mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 22:00   #2311
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dalia powiem ci z moja sonia dokladnie tak samo reagowala na butle. Ale na szczescie jak pamietam chyba nawet od 4-6 mcy sa kubeczki niekapki i z nich wode ciagnela chetnie. Na spacerki jak znalazl. A potem dosc szybko opanowala picie ze szklanki. Do tej pory pije glownie wode, trudno ja skusic nawet na soczek ze o herbatce nie wspomne. Jeszxe zasem mleko lub kawa zbozowa przejdzie

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Sprawdzilam- sa niekapki teoretycznie od 4 mcy

moja wodą to sie dławi .... a mm łaskawie po awanturach az cale 3 razy w zyciu pociagnela... :P a paczka NANa poszla, bo jak krzyczala przy cycu to na poczatku nie wiedzialam o co kaman, wiec robilam mleko a ta i tak pluła ! hehehehe... teraz jak sie wscieka to czeklam spokojnie... jak jest glodna to wkoncu je nic na sile

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:03   #2312
goferek33
Raczkowanie

A
Jak Ciebie Glam znaleść na fb? I w ogóle was ? MÖJ mały zjadł na noc mm z kasza i poprawił cyckiem i śpi smacznie. Juz wiem z czego był nerwowy - z głodu raczej. Potrafi 4 razy w nocy jeść. Wstyd przyznać ale spał z nami zamiast w łóżeczko swoim. Jablkien pluje na odległość, ziołowe jarzynowej nie chciał. Dzisiaj trochę banana zjadł . Ale szału nie ma
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:49   #2313
OlusiaS
Wtajemniczenie

Przeczytalam po lebkach,zmeczona juz jestem.Zatrzymywalam sie,jak widzialam moje imie

Pisalam wam kiedys,ze mala ma szorstka skore na kolanach,raczkach i klatce piersiowej.Kupilam Balneum kapiel,ale lekko nawilzajaca i slabo dzialala,wiec dokupilam intensywny krem.Nastepnego dnia na nozkach prawie nic nie bylo,na pzostalych czesciach troche znikalo,znowu sie pojawialo (nawet tego samego dnia).Dzisiaj zaczelam smarowac jej nozki,a ona zaczela strasznie krzyczec !!Chyba ja szczypalo,zrobily sie czerwone!!Tz nalal wody do wanienki,szybko ja umylam,przestala plakac.Jak ja wytarlam nalozylam malenka kropeczke na jedno kolanko i mala znowu zaczela sie krzywic...
Jutro ide znowu z tym dziadostwem do lekarza.Jak bedzie dalej sciemnial,to wywalcze skierowanie do dermatologa.
Na polskich stronach pisza o AZS,alergiach pokarmowych i kontaktowych,na niemieckich,ze dziecko ma wrzaliwa skore i trzeba natluszczac,np do kapieli wlewac oliwe i mleko.Juz sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Olusia, niemieckie proszku dobre na wszystko!! Nasze polskie nie są tak dobre. Właśnie!! Mój tata jest teraz w Alpach mówisz, ze Persil Sensitive jest dobry do marchewki? Biorąc pod uwagę, że nie mamy wypasionej pralki?
Ja jestem zadowolona,zamaczam na 2h,nawet nie trzeba tego spierac.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 23:10   #2314
ggoraa
Zadomowienie

Hej kochane
Pozegnalam dzis gosci, wiec sie meldujenie nadrobie was, bo padam na twarzJednak 4 dzieci pod dachem to zbyt wiele. Ale i tak fajnie bylo

