|
|
#2311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
moja wodą to sie dławi .... a mm łaskawie po awanturach az cale 3 razy w zyciu pociagnela... :P a paczka NANa poszla, bo jak krzyczala przy cycu to na poczatku nie wiedzialam o co kaman, wiec robilam mleko a ta i tak pluła ! hehehehe... teraz jak sie wscieka to czeklam spokojnie... jak jest glodna to wkoncu je nic na sile
|
|
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
A
Jak Ciebie Glam znaleść na fb? I w ogóle was ? MÖJ mały zjadł na noc mm z kasza i poprawił cyckiem i śpi smacznie. Juz wiem z czego był nerwowy - z głodu raczej. Potrafi 4 razy w nocy jeść. Wstyd przyznać ale spał z nami zamiast w łóżeczko swoim. Jablkien pluje na odległość, ziołowe jarzynowej nie chciał. Dzisiaj trochę banana zjadł . Ale szału nie ma
|
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytalam po lebkach,zmeczona juz jestem.Zatrzymywalam sie,jak widzialam moje imie
![]() Pisalam wam kiedys,ze mala ma szorstka skore na kolanach,raczkach i klatce piersiowej.Kupilam Balneum kapiel,ale lekko nawilzajaca i slabo dzialala,wiec dokupilam intensywny krem.Nastepnego dnia na nozkach prawie nic nie bylo,na pzostalych czesciach troche znikalo,znowu sie pojawialo (nawet tego samego dnia).Dzisiaj zaczelam smarowac jej nozki,a ona zaczela strasznie krzyczec !!Chyba ja szczypalo,zrobily sie czerwone!!Tz nalal wody do wanienki,szybko ja umylam,przestala plakac.Jak ja wytarlam nalozylam malenka kropeczke na jedno kolanko i mala znowu zaczela sie krzywic... Jutro ide znowu z tym dziadostwem do lekarza.Jak bedzie dalej sciemnial,to wywalcze skierowanie do dermatologa. Na polskich stronach pisza o AZS,alergiach pokarmowych i kontaktowych,na niemieckich,ze dziecko ma wrzaliwa skore i trzeba natluszczac,np do kapieli wlewac oliwe i mleko.Juz sama nie wiem... ![]() Ja jestem zadowolona,zamaczam na 2h,nawet nie trzeba tego spierac. |
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() Pozegnalam dzis gosci, wiec sie melduje nie nadrobie was, bo padam na twarz Jednak 4 dzieci pod dachem to zbyt wiele. Ale i tak fajnie bylo![]() No wiec malej w zeszlym tygodniu zrobila sie jakas wielka krosta na policzku- twarda pod spodem. W sumie nic sie z nia nie dzialo, a dzis juz priawe nie ma sladu- tylko skora tak troszke zlazi z tego miejsca. No i nie mam pojecia co to jest??? Moze to jakies alergiczne? Niestety z moim mleczkiem juz prawie gudbaj na dobre...lewy cyc to susza na maxa, moge caly dzien nie przytawiac i nie czuje napelnienia. A prawy sie napelnia coraz mniej. Wiec mleczko Nan jest coraz czesciej w menu Niki. W piatek podalam malej marchewke i nie bylo zadnych problemow pozniej. Dzis chcialam podac sloiczek marchew+ jablko to tak sie wykrecala jakby ktos jej cytryne dal do lizania. Kupska ladne wali- dzis to musiala wszystkim pokazac jakie ladne i sie skupcila po sama szyje .Za to z Filipem wrocil problem....4 dni nie robil. Wczorajsza noc to masakra- budzil sie co chwilke, ze boli pupa i stekal. Przespalismy tylko kilka godzin w sumie i dzis o 6 rano wsadzilam do wanny i zwalil tak dluga kupe jak moja dlon. wiec wracam do podawania apetizera i lactulosum. Activia i siemie lniane sa chyba dobre tylko dla starszych babc:/ Coreczka znajomych jest urodzona w sierpniu i powiem wam , ze juz sie nie moge doczekac az nasza bedzie w tym wieku Zosia pelza, smieje sie, guga, zaczepia, wogole jet taka kontaktowna juz bardzo![]() Tescie dostali nowego psa na dzilke- i na czesc Filipka nazwali go jak? Kunta oczywiscie ![]() ( dla tych co nie wiedza- moj synek tak nazywal wszystkie pieski jak nie umial w pelni mowic )Ide spac, jutro tez dzien poza domem- tz ma jeszcze urlop, wiec jutro dzialka, a pojutrze paszporty ![]() kolorowych
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
my juz wstalysmy niestety od 4 z nia walczylam bo sie krecila wiec niewyspana jestem mocno.u mnie tez coraz mniej w piersiach i robie sobie wyrzuty ze zla matka jestem.dzis usg nerek i urolog wieczorem.Ggora jest rodzaj masazu na problemy z kupa ale kurcze u dzieci raczej niewskazane tzw masaz gleboki brzucha na mnie dziala na znajomych tez ale na dzieciach nie sprawdzalam
|
#2316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Probowalas odstawic na troszke nabial? |
|
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaa tyle się napisałam i mi posta wcieło
dzień dobry Czytam regularnie, ale brakuje mi czasu na odpisywanie. Goldika mi też robienie jedzonka dla Piotrusia sprawia ogromną frajdę, słoiczków nie ruszamy, bo smakują jak psu z gardła Żelazko mamy aktualnie bosha i jest super wydajne, mieliśmy philipsa z sensorem dotyku i samowyłączaniem, ale sie popsuło, nie wyrobiło moich mocy przerobowych w prasowaniu. Daliśmy na gwarancję, okazało sie ze płytka grzejąca się zespuła i kazali wybrać jakieś żelazko zamiennie za tamto, wziełam bosha i nie żałuje depilator mam braun silk epil (on jest też do depilacji pod wodą) jest super, na te moje kudły super się sprawdza a i przy depilacji tak nie boli, bo wciskam nakladkę masująca, lub biorę go pod prysznic i nie czuję aż tak bólu Wczoraj kupiłam mydelko zapierające, zobaczymy czy da rade na jabłuszka marchewki ziemniaczki itd :P A warzywa i owoce zazwyczaj kupuję na targowisku, mam sprawdzonego starszego pana, który ma boskie jabłka słodkie mięciutkie i ładnie się je skrobie łyżeczką ![]() Glam krzesełka super ![]() Dalia u nas alergia na mleko wyszła ok 3 miesiąca, mały miał zielone luźne kupki i mało przybierał na wadze, Elfik mi poradziła biogaie i teraz jest rewelacja, kupka jedna na dzień lub dwa, żadnych problemów brzuszkowych , a koopka wygląda jak plastelina Warunek tylko taki, ze nie mogę pić mleka i jeść sera żółtego, po jogurtach i iałym serze nic mu nie jest |
|
|
|
#2318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie Was nadrabiam dziewczyny, bo od popołudnia wczoraj nie miałam nawet chwili, żeby zajrzeć na wizaż. Byliśmy z tż na zakupach po buty - nie wiem czy Wam pisałam, że kupiłam balerinki Aldo, ale kurcze sztywne jak cholera i oddałam je. A wyszłam z innymi też tej firmy, sama nie wiem jak je nazwać - takie po prostu do wygodnego biegania. Zrobiłam fotkę Tylko skórzaną wkładkę sobie do nich dokupiłam, żeby mi girka się nie pociła ![]() Nocka przespana jak zwykle, ale pobudka 6:08 Mam pyt do mam karmiących mm: czy gotujecie wodę z kranu do mleka czy gotujecie mineralną? Bo my do tej pory mineralną, ale tak się zastanawiam czy może przygotowana kranówka też może być?
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochane
Dzisiaj od rana świeci słoneczko, więc już się lepiej czuję. Tz niby pokazał skruchę, ale jakoś nie zrobilo to na mnie wrażenia ![]() Zgadzam się w 100% ze słowami Anioliny, święte słowa ![]() Ach koniec zrzędzenia. Zapomniałam napisać, Princesko kurtewczke zakupiłaś sobię mega Fajnie, że dalyście linki do pojemników na dziecięcą żywność. Dzisiaj coś zamówię. A i przyszły już nam opaski na ręce Lamazy. Ale są świetne. Michał jak ma je na nadgarstkach leży grzecznie i patrzy na nie jak wryty - chyba się ich boi
|
|
|
|
#2321 |
|
Rozeznanie
|
Mam pyt do mam karmiących mm: czy gotujecie wodę z kranu do mleka czy gotujecie mineralną? Bo my do tej pory mineralną, ale tak się zastanawiam czy może przygotowana kranówka też może być?
[/QUOTE]hej ![]() my kupujemy 5l butle i gotujemy butelkowaną, z kranówką nie próbowałam, bo wychodze z założenia po co coś zmieniać jesli wszystko jest oki? Wczoraj byłysmy na kontroli, mała nadal chora, kolejny tydzień kisimy sie w domu, byle do piątku .
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tż jak coś poważnego przeskrobał, niech teraz dostanie za swoje! ZEMSTA JEST SŁODKA
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooooo... to u nas to samo... a na kupy biogaia, znaczy na rzadkie i brzydkie? bo moja robi takie bardzo wodniste ale żółtawe ![]() a tak ogolnie to witam ![]() młoda w nocy spac nie mogla, bo chyba ja swedzialy dziąsła... :/ ale ja tam kimalam, chociaz bez szału
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-03-28 o 09:28 |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Baha nawet nie zdazylam Cie pocieszyc bo juz Ci sie humor naprawil
to dobrzeKtóraś pytała o wodę do mm. Ja kupuje wodę Mama i ja i daję ją bez gotowania. To jest woda źródlana, ponoć mineralnych nie powinno się dawać więc w grę wchodzi teoretycznie albo Mama i Ja albo Żywiec Zdrój. Kranówka dobrze przegotowana też powinna być ok, ponoć lepsza niż właśnie mineralna ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Kurcze myślę czy odstawić młodemu marchewkę bo robi po niej kupy które wyglądają jakby jej nie trawił i wydalał bez przetworzenia W necie raz piszą, że to norma, raz że organizm nie przygotowany do trawienia i: a) dawać dalej b)nie podawać i co tu zrobić
|
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Dalia u nas nawet jak się kolor polepszył to były dalej wodniste i przez 1,5 tyg dawałam biogaie i efekt super, zółciutkie plastelinki
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Princesska fajne zaiwaniarki kupilas
ja w ramach oszczednosci kupilam sobie 2pary trampek w Auchan mega wygodna i ta cena... 15zl za pare
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Cytat:
![]() Ggora i tak długo karmiłas Bahamadia musisz Tz przetrzymac jak nadłuzej, zeby sytuacja się nie powtórzyła :/ Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-03-28 o 09:45 |
|
|
|
|
#2328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ze chociaż częściowo sie wyjaśniło z kluczami ale jakiś niegramotny ten właściciel Cytat:
hihi my w weekend wybraliśmy sie na długi spacer i jak mała sie znudziła w wózku to TŻ ją w chuste zamotał i była szczęśliwa! A ja pchałam pusty wózek i jakiś przedszkolak z mamą zaglądał nam do wózka. Mina dziecka które spodziewało sie zobaczyć dzidziusia i "o niema dzidziusia" konsternacja na ich twarzach bezcenna. A jak im pokazałam ze jest w chuście u męża to był juz całkowity szok! Wszyscy a najbardziej starsze panie były zdziwione, pokazywały sobie palcem Męża. princessskaa - piękne buty |
||
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Ggoraa fajne imie Kunta
![]() U nas wczoraj tak wialo, ze spacer trwal 30min |
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuję dziewczyny ![]() Goldi, zadzwoń do przychodni, bo Dr googl czasami może zamieszać w głowie... P.S. jakby było mało pasm moich nieszczęść w ostatnim czasie, zostałam okradziona. Z torby od wózka ukradli mi książkę, którą dopiero kupiłam "kup kochance męża kwiaty" świetna książka o błędac wychowawczych, napisaną przez terapeutkę Katarzynę Miller i paczkę chusteczek nawilżających Michasia. Jak można sięgać po czyjąś własność, otworzyć sobię torbę i grzebać, no ogarnć tego nie mogę
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-28 o 10:19 |
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie pokazywać po sobie, ze jesteś smutna...ale pewna siebie ![]() My mielsimy rozpocząć remont w łazience i kuchni w poniedziałek, a okazuje sie, że Tz nie wróci w sobote z delegacji, tylko mu się przedłuzy i musimy znów o tydzień przełożyć
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj szkoda Zebyście zdążyli do świąt z remontem
|
|
|
|
|
#2333 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
O 13 przyjeżdża windykator za mandat, o który dostałam w trakcie ciąży, pisałam wam o tym.... A ja muszę iść do bankomatu. Przydałaby sie chusta, . Chyba wezmę małego na ręce i pójdziemy. A spacer o 14.00 Cytat:
A korzystałam z depilatora Brauna i tez byłam zadowolona, ale sie popsuł... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie mydelko sprawdza sie na kupy.Cytat:
Noc mieliśmy kiepską, pierwsza pobudka o 1.30, czyli jak za czasów noworodka. A pózniej co chwile, kopał nogami, chciał sie przytulić, popiskiwał, jadł. Nie wiem o co chodzi. Zęby? Byliśmy wczoraj w sklepie dziecięcym. Ale kupiłam |
||||||
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
do Swiąt nie, bo iak z 2 tygodnie potrwa a my musimy się wyprowadzić z domu na ten czas
|
|
|
|
#2335 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
braliśmy biogaje 2 tygodnie, nie kazali nam dłużej bo organizm dziecka się uzależnia jakby i jelitka rozleniwiają, może spróbujcie odstawić teraz na parę dni - a nóż widelec Piotruś już sam będzie ładne kopce majstrował ![]() i tak jak piszesz DALII, jak alergia to sam probiotyk nie starczy - dieta potrzebna
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-03-28 o 10:27 |
|||
|
|
|
#2336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sprzedałam jedne stare na obcasie za 80zł, więc tylko dołożyłam do tych
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-03-28 o 10:27 |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
MAMY PO CC - od kiedy stosujecie pasy poporodowe?
|
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ja nadal nie wiem czy w ogóle będę stosować.. Bo cholercia różne są opinie... Jedne, że to ok, a drugie, że taki pas rozleniwia mięśnie... I bądź tu mądry człowieku..
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
u nas nocka o wiele lepsza niż wczoraj, fakt budziła się co dwie godziny ale nie krzyczała całą noc ![]() zapomniałam się pochwalić nauczyła się pełzać, podnosi pupę i odpycha się nogami fajnie to wygląda a dzisiaj cały poranek turlała się po naszym łóżku przewracając się z brzucha na plecy i odwrotniea i wczoraj była na ważeniu jej waga to 6175 w końcu przekroczyła 6 kg
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-03-28 o 10:37 |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Baha wspolczuje... nie rozumiem jak mozna krasc
![]() jak ja nie lubie dzwonic do przychodni ![]() zreszta za tydzien mamy szczepienie to wypytam co i jak ![]() Princessko no to po prostu wymiane zrobilas Mola zgadzam sie co do smaku jedzenia sloiczkowego puszki dla psow lepiej pachna i ponoc smakuja. Ktos z mojej rodziny degustowal |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

nie nadrobie was, bo padam na twarz
Jednak 4 dzieci pod dachem to zbyt wiele. Ale i tak fajnie bylo

Tż