w nocy mała mnie obudziła, bo tak brykała, że myślałam, że mnie z łożka zwali. I budze męża i mu mówię, aby położył rękę na brzuchu to się mała uspokoi. Akurat leżałam na boku, tyłem do męża. Ten sie poczuł do zadania.. Szybko przykłada mi rękę i mówi, że on nie czuje wiercenie Majki. Ja takie oczy na niego i mówię... kochanie... ale to jest mój pośladek a nie brzuch
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Madzia
![]() Dzięki dziewczyny ![]() U nas okna zazwyczaj myje mąż, to chyba jedyna dobra rzecz wyniesiona z domu rodzinnego ![]() Przyszła mi poduszka przedwczoraj i zapomniałam wam napisać. Nie wiedziałam, że będzie taka twarda i głośna ![]() ![]() ![]() ![]() A wiecie, że do kąpania zamierzam kupić wiaderko? Już się zdecydowałam. Mężowi pokazałam filmiki dzieci i poczytałam sobie i to zdecydowanie produkt dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Ilonka poduszka się po jakimś czasie troszkę spłaszczy i już nie będzie taka twarda.
Mój mąż też wiele rzeczy robi w domu, więcej ode mnie. Ale nie wyniósł tego z domu rodzinnego, bo tam teściu nic nie robił. |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż w domu akurat nie robi więcej niż ja, bo tak się podzieliliśmy, ale i tak w pewnym momencie się dopiero gapnął, że on też coś może robić. Siła wychowania jest ogromna a u niego wszystko (poza tymi oknami) robiła matka.
Ostatnio nawet powiedział, że musi się podszkolić, żeby dziecko nie myślało, że tylko matka coś robi, nawet jeśli u nas akurat tak jest, bo tak chcemy. Dziecko musi widzieć, że wszystkie prace są dla obojga i się musi za to wziąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
I bardzo dobrze. Ja bym nie mogła być z facetem co by nic w domu nie zrobił i uważał, ze to tylko obowiązek kobiety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
WOW zaje........ biasz........czy
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż gotuje i zmywa zdecydowanie częściej niż ja. Poza tym jeśli ja jestem na uczelni, a on ma wolne, albo zwyczajnie jestem zmęczona, to posprząta. Okien jednak nie myje
![]()
#2515 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do banku, to współczuję! Zadzwoń do banku, na obsługę telefoniczną, może będziesz mogła złożyć zlecenie telefonicznie ![]() Cytat:
Rozpisz sobie wszystkie za i przeciw i podejmij decyzję. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Bikuś a mąż chce z dzieckiem na stałe zostać w tym pokoju, czy tylko na pierwsze tygodnie-miesiące? Ilonka, Magda, Abby mój mąż też sporo robi w domu. Nie mamy typowego podziału obowiązków, jakoś naturalnie to wychodzi.
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Gucia no właśnie to jest jedyny minus. Ale mąż i moi rodzice juz mi wczoraj powiedzieli, że to nie problem, bo oni będą brać małą na spacery a ja się będę mogła wyspać i pouczyć.
W ogóle podoba mi sie podejście mojej mamy. Powiedziała, ze będzie mi pomagała. Ale pomoc nie będzie polegała tylko na tym, ze przyjdzie i posiedzi z dzieckiem, tylko weźmie je na spacer, bo tylko tak ja będę mogła odpocząć. Nawet jakbym miała sobie tylko gazetę poczytać to jednak będzie to większy odpoczynek. I super. |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Bikuś, taki mały OT: gdzie kupiłaś sukienkę, którą masz na fotkach z Wigilii? Napatrzeć się nie mogę!
![]()
#2518 |
Zakorzenienie
|
to szczerze powiedziawszy, nie widzę innego rozwiązania.... no chyba że własnie przeniesiecie łóżko z salonu do sypialni, albo kupiecie nowe, ale co z nim później zrobić
![]() a czy są łóżeczka drewaniane na kółkach? bo wtedy można by spać z maluchem w nocy w salonie (skoro Wy docelowo i tak tam będziecie spać) a w dzień przenosić łóżeczko do sypialni.... tylko tego łóżka z sypialni trzeba by się pozbyć, ale to tak czy inaczej musilibyście zrobić, skoro sypialnia ma być docelowo pokoikiem dziecka ![]() Madzia, a czy te 600 zl musisz wpłacić teraz? Całe? i czy jest szansa na zwrot pieniędzy, gdybyś z jakichś powodów nie mogła wziąć udziału w egzaminie? bo z jednej strony fajnie by było pójsć za ciosem, zwłaszcza jak mówisz teraz jesteś już w domku i możesz się przygotować. za rok może być trudniej, nie będziesz już tak na bieżąco... no ale z drugiej, różnie może CI się życie potoczyć, jak Maja już będzie na świecie - możesz chociażby po prostu nie mieć głowy do angielskiego... witam się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pretty girl ![]() ![]()
![]() |
#2520 | |||
Zakorzenienie
|
tyle,z e my nie ammy mozliwosci osobiscie, próbujemy internetowo z konta na konto
![]() MUsze dzwonic. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi tego najbardziej brakowalao, a jak juz przyleciala T to siedziała koło mnie i nigdzie z malym nie wyszla ![]() ![]() ![]() Calkiem co innego niz moja mama ![]() ![]() Dzien dobry ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.