No wiec malej w zeszlym tygodniu zrobila sie jakas wielka krosta na policzku- twarda pod spodem. W sumie nic sie z nia nie dzialo, a dzis juz priawe nie ma sladu- tylko skora tak troszke zlazi z tego miejsca. No i nie mam pojecia co to jest??? Moze to jakies alergiczne?
Niestety z moim mleczkiem juz prawie gudbaj na dobre...lewy cyc to susza na maxa, moge caly dzien nie przytawiac i nie czuje napelnienia. A prawy sie napelnia coraz mniej. Wiec mleczko Nan jest coraz czesciej w menu Niki. W piatek podalam malej marchewke i nie bylo zadnych problemow pozniej. Dzis chcialam podac sloiczek marchew+ jablko to tak sie wykrecala jakby ktos jej cytryne dal do lizania.
Kupska ladne wali- dzis to musiala wszystkim pokazac jakie ladne i sie skupcila po sama szyje .Za to z Filipem wrocil problem....4 dni nie robil. Wczorajsza noc to masakra- budzil sie co chwilke, ze boli pupa i stekal. Przespalismy tylko kilka godzin w sumie i dzis o 6 rano wsadzilam do wanny i zwalil tak dluga kupe jak moja dlon. wiec wracam do podawania apetizera i lactulosum.
Activia i siemie lniane sa chyba dobre tylko dla starszych babc:/

Coreczka znajomych jest urodzona w sierpniu i powiem wam , ze juz sie nie moge doczekac az nasza bedzie w tym wieku Zosia pelza, smieje sie, guga, zaczepia, wogole jet taka kontaktowna juz bardzo

Tescie dostali nowego psa na dzilke- i na czesc Filipka nazwali go jak? Kunta oczywiscie ( dla tych co nie wiedza- moj synek tak nazywal wszystkie pieski jak nie umial w pelni mowic )

Ide spac, jutro tez dzien poza domem- tz ma jeszcze urlop, wiec jutro dzialka, a pojutrze paszporty
kolorowych
Stary 2012-03-28, 07:47   #2315
fatal21
Wtajemniczenie

my juz wstalysmy niestety od 4 z nia walczylam bo sie krecila wiec niewyspana jestem mocno.u mnie tez coraz mniej w piersiach i robie sobie wyrzuty ze zla matka jestem.dzis usg nerek i urolog wieczorem.Ggora jest rodzaj masazu na problemy z kupa ale kurcze u dzieci raczej niewskazane tzw masaz gleboki brzucha na mnie dziala na znajomych tez ale na dzieciach nie sprawdzalam
Stary 2012-03-28, 08:07   #2316
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Przeczytalam po lebkach,zmeczona juz jestem.Zatrzymywalam sie,jak widzialam moje imie

Pisalam wam kiedys,ze mala ma szorstka skore na kolanach,raczkach i klatce piersiowej.Kupilam Balneum kapiel,ale lekko nawilzajaca i slabo dzialala,wiec dokupilam intensywny krem.Nastepnego dnia na nozkach prawie nic nie bylo,na pzostalych czesciach troche znikalo,znowu sie pojawialo (nawet tego samego dnia).Dzisiaj zaczelam smarowac jej nozki,a ona zaczela strasznie krzyczec !!Chyba ja szczypalo,zrobily sie czerwone!!Tz nalal wody do wanienki,szybko ja umylam,przestala plakac.Jak ja wytarlam nalozylam malenka kropeczke na jedno kolanko i mala znowu zaczela sie krzywic...
Jutro ide znowu z tym dziadostwem do lekarza.Jak bedzie dalej sciemnial,to wywalcze skierowanie do dermatologa.
Na polskich stronach pisza o AZS,alergiach pokarmowych i kontaktowych,na niemieckich,ze dziecko ma wrzaliwa skore i trzeba natluszczac,np do kapieli wlewac oliwe i mleko.Juz sama nie wiem...

Olusia, czytalam, ze azs jest np czesto od szorstkich ubran itd, to w sumie jest wrazliwa skora. No i tylko w ostrzejszych przypadkach robi sie cos innego niz natluszczanie, tzn daje sterydy.

Probowalas odstawic na troszke nabial?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 08:38   #2317
mol_aa
Zadomowienie

Aaaaaaa tyle się napisałam i mi posta wcieło

dzień dobry
Czytam regularnie, ale brakuje mi czasu na odpisywanie.

Goldika mi też robienie jedzonka dla Piotrusia sprawia ogromną frajdę, słoiczków nie ruszamy, bo smakują jak psu z gardła

Żelazko mamy aktualnie bosha i jest super wydajne, mieliśmy philipsa z sensorem dotyku i samowyłączaniem, ale sie popsuło, nie wyrobiło moich mocy przerobowych w prasowaniu. Daliśmy na gwarancję, okazało sie ze płytka grzejąca się zespuła i kazali wybrać jakieś żelazko zamiennie za tamto, wziełam bosha i nie żałuje

depilator mam braun silk epil (on jest też do depilacji pod wodą) jest super, na te moje kudły super się sprawdza a i przy depilacji tak nie boli, bo wciskam nakladkę masująca, lub biorę go pod prysznic i nie czuję aż tak bólu

Wczoraj kupiłam mydelko zapierające, zobaczymy czy da rade na jabłuszka marchewki ziemniaczki itd :P

A warzywa i owoce zazwyczaj kupuję na targowisku, mam sprawdzonego starszego pana, który ma boskie jabłka słodkie mięciutkie i ładnie się je skrobie łyżeczką

Glam krzesełka super

Dalia u nas alergia na mleko wyszła ok 3 miesiąca, mały miał zielone luźne kupki i mało przybierał na wadze, Elfik mi poradziła biogaie i teraz jest rewelacja, kupka jedna na dzień lub dwa, żadnych problemów brzuszkowych , a koopka wygląda jak plastelina
Warunek tylko taki, ze nie mogę pić mleka i jeść sera żółtego, po jogurtach i iałym serze nic mu nie jest
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 08:49   #2318
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Hejka

Mam mega doła
Byłam na basenie, właśnie wróciłam od fryzjera i na poprawę nastroju kupiłam sobię kieckie.
Ale rano miałam awanturę z tż taką, że wszystkiego się odechciało, aż już niewyrobiłam i powiedziałam mu że szukam mieszkania i jak coś wynajmę dam mu znać aby przewiózł nasze rzeczy :ryczy:

Jak nadrobię co tam u Was napiszę o tym w klubie...
Kochaniutka

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej chciałam sie tylko pochwalić, że biderka super na następną wizyte Mikus ma już sam przyjść do pana doktora
Super!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:03   #2319
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Właśnie Was nadrabiam dziewczyny, bo od popołudnia wczoraj nie miałam nawet chwili, żeby zajrzeć na wizaż.
Byliśmy z tż na zakupach po buty - nie wiem czy Wam pisałam, że kupiłam balerinki Aldo, ale kurcze sztywne jak cholera i oddałam je. A wyszłam z innymi też tej firmy, sama nie wiem jak je nazwać - takie po prostu do wygodnego biegania. Zrobiłam fotkę Tylko skórzaną wkładkę sobie do nich dokupiłam, żeby mi girka się nie pociła

Nocka przespana jak zwykle, ale pobudka 6:08

Mam pyt do mam karmiących mm: czy gotujecie wodę z kranu do mleka czy gotujecie mineralną? Bo my do tej pory mineralną, ale tak się zastanawiam czy może przygotowana kranówka też może być?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0329.jpg (134,7 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-03-28, 09:15   #2320
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dzięki Kochane
Dzisiaj od rana świeci słoneczko, więc już się lepiej czuję. Tz niby pokazał skruchę, ale jakoś nie zrobilo to na mnie wrażenia

Zgadzam się w 100% ze słowami Anioliny, święte słowa

Ach koniec zrzędzenia. Zapomniałam napisać,
Princesko kurtewczke zakupiłaś sobię mega

Fajnie, że dalyście linki do pojemników na dziecięcą żywność. Dzisiaj coś zamówię.

A i przyszły już nam opaski na ręce Lamazy. Ale są świetne. Michał jak ma je na nadgarstkach leży grzecznie i patrzy na nie jak wryty - chyba się ich boi ze stópek je ściąga
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:17   #2321
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Mam pyt do mam karmiących mm: czy gotujecie wodę z kranu do mleka czy gotujecie mineralną? Bo my do tej pory mineralną, ale tak się zastanawiam czy może przygotowana kranówka też może być? [/QUOTE]

hej
my kupujemy 5l butle i gotujemy butelkowaną, z kranówką nie próbowałam, bo wychodze z założenia po co coś zmieniać jesli wszystko jest oki?

Wczoraj byłysmy na kontroli, mała nadal chora, kolejny tydzień kisimy sie w domu, byle do piątku .

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:18   #2322
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Kochane
Dzisiaj od rana świeci słoneczko, więc już się lepiej czuję. Tz niby pokazał skruchę, ale jakoś nie zrobilo to na mnie wrażenia
Cieszę się, że jest lepiej Wysłałam Ci wiadomość na priv

A tż jak coś poważnego przeskrobał, niech teraz dostanie za swoje! ZEMSTA JEST SŁODKA
Stary 2012-03-28, 09:27   #2323
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dalia u nas alergia na mleko wyszła ok 3 miesiąca, mały miał zielone luźne kupki i mało przybierał na wadze, Elfik mi poradziła biogaie i teraz jest rewelacja, kupka jedna na dzień lub dwa, żadnych problemów brzuszkowych , a koopka wygląda jak plastelina
Warunek tylko taki, ze nie mogę pić mleka i jeść sera żółtego, po jogurtach i iałym serze nic mu nie jest

ooooo... to u nas to samo... a na kupy biogaia, znaczy na rzadkie i brzydkie? bo moja robi takie bardzo wodniste ale żółtawe

a tak ogolnie to witam
młoda w nocy spac nie mogla, bo chyba ja swedzialy dziąsła... :/ ale ja tam kimalam, chociaz bez szału

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-03-28 o 09:28
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:33   #2324
goldika
Zakorzenienie

Baha nawet nie zdazylam Cie pocieszyc bo juz Ci sie humor naprawil to dobrze

Któraś pytała o wodę do mm. Ja kupuje wodę Mama i ja i daję ją bez gotowania. To jest woda źródlana, ponoć mineralnych nie powinno się dawać więc w grę wchodzi teoretycznie albo Mama i Ja albo Żywiec Zdrój.
Kranówka dobrze przegotowana też powinna być ok, ponoć lepsza niż właśnie mineralna

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Kurcze myślę czy odstawić młodemu marchewkę bo robi po niej kupy które wyglądają jakby jej nie trawił i wydalał bez przetworzenia HELP co zrobić?
W necie raz piszą, że to norma, raz że organizm nie przygotowany do trawienia i:
a) dawać dalej
b)nie podawać
i co tu zrobić
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:37   #2325
mol_aa
Zadomowienie

Dalia u nas nawet jak się kolor polepszył to były dalej wodniste i przez 1,5 tyg dawałam biogaie i efekt super, zółciutkie plastelinki
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:42   #2326
goldika
Zakorzenienie

Princesska fajne zaiwaniarki kupilas ja w ramach oszczednosci kupilam sobie 2pary trampek w Auchan mega wygodna i ta cena... 15zl za pare a wybor kolorow ze hoho
Stary 2012-03-28, 09:44   #2327
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Mam pyt do mam karmiących mm: czy gotujecie wodę z kranu do mleka czy gotujecie mineralną? Bo my do tej pory mineralną, ale tak się zastanawiam czy może przygotowana kranówka też może być?
Ja przyznam, że moja ma ponad dwa latka a nadal robię jej mleko na Zywiec Zdroju

Ggora i tak długo karmiłas Kunta

Bahamadia musisz Tz przetrzymac jak nadłuzej, zeby sytuacja się nie powtórzyła :/

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-03-28 o 09:45
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:45   #2328
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

mam juz klucze do mieszkania, ale musze dorobic drugi komplet, pralka nie podlaczona i podobno hydraulik ma przyjsc do soboty i klucz od piwnicy w sobote ma przywiezc, wsciekla jestem, ten czlowiek nie moze niczego zalatwic porzadnie tylko tak odwleka a my dzis mamy samochod kolegi i tz mial piwnice przewiezc, wrrr...

Super ze chociaż częściowo sie wyjaśniło z kluczami ale jakiś niegramotny ten właściciel
Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a my dzis na spacerku 2 razy... za pierwszym wlasciwie na zakupach i moze ze 20 min, bo zglodniała wiec marudzila... za 2gim 1,5h w chuście boziu... jaka sensacja bylysmy to szok... kazdy patrzyl jakbym nie wiem, jakims kosmita byla a starsze panie to myslalam ze wzrokiem mnie zabiją na szczescie nie wiało i bylo bardzo przyjemnie

hihi
my w weekend wybraliśmy sie na długi spacer i jak mała sie znudziła w wózku to TŻ ją w chuste zamotał i była szczęśliwa!
A ja pchałam pusty wózek i jakiś przedszkolak z mamą zaglądał nam do wózka. Mina dziecka które spodziewało sie zobaczyć dzidziusia i "o niema dzidziusia" konsternacja na ich twarzach bezcenna. A jak im pokazałam ze jest w chuście u męża to był juz całkowity szok!
Wszyscy a najbardziej starsze panie były zdziwione, pokazywały sobie palcem Męża.

princessskaa - piękne buty
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:53   #2329
goldika
Zakorzenienie

Ggoraa fajne imie Kunta

U nas wczoraj tak wialo, ze spacer trwal 30min
Stary 2012-03-28, 10:08   #2330
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Ja przyznam, że moja ma ponad dwa latka a nadal robię jej mleko na Zywiec Zdroju

Ggora i tak długo karmiłas Kunta

Bahamadia musisz Tz przetrzymac jak nadłuzej, zeby sytuacja się nie powtórzyła :/
Tak zrobię, tylko że sama z kamienia nie jestem, no ale może się uda, w każdym razie rano się nie poddałam ha

dziekuję dziewczyny

Goldi, zadzwoń do przychodni, bo Dr googl czasami może zamieszać w głowie...

P.S. jakby było mało pasm moich nieszczęść w ostatnim czasie, zostałam okradziona.
Z torby od wózka ukradli mi książkę, którą dopiero kupiłam "kup kochance męża kwiaty" świetna książka o błędac wychowawczych, napisaną przez terapeutkę Katarzynę Miller i paczkę chusteczek nawilżających Michasia.
Jak można sięgać po czyjąś własność, otworzyć sobię torbę i grzebać, no ogarnć tego nie mogę

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-03-28 o 10:19
Stary 2012-03-28, 10:14   #2331
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zrobię, tylko że sama z kamienia nie jestem, no ale może się uda, w każdym razie rano się nie poddałam ha

dziekuję dziewczyny
Musisz być z kamienia właśnie jak najdłużej, żeby Tz Cie nosił na rękach I nie pokazywać po sobie, ze jesteś smutna...ale pewna siebie

My mielsimy rozpocząć remont w łazience i kuchni w poniedziałek, a okazuje sie, że Tz nie wróci w sobote z delegacji, tylko mu się przedłuzy i musimy znów o tydzień przełożyć

Stary 2012-03-28, 10:20   #2332
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Musisz być z kamienia właśnie jak najdłużej, żeby Tz Cie nosił na rękach I nie pokazywać po sobie, ze jesteś smutna...ale pewna siebie

My mielsimy rozpocząć remont w łazience i kuchni w poniedziałek, a okazuje sie, że Tz nie wróci w sobote z delegacji, tylko mu się przedłuzy i musimy znów o tydzień przełożyć

Oj szkoda
Zebyście zdążyli do świąt z remontem
Stary 2012-03-28, 10:23   #2333
tuszka
Raczkowanie

Dzień dobry,

O 13 przyjeżdża windykator za mandat, o który dostałam w trakcie ciąży, pisałam wam o tym.... A ja muszę iść do bankomatu. Przydałaby sie chusta, . Chyba wezmę małego na ręce i pójdziemy. A spacer o 14.00

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Tuszka depilator brauna polecam ale ja mam wersje bez trymera.
A suszarke mam swietna Philipsa ale bez lokówka
Goldi, tez mam suszarkę Philipsa i jestem z niej mega zadowolona. I z tej samej serii jest tez suszarko-lokówka i nawet w przystępnej cenie. http://www.philips.pl/c/pielegnacja-...27.app101-drp1

A korzystałam z depilatora Brauna i tez byłam zadowolona, ale sie popsuł...

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Kurcze aja jak odstawilam sonie to mleko mialam jeszcze z 4 miesiace, az w szoku bylam jak pod prysznicem na iskalam i mi mleko plynelo

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Ja mam depilator philips satinelle ice premium z golarka ale golarka taka sobie, tej lodowej nakladki nigdy nie stosowalam no i po jakis 2 latach zepsula mi sie ladowarka i przy okazji kupilam nowy depilator tez philipsa ale z tych tanszych- satinelle plus chyba, taki czaryk ny prosty, kosztowal chyba okolo 90 zl na all a ten z lodem blisko 80 euro xhyba jak pamietam- a szczerze mowiac efekt taki sam
Dzięki Glam, czyli nie warto przepłacać

Cytat:
Hejka

Mam mega doła
Byłam na basenie, właśnie wróciłam od fryzjera i na poprawę nastroju kupiłam sobię kieckie.
Ale rano miałam awanturę z tż taką, że wszystkiego się odechciało, aż już niewyrobiłam i powiedziałam mu że szukam mieszkania i jak coś wynajmę dam mu znać aby przewiózł nasze rzeczy :ryczy:

Jak nadrobię co tam u Was napiszę o tym w klubie...
Dobrze, ze już Ci lepiej

Cytat:

Ok, poproszę tatę

Cytat:

dzień dobry

Goldika mi też robienie jedzonka dla Piotrusia sprawia ogromną frajdę, słoiczków nie ruszamy, bo smakują jak psu z gardła

Żelazko mamy aktualnie bosha i jest super wydajne, mieliśmy philipsa z sensorem dotyku i samowyłączaniem, ale sie popsuło, nie wyrobiło moich mocy przerobowych w prasowaniu. Daliśmy na gwarancję, okazało sie ze płytka grzejąca się zespuła i kazali wybrać jakieś żelazko zamiennie za tamto, wziełam bosha i nie żałuje

depilator mam braun silk epil (on jest też do depilacji pod wodą) jest super, na te moje kudły super się sprawdza a i przy depilacji tak nie boli, bo wciskam nakladkę masująca, lub biorę go pod prysznic i nie czuję aż tak bólu

Wczoraj kupiłam mydelko zapierające, zobaczymy czy da rade na jabłuszka marchewki ziemniaczki itd :P
Żelazko mam Rowenty, takie zwykle z parą i spryskiwaczem. Kolejny głos za Depilatorem Brauna u mnie mydelko sprawdza sie na kupy.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Właśnie Was nadrabiam dziewczyny, bo od popołudnia wczoraj nie miałam nawet chwili, żeby zajrzeć na wizaż.
Byliśmy z tż na zakupach po buty - nie wiem czy Wam pisałam, że kupiłam balerinki Aldo, ale kurcze sztywne jak cholera i oddałam je. A wyszłam z innymi też tej firmy, sama nie wiem jak je nazwać - takie po prostu do wygodnego biegania. Zrobiłam fotkę Tylko skórzaną wkładkę sobie do nich dokupiłam, żeby mi girka się nie pociła

Nocka przespana jak zwykle, ale pobudka 6:08
:
Te buty to tzw. Jazzówki albo oxfordki, o ile sie nie mylę.

Noc mieliśmy kiepską, pierwsza pobudka o 1.30, czyli jak za czasów noworodka. A pózniej co chwile, kopał nogami, chciał sie przytulić, popiskiwał, jadł. Nie wiem o co chodzi. Zęby?

Byliśmy wczoraj w sklepie dziecięcym. Ale kupiłam może pózniej napiszę.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:24   #2334
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Oj szkoda
Zebyście zdążyli do świąt z remontem
do Swiąt nie, bo iak z 2 tygodnie potrwa a my musimy się wyprowadzić z domu na ten czas

Stary 2012-03-28, 10:25   #2335
elf27
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Olusia, czytalam, ze azs jest np czesto od szorstkich ubran itd, to w sumie jest wrazliwa skora. No i tylko w ostrzejszych przypadkach robi sie cos innego niz natluszczanie, tzn daje sterydy.

Probowalas odstawic na troszke nabial?
u nas takie objawy to alergia/ AZS, diagnoza dermatologa

Cytat:

dzień dobry

A warzywa i owoce zazwyczaj kupuję na targowisku, mam sprawdzonego starszego pana, który ma boskie jabłka słodkie mięciutkie i ładnie się je skrobie łyżeczką

Glam krzesełka super

braliśmy biogaje 2 tygodnie, nie kazali nam dłużej bo organizm dziecka się uzależnia jakby i jelitka rozleniwiają, może spróbujcie odstawić teraz na parę dni - a nóż widelec Piotruś już sam będzie ładne kopce majstrował

i tak jak piszesz DALII, jak alergia to sam probiotyk nie starczy - dieta potrzebna

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-03-28 o 10:27
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:26   #2336
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Princesska fajne zaiwaniarki kupilas ja w ramach oszczednosci kupilam sobie 2pary trampek w Auchan mega wygodna i ta cena... 15zl za pare a wybor kolorow ze hoho
Cena rzeczywiście na każdą kieszeń

Ja sprzedałam jedne stare na obcasie za 80zł, więc tylko dołożyłam do tych

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-03-28 o 10:27
Stary 2012-03-28, 10:26   #2337
elf27
Zadomowienie

MAMY PO CC - od kiedy stosujecie pasy poporodowe?
Stary 2012-03-28, 10:31   #2338
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
P.S. jakby było mało pasm moich nieszczęść w ostatnim czasie, zostałam okradziona.
Z torby od wózka ukradli mi książkę, którą dopiero kupiłam "kup kochance męża kwiaty" świetna książka o błędac wychowawczych, napisaną przez terapeutkę Katarzynę Miller i paczkę chusteczek nawilżających Michasia.
Jak można sięgać po czyjąś własność, otworzyć sobię torbę i grzebać, no ogarnć tego nie mogę
o masz....

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
MAMY PO CC - od kiedy stosujecie pasy poporodowe?
Ja nadal nie wiem czy w ogóle będę stosować.. Bo cholercia różne są opinie... Jedne, że to ok, a drugie, że taki pas rozleniwia mięśnie... I bądź tu mądry człowieku..
Stary 2012-03-28, 10:34   #2339
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie

u nas nocka o wiele lepsza niż wczoraj, fakt budziła się co dwie godziny ale nie krzyczała całą noc

zapomniałam się pochwalić nauczyła się pełzać, podnosi pupę i odpycha się nogami fajnie to wygląda a dzisiaj cały poranek turlała się po naszym łóżku przewracając się z brzucha na plecy i odwrotnie

a i wczoraj była na ważeniu jej waga to 6175 w końcu przekroczyła 6 kg 500g przybrała w ciągu 2 tyg ale dawałam jej mm czesto

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-03-28 o 10:37
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:37   #2340
goldika
Zakorzenienie

Baha wspolczuje... nie rozumiem jak mozna krasc
jak ja nie lubie dzwonic do przychodni poprosze Tzta zeby zadzwonil do swojej cioci - pediatry
zreszta za tydzien mamy szczepienie to wypytam co i jak

Princessko no to po prostu wymiane zrobilas

Mola zgadzam sie co do smaku jedzenia sloiczkowego puszki dla psow lepiej pachna i ponoc smakuja. Ktos z mojej rodziny degustowal
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości