Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 20:03   #1171
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Pijecie może te geste soki marchewkowe?
Bo ja potrafie wypic cały litr, a w 100ml jest 43% zapotrzebowanie na witamine A .... Czyli wypijam 500% zapotrzebowania dziennego?
Ale chyba wszystko sie nie przyswaja co nie?
Stary 2012-03-27, 20:14   #1172
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Bo ja potrafie wypic cały litr, a w 100ml jest 43% zapotrzebowanie na witamine A .... Czyli wypijam 500% zapotrzebowania dziennego?
ja akurat na marchewkowe nie mam fazy...wg mnie nie wszytsko sie przyswaja, nic sie zlego nie stanie
ja to tak jak pisalam pije herktolitrami ale jedyne co pije to przegotowana woda z cytryna ewentualnie dodaje do tego miod lub cukier pychotka
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:18   #1173
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Mnie też strasznie suszy... Ciągle bym piła i też kupiłam sobie dzisiaj cytrynki, żeby witamin zjeśc troche
Stary 2012-03-27, 20:19   #1174
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Ja kilka dni temu piłam takie jednodniowy, marchewkowy. Niestety później strasznie rozbolał mnie żołądek, więc chyba prędko po niego nie sięgnę.

Mystiquee, myślę, że wszystko można, z umiarem. Ta szklanka czy dwie dziennie nie powinny zaszkodzić, ale co do całego kartonu to bym się zastanowiła.... Ale nie wiem, tak tylko mi się wydaje.
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:27   #1175
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Byłam u lekarza. Jest zarodek, słyszałam serduszko, ale w macicy zrobił mi się krwiak i ciąża jest zagrożona. Mam luteine na podtrzymanie, jak ja mam się oszczędzać przy małym dziecku jak od rana do wieczora jestem sama. Załamana jestem.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Marti dopisz mi termin na 24.11.2012

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:33   #1176
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza. Jest zarodek, słyszałam serduszko, ale w macicy zrobił mi się krwiak i ciąża jest zagrożona. Mam luteine na podtrzymanie, jak ja mam się oszczędzać przy małym dziecku jak od rana do wieczora jestem sama. Załamana jestem.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Marti dopisz mi termin na 24.11.2012

trzymam kciuki zebvy bylo ok!!!a ktos z rodzcow/rodzenstwa (nie wiem czy masz) nie da rady?
Stary 2012-03-27, 20:34   #1177
Poni
Raczkowanie

[QUOTE=kamilkak90;33179405]Byłam u lekarza. Jest zarodek, słyszałam serduszko, ale w macicy zrobił mi się krwiak i ciąża jest zagrożona. Mam luteine na podtrzymanie, jak ja mam się oszczędzać przy małym dziecku jak od rana do wieczora jestem sama. Załamana jestem.

[/
QUOTE]
Kochana no to witam w klubie. Też mam krwiaka, o którym dowiedziałam sie przez przypadek wczoraj.
Jakie wymiary ma ten Twój? Czytałam, że krwiaki często same się wchłaniają. Ja idę na kontrolę za tydzień.

Musisz na siebie uważać i cierpliwie czekać do następnego USG.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 20:35   #1178
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też strasznie suszy... Ciągle bym piła i też kupiłam sobie dzisiaj cytrynki, żeby witamin zjeśc troche
cytrynka dobra rzecz za mna chodzi syrop wiosniowy jutro chyba se kupie i bnede do wody dolewac
a wogole dzis mialam faze straszna na banana z rodzynkami i smietana w sprayu...poznie ta smietane sobie do buzi jeszcze psikalam taka mialam ochote mmmmmmmmmmmm

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-03-27 o 20:36
Stary 2012-03-27, 20:47   #1179
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a wogole dzis mialam faze straszna na banana z rodzynkami i smietana w sprayu...poznie ta smietane sobie do buzi jeszcze psikalam taka mialam ochote mmmmmmmmmmmm
Heheh ale masz smaki faktycznie
U mnie koło łóżka leży batonik już chyba z tydzień i nie mam ochoty go ruszać. W ogóle mnie na słodkości nie ciągnie. Jedynie co to banany.
Stary 2012-03-27, 20:51   #1180
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Heheh ale masz smaki faktycznie
U mnie koło łóżka leży batonik już chyba z tydzień i nie mam ochoty go ruszać. W ogóle mnie na słodkości nie ciągnie. Jedynie co to banany.
no ja na czekolade patrzec nie moge jedynie banany, suszone owoce i smietana w sprayu))
Stary 2012-03-27, 21:00   #1181
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na początku codziennie litr takiego soku wypijałam ..ale jak przeczytałam o tej wit. A to ograniczyłam .. kupuję teraz takie bez marchwi .. i też są pycha

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 21:02   #1182
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

