|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
dlatego ja kupiłam od razu 2 mam dokładnie taki:http://p.alejka.pl/i2/p_new/39/23/ro...y-10ml_0_n.jpg Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. ja podaję tylko cyc - mała nie chce niczego co nie jest cycem (herbatka by przeszła ale butelki nie chce)3. co do gazów to herbatka może pomoc, ze gazy łatwiej przejdą albo spróbuj ten olejek kminkowy?? 4. co do szczepienia to jest tak,ze moze sie zrobic blizna i nawet długo paprac , ale są dzdieci u których nie wyjdzie nic i to też jest ok - to zależy od organizmu![]() a co do paniki to każda ma tak na początku ![]() sorki za brak znakow pl ale pisze 1 reka bo na 2 mala odbija
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-03-27 o 17:28 |
|||||
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
martuniunia a jak czesto stosujesz ten olejek?ja tez mam taki sam ale jakos o nim zapomnialam,a teraz doszlam do tego ze te wygibasy podczas picia to gazy albo problemy z kupka,bo jak tylko pojdzie to jest spokoj
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jest w szpitalu, nie wiadomo jak długo Jak się coś dowiem jak z nią, to wtedy będę ustalać termin ![]() Moja Melcia dzisiaj jest koszmarnie marudna Nie wiem czy to przez to, że nie poszłyśmy na spacer, czy co, ale już dostaję kota na głowę Teraz moja mama ją lula, a ja oddycham chwilę i jem kanapkę
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tak zaczeła sie kolka Cytat:
u nas tez pomogla zmiana mleka z bebilonu na nutramigen Hej ![]() ja dzis ostatni raz karmilam mała piersia ![]() czuje sie jak wyrodna matka alenie mam innego wyjscia |
||
|
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Na all, ale też w partiach po 10 szt.
Cytat:
No i nie dołuj się, że jesteś wyrodną matką wiem co czujesz, ja ryczałam jak dawałam mm, ale jeśli dziecku ma być lepiej to nie ma co się dołować. Głowa do góry----------------------- Byliśmy na spacerze 2 godziny założyłam baleriny, które średnio lubię, a plan był tylko wyjść na zakupy i spowrotem... a wyszło tak, że bankomat nieczynny i szłam do kolejnego, a potem to już trasą spacerową tak, żeby jak najmniej przy autach chodzić![]() No i kopytka mnie nieźle bolą
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracam do leków na depresje bo nie daje sobie rady z niczym mała ma od mojego mlesia wysypkę i cała się drapie, wiem ze mogłabym przejsc na specjalną dietę ale wtedy w ogóle się wykończę. Juz teraz nie mam czasu zeby isc się wy..rać za przeproszeniem a co dopiero mówić o jakimś gotowaniu. Zresztą chodzę do szkoły i odciągam mleko ale przez to mam go mniej i małej nie wystarcza. No ale główny powód jest taki ze albo znów zacznę brać leki albo doprowadzę się do gorszego stanu i nie bede w stanie wychować małej. |
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do vitaminki ja podaję juvit K+D3 mała bardzo dobrze je toleruje
|
|
#1989 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziś spaliśmy sobie do 9.30 z Miśkiem tż nas obudził telefonem bo martwił się, że się nie odzywam ogarnęłam nas i po 11 wystartowaliśmy samochodem do galerii, więc pierwszy wyjazd z synkiem zaliczam do udanych Udało mi się zakupić buty do sukienki na chrzciny więc jeszcze torebka i płaszcz i będę ubrana Potem wróciliśmy, zjedliśmy i o 15 na godzinny spacerek. Króciutko bo dość mocno wiało ale musiałam iść obstawić lotka bo dziś 21 mln ![]() Cytat:
Cytat:
przecież Haniulka wie że ją kochasz i nieważne czym karmisz tylko co do niej czujesz Cytat:
![]() wspołczuje marudztwa, może to reakcja pogodowa ![]() Cytat:
co mam ci podesłać, maila ![]() Cytat:
praca dom praca dom ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiem co to znaczy, ja jak trzymałam Olka do szczepienia to dałabym się pokroić żeby tylko nie był kłuty, a miał tylko hexa i do picia rota, nie robiliśmy pneumo, zrobimy teraz przy drugiej turze hexa i też juz myśle co to będzie przy dwóch wkłuciach
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie z małą ok, ma poparzenia 2 stopnia, na buźce, rączce i klatce piersiowej Biedactwo A Melcia płacze albo od pogody, albo od brzuszka, albo ma jakiś skok A TZ ma drugą zmianę i jej nie polula (ona lubi być na rączkach u tatusia Czubasku, nie ważne czym karmisz, ważne żebyścieobie były zadowolone i szczęśliwe To dla Hani jest najważniejsze Nie dołuj się
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-03-27 o 19:01 |
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie to po drodze zaszłam do sklepu z bielizną bo chciałam stroje kąpielowe obejrzeć no i wyszło tak że zaczęłam przymierzać W rezultacie kupiłam sobie dwuczęściowy fioletowy strój
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miej wyrzutów, wiem, że to trudno rozstać się od karmienia piersią, bo też mi było żal- bardzo lubiłam jak mała ciągnęła, było to mega przyjemne... no ale to dla Twojego dobra! Dostaniesz tabletki i wróci Ci radość życia, a z malutką sobie poradzisz prędzej czy później, ja na ten moment czekałam długi czas bo ponad miesiąc... Cytat:
![]() a nie wiem, tak jakoś... to chyba nie te forum co kiedyś moje posty są przeoczane, piszę do ściany to wolę nic nie pisać... Jeszcze zapomniałam o wizycie w UP żeby się 'odhaczyć' i muszę załatwić sobie zwolnienie... jak mi pani p. nie da to zabiorą mi zasiłek Spóźniłam się 5 dni...
|
|
#1993 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
--------------------------------------------------- Witam Podczytuje Was od dwóch dni,ale jakoś nic nie piszę.Konik morski narazie się nie sprawdza,Młody jakoś nie zakochał się w nim jeszcze ![]() U nas wszystko dobrze,ale nie mam weny tworczej... A tak serio dołuję się tym jak wyglądam Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-27 o 20:39 |
||
|
|
|
#1994 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- czyli jak widzę, że ma jakiś problem z brzuszkiem to smaruję i masuję jej brzuszek, potem czekam aż się zagrzeje, Martynka zaczyna po jakimś czasie puszczać bączki i najczęściej kończy się to kupszalem i już jest ok![]() Cytat:
Ważyłam się ostatnio i u mojej mamy (bo ja mam wagę kaput) i od porodu zeszło mi 15kg.. ale co z tego jak jeszcze 10 mi zostało ?
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania potrzebuje uśmiechniętej i pogodnej mamy ![]() Głowa do góry Marta, mnie też dyszka została :/ i póki co waga ani drgnie. A ze słodkiego jem tylko kisiel, biszkopty i petitki Ale słuchajcie jaki numer! Byłam dzisiaj u mojej gin, bo skończyłam połóg. Powiedziała mi, że mogę ćwiczyć, nawet brzuszki Trzy razy pytałam, czy na pewno, bo nie mogłam uwierzyć w to, co mówi (jestem po cc). Także jestem mega szczęśliwa! od jutra zaczynam gimnastykę |
|
|
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
Mała ma gorączkę i śpi cały czas, a jak się obudzi to widać, ze ją coś boli....chyba brzuszek bo się prężyła i w końcu zrobiła kupala. Nigdy taka nie była
![]() Dałam jej 40 mg czopka i po 10 minutach zrobiła kupkę, więc dałam jej drugą połówkę 40 mg Zeszła jej temp do 37,8...nie wiem co dalej? Czy moge jej podać znowu w nocy i ile? Lekarka mówiła ale ja nie pamietam ;(
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mała tego właśnie najbardziej potrzebuje.Witaj w klubie też się tak czuję ![]() Aha i dołączam się do klubu "pozostało do zrzucenia 10 kg" __________________ Byłam wczoraj u pediatry z małą bo ma katarek i bałam się że to nie tylko katar ale na szczęście jest ok. Wysypka którą mała ma okazała się na szczęście trądzikiem niemowlęcym (oby bo tego do końca nie można być pewnym). No i uwaga chwalę się Młoda waży 5,5 kg masakra i przybrała w niecałe 6 tygodni prawie 2 kg jak tak dalej pójdzie to mi ręce odpadną i kręgosłup mi szczeli :PAha i za tydzień idziemy na szczepienie bierzemy tą 5w1 i rotawirusy a na następnym szczepieniu bierzemy pneumokoki. A teraz uciekam spać. Coś tu ciszą i nudą wieje na tym wątku
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kto ma odpisac ten odpisze... pisz pisz bo nie wykonczymy watku do lata uuuu to slabo z tym zasilkiem ![]() trzymam kciuki! ![]() a tez mam te kilka kg jakie mi zostaly w dup.ce, boczkach ehs i mam nadal ten sam brzuch jakbym byla w 4mc
|
|
|
#2000 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() w końcu nadrobiłam wszystko mój mały tez dzisiaj marudny strasznie wszystko źle leżaczek, łóżeczko, wózek no masakra na spacerku nie byliśmy bo strasznie wiało i zasnąć miał straszny kłopot dzisiaj teraz śpi zobaczymy na jak długo. I dzisiaj miałam jakiś kryzys laktacyjny maly był niedojedzony musiałam mu 2 razy dać mm. Czy możliwe żeby przy karmieniu piersią reguralnym laktacja się zmiejszala ??a i się chwalę 09.04 mamy chrzest małego Cytat:
![]() czubasku głowa do góry karmienie mm wcale nie jest gorsze niż karmienie piersią
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek, niefajnie z tym zasilkiem:/ oby udało się wszystko załatwić
![]() Dph,dobrze,że mała zdrowa, kciuki za szczepienie ![]() Ultra,widzisz,u mojej to samo było wczoraj, tyle,że nie była glodna...chyba to brzuszek jednak był,bo trochę się uspokoiła jak poszła kupa ... ale za to po kąpieli jak usnela o 22 tak spala do 6-tej teraz leży i fika na naszym łóżku,obok śpiącego tatusia dzisiaj ja chyba wezmę na spacer chociaz na chwile ...fajnie,że już chrzciny my też jakoś nie możemy sie za to zabrać,a teraz jeszcze przymusowe czekanie, ale może niedługo zalatwimy![]() idę się położyć obok moich chuliganów
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-03-28 o 09:34 |
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
czubasek nie załamuj się tym mm, przeciez to jest dla dzieci. Nie trujesz jej tym, tylko karmisz zeby była najedzona zaspokojona i szczęsliwa. Ja tak karmie w zasadzie od początku i nigdy nie dopuszczałam do siebie mysli ze jestem wyrodna. Wszystkie dałybysmy się pokroić za nasze dzieci, wiec to wystarczający dowód ze chcemy jak najlepiej. A mm wcale nie takie straszne ! Głowa do góry
![]() Agatek a nie masz w UP urlopu maciezynskiego? wtedy nie musisz sie stawiac na podpis. Chociaz nie wiem jak to jest w przypadku zasiłku.. Mnie tez to czeka po macierzynskim, bo nie wracam do pracy Ale ja zawsze chcialam siedziec z dzieckiem tak do 3lat w domu . No o ile sytuacja fiinansowa w miare pozwoliagawoo zdrowia dla córeczki kuzyna Mijus my tez wczoraj bylismy na szczepieniu. Tylko pneumo, ale był płacz ![]() No ale trzeba sobie tlumaczyc, ze to dla ich dobra! U nas na szczescie nie było goraczki, tylko była troche maruda. ALe to chyba na kupe bo znowu 3 dni nie robiła dzien dobry Nie wiem czy moge sie pochwalić, ale moja córka zasneła wczoraj o 19 poo tylko 2 turach suszarki obudziła sie o 2.30 a pozniej o 7 ![]() Planuje dziś ją sprzedac tesciowej na spacer, a sama musze troche ogarnąc apartament i odpocząć. Juz sie nie moge doczekac, ze wypije pierwszy raz od 2msc ciepłą kawe z gazetką z ręku i tv ![]() I dostałam znowu okres
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-28 o 08:21 |
|
|
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Mała całą noc miała 38 st. Była niespokojna, pojękiwała i stękała. Na szczęście zjadła i w nocy i rano. Teraz dalej śpi i nadal ma 38 ![]() Jak mi jej szkoda ![]() Myślałam, że zabiore ją na długi spacer dziś bo pogoda zapowiada się boska, a tu lipa...z gorączką to trochę chyba nie bardzo ![]() Wszystkim mamuśkom których dzieciaki przesypiają coraz częściej większość nocy gratuluję i stawiam flaszkę![]() ![]() Agatek - kurczaki ale nie fajnie z tym UP, oby udało się to jakoś załatwić Haniula - zazdroszcze Ci, że udało się obejść bez gorączki. Trzymam kciuki, żeby kolejne też tak dzielnie zniosła ![]() ultraradiola - gratki za ustalenie daty chrztu też się muszę tym zająć, ale mam ogromny problem z chrzestnym ![]() Czubasku - głowa do góry, mleko mm to przecież nie trucizna Zobaczysz jak Ci będzie wygodniej Musisz stanąć na nogi i być szczęśliwą mamą, tylko wtedy dzidziol będzie happy, a to jakie mleko mu dajesz to tylko "dodatek" MissZusia, Natalia - w końcu pozbędziemy się tych fałdek Pogoda sprzyja odchudzaniu więc damy radę ![]() Dph - super, że wizyta udana i to tylko katarek
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej, hej! W Endo jest 5 dni darmowej dostawy w razie gdyby ktoś był zainteresowany. O TUTAJ Biorę się już za nadrabianie Was z wczoraj
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
uję
Cytat:
dla malutkiej za szybkie zaśnięcie Fajnie tak sprzedać dziecko na chwilkę Ja kiedyś mamie sprzedałam i odgruzowałam kuchnię i łazienkę w tym czasie ![]() Teraz też muszę ją komuś sprzedać, żeby resztę mieszkania posprzątać
|
|
|
#2006 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli tylko leki Ci pomagą w jakiś sposób to sie nimi podlecz. Karmiłaś Haniulkę i tak długi czas piersią, więc nie mów proszę o sobie jak o wyrodnej matce. Zresztą jakie to ma znaczenie czy się karmi piersią czy butlą? Czubasku! To się nie liczy, bo przecież dzieci kocha się bez względu na sposób karmienia. To, że MissZuzia karmi przez laktator to znaczy, ze kocha swojego Olka bardziej niż Agatek karmiący butlą, ale mnie niż Pearl karmiąca piersią? Niunia, zlituj się i tak nawet nie myśl. Twoja mała potrzebuje szczęśliwej i uśmiechniętej mamusi, a nie dojnej krówki o smutnych oczach. Teraz maluchy próbują nas naśladować, więc jak się do niej uśmiechasz to się odwzajemnia, a jak się będziesz smucić to jaki będzie skutek? Nie wiem jak Cię przekonać i jak pocieszyć, ale rób tak, żebyś Ty była happy to i Hania będzie ![]() O wiem co! Od teraz wyrodna matka to ta, która jest gruba, ma rozstępy i się nie podoba swojemu dziecku. Zgłaszam swoją kandydaturę Stwierdzam też, że Czubasek odpada na starcie Cytat:
Czym się tak poparzyła? ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
A jak ma gorączkę to przynajmniej wiadomo, ze szczpionka zadziałała ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
MartuNiunia87 ,dph u mnie też jeszcz 10 do zgubienia
Haniula no pięknie Twoje dziecię spało ![]() boroo w takim razie ja też zgłaszam się na konkurs w sprawie w,yrodnej grubej z rozstępami..... ------------------------------------------------------ Witam Bartek od 3 dni przesypia od 15 do 19 poteem kąpiel i 20.30 znowu spanko,w nocy budzi się koło 4 na papu ![]() Czekamy na położną ,wreszcie Młody bedzie ważony .
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-28 o 10:36 |
|
|
|
#2008 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie. Michas po raz drugi sprezentował mi fajna nocke
Inutil moge prosic o te kołysanki ![]() Cytat:
Czubasku mm jej krzywdy nie zrobi, a Ty musisz dojsc do ładu ze soba bo to dla Was obydwu najlepsze i najwazniejsze. Wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Mocno trzymam kciuki za Ciebie Kochana Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Lipa ztym UP, ale moze uda Ci sie cos zalatwic, a jak sie przestaniesz odzywac to Ci , to ja Cie tam znajde i nawet tesciowa Ci nie pomozeOj tam oj tam, robimy teraz niezle maratony z wozkami i wszystko ladnie zrzucimy Cytat:
za nocke Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój Michas konczy dzis 12 tygodni. Jejku jak to zleciało ![]() Flaszeczka dla wszystkich ![]() |
|
|
|
|
#2010 |
|
BAN stały
|
W zyciu was nie nadrobie
![]() Powiem tylko ze zmienilismy mleko i moje dziecko w koncu je co 3-4 godziny, ladnie spi. W nocy spal wczoraj 6 godzin ciurkiem i robi ladne kupy. Jednak tamtego mleka nie trawil i mial roztroj zoladka... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

dlatego ja kupiłam od razu 2 

I jest w szpitalu, nie wiadomo jak długo 

wiem co czujesz, ja ryczałam jak dawałam mm, ale jeśli dziecku ma być lepiej to nie ma co się dołować. Głowa do góry
założyłam baleriny, które średnio lubię, a plan był tylko wyjść na zakupy i spowrotem... a wyszło tak, że bankomat nieczynny i szłam do kolejnego, a potem to już trasą spacerową tak, żeby jak najmniej przy autach chodzić

bo martwił się, że się nie odzywam
ogarnęłam nas i po 11 wystartowaliśmy samochodem do galerii, więc pierwszy wyjazd z synkiem zaliczam do udanych
przecież Haniulka wie że ją kochasz i nieważne czym karmisz tylko co do niej czujesz
za szczepionkę!!!

Trzy razy pytałam, czy na pewno, bo nie mogłam uwierzyć w to, co mówi (jestem po cc). Także jestem mega szczęśliwa! od jutra zaczynam gimnastykę
Gabrysia - 09.02.2012