A ja nie mam żadnych smaków praktycznie
Jedynie te truskawki mi w głowie siedzą
Stary 2012-03-27, 21:10   #1183
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana spróbuj córci wytłumaczyć że mamusia musi się teraz oszczędzać. może zrozumie ..i szybko sie wszystkiego nauczy ..
A tak zupełnie na serio to główka do góry .. nie ma się co załamywać bo napewno będzie wszystko dobrze

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
A ja nie mam żadnych smaków praktycznie
Jedynie te truskawki mi w głowie siedzą
Też myslalam ze nie mam smakow ale jak nazwac to że od tygodnia chodzą za mną młode ziemniaczki z koperkiem , jajka sadzone i fasolka szparagowa z bułką tartą ..
no nie mogę ..oszaleeeejęęęęęę!

Na pamiątkę ...

Stary 2012-03-27, 21:16   #1184
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Też myslalam ze nie mam smakow ale jak nazwac to że od tygodnia chodzą za mną młode ziemniaczki z koperkiem , jajka sadzone i fasolka szparagowa z bułką tartą ..
no nie mogę ..oszaleeeejęęęęęę!
Hahaha o kurcze! Fasolka szparagowa!!
Stary 2012-03-27, 21:39   #1185
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U mnie ze smaków tylko kiwi, shake'i czekoladowe i mięso. te 2 ostatnie mężowi bardzo podpasowały bo i on się zawsze załapie. Dopiero co kupiliśmy 2 opakowania lodów na shake'i a coś czuję, że na dniach znowu będziemy kupować Chociaż generalnie wolę teraz coś kwaśnego/pikantnego niż słodkiego. W sumie zawsze uwielbiałam słodycze, więc coś tam skubię słodkiego, ale nie ciągnie mnie strasznie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:22   #1186
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Przepis na życie obejrzany, zmykam do łóżeczka
Dobranoc
Stary 2012-03-28, 07:23   #1187
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej
Nie spac tyle!
Ja już na uczelnie zmykam
Papa
Stary 2012-03-28, 07:26   #1188
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny ! Ja dzisiaj czuj się troszeczkę lepiej. Przed wstaniem z łóżka mąż zrobił mi ciepłą wodę z miodem i cytryną i nie miałam rano mdłości! Teraz zaczyna mnie mulić, bo jeszcze nic nie jadłam

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny.
Mam Pytanie:
Jestem mamą prawie 3 letniej dziewczynki, drugi cykl staramy się z mężem o dziecko. Dziś 26 dzień cyklu (29 pełen), nie wytrzymałam:
- 2 kreska na teście bardzo ale to bardzo słabiutka
- test Hcg zrobiony dzisiaj 47 mIU/ml

Myślicie że to oznacza, że mogę się do was przyłączyć?
Super ! Witamy kolejną mamusię

Cytat:
Kurcze, bo ja dziś miałam 36,83, normalną temperaturę mam 36,5-36,6
Ja oczwyscie sie zaraz zacznę doszukiwać nie wiadomo czego, ale ciągle mnie coś martwi
Nie mierz już tej temperatury ! Nie możesz się denerwować ! Myśl, że wszystko będzie ok i tyle !

Cytat:
Ja piłam ten jednodniowy marchewkowy! Pychota !

Myślę, że spokojnie, to samo zdrowie więc się nie martw !

Cytat:
Super, że jest już zarodek i bije serduszko ! Współczuje krwiaka Kochana nie wiem co powiedzieć odnośnie Twojej sytuacji.. rzeczywiście przy małej ciężko będzie Ci leżeć i odpoczywać..

Cytat:
dziewczyny bylam u lekarza-jest zarodek, jest echo serduszka, zarodek ma 3 mm podobno w normie dostalam 2 zdjecia zalozyl mi karte ciąży, bylaam u innego niz ostatnio
tylko martwi mnie bo jakąs infekcje mam dostalam globulki a na te bole podbrzusza dal mi progesteron-luteine, teraz ide za dwa tyg.
ogolnie sie zalamalam bo dal mi skierowanie na badania krwi itd no i tamm pelno tego min na kile, hiv itd i podobno to kosztuje 300 zł zgłupieje
Super

Zazdroszczę..też już chce zobaczyć bijące serduszko..

Jeżeli chodzi o badania to dlatego umówiłam się na NFZ do ginekologa.. Nie będę płacić za coś co mi się za darmo należy !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 07:31   #1189
weronika23
Zakorzenienie

kamilkak90 trzymam mocniutko w kciuki zeby bylo dobrze, kurcze masz racje przy malym dziecku masakra moja nic tylko za mna chodzi i na rece, niczym nie chce sie ostatnio zajac chociaz jej tlumacze nooo o ile mozna wytlumaczyc malemu brzdacowi. My tez same od rana do wieczora i bylaby jazdzajakbym musiala lezec
\
nas czeka mycie i wieszanie w tym tygodniu a i jeszcze blazeriii ale rozkladam sobie to na dni 1 pknpo 1 dzien i jakos dam rade, w tamrtej ciazy do konca mylam i robilam i mam nadzieje ze teraz tez dam rade

co do sikania to u mnie masakra

smaki mnie wczoraj o 19 taaak naszlo na frytki z sosem czosnkowym ze musialam zrobic, ktoras pisala o truskawka jak zobaczylam w sklepie to musialam kupic-nnoo coz chemia ale jakie pyszne byly

no wlasnie badania ja w poprzedniej ciazy nie powiem ile wydalam i tez ide po skierowanie na nie

Edytowane przez weronika23
Czas edycji: 2012-03-28 o 07:34
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 07:39   #1190
madzius90
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Cytat:
dziewczyny bylam u lekarza-jest zarodek, jest echo serduszka, zarodek ma 3 mm podobno w normie dostalam 2 zdjecia zalozyl mi karte ciąży, bylaam u innego niz ostatnio
tylko martwi mnie bo jakąs infekcje mam dostalam globulki a na te bole podbrzusza dal mi progesteron-luteine, teraz ide za dwa tyg.
ogolnie sie zalamalam bo dal mi skierowanie na badania krwi itd no i tamm pelno tego min na kile, hiv itd i podobno to kosztuje 300 zł zgłupieje
To super

Ale skoro masz skierowanie na badanie to chyba nie będziesz musiała za nie płacić

Cytat:
Ja nie piję.
Za to pochłaniam dużo wody, mleka i soczków z aronii od teściowej

Hmm myślę, że jeśli to jest aż 500% zapotrzebowania dziennego to troszkę za dużo.

Cytat:
Uważaj na siebie
A Twoja córcia może zrozumie, jak jej ładnie wytłumaczysz, że musisz teraz bardziej się oszczędzać
A jak nie to nie masz nikogo, kogo mogłabyś poprosić o pomoc przy małej?

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o badania to dlatego umówiłam się na NFZ do ginekologa.. Nie będę płacić za coś co mi się za darmo należy !
Dokładnie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 07:43   #1191
Hugolina82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kamilkak90 trzymam mocniutko w kciuki zeby bylo dobrze, kurcze masz racje przy malym dziecku masakra moja nic tylko za mna chodzi i na rece, niczym nie chce sie ostatnio zajac chociaz jej tlumacze nooo o ile mozna wytlumaczyc malemu brzdacowi. My tez same od rana do wieczora i bylaby jazdzajakbym musiala lezec
\
nas czeka mycie i wieszanie w tym tygodniu a i jeszcze blazeriii ale rozkladam sobie to na dni 1 pknpo 1 dzien i jakos dam rade, w tamrtej ciazy do konca mylam i robilam i mam nadzieje ze teraz tez dam rade

co do sikania to u mnie masakra

smaki mnie wczoraj o 19 taaak naszlo na frytki z sosem czosnkowym ze musialam zrobic, ktoras pisala o truskawka jak zobaczylam w sklepie to musialam kupic-nnoo coz chemia ale jakie pyszne byly

no wlasnie badania ja w poprzedniej ciazy nie powiem ile wydalam i tez ide po skierowanie na nie
Masz zamiar myc okna i wieszac firanki?
Hugolina82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 07:48   #1192
DeKajka
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pobudka !

Ja już od dwóch godzin na nogach.. Byłam w pracy na chwile ale na szczescie mogłam szybko wrocic do domku.. wszamałam pycha sniadanko i czeka mnie cały dzień lenistwa ..

Całuski ..i miłego dnia ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-03-28, 07:50   #1193
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

To super

Ale skoro masz skierowanie na badanie to chyba nie będziesz musiała za nie płacić

no wlasnie jak widac jednoi nie wyklucza drugiego.sama nie wiem co mam zrobic teraz, nie usmiecha mi sie taki wydatek, zwłaszcza ze zaraz święta
tez bym musiala umyc okna ale na szcescie moj Michal sam zaproponowal ze umyje, ja mowilam ze sam sobie poradze ale w sumie niech mu bedzie jak tak chce
weronika a tez mialas te wszytskie badania na hiv, kiłe i wzw b?ja wogole bylam w szoku ze teraz to obowiazkowe i ze njormalnie wynik bedzie na tej calej karcie ciązy zdziwilo mnie to.nie wiedzialam poo prostu ze tak jest

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-03-28 o 07:52
Stary 2012-03-28, 07:58   #1194
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie jak widac jednoi nie wyklucza drugiego.sama nie wiem co mam zrobic teraz, nie usmiecha mi sie taki wydatek, zwłaszcza ze zaraz święta
tez bym musiala umyc okna ale na szcescie moj Michal sam zaproponowal ze umyje, ja mowilam ze sam sobie poradze ale w sumie niech mu bedzie jak tak chce
weronika a tez mialas te wszytskie badania na hiv, kiłe i wzw b?ja wogole bylam w szoku ze teraz to obowiazkowe i ze njormalnie wynik bedzie na tej calej karcie ciązy zdziwilo mnie to.nie wiedzialam poo prostu ze tak jest
Aha
No to faktycznie taki wydatek przed samymi świętami :/

Wczoraj mój tatuś nie chciał mi pozwolić odkurzyć w pokoju
no to mówię mu, że nie jestem inwalidką i jak spokojnie poodkurzam to nic mi sie nie stanie.
To pozwolił, ale złożyć odkurzacza i odnieść na miejsce już mi nie pozwolił

Ja gdzieś czytałam, że badanie np. na hiv lekarz musi zaproponować pacjentce, ale ona nie musi się wcale na to zgodzić
Stary 2012-03-28, 08:05   #1195
Hugolina82
Raczkowanie

Jezeli robicie badania prywatnie to takie sa ceny,w prztblizeniu oczywiscie,moga sie roznic ale nieznacznie: WR-7 zl,HIV-14 zl,TOXO IGG-30zl,TOXO IGN-30 zl,MORFOLOGIA-6zl,MOCZ-5zl,CUKIER-4zl

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Pomylka:HIV 40 zl a nie 14
Stary 2012-03-28, 08:06   #1196
weronika23
Zakorzenienie

hugolina tak mam zamiar myc okna z gabrysia w 8 m mylam i nic sie nie stalo przeciez 1 okno na dzien to nie tragedia, firanki bede wieszac na raty, samo sie nie zrobi a tz wychodzi o 7 i wraca po 19 wiec musze poza tym i tak nosze dziecko ktore wazy 13 kg uwazam ze trzeba byc dobrejmysli ze wszystko bedzie w porzadku
czarnamadonna1982 tak robilam z gabi ale nie wpisywali mi w ksiazeczke wszytsko na osobnych swistach do szpitala teraz od nowa to samo jedynie grupa odpada bo mam
Stary 2012-03-28, 08:09   #1197
madzius90
Zakorzenienie

Mi ginekolog na ostatniej wizycie powiedziała, że ciąża to nie choroba, ale, że mam nie dźwigać dużych ciężarów, nie przesuwać mebli i nie myć okien przed świętami
Stary 2012-03-28, 08:12   #1198
Hugolina82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hugolina tak mam zamiar myc okna z gabrysia w 8 m mylam i nic sie nie stalo przeciez 1 okno na dzien to nie tragedia, firanki bede wieszac na raty, samo sie nie zrobi a tz wychodzi o 7 i wraca po 19 wiec musze poza tym i tak nosze dziecko ktore wazy 13 kg uwazam ze trzeba byc dobrejmysli ze wszystko bedzie w porzadku
czarnamadonna1982 tak robilam z gabi ale nie wpisywali mi w ksiazeczke wszytsko na osobnych swistach do szpitala teraz od nowa to samo jedynie grupa odpada bo mam
Moja mama i tesciowa w 6 mc myly okna i wieszaly firany i niestety odkleilo sie lozysko i w obydwu przypadkach urodzily w 6 mc a dzieciaczki niestety nie przezyly,bo mialy nie wystarczxajaco wyksztalcone pluca do samodzielnego zycia,dlatego ja dmucham na zimne i zagonilam tesciowa do mycia okien na swieta.
Stary 2012-03-28, 08:18   #1199
weronika23
Zakorzenienie

ja nie mam kogo nagonic zreszta teraz nie trzeba nie wiadomo jak rak podnosic okna otwieraja sie do srodka wiec dodac krzeslo i wychhodzi na to ze praktycznie nie podnosze jedynie tz moze nagonie do wieszania firanek
Stary 2012-03-28, 08:26   #1200
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pobudka !

Ja już od dwóch godzin na nogach.. Byłam w pracy na chwile ale na szczescie mogłam szybko wrocic do domku.. wszamałam pycha sniadanko i czeka mnie cały dzień lenistwa ..

Całuski ..i miłego dnia ..
Ale Ci dobrze ! A ja muszę siedzieć w pracy ja już chce piątek wieczór !!!!!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja gdzieś czytałam, że badanie np. na hiv lekarz musi zaproponować pacjentce, ale ona nie musi się wcale na to zgodzić
Również o tym słyszałam

Przyznam Wam się szczerzę, że ja ani razu nie myłam okien w swoim mieszkaniu ! Mój mąż lubi myc okna i robi to przy okazji wspólnego sprzątania Tak więc ja mam zawsze czyste okna To już jest jego zboczenie zawodowe Jest strażakiem a u nich w jednostce zawsze okna muszą lśnić

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-03-28 o 08:28
